Det här har hänt...

Eftersom det har tagit lite tid för mig att skapa denna blogg, så får "Mina dagar" börja med lite sporadiska inlägg om dagarna fram till den 25/9.

Det är inte så lätt att skriva längre, mina tassar blir bara större & större och det verkar som om bokstäverna på tangentbordet bara blir mindre & mindre. Hm, kanske skall jag vara den förste som uppfinner ett tangentbord mer lämpat för hundtassar. Jag tror faktiskt att jag kommer att bli känd som IT-hunden Walle i framtiden.

28/5
Var det dags för lite släktkalas. Henrietta fyllde 16 år. Lite konstigt var det att komma in till en ny främmande miljö, men så länge MOR finns i närheten så känns det tryggt var jag än är. Efter att alla hälsat på mig och att jag fått mycket uppmärksamhet så kröp jag in och la mig vid MORs fötter under bordet. Det var ju inte alls farligt att komma hem till MOSTER och Dag.

Senare på kvällen firade vi Mors dag. ÄLDREMATTE & Christoffer var här liksom MORMOR & Allan och Tarzan förstås. Detta var första gången som jag & Tarzan träffades inomhus, vi busade rätt bra. Men jag orkade inte leka så mycket, när man är valp så måste man sova mycket för att kunna växa.

Hela vecka 22 så har ÄLDREMATTE varit här hemma och passat mig om dagarna. Vi har haft det jätte mysigt. Ätit, sovit  och varit ute i parken tillsammans.

3/6
Idag har det varit kalasdax igen. Vi har haft kalas för MOR. Det kom ganska mycket människor, men de tog verkligen hänsyn till mig. Märkte dom att jag sov så lät dom mig vara. När jag var vaken så gosade dom med mig och det gillar jag.

4/6
Idag har vi träffat Margareta på Lomma Brukshunds klubb. Brorsan Alex kom också. Vi lekte en hel del och sprang lite i skogen. Efter besöket i skogen så blev MOR lite rädd för att jag skulle ha fått några fästingar, så hon stack direkt efter hemkomsten iväg för att köpa ett fästinghalsband. Hem kom hon med betydligt mer saker såsom: Klosax, pälsborste, tandborstar m.m.

6/6
Idag har jag inte mått så väldans bra. Jag har både råkat bajsa & kräkas inne. Men jag kunde verkligen inte hjälpa det., men ingen blev arg på mig, så de förstod nog.

13/6
Åter dags för kalas, denna gång var det dags att fira MORMOR ute i stugan.  Idag kunde jag och Tarzan verkligen busa runt. Tarzan var rätt jobbig emellanåt, han låter inte mina öron vara, men det är tur att jag är så liten att jag kunde springa in under bänken och vila mig. Lyckan var nära för Tarzan när ÄLDREMATTE tappade en grillad korv, men till hans stora besvikelse så hann MOR plocka upp korven. När jag kom fram var det bara ketchup kvar på plattorna. Jag slickade lite, men det smakade inte så bra.

15/6
Idag har jag för första gången varit hos veterinären med MOR & FAR. Det var dags för mig att få ytterligare en vaccinering mot Valpsjukan (vad det nu kan vara för sjukdom?). Det var snabbt överstökat, lika bra att få det gjort. Som belöning fick jag godis och hälsades välkommen tillbaka då jag är ett år.

17/6
Kalasen duggar tydligen tätt i min nya familj. Idag har ÄLDREMATTE firat sin 20-års dag. Jag har skött mig exemplariskt hela dagen. Det har inte varit speciellt uppoffrande. Hos ÄLDREMATTE får jag nämligen lov att ligga i sängen och det är bara så himlans mysigt.

På kvällskanten kom Sessan också på partajet, kul med en tjejkompis. När vi skulle åka hem så tog jag med mig Sessan hem så att hennes matte & husse skulle kunna festa till ordentligt. Tyvärr blev det bara en liten stund vi fick tillbringa hemma hos mig innan Sessans mormor kom och hämtade henne.

23/6
Midsommarafton firade vi ute i stugan. Jag och MOR åkte dit ut redan vid middagstid. Jag och Tarzan lekte och lekte och hade jätte kul tillsammans. Timmarna sprang iväg och FAR blev gladare och gladare. Verkar vara en trevlig afton det här.

När mörkret började falla blev jag jätte pömsig. Jag hoppade ner i Tarzans korg. Efter en stund kom MORMOR och bäddade ner mig. Titta så mysigt jag hade det:

110274-5

25/6
Idag tog MOR & FAR mig till ett jätte stort fält, Limhamnsfältet. Där får alla hundar springa lösa året runt utan koppel. T o m bada kan man göra där. Jag var allt lite feg, gick bara i lite med tassarna.

MOR har nu semester i 4 veckor framåt, undrar vad vi skall hitta på varje dag? Jag har hört henne prata med FAR om jag måste lära mig vara själv hemma. Det kommer inte att vara några problem, jag tycker om att få vara själv i lugn och ro.

29/6
Även idag har vi varit på fältet, Tarzan kom också dit. Han var betydligt tuffare när det gällde badandet, jag är fortfrande en liten fegis.

3/7
Idag har vi varit och träffat Margareta igen. Först fick vi se när Bell & Spot jobbade med att hämta in dummisar. Sedan gick vi på en promenad i skogen. När vi kom tillbaka till den stora gräsmattan vid Lomma BK så satte sig Margareta ner. Jag rusade glatt fram till henne. Hon la mig i sitt knä och vi myste en stund. Men vad hände sen? Margareta började dra i mina tassar för att försöka klippa min klor. Obehagligt, gillade det inte. Jag gjorde allt för att slippa men Margareta gav sig inte. Hon morrade på mig precis som mamma gjorde och då blev jag rädd och lät henne göra det hon skulle.

4/7
Hela eftermiddagen har jag & MOR varit och träffat Gunniess & Lena på deras gård. Sicken lyx Gunniess har, det var som hans egen lilla trädgård. Vi lekte och sov om vartannat båda två.

18/7
FAR gick tidigt iväg imorse, han hade en väska med sig. MOR sa att han skulle åka bort ett par dagar till Stockholm men att han snart skulle vara hemma igen. Det är faktiskt lite tomt utan honom. MOR är inte lika generös med godiset.

21/7
FAR kom hem sent igår kväll och idag på morgonen gick MOR & LILLMATTE iväg med väskor. Det var deras tur att åka till Stockholm tydligen. De fick åka i omgångar, för var skulle annars lilla jag vara, de kan ju inte lämna mig i sticket bara.

23/7
Jag måste erkänna att jag saknat MOR & LILLMATTE mer än FAR. Visst det har blivit mer godis & bus, men det har varit lite dåligt med mysandet.

24/7
MOR har börjat gå iväg varje dag nu, varför det? Hon säger att hon måste arbeta för att kunna köpa mer leksaker och sånt till mig. Helt OK för mig med den förklaringen.

19/8
Idag har jag varit hemma hos ÄLDREMATTE & Christoffer, de har passat mig. MOR & FAR har varit på Bakken tillsammans med Mormor & Allan. Jag fick inte vara hemma med LILLMATTE för hon passade Tarzan och det kunde blivit för tufft för henne att ha hand om oss två busar samtidigt.

21/8
Idag har jag varit på min 1:a valpkursträning. Mer om det kan du läsa under kategori Valpkurs, där jag berättar lite mer ingående.

29/8
Idag kom ÄLDREMATTE på besök, hon lät väldigt konstig på rösten, snörvlade och hostade om vartannat. Hon stannade i 3 dagar, behövde bli lite ompysslad av MOR. Jag tyckte också det var mysigt att hon låg däri soffan och snarkade.

2/9
Gunniess har varit här och lekt med mig en stund. Han kunde/fick inte vara hemma när Lena & Torbjörn städade, han störde dom hela tiden påstod dom. När Gunniess blev hämtad så tänkte dom åka till Bokskogen. Vi hängde på, MOR, FAR & jag. Vi har också varit i Bokskogen tillsammans. Jag och Gunniess satt dessutom tillsammans i bagaget. Jag ville dock inte ligga ner, Torbjörn körde inte riktigt som MOR & FAR brukar göra. Men det gick bra och jag tror att jag kan tänka mig att våga åka med honom igen.

Vi tog en lagom runda i skogen, skönt att få springa av sig lite. Innan vi åkte hem så skulle det naturligtvis fikas. Konstigt att mattar/hussar alltid måste göra det. Fikan blev dock inte så långvarig, massor utav getingar ville göra oss sällskap. Lena tyckte detta var mindre roligt, hon höll sig på behörigt avstånd från sin Äpplekaka med vaniljsås.

På kvällen kom Gunniess tillbaka hem till oss, vi fortsatte att busa medan de andra satt och åt middag tillsammans. Gunniess är en bra kompis, en sådan där som man kan prata om allting med.

8/9
Idag har jag och MOR varit ute och hälsat på MOSTER. Jag skall nämligen passas av henne när MOR, FAR och LILLMATTE måste vara borta för länge om dagarna för att jag skall kunna vara ensam. Jag skulle säkert kunna vara själv, men det skulle bli alldeles för ensamt & tråkigt och tänk om det skulle trycka på… Jag fick en egen fäll att ligga på och deras golv var otroligt skönt att ligga på, väldigt svalt & skönt. Det skall nog gå bra att vara där.

11/9
Har idag varit hos MOSTER och det gick hur bra som helst. Lugnt och skönt har det varit och hon är väldigt snäll mot mig. För att inte känna mig lite ensam så ville jag helst ligga intill MOSTERS fötter och det fick jag så gärna göra för henne.

12/9
Idag har jag gjort något som jag nog inte fick för MOR. Jag stack ifrån henne i parken. När jag sedan inte hittade henne så trodde jag att hon gått hem. Utan att sätta mig ned vid övergångsstället kontrollerade jag om det kom några bilar och sedan sprang jag över. MOR fanns inte där heller, men det tog bara några sekunder sedan kom hon springande från parken. Gud vad glad jag blev över att få se henne. MOR verkade inte att vara lika förtjust i att se mig.

15/9
Idag har vi varit på kalas, Allan var den som fyllde år denna gång. Innan vi gick upp i lägenheten så gick jag & Tarzan ner tillsammans till rastgården för att springa av oss lite. Detta var första gången som jag var hemma i Tarzans lägenhet. Vi var lite för busiga när de andra skulle äta så vi fick allt snällt ligga i hallen och vänta. Vi fick vars ett ben av MORMOR men jag var så fräck att jag tog båda. Tarzan är ju så snäll och säger ingenting och då gäller det allt att passa på. När de hade ätits färdigt så kom den ena efter den andra ut och kelade med oss, då mös vi.

22/9
Idag har jag fyllt ett ½ år, men det var tydligen inget som man firar, verkar som det bara är när någon fyller hela år, så jag får väl snällt vänta.

Fr o m nu skall jag försöka skriva lite varje dag.

26/9
Idag blev ingen vanlig dag. Redan 06.20 när jag var ute på min morgonrunda så mötte jag Jeppe. Vi blev direkt lite småsura på varandra och rök ihop lite. Jag fick mig ett bett över nosen (jag tror/hoppas att Jeppe klarade sig oskadd). Det gjorde lite ont och det kom blod. När vi kom hem igen så ringde MOR för säkerhets skull ut till djursjukhuset, de tyckte att jag skulle komma dit och visa upp min lilla snuda. MOR fick ringa till jobbet och säga att hon blev lite sen, FAR fick avbryta diskningen (verkade han i och för sig inte så ledsen över).

När vi kom ut till djursjukhuset så fick jag börja med att vägas, jag gillade definitivt inte att kliva upp på den. Men det var inte så farligt efter en stund. 23.8 kg sa dom att jag vägde, undrar om det är ett lagom BMI för min ålder och storlek (jag glömde tyvärr att fråga veterinären). Som tur var behövde jag inte sys, så stort/djupt var inte såret efter veterinärens bedömning. Dock fick jag ett recept för att hämta ut antibiotika, detta för att vi doggar tydligen har rätt mycket bakterier i våra munnar och det kan lätt bli inflammationer annars.

Ca ½ timme senare var vi 1000:- fattigare och hemma igen. Jag skulle direkt ta en tablett, MOR stoppade den långt ner i halsen på mig, jag hade inget annat val än att svälja.

I eftermiddags var jag och LILLMATTE ute. Vi träffade Gunniess & Lena. Vi började gräva lite i gräset och jag blev ganska smutsig om nosen. Det kändes inte riktigt bra så jag sprang bort till Lena och pussade av mig lite, efter det kändes det mycket bättre. När Torbjörn kom hem frågade han lite undrande över vad Lena ätit, hon var ju svart runt hela munnen. Otroligt att man kan gå ut i parken utan att tvätta sig, ja se människor, det är verkligen ett släkte för sig.

27/9
Sedan jag den 12:e rymde från MOR så har jag knappt fått vara lös igen. Någon gång har hon gett mig chansen och då har jag stuckit iväg igen. Dock inte över gatan igen, bara inne i parken, så det behöver MOR ju inte bli så sur/arg över. Kan hon inte fatta att det finns så mycket gott i buskarna runt om lekplatsen. Jag har nog förstått nu att jag bör undvika bajs för då blir jag tvungen att borsta tänderna när jag kommer upp. Men den som lägger ut kattmat är snäll för det tycker jag också väldigt mycket om. De som sitter på gräset eller vid bänkarna brukar också tänka på oss som inte får tillräckligt med mat hemma. Jag brukar få lite Kinamat, pizza, häromdagen åt jag makaroner och majs. Allt är inte riktigt bra för min mage, men den vänjer sig nog tror jag.

Ikväll tog MOR med sig min löplina ut. Hon ville testa och se om hon kunde lura mig till att tro att jag var lös trots att jag inte var det. Jag gick faktiskt på det ett par gånger, men då drog MOR mig tillbaka. Sedan kom jag på något riktigt smart, jag började springa in bland alla mattar och hussars ben. De var då tvungna att hoppa över linan. När Blommans husse skulle hoppa så verkade linan som om den skulle fastna runt honom så MOR släppte taget och då stack jag! Ha, jag går inte att lura så lätt som vissa verkar tro. Jag sprang in i buskarna vid parkeringen, det fanns så mycket gott där att jag bara inte kunde komma lämna det och komma fram när alla kallade på mig. Jag såg att MOR sprang iväg bort till buskarna vid konsthallen, men där lurade jag henne allt, man kan inte vara på samma ställe varje gång.

När jag ätit färdigt så kom jag fram, Camilla var den som först fick syn på mig. När MOR kom fram till mig var hon inte direkt glad. Ärligt talat förstår jag inte varför det görs en så stor affär av att jag sticker iväg, jag är ju bara i någon buske och det kan väl inte vara så farligt. Jag kan inte heller hjälpa att jag är svart och att jag inte syns så bra när det är mörkt. 

29/9
Idag har jag varit och lekt hemma hos Gunniess. Familjen har varit på kalas hos MORFAR och Kerstin. Jag kunde inte följa med för att det inte fanns plats för några hundar bland alla vuxna och barn. Inte gjorde det mig något jag hade det så kul med Gunniess. Jag skötte mig exemplariskt enligt Lena & Torbjörn. Jag får gärna komma dit fler gånger sa dom och det har jag absolut ingenting emot att göra.


30/9
Det har varit lite dåligt med kompisar i parken idag. Vid 19-tiden tog MOR ut mig på en runda runt Gamla Idrottsplatsen. Hon släppte mig, men där vågade jag inte riktigt dra iväg så jag gick fint en bra bit. Vid hörnan Carl Gustafs väg/Roskildevägen drog jag in i buskarna, där fanns också lite gott i gott gott. MOR blev lite arg, men kopplade mig inte, så för att göra henne lite glad så gick jag fint ända fram till hörnan vid ”korvatjollan”. MOR fick även ta kvällsturen, FAR har varit ute på galej och hon vågade inte ta risken att han skulle gå ut med mig onykter, då kanske jag hade fått sovit ute.

1/10
Jag har börjat att fundera på om jag börjar bli en stor kille nu för jag kissar inte längre bara en gång när jag är ute, det blir både 2 & 3 gånger nu.

FAR, LILLMATTE och Niklas tog med mig till Lomma skogen idag. Det var så roligt att äntligen få springa lös utan att hela tiden bli inkallad. Jag är ju i och för sig inte så tuff i skogen än, den är väldigt stor och man kan lätt springa vilse. Niklas lekte jätte mycket med mig, men jag var betydligt snabbare än honom och han säger sig vara vältränad, ha!

2/10
Idag har ÄLDREMATTE varit och passat mig under förmiddagen. Sedan fick jag vara själv ett par timmar till FAR kom hem. Lite tråkigt har det varit idag, jag hade svårt för att koppla av. Kände att jag behövde tugga på något. Jag gick runt lite och tillslut bestämde jag mig för att bita lite i min leksakskorg.

När jag träffade polarna ikväll så fick jag, tro det eller ej, faktiskt springa lös lite grann. Sari var ute och hon luktar så gott, lite svårt hade jag för att slita mig från henne. Hon tröttnar tyvärr rätt snabbt på min uppvaktning. Men över lag så tyckte jag att jag skötte mig ganska bra. Stack bara en gång, men inte så långt. Det jag inte förstår är att MOR inte kan fatta att jag gör det för hennes skull, dvs för att hon skall få sin dagliga motionsrunda. När MOR hämtat mig så gick vi tillbaka till dom andra. Efter en stund så kom det 2 poliser ridande på två stora hästar. Vi blev ganska skakis jag & Tyrus. Baloo var tuffast, Sari mest bara nyfiken. Dock gav vi alla ifrån oss lite skall, men eftersom att dom inte brydde sig så var det inte lönt att fortsätta, de gav ju sig inte iväg. Efter en bra stund så gav dom sig äntligen iväg, vilken befrielse. Men vad sker då? Jo himlen öppnar sig och MOR och jag blir tvugna att springa hem.


Kommentarer
Postat av: Moster

Så fin bloggen blev! Loggan är superfin! Det ska bli roligt att följa min lille sötnos dagliga bus. Kram Moster
PS. Önskar mig många fler härlig bilder att titta på!!!

2006-10-01 @ 22:17:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback