Man måste allt lära sig veta lite hut

MOR har anmält mig till en Valpkurs, vad det nu skall vara bra för. Förstår inte riktigt varför hon tycker att jag behöver det, jag gör ju som hon säger (i alla fall för det mesta).

22 augusti
Lektion 1 i uppfostring:
Först fick vi gå in i ett litet rum i Lomma Brukshundsklubbs klubbstuga. Det var lite jobbigt att sitta där tillsammans med alla övriga doggar och deras hussar & mattar. Det blev jätte varmt och sedan fick jag inte ens hälsa på mina syskon eller de andra nya polarna. MOR sa att det är en regel som alltid gäller när man skall träna lydnad, så det är väl bara att acceptera.

Efter ett bra tag så fick vi komma ut och göra våra behov innan vi alla åter samlades på den stora gräsmattan. Instruktör Lotta pratade och sedan fick MOR och jag gå omkring ett tag, hon mutade mig med godis för att jag hela tiden skulle titta på henne och följa med henne vart hon än gick. Det gick att stå ut med!

Vi fick också träna på att gå i koppel mellan alla i en ring, det var kul för då kunde man försöka chansa på att nosa lite grann. Men MOR var rätt tuff, det var inte helt enkelt. Jag hade glömt regeln men tydligen inte MOR.

Lotta använde mig också till att visa hur det skulle se ut på två övningar. Jag skötte mig exemplariskt, det gällde att visa sig duktig inför dom andra.

29 augusti
Lektion 2:
Fick göra ungefär detsamma som förra gången. Men nu var även Margareta med för att hjälpa till att få oss busfrö lydiga. Vi fick även lite träning på inkallning. MOR gick iväg och Margareta höll i mig. När MOR visslade 2 ggr så fick jag springa iväg till henne. Jag tycker om Margareta men jag ÄLSKAR min MOR, det är hos henne jag vill vara så jag stack iväg som en raket  När man är duktig så får man godis och det är smaskens.

5 september
Lektion 3:
Idag spelade jag ett litet spratt med MOR. Jag busade i bilen på väg till Lomma. Jag reste mig mot baksätet och försökte klättra över trots att MOR sa NEJ flera gånger. Jag fortsatte att försöka, men upptäckte att jag fastnat mellan nackstödet och fönstret och kunde inte komma loss. Jag fick hänga där en bra stund, MOR hade ingen möjlighet att stanna. MOR fick lite problem när hon skulle ta loss mig, det gick varken att putta mig fram eller bakåt, jag satt ordentligt fast. Som tur var så kunde MOR ta loss nackstödet så att jag kunde komma loss. SKÖNT!

Träningen gick inte så bra, jag var inte riktigt på humör. Gång på gång sa MOR: men Wallander, har du lagt i handbromsen idag. Det tyckte jag var rätt kul så jag fortsatte att strejka lite. Margareta gav MOR ett tips, eventuellt så kanske köttbullar i små bitar kan vara mer lockande. Köttbullar, undrar om det kan vara gott?

När vi var på väg hem igen så gjorde jag ett försök till att ta mig fram. Men denna gång fick jag bara ett försök. MOR stannade bilen, gick ur och öppnade bagageluckan och gjorde klart för mig att jag skulle ligga ner och stanna där bak. Jag kände att det var läge att lyda och jag var rätt trött så det var OK.

12 september
Lektion 4:
Idag var det mycket roligare. ÄLDREMATTE var med och jag ville visa hur duktig jag blivit. Vi kunde inte vara på Apellplan för det var så mycket myggor så vi fick gå in i dungen istället där det fanns några mindre. Vi fick göra lite nya saker idag. Gå en bit framåt och sedan stanna, gå vidare och vända helt om. Sedan fick vi gå framåt, sätta oss och så hälsade MOR på en annan matte och så gick vi tillbaka igen.

Köttbullar, det var smaskens!

19 september
Lektion 5:
Även idag hade MOR med sig köttbullar, så jag tyckte det var helt OK att vara lydig.

Det blev en hel del självträning för mig och MOR.

Vid ett tillfälle fick vi alla trängas i en ”hiss”, dvs mellan 4 koner på en väldigt liten yta och vi tilläts inte ens en minsta lilla snusning. ”Hissen” stannade på varje våning och ett par stycken fick gå av varje gång. Trångt var det när de som skulle gå av var tvungna att gå väldigt nära och emellan oss andra.

Varje gång hitintills så har alla hussar & mattar också fått lära sig veta lite hut. För ingen skall tro att det är så lätt att vara hund alltid. Det är faktiskt aldrig vi som misslyckas, det är dom. Men det gäller förstås inte mellan mig och MOR, vi har ett så otroligt bra "förhållande".

 26 september
Lektion 6:
Idag gick vi igenom allt vi fått lärt oss under de tidigare 5 gångerna. Jag skötte mig exemplariskt idag och jag måste nog erkänna att jag börjar tycka det här är riktigt kul.

Det enda jobbiga idag var att det var så förbaskat mycket mygg. MOR satte myggmedel på både sig själv och mig, men det hjälpte tyvärr inte så mycket, de var några ettriga jäklar.

När kursen var avslutad så fick vi som tur var sitta inne och fika. För 2 veckor sedan så påpekade Annsofie, Sandys matte att hon snart skulle fylla år och tyckte då att alla andra hussar & mattar kunde bjuda på kaka. Detta anammade MOR som bakade 2 sockerkakor med hasselnötsmassa i. Detta verkade bli väldigt uppskattat. Men alla var fruktansvärt taskiga, ingen lät oss vovvar smaka så lite som en smula ens.

Nu har vi bara en gång kvar på Valpkursen och den kommer att gå av stapeln den 21/10. Då skall vi få pröva på lite spårträning. Vad det nu är för något, låter inte så kul, men man måste prova för att sedan kunna uttala sig.


Men redan from tisdag nästa vecka så kommer några av oss att fortsätta träffas och träna så att vi blir ännu duktigare då vi skall gå lydnadskurs till våren. Detta tyckte våra mattar & hussar var en väldigt bra idé.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback