Det gick ju bra, trots...

... MORS lilla tvekan.

Alltså när vi 3 killar, Guinness, Bigge & jag kom tillhopa hemma hos Guinness.

Jag tyckte att vi var jätte lugna och skötte oss alldeles utmärkt. Kanske 2-beningarna har en annan uppfattning men det kan inte jag uttala mig om.

Vi påbörjade en liten dragkamp, med ett par av Lenas gamla pyjamasbyxor/långkalingar. Jag drog i ena änden, Guinness i den andre och Bigge drog i mitten. Det var skitlajbans tills att Lena kom och avbröt det hela för att inget onödigt skulle hända.

VARFÖR GÖR 2-BENINGAR ALLTID SÅ, DVS AVBRYTER NÄR MAN HAR SOM ROLIGAST?

Men trots detta så är jag jätte tacksam för att jag fick vara hos ER istället för att jag skulle fått legat ensam hemma.

Ps. Guinness hoppas du går i säng snart, för imorgon är det dags att spåra och inte vilket spår som helst, Marie har varit ute och lagt ett "nattaspår". Det gäller nog att ha näsan i topptrim, vi som bara är vana vid spår som legat 1-2 timmar. Det lär bli en utmaning tror jag.

Kommentarer
Postat av: Lakrits mattes medicinsyster

Ja, nu får ni nosa på bra minsann. Men det ska ni väl klara så många luktceller som ni har. I skolan fick vi lära oss att ni har ca 200 kvadratcentimeter luktepitel. Som jämförelser får vi stackars tvåbeningar nöja oss med ca 10... Inte konstigt att er luktvärld är betydligt mer spännande.

2007-07-08 @ 11:47:58
Postat av: Elliot

Min matte brukar säja att hon är glad över att inte ha fått vårat luktsinne....förstår inte vad hon menar för det luktar ju nästan alltid något intressant som godis.....leksak....kaninpluttar.....ännu större pluttar....Ja,du ser själv vad ni missar!

2007-07-08 @ 15:15:53
Postat av: Wallander

Oj, har vi så många, ja då förstår jag att vi är så mycket bättre än 2-beningarna på att finna sådant som inte dom önskar att vi funnit...
Elliot, håller med, dom missar "skit" mycket!!!

2007-07-08 @ 19:55:13
Postat av: Guinness

Min matte och husse hälsar och håller med om att vi skötte oss bra alla tre hela tiden. Det enda som störde friden var faktiskt den lilla två-beningen som inte ville att vi skulle pussa på henne. Förfärlig ljudnivå sådana där små kan ha. Är det så att vi doggisar har flera hundra kvadratcentimeter hörselepitel också?
Jag gillade spåret idag, men jag trodde ett tag att matte skulle svimma. Tur att Walles MOR var med så att hon kunde peppa matte lite. Det har nog varit lite väl mycket den här helgen med barnkalas, hundpensionat och tvåbeningshotell. Men idag har hushållet minskat med 3 två-beningar och imorgon reser den sista och minsta fyr-beningen hem. Imorgon eftermiddag är allt tillbaka till normalt igen, men jag tror att det kommer att kännas konstigt och tyst. Jag misstänker att det blir en dag fylld med vila.
Walle, Axel undrar du vill vara hos oss nästa gång han är i Malmö. Han vill gosa med dig, säger han.
Nä, nu ska jag lägga mig till ro i soffan och vara hos matte en liten stund, för Bigge har somnat på golvet så jag har henne helt för mig själv.
SIP!

2007-07-08 @ 21:32:36
Postat av: Vira

Tack för att ni kom hit och tränade hos oss! Kul om
ni gör det fler gånger! Hoppas ert spårande gick bra! Jag var på mitt första spåruppdrag igår tillsammans med Funny. Tidigt på morgonen ringde en dam som bor där vi har en del av våra kvigor på bete. Hon trodde att en av dem kalvat men såg ingen kalv. Husse, Per,matte, Funny och Jag åkte dit. När matte släppte ut mig och Funny från bilen kom den ena kon råmande som när de lockar på sin kalv. Då tog Per upp Funny i kreatursvagnen och gav henne order om att sitt där. Kon trodde det var hennes kalv och traskade snällt upp i vagnen. Funny tyckte det var ganska obehagligt, hon går inte gärna nära korna.
Nu återstod att försöka hitta en försvunnen kalv. Matte skickade in oss hundar i den höga rapsen och bad oss leta. Där var många gångar hit och dit. De flesta säkert gjorda av rådjur men när jag spårat en bit kom en liten brunsvart kalv utfarande. Hon sprang fram till de andra kvigorna som var kvar i hagen. Per smög efter och kastade sig över henne. Hon var inte större än att han kunde bära henne som en hund bort till kreatursvagnen. Allt gick således mycket bra och matte var så stolt att vi skött vårt uppdrag så bra. Gunnel som är 85 år och bor på gården där korna betar var också imponerad oc sa att allt skulle filmats.

2007-07-08 @ 21:32:57
Postat av: Wallander

Det kan som sagt bli lite mycket även för våra annars så starka "flockledare". Jag lovar till 100% att hade din matte svimmat så hade min MOR tagit väl hand om henne. Om hon så skulle ha fått bära henne tillbaka så hade hon fixat det.
Jag hoppas att ni, hela familjen får en lugn och avkopplande eftermiddag tillsammans.
Ps. Hälsa Axel och säg att jag kommer som ett skott när han så önskar.

2007-07-09 @ 00:01:59
Postat av: Wallander

Vira, vad kul att höra att det finns flera sätt att träna spår på.
Detta var banne mig en riktig solskenshistoria. Tänk så många som blev glada, er matte, 85-åriga tanten, men inte minst MAMMA-MU och hennes lilla kalv.

2007-07-09 @ 00:09:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback