"SLAPPEDAG"

Idag har varit en "slappedag". Den 1:a maj skall man inte förta sig.

Tog lite sovmorgon till 07.30. Käkade frukost och hjälpte MOR lite i tvättstugan. Har sedan mest sovit & slappat förtutom när vi varit ute och promenixat.

Jag skall få pröva ett nytt foder. Såg att det var en bild på en Schäfer på den nya säcken, strange, är jag inte en Flatte? Jo, det är jag men MOR säger att detta foder förhoppningsvis skall vara bättre för min lilla mage.

När MOR skulle hälla över mitt gamla foder i min tunna så råkade en hel del komma utanför. Hur tror ni jag reagerade?
Jo, jag var framme på ett nafs och slukade i mig så många bitar som jag hann med innan MOR & LILLMATTE  lyckades rädda resten.

Såg förresten ett TV-program idag om överviktiga hundar. Fy så hemskt! Det fanns bland annat en Rottweiler tik som vägde 92 kg!!!!! Hon kunde knappt gå, orkade knappt röra sig, fick ha en fläkt till hjälp för att få det lite svalare omkring sig. Hennes matte sa att hunden fick det hon ville ha, när hon ville ha det och att hundar skall skämmas bort. 

Där håller jag inte med, det finns betydligt mycket bättre sätt att bli bortskämd på än deras sätt. Att få göra roliga saker, leka, gosa & pussas mm.

En annan lite snubbe vägde 3 x mer än vad han borde. Trots att veterinären ordinerat diet så fortsatte hans matte att ge honom hur mycket som helst. T ex en dag fick han 6 bitar tårta för att en av hans hundbröder fyllde år.

Visst kan jag tycka att MOR ibland är lite väl snål när det gäller vad jag får & inte får äta. Men när man ser ett sådant här program så är jag glad över att MOR håller ett så bra vakande öga på mitt ätande. Tänk att inte kunna springa omkring och få leka, inte spåra, inte kunna/orka göra knappt någonting förutom att äta & äta. NEJ, det borde vara förbjudet att "fora" sin hund på det viset.

Nästa år tänker jag ut & demonstrera den 1:a Maj mot dessa mattar & hussar som gör mina medhundar illa.
Tjejer & killar hänger ni på 2008?

Kommentarer
Postat av: Lakrits

Absolut! Klart jag hänger på. Sådär får det ju inte gå till. Okej att jag tycker jag borde få mer mat (särskilt när tvåbeningarna äter och jag inte får något) men sådär vill man ju inte heller ha det. Inte snyggt, inte bra. Mattes syrra berättade i telefon för matte idag att hon hade sett en alldeles för tjock flatte i Stockholm. Fy för, vi ska ju vara smidiga och snygga, inte några tjockisar inte.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback