Hur tänker MOR...

... egentligen? Hon vill att jag skall bli bra på linföring/frittfölj och allt vad det heter, men ändå envisas hon med att göra fel hela tiden när vi tränar.

Vi åkte till Lomma för att träna lite igår, Ulrika/Isa & Margareta Bell & Spot, Marie & Lakrits var oxå där, men sedan var det något som inte stämde riktigt. Visst brukar Margareta ha 3st 4-beningar med sig, förutom Bell & Spot så brukar det vara mma Jizza som är med, men igår var det syrran Vira! Jag fattade först ingenting, men det visad sig att hon dels är på lite "SPA-behandling" men oxå på lite "springa-snyggt-på utställnings-träning" inför lördagens utställning i Åstorp.
 
Gällande träningen så började det rätt så bra, jag fick vara lös ett bra tag. Men sedan kom en gammal kursare in på gårdsplanen och då tänkte jag att jag bara måste sticka iväg och hälsa på honom. Så jag drog iväg, men blev inte speciellt bra mottagen när jag kom fram till honom och hans matte, så jag valde ganska snabbt att stanna upp och snällt/skamsen komma fram till MOR när hon väl närmat sig "brottsplatsen".

Efter min lilla fadäs så fortsatte vi träna lite, det var här som MOR trodde att hon kunde exprimentera lite, men det gick inte heller hem. Framför allt MOR fick sedan lite vägledning av Margareta, jag fick mig en liten släng av detta oxå. Margareta påtalar att det gör ingenting om MOR försöker liva upp mig lite. Hon undrade om MOR hade någon boll, men fick istället repknuten. När Margareta skulle visa hur man kan göra så busade hon först upp mig lite sedan drog hon iväg repknuten och släppte mitt koppel. Men hon insåg snabbt sitt misstag, men det var redan försent, jag hade startat på en ny smitarrunda. MOR tycker det är jättejobbigt att jag drar iväg som jag gör och inte låtsas som att jag hör när hon kallar/visslar på mig, jag själv tycker det är helballt!

Träningen avslutades alla tillsammans genom en platsliggning. jag brukar fixa detta, men dom verkade ha det så himlans roligt borta på agillitybanan så jag tänkte för några sekunder att jag skulle dra dit bort, men jag hann bara resa mig, sedan var MOR framme och hejdade mig.

Vi blir nog inget bra lydnadspar jag & MOR min, men det gör inte så mycket, VI är lite bättre på några andra saker.


Kommentarer
Postat av: Enzo

1:an kom, 2:an kom, 3:an kommer så småningom! Lysande Walle, du (och din matte) är superduktiga.

Jag tror nog MOR får rätt på dina smitningar också. Det är bara så att vi har sådant spring i våra ben och då får vi ju så mycket vindbrus i öronen att vi rakt inte kan höra när våra mattar kallar/skriker/visslar osv på oss.... :)

Matte har släpat iväg mig till sin jobbarkompis nu för att få hjälp med mina springrundor. Jag fick efter en massa olika tester höra att jag är en vääääääääldigt självständig kille som också är lite osäker men alltid har full koll på min matte. Det roligaste är att matte fick veta att hon är väldigt tydlig i sin otydlighet. Hi, hi, hi. Det kan hon ju jobba på så kanske jag inte behöver vara så osäker på vad jag egentligen ska göra :). Det är nog inte bara jag som behöver videofilmas och analyseras...

2007-11-08 @ 21:07:26
Postat av: Wallander

Hallojsan Enzo, jag hade hoppats att få se dig i söndags, men tyvärr blev det inte så.

Tack för att du tycker vi är duktiga... vi behöver all pepping vi kan få.

Ha ha, det tror inte jag att MOR får, alltså rätt på mina smitningar... verkar lite som tydligheten i otydlighet även skulle kunna stämma in på min MOR. Vi får väl se vad det blir av din specialbehandling, kanske behöver jag oxå en sådan.

Postat av: Lakrits

Spa behandlingar = utstuderad hundtortyr. Jag har blivit utsatt i kväll så jag vet...tyckte inte det var värt att skriva om eländet på min blogg men nu blev jag påmind igen. Varje klipp i pälsen skär i mig. Varför kan jag inte få ha min päls kvar? Nu fryser jag kanske om öronen och gissa vems fel det är???

2007-11-08 @ 23:02:35
Postat av: Wallander

Gör som jag då, VÅGA VÄGRA, dvs gå inte med på att ställas ut fler gånger. Eller NEJ gör inte det förresten, du (& Elliot m fl) har bättre förutsättningar än mig. Ang ev öronfrys, jag skall be MOR sticka ett par öronvärmare till dig, vill du ha det?

2007-11-08 @ 23:09:28
URL: http://wallander.blogg.se
Postat av: Lakrits

Hmmm....jag får fundera på saken. Det vore onekligen skönt men tänk om jag ser fånig ut. Mina öron brukar flaxa vilt när jag springer, det kanske inte går då. Men det vore verkligen mysigt och tänk om matte gör så här med mig mitt i smällkalla vintern, då behövs det verkligen. Och matte kan inte sticka så hon kommer ALDRIG att göra några värmare åt mig.

2007-11-08 @ 23:21:12
Postat av: Wallander

Lakrits, klart du får tänka på saken... bara hör av dig om det blir aktuellt. Du får säkert själv bestämma både färg och så.

2007-11-09 @ 18:50:07
URL: http://wallander.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback