Annorlunda...

... spårning med nyhet!

Snacka om att jag blev glad när MOR berättade imorse att vi skulle åka till Lakrits och gå ett ÖK-spår. När vi kom fram till platsen där vi brukar parkera så var redan Elliot & Ann där. Marie kom strax efter och föreslog att vi skulle ta bilarna ända upp till huset eftersom vädret inte var det bästa.

Det bestämdes att Elliot skulle spåra först, jag & Lakrits fick snällt stanna kvar i våra burar. När det blev min tur så var jag riktigt laddad faktiskt. Vi fick gå en bra bit innan vi kom fram till spårstarten, vilken jag fick nys på redan utifrån vägen. Som vanligt tog det lite tid innan selet var på plats & linan utlagd. Jag satt snällt kvar och väntade tills MOR kallade fram mig till spårets början och därefter gav mig signalen för att börja jakten på klöven. Inte för att skryta men det gick riktigt bra idag, visst var jag lite "ur spår"  någongång, men jag kom rätt på det igen utan hjälp. Sista vinkeln struntade jag i och gick över till spårsträckan som låg ganska nära parallellt (MOR var jättetrött, ja nästan rent slut så jag ville bespara henne ett par meter). Strax därefter hände något nytt. "Domare Marie" bad oss stanna, MOR samlade ihop spårlinan och bad mig att sätta mig ner. Marie går förbi, vänder sig mot oss och tar upp armen i luften och trycker av ett skott. Fåglarna flög iväg, jag ryckte till pyttelite men satt snällt kvar. MOR bad mig sedan spåra vidare vilket jag gjorde utan problem, en bit längre bort kom min belöning: JAG HADE SPÅRAT UPP KLÖVEN!

Stolt bar jag klöven till bilen och jag fick dessutom gå lös vilket jag gillade.

Tanken häromdagen var att jag, Lakrits & Elliot skulle få springa lösa i skogen efter spårandet, men efter Lakrits lilla skada så blev det inte så. Dock blev det en lång härlig skogspromenad.

Naturligtvis skulle mattarna prata av sig lite innan vi körde hemåt. Men det var helt OK, jag hade fått en ny gullig/prickig vän + en hel plastpåse med flera påsar baconbits inuti + lite annat smått & gott. Jag blir verkligen bortskämd av Lakrits & Elliots mattar oxå. Tack så mycket (om jag inte riktigt tackade tidigare).

MARIE, stort tack för att du tog dig ut igår kväll och lade spåret, att det sedan regnat bort lite dofter var inte ditt fel, ej heller att MOR snodde in sig i linan flera gånger och höll på att trilla omkull eller att hon är för dåligt konditionstränad för att hänga på i mitt tempo... hon får helt enkelt skärpa sig annars måste jag nog byta ut henne så att hon inte sinkar mig när det börjar bli allvar av.

Kommentarer
Postat av: Lakrits

Det är nog ganska jobbigt för tvåbeningarna att hänga med i spåret för matte brukar också pusta och stånka och hon brukar inte gå av för hackor annars. När vi joggar ihop är hon före mig, i alla fall tills jag har hittat en fin pinne, sedan är jag först.
Nä...inte ska du byta ut din MOR inte. Du får träna upp henne istället. Ni kan komma hit och låna mattes cykel med tillhörande kärra så kan du åka och din MOR trampa. Det är bra träning (för henne....inte för dig).
Sedan tänker jag att den där igenvuxna betesmarken där vi har suttit när vi har haft spårträffar här ute skulle behöva slås med lie och man får gärna anmäla sig till matte om man vill ha motion där. Matte vill nämligen ha den som träningsplan. Jag försöker hjälpa till genom att beta gräs då och då men det är inte alls uppskattat.

Postat av: Wallander

Jasså du säger det Lakrits, att även din vältränade matte blir lite trötter efter spårrundorna. Ja då får jag väl ge MOR min några chanser till.

2007-10-01 @ 08:42:37
Postat av: Guinness

Det kanske är dags för allas våra mattar att börja träna på Friskis o Svettis, eller nåt!?
Vad kul att det går så bra för dig i spåret, fast det visste jag ju redan. Det lät spännande det där med skjutandet mitt i spåret. Det har jag aldrig varit med om. Ingen blev väl skadad, hoppas jag. Men du är ju kommissarie så det är inte konstigt att du tar det hela med ro. Du arresterade väl inte Marie?!

2007-10-01 @ 09:03:30
Postat av: Lakrits

Ingen får arrestera min matte. Inte ens jag kan göra det. Men sköts gjorde det. Och jag satt i bilen :(
Vi kan fixa Friskis och Svettis i skogen. Motionsslinga, hinderbana, dragkamp med stockar mm.

2007-10-01 @ 12:21:26
Postat av: Wallander

Guinness, jag tror inte våra mattar har tid till annat än att köra oss hit & dit för att träna både det ena och det andra. Precis som vi så måste de få vila lite grann emellan.
Skjutandet i spåret kändes lite annorlunda, när MOR bad mig sitta ner så trodde jag att jag var på fel spår, men det som jag mest reagerade på var när fåglarna flög iväg (dom blev definitivt rädda).

2007-10-01 @ 21:09:13
Postat av: Wallander

Jag brukar inte arrestera någon, försöker istället prata "skjutaren" till rätta (tror mer på denna form).
2-beningsträning i din skog Lakrits, låter som ett bättre förslag, för då kan vi leka under tiden som dom får jobba.

2007-10-01 @ 21:15:42
Postat av: Guinness

Det där med dragkamp med stockar tycker jag verkar vara riktig bra träning, inte för min matte, men för mig. Även hinderbana låter mycket lockande. Matte kan kanske under tiden slinga sig.

2007-10-01 @ 22:27:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback