Öppen träning med Flatteklubben...

... vid Saxstorps dammarna har jag och några andra varit på idag.

9.20 kom vår träningstaxi (Marie & Lakrits) och hämtade upp oss. När vi kom fram hade Ann & Elliot redan anlänt och vi kunde se dom sittandes på stranden uppifrån parkeringsplatsen. Sedan dök Sara & Salsa, Sara, Sudden & Östen upp + ytterligare 2 mattar med sina tikar (tror mattarna hette Sara & Inger). Tillsammans blev vi 8 st som tränades av 7 mattar i årets hittills finaste dag.

Vi delade upp oss i 2 grupper, 1 grupp började med olika dummieövningar och 1 grupp tränade med vilt. 

Jag började med dummieträning och startade med 3 enkelmarkeringar. Den första både hämtade & avlämnade jag jättebra. Den andra och tredje hämtade jag jättebra men tyckte inte att jag behövde lämna dem ifrån mig på direkten. Men jag blev totalt överraskad över att MOR inte gjorde någon stor sak av det, det fick alltså inte den effekt som jag trodde det skulle få och då var det inte lika roligt längre och då kunde jag lika bra att lämna av för att få fortsätta göra kuliga saker. Rätt smart tänkt av mig va?

Sedan blev det linjeupptagsträning. 3 dummiesar placerades ut med lagom mellanrum. Detta klarade jag hur bra som helst. När jag tagit upp den 1:e så funderade jag en millisekund på om jag skulle byta ut 1:an mot 2:an men jag ångrade mig snabbt när jag hörde MORS ljuva stämma ljuda lite.

När vi var klara så bytade vi stationer.

Ett fält med fåglar placerade ut och jag fick äran att börja. Jag sprang långt ut hittade en krax och påbörjade tillbakaspringningen men då fick jag doften av en and i näsan och bestämde mig för att se om jag kunde ta in en den istället (har ju tidigare haft lite svårt för att greppa om de stora andhanarna). Jag tog ett rejält grepp och började stolt springa tillbaka men då gled den ur greppet och jag tappade den, jag gjorde en nytt försök och kom en bit längre in, men sedan kom MOR och bara tog anden och så gick vi tillbaka till utgångspositionen. Jag hämtade sedan en duva men släppte även denna alldels för tidigt, jag har alltså ännu inte riktigt fattat att fåglarna oxå skall avlämnas till MOR.

Efter dessa 2 moment så körde hälften hem. Vi som blev kvar fick träna på ett litet närsök med minidummiesar. När jag skulle hämta in den 1:a så tog jag en blå först men såg sedan den granna gröna istället och då bytade jag sedan sprang jag direkt hem till MOR. När jag skulle hämta den 2:a så fanns det mindre att välja på så klart men MOR hade dessutom placerat ut en "vakt" och då vågade jag helt enkelt inte byta.

Dagen avslutades med att jag fick pröva på att apportera i vatten. Men jag gjorde som jag gjorde i fjor somras när jag fick testa, dvs jag skakade av mig vattnet så fort jag fick fast mark under tassarna. MOR gjorde ett tappert försök och gick ganska långt ut i vattnet för att försöka förhindra mig, men det räckte inte riktigt  jag lyckades skaka mig fast att jag bara hade lite av kroppen ovanför vattenytan.

Jag var lös nästan hela tiden under denna träning och jag fick klart godkänt. Visst jag smet efter MOR ett par gånger men jag blev snabbt upptäckt och tillbakavisad och sedan stannade jag snällt kvar, man måste ju testa lite.  Men på närsöket sprang jag efter Salsa, hon brydde sig inte ett smack, dvs struntade helt i mitt försök till uppvaktning. MOR sprang efter mig och hennes uppvaktning struntade jag i så klart tills Salsa var tillbaka hos sin matte då gick jag till MOR.

MOR hade glömt att ladda batteriet till kameran och då är det ännu svårare att fånga en svart flatte på bild, men som tur fanns det några andra snälla 2-beningar, Sara & Marie som kunde knäppa några på oss med sina kameror.
Här kommer några linjeupptagsbilder tagna av Marie:
Ser väl rakt & snyggt ut, eller?
image483
Inte så pjåkig avlämning heller:
image484

Kommentarer
Postat av: Enzo

Åååååh, vad avundsjuk jag blir på er träning. Jag ville också vara med! Men matte skulle på något möte som var så himla viktigt att hon bara hann gå en sväng i skogen med mig idag :(

2008-04-13 @ 21:54:12
Postat av: Wallander

Det kommer flera tillfälle Enzo, det ryktades om vattenträning om ett par veckor, det bör jag nog vara med på (tror jag).

Postat av: Lakrits

Jag tycker vi gjorde bra ifrån oss idag. Lite missar här och där men på det stora hela skötte vi väl oss ändå fint. Trevligt som vanligt att ha sällskap i bilen.

2008-04-13 @ 23:07:20
Postat av: Shiva & Vittra

Dumt att Frk skall ha samma träningsdag som jag (Shiva) Då kan vi ju aldrig vara med *surar* Men ni ser ut att ha haft kul! Riktiga pippiar är ju roligt när de väl slutat vara läskiga (Vittra)

2008-04-14 @ 07:00:06
URL: http://shivaovittra.blogg.se
Postat av: Sara, Östen och Sudden

Vad duktig du var igår Walle!! Vi fick inte se så mycket av dig, tur att vi kan läsa här hur det gick i alla fall! Förresten, säg till din matte att det är träning i Snogeholm redan nu på söndag! Det vill du väl vara med på?

2008-04-14 @ 10:08:06
URL: http://pojkarnavov.webblogg.se
Postat av: Wallander

Shiva & Vittra... lite dålig planering tycker jag det låter som. Just nu undrar jag om den dagen då pippiarna inte längre är läskiga kommer.

2008-04-15 @ 00:02:59
URL: http://wallander.blogg.se
Postat av: Wallander

Vattenträning i Snogeholm på söndag... låter lockande, men jag undrar om MOR hinner införskaffa dom däringa vadarbyxorna tills dess. Jag tror inte att hon ger sig ut i vattnet igen innan dess. Men jag skall göra ett övertalningsförsök.

2008-04-15 @ 00:05:31
URL: http://wallander.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback