Spår 12...

... var spårlöst borta.

Så här började dagen: 
MOR & jag körde själva till Södra Rörum & mötesplatsen på Kyllingahus, detta för att vi skiftas om att samåka jag, Lakrits & Elliot med mattar. Spåren vi valde att gå idag låg inte på samma ställe och därför blev det lite omorganisering. Rätt som det är så öppnas bakluckan på bilen & Lakrits är på väg in i min bur. Förra veckan lade MOR spår 12 och då trodde hon givetvis att den som lagt spåret denna gång börjat ungefär på samma ställe så vi kör iväg. Men icke sa nicke, när vi kommer fram så fanns det inte ett spår av spår 12 så långt ögat kunde nå ej heller hela vägen upp till nästa vägkorsning. Så vi vände och körde tillbaka, träffade på 2 andra spårare som instruerade oss om att vi skulle fortsätta upp till vänster i korsningen där vi vänt tidigare. Det var alltså bara att hoppa in i bilen igen och vända och köra tillbaka upp igen. Vi körde ända upp till vägkorsningen, tog vänster och där en bit upp fick vi så äntligen syn på spårbörjan. MOR vill gärna att jag pinkar en gång innan jag börjar spåra, men idag hade jag inte tid till detta. MOR tog in mig i skogen mitt emot spårbörjan men jag kunde inte koncentrera mig, jag fick någon härlig doft i näsan hela tiden. MOR gav upp och sa, skit i och pinka då, då spårar vi istället. Selet och linan åkte på och vi gav oss iväg ut i spåret. 1:a sträckan gick bra tills vi kom till återgången som gick över en bäck, jag hoppade över, upptäckte att spåret inte fortsatte där, hoppade tillbaka men kom lite fel på det så jag hoppade över ytterligare en gång för att konstatera samma sak en gång till. Tillbaka igen och denna gång gick det bättre att ta sig an den andra sträckan, 3:e sträckan kom jag på efter en liten ringning, sedan bar det uppför rejält. Är inte helt säker på om det kom någon fjärde vinkel och femte sträcka, ibland går det bara så snabbt att man inte hänger med riktigt i svängarna. Men in på slutsträckan kom jag efter att ha passerat över vägen och vinklat till höger. När jag spårat en rejäl bit så kom vi parallellt med bilen och i den satt Lakrits och gav lite ljud ifrån sig. Lite längre fram blev jag lite vilsen för där fanns mina egna dofter, det var ju där som MOR försökt att få mig att pinka från början. Alltså dofterna jag fick i näsan direkt var från spåret och spårslutet. Vem hade kunnat ana att spårslutet var på andra sidan vägen? Tydligen inte MOR i alla fall, men men, jag fann skatten tillslut i alla fall.

Helstolt fick jag bära klöven mot bilen men precis som vanligt så tyckte jag att det var alldeles för tidigt att bege sig tillbaks in i buren igen. 3 gånger lekte jag och MOR kurragömma innan jag gick med på att åka vidare (men skatten släppte jag inte ur gapet på hela tiden). Sedan var det dags att åka iväg så att Lakrits oxå fick spåra. MOR har berättat att det gick bra för henne oxå, men att hon hade lite otur på 4:e sträckan då det dök upp ett par med en hund som inte lät så himlans trevlig och det störde Lakrits koncentration lite. Men efter ett litet tag så var hon på spåret igen.

Tyvärr tar det roliga slut alldeles för fort, när vi kom tillbaka tillKyllingahus så var det dags för Lakrits att byta till Elliots bil igen och jag och MOR styrde kosan hemåt igen.

Väl hemma så tog jag mig en rejäl tupplur medans MOR & LILLMATTE var iväg och handlade. När dom kom hem igen så var det dags för en längre eftermiddags tur. Vädret var underbart och när vi kom in i M-parken så stötte vi på Guinness & Grappa. Guinness verkade lite trött på sin lillasyster så MOR föreslog att Guinness skulle få följa med oss vilket han så klart fick. Vi hade en mysig tur tillsammans i det fina vårvädret. Resten av dagen/kvällen har vi bara tagit det lilla lugna.

När vi skulle ut på dagens sista runda så lade jag märke till att en dummie åkte ner i MORS ficka och jag var jättespänd hela rundan. På gräsmattan bakom Teaterrestaurangen fick jag apportera och jag gjorde precis som man skall. Som belöning fick jag bära dummien hela vägen hem.

Riktigt nöjd & belåten är jag och tror att jag kan sova riktigt gott nu. Imorgon får vi lite sovmorgon... sedan kommer träningstaxin (Marie & Lakrits) och hämtar oss, vi skall till Järavallen och träna på lite av varje skulle jag tro att det blir.

Kommentarer
Postat av: Enzo

Har din MOR oxå extra konstiga konstigheter för sig nu? Först släpar matte ner mig på sta´n bland en massa folk som för liv. Sedan åker vi till mormor och morfar och där tar hon med husse ut i hagen för han ska skjuta med gevär när jag är i närheten. Tydligen var det något som skulle testas. Ok, jag fick ju hämta dummiesar samtidigt så det gjorde ju inget att husse förde liv med det där geväret. Men vad är det som ska hända nästa helg???

2008-04-13 @ 00:03:46
Postat av: Wallander

Ja jag vet inte vad hon håller på med, mörkerapportering med en massa restaurangbesökare som åskådare.

Var det nödvändigt för din husse att ha gevärsträning samtidigt som du skulle hämta dummiesar? Kunde han inte vänta den lilla stunden?

Angående nästa helg, jag har hört ryktas om att man skall testa oss på en massa saker. Hoppas det blir olika stationer såsom, äpplehämtning, hitta klöv, se hur fort man kan springa 50 meter m.m


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback