Favorit i...

... repris!

Idag har vi återigen varit på Tematräning - fotgående & stadga i Pärup hos Marie &Tonie. Vi kände att vi hade mer att lära, både MOR & jag och vi fick komma med pga att det fanns platser kvar och det var ju bra att fylla upp kursen tyckte vi.

Även idag var det jättebra, lite hade vi glömt bort sedan sist och det var himlans bra att bli påmind igen.

Under förmiddagen var vi 10 ekipage av olika kön som fick träna:

Fotgående - Följ mig!
MOR blir rakare och rakare i ryggen och hon bryr sig mindre och mindre om var jag befinner mig i förhållande till henne, jag blir fortfarande lite konfunderad över detta nya beteende...

Stadga
Av dess olika slag som man inte får lova att göra utfall åt. Marie började med att gå omkring med en liten trasa som slingrade sig i sakta mak mellan, framför och bakom en. När vi tränade på kommandot "Sitt" så for bollar och andra leksaker omkring en till både höger och vänster och nästan dessutom rakt på min nos. Jo så taskiga saker kan dom utsätta en för, t ex så kastade Tonie iväg en ganska stor boll som satt fast i något färglatt tygstycke, vinden tog tag i den och Tonie sa till MOR att ducka och då föll den ner precis framför min nos. Men trygg/säker jag är så tittade jag bara förvånad på den och tänkte att mig lurar dom inte.

När det var dags för "hälsningscermoni-övningen", så försökte MOR & Camilla (Enzos matte) att få oss att lyfta på baken genom att krama om varann och vara lite högljudda, men se det gick vi brorsor inte heller på.

Lek
Lite bus & lek vi fick vi visa upp en och en. Detta gäller att visa hur snabbt man kan "gå igång" och sedan hur fort man bli lugn igen bara genom våra mattar/hussars kroppspråk. Kul att få leka men helt OK att sluta tvärt.

"Tvångsmys"
= avslappningsövning och idag tog det bara drygt 1 sekund sedan kom sucken och jag var totalt avstängd från omvärlden.

Sedan blev det lite välbehövlig vila för oss 4-beningar i bilarna medans 2-beningarna intog lite lunch och reflekterade över förmiddagens övningar innan vi begav oss ut igen för mer stadgeträning under eftermiddagen.

Under förmiddagen klarade vi oss nästan helt ifrån regnet, kom bara några småstänk, men vi hann bara precis starta eftermiddagspasset när vi överraskades av en rejäl skur. MOR fick snabbt på regnstället och tur var väl det för det var minsann ingen vanlig skur, regndropparna var jättestora och gjorde dessutom lite ont när dom träffade kroppen, hagel har jag lärt mig idag att det kallas. Men det hela drog snabbt över och regnkläder åkte av igen när solen strax därefter kom fram igen.

Först skulle vi testas/luras med hjälp av harmaskinen. Jag brydde mig inte om trasan som for framåt längs marken, den är ganska ointressant men däremot blev jag lite skrajsen över ljudet som lät från en låda som stod intill tältet, typiskt mig Wallander räddhare sa MOR. MOR tyckte t  o m att jag var räddare för detta ljud än vad "lille söte stampe" var när han gjorde entré mittemellan 10 nyfikna grabbar & tjejer. Men man kan faktiskt inte hjälpa vad man är rädd för och inte rädd för. Men jag var jätteduktig när vi promenerade runtomkring "Stampe", släppte direkt intresset för honom och blev därför inkallad som första hund. När alla var samlade nära "Stampe" fick han hoppa omkring lite innan han fick komma tillbaka till sin trygga bur.

Efter detta moment så var det dags att gå vidare och stifta närmre bekantskap med alla kaninerna som skuttade omkring i sin gemensamma bur. Detta var  inget som triggade mig heller, jag satt t o m kvar lugnt och stilla när MOR plötsligt rusade iväg och hämtade sin regnjacka när vi återigen överraskades av en skur.

Efter detta moment så var det dags för "Herr Vaktel" att komma in i handligen. Inte heller han ställde till det för mig idag. 

Det fanns bara en sak som rubbade min stadga en del idag, det var en väldoftande dam i sina bästa år. Vart jag än befann mig så spred sig hennes doft sig i min känsliga nos. Jag undrar, är det alltid så att det befinner sig väldoftande tikar när man kommer till Pärup?

Innan dagen avslutades så blev det lite "tvångsmys" igen och alla fick igen reflektera men denna gång över eftermiddagens övningar.

Bilen rullade sedan hemåt, men det dröjde inte så himlans länge innan den stannade igen. Det gjordes nämligen ett trevligt fikastopp hos Spår-Ingvar med fru Anita och fyrbeningen Oskar Orkan i deras husvagn.


Sedan bar det hemåt och vi blev tryggt & säkert avlämnande av snälla Marie & Lakrits och tittade vad jag fick i present av dem idag, något som jag verkligen behöver nu när jag snart skall på semester. Tusen tack. Necessären är packad och jag är redo, när kommer ni och hämtar mig?

Kommentarer
Postat av: Vittra

Vilken fin väska du har fått Walle! Blir ju lite avvis. Men det är ju lite fuskigt att du varit i Pärup igen! Får inte jag träffa dig där i kväll då? Jag skall ha syrran med mig så matte får göra bort sig ordentligt med att försöka få pli på oss båda samtidigt. Marie log lite i elakt när jag frågade men sa att det gick bra.

Postat av: Zico-BB

Det där i Pärup liknar fakstisk rätt mycket de metoder vi körde på brukslägret. Bla häftig lek och sen "tvångsmys". Fast vi hade inte levande kaniner som störningar i stadgan, bara roliga snörbollar (och det är nästan värre för en "bolltokig" flat.



Himla fräck "Nisse" du fått av Lakkan. Det är nog en invit att du ska hänga med på semestern :D



Matte fick mail från min uppfödare idag (Kerstin på Hovhills kennel - länk från min hemsida) - hon har fått ett sent återbud på en hanvalp. Känner du någon som skulle vilja få hem en charmig flatte om ca 1 vecka?

Ha de´

Zico

2008-08-04 @ 11:35:27
URL: http://www.zicolino.se
Postat av: Wallander

Jo då Vittra visst får du träffa mig ikväll om inte vädrets makter sätter stopp för det!!! En annan måste passa på när tillfälle ges till mer kunskap vet du. Jag tycker allt du & Shiva skall visa den där Marie att din matte visst kan och ni med!

2008-08-04 @ 12:37:25
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Wallander

Zico, jag känner någon som vill ha hem en charmig flatte ... NI såklart!!!!



Jasså, du vet inte att jag faktiskt skall hänga med Lakkan & Marie på deras semester. Jo du, på torsdag bär det av! Skall bli skönt att komma ifrån min egen flock lite.

2008-08-04 @ 12:41:51
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Enzo

Va!!! Ska du ut på vift utan flocken? Helt själv, du, Lakkan och Marie?

2008-08-04 @ 13:06:22
Postat av: Wallander

Jajamensam, jag skall först till Hufvudstaden och sedan följer Maries syster oxå med till Bastudden!!! Det skall bli så skönt med lite semester. Sedan kan MOR & FAR svettas bäst dom vill på den Sicilianska stranden, jag avundas dom inte.

2008-08-04 @ 13:46:47
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Enzo

Nej, jag avundas inte heller MOR & FAR men det låter på matte som om hon inte tycker som jag i det fallet. Men ni ska väl inte åka tåg till Hufvudstaden? För i så fall tycker jag att Marie är väldigt modig.

2008-08-04 @ 15:21:15
Postat av: Lakrits

Nä Enzo, vi ska inte åka tåg. Matte ska köra bil och Wallander och jag åker i buren och myser där. Det blir säkert rejäla pauser också.



Bra att du är färdig för avresa. Det kan man inte säga att vi är. Matte tvättar och fnattar runt med en massa saker samtidigt. Suck. Men iväg kommer vi säkert, frågan är bara vad som hamnar i väskorna.

2008-08-05 @ 22:31:38
URL: http://vildhunden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback