Fattarduva...

... ja det gör jag ganska bra nu.

Förra helgen fick MOR kasslernät av Marie, ja hon fick dessutom låna "påträdarröret". Men efter en kvarts påklädarförsök på en duva så gav hon upp och sa till mig att jag minsann får lära mig att ta viltet även om det blir lite fjädrar i munnen.

Vi har tränat lite inomhus med duvor vilket har fungerat bra, jag har plockat upp ganska snabbt och avlämnat  bra, så därför tyckte MOR att jag var redo för att ta med duvan ut i parken bakom Stadsteatern.

Sagt och gjort, duvan följde med ut inlindad i tidningspapper och i en plastpåse. Jag var jättenellad, hade knappt tid att kissa, gick bredvid MOR och ville åt påsen mest hela tiden.

MOR började sedan med att lägga ut duvan och så gick/sprang vi tillsammans ut och hämtade den ett par gånger, sedan fick jag hämta själv 2 gånger och det fungerade skapligt, dock var jag lite långsammare på att upplockackandet än inomhus men avlämningarna gick bra. Har jag tur så lär det bli fler sådana här träningar trots att MOR tycker det är lite pinsamt att träna i stan. Men nu bor vi där vi bor och man får göra det bästa av situationen har jag sagt till MOR.

Några bilder blev det från dagens lilla träningspass, försök nr 1:



Försök nr 2:


Oj, här kom jag lite nära:

MOR fick allt backa lite så att jag kunde sätta mig ner:

Kommentarer
Postat av: Vira och Berit

Oh; så stiligt det ser ut! Du gör verkligen framsteg, Wallander! Hoppas bara inte några djurrättsaktivister ser er när ni tränar! Ibland förstår de inte riktigt vad det handlar om.

Ska ni till Järavallen imorgon och träna vatten? Om inte matte kommer hem alldeles för sent från logdansen ikväll så kommer vi.

2008-06-28 @ 12:09:45
Postat av: Zico-Bus

Jag säger bara WOW Walle! Det ser ju kanonfint ut!

/Z

2008-06-28 @ 15:08:33
Postat av: Wallander

Oj, tack för påminnelsen, djurättsaktivisterna har vi inte ens haft i åtankarna. Då får vi se upp för dom framöver.



Jag blir lite rörd nu när ni säger så fina skaer om mig, ja kanske vågar jag säga att det fungerar med duvor nu... men lite träningar till får det nog bli innan vi övergår till svartfågel säger MOR.



Vira, jag hoppas din matte kommer hem i rimlig tid så att vi kan ses imorgon på Järavällen. Kommer du oxå Zico?

Postat av: Lakrits

Det ser riktigt snyggt ut Wallander. Jag har lite problem med leveranserna av vilt ibland (eller är det kankse mest Matte som har problem) men vi jobbar på att komma överens där.

2008-06-28 @ 23:31:27
Postat av: ingela

Snyggt jobbat Walle! Nu är det jaktprov som gäller till hösten....bara fortsätt träna på.

2008-06-29 @ 20:05:22
URL: http://tessietosingsdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback