På Bastudden…

... med PRUTTFIAN på självaste Sveriges Nationaldag.


Jag kan bara inte låta bli jag måste börja med detta:

Jag trodde faktiskt inte att tjejer pruttade, men idag har jag märkt av det, ja faktiskt mer än en gång. En av gångerna var när vi skulle få smaka kanelbulle av MOR, jag blev så paff att jag vände mig om mot min egen bakända för att konstatera att det inte var där ljudet kom ifrån, det kom alltså från min käraste. Men hon var alltså inte kass i magen... det här händer tydligen lite då & då när hon blir väldigt förväntansfull. Ja alla har vi våra uttryck för saker och ting.


Nu till hur dagen har fortlöpt för övrigt:

Klockan 07.00 ringde väckarklockan. Allt var som vanligt fram till klockan började närma sig strax efter 09.00 då Marie ringde och sa att Bastudden-taxin var på ingång. Snabbt plockades en massa mat ut ur kyl & frys och familjen hjälpte oss ner med detta och resten av all packning som skulle med och detta var minsann inte lite. Det var inte lite heller som Marie och Lakrits redan stuvat in i baksätet, men allt går med lite vilja. Minuterna senare var vi så äntligen på väg...


Strax innan 12.00 var framme och jag lovar det var knappt att Marie hann öppna burdörren innan vi stormade ut och rusade direkt ner till vattnet. Snacka om lycka alltså, så himlans härligt efter att ha åkt bil i nästan 2 ½ timme.


MOR & Marie packade ur bilen och det tog sin lilla stund. När detta var avklarat så noppades det jordgubbar som dom sedan smaskade i sig tillsammans med smält vaniljglass utomhus under tiden som MOR firades igen. Idag fick hon ännu fler fina presenter, en jättefin Effileringssax av Marie & Ann en kortlek med olika hundmotiv, en jättefin pin, en mugg samt ett tygmärke av Marie & Lakrits, allt med motiv av världens finaste ras så klart.


Sedan lekte vi nästintill oavbrutet de första 2 ½ timmarna, vi for runt som galningar trots att solen sken från klarblå himmel. Upp och ner for vi i vattnet, jagade varann med eller utan  "byte" och vi hade flera dragkamper med en jättekulig stor repboll. Men sedan bara helt plötsligt så gick luften ur oss båda och vi däckade ett bra tag i skuggan tillsammans med MOR & Marie som hela tiden legat och tagit igen sig.


Vid 16.30 var det dags att ge sig ut på en liten rek-runda, vi fick följa med för att kontrollera var MOR skulle kunna lägga ett spår till oss senare på kvällen som vi skall få gå imorgon bitti. Detta var ganska snabbt avklarat och vi begav oss hemåt igen för att inta lite kvällsmat åt oss alla. Vi fick vårt gamla vanliga torrfoder så klart medans MOR & Marie satt nere vid vattnet och njöt utav "Annas Favoriträtt". När vi hade badat för 20:e gången ungefär så hittade jag en kanonrulleplats lite längre bort där man kunde hålla på och rulla sig gång på gång. När jag var klar så tog Lakrits över. Då började 2-beningarna ana lite oråd och kom fram för att se vad vi rullade oss i och fann resterna av en gammal fisk som jag hittat och så var det slut på det roliga.


Men en stund senare så plockades blod & klöv fram och vi tågade i väg uppåt skogen igen. Jag fick stanna kvar med Lakrits & Marie vid ett vägskäl medans MOR fortsatte inåt skogen. Jag var lite missnöjd med att jag inte fick följa med men Marie sa att ville jag spåra imorgon så fick jag snällt stanna kvar, spåra vill jag ju så det var bara till att gilla läget.


Solen var på väg neråt när vi kom hem igen och det var jättevackert när man blickade utöver vattnet, så vi gick närmre vattnet och tillbringade en bra stund där tills myggen började bli lite väl jobbiga. Då var det dags att flytta in. Jag & Lakrits fick vars en tugg-tandborste och sedan kunde vi lätt att koppla av.


Nu har vi tagit en liten kvällsrunda i koppel, undras varför vi inte fick vara lösa när vi fått vara lösa hela dagen/kvällen tidigare, fattar ingenting faktiskt.


Detta har varit en underbar och skitrolig dag, hoppas morgondagen blir likadan.


Godnatthälsningar från en rejält trötter badkille.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Oj vad mysigt det låter... Hoppas det kommer bilder också, så man får se allt det härliga! Tasserier från Salsa

2008-06-06 @ 23:18:39
Postat av: Sara & Salsa

Så knäpp datorn är! Det skulle väl dit våra namn osså där uppe. Min matte är lärare, ska inte de ha koll?? // Salsa

Postat av: Carina, Shiva & Vittra

Det låter som ett paradis för både människor och hundar! Ang pruttfior så är det inte helt ovanligt. Jag har väl haft några st sådana. Shiva kan smattra rätt bra när hon sitter och tigger ;)



Njut av paradiset så mycket ni kan!

2008-06-07 @ 09:18:29
URL: http://shivaovittra.blogg.se/
Postat av: Ulrika, Isa & Molly

Oj! Här händer det saker!!!

Jättegrattis till din mor i efterskott!!!

Det låter som om både två- och fyrbeningar har det helt underbart där på Bastudden! Njut lite för oss andra också!

(Vilken fin present din mor fick av äldrematte! Här svalade tårarna kan du tro!)

Kramar från Oss!!!

2008-06-07 @ 21:36:49
Postat av: Ulrika, Isa & Molly

Oj! Här händer det saker!!!

Jättegrattis till din mor i efterskott!!!

Det låter som om både två- och fyrbeningar har det helt underbart där på Bastudden! Njut lite för oss andra också!

(Vilken fin present din mor fick av äldrematte! Här svalade tårarna kan du tro!)

Kramar från Oss!!!

2008-06-07 @ 21:38:24
Postat av: Ulrika Isa & Molly

Och två gånger blev det! Hoppsan!!

2008-06-07 @ 21:39:26
Postat av: Lakrits

Alltså Wallander...var det nödvändigt att skriva om det där med att jag pruttar när jag är förväntansfull. Det kan hända alla, det händer bara mig lite oftare än andra.



Ja, det var en fantastisk dag vi hade igår. Idag har det också varit bra fast inte lika mycket bad och bus. Men det får bli en annan gång. Jag tycker det är toppen att vara på Bastudden med dig!

2008-06-07 @ 23:40:02
URL: http://vildhunden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback