Träning med...

... skiftande innehåll.

Vi åkte till Lomma för att träffa Elliot & Ann och för att träna lite apportering.

Vi började borta i dungen och fick vars 2 dubbelmarkeringar vilka vi klarade av med klart godkänt betyg. Sedan blev det till att söka av ett fält med 8 dummiesar. Detta klarade vi oxå bra... fast jag var lite osmart en gång, jag bytade ut en vit dummie mot en röd och trodde ingen skulle märka det!

Sedan fick jag pröva på något som jag är skitkass på, dvs stoppsignalen. Undrar varför MOR undvikit det kommandot? MOR är lite orolig för att det kan vara försent att lära in den nu, men det tror faktiskt inte jag, bara MOR lär sig hur hon på ett korrekt skall tränar in den på mig så tror jag att vi fixar det oxå tillsammans.

Efter dummiesöket så blev det tennisbollsnärsök på apellplanen. 6 bollar var fanns att hämtas in och jag bytade även här men det var svårare för 2-beningarna att upptäcka märkte jag, men av någon anledning så kom vi närmre och nämre närsöksplatsen då jag skickades ut och med MOR så nära så vågade jag knappt ens chansa på ett byte... MOR sa bestämt NEJ till detta och jag kände att det då var läge för att lyda.

Dagen avslutades med några hinderhoppningar och då 2-beningarna sedan stötte på en gammal kursare så passade jag på att smita när jag skulle hälsa på henne. Men smitningen blev inte särskilt långvarig, schäfertikens matte var en riktigt arger typ så när hon skrämde/skällde på mig så sprang genast tillbaka till MOR med svansen nästan mellan benen. Kanske bäst att börja passa sig lite och börja inse att man inte är välkommen överallt alltid.

Imorgon kväll börjar Tävlingslydnadskursen som MOR anmält oss till, skall bli intressant att se vad den kan göra för underverk med mig!!!

Kommentarer
Postat av: Tessie

Tjena Walle!
Vilken tur att du puschar din Mor så ni får lärt er stoppsignalen för inte är de för sent för att lära dig det, tror hon verkligen det din goa Mor, min matte har nästan också precis lärt mig stoppsignalen och den funkar, men.......bara när jag själv vill inu, hon får inte komma undan för lätt och tro att jag är lättlärd.
Förresten du Walle ställer väl upp på dubbelarrangemanget i maj så man kan få träffa dig igen,det tycker jag hade varit roligt.
Lycka till med träningen

Postat av: Sara

Klart att det inte är för sent med stoppsignal! Det är ju bättre att du inte har lärt dig det alls än att du har lärt dig fel. För visst är det väl så Walle, att även gamla hundar kan man lära att sitta - och du har ju inte ens hunnit bli gammal än! Tänk så bra det kommer bli då!!!

2008-03-17 @ 10:46:28
URL: http://pojkarnavov.webblogg.se
Postat av: Vittra

Klart att du kan lära dig stoppsignalen! Det är ju jättelätt! Till och med vimsiga jag kan den jättebra faktiskt. Men säg bara till din MOR att hon inte skall göra det tråkigt å så.. Inga stopp med pipan när man går fot å så. Nej bara när de ljuvliga små-dummiesarna kommer flygande. Det blir ju sån jättebelöning då! Man vill bara sätta sig så snabbt som möjligt. Jag gillar det iaf.

Mitt godis när jag skall vara duktig brukar ofta bli ugnstorkad blodkorv eller annat mums.. Hon är snål med bitarna bara. Knappt man smakar det - mest luktar det...

2008-03-17 @ 13:20:47
URL: http://shivaovittra.blogg.se
Postat av: Lakrits

Åh...jämmer och elände. Träning utan mig. Men nu är jag färdiglöpt så nu kan jag vara med på allt igen. Hurra! Verkar ha varit kul övningar ni gjorde. Säg förresten bara till matte om ni vill ha kasslerfåglar för då fixar hon det.

2008-03-17 @ 21:52:03
Postat av: Wallander

Ok, det finns hopp kan jag konstatera efter att jag läst era roliga inlägg, tack för att ni stöttar en så himla bra, det gör att jag aldrig ger upp hoppet.

Tessie... jag får nog allt göra dig lite besviken, något dubbelarrangemang blir det inte för min del, men jag hoppas det kommer fler tillfällen för oss att ses igen.

2008-03-17 @ 23:31:08
URL: http://wallander.blogg.se
Postat av: Wallander

Sara, när anses man vara en gammal hund, på lördag blir jag 2 år, men då räknas man väl fortfarande till de unga, eller?

2008-03-17 @ 23:31:34
URL: http://wallander.blogg.se
Postat av: Wallander

Lakrits, skönt att allt snart blir som vanligt igen, för du luktade faktiskt lite för gott även idag trots bad.

2008-03-17 @ 23:47:48
URL: http://wallander.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback