Tävlingsträning...

... blev det som avslutning på vår LK 1 kurs i måndagskväll. Helene, Zicos matte var domare och Bent instruerade.

Det var bara jag & Lakrits av alla kursare som vågade ställa upp eller det vara bara vi som dök upp i alla fall och så fick vi sällskap av Belizza/Belezza (kär hund kan ha många namn). 

Efter avslutad tävling fick vi alla 3 vars ett pris av domare Helene, en skrattpåse kallad den skrattande kon. När man trycker på denna så kan man inget annat än att bara bara skratta med, väldigt kulig påse.
 
Dock hade MOR betydligt mycket lättare att hålla sig för skratt när Helene högt & tydligt redogjorde för hur vi skött oss tillsammans. Jag tyckte att jag utförde momenten ganska bra, men på de flesta momenten så blev det tydligen för många fel gjorda av MOR som skulle inneburit att jag hade blivit rejält poängsinkad om vi skulle gett oss ut i den riktiga tävlingslydnadssvängen. Ja må då säga att det är tur att vi inte skall bege oss ut, tänk så pinsamt det hade varit, nä vi kommer bara att åka ut och heja på andra.

Slutligen måste jag säga att jag tycker lite synd om er andra som inte kom i måndagskväll, för ni gick miste om världens godaste Rabarberpaj med vaniljsås som Bents fru Eva tillagat och bjöd oss på efter en väldigt blöt tävlingsträningsomgång. 

Kommentarer
Postat av: Domare Heléne

Känner att jag måste gå in och rätta till lite missförstånd :D Det såg inte alls så dumt ut, som det låter här i bloggen.

Platsliggning 10 (inte alla domare ser DK vid läggande. Dessutom är detta DK inte nödvändigt!)

Tandvisning 10

Linförighet 5-6 (kan lätt bli 8-9 om matte tittar framåt och litar på sin hund :) )

Läggande under marsch 5 (kraftigt DK, medvetet. Med mer träning kan detta DK lätt tas bort)

Inkallning 9 (10 om DK vid stanna kvar tas bort)

Ställande 5 (läs ovan om platsläggande)

Apportering 8 (tjuvade tydligen, domaren såg inte det)

Hopp 8 (DK stanna kvar - onödigt. Sitter snett)

Helhetsintryck 8-10



Vad blir detta? Jo, någonstans mellan 140-150 poäng, vilket är ett 2:a pris. Så, så illa var det inte alls och med lite målmedveten tävlingsträning, kan det bli mycket bättre.

Som sagt, kom gärna och träna måndagar eller onsdagar, så hjälps vi åt!

/Heléne

2008-05-29 @ 09:28:32
Postat av: Helene & Wallander

Jasså så pass ändå, ja då får vi kanske tänka om lite då.



Att du vågar erbjuda oss hjälp, tänk om det blir så att ni får dras med oss både måndagar och onsdagar framöver!!!

Postat av: Lakrits

Vi hänger också gärna på för Matte har mycket att öva på. Framför allt kanske hon kan vänja sig av med sina sjumilakliv så att jag har en chans att hinna i svängarna och även på rakorna. Hon är ju inte så lång men långa kliv kan hon ta. Suck. Och så pekar hon tydligen finger åt mig på läggandet. Helt onödigt. Ja tänk så mycket dumheter en tvåbening kan göra. Men hon är ju bildbar min Matte som tur är.

2008-05-29 @ 22:50:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback