Ingen lydnadskurs idag...

... men träning dock ändå.

Vi hade bestämt träff med Marie & Lakrits till klockan 19 och vi fick börja med lite stadgeövningar efter att vi båda först suttit uppbundna ett litet tag. Dessa övningar fungerade ganska skapligt. Sedan gick vi över till lite utställningsövningar och där gick det inte fullt lika bra. Jag & MOR har lika svårt för att springa på ett bra & snyggt sätt . Att sedan både stå fint & vifta på svansen samtidigt, nä det klarar jag inte... jag är ju en kille.

MOR ville sedan kort testa och se om jag kunde koncentrera mig på att söka upp 5 dummiesar i ett fält av 12 inne i furet. Jag kände mig riktigt laddad, stack iväg på den första snabbt efter MORS kommando. Dock blev det rätt snabbt totalstopp vid en av björkarna, jag tvekade ett tag men när MOR manade på mig så tog jag mig ett litet smakprov av vad en "kärvänlig" 2-bening hade lämnat efter sig. MOR insåg snabbt sitt misstag och manade på mig att söka vidare vilket jag gjorde. Men lite konstigt kan man tycka, dvs ibland får man inte alls smaka på vissa "godsaker" för MOR och idag så tvingar hon mig nästan först.  

Jag vet inte riktigt vad som händer med mig varje gång som jag skall avlämna den första dummien, jag får lixom fnatt och bara drar förbi MOR och stänger öronen. När MOR sedan bara beger sig iväg efter ett antal försök att locka mig till sig ja då blir jag lite spak och gör sedan som MOR säger. Jag hämtar sedan in flera utan dummiesar utan trams och jag brydde mig inte ens om att det kom 2 hästar på stigen ovanför när jag jobbade. Detta blev jag premierad för och oxå att stoppsignalen fungerade bra.  

Jag undrar om det är någon av er mina bloggläsare som har betett sig som mig och som hittat en lösning? Det känns nämligen som om det börjar bli hög tid att bryta mitt beteende nu, snart kan det vara för sent är jag rädd för. Tänk om MOR tröttnar på mig och mitt beteende så att jag inte får göra något roligt alls utan att alltid vara i lina/koppel... det skulle ju inte vara så kuligt..

Lakrits & Marie, tack för trevligt träningssällskap ikväll!

Kommentarer
Postat av: Margareta

Hej Walle,

du kanske skulle ta och skicka din fråga vidare till brorsan Castor han har väl lite samma problem som du har. Micke och Castor var på kurs för inte så länge sedan utanför Stockholm där fick han lite tips om hur dom skulle gå till väga.

Lycka till

Postat av: Zico-BB

Tjena Walle!

Jag tror det finns 2 varianter som ni kan testa med.

1: Din matte utrustar sig med något fantastiskt gott, typ nykokt lever, kattmat, eller något annan delikatess. Denna visar hon för dig, innan hon skickar dej på första apporteringen.

2: Din matte är helt förberedd på att du tänker göra ett ärevarv och "stämmer i bäcken", d v s blir både bestämd och förbaskad, precis när du vänder upp med dummyn. Förmodligen blir det helt rätt med en skarp tillrättavisning precis då, för du tänker förmodligen "dumma dej". Skulle du ändra dig, så får hon vara snabb med berömmet.

Jag tror jag vet vad du föredrar Walle, men kanske ska hon testa nr. 2 först och sen gå över på 1:an. (Min "farmor" brukar säga att min matte ska inte vara rädd för att säga till mig på skarpen minst en gång per dag - det har jag förmodligen gjort mig förtjänt av ...... och lite till. Fattar inte vad hon menar :D )

Lycka till - vi ses på Frostavallen! Då ska vi visa vad vi kan fniss

/Zico BB (Brain & Beauty)

2008-05-13 @ 19:51:53
Postat av: Wallander

Micke & Castor är rådfrågade. Tack för tipset Margareta.



Zico, jasså det var det där som BB står för, det stämmer ju skitbra på dig. Tack för tipsen! Du har helt rätt när du säger att jag inte kommer att föredra variant nr 2. Vi får väl se när första testet kommer att göras. Det blir inte när vi är själva jag & MOR för då gör jag inte så. Jag gör det bara när jag är tillsammans med andra för jag vill visa att jag är en tuff kille som vågar testa min MOR och jag har himlans kul ända tills MOR blir riktigt arg och går ifrån mig. Men när jag sedan gör rätt och får beröm så är det precis lika roligt komma tillbaka till MOR och då gör jag gärna rätt saker om och om igen. Frostavallen heter det idag... efter att jag & MOR varit där döps det nog om till GörabortsigWallen.

2008-05-13 @ 22:26:22
Postat av: Lakrits

Ojdå, din Mor har fått många tips nu Walle. Hur kontrar du? Fast det kanske är bättre att inte kontra utan göra som din Mor vill. Jag gör ofta som Matte vill, fast vissa saker är svårt, väldigt svårt. Som att komma tillbaka utan att man har hittat en dummy bara för att Matte visslar. Hon kan vissla sig blå i huvet, jag kommer oftast inte ändå....förrän jag har hittat vad jag letar efter.



När det gäller utställingsövningarna är det inte precis heller min paradgren men man kan nog lära sig, alltså både två och fyrbeningar. Vi tränar jättekort varje dag och Matte verkar nöjd i alla fall och matar mig med gott godis :=)

2008-05-13 @ 23:19:56
Postat av: Carina

Så ni kommer till Höör iaf! Jättekul! Jättekul att det kommer så många dit. Börjar likna "gamla goda tiden". Men jag blir lite nervös att alla tränar så ;-) Men någon skall ju komma jumbo. Shiva och Vittra kan ju ta var sin klass :-)

2008-05-14 @ 19:31:34
URL: http://shivaovittra.blogg.se/
Postat av: Wallander

Carina, vi är anmälda och åker dit för att lära, har inga ambitioner på att ta 1:a priset!!!!

2008-05-14 @ 20:07:57
Postat av: Enzo

Wallander, vad kul att du kommer till Frostavallen! Förhoppningsvis har jag då slutat se ut som en vattenbuffel. Sedan ska vi nog ha en match om sista platsen. Vi verkar vara flera som spetsat in oss på den...

2008-05-14 @ 23:36:00
Postat av: Wallander

Jasså, Enzo... så du/ni har oxå siktat in er på jumboplatsen.

2008-05-16 @ 00:17:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback