Dagens mål...

... uppfyllt!

Vid ankomstanmälan så tilldelades vi startnummer 5 vilket innebar att hund 1-6 fick starta på station 1 och sedan var det bara att ta station efter station.

En viktig sak idag var att alla fyrbeningar skulle hållas kopplade då inget moment utfördes, hur det uppfylldes spelade ingen större roll:


Station 1: Sök
Eller närsök var det nog även om det var lite delade meningar om vad det egentligen var. Hur som helst 1 av 3 närliggande dummiesar skulle hämtas in snabbt och rätt.
En ganska bra bit var det fotgående som gällde och jag skötte det ganska så bra. När vi tagit oss fram till nästa anhalt så skickades jag på söket, jag drog först lite åt vänster men sedan sprang jag rakt på. Tog upp den första bästa och påbörjade hemspringandet då det plötsligt var några fåglar som flaxade till bakom mig och jag var tvungen att stanna upp lite. MORS klappande i händerna tog mig tillbaka till verkligheten igen och då fortsatte jag hemåt och levererade av dummien snyggt och prydligt. För detta erhöll jag 17 poäng.

Station 2: Vatten
Stationen där ingenting fungerade. Fotgåendet kunde varit bättre... jag hade väldigt bråttom ner mot vattnet. Jag blev beordrad att sitta och stanna kvar vilket jag gjorde tills MOR skickade mig. Det var skitkallt i vattnet och när jag såg att dummien låg helt på andra sidan sjön så långt så långt ut på andra sidan sjön så vände jag inåt igen. Jag fick göra ett försök till, satt lika fint kvar tills jag blev skickad och MOR hejade på mig så gott hon kunde när jag börjat simma, jag simmade ungerfär halva vägen jättefint och där låg den. Jag greppade den jättefint och vände stolt inåt igen. Dock såg inte MOR lika nöjd ut. Direkt slog det mig då att det nog inte var pinnen som jag skulle hämtat in :-(
Nu blir det inte mer vattenträning för i år, men nästa år när vädret börjar tillåta det hela igen så är jag rädd för att det inte räcker med 30-40 metersmarkeringar för min del, för då lär jag aldrig klara av en vattenapportering i NKL. 
Så klart blev det en 0:a i protokollet.

Station 3: Linjetag/dirigering med störning
Stationen där allt fungerade. När vi stannades upp för att påbörja fotgåendet fick MOR först mottaga en dummie i handen av domaren. Med en dummie hos MOR var det inte svårt att gå fint fram till nästa stopp. Där blev jag beordrad att sitta kvar medans MOR gick ut och la en dummie på stigen rakt framför mig. När hon kom tillbaka så kastades det först en dummie till vänster om mig innan jag blev dirigerad till den som MOR placerat ut på stigen. Valet var inte svårt, snabbt for jag ut, snabbt upptag, snabbt for jag in igen, snyggt lämnade jag av och då får man så här många poäng: 20

Station 4: Stadga
På denna station mötte vi på min jaktkursinstruktör Kent och direkt kände jag pressen att göra bra ifrån mig. Fotgåendet fungerade jättebra, inkallningen oxå trots att man till höger om mig kastat en störningsdummie. Den enda plumpen på denna station var att jag efter att jag fått hämtat den kastade dummien inte sprang rakt in till MOR och lämnade av. När MOR sedan pratade lite med Kent så drog Kent iväg en dummie åt mig och jag blev så glad och upprymd att jag inte alls ville lämna tillbaka den, jag ville fortsätta att leka. Då säger Kent, det här blir ordentliga avdrag. Undrar hur många poäng han utgick från på denna station för det blev 19 poäng kvar!

Station 5: Markeringar
Fotgåendet vållade inga större bekymmer. Jag satt laddad och klar och när skottet kom satt jag och väntade på att något skulle falla ner, men inget föll, jag såg bara något som for fram i det höga gräset och jag fick lite problem när jag blev utskickad. Jag jobbade och jobbade men det blev mer ett sök än en markering tyvärr innan jag tillslut hittade dummien. MOR sände ut någon konstig signal när jag var på ingång och jag valde då att släppa dummien framför hennes fötter. Nästa markering kom lite grann mer uppifrån och den spikade jag direkt, men MOR sände återigen ut konstiga signaler så jag släppte igen istället för att lämna av den snyggt.

Jag och MOR hade satt upp ett mål inför denna dag och det var att vi skulle försöka slå de 22 poäng som vi samlade ihop på vårt första Workingtest. Detta mål uppfyllde vi, totalt blev det 69 poäng och en 14:e plats av  22 startande i NKL. Vi är jättenöjda! Nästa mål för oss, bara måste bli att den förbaskade 0:an på vattnet skall bytas ut mot en annan siffra.

Lite bilder från dagen...
Kolla var min nos är:

Ser bra ut det här:

eller kanske inte, det borde ha funnits något annat i min mun på vägen in:

Nödvändigt ont:

Full fräs tillbaka in på station 3 = Nöjd domare, nöjd MOR, nöjd Wallander när MOR väl fick upp godiset ur fickan, tänk att det skulle behöva ta sådan tid:


Kent... tack för att du kastade bonusdummien åt mig på din station, JAG uppskattede det verkligen (men kanske inte alla andra):

In action, på station 5:

I väntan på prisutdelning, vem skulle knipa de åtråvärda priserna

från det gedigna prisbordet? (som en annan inte hade en chans på)

Tack ALLA för ännu en trevlig upplevelse i mitt & MORS flatteliv!

Kommentarer
Postat av: Lena och G & G

STORT GRATTIS TILL DIG WALLE OCH MOR DIN!

69 poäng!!! Snacka om gigantisk förbättring, mer än tredubbelt upp!!!!! Vilken prestation!!!







2008-11-02 @ 22:36:15
Postat av: Enzo

Jag och matte är sååååååååå impade av dig och MOR! Ni är fantastiska ju :-)

2008-11-02 @ 22:43:59
Postat av: Sigge med matte

GRATTIS till ett suveränt genomfört WT!!! Ni är ju bara SÅÅÅÅ duktiga! Bra jobbat!!!

Jättefina bilder också från er dag, det är så roligt att få hänga med i allt ni gör. Nästa år ska vi också försöka ta oss i våra kragar och komma till start...(för det såg mycket roligare ut än den där lydnadsträningen vi håller på med säger Sigge...!)

Hoppas du fick ta många godisar Walle från godislådan när du kom hem för du har förtjänat alla grisöron i världen!



Nosgos från Sigge & jättekramar från Lena på Torsö

2008-11-02 @ 23:01:31
Postat av: Sigge med matte

GRATTIS till ett suveränt genomfört WT!!! Ni är ju bara SÅÅÅÅ duktiga! Bra jobbat!!!

Jättefina bilder också från er dag, det är så roligt att få hänga med i allt ni gör. Nästa år ska vi också försöka ta oss i våra kragar och komma till start...(för det såg mycket roligare ut än den där lydnadsträningen vi håller på med säger Sigge...!)

Hoppas du fick ta många godisar Walle från godislådan när du kom hem för du har förtjänat alla grisöron i världen!



Nosgos från Sigge & jättekramar från Lena på Torsö

2008-11-02 @ 23:01:59
Postat av: Sigge

Oj då, det var inte meningen att det skulle bli två inlägg även om vi är entusiastiska över ert resultat! Hoppas Mor kan fixa bort det... Vi hörs!

2008-11-02 @ 23:03:54
Postat av: Lakrits

Vad duktiga ni har varit!!! Toppen. Många pussar och gosöverfall till dig. Matte hälsar också och instämmer i ovationerna!

Postat av: Sara

Ja, Walle, du slog ju verkligen dina förra poäng, med rejäl råge till och med! Det var jättebra jobbat! Tänk om vattenstationen inte hade varit med, då jäklar hade ni nog fått plocka lite från prisbordet ni också!!!

2008-11-02 @ 23:56:43
URL: http://pojkarnavov.webblogg.se/
Postat av: Ingela

WOW Vilka framsteg ni gjort ni är ju super duktiga.

Jätte Grattis från oss alla.

2008-11-03 @ 07:42:45
Postat av: Heléne och Zico-Bus

STORT GRATTIS WALLE!

69 poäng är ju ett 2:a pris och endast 6 poäng från förstapriset. Himla bra jobbat och att få in en fullpottare, imponerar på oss, som alltid får någon poängs avdrag. (tveksam avlämning, tugg, etc.)

Tassar&Kramar

H&Z

2008-11-03 @ 09:14:41
Postat av: Malin, Oscar & Zolo

GRATTIS till ert finfina WT det var starkt jobbat Walle. du kan ju alltid fråga MOR om hom skulle vilja simma i det kalla vattnet, känns inte riktigt som det är badväder nu;)



TACK för grattiset i vår GB.



KRAM

2008-11-03 @ 10:27:05
URL: http://tokigaflattar.dinstudio.se
Postat av: Sara & Salsa

Tja, ni har ju slagit våra WT poäng, så vi är ju såklart jätteimponerade. STOORT GRATTIS! Nästa gång blir prisbord, yum yum!

2008-11-03 @ 13:32:17
URL: http://flatcoat.blogspot.com
Postat av: Ulrika, Isa och Molly

JÄTTEGRATTIS till ert fina resultat! Vad duktiga ni är!

Att man inte vill bada vid denna årstid är fullt förståeligt!Det kan man ju göra när det är varmt och skönt!

Full pott på den ena stationen är ju helt suveränt!



Hoppas vi ses snart!



Kram från oss!

2008-11-03 @ 16:47:56
Postat av: Carina, Shiva & Vittra

Jättegrattis till de fina poängen och den fina prestationen! Där visade du MOR att du visst kan!

2008-11-03 @ 18:02:12
Postat av: Wallander

Oj, här haglar minsann grattisen in. TACK för att ni tar mig i försvar ang vattenapporteringen (men tror inte att MOR ser lika enkelt på det, för hon säger att det var lika kallt för de andra).



Det här WT:et kändes lite lättare än det på Frostavallen eller så är det så att jag och MOR byggt upp ett bättre TEAM-work helt enkelt.

2008-11-03 @ 18:55:10
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Gert

Grattis till er båda, inte alls förvånad att ni höjde era resultat så mycket.

Denna gången visade du dig mycket lugnare och det märktes på Wallander.

2008-11-04 @ 06:33:40
URL: http://dogblog12.blogspot.com/
Postat av: Cissi

Grattis till ert fina resultat. O Walle, du har ett perfekt handhavande med kopplet...

2008-11-04 @ 22:49:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback