(R)Apportering...

... del 4 av 6 (publicerat en dag försenat).

Vi kom till kursen i väldans god tid idag. Först gick jag & MOR den gula slingan på Järavallen. Sedan körde vi över till dammarna där vi började att snackade lite skit med Spår-Ingvar & Anita innan vi gick iväg för att träna lite vattenapportering i ösregn. 3 ggr gick det hur bra som helst, jag hämtade fint och lämnade av helt OK. Den 4:e gången skulle MOR försöka kasta jäkligt långt, men den usla kastare som hon är så hamnade den i vassen någonstans, jag hade inte en chans att se var den hamnade från min utgångsposition. Men jag gjorde ett tappert försök, jag irrade omkring i vassen ett tag, lyssnade och försökte följa MORs instruktioner men tyvärr så gick jag bet.

Jag fick intaga kvällsmaten utomhus, MOR tyckte att jag behövde ha litta i magen för att orka med kvällens pass, Jag måste säga att det smakade riktigt bra:

Sedan gick vi tillbaka upp till bilen så att jag fick vila lite innan Lakkan kom. Jag blev förstås överlycklig av att få lov att snusa på henne igen. Dock luktade hon fortfarande för gott så jag fick inte bli så närgången som jag önskat.

När vi kom ner till träningsplatsen så höll Kent på att vattenträna Guinness och MOR frågade om vi kunde få hjälp av dem att finna vår lilla dummie i vassen. Självklart blev svaret och så klart fixade Guinness uppgiften med bravur. TUSEN TACK för hjälpen Guinness och du Kent... du har ju inte bara en snygg hund, han är ju duktig oxå!

Nu till dagens kurseri:
Vi fick börja hos Kent som idag skulle lära oss höger/vänster.
Jag placerades mellan Malin & Kent och beordrades att sitta kvar, MOR placerade sig ca 10 m framför mig. Först pockade Malin på min uppmärksamhet och så droppade hon en dummie framför sig, jag hade full koll på denna men fick ingen kommando från MOR förräns jag tog kontakt med henne. Hon betedde sig lite konstigt, hon tog upp höger hand och visade stopptecknet sedan sträckte hon ut sin vänster arm sakta ut men säkert, stopphanden togs ner och  vänster armen rördes samtidigt som den knutna handen öppnades och kommandot SÅ sades vilket jag korrekt uppfattade och stack ut till höger och hämtade in dummien till MOR. Samma sak upprepades sig men denna var det Kent som pockade på min uppmärksamhet och denna gång åkte vänster handen upp och höger armen ut och jag sprang ut till vänster (sprang och sprang kanske var lite överdrivet att påstå, men jag tog mig dit, dock gick det fortare in till MOR för att avleverera). Tredje gången, så pockade först Kent på mig och sedan Malin, jag kollade så klart in den dummie som Malin droppade. MOR väntade ut mig lite men bestämde att jag skulle hämta dummien hos Kent vilket jag accepterade. Det här var en övning som jag tycker att jag & MOR klarade av väldigt bra. När vi skall träna på detta framöver så skall avstånden varieras lite både mellan "dropparna" och mig och MOR.

Den andra gruppen var inte färdiga samtidigt som oss idag så därför hann vi faktiskt med en liten fikapaus. Marie hade varit snäll och tagit med köttbullsmackor och varm choklad till MOR, men jag fick mig en liten smakbit för att jag hitintills varit så duktig (trots att jag var i samma grupp som Lakkan, som fortfarande luktar godare än vanligt trots bad).

Sedan var det dags för repetitionsövningar hos Gert och jag fick den stora äran att börja. MOR placerade mig ca 5 m framför henne och sedan gav hon mig kommandot UT tillsammans med tydligt tecken. Men vänta nu, det fanns väl inget bakom mig, ingen hade pockat på mig, inget ljud hade hörts av en landande dummie. Lite skeptisk så vände jag mig så sakteliga om och såg en dummie, jag småjoggade ut, tog lite tid på mig att ta upp den där håriga dummien men tillslut så var den i MORS hand. MOR slängde sedan iväg dummien till höger om sig bara så där lite nonchalant och så gick hon och satte mig på samma utgångsposition som tidigare. Jag lovar att jag hade full koll på den där dummien till höger om MOR så på kommandot UT så satte jag fart framåt istället för att vända på steken och springa utåt. Gert sa att jag inte vet vad UT betyder... men det vet jag faktiskt och jag skall minsann visa honom det nästa gång. Men jag förstår inte hur Gert kunde säga att detta var repetitionsövning, vi aldrig aldrig kört med "dold" dummie tidigare.

Linjetag kan jag oxå men ikäll blev det lite fel från början och då blir jag lite osäker och så låser det sig för mig och jag kommer inte riktigt på vad jag skall göra. MOR gick ut och placerade 2 dummiesar på vår berömda stig, visade mig korrekt i vilken riktning, jag sätter faktiskt lite fart bestämmer mig lite först för att ta den första men ångrar mig och då skriker MOR på mig och jag stannar och tror inte att jag får ta någon alls. Gert får mig att våga igen men jag får då så dåligt grepp om dummien och så bråttom hem att jag tappar den på vägen. På nästa skick gick det bättre men jag blir lite stressad när någon står där ute och hejar på mig och sedan måste jag titta bakåt flera gånger så att inte någon förföljer mig på vägen in.

Myggen var jäkligt ettriga idag och fort blev det mörkt... men det blev i alla fall uppehållsväder.

Några få, inte helt så bra bilder (tagna med MORS kassa kamera) men jag publicerar dem i alla fall:
Genomgång med Kent:

Elle, belle... vilken skall vi använda idag?

Denna tyckte jag var bäst!:

Nu följer en sekvens som Malin tagit när MOR skall skicka mig UT. Full koncentration:

och... vilken fart jag måste ha haft UT, kommer inte riktigt ihåg det men bevisligen så:

Malin och Zolo på G...:

Oj, kolla blixtvändningen... måste bero på Malins uttecken:

Marie & Lakkan:

Jimmy & Skott in action:

Hela tiden har Gert ett vakande öga på oss, inget undgår honom inte, jag tror minsann att han har ögon i nacken oxå:


Kommentarer
Postat av: Lakrits

Kul med bilder. Matte är så kass på att ta med kameran. Hon säger att hon har tillräckligt att hålla reda på. Förstår inte vad hon menar...



Matte hälsar också att det är utmärkt med dina rapporter för när hon har glömt vad vi ska öva på går hon in och läser här igen. Ibland är min Matte lite slö faktiskt...

Postat av: Ingela

Fler än jag som kommit på Gerts hemlis med ögonen i nacken tittar man riktigt noga så syns dem. ha ha ha

Nästa vecka får ni ta hand om Johan och Ronja för då kan jag inte hellre komma han kan inte mina komando på Ronja så ni kan kanske hjälpa honom

Ses snart i gen

2008-09-12 @ 13:28:08
Postat av: Gert

Jaja, ögon i nacken, mycket ska man höra, men som alla vet så kan vi män hålla reda på många saker samtidigt, extra bra när man håller kurs :-)



Men Ingela, du har ju en hel helg att träna Johan !

2008-09-12 @ 20:10:57
URL: http://dogblog12.blogspot.com/
Postat av: Gert

Helene! Dina (r)apporter är en underbar läsning, mycket skratt.

Tack så mycket !

2008-09-12 @ 20:15:12
URL: http://dogblog12.blogspot.com/
Postat av: Wallander

Ingela, jag har sett att Gert har några extra "ögon" där fram när det är mörkt men inte dom i nacken, men jag kollar lite extra på onsdag.

Men va fasicken, kommer inte du på onsdag heller vad kan vara viktigare än jaktkursen? Såklart tar vi hand om både Johan & Ronja.



Gert, jag har HÖRT det där med att män är bra på att göra flera saker samtidigt men jag har ännu ALDRIG lyckats träffa någon som kan bevisa det :-) Kul att du gillar mitt bloggsätt!

2008-09-12 @ 23:04:08
URL: http://wallander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback