Långsammaste killen...

... på kursen är jag men jag är rätt noggrann och det är ju alltid en bra början, eller?

Vi var idag inte lika många som vi brukar... endast  8 st dök upp. Vi kom bland dom sista för MOR hade så klart glömt bort att bensintanke nästan var körd i botten... så en tur inom macken var nödvändig. 

Efter genomgång av vad vi skulle utöva idag så drog vi ner mot stadgestigen och när stadgan var avklarad så var det tillbaks till bilarna för att därifrån utgå till de 4 stationerna, en linjetagsruta, en dirigeringsruta, en markeringsruta & en sökruta.

Jag började på linjetagsrutan tillsammans med Tessie och idag skärpte jag till mig... jag lunkade rakt ut,  hämtade dummisarna och kom tillbaka. Efter ett par lunkningshämtningar så gjorde sig Ingela lite kulig, hon gick ut till en av pinnarna, tjoade och tjimmade och upp i luften for dummisen, när jag fick tillåtelse att sticka så drog jag UT och tillbaks med en väldans fart för jag fick Ingela i hasorna annars och det skall man allt passa sig för har Tessie talat om för mig.

Vi förlyttade oss sedan till dirigeringsrutan som fanns ute på majsåkern. Men majs gillar jag inte och vända mig mot MOR då hon blåser stopp gillar jag inte heller så här började det inte så bra... men att lunka höger/vänster/ut från mitten efter att dummiesarna lyfts fungerade bättre och då slutade vi... inte lönt att traggla på för mycket.

Det var märkbart att årets varmaste dag innfunnit sig idag, så jag & Tessie fick sedan en välbehövlig vilostund i skuggan medans tvåbeningarna var ute & kollade sökrutan. Tro det eller ej, vi fick ligga där obundna och det gick bra för oss båda fram tills att Ingela kallade tills sig Tessie från långt håll. Så när Tessie drog så drog jag oxå, jag ville inte ligga där helt själv, men av någon anledning så blev jag tillbakavisad och fick allt ligga där ett tag till tyckte MOR. När jag varit duktig ett tag så belönades jag och en stund efteråt så var det min tur att få äran att besöka sökrutan där Gert befann sig med allt viltet. Vi hälsades välkomna och sedan var det dags att ge sig ut på jakt efter viltet. Jag skickades iväg (hörde direkt MORs suckande angående min fart), man jag sökte och fann det jag skulle och kom in med viltet,  men de 3 första avlämningarna droppade jag bara, för vem F-N vill komma in till sin MOR när hon beter sig som hon gör, dvs bara står där och ser så väldans hotfull ut eller bara står där stel som en pinne och totalt handlingsförlamad. Nej, hon skall vara lite mer positiv och lita på att jag löser mina uppgifter med eller utan fart. Ett exempel på detta var när jag fann en stor trut långt in i något snårigt parti, jag kom inte in från ena hållet och då efter ett par sekunders betänkande så tog jag ett annat håll och då blev det annat ljud i skällan och då var det riktigt kul att komma in och lämna av  nästan i handen på henne (hon fick böja sig lite ner precis i självaste avlämnandet).

När vi vara klara på sökrutan efter att MOR fått lite förmaningar & tips med sig på vägen så gick vi vidare ner mot Kents ruta. Där var upptaget hos honom så vi satte oss halvägs och tog igen oss lite. Innan vi började med markeringarna så blev det lite mys hos Kent, det kunde vi kosta på oss eftersom att vi var sista paret. Jag kollade in rejält att Kent hade tvättat både öron, hår och ansat skägget ordentligt och det hade han! Kent sa att det inte var riktigt bra att en kille som jag kom sist för om det funnits någon löptik med i gruppen så hade hon då redan hållt till i området och spridit dofter. För att undvika detta framöver så skall vi se till att hålla oss framme hädanefter. Det kan oxå vara bra att jag får börja med lite fartövningar, för skott & markeringar är bevisligen något som triggar mig. Tre skottmarkeringar med olika svårighetsgrader fick jag hämta och det gjorde jag med fart ut och ingen bytesbenägenhet, dock blev farten lite lägre in igen. Sedan ökades svårighetsgraden ytterligare när vi flyttade upp oss på en backe och dummiesar kastades (en och en) över ett staket och hamnade på varierande avstånd. Detta var lite svårare men jag löste även denna uppgift.

Så summa summarum:
Idag var näsan oxå påkopplad men mot det den skulle istället. Jag fick mycket beröm trots minusfarten och jag tror minsann att jag kan tänka mig att detta med att hämta in både dummiesar & vilt kan bli roligare för mig om bara MOR slutar knäppa med fingrarna, fortsätter att hålla silvertejpen på och lär sig agera annorlunda då jag skall avleverera.

Ursäkta Malin & Mia att rapporteringen kommer så sent... men bättre sent än aldrig. Hoppas att det går bra för er alla lördagskursare imorgon.

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Åh, vad duktig du har varit Walle!

Ibland kan det vara bra att inte ha FÖR mycket fart för då kan man jobba mer systematiskt! Det finns ju för- och nackdelar med allt!



Nu håller jag tummarna för dig imorgon!!!

(och hälsa Mor att hon ska tänka på "Sagan om det lilla tåget...Det brukar jag alltid säga till mina barn när de ska göra något som de tycker är svårt och det brukar gå bra!)



Kramar till er båda!//Ulrika

2009-04-04 @ 15:32:07
Postat av: Ingela

Bra jobbat!



Lika som bär

Postat av: Agneta & Tyra

Det lät ju kanon det där, tempo, ja det kommer nog nästa gång!!! Jag tycker ni verkar jätteduktiga! Hade varit roligt att vara med. Jag blir så avis att det går att träna ordentligt, då menar jag utan snö!!!! Usch vad vi längtar tills all snö har tinat bort!!!!



Hoppas ni får en superhärlig lördagskväll!



Kramar



Tyra & Agneta

2009-04-04 @ 17:20:52
URL: http://www.nogg.se/tyra
Postat av: Clara

Tjena

Jag tycker att du är jätteduktig. Har samma problem med Husse då jag inte springer tillräckligt fort till kon eller annat. Husse läste protokollet från i söndags o där stod TEMPO på en del ställen.



Clara

2009-04-04 @ 22:07:00
URL: http://www.clarabella.se
Postat av: Lakrits

Min Matte kan inte knäppa med fingrarn! Vilken tur för annars hade hon säkert gjort det så mycket annat ofog som hon kan ha för sig.



Låter som en kul kurs ni har och roligt att det gick bättre igår! Farten kommer tillbaka igen när du kommer över din formsvacka!

2009-04-04 @ 22:59:33
URL: http://vildhunden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback