Det gick...

... ju riktigt bra att ta byssen till Lynd en litten stynd igår för att sedan få åka SUV med Lena & Guinness till Fart & fläkt.

Det var ganska så mycket folk på bussen, men jag kröp in under MORS ben och sedan låg jag tryggt & säkert och nannade där. Det blev snabbt byte från buss till bil sedan pga av ganska tjock dimma. Vi var framme hos Lisa i väldans god tid så vi hann med en ganska lång promenix. Jag blev förvisad till bilen igen medans Guinness "grillades" först. Jag satt och tjuvkikade på honom, attans vad han har fin kontakt med sina matte Lena. Undras om jag & MOR kommer att få det någongång?

När det blev min tur så börjades det med kamplek, sedan blev det kontaktkontakt-övningar. Det blev ganska många ett-steg-haltsförsök innan jag fattade att det hela gick ut på att jag skulle titta på MOR hela den låååånga ett-stegs-vägen. Här har vi fått hemläxa...

Sedan blev det rutan som skulle testas, jag fick börja med att visa att jag vet vad man skall göra med targeten, så gång på gång trampade jag på den och när den flyttades in i rutan så gick det lika bra där. När det gäller rutan så ser det inte så snyggt ut om man joggar in... så lite hetsning fick det bli, Lisa stod i rutan och viftade lite med targeten och MOR höll mig i halsbandet och hetsade mig att jag skulle in och trampa. När jag släpptes loss så var det full fart och efter mig kom MOR (dock icke i samma tempo) och belönade mig inne i rutan (för att jag skall förstå att det är bra att stanna kvar där inne i mitten). Alla försök gick bra, men det är nog lång väg tills jag lär mig var rutan är. Men hur kul hade det varit om allt fungerat perfekt från början och MOR hade sparat en massa kosing och om jag förstått det hela rätt så är dem till för att sätta sprätt på så fort som möjligt varje månad, eller?

Lite grunder för fjärrdirigering utsattes jag oxå för och det var lite kul, det hände lixom saker hela tiden men det konstiga är att man förväntas hålla sig på samma plätt hela tiden och det tycker jag är svårt när man som jag gärna vill vara nära sin kära  MOR.

Avslutningsvis så blev det inkallningar över hela jäkla planen. Man sitter där och ser sin MOR försvinna i fjärran och bara väntar och väntar på att hon skall vända sig om och kalla på en - fattar ni vilken fart jag fick!

Det upptäcktes igår att jag har lite problem med kroppskontrollen... men jag kan nog lära mig kontrollera det hela genom att utöva lite cirkuskonster, dvs lära mis snurra, gå serpentingång och lite annat kuligt där kroppen inte bara knoppen får vara involverad.

Vi fick besked om att vi kommer att få plats hos Lisa under våren i en av hennes träningsgrupper och det var ett härligt positivt besked (risken hade annars varit stor att FARS julklapp till MOR hade bränt inne).

Det sista jag gjorde med Lisa innan hemgång var "give me five" (det tog MOR 2 1/2 år att lära mig räcka tass, det tog Lisa ett försök att lära mig "give me five"... ja du MOR så kan det vara när man inte har den rätta "knycken").

Sist men inte minst, tusen tack Lena & Guinness för att vi fick skjuts ända hem, vad hade vi gjort utan alla goa/snälla vänner!!

Kommentarer
Postat av: Helena & Vilja

För att få henne att "frysa" på targeten höjde jag kriterierna successivt och krävde att hon skulle stå stilla längre och längre stund och det gick på en kväll. Men som du ser på filmen så står hon gärna och trampar lite när jag inte klickar henne när hon tycker, som för att visa mig att hon visst står på tageten. Ja hon ser kul ut när hon backar hela vägen och det är nog både för att inte släppa blicken från skålen men sen plockar hon gärna fram just backa beteendet när jag väntar in henne med klicker...jag tror att det är pga att det var det första moment jag "klickade" in henne på :-)

Postat av: llotta, Juni o Cola

hihi..tycker också du ska träna lite "trix" super för kroppskontrollen..synd att jag inte har tilllämpat det på mig själv bara. våra hundar tränar en hel del sådant..och jag tror att snygga vändningar, sättningar blir bra mycket lättare att få till:)

2009-01-16 @ 10:50:50
URL: http://www.juniocola.bloggagratis.se
Postat av: Lakrits

Det låter som en rolig träningskväll! Skönt att transporten gick bra! Kul också att ni kom med på kursen. Men hoppas ni vill träna med oss någon gång ändå.

2009-01-16 @ 22:05:53
URL: http://vildhunden.blogg.se/
Postat av: lotta, Juni o Cola

haha..ja det gick fort..men det var ju bara 6 bårder som skulle upp...plus att vi lät skruvarna sticka ut lite i borrhålen så det var bara att skära upp lite där o på med hyllorna igen;) lätt som en plätt..o allternativet att låta glashyllor o prydnadssaker ligga o vänta..med Cola o barnen i närheten...näää;)

2009-01-16 @ 22:28:42
URL: http://www.juniocola.bloggagratis.se
Postat av: Agneta & Tyra

Vad roligt ni hade på träningen! Precis vad vi håller på att traggla med här också. Vi har också jättelånga ettstegsövningar he heee och övar på kontakten, ikväll gick det mycket bättre men det var väl också för att jag var konsekvent!! Är lite ambivalent ibland och det funkar ej vid hundträning så det är bra träning för mig också!



Ha en skön kväll!



Kram



/Agneta

2009-01-16 @ 22:31:40
URL: http://www.nogg.se/tyra
Postat av: Elenor och flatten Zidane

Bra jobbat Wallander!Det där med kroppskontroll är svåra saker och rutan med för den delen. Trevlig helg!

2009-01-17 @ 16:39:15
URL: http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se
Postat av: Zico-Bus med matte

Jisses, så avancerat det börjar bli här !!!

Fattar ingenting - men jobba på - det låter som om ni är på G!!! Kontroll på kroppen - jo men visst - tror jag är bättre än tvåbeningarna i gemen :D

Ha en skön helg!

Zico

2009-01-17 @ 18:16:04
Postat av: Clara

Tjena

Det verkar som om du snart är redo för klass II.

Clara

2009-01-17 @ 20:18:48
URL: http://www.clarabella.se
Postat av: Helena & Vilja

Mmmm just kanin är jag tveksam till om Vilja skulle klara....hon har ju en viss förkärlek till de där små söta! Kram

2009-01-17 @ 22:59:12
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se
Postat av: Helena & Vilja

Ja det kan ju lätt bli att de ger upp om det inte ger resultat de här hundarna som inte är vana vid klicker från början men helt plötsligt är det som om det släpper omman höjer kriterierna långsamt. Vilja tänkte också ge upp när jag krävde att hon skulle stå längre och hu kan hon liksom trampa till lite extra flera gånger som för att visa mig att "ser du inte att jag står ju på den"! De ser för söta ut när den försöker lista ut vad man vill!! Väntar med spänning om rapporter hur det går med targeten!! Ha en fortsatt bra kväll!

2009-01-17 @ 23:05:46
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback