Jaktträning... *bilduppdateringar*

... med vilt i strålande fint väder

Idag var det detta härliga gäng flattar med mattar som träffades i strålande väder, på bilden saknas dock Ann-Sofi, Calla & MOR:

Vi inledde träningspasset med lite stadga på apellplanen med dummiesar som störningsmoment. Sedan flyttade vi ut i furet där vi fortsatte med lite stadga men nu istället med duvor som störningsmoment.

Sedan körde vi markeringar med fasaner, sedan dirigering mot fasaner efter att en duva först kastats som en markeringsstörning.

Calla väntar snällt på att få lämna av till matte Ann-Sofi:

Attans vad fasaner är svåra att få grepp om tyckte Vira:

Åsså kommer det alltid lika svåra, är det Bell eller Spot?:


Duktige lille Jazz-gossen... med beslutsångest, ska, ska inte, ska springa till matte:

Oops nu gick det visst lite för snabbt:

... men det är bara att ta upp med den igen och iväg:

Jag lite grann från ovan:

Sedan blev det ett stort sökfält och ett närsök. Det gick skapligt, men det finns mycket att slipa på, jag är inte varje gång helt säker på om jag vill lämna ifrån mig det som jag funnit när jag sökt. Men valet blir helt klart lättare om jag får en köttbulle när jag kommer in.

Avslutningsvis så "posade" flera av oss framför kameran... några mattar ville ha bilder till familjealbumet andra en bild till något annat ändamål.
Detta är Bell (här är jag säker):

Detta är Sandy:

Kidd:

... osså den snyggaste av oss alla:

MOR vill lägga till lite här för detta blir lite väl svårt för mig att förklara vad som skedde, jag låg ju tryggt i min bur även om jag förstod att något hände som inte man inte vill skall hända:

Vi var väldigt nöjda & glada när jag & Wallander lämnade Lomma, men glädjen fastnade i halsen när det tog totalstopp i en korsning i Malmö. Tredje bilen framför oss låg i filen som bara går rakt fram, men plötsligt fick han tydligen för sig att trots allt svänga vänster. Bil nr 1 & 2 bakom fick stopp på sina bilar, men JAG hann inte få helt stopp på våran och påkörningen var ett faktum. Tack & lov så kom ingen till skada, bilen som JAG körde på fick bara småskador men bilen våran fick bärgas och måste plåstras om en del innan den blir i körbart skick igen.

Tänk så snabbt en olycka kan vara framme och vilken total maktlöshet som plötsligt infinner sig. Man blir sedan chockad/ledsen/arg m.m. och tänker bara på en massa OM... och då hade detta inte hänt. I 25 år har jag haft körkort och aldrig ens varit i närheten av någon incident, men år 2009 var det tydligen min tur (otur). Nu får jag vänta på att höra av polisen (polisen på plats sa att jag kommer att kallas till förhör) och sedan få min dom (böter & prick i körkortet) att vänta tydligen för vårdslöshet i trafiken), ja vilken j----a buse man är i samhället.

Men livet måste gå vidare, dock stannar det det upp lite för oss nu, ca 4-5 veckor kommer det dröja innan jag & WalleKalle har någon bil igen, kanske kan vi ta oss med buss till något ställe någongång men vi får snällt ställa in oss på att slita upp gräsmattan bakom teatern tillsvidare när det gäller lydnadsträning och viltträningen får vi väl fortsätta med i lägenheten. Ja, så här kan livet bli ibland.

På återhörande & återseende!

Kommentarer
Postat av: Ann-Sofi

Vilken tur att ni klarade er utan skador. Finns massor med folk som lider efter nackskador etc.



Jag tycker absolut inte att du verkar vara "busetypen" utan verkar stå med båda fötterna jorden.



Vi hörs



Kramis



Ann-Sofi

2009-01-12 @ 13:17:22
Postat av: Margareta

Hej Wallander och MOR, så förskräckligt. Vilken tur att ni inte blev skadade, men himlans otur med bilen. Till helgen hade vi inte tänkt träna ändå inte jag och Ulrika i alla fall för vi skall till Småland med Isa och träffa en snygging vi namn Pepsi. Men dom resterande veckorna får vi klura på tillsvidare får du hållas bakom teatern men spela oss inget mer spratt tack !

Margareta Spot och Bell

Postat av: Heléne och Zico-Bus

Ja säger som dom andra -

VILKEN TUR ATT BÅDE DU OCH MOR KLARADE ER HELSKINNADE! En bil går ju att reparera (även om det kostar) och pricken i körkortet får Mor försöka leva med. Ni vet ju båda två att hon inte är vårdslös - hon hade bara lite otur.

Kram på er

/Heléne och Zico-Bus

2009-01-12 @ 14:35:07
Postat av: Ulrika

Men, hu!

Jag ryser när jag läser detta! Vilken tur att ni klarade er helskinnade ur detta!

Jag tänkte nog att något hade hänt eftersom uppisen var sen, ni brukar ju vara så snabba att rapportera och nu när man inte "fick" vara med så väntade man ju med extra spänning!

Vårdslös är det sista man tänker om dig Helen!!!



Ha det bra! Vi ses! (Om det dröjer för länge kan vi kanske ordna "färdtjänst")



Kram,kram!

Ulrika

2009-01-12 @ 15:31:07
Postat av: Lakrits

Usch då, det var verkligen otäckt att ni råkade ut för olycka. I mina och Mattes öron låter det inte som att det var Helens fel men vi får väl ha en utförligare rapport sedan. Bilen är ju paj hur som helst och det är ju eländigt. Men vi hjälper gärna till med hämtning och lämning mot att vi får tvätta bil i ert fiffiga garage då och då. Vi måste ju hjälpa varandra när det kärvar. Säg till din MOR att höra av sig till Matte bara. Inte ska ni behöva hålla er till stadsgräsmattorna så länge, då får du alldeles för mycket spring i benen Walle!

2009-01-12 @ 17:00:46
URL: http://vildhunden.blogg.se/
Postat av: lotta, Juni o Cola

usch otäckt. men sköönt att det gick bra..flattar med matter..lät kul tycker jag :D

2009-01-12 @ 17:05:19
URL: http://www.juniocola.bloggagratis.se
Postat av: Ia & Kelly

Måste säga att ni hade tur i oturen. Hoppas att ni snart får eran bil igen, så att ni kan åka och träna.

Annars går det bra med inomhus träning. Kan kanske bli lite svårt, om ni ska träna markering med skott. Men det löser ni säkert oxå.

2009-01-12 @ 17:32:00
URL: http://kellybrown.blogg.se/
Postat av: emma, skott & krut

Vilken tur att att ni inte blev skadade!!!

Ni hittar säker lösningar på träningen tills bilen är tbx... finslipning på positioner & fjärr dirigering kan man göra i köket.

kram

ps: hoppas poliserna var snälla mot dej ;)

2009-01-12 @ 17:53:19
URL: http://dualdogs.dinstudio.se
Postat av: Carina

Du kommer nog varken få prick, böter eller någon dom för vårdslöshet i trafiken. Det var ju inte så vårdslöst av dig - snarare för kallefilbytaren.



Säger som alla andra - SKÖNT att det inte gick värre. Hoppas ni slipper men i framtiden oxå så det inte kommer nåt senare. Trist att det svder i plånboken oxå :-(

2009-01-12 @ 19:14:46
URL: http://shivaovittra.blogg.se/
Postat av: Enzo

Jaha, nu när inte ni kan flytta på er så långt så kanske den där stadspromenaden med alla flat-kompisar kan bli av? Otur med er bil, men vilken tur att ni mår bra!

Sedan kan ni ju passa på att träna kontaktsignalen... Det går fint att göra inomhus (bara förvarna familjen om att det kommer att bli visselpipsblåsande inomhus)

2009-01-12 @ 19:20:50
Postat av: Elenor och flatten Zidane

Skit också, men vilken tur att ni inte skadade er!!!! En del kör verkligen som kratttor. Åh vad jobbigt att polisanmäla och skadeanmäla och allt sånt där pappersjobb....MEN som sagt, tur att ni mår bra. KRAM

2009-01-12 @ 19:42:40
URL: http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se
Postat av: Helena & Vilja

Ajdå!! Himla otur med krocken...hoppas allt löser sig till det bästa! Vilja hälsar och tackar så hemskt mycket för att du fixade så vi fick köpa kanindummiesar....ska bli jättespännande att testa! Kul att läsa om er jaktträning!



Kan jag länka till dig? Det är så lätt att missa att kolla er sida när man inte har den som länk! Kram

2009-01-12 @ 21:18:09
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se
Postat av: niño

Jösses då! Förstår att det var en hemsk upplevelse för er!

Bra, hursomhelst att ni klarade er helskinnade.

Förhör,

ack o ve, som om du var en bov... inte kuligt alls när lagen måste ha sin gång.

Kostar säkert pengar också...

Ni får traska runt i staden så länge. KAnske hittar ni fler korvkiosker i stället (o;

Tänk nu framåt, så blir det bra igen ska du se.

Kram Maria

2009-01-12 @ 21:18:54
URL: http://mimio.blogg.se/
Postat av: Anonym

...lite tjatigt eller...? ;-)

2009-01-12 @ 22:08:00
Postat av: Sara & Salsa

Huvaligen, det är ju inte klokt! Sån tur i oturen ni hade, att ni är hela i alla fall. Ni kan ju alltid ta Naturbussen ut till oss i Bokskogen och träna på helgen ;)

2009-01-12 @ 23:02:11
URL: http://flatcoat.blogspot.com
Postat av: Ingela & Tessie

Håller med alla andra Vilken Tur att ni klarade er utan skador!!! och jag tror som Carina att det blir nog ingen prick för det var ju inte ditt fel egentligen utan den där nissen som inte visste vart han skulle, tror att alla inser att MOR din absolut inte är vårdslös.



Kramar från oss alla



2009-01-12 @ 23:15:17
URL: http://tessietosingsdagbok.blogg.se/
Postat av: Ingela

undras om det funkar nu eller det blir en massa inlägg från mig?

2009-01-12 @ 23:17:29
URL: http://tessietosingsdagbok.blogg.se/
Postat av: Mia o Viggo

Jag som tyckte jag skrev en kommentar igår kväll, den är någon annanstans. Får väl försöka nu på morgonen istället;



Jahujaliden vad otäckt. Men skönt ni är alright, bilar är bara världsliga saker, du o Walle är ju viktigast!

2009-01-13 @ 08:42:49
Postat av: Anonym

Nej men fy sjutton vilken otur ni hade! Men vilken himlans tur i den dumma oturen att allt gick bra med er båda två!!! Det är ju absolut viktigast! Att bilen fick lite "ont i pälsen" är ju himla irriterande och gör livet bökigt men vi tycker det är väldigt skönt att ni båda är okej!



Vi ställer gärna upp med lift till träningar, både lydnads och apporteringsträningar, så får vi också tummen ur att komma iväg och igång. Tror ni att vi kan maskera Sigge till en "falsk Anthriscus" ett par veckor då för att passa in i jaktträningsgänget...? :-)



Stora BamseKramar till er båda! Vi tänker på Er!

2009-01-13 @ 23:30:18
Postat av: Lena & Sigge

Hmm....datorn beter sig underligt.. ovanstående inlägg var förstås ifrån oss - Lena & Sigge

Hej på Er igen!

2009-01-13 @ 23:32:07
Postat av: Helene

Tack för alla goa hälsningar... jag har verkligen behövt dem. Det känns fortfarande tufft... men tiden läker alla sår sägs det ju.



Kram på er alla underbara vänner!

2009-01-13 @ 23:55:23
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Björn & Clara

Tjena

Det finns två klasser mellan klass I o elit o det är klass II o klassIII.



Björn o Clara

2009-01-13 @ 23:59:56
URL: http://www.clarabella.se
Postat av: Björn & Clara

Tjena igen.

Det var ju en rackans otur att ni blev inblandade i trafikolyckan men huvudsaken är att inte ngn av er blev skadade.

En liten förklaring till min skiss behövs. I moment 6 skickar man hunden till en kon (ca 10 meter) o sen ska man dirigera hunden in i rutan (ca 25 meter, höger eller vänster). Därefter går man mot rutan, vinklar av o går mot utgångspunkten o då kallar man in hunden.

Nästa moment (apportering med dirigering. Skicka till konen (ca 10 meter) o däefter dirigera hunden till en apport (ca 10 meter) antingen höger eller vänster o hunden ska komma in med rätt apport.

Ärligt talat hade jag ingen aning om dessa moment innan jag själv hamnade där vi är.

Hoppas min förklaring underlättar tittandet på skisserna.

Björn med Clara

2009-01-14 @ 11:03:21
URL: http://www.clarabella.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback