Veckans...

... höjdpunkt har varit kvällens träningspass (hitintills i alla fall).

Det blev ett halvvägs bussåkande idag oxå, börjar faktiskt hälsa så nätt på några trevliga pendlare som tycker att jag uppför mig exemplariskt (kul att få höra sådant).

Träningen hos Fart & fläkt var lite annorlunda ikväll. Nu blir det inget mer sittande i bilen för mig eller Guinness när den andre jobbar. Nu utnyttjar vi alla hela timmen... en halvtimma utan Lisa och den andra med roliga Lisa.

Idag började vi med gemensam platsliggning. Först stod MOR en stund så att jag kunde se henne, sedan så försvann hon. Jag låg snällt kvar och väntade... för hon har hitintills aldrig försvunnit från mig utan att dyka upp igen, vilket hon gjorde även idag.

Jag fick därefter äran att börja träna med Lisa. Det blev flera typer av apporteringshämtningsövningar till en början. Först blev jag kvarhållen medans Lisa sprang ut med apporten, jag släpptes lös och for som en raket efter Lisa och träapporten som samtidigt slängts iväg. Det gick lika fort ut från MOR som tillbaka in till MOR. Sedan fick jag pröva att plocka upp apporten på lite kortare avstånd och att jag då skulle plocka upp den från rätt håll och sedan fick jag bära omkring den en hel del.

Sedan åkte musmattan fram och jag fick provtrampa ett par gånger före vi gick mot hopphindret. Jag hoppar ut fint, sätter mig bra, dock fortfarande delvis vänd ifrån MOR, men det försöker vi lösa senare.

Bakåtbelöning fick jag pröva på när vi testade inkallning med ställande, det var annorlunda OCH kul och eftersom att kraven är inte så högt ställda på mig så här från början på nya moment så gör det inte så mycket att det inte sitter riktigt på de första försöken.

Sedan var det sidbyte. Jag ocj MOR körde lite kontakt övningar av olika slag, ganska bra kontakt för att vara mig verkade det som på MORS beröm. Sedan blev det försök till snabbt läggande, lite ställande m m.

Avslutade gjorde vi med fjärrdirigeringar och MOR fick "order" om att utöka avståndet lite och räkna till 10 mellan bytena. Skall bli spännande att se hur det kommer att fungera då.

Nu skall det tränas på fram till nästa vecka och har vi riktig tur så kanske t  o m bilen är färdig då (bilfirman hade sagt till MOR idag att om ungefär en vecka så skulle den kunna vara klar. Snälla hjälp oss att hålla tummarna för att det blir så oxå! 

Idag fick MOR besked på att hon får vara ledig varannan fredag eftermiddag så att vi kan gå på Apporteringskurs. Denna gång blir det i nybörjareklassen, dvs för alla oss med fokus på att starta på jaktprov i Nybörjarklass. Start 6:e mars. Gruppträningarna på Fart & fläkt skall sätta igång i vecka 9 och det blir på tisdagar förmodligen. Alltså mycket roligt att se fram emot i vår :-)

Måste avsluta med en ny forskningsfakta som jag hämtat från Lisas hemsida, vad tror ni om detta?
JU MER BELÖNINGAR DESTO LYDIGARE HUND 
JU MER BESTRAFFNINGAR DESTO OLYDIGARE HUND + FLER PROBLEMBETEENDE HOS HUNDEN

Jag kan tänka mig att bli ännu lydigare om belöningarna fortsätter hagla...

Kommentarer
Postat av: Lakrits

Vad kul att din MOR får ledigt så att ni kan gå jaktkursen på fredagar. Det blir ingen jaktkurs för oss i vår för det är så mycket annat på schemat och Matte säger att vi har annat vi måste träna på i första hand. Men det blir säkert senare. Kul också med Lisas kurs. Jag tror Matte håller på att utarbeta någon slags träningsprogram till mig. Det låter ganska roligt tycker jag för träna är kul om man får belöning.

Postat av: Lakrits

Förresten vad bra om bilen blir klar tidigare än ni trodde. Skönt när ni får Gråben tillbaka. Men på söndag kan vi ju hämta er och åka till Ängshög om ni vill.

2009-01-29 @ 16:09:40
URL: http://vildhunden.blogg.se/
Postat av: lotta, Juni o Cola

bra att du förstod att matte skulle komma tillbaka o inte sprang efter henne:) dutti kille:D fram för mer belöningar...vi håller med, du med va Wallander??;)

2009-01-29 @ 17:14:50
URL: http://www.juniocola.bloggagratis.se
Postat av: Vilja

Walle! Det låter som om du skötte dig väldigt bra på fart & fläkt så jag antar att godbitarna haglade över dig!!

2009-01-29 @ 17:44:13
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se
Postat av: Elenor och flatten Zidane

Vad skönt att bilen snart är fixad men du verkar fixa bussen bra också. ul med beröm av andra resenärer. Då har ni lite att träna på till nästa vecka förstår jag. Kloka ord på slutet!!!!!

2009-01-29 @ 21:42:41
URL: http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se
Postat av: Ingela & Tessie

JIIIPPPIIII!!! vad kul att vi ska gå på kurs tillsammans på fredagarna ska bli kul att träffas igen.



Kramar från oss båda

2009-01-30 @ 16:34:09
URL: http://tessietosingsdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback