Bakläxa...

... eller kanske skall jag kalla det hemläxa?

MOR jobbade hemma i förmiddags för att slippa att stressa hem vid middagstid. Jag gillar när hon jobbar hemifrån för då kan jag ligga och mysa vid hennes fötter hela tiden. Idag låg jag där och laddade inför jaktkursstarten.

Vi åkte iväg i god tid, MOR visste inte riktigt hur lång tid det skulle ta at köra dit så vi kom fram alldeles för tidigt men det gjorde inte så mycket för då hann jag att bli rastad en bra stund.

Efterhand så dök de andra kursarna upp, Tessie, Jum Jum & Frode var kända nunor från kursen i höstas resten var nya tjejer & killar (som jag redan glömt namnen på).

Idag ville Kent & Gert kolla hur våran stadga var samt hur långt vi kommit för att kunna lägga upp resterande kurstillfälle på bästa sätt för oss alla.

Vi fick börja med att gå efter varann på led på en stig med behörigt avstånd, sedan började ekipagen bakifrån att springa förbi oss, sedan blev det serpentingång.

Vi förrflyttades sedan upp på åkern och medans vi walk-upade så for det dummiesar till höger & vänster utan att vi fick hämta först. Sedan kastades det en markering åt oss en & en som vi fick hämta. Sedan förflyttade vi oss till en paddock där vi testades på inkallningar med eller utan störning.

Alltså, när det gäller stadgan så var det inga större brister för min del... kanske hade jag kunnat gå lite närmre morsan på fotgåendet men att sitta lös medans de andra jobbade vållade inga som helst problem, jag väntade snällt på min tur och att kasta störningar strax innan inkallning kan dom oxå fortsätta med för så lättlurad är jag inte.

Några bilder från stadgetestet:


Stackars gamle man... måste stötta sig:

Men denne man däremot, han visade stort prov på snabb reaktionsförmåga när "hans" dummie höll på att bli tjuvad (kolla foten):

Sedan blev det lite paus innan det blev lite tuffare tester efter att vi delats upp i 2 grupper. Jag hamnade i Kentas grupp, där man fick välja om man ville få kastat en markering och sedan skickas på en dirigering eller vice versa. MOR valde det förstnämnda för mig. Jag släppte markeringen så fort MOR vände mig ifrån den och koncentrerade mig på dirigeringen. Jag sprang rakt ut men när jag kom till stigen så vek jag av till vänster och då kallades jag tillbaka. Nytt försök och med lite stöttning så gick jag över stigen och fann massor av kuligheter, vilka jag kollade in innan jag slutligen bestämde mig för att ta in en vildsvinsdummie. Sedan skickades jag mot markeringen som hamnat innanför ett staket och det tog ett litet tag innan jag hittade ingången... för jag trodde inte att man fick gena. Efter dessa två skick så fick jag höra att jag var slapp i käften... så det är väl bäst att vi tränar på att jag skall hålla kvar dummien bra mycket längre. MOR försökte försvara mig men se det var inte mycket lönt... men snällt att hon försökte i alla fall. Under tiden, tills de andra blev klara så fick jag hämta vildsvinsdummien gång på gång och det gjorde att den blev mindre äcklig. Bra tänkt morsan, avdramatisering har aldrig gjort någon skada.

När alla i gruppen var klara så blev det sidbyte. När vi kom till Gert så ville han att vi skulle dirigeras till höger om ett liggande jakttorn. Det var väldigt viktigt att det blev till höger för där låg lite "dolda" dummiesar för avhämtning. När man kommer ut och ser ett hav av dummiesar så vilja jag gärna välja & byta ibland oxå. När jag tagit upp den första bästa så stannade jag upp och funderade på om jag skulle byta, men MOR gjorde klart för mig att det skulle jag minsann inte alls göra. Nästa övning, det låg dummiesar kvar på samma ställe men vi hade förflyttat oss. MOR och jag gick en bit framåt tillsammans och sedan kastade hon en dummie bakåt och så dirigerades jag istället  mot de andra. Mit val av dummie gick snabbare nu och som belöning fick jag hämta den först kastade markeringen. Här var det MOR som fick höra ett och annat., bl a att hon skall använda sig mera av det ord som jag faktiskt lyssnar på när jag plockat upp dummiesarna och inte riktigt väljer att springa hem direkt. Ordet är "HÄRÅT", alla de andra kan hon skippa och sedan bör hon låta bli att störa mig och bara vänta in mig.

Nu har vi 2 veckor på oss att förbättra oss båda två... undrar vem som får det tuffast, jag eller MOR?


LILLMATTE är ute och rumlar igen... och jag har som vanligt tagit på mig att invänta hennes hemgång innan ljuset släcks ner helt för natten.


Kommentarer
Postat av: lotta med Juni o Cola

men herregud ni har ju rena rama sommaren med barmark och hundkurser:)lyllo. kraaam:)

Postat av: SPOT

Hej Walle,

det gick väl bra! Jag var där kursen innan kl 10.00 - 12.00 så vi banade väg åt er. Vi fick göra i stort sett samma övningar som ni fast kanske lite svårare. Först var det dirigeringen och sedan markeringen här fick vi inte välja. Vi hade oxå delats på två grupper så vi var hos Kent först. När vi var klara med första omgången så blev det åter igen en dirigering som skulle tas in först innan vi fick ta in en dubbemarkering som låg i stort sett på samma ställe.

Byte.

Gert hade två högar med dummies. En till vänster om el stolpen och en till höger lite nedanför tornet. Först skulle dom vänstra in och sedan dom högra. Där blev det lite svårt eftersom vi visste att det legat flera vid stolpen så där blev det stopp signal och lite mer dirigering. Matte fick lite bastning av Gert hon lutar sig över mig så att jag har hennes axel i huvudet och då måste jag huka mig för att hon inte ska falla över mig så känns det ialla fall. Hon var lite bättre andra gången. Vi har, eller hon har två veckor på sig att träna. Kul att få rå om "matte" själv någon gång, brorsan fick sitta i bilen och bara titta. Där var också Castor din bror, han väntar på att det skall bli söndag så han kan få träffa sina syskon och förhoppningsvis sin pappa Woody. Du, vi har hört att din MOR inte är helt tyst när du är på ingång. Skall vi ta med lite silvertejp på söndag ? På samma sätt som vi tränar passivitet så får hon träna på att hålla "näbben" vi skall hålla ett öga på henne.

Vi ses i morgon hos Berit och Vira.

TASS FRÅN SPOT

2009-03-07 @ 09:28:10
URL: http://.anthriscus.se
Postat av: Sara & Salsa

Oj så kul det låter med kurs. Ja hunden är det väl aldrig fel på, alltid är det föraren som får skäll... Orättvist tycker jag ;) Hoppas lillmatte kom hem ordentligt. Hälsa henne så gott! Kram Sara & Salsa

2009-03-07 @ 10:16:14
URL: http://flatcoat.blogspot.com
Postat av: Ingela och Tessie

Vi tycker att ni är super duktiga, vi hade ju problem med pipande( visserligen var jag super nöjd när jag körde hem för det var mycket mindre pip än det brukar vara så kanske det finns hopp) och fot det fattar Tessie bara inte hon tror att jag har stl 58 i skor så man kan gå fot lååångt fram ...och du Walle är inte alls slapp i käften hur kul e det att få ett vildsvin i munnen???!! jag hade nog gjort lika dant.... vi tycker bara att du var modig som valde den framför alla de andra som säkert smakade mycket godare.

Nu får vi ligga i i 2 veckor och träna som attans och visa att vi minsann kan.

Ses om 2 veckor

Ingela och Tessie

2009-03-07 @ 13:40:46
URL: http://tessietosingsdagbok.blogg.se/
Postat av: Elenor och Zidane

Är det Kent Wiberg på bilden??? Vad heter Gert i efternamn? jag tycker som att det låter som SUPER bra träning. Du kommer lära dig massor och speciellt MOR. Ska du starta ÖKL i vår?

PS. Förlåt för alla frågor DS

2009-03-07 @ 17:50:21
URL: http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se
Postat av: Tyra

Ni har en award att hämta! Kika in hos oss!

2009-03-07 @ 18:19:16
URL: http://www.nogg.se/tyra
Postat av: Helena

Va duktig du är Walle som motstår frestelserna!!! Vad händer om 2 veckor? Är det nästa kurstillfälle eller är det dags för jaktprov redan nere i skåneland?! Kramkram

2009-03-07 @ 20:58:46
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se
Postat av: Lakrits

Det låter ju som ni hade himla roligt igår. Du är allt duktig du som inte smiter iväg till andra eller tjuvar på en dummy. Det har jag svårt för att låta bli ibland.



Kan tänka mig att det blir en del utmaningar under kursens gång. Ska bli kul att höra dig rapportera.



Jaså, lillmatte är ute och ränner om nätterna. Det är ju inte riktigt snällt mot dig, hon borde tänka på att du behöver din nattsömn!

2009-03-08 @ 00:52:38
URL: http://vildhunden.blogg.se/
Postat av: niño

Ciao!

O, vá kul ni har på era träningar.

Duktiga är ni också.

Stadgeövningarna verkar ju vara bra säger min matte.. fattar inte vad hon menar? att jag skäller på andra hundar när vi passerar dem? kan det va det?

Walle jag vet hur det är att ha nattvakten...

jag måste också passa boet om nätterna (helgerna) när äldste sonen i flocken är ute.

Kan liksom inte koppla av förrän alla är samlade.

Vov!

2009-03-08 @ 13:29:04
URL: http://mimio.blogg.se/
Postat av: Mia o Viggo

Visst är det kul att gå på kurs hos D&D igen! Jag går ju samma kurs som ni, men på lördagar istället. O det är himla bra att du o Walle skriver på fredagen vad ni gjort på kursen, så vet jag vad som ska göras o kan tjuvträna innan hehe!



Ha det bra, hoppas vi ses snart, om inte innan så ses vi iallafall när det är kursavslutning hos D&D!



2009-03-08 @ 14:46:45
Postat av: Elenor och Zidane

Tack för din kommentar på bloggen. På vilket sätt tyckte du det var för tufft? De såg alla dirigeringarna och om de inte lyckades så hjälpte vi dem. Inget ont händer ju, så länge man inte blir arg på dem och berömmer när det blir rätt. Inför start på proven vill man ju vara väl förberedd och det är man om man testat svåra situationer innan. Ilsa tävlar ju i elitklass....och har en etta. Men blir en övning för svår så måste man ju göra om den enklare och vara flexibel. Eller vad tycker du? :) :)

2009-03-08 @ 14:49:29
URL: http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback