Myror i baken...

... hade jag idag påstod MOR. Men det var för att jag måste erkänna att jag var lite sugen på att hämta saker & ting, har ju inte fått gjort något på väldans länge.

I ottan steg vi upp, dock ej så tidigt som Ann-Sofi var i farten (4.29!). Strax efter 08.00 åkte vi iväg till sjöarna för att möta upp Sandy & Calla med matte.

MOR och jag hade gått en liten runda innan de kom... jag hade oxå hunnit hämta några dummiesar vid sidan om vattenbrynet som var ett förbjudet område.

Vi gick runt dammen och sedan fick vi börja med en stadgeövning. Ann-Sofi kastade en dummie och sa åt mig att hämta den, jag startade men fick snabbt klart för mig att gå på någon annans kommando inte var tillåtet. Så på nästkommande kommando så bara satt jag där och sedan gick MOR ut och hämtade dummien och kastade om den och då fick jag hämta direkt på MORS kommando. Samma övning gjordes sedan med Sandy & Calla oxå där MOR gav kommandona. En bra övning, tidigare har MOR använt en massa andra ord än APPORT och då har det inte varit så svårt... men här verkade det lixom vara OK att sticka.

Nästa övning, blev två enkelmarkeringar med fasaner efter att en fasan placerats ut för senare dirigering för min del, gick väl ok... men nässlor undviker jag mer än gärna om jag kan. Jag fick ett tips av MOR på hemvägen att det är bättre att springa fort som attan igenom dem än sakta... får väl försöka testa det nästa gång. Dirigeringen var inte klockren, sprang lite för långt ut men fick den i näsan på tillbakavägen. Calla & Sandy fick dubbelmarkeringar istället annars samma övningar och om jag inte gillar nässlor så gör Sandy det ännu mindre, men med lite stöttning så övervann hon obehaget och löste sin uppgift.

Sedan förflyttade vi oss och körde ett sök på samma ställe och på i stort sett samma vis som på det inofficiella provet för ett par veckor sedan. Jag fick börja och det var riktigt kul, jag sökte av området bra fick jag höra och hittade det jag skulle. Dock passade jag på att svalka mig lite när jag skulle hämta anden i vattenbrynet. Jag måste erkänna att jag blev rätt paff över att inte MOR kom farande så därför valde jag att gå upp igen och fortsätta sökandet. Jag hämtade in 5 vilt och en dummie och MOR var med på alla avlämningar utom en, hon stod väl och sov på den som vanligt. Jag hade sedan lite svårt för att koppla av medans Calla & Sandy sedan fick göra sina sök, jag for upp och ner stup i kvarten, men lugnt och sansat förpassades jag tillbaka till den från början anvisade platsen.
 
Sista övningen blev så äntligen på vatten, den första hamnade bara så att jag fick hämta den i vassen, men med en guppande levande fågel som störning precis intill, men jag valde rätt :-). Släppte så klart direkt för att skaka mig, men när A-S jagade på mig lite så satte jag fart hemåt och lämnade av. Andra markeringen hamnade en bit ut och jag fick ett uselt grepp för att jag skulle skynda mig, så jag fick lägga ner och ta nytt grepp men nästa gång jag la ner och skakade mig var inte förräns jag var utom räckhåll för A-S & MOR, men snart kom hon farandes igen A-S och då var det ett snabbt upptag som gällde och in till MOR. Jag laddade om rejält för att hämta nästa i vattnet men där lurade A-S mig, hon kastade den på land istället. Jag slog då dagens hastighetsrekord, rundade hörnan så att sanden/grusen for omkring och det orsakade att jag hade lite svårt för att stanna så jag kom lite långt, men med lite stöttning så redde jag ut det hela.

Calla & Sandy fick vars en markering & sedan en dirigering... vilka dom löste hur bra som helst och jag undrar hur f-n dom klarar av att inte skaka sig direkt, hm...

Jag tyckte att MOR betedde sig lite underligt idag... hon höjde knappt rösten en endaste gång fast att jag hade lite problem med stadgan och jag blev väldigt glatt bemött på ingångarna. Ny taktik? I så fall var den nog rätt lyckosam.

När vi var klara så fick vi busa av oss bäst vi ville och jag lovar, det var inga dåliga rundor som damerna tog sig... jag var lite mer försiktig och höll koll på så att inte MOR försvann.

Känslan från idag hoppas jag håller i sig tills nästa helg, jag skall nämligen få en ny chans igen då :-)

Jag har massor att träna på... upptag och så kan nog jag & MOR fixa själva men vattnet är en gåta, någon som har ett bra tips på hur jag skall kunna hålla på mina skakningar tills efter avlämnandet? MOR har prövat det mesta, att stå i vattnet, att springa och gömma sig, bara stå & vara tyst, tjata ihjäl ordet HÅLL FAST. HJÄLP, vad finns mer?

Tack för träningshjälpen idag A-S, du är lite väl läskig ibland... men fart på mig får du allt!

Fr o m imorgon så skall jag vara ute och cykla mer än vad jag brukar, pratades något om bättre kondis idag. Visst kan jag ställa upp och hjälpa MOR bättra på sin dåliga :-)

Kommentarer
Postat av: Karin och Wilma

Du vet vad man brukar säga. Det sista som överger en är hoppet :-)

Postat av: Helena

Ja det där med skakningarna undrar Vljas matte också hur man skall kunna undvika. Vilja lägger inte ner och skakar sig och än så länge har hon inte nypt till viltet när hon skakar sig men hon har svårt att låta bli skakning direkt när hon kommer upp :-)



Du är en härlig kille Walle som ställer upp och hjälper matte om hon måste bättra på sin kondis :-)Vilken tur! Kram

2009-05-04 @ 07:17:58
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se
Postat av: Carina, Shiva & Vittra

Jag vet inte om mitt simpla knep funkar på dig Walle. Men Shiva hade ju problem med avlämningarna vid vattnet i flera år. (vi hade en konflikt för att matte varit för hård i en korrigering när Shiva var ung) Men hon behövde inte skaka sig utan hon bara la den några meter ifrån. Jag provade oxå allt och tji fick jag. MEN så provade vi att byta med godis! Så enkelt och simpelt att jag inte ens provade det förrän ideérna tog slut för övrigt.



Jag stod första gångerna riktigt nära och så fick hon godis vid bytet. Efter ett tiotal gånger valde hon själv att inte ta emot godiset längre..."det behöver jag ju inte få matte - jag kan ju ändå" sa hon... Man förstår inte alltid de där fyrbeningarna.

2009-05-04 @ 07:21:39
URL: http://shivaovittra.blogg.se/
Postat av: Vira och Berit

Så roligt att läsa att du är igång med apporteringsträningen igen. Ann-Sofie har varit oss till stor hjälp också speciellt när det gäller avlämningar så du får säkert bra hjälp där. Hoppas vi snart kan träna tillsammans igen.

Tac för alla grattis vi fått på din blogg! Det värmer verkligen!

2009-05-04 @ 08:28:54
Postat av: Elenor och Zidane

Vilekn bra och nyttig träning Walle! Jag tycker godisgrejen vid avlämning vid vattnet verkar bra. Varför inte något riktigt gott i början som tex en köttbulle! Ska ni starta till helgen? Kram

2009-05-04 @ 19:59:37
URL: http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se
Postat av: Karin och Wilma

Bra att ha träningskompisar som kan vara behjälpliga när man behöver. Jag har anmält mig till en jaktkurs med Wilma. Mest bara för att prova på. Kan tänka mig att det kan vara en bra aktivitet på sommaren när vi är ute och seglar och inte kan gå långa promenader.

2009-05-04 @ 20:58:34
URL: http://karinochwilma.bloggagratis.se
Postat av: Karin och Wilma

De två första timmarna av Wilmas båtliv var en katastrof och enligt hennes husse var hon BILLIG! Tror aldrig jag har sett Peter så stressad. Han har seglat sen han var bebis och nu såg han kommande seglingssomrar med en skällande hund framför sig. Men redan nästa dag så hade vi hittat en plats för henne att ligga och sedan dess ligger hon och sover oavsett hur mycket det blåser och lutar. Och hon rör sig helt obehindrat på båten. Vi får se hur det blir med denna lilla plasteka.

2009-05-05 @ 08:38:05
URL: http://karinochwilma.bloggagratis.se
Postat av: Tyra

Vad roligt ni har det, hoppa i vattnet, fåglar mm mm. Här har dock isen just börjat fara och färjan går nu över älven så matte har faktiskt plockat fram cykeln och cyklat till jobbet idag, undrar om hon orkar hem??? Jag har hört att hon kommit fram till jobbet i alla fall.



I morse så klev vi upp 04.20, eller matte i alla fall och for runt och samlade ihop en massa saker som hon hade med sig i cykelväskan. Sedan gick vi ut på prommis, den blev kortare än vanligt!!!! Fick mat inne och sedan hastade hon iväg med cykeln till jobbet. Det är långt dit, 1,7 mil!!!!!



Få se om jag får någon längre promenad då hon kommer hem, vad tror ni???



Nospuss



/Tyra

2009-05-05 @ 13:32:08
URL: http://www.nogg.se/tyra
Postat av: Lakrits

Haha, det låter ju nästan som jag det. För Matte säger att jag jämt har myror i baken för jag smyger efter henne. Tänker liksom att det kanske inte var helt säkert att jag skulle vänta. Hon måste ha misstagit sig ju. Hmmm. Men ni verkar ha haft kul i alla fall. Jag längtar efter att apportera. Matte har lovat att vi ska träna lite till helgen.

2009-05-05 @ 22:15:20
URL: http://vildhunden.blogg.se/
Postat av: Gazton

Va VA! kastade hon saken i sjön och du skulle hämta den där??? Är hon tokig, då blir man ju blöt. Kallt och äckligt är det, nä tacka vet jag torra land.

2009-05-06 @ 01:37:56
URL: http://gaztons.wordpress.com/
Postat av: lotta med juniocola

bra jobbat...kan aldrig bli för mycket godis...tycker vi;)

2009-05-06 @ 21:01:44
URL: http://juniocola.bloggagratis.se
Postat av: '♥♥♥♥lotta, Juni o Cola♥♥♥♥

jo, men sådär känner jag oxå ibland ..att 90% av "oroet"slår in...;)

2009-05-08 @ 17:04:35
URL: http://juniocola.bloggagratis.se
Postat av: lotta med juniocola

http://www.canis.se/bibliotek/artikler.php?id=52 den länken kan du följa om du vill veta lite mer om baklängeskedjning:)och jag tror INTE ALLS PÅ att det bara går baklänges för er 2!!!Kram och ha en fin fortsättning på helgen:)

2009-05-09 @ 20:24:00
URL: http://juniocola.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback