Jaktkurs...

... med nytändning!

Redan i ottan, dvs när Beck höll låda imorse så berättade MOR för mig att det var dax för jaktkurs idag och att bara hon & jag skulle åka iväg när hon genomfört ett förmiddagsarbetspass. Så strax efter 12 gav vi oss iväg för att komma fram i god tid så att en kisserunda hanns med. Vi var inte alls många idag, om inte Calla & en Tollare "trängt" sig på så hade vi bara varit 5st.

Dagens kurspass gick ut på att vi skulle visa upp vad vi och våra förare hade lärt oss under våren, detta på olika stationer. Vi blev uppdelade killar & tjejer och vi killar fick gå iväg med Gert & tjejerna fick gå iväg med Kent. Tanken var att 2-beningarna skulle samarbeta vid varje station... detta hörde vi inte så mycket av i våran grupp.

Station 1 - Riktat närsök
Vi tre killar sattes på rad bredvid varann och Figo labbekille fick äran att börja. När det var min tur så kom tollaren i full fart efter mig och när hans matte skrek NEJ så stannade jag upp och ignorerade tollaren och när MOR kallade tillbaka mig så skyndade jag mig till henne och skakade av mig obehagligheten. MOR tog mig ifrån platsen en liten stund och det tyckte jag kändes tryggt & bra. Jag hämtade sedan in 3 minidummiesar på godkänt sätt (förutom att jag var tvungen att revirmarkera för tollaren en gång där ute... inte så populärt tyvärr).

Station 2 - Markering från delvis skymd plats på stig
3 dummiesar avfyrades från Bumper boyen sedan skickades vi iväg en och en. Bästa/snabbaste vägen hade varit vägen genom ett hav av nässlor (här var MOR bombsäker på att den vägen skulle jag aldrig ta och det hade hon helt rätt i). Så klart skickades/valde jag högerhållet och det blev ett litet sök istället men jag fann dummien till slut och kom in med den. Det här med vinden... och vikten av att skicka rätt tror jag aldrig nånsin att MOR helt kommer att lära sig... hon är skitkass, undras om det finns kurser i det oxå?

Station 3 - Lång dirigering
Här tvivlade MOR på om jag skulle fixa en sådan lång. Lite diskuterades om vem som skulle börja... ingen verkade vilja och då sa MOR att vi kunde göra det... men då blev det påbackning av Gert att det inte var så smart om det nu var så att det tvivlades på min kapacitet. Jag fick alltså först titta på Figo och sedan löste jag uppgiften helt OK

Mellan station 3 & 4 blev det ett ganska långt fotgåendet som skulle visas upp. Här har nog jaktlydnadskursen gjort sitt för så när som på en liten avvikning så gick jag där MOR ville ha mig.

Station 4 - Sök
Här kom dom roliga pälsklädda dummiesarna fram och vi skickades ut var tredje gång. Jag började lite trevande men spottade upp mig rejält och gick på det tredje skicket t  o m jättelångt ut och sökte och fann :-). Vildsvins- & rådjurs dummiesar trodde MOR inte att jag gillade för att jag alltid lägger ner dom... men så är det inte... jag gillar dom så mycket att jag inte vill lämna dom ifrån mig i första taget.  Jag kollade oxå vattnet... det kunde ju ha hamnat en dummie även där. På skick 4 råder det delade meningar bland 2-beningarna om jag revirmarkerade eller inte på hemvägen... detta tycker jag att dom kan få fortsätta fundera över.

Station 5 - Markering/Dirigering
En dummie avfyrades - alla behövde markera - Figo dirigerades och jag fick sedan hämta markeringen. Nästa avfyring -jag dirigerades Tollaren fick hämta markeringen - Nästa - tollaren dirigerades och Figo fick hämta markeringen. Gick väldans bra här minsann.

Välbehövlig drick & vilopaus och då fick 2-beningarna höra både ris & ros. MOR fick mest ris hörde jag men jag tror hon tar åt sig och försöker bättra sig efterhand. På det riktade söket, skulle hon inte ha blåst närområdessignalen så pipan nästan tog slut. På första markeringen så skulle hon riktat mig lite åt rätt håll. På söket skulle hon inte ha hjälpt mig med kommandot "ut" när jag stannade och frågade henne lite. Lite tystare skall hon oxå vara när jag är på väg in. Ibland gör hon det svårt för mig men jag är rädd för att jag kanske inte gör det så lätt för henne heller alltid.

Station 6 - Markering över trädtopparna
Sista stationen för dagen och här slogs vi ihopa med tjejerna och då fick vi killar äntligen komma i närheten av löptiken. Jag fick gå som hund nr 3 - Markerade bra, sprang med bra fart över stigen genom träden och snabbt fann jag dummien och tillbaka till MOR. Men 3 meter från MOR så stannade jag upp fick annat än avlämningen i tankarna och då krävdes det lite rytningar från MORS sida innan jag kom tillbaka till verkligheten igen. Här blev det lite tal om om det var så att jag & MOR har problem med 3-metersgränsen. Detta testades av när alla var klara genom att Gert kastade iväg en dummie och jag skickades ut och på invägen så upptäckte jag att MOR flyttat sig 4 m åt höger och då fick jag springa dit och lämna av istället. Då drogs slutsatsen istället att det nog är lite jobbigt för mig att avlämna när gruppen står och stirrar på mig när jag är på väg in och jag måste nog hålla med om att så är fallet ganska ofta.

Det här var ett jätteroligt kurstillfälle och det var kul att få så mycket beröm... för att jag idag visade att jag visst kan om jag bara vill.

Strax innan dammarna så frågade MOR om jag ville vattenapportera lite och samtidigt svalka av mig och så klart svarade jag JA. 4 dummiesar hämtade jag snabbt & lätt och det var bara på den 3:e som jag glömde bort mig, jag distraherades nämligen av en skällande hund längre bort  så jag skakade mig innan avlämning.


Efter några timmars vila & mat så kom Lakrits & Marie på stadsbesök och kolla alltså vad jag möttes av då vi kom ner till stadsteaterparkeringen:

Jag lovar denna födelsedagstårta var verkligen värd att vänta på.

Här är en liten filmsnutt på hur snabbt något gott kan slinka ner hos vissa:

Sedan blev det en tur i Pildammarna, lite bus i rastgården, lite andungsskådning innan lite fontänavsvalkning:



Sedan måste jag få beklaga mig lite över vad den lille får som inte jag får:

Kommentarer
Postat av: Malin m flock

Vad roligt att du har fått en nytändning Walle!!! Det är kanske det här med konkurrensen om MOR som har hjälpt lite och samtidigt att du inte fått träna jakt så mycket, tja vem vet men kul är det att det gick bra iaf...

Nu skall vi snart iväg och det var ju toppen att få se vad vi troligen skall göra!!! Hoppas att vår dummieträning varje dag har hjälpt.



Ha en härlig helg.

KRAM Malin m flock

Postat av: Anonym

Vad härligt med en nytändning, du ska se att det håller i sig, det är ju bara roligare och roligare!!!!



Vilken smarrig tårta ni fick!!! Undrar vad det var på den mer än köttbullar, såg i alla fall toppengod ut!



Kram



Agneta & Tyra

2009-05-30 @ 09:09:24
URL: http://www.nogg.se/tyra
Postat av: Anonym

2009-05-30 @ 09:37:44
Postat av: M o Lillv o Storv

Hej,

jag tackar för en snabb uppdaterint. Nu kan jag mentalt förbereda mig för dagens övningar!

2009-05-30 @ 09:39:14
Postat av: Clara

Tjena

Attans så viktigt att du inte glöms bort då den lille "detektiven" nu har kommit.



Härligt att läsa att du kämpar på.



Husse o jag önskar er en trevlig pingst.



Clara

2009-05-30 @ 11:13:01
URL: http://www.clarabella.se
Postat av: Guinness

Tjena Walle!



Nästa vecka ska du få ligga i våra soffor hur mycket du vill. De är specialdesignade för att härbärgera både mattar, flattar och hussar.



Ses snart!

Guinness

2009-05-30 @ 13:00:46
Postat av: Anonym

Jag kämpar vidare med fotgåendet, visst är det bra men i "jaktsituationer" eller situationer med stor förväntning så glider hon iväg framför mig med en halv hundlängd och det vill jag inte. Sedan så är det då hon tror att hon vet vart hon ska och jag vill sätta henne och rikta in henne mot något annat som det är lite svårt att få henne följsam. Det går till slut men inte förutan tandagnissel, he hee



Kram



An

2009-05-30 @ 17:49:07
URL: http://www.nogg.se/tyra
Postat av: Tina & Vilja

Kul att ni hade det bra på jaktkursen och att MOR fick lära sig ett och annat. Tänk att det alltid är oss tvåbeningar det är fel på. Och fråga Wilmas och Viljas mattar hur svårt det kan vara att lägga ett spår :-)



Men du Walle det var ltie fuskigt att du fick en så liten bakelse för din tog ju slut jättefort :-) Men jag såg nog allt att du tänkte sno lite av Lakkan men man får ju int esno från tjejer förstår du väl :-) Kram

2009-05-30 @ 19:07:04
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se
Postat av: lotta med Juni o Cola

oj vad kul, braig kurs då:):)mmm gottigotti med bakelser:)ha en fin helg:)

2009-05-30 @ 19:43:48
URL: http://juniocola.bloggagratis.se
Postat av: Karin och Wilma

Vilken bra dag ni har haft. De där (s)tollarna kan man ju inte lita på (och inte deras mattar heller :-) Komma springandes så där...

2009-05-30 @ 21:02:08
URL: http://karinochwilma.bloggagratis.se
Postat av: Lakrits

Trevligt att tårtan smakade. Den var gjord av plättar och så mellan dem leverpastej och köttbullar i olika lager och philadelphia ost (light) och så dekoration med köttbullar.



Ja du var allt en hejare på att äta snabbt. Jag är lite långsammare jag, har alltid varit men det betyder inte att jag inte gillar! Njuter desto mer istället.



Kul att det går bra med kurseriet. Själv är jag dösugen på att apportera. Kanske det kan bli lite träning snart om inte Matte måste jobba hela tiden.

2009-05-30 @ 22:25:02
URL: http://vildhunden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback