GOTT NYTT ÅR..

önskar jag er alla mina vänner och era hussar & mattar.

Jag skall inte ut och smälla några raketer men jag skall följa med MOR & FAR på nyårsfest, för vara hemma själv kan man inte vara en sådan här dag.
 
Än så länge så har smällandet inte stört mig så mycket och jag hoppas att det skall förbli så hela kvällen/natten.

VI HÖRS & SES NÄSTA ÅR!

Så blev MOR lite fattigare...

.. men glad över att det inte var något farligt.

Då mitt öga inte såg mycket bättre ut idag så ringde MOR till Djursjukhuset. Vi fick en tid kl 13.40, men kom in först 14.40!

Det var lite långtråkigt att vänta så länge, men det kom hela tiden in nya kompisar som också var lite sjuka så jag roade mig med att spana in dom lite. Fast de flesta fick sitta i bur, lite taskigt tyckte jag.

Veterinären jag fick idag (Maria Larsson) var jätte snäll, i början var jag lite reserverad men sedan pussade jag henne glatt. Hon fick titta på mina ögon och efter en stund tog hon ett färgprov som skulle visa om något var skadat på hornhinnan för hon tyckte att jag knep lite med ögat. Men som tur var det inte så. Hon använde ett fint ord för det som jag drabbats av, follikulit. Hon förklarade för oss att det hade någonting med tredje ögonlocket att göra. Det var vanligt hos unghundar enda upp t o m 2 års ålder. Kan mycket väl vara så att jag även får det i andra ögat och att det kan komma att återkomma med jämna mellanrum. Så länge jag inte verkar vara irriterad över det så räcker det långt med att behandla med koksaltslösningen som MOR redan inhandlat.

Ingen bra början på dagen

Jag väckte MOR tidigt. Vid andra dagspromenade så råkade jag & Baloo lite i luven på varann. Baloo blödde från läppen, det var dock inte riktigt meningen men Baloo har ju så mycket skinn/hud så jag fastnade nog. Jag hoppas att de inte behöver uppsöka djursjukhuset. 

När MOR & jag kom upp så frös MOR så mycket att hon gick in och la sig i badet. Efter en bra stund hördes en rejäl duns. MOR hade halkat i badkaret, slagit sin vänstra hand, vänstra höft samt slagit i hela bröstet. Hon har jätte ont, jag kan nästan inte sluta att pussa på henne när hon ligger i soffan.

Jag vet heller inte riktigt vad jag nu råkat ut för. Mitt högra öga är jätte rött och svullet. Vi har varit på apoteket och köpt koksaltslösning, kanske har jag bara fått in något skräp som irriterat ögat lite. MOR säger att blir det inte bättre tills imorgon så får vi åka till fabror doktorn.

Ja, det är mest skit med den Lindebladska familjen idag... men förhoppningsvis så är vi snart kuranta igen.

Fit for fight igen...

Idag väckte jag MOR redan kl 05.55. Hon trodde nog att jag behövde gå ut, visst behövde jag kissa men inget annat. Jag väckte henne för att jag faktiskt var vrålhungrig, borde hon väl förstå när man knappt fått något i magen. Förväntansfull satt jag och väntade, vad skulle jag bli serverad? Kokt ris, ingen höjdare men i alla fall mat så jag får väl vara tacksam.

Jag har mått toppenbra hela dagen. Det blev inte fältet, Tarzan hade redan varit ute och rastat sig så då ville jag inte åka dit.

Men när jag & MOR var ute vid halv 7 snåret, så bestämde jag & Tyrus att vi skulle träffas lite senare och knata bort till rastgården i Pildammarna. MOR & Camilla fick snällt följa med bara, ibland måste de göra som vi säger också.

Vi hade jätteroligt, vi sprang,sprang & sprang. Jag är fortfarande mycket snabbare än Tyrus och även konditionen min är bättre. Men det gör inget, jag kan anpassa mig och dra ner lite tempot när jag är med honom så att han tror att han är nästan lika snabb.

Tyrus har fått ett skithäftigt halsband, ett sådant därmed nitar på. Det passar honom superbra det lilla "muskelpaketet". Hade jag tagit på mig ett sådant så hade det nog sett väldigt lustigt ut. Nej, jag tror att jag håller mig till det jag har (behagligt i mjukaste älgskinn).

Skönt med en vilodag

Idag har jag bara tagit det lugnt & myst hela dagen. har kännt mig lite ur balans, magen har krånglat lite, men det går förhoppningsvis snart över igen, verkar nästan som om det gått över redan nu ikväll. Idag har jag avhållits från allt skräpätande. MOR säger att det är ett måste, så jag får försöka att lyda för en gångs skull.

Idag skickade jag iväg FAR för att plugga, därefter körde jag ut MOR & LILLMATTE på en shoppingrunda. Jag ville ha lite lugn & ro omkring mig. Det stämmer inte riktigt, att alla är hemma hela dagarna, fattar dom inte att jag också vill ha lite tid för mig själv, precis som dom har ibland.

MOR har lovat att ta med mig på fältet imorgon om jag är på humör. Jag har frågat om vi kan ringa Tarzan  och höra om han har lust att hänga med, det var så längesedan vi lekte av oss tillsammans. MOR sa klart att vi kan göra det, hon är snäll min MOR.

Hipp Hipp Hurra....

Idag är det Guinness 1:a födelsedag och jag & familjen fick komma på hans kalas.

När jag kom kl 15, så var inte Guinness hemma, han var tvungen att gå ut en sväng. Jag fick på så sätt bekanta mig lite med den nya lägenheten i lugn & ro. När Guinness kom hem sjöng vi för honom och så fick han ta emot sin födelsedagspresent. Jag hade köpt en egen sko till honom, har tidigare hört att han gillar skor, dvs framförallt människors. Tyvärr var det väldigt dålig kvalisort på skon, den höll inte många minuter. Undrar om MOR kan reklamera den, hon brukar vara bra på sånt, men MOR tror inte att det går den här gången. När visst våld använts kan det vara lite problematiskt.

Tror att jag skall köpa ett vanilj/choklad ben åt honom istället, det sägs att det inte skall gå att tugga i sönder. Jag fick ett i julklapp och det är fortfarande helt, men man vet aldrig när det gäller Guinness....

Vi fick riktigt smaskigt att äta, lite mat toppat med julskinka & leverpastej. MUMSFILIBABA, det gick ner med en väldans fart.

Efter ett par timmar när jag och Guinness lagt oss för att vila lite så började det köra lite i min mage. Jag kunde inte hjälpa det men jag var helt enkelt tvungen att släppa en liten fjärt. Första gången verkade att accepteras men efter tredje så blev det utgång/hemgång. Torbjörn gick med oss ut men uppmanade Lena att vädra ut, hon fick gärna sätta tvärdrag sa han. A ja, så farligt var det inte, men jag skall komma ihåg detta till en annan gång, då kanske någon annan får lite körningar i magen och ej heller kan hålla sig från att släppa ut lite gaser. Då skall jag också skratta och narras. Man kan ju faktiskt undra om det var något fel på maten, man brukar inte bli dålig så nästan direkt annars.

Jag har hört uttrycket: "Skrattar bäst som skrattar sist". Kanske något att tänka på!

Jag är inte långsint, jag fick komma ut och lätta på både det ena & det andra trycket och kände mig rätt så nöjd efter att ha varit på mitt första hundkalas i mitt liv.

God fortsättning...

Hoppas att tomten kom till er alla mina kompisar, både fyrbenta & tvåbenta.

Det skulle vara roligt om ni skriver några rader under kommentarer till mig och berättar hur ni haft det under julen.

Jag saknar fortfarande kommentarer från dig Tyrus, har du svårt med datorer, kom hit i så fall så skall jag lära dig lite.

Imorgon fyller min kompis Guinness 1 år. Jag skulle bli jätte tacksam om det är någon som har något bra förslag på vad jag kan köpa åt honom, mina idéer är slut nu när det precis har varit jul. Guinness, kanske kan du lämna ett förslag själv, är det något speciellt som du önskar dig, något du kanske aldrig fick i julklapp?

Visst är vår gran i Magistratsparken fin, det är inte många som har en alldeles egen så grann gran i sin park som vi doggisar i Malmö .

110274-61


JULKUL

Min 1:a jul:

I lördags "LILLEJUL" började firandet i vår familj. Vi åkte iväg till MOSTER. Det åts (fläskasteg), det åts (äbleskiver) det spelades julklappsspel och därefter satte dom i sig massor av godsaker. Eftersom att jag var lite dålig i magen så fick jag tyvärr ingenting, men det gjorde faktiskt inte så mycket, jag var inte så sugen.

Dom verkade att ha väldigt roligt, det skrattades, tjoades och applåderades (framför allt när Niklas efter 15 försök äntligen slog rätt tärningsslag för få ta ett paket). Dock verkade det som om någon person blev lite utmobbad (vill dock inte berätta vem). FAR & Christoffer hade nog bestämt sig för att han med stort D ej skulle få behålla något. Lite taskigt, eller?

Men jag hade det riktigt mysigt i min julfluga:

110274-59

110274-58

I söndags morse fick jag, LILLMATTE & Niklas vars en paket. LILLMATTE hade stoppat ner det stora benet, som jag redan en gång hade öppnat, i min julstrumpa. Det var inte så spännande, men jag får skylla mig själv.

Sedan bar det av till MORFAR & Kerstin. Ett stort julfrukostbord stod dukat. När alla var mätta och belåtna så belv det julklappsutdelning.

Därefter trodde jag att jag skulle få hem och vila lite middag, men då bar det av en liten stund till FARMOR.

Väl hemma igen, hann jag ta mig en liten tupplur innan den stora JULAFTONEN skulle börja. Strax efter halv 3 drog vi iväg. Det blev lite trångt i bagageluckan, både jag & alla klappar skulle få plats (och det var inte lite...). Tur att det inte är så långt till MORMOR, Allan & Tarzan.
 
Jag blev överöst med pussar av Tarzan, jag hann knappt att få komma in genom ytterdörren. Det blev lite stimmigt i början, men vi lugnade ner oss efterhand.

110274-60

Även här var det "liv i luckan". Det åts gott, det stönades av mätthet. En sak förstår jag inte, varför slutar inte människorna att äta när dom är mätta? Hålla på att klaga efter åt är ju löjligt och sedan stoppar dom i sig ännu mer i alla fall, otroligt! Se på mig & Tarzan vi nöjde oss med våra portioner av torrfoder. Kanske inte riktigt sant i Tarzans fall, hörde att han roffat åt sig ett par skivor saffranslängd efter att vi gått hem. Synd att man inte var kvar när bordet lämnades obevakat.

När alla klapparna skulle delas ut, låg jag i MORs knä och sov. Jag var uppe och hämtade en av tomten, sedan la jag mig hos MOR igen. När alla fått sina klappar så var det dags att börja öppna. Jag fick jättemånga, måste ha varit rätt snäll i alla fall. Jag fick, flera olika sorters ben, ett stort, 2 mellan stora, ett vaniljben, en  stor "trasdocka", en aktivitetsboll samt en fasan.

JULDAGEN, är den dagen då man skall ta det väldigt lugnt enligt FAR. Jag, MOR, LILLMATTE & Niklas blev lite rastlösa så vi körde iväg till fältet. Oj, vad jag sprang runt i leran, plufsade i vattenpölarna och lekte av mig med de andra voffsingarna. Min mage mådde bra igen och då är jag på topp och visar min vanliga busiga Wallander sida.

ANNANDAG JUL, idag har vi tagit det ganska lugnt. Jag har hjälpt MOR att tvätta. Vi har lekt och varit ute på flera rundor. Faktiskt riktigt skönt att få ta det lugnt.

Min egen lilla Julafton...

... har jag haft idag.

Min LILLMATTE har envisats med att alla paketen skulle ligga under granen. Jag har hört MORs varningsord: "Tänk om Wallander öppnar dom". Det gör han inte svarade LILLMATTE och MOR fick ge sig.

Idag när FAR lämnade mig ensam så skulle jag bara kika lite och se hur många klappar som fanns till mig. Jag hittade bara 2, en liten och en STOR. Jag började med den lilla, mums vad gott! (tänker inte berätta vad det var i, det vet bara Elliot). Sedan gick jag på den STORA, mums vad gott även i den, där fanns ett jätte stort ben (se bilden nedan). Jag han inte så långt tyvärr för FAR var borta alldeles för kort stund.

Men jag lovar, det var jätteroligt att öppna paket, det vill jag göra fler gånger.


Så här lämnade jag det efter mig:


110274-55

Så här mycket lämnade jag kvar av benet:

110274-56

Tack snälla Elliot,  ÄLDREMATTE & LILLMATTE för julklapparna. Det är först nu sedan MOR kommit hem som jag förstår att jag nog skulle ha väntat lite. MOR sa att det bara är dan, före dan, före doppare dan (man skall tydligen inte öppna före julafton). Ja ja, gjort är gjort, inget att göra någonting åt nu.


Äntligen....

Igår kväll lät mig MOR leka lös med Tyrus & Blomman. Jag höll mig till dom nästan hela tiden. Tog några små rundor tillsammans med dom andr. Kom tillbaka när MOR kallade, eller i alla fall kom nästan tillbaka. Men jag sprang inte iväg bort till kattmaten, kändes inte så lönt, MOR springer så himlans fort att jag kanppt hinner få någonting i mig så det kan lika så vara.

Nu när jag uppförde mig så bra så hoppas jag att jag kanske får leka lös med dem fler kvällar.


Visst är det mysigt att .....

tillsammans med en av sina bästisar få lov att ligga i LILLMATTES säng och mysa.

110274-54

Detta är jag & Guinness!

Lite märklig helg

Alla verkar till att stressa runtomkring mig. MOR stack iväg igår morse och verkade ganska hemlighetsfull. FAR stack iväg senare på förmiddagen och så drog LILLMATTE & Niklas iväg runt 12. Skönt när dom gick, så att jag kunde få en stunds vila i lugn och ro. Stunden blev dock inte så hemskt lång, MOR var tillbaka vid 13-tiden och jag hade knappt hunnit påbörja min skönhetssömn. Men det var väldigt intressant när hon kom in genom dörren, hon hade massor med påsar med sig hem från TEBA. Dock var inte allt till mig. Lena (Guinness matte) hade köpt två påsar åt Guinness med både det ena och det andra. Jag har dock lovat att inte sladdra för Guinness, men jag är helt övertygad om att han kommer att bli väldigt glad.

Vad var då till mig? Jo, jag fick en för tidig julklapp, en Bean-bädd. Jag fick den idag för att den är alldeles för stor att packa in och så sa MOR att hon ville ge mig den redan nu för att hon tycker synd om mig som bara får ligga på golvet. Men jag vet inte riktigt om jag gillar den, igår ville jag knappt inte ens provligga. Tyckte att det kändes lite skumt, men idag när MOR tagit bort lite mer fyllning så kändes det lite bättre. Jag har provlegat en pytteliten stund.

Vad tycker Ni andra, skall jag försöka göra denna till min favvoplats?

110274-51

MOR sprang sedan också omkring och smusslade lite, kanske har hon köpt någonting mer åt mig också, jag kan knappt bärga mig. Jag längtar & längtar till julafton, det är ju min allra första jul och det verkar som om mattar & hussar är extra generösa även med lite godsaker från julbordet (detta har jag fått reda på från en säker källa).

Idag har varit en ganska lugn dag. Vet ej riktigt vad MOR höll på med ett tag, hon tog ut allt från kyl & frys, bar ut det på balkongen och sedan blev det en massa kallt vatten i köket, både i en skål och på golvet och jag vet inte allt. Men ordningen återställdes efter någon timme. Jag blev mest orolig för min klöv, trodde att den skulle kastas eller något.  Tydligen så har MOR frostat av frysen, det behövs då & då sa hon. Det är så mycket nytt som jag får lära mig varje dag.

Vi har tvättat ikväll också MOR och jag, det är riktigt lajbans att följa med ner i tvättstugan, oftast träffar man någon trevlig person som kelar med en lite extra. Annars följer jag med för att "vakta" så att ingen kommer och tar MOR.

LILLMATTE kom hem vid 21.30, då hämta FAR in granen som inhandlades i fredags. Vad skulle nu hända med den? Konstiga människor verkar att vara, dom hängde en massa saker i den. Men jag måste erkänna att den blev riktigt fin, jag har granskat den på nära håll. Klapparna inunder granen har jag inte riktigt bestämt mig för om jag skall öppna eller ej innan julafton. Får tänka på det, förmodligen så kommer jag inte att lämnas ensam hemma och då kan det bli tufft att smyga. Men jag undrar om alla verkligen kan vara till mig? Nej, LILLMATTE sa att det finns några till henne också. Ja,ja jag kan väl tänka mig att dela lika med henne.

Vad tycker Ni om granen, ganska fin va?

110274-53


Nu fungerar det igen....

Jag har inte kunnat skriva på ett tag, blogsoft har saknat en minnesmodul som de installerat idag. Tur för dom, jag hade knappt klarat mig en dag till utan att få "blogga" av mig.

Först måste jag börja med att berätta att jag tycker jätte synd om min kompis Guinness. Han har typ inflammation i alla sina trampdynor. I tisdags var han hos doktorn, han blev sövd för att det skulle gå att raka av pälsen för att komma åt och se hur inflammerat det var. Han fick lite medicin på plats och sedan fick matte Lena stränga renhållningsinstruktioner, fotbad efter utegång, nogrann torkning och därefter insmörjning med salva. Tabletter skall intagas i 20 dagar, det ända positiva med det är att Guinness berättade att han får en hel del godsaker när han är duktig, tabletterna slinker ner utan problem när de är doppade i mjukost. Han får absolut inte lov att slicka sig på tassarna och framförallt på natten måste han ha en tratt på sig och det gillar han inte. Jag hoppas att han snart blir frisk, för jag vill kunna leka med honom igen.

Idag har jag varit lite busig.... tycker i alla fall mina familjemedlemmar. Jag snodde en halv macka från LILLMATTE när hon tittade bort en millisekund. När MOR diskade smet jag in på LILLMATTES rum och tog hennes stora pepparkakshjärta. Tyvärr hann jag inte äta så mycket innan MOR kom på mig. Sedan när FAR satt och spelade lite gitarr, tog jag hela brödförpackningen som låg oöppnad på köksbordet, inte heller denna gång hann jag få i mig speciellt mycket, FAR anade oråd och kom också på mig. AJ AJ, jag får nog allt passa mig framöver, det verkade inte att uppskattas precis.

En händelserik helg

I fredags började dagen med att vi väckte LILLMATTE med sång, presenter och frukost på sängen. Hon blev jätte glad, av mig fick hon extra många pussar, dvs 16 st en för varje år.

FAR gick iväg, jag & MOR följde LILLMATTE till skolan. När vi kom hem trodde jag att MOR också skulle gå, men hon stannade hemma hos mig. Visserligen hade hon lite att pyssla med inför kvällens kalas men hon hade ändå gott om tid för bara lilla mig.
 
Strax efter 18 började gästerna droppa in, gång på gång på dörren och det var jätte spännande att se vem som kom varje gång. FAR hade stenkoll på mig, jag fick inte hälsa förräns LILMATTE fått sina paket och gästerna hängt av sig sina ytterkläder. Jag skötte mig exemplariskt tyckte jag, försöket jag gjorde med att slicka i mig lite Baileys tycker jag inte var någonting att göra så stor sak av, ÄR DET KALAS SÅ ÄR DET och det måste väl gälla alla, eller?

I lördags tog jag lite sovmorgon, det har jag hört att man gör efter kalas eftersom att man varit uppe länge, jag sov ända till klockan 8.10, det var nytt rekord.

FAR sov längre än så, MOR tröttnade på att han aldrig steg upp så hon bäddade ner sig i soffan och tog sig en liten extra morronlur. MOR, FAR & jag gick sedan på en långpromenad. MOR hade bestämt sig för att gå och reklamera mitt gamla koppel, som gått sönder. Min MOR är en riktigt bra förhandlare, hon kom ut ur affären med ett nytt koppel i handen.

På eftermiddagen så hade jag & FAR det lugnt och skönt, jag behövde vila & FAR behövde plugga så vi körde ut de övriga i familjen. När de kom hem igen så fick framförallt MOR lite bråttom. Kl 18 så var det dags för lite kalasande igen. Idag blev det extra roligt för mig för Tarzan var med. Vi busade en hel del i början men sedan lugnade vi oss. Efter maten tog LILLMATTE & Niklas ut oss båda, vi drog iväg med dem till rastgården i Pildammarna, dom rastades nog mer än mig & Tarzan är jag rädd för.

Idag söndag har jag hjälpt MOR att tvätta hela morgonen/förmiddagen. Vid 13-tiden var det dags att åka iväg och träna lite. Fick idag vara med de äldre tjejerna/killarna för att se, lära och pröva på. Jag skötte mig riktigt bra, dock är jag lite försiktig när det gäller att springa ut själv i skogen och hämta in dummisar, jag vill gärna ha MOR med mig för säkerhetsskull. Men jag blir väl också större & tuffare med tiden.

Jag var helt slut när jag kom hem, har bara slöat hela kvällen, det tar banne mig på krafterna att vara ute i naturen. Men det är himlans roligt. Dock blev jag lite arg (eller snarare rädd) på de där stora hästarna som hela tiden skulle vara där vi var, vi var där faktiskt först!

Nu har vi uppehåll

även från våra tisdagsträningar tills efter trettondagshelgen om vädret tillåter.

Det känns som ett långt uppehåll, men våra mattar  verkar bli lite stressade över att dom inte skall hinna med allt stök inför julen så detta beslut bestämdes kollektivt. Men ingenting hindrar var och en att träna vidare.... jag tror inte att MOR kommer att låta mig ligga på latsidan i så många veckor och jag tror inte att jag skulle tycka det var kul heller att inte få träna. Så jag får nog min beskärdadel i alla fall.

Idag gick träningen lite så där, lite okoncentrerade var vi alla verkade det som. Lakrits var på hugget  och drog Elliot med sig på en liten runda, sedan var Zappy i farten och drog med sig Lakrits och en stund därefter hängde jag på, varför var det bara dom som skulle få ha kul, någon rättevisa måste finnas. Men det roliga tog ganska snabbt slut och ordning återställdes och träningen kunde fortsätta. Jag har nog aldrig sett Lakrits matte Marie så arg, det såg väldigt roligt ut och hördes väldigt roligt också.

Vid ett träningsmoment, tog Elliots matte upp en godispåse, det prasslade inte bara om den, utan det luktade också förbaskat gott. Hur lätt var det att sitta kvar då på en skala 1 -10, tror ni? Jag förstår inte hur vissa tänker, eller INTE tänker.

Ensam hemma kan man inte vara för länge

Idag blev det lite problematiskt, alla dvs MOR/FAR/LILLMATTE hade lång arbetsdag/skoldag och inte kunde jag bli lämnad så många timmar ensam. ÄLDREMATTE hade lovat bort sig att passa Tarzan så hon fanns inte tillgänglig som hon brukar. Kul att även Tarzan får vara tillsammans med min snälla ÄLDREMATTE.

MOR ordnade det bra tyckte jag, hon kom hem och hämtade mig på lunchen och så fick jag lov att följa med henne på jobbet. Jag tyckte det var helt ok att vara där, MOR var ju där. Vid ett tillfälle så gick MOR ut från rummet, stängde dörren för att gå och hämta vatten åt mig. Jag gav ifrån mig ett skall, men då blängde MOR på mig genom glasrutan så att jag valde att sitta tyst tills hon kom tillbaka.

Alla som satt runt MOR tyckte jag var en jätte snäll & fin kille, det var helt ok att jag kommer tillbaka en annan dag om det behövdes sa dom när LILLMATTE kom för att hämta mig när hon slutat skolan.

Elliot, klart att du får vara med...


Vill du ha fler anledningar så är jag ju en trevlig bror, snäll, ganska söt o så brukar jag ju pussa dej runt nosen när vi ses.....behöver jag säja mer? 

NEJ, inget mer behövs sägas, jag uppfyller genast din önskan:

110274-50

Bra så här, Elliot?

Idag har jag bara fått beröm

Men så har jag också skött mig exemplariskt, jag har varit snäll, lugn och otroligt lydig. Fick gå utan koppel en lång runda med MOR ikväll och fick så mycket breöm, det gillar jag.

Men sedan brukar det löna sig att vara extra snäll nu innan jul, har LILLMATTE berättat för mig. Hon borde veta, eftersom att hon varit med 15 gånger innan. Tur att man har så många smarta omkring sig som man kan få tips ifrån.

Men det är inte bara jag som får bra tips, MOR fick ett bra tips av Jesper idag, när det gäller att träna mig på att hålla kvar dummyn tills MOR säger att jag skall släppa den. Jag visade mig jätte duktig med Jesper, dock tyckte jag inte det var lika roligt när MOR prövade. Men som jag sagt flera gånger tidigare, det är nog bara till att lära sig, MOR kommer inte att ge sig förrän jag kan det. Men det är ingen brådska, vi tar det lilla lugna.

Lite jobbigt blev det idag...

Det är så roligt att få spåra, jag har så bråttom fram till spåret nu att MOR knappt hänger med.

Spåret hade Ann & MOR lagt bland buskar & snår, nära lite vatten, med bloduppehåll & vinkel. Det blev lite klurigt för mig, men med lite hjälp av MOR så redde jag ut det hela och spårade mig fram till klöven till slut. Ingvar sa att jag var jätteduktig, trots att det tog lite längre tid än vanligt, framför allt tycker han att jag håller ett mycket bra tempo, dvs lugnt och sansat.

Nu skall vi ha juluppehåll, ända fram till nästan mitten av januari, ev längre om snön ligger så djup att Ann & Anita inte kan hålla huvudet ovanför snödjupet meddelade Ingvar. Snö, det har jag bara upplevt lite av innan, jag minns att det var kul och hoppas givetvis på att få uppleva det igen så att man kan ha snöbollskrig med familjen och få plufsa runt ordentligt.

MOR har lovat att höra med Ann om vi tillsammans kan träna någongång emellan, så att jag inte glömmer bort det jag lärt mig. Hoppas att hon har lust till det, kanske kan jag muta henne med en mumsig kaka!