Pinsamt värre

MOR gjorde verkligen bort sig idag på valpkursen. Vill skulle träna på att jag skulle komma och sätta mig vid sidan om efter att vi varit bak och vänt. Låter kanske lite konstigt för er som inte riktigt vet vad jag menar. Men hur som helst, jag & MOR har tränat flera gånger på detta och MOR har klagat på att hon får så ont i vänster ryggsida. Inte konstigt, hon har använt högerhanden istället för vänsterhanden. Så pinsamt alltså, tur bara att hon kom på det själv. Måste säga att det fungerade betydligt bättre när hon bytte hand, det blev lättare även för mig.

Aja baja.....

... inte räcka tunga.

Dessa hårda ord tillsammans med ett varnande finger har Tyrus fått höra från sin husse (det finns dessutom vittne, se bilden nedan)

Detta berättade Tyrus för mig i förtroende idag. Han blev faktiskt lite ledsen eftersom att han egentligen bara var på väg att slicka sig lite om munnen.  Tyrus tyckte att Kristoffer kunde tagit reda på fakta innan hans snabba handling.

Trots att jag lovat att inget säga så kommer jag att ta ett litet snack med Kristoffer, kanske finns det möjlighet till det redan imorgon eftersom att vi då har fått tillbaka timmen som togs ifrån oss i våras. Jag måste försöka att hjälpa till att medla, när mina kompisar hamnat lite i kläm mellan lagar & förordningar.


110274-32

"Kommissarie" Wallander

Ingvar vår kursledare kallar mig för kommissarie Wallander. Jag gjorde inte själ för det namnet förra lördagen, men idag gick det betydligt bättre.

Ett spår blev utlagt för mig istället på en ganska öppen plats. Då var det inte alls lika läskigt. Jag fick vittring ganska snabbt och tog mig framåt i spåret.  Jag märkte när spåret tog slut, då stannade jag upp. Vad skulle hända härnäst, förstod inte riktigt meningen med det hela, skulle det bara ta slut så där. Nej, faktiskt inte, MOR visade mig lite rätt igen och då fann jag klöven! MOR blev jätteglad och jag belönades med en stor bit köttbulle. Lite reserverad för klöven var jag även idag. Men Ingvar visade mig att det var inget farligt. Jag bar den bort till bilen sedan, väldigt stolt över min modighet.

När vi var klara tog vi oss en liten rasttur i skogen. Jag & Guinness fick idag sällskap av en av de söta flattetöserna, Smilla. Som vi rastade varann. Underbart skönt att bara få lov att dra iväg och sedan komma tillbaka självmant när man kommit lite för långt ifrån MOR. 

Jag är lite avundsjuk

på Guinness faktiskt. Han berättade för mig idag att han fått en BIA-bädd igår av sin matte och att han sovit jättegott i den inatt. En sådan vill jag också ha, jag tycker det är alldeles för hårt att ligga på golvet i MORs och FARs sovrum.

Undrar om man kan önska sig en sådan i julklapp. Är jag riktigt lydig & snäll så kanske tomten kommer med en.

Nya dofter, usch vad läskigt

Vi kom fram till Järavallen, fick komma av bilen och slå en "sjua". Sedan åkte vi in i bilen igen och fick sitta där och titta när alla mattar försvann in i skogen. När dom kom tillbaka fick vi komma ut igen och då bar det av bort till fika-bordet. Konstig kurs det här, verkar bara vara mattarna som får göra roliga saker.

Det började hända lite mer efter fikat. Vi fick gå iväg fyra & fyra. MOR och jag lekte en liten stund, sedan kom Ann och då var det dags för mig att göra något. MOR satte på mig min sele + spårlinan och kommenderade mig att sitta kvar. Hon gick fram och satte sig på huk, verkade till att ha hittat något väldigt intressant. Jag sprang också dit, men stannade upp det luktade väldigt konstigt. MOR sa ordet "spåra" och visade med handen. Jag gick lite framåt, men jag gillade inte dofterna riktigt. Jag blev allt lite skum och sprang tillbaka lite. MOR försökte och försökte lockas mig, men jag medger att jag var riktigt svårflörtad. Tillslut hade hade jag ändå spårat mig fram till målet och där låg något som såg och luktade ännu mer konstigt. Nä, jag bestämde mig ganska snabbt för att det som låg kunde MOR själv  plocka upp. Selet åkte av och kopplet kom på, äntligen fick jag gå tillbaka. Jag bekantade mig sedan lite mer med klöven och den verkade ju inte vara så farlig som jag trodde.

Ja, ja vi får väl se om jag klarar det bättre nästa gång. Det är ju fortfarande mycket som jag skall bekanta mig med, jag är ju bara knappt 7 månader.

Innan vi åkte hem, fick jag & Guinness springa av oss i skogen, ni kan tro att vi kutade runt.


Äntligen fick jag också vara med och springa

Idag har jag haft det jätteroligt. FAR bestämde träff med några av polarna i Magistratsparken. Gemensamt promenixade vi till rastgården i Pildammarna. Det är en stor rastplats med många stora träd. Vi hade det skitroligt! Det var hur kul som helst att springa runt där och bli jagad av Tyrus & Blomman och vise versa.

Hoppas verkligen att vi kan göra om det en annan dag.

Idag har MOR & LILLMATTE varit på TEBA i Höör tillsammans med Guinness matte. Jag stod och tittade i fönstret när dom kom hem och vilken packning dom plockade ut ur bilen. FAR blev lite orolig ett tag och var rädd för att dom handlat upp hela affären, men Lena var den som hade mest. Det var kul att titta när MOR visade vad som var inhandlat. Jag fick ett spårsele, men sedan var det bara för mig tråkiga saker, såsom bajspåsar, bajspåsehållare och lite annat smått & gott. Bajspåsehållaren har FAR fått i uppdrag att sätta upp i hallen snarast (men risken finns att det kan ta lite tid....enligt MOR).

MOR köpte ett par stövlar till sig själv också, ett ganska bra pris och personalen garanterade att de skall hålla fötterna varma & torra i kyla och nedebörd. Med dom på så kan det inte göra så mycket om jag drar ut MOR lite vid sidan om gångstigarna, dom verkar att tåla det mesta. Lovar att rapportera om detta stämmer lite senare i vinter, jag lär väl höra MOR klaga annars, för hon är en "frysekylling".

Glömde att berätta i Tisdags

På träningen fick vi träna lite på de nya saker som vi fick pröva att utöva på förra helgens valpträff. Jättekul med lite omväxling. Roligt också att vi var så många, 11 st.

Jag har tidigare berättat om söta Fia-Lotta. Idag fick vi stifta bekantskap med Fille. Han är en stilig blå ung man. Denna gång var det tjejerna som visade mest nyfikenhet, men Fille brydde sig inte så mycket om dem. Han har sin Fia-Lotta som han kilar stadigt med och eftersom Fia-Lottas matte stod och tittade lite så fick han allt hålla sig på mattan (gräsmattan alltså).


Nu har jag fått den första...

...fästingen alltså. Den "jäkelen" måste ha hoppat på mig i helgen, då jag sprungit omkring i skogen.

MOR och jag satt och mös en stund när hon kom hem från jobb.

Mystunden skulle avslutas med att MOR skulle ta ett litet klipp på mina klor. Jag lägger mig på rygg med benen i vädret och då ser MOR den "rackaren" sittande i min ljumske.

Jag trodde MOR var tuff oavsett vad som gäller, men här har jag hittat en svaghet. Hon är mesig när det gäller att ta bort en liten fästing (denna var i och för sig ganska stor).

Tur att vi har Lena (Guinness matte), hon tog den utan något som helst problem. Jag reagerade knappt när hon tog den, men är oerhört tacksam över att den är borta. Den var faktiskt lite irriterande att ha sittande där den satt. Lite röd och svullen är jag  fortfarande, men MOR håller koll.Förlåt Tarzan

För att jag blev lite arg på dig idag, dels var jag lite trött och sedan blev jag lite avis när du fick ligga där i MORs knä och mysa så länge. Det är ju jag som brukar ligga där.

Det var jätte kul att träffa dig och jag måste säga att jag är riktigt stolt över dig. Bra med den där intensivkursen, den har gjort susen. Kämpa på bara, det kommer att bli så mycket roligare för dig jag lovar.

Knus på dig!

Presentdag

Idag fick jag lite presenter av MOR & LILLMATTE, de tyckte att jag gjort mig förtjänt av det.

Först fick jag en ny vattenskål, en sådan som är hopfällbar, som jag kan ha när vi är ute på längre turer.

Sedan fick jag den här:

110274-27

Söt orm va? Vi kom bra överens direkt, dock gillade jag inte riktigt hans långa röda tunga, så jag har börjat operation kapning.

110274-29

MOR fick syn på något gulligt som Ann hade idag för att lätt pocka på Elliots uppmärksamhet, en liten grå mus. Typ en sådan ville naturligtvis MOR också ha, resultatet blev denna:Jag tror jag kan tänka mig att gilla den, men bara om jag får lite köttbullar någon gång då och då.

Riktigt kul idag

Vi träffades på klubben kl 10. Samlade ihop oss och gick in i "dungen". Margareta hälsade oss välkomna och sedan satte vi igång direkt och tränade.

Först gick vi omkring och fick kontakt med våra mattar/hussar. Därefter gick vi lite serpentin med och utan koppel, det fungerade bra. MOR har gjort stora framsteg sedan första träffen, dvs hon går inte längre som en hopfälld fällkniv.

Vi hade inkallning genom gruppen och sedan skulle vi gå lösa tillbaka till vår plats. Detgick lite mindre bra tyckte MOR, men jag tyckte det var toppenkul. Jag satt kvar länge innan jag fick tillåtelse att springa till MOR, det klarade jag galant. Men när vi skulle gå tillbaka så kände jag för att röra på mig lite mer, jag tog ett par extra rundor. MOR blev rätt trött på mig till slut, hon satte sig på huk med ryggen emot mig. Jag blev lite orolig när hon inte längre verkade bry sig om jag kom eller ej, så då gav jag efter.

Vi fick stifta bekantskap med en ny medlem idag, Fia-Lotta fick också deltaga en liten stund. Hon är en rosa trasblandras, oerhört söt och otroligt duktig på att gå serpentin med Margareta. 1:a varvet var vi alla jätte intresserade av henne, men sedan bara njöt vi av hennes närvaro, hon luktade så gott när hon swischade förbi.

Vi fick också träna på att en dummies kastades emot oss av Margareta, men vi fick inte ta den, det skulle våra mattar/hussar göra. Sedan skulle dummisen kastas tillbaka och eftersom MOR inte sa till mig att stanna så trodde jag att jag fick ta den, men det var en ren missuppfattning från min sida, jag menade inte att vara olydig denna gång. MOR blev inte arg, hon tog på sig skulden direkt. Hon måste lära sig att alltid vara tydlig mot mig.

Vi var också inne i skogen och hade en liten övning som gick ut på att vi inte fick lov att snusa omkring, vi skulle hela tiden hålla fokus på matte/husse. Vi fick stanna/sitta, gå runt koner och slutligen träna inkallning en gång till på slutet av banan. Det var roligt. Vi fick läxa till nästa gång, då skall vi kunna visa Margareta att vi kan göra samma sak fast utan koppel och full fokusering. Det blir framför allt en utmaning för MOR, men jag skall göra mitt bästa.

Förmiddagen avslutades, med gemensam fika. Jag fick vatten och dom andra fick njuta av tillsynes dösmarriga äpplemuffins som Marie, Lakrits matte bakat. Vilken tur att Margareta tar in adoptivsyskon i vår lilla syskongrupp. Nu har Marie visat hur man tackar för att man fåra vara med. Det kan bli tufft för Ann-Sofie, Sandys matte, men jag tror att hon klarar det, en hel månad har hon på sig att provbaka. 

110274-26

Lugn början

Mycket till lärande blev det inte på kursen idag. Jag & de andra kursarna fick sitta i bilarna, det var första gången för mig, men som tur var hade jag Guinness till sällskap, så det var inte så farligt.

Idag var det bara våra mattar/hussar som fick lära sig en hel del hur dom skall bete sig för att vi doggisar skall lyckas med spårningen framöver.

Innan vi åkte hem igen, så fick vi en rastrunda i skogen, det var skönt att få springa av sig lite.

Nästa vecka skall vi starta redan kl 9 till Lenas (Guinness matte) stora förtret. Lena har avslöjat en liten hemlighet, har hon regnbyxor på trots att det inte regnar så har hon pyjamasbyxorna fortfarande på inunder, allt för att få sova en stund till direkt efter första kissepasset!

110274-25

"Vaktinstinkt"

FAR säger förjämnan att jag inte har någon vaktinstikt, för att jag inte skäller. Jag tycker inte att han skall uttala sig förräns han vet och det vet han nu.

MOR och jag var i köket när jag hörde att ytterdörren öppnades. Jag sprang glatt ut i hallen med en viftande svans för att se vem som kom hem. Men där var ingen, dörren stod bara på glänt.

Jag sprang tillbaka in till MOR, hörde då att någon rörde sig i hallen. För att tuffa till mig och försöka skrämmas så skällde jag (dock med svansen mellan benen). Då hörde jag FARs röst, han sa Helene Helene han vaktar ju visst, vi har en duktig hund.

FAR blev stolt över mig och likaså jag!


Jag är en jäkel på att baka sockerkaka också

Inte nog med att jag är en IT-dog, jag är också en jäkel på att baka sockerkaka.

Jag tycker inte det var mer än rätt att jag bakade en sockerkaka till Tyrus husse. Har hört att han gillar det och rätt skall vara rätt, han bjuder mig på godis & jag bjuder honom på en kaka (han uppskattar nog det bättre än mitt nya hundgodis).

När jag lekt med mina kompisar en stund så sa Camilla att hon skulle gå hem. Vi (jag & MOR) uppfattade det som att vi också skulle gå. Vi går och gör det vi ska, men vad skådar våra blotta ögon: Jo, hon står kvar. Fint sätt för att få oss till att gå! Att skylla på att hon inte fick gå för Tyrus, var lågt, men dock inte så lågt som.....


Min MOR är laglydigast i Magistratsparken

På en skylt i parken står det klart och tydligt att man inte får låta hundarna springa lösa. MOR är den enda som följer de reglerna, hon är stenhård för tillfället.

De andra hussarna/mattarna till t e x Tyrus & Baloo, dom trotsar förbudet.

MOR har funderat lite på att tipsa Malmö Kommun, men säger samtidigt att det är taskigt bara för att hon inte kan ha mig lös. Hon har lärt sig att man tjänar ingenting på att förstöra för andra. Jag tycker jag har en riktigt klok MOR som låter bli.


En fin dag på Limhamnsfältet med Tarzan


Här sitter Tarzan, lite trött efter ett par rastningsrundor.

110274-23

Här brottas vi lite, men alltid som vänner. Ibland är jag underst och ibland Tarzan.

110274-22

Den här Ridgebacks-valpen blev nog lite kär i mig, han lämnade mig inte ifred en sekund.
Han var mycket större än mig och jag trodde att om jag gav mig direkt så kanske hans
skulle tröttna, men det gjorde han inte.

110274-24

ÄLDREMATTE, blev du putt...

... för att LILLMATTE fick komma med på bild innan dig?

Men jag hittade faktiskt ingen bra bild igår, men nu har jag gjort det.

110274-21

Visst är vi söta tillsammans?

Roligt kvällspass

Under en längre stund ikväll så klagade MOR på att jag låg och släppte mig och att det inte luktade helt fräscht. Vaddå, kan man hjälpa att man är lite kass i magen, eller?

21.30 fick hon tydligen nog och drog ut med mig.

Polarna var redan ute. För att jag skulle få vara med och leka lite så sprang MOR omkring med mig i koppel, jag jagade och blev jagad. Hela tiden så hängde MOR på, STRONGT, lite impad faktiskt!
 
Blomman är en kär tös, men hon verkar redan till att vara tingad av Tyrus och han får man ju passa sig för. Men jag passade på att pussa lite på henne när Tyrus istället valde att försöka ge sig på Tilde istället (utan någon större framgång faktiskt, han är så burdus).

Så här kan det se ut när vi träffas på kvällspasset:

110274-20
Ibland e det inte så kul att vara hund

Jag är lite trött på MOR just nu.

Jag får ju inte göra någonting, hela tiden så säger hon NEJ, SLÄPP, STANNA, SITT, GÅ OCH LÄGG DIG eller så morrar hon på mig. Visst jag gör just nu inte som hon säger men är det här verkligen nödvändigt?

Sedan tror hon att jag skall "ställa upp" när hon kallar och säger: Kom och ge MOR en puss, aldrig i livet.

Vill ni se min söta LILLMATTE?

110274-31

Hon heter Frida och är jätte snäll mot mig.

Eftersom MOSTER tjatar så....

så kommer här lite bilder:

Här sitter jag på Limhamnsfältet en vacker dag.

110274-12

Här är jag ute på promenix med FAR. Visst gör jag mig bra på bild?

110274-13

Här känner du väl igen dig, detta är ju hemma hos dig.

110274-14

Lika bra att slappa rejält, roligare än så här blev det tydligen inte.

110274-15

Jag hörde nog att du sa till MOR att jag ser rolig ut när jag har öronen på detta vis.
Ibland kan man faktiskt inte hjälpa om inte allt hänger som det skall.

110274-16

Titta så roligt jag har det...

Jag var ute och busade med LILLMATTE häromdagen. Hon tog då denna bild när jag leker med vattenstrålarna i den nya fontänen i Holmgången. Fast man slår med tassen på strålen så finns den liksom kvar.
110274-11

Nu kör vi lärarlöst

Valpkurstillfällena är nu slut så när som på att vi skall träffas en gång till, dvs Lördagen den 21/10. Så vi som ville fortsätta träna, får nu träffas på egen hand. Vi var 7 st, jag, Elliot, Bob, Lakrits, Vira, Leo & ..... jag har glömt bort vad Bobs brorsa heter, får allt ta reda på det nästa vecka.

Elliots matte Ann är en driftig tjej, hon styrde upp det hela på ett perfekt sätt. Vi hade det jätte trevligt. Lite lockande var det allt att gå igenom 4 koner med en korvbit på toppen, men vi var alla jätteduktiga och belönades sedan med vars en bit korv. MUMS, det var första gången jag fick smaka på det. Vi hade också bra hjälp av Lakrits moster.

Vi övade på det som vi hade lärt oss under Lotta & Margaretas kurstillfälle. Lotta kom och tittade lite på oss och hon såg väldigt nöjd och glad ut. Jag tror hon kände sig stolt över att vi alla är så duktiga.


Idag har jag lärt mig något nytt

Idag fick jag ett mail från Chrilli, TACK för tipset! Han gav mig tipset att då jag har något nytt att berätta så skall jag skapa ett nytt inlägg under respektive kategori. Ja, jag säger då det, man lär sig både det ena och det andra varje dag, men det gör man ju när man är nybörjare. Men en sak är säker,  det är inte lätt det här med datorer & bloggar.

Så jag hoppas att ni tycker det blir lättare att flukta in vad som är nytt fr o m nu.

Igår (tisdag) var jag på kurs och jag var alldeles för trött för att orka skriva. Idag känns det mycket bättre.

ÄLDREMATTE var och passade mig igår. Hon tog mig med till Pildammarna, det var roligt att gå där och jag löd henne hela tiden. När vi var på väg ut ur parken så kom det en liten blandrasvalp, jag ville så gärna hälsa och det fick jag. Men rätt som det var så kände jag att jag var lös trots att ÄLDREMATTE inte tagit av mig kopplet. Jag fick då ett litet spratt, sprang rakt igenom en flock gäss och råkade hamna i dammen. Jag blev så paff att jag for upp med en farlig vänster igen. Fåglarna blev livrädda och flaxade som aldrig förr och jag sprang tillbaka för att bli kopplad på nytt. Det visade sig att kopplet av någon anledning hade hoppat av från halsbandet. När vi kom hem åkte jag in i badkaret för jag luktade inte så speciellt gott. Men det gjorde ingenting för det var jätte mysigt att bli duschad, tvättad och riktigt ompysslad.

Det blev lite konstigt idag, jag skulle vara ensam ett par timmar tills LILLMATTE skulle komma hem från skolan. Hon kom för att byta om till sin idrottslektion och trodde att FAR var hemma. Eftersom att jag aldrig blir lämnad mer än en gång/dag så fick jag följa med henne till idrottslektionen. Jag fick charma hennes idrottslärare lite och då var det OK att jag satt och tittade på. Tur att det var utomhusidrott. När LILLMATTE sprang eller vad det var hon gjorde så blev jag passad av en av hennes klasskompisar som ej deltog. Han var ganska snäll. När LILLMATTE och hennes idrottskompisar sedan skulle spela basket var jag tvungen att sitta bunden en liten stund, det var mindre kul. Men efter en liten stund så fick jag syn på Niklas, han kom för att "befria" mig. Jag har nog aldrig blivit så glad för att se honom som idag.