Det här har hänt...

Eftersom det har tagit lite tid för mig att skapa denna blogg, så får "Mina dagar" börja med lite sporadiska inlägg om dagarna fram till den 25/9.

Det är inte så lätt att skriva längre, mina tassar blir bara större & större och det verkar som om bokstäverna på tangentbordet bara blir mindre & mindre. Hm, kanske skall jag vara den förste som uppfinner ett tangentbord mer lämpat för hundtassar. Jag tror faktiskt att jag kommer att bli känd som IT-hunden Walle i framtiden.

28/5
Var det dags för lite släktkalas. Henrietta fyllde 16 år. Lite konstigt var det att komma in till en ny främmande miljö, men så länge MOR finns i närheten så känns det tryggt var jag än är. Efter att alla hälsat på mig och att jag fått mycket uppmärksamhet så kröp jag in och la mig vid MORs fötter under bordet. Det var ju inte alls farligt att komma hem till MOSTER och Dag.

Senare på kvällen firade vi Mors dag. ÄLDREMATTE & Christoffer var här liksom MORMOR & Allan och Tarzan förstås. Detta var första gången som jag & Tarzan träffades inomhus, vi busade rätt bra. Men jag orkade inte leka så mycket, när man är valp så måste man sova mycket för att kunna växa.

Hela vecka 22 så har ÄLDREMATTE varit här hemma och passat mig om dagarna. Vi har haft det jätte mysigt. Ätit, sovit  och varit ute i parken tillsammans.

3/6
Idag har det varit kalasdax igen. Vi har haft kalas för MOR. Det kom ganska mycket människor, men de tog verkligen hänsyn till mig. Märkte dom att jag sov så lät dom mig vara. När jag var vaken så gosade dom med mig och det gillar jag.

4/6
Idag har vi träffat Margareta på Lomma Brukshunds klubb. Brorsan Alex kom också. Vi lekte en hel del och sprang lite i skogen. Efter besöket i skogen så blev MOR lite rädd för att jag skulle ha fått några fästingar, så hon stack direkt efter hemkomsten iväg för att köpa ett fästinghalsband. Hem kom hon med betydligt mer saker såsom: Klosax, pälsborste, tandborstar m.m.

6/6
Idag har jag inte mått så väldans bra. Jag har både råkat bajsa & kräkas inne. Men jag kunde verkligen inte hjälpa det., men ingen blev arg på mig, så de förstod nog.

13/6
Åter dags för kalas, denna gång var det dags att fira MORMOR ute i stugan.  Idag kunde jag och Tarzan verkligen busa runt. Tarzan var rätt jobbig emellanåt, han låter inte mina öron vara, men det är tur att jag är så liten att jag kunde springa in under bänken och vila mig. Lyckan var nära för Tarzan när ÄLDREMATTE tappade en grillad korv, men till hans stora besvikelse så hann MOR plocka upp korven. När jag kom fram var det bara ketchup kvar på plattorna. Jag slickade lite, men det smakade inte så bra.

15/6
Idag har jag för första gången varit hos veterinären med MOR & FAR. Det var dags för mig att få ytterligare en vaccinering mot Valpsjukan (vad det nu kan vara för sjukdom?). Det var snabbt överstökat, lika bra att få det gjort. Som belöning fick jag godis och hälsades välkommen tillbaka då jag är ett år.

17/6
Kalasen duggar tydligen tätt i min nya familj. Idag har ÄLDREMATTE firat sin 20-års dag. Jag har skött mig exemplariskt hela dagen. Det har inte varit speciellt uppoffrande. Hos ÄLDREMATTE får jag nämligen lov att ligga i sängen och det är bara så himlans mysigt.

På kvällskanten kom Sessan också på partajet, kul med en tjejkompis. När vi skulle åka hem så tog jag med mig Sessan hem så att hennes matte & husse skulle kunna festa till ordentligt. Tyvärr blev det bara en liten stund vi fick tillbringa hemma hos mig innan Sessans mormor kom och hämtade henne.

23/6
Midsommarafton firade vi ute i stugan. Jag och MOR åkte dit ut redan vid middagstid. Jag och Tarzan lekte och lekte och hade jätte kul tillsammans. Timmarna sprang iväg och FAR blev gladare och gladare. Verkar vara en trevlig afton det här.

När mörkret började falla blev jag jätte pömsig. Jag hoppade ner i Tarzans korg. Efter en stund kom MORMOR och bäddade ner mig. Titta så mysigt jag hade det:

110274-5

25/6
Idag tog MOR & FAR mig till ett jätte stort fält, Limhamnsfältet. Där får alla hundar springa lösa året runt utan koppel. T o m bada kan man göra där. Jag var allt lite feg, gick bara i lite med tassarna.

MOR har nu semester i 4 veckor framåt, undrar vad vi skall hitta på varje dag? Jag har hört henne prata med FAR om jag måste lära mig vara själv hemma. Det kommer inte att vara några problem, jag tycker om att få vara själv i lugn och ro.

29/6
Även idag har vi varit på fältet, Tarzan kom också dit. Han var betydligt tuffare när det gällde badandet, jag är fortfrande en liten fegis.

3/7
Idag har vi varit och träffat Margareta igen. Först fick vi se när Bell & Spot jobbade med att hämta in dummisar. Sedan gick vi på en promenad i skogen. När vi kom tillbaka till den stora gräsmattan vid Lomma BK så satte sig Margareta ner. Jag rusade glatt fram till henne. Hon la mig i sitt knä och vi myste en stund. Men vad hände sen? Margareta började dra i mina tassar för att försöka klippa min klor. Obehagligt, gillade det inte. Jag gjorde allt för att slippa men Margareta gav sig inte. Hon morrade på mig precis som mamma gjorde och då blev jag rädd och lät henne göra det hon skulle.

4/7
Hela eftermiddagen har jag & MOR varit och träffat Gunniess & Lena på deras gård. Sicken lyx Gunniess har, det var som hans egen lilla trädgård. Vi lekte och sov om vartannat båda två.

18/7
FAR gick tidigt iväg imorse, han hade en väska med sig. MOR sa att han skulle åka bort ett par dagar till Stockholm men att han snart skulle vara hemma igen. Det är faktiskt lite tomt utan honom. MOR är inte lika generös med godiset.

21/7
FAR kom hem sent igår kväll och idag på morgonen gick MOR & LILLMATTE iväg med väskor. Det var deras tur att åka till Stockholm tydligen. De fick åka i omgångar, för var skulle annars lilla jag vara, de kan ju inte lämna mig i sticket bara.

23/7
Jag måste erkänna att jag saknat MOR & LILLMATTE mer än FAR. Visst det har blivit mer godis & bus, men det har varit lite dåligt med mysandet.

24/7
MOR har börjat gå iväg varje dag nu, varför det? Hon säger att hon måste arbeta för att kunna köpa mer leksaker och sånt till mig. Helt OK för mig med den förklaringen.

19/8
Idag har jag varit hemma hos ÄLDREMATTE & Christoffer, de har passat mig. MOR & FAR har varit på Bakken tillsammans med Mormor & Allan. Jag fick inte vara hemma med LILLMATTE för hon passade Tarzan och det kunde blivit för tufft för henne att ha hand om oss två busar samtidigt.

21/8
Idag har jag varit på min 1:a valpkursträning. Mer om det kan du läsa under kategori Valpkurs, där jag berättar lite mer ingående.

29/8
Idag kom ÄLDREMATTE på besök, hon lät väldigt konstig på rösten, snörvlade och hostade om vartannat. Hon stannade i 3 dagar, behövde bli lite ompysslad av MOR. Jag tyckte också det var mysigt att hon låg däri soffan och snarkade.

2/9
Gunniess har varit här och lekt med mig en stund. Han kunde/fick inte vara hemma när Lena & Torbjörn städade, han störde dom hela tiden påstod dom. När Gunniess blev hämtad så tänkte dom åka till Bokskogen. Vi hängde på, MOR, FAR & jag. Vi har också varit i Bokskogen tillsammans. Jag och Gunniess satt dessutom tillsammans i bagaget. Jag ville dock inte ligga ner, Torbjörn körde inte riktigt som MOR & FAR brukar göra. Men det gick bra och jag tror att jag kan tänka mig att våga åka med honom igen.

Vi tog en lagom runda i skogen, skönt att få springa av sig lite. Innan vi åkte hem så skulle det naturligtvis fikas. Konstigt att mattar/hussar alltid måste göra det. Fikan blev dock inte så långvarig, massor utav getingar ville göra oss sällskap. Lena tyckte detta var mindre roligt, hon höll sig på behörigt avstånd från sin Äpplekaka med vaniljsås.

På kvällen kom Gunniess tillbaka hem till oss, vi fortsatte att busa medan de andra satt och åt middag tillsammans. Gunniess är en bra kompis, en sådan där som man kan prata om allting med.

8/9
Idag har jag och MOR varit ute och hälsat på MOSTER. Jag skall nämligen passas av henne när MOR, FAR och LILLMATTE måste vara borta för länge om dagarna för att jag skall kunna vara ensam. Jag skulle säkert kunna vara själv, men det skulle bli alldeles för ensamt & tråkigt och tänk om det skulle trycka på… Jag fick en egen fäll att ligga på och deras golv var otroligt skönt att ligga på, väldigt svalt & skönt. Det skall nog gå bra att vara där.

11/9
Har idag varit hos MOSTER och det gick hur bra som helst. Lugnt och skönt har det varit och hon är väldigt snäll mot mig. För att inte känna mig lite ensam så ville jag helst ligga intill MOSTERS fötter och det fick jag så gärna göra för henne.

12/9
Idag har jag gjort något som jag nog inte fick för MOR. Jag stack ifrån henne i parken. När jag sedan inte hittade henne så trodde jag att hon gått hem. Utan att sätta mig ned vid övergångsstället kontrollerade jag om det kom några bilar och sedan sprang jag över. MOR fanns inte där heller, men det tog bara några sekunder sedan kom hon springande från parken. Gud vad glad jag blev över att få se henne. MOR verkade inte att vara lika förtjust i att se mig.

15/9
Idag har vi varit på kalas, Allan var den som fyllde år denna gång. Innan vi gick upp i lägenheten så gick jag & Tarzan ner tillsammans till rastgården för att springa av oss lite. Detta var första gången som jag var hemma i Tarzans lägenhet. Vi var lite för busiga när de andra skulle äta så vi fick allt snällt ligga i hallen och vänta. Vi fick vars ett ben av MORMOR men jag var så fräck att jag tog båda. Tarzan är ju så snäll och säger ingenting och då gäller det allt att passa på. När de hade ätits färdigt så kom den ena efter den andra ut och kelade med oss, då mös vi.

22/9
Idag har jag fyllt ett ½ år, men det var tydligen inget som man firar, verkar som det bara är när någon fyller hela år, så jag får väl snällt vänta.

Fr o m nu skall jag försöka skriva lite varje dag.

26/9
Idag blev ingen vanlig dag. Redan 06.20 när jag var ute på min morgonrunda så mötte jag Jeppe. Vi blev direkt lite småsura på varandra och rök ihop lite. Jag fick mig ett bett över nosen (jag tror/hoppas att Jeppe klarade sig oskadd). Det gjorde lite ont och det kom blod. När vi kom hem igen så ringde MOR för säkerhets skull ut till djursjukhuset, de tyckte att jag skulle komma dit och visa upp min lilla snuda. MOR fick ringa till jobbet och säga att hon blev lite sen, FAR fick avbryta diskningen (verkade han i och för sig inte så ledsen över).

När vi kom ut till djursjukhuset så fick jag börja med att vägas, jag gillade definitivt inte att kliva upp på den. Men det var inte så farligt efter en stund. 23.8 kg sa dom att jag vägde, undrar om det är ett lagom BMI för min ålder och storlek (jag glömde tyvärr att fråga veterinären). Som tur var behövde jag inte sys, så stort/djupt var inte såret efter veterinärens bedömning. Dock fick jag ett recept för att hämta ut antibiotika, detta för att vi doggar tydligen har rätt mycket bakterier i våra munnar och det kan lätt bli inflammationer annars.

Ca ½ timme senare var vi 1000:- fattigare och hemma igen. Jag skulle direkt ta en tablett, MOR stoppade den långt ner i halsen på mig, jag hade inget annat val än att svälja.

I eftermiddags var jag och LILLMATTE ute. Vi träffade Gunniess & Lena. Vi började gräva lite i gräset och jag blev ganska smutsig om nosen. Det kändes inte riktigt bra så jag sprang bort till Lena och pussade av mig lite, efter det kändes det mycket bättre. När Torbjörn kom hem frågade han lite undrande över vad Lena ätit, hon var ju svart runt hela munnen. Otroligt att man kan gå ut i parken utan att tvätta sig, ja se människor, det är verkligen ett släkte för sig.

27/9
Sedan jag den 12:e rymde från MOR så har jag knappt fått vara lös igen. Någon gång har hon gett mig chansen och då har jag stuckit iväg igen. Dock inte över gatan igen, bara inne i parken, så det behöver MOR ju inte bli så sur/arg över. Kan hon inte fatta att det finns så mycket gott i buskarna runt om lekplatsen. Jag har nog förstått nu att jag bör undvika bajs för då blir jag tvungen att borsta tänderna när jag kommer upp. Men den som lägger ut kattmat är snäll för det tycker jag också väldigt mycket om. De som sitter på gräset eller vid bänkarna brukar också tänka på oss som inte får tillräckligt med mat hemma. Jag brukar få lite Kinamat, pizza, häromdagen åt jag makaroner och majs. Allt är inte riktigt bra för min mage, men den vänjer sig nog tror jag.

Ikväll tog MOR med sig min löplina ut. Hon ville testa och se om hon kunde lura mig till att tro att jag var lös trots att jag inte var det. Jag gick faktiskt på det ett par gånger, men då drog MOR mig tillbaka. Sedan kom jag på något riktigt smart, jag började springa in bland alla mattar och hussars ben. De var då tvungna att hoppa över linan. När Blommans husse skulle hoppa så verkade linan som om den skulle fastna runt honom så MOR släppte taget och då stack jag! Ha, jag går inte att lura så lätt som vissa verkar tro. Jag sprang in i buskarna vid parkeringen, det fanns så mycket gott där att jag bara inte kunde komma lämna det och komma fram när alla kallade på mig. Jag såg att MOR sprang iväg bort till buskarna vid konsthallen, men där lurade jag henne allt, man kan inte vara på samma ställe varje gång.

När jag ätit färdigt så kom jag fram, Camilla var den som först fick syn på mig. När MOR kom fram till mig var hon inte direkt glad. Ärligt talat förstår jag inte varför det görs en så stor affär av att jag sticker iväg, jag är ju bara i någon buske och det kan väl inte vara så farligt. Jag kan inte heller hjälpa att jag är svart och att jag inte syns så bra när det är mörkt. 

29/9
Idag har jag varit och lekt hemma hos Gunniess. Familjen har varit på kalas hos MORFAR och Kerstin. Jag kunde inte följa med för att det inte fanns plats för några hundar bland alla vuxna och barn. Inte gjorde det mig något jag hade det så kul med Gunniess. Jag skötte mig exemplariskt enligt Lena & Torbjörn. Jag får gärna komma dit fler gånger sa dom och det har jag absolut ingenting emot att göra.


30/9
Det har varit lite dåligt med kompisar i parken idag. Vid 19-tiden tog MOR ut mig på en runda runt Gamla Idrottsplatsen. Hon släppte mig, men där vågade jag inte riktigt dra iväg så jag gick fint en bra bit. Vid hörnan Carl Gustafs väg/Roskildevägen drog jag in i buskarna, där fanns också lite gott i gott gott. MOR blev lite arg, men kopplade mig inte, så för att göra henne lite glad så gick jag fint ända fram till hörnan vid ”korvatjollan”. MOR fick även ta kvällsturen, FAR har varit ute på galej och hon vågade inte ta risken att han skulle gå ut med mig onykter, då kanske jag hade fått sovit ute.

1/10
Jag har börjat att fundera på om jag börjar bli en stor kille nu för jag kissar inte längre bara en gång när jag är ute, det blir både 2 & 3 gånger nu.

FAR, LILLMATTE och Niklas tog med mig till Lomma skogen idag. Det var så roligt att äntligen få springa lös utan att hela tiden bli inkallad. Jag är ju i och för sig inte så tuff i skogen än, den är väldigt stor och man kan lätt springa vilse. Niklas lekte jätte mycket med mig, men jag var betydligt snabbare än honom och han säger sig vara vältränad, ha!

2/10
Idag har ÄLDREMATTE varit och passat mig under förmiddagen. Sedan fick jag vara själv ett par timmar till FAR kom hem. Lite tråkigt har det varit idag, jag hade svårt för att koppla av. Kände att jag behövde tugga på något. Jag gick runt lite och tillslut bestämde jag mig för att bita lite i min leksakskorg.

När jag träffade polarna ikväll så fick jag, tro det eller ej, faktiskt springa lös lite grann. Sari var ute och hon luktar så gott, lite svårt hade jag för att slita mig från henne. Hon tröttnar tyvärr rätt snabbt på min uppvaktning. Men över lag så tyckte jag att jag skötte mig ganska bra. Stack bara en gång, men inte så långt. Det jag inte förstår är att MOR inte kan fatta att jag gör det för hennes skull, dvs för att hon skall få sin dagliga motionsrunda. När MOR hämtat mig så gick vi tillbaka till dom andra. Efter en stund så kom det 2 poliser ridande på två stora hästar. Vi blev ganska skakis jag & Tyrus. Baloo var tuffast, Sari mest bara nyfiken. Dock gav vi alla ifrån oss lite skall, men eftersom att dom inte brydde sig så var det inte lönt att fortsätta, de gav ju sig inte iväg. Efter en bra stund så gav dom sig äntligen iväg, vilken befrielse. Men vad sker då? Jo himlen öppnar sig och MOR och jag blir tvugna att springa hem.


Kontakt är viktigt....

Jag tycker att det är viktigt att ha en bra relation till sina syskon även efter att man skilts åt. Detta tycker även uppfödare Margareta som försöker ordna så att vi träffas ca 1 gång/mån.

Första gången vi träffades var den 28 juni. Vi var 6 st som var där från samma kull och en "inkräktare" (Sandy) från en annan kull/uppfödare. 

Det var riktigt kul för våra mattar & hussar hade verkligen ingen koll på vem som var vem av oss. Vi var otroligt lika, nästan bara öronmärkningen som skiljde oss åt. Några hade koll på numret i örat, men inte min matte & husse. De kallade på mig men jag ville inte komma för gräset var så otroligt gott att mumsa på. Men till slut så hade alla andra hittat rätt och då var det lätt för MOR att hämta in mig.

Andra gången träffades vi den 16 september. Först fick vi titta på när Bell & Spot apporterade. I början tyckte jag det var intressant när dom sökte efter "kaninerna" som Margareta placerat ut. Men efter ett tag så tröttnade jag lite, tog en pinne och sysselsatte mig med den istället. Sedan promenerade vi iväg ut i "furet" i stället. Där tränade vi lite allmän lydnad och vi skötte oss alla jätte bra, vi fick t o m göra övningar utan att ha koppel på oss.

Efter ca 1,5 timme fick vi ta en rejäl paus. Det var inte helt fel att bara få ligga och mysa en stund i solen i MORS knä och lite vid sidan om FAR också.

När pausen var över så fick vi gå iväg med Margareta en och en. Hon ville se om vi kunde apportera lite. Jag tyckte det var jätte spännande att få springa iväg och hämta en dummie, men varför skulle jag lämna ifrån mig det som jag varit så duktig att hämta? Förstår nog inte det här riktigt, men jag lär mig väl när jag blir lite större.

Innan hemgång så fick jag lite skönhetsbehandling av Margareta. Hon klippte av tofsen på min svans som tydligen man inte skall ha där. Sedan tog hon mina öron, dvs tog bort allt det där lockiga bruna som ej heller skall finnas. Jag tyckte att det var rätt mysigt att bli ompysslad.

Idag fick jag också träffa Enzo, han var inte med på första träffen så det var jätte roligt att träffa honom igen.

Bedömning

Jag har ännu inte varit på någon utställning, men MOR har anmält mig till Malmö Valp den 12 november.

Resultat från denna utställning kommer senare.

Man måste allt lära sig veta lite hut

MOR har anmält mig till en Valpkurs, vad det nu skall vara bra för. Förstår inte riktigt varför hon tycker att jag behöver det, jag gör ju som hon säger (i alla fall för det mesta).

22 augusti
Lektion 1 i uppfostring:
Först fick vi gå in i ett litet rum i Lomma Brukshundsklubbs klubbstuga. Det var lite jobbigt att sitta där tillsammans med alla övriga doggar och deras hussar & mattar. Det blev jätte varmt och sedan fick jag inte ens hälsa på mina syskon eller de andra nya polarna. MOR sa att det är en regel som alltid gäller när man skall träna lydnad, så det är väl bara att acceptera.

Efter ett bra tag så fick vi komma ut och göra våra behov innan vi alla åter samlades på den stora gräsmattan. Instruktör Lotta pratade och sedan fick MOR och jag gå omkring ett tag, hon mutade mig med godis för att jag hela tiden skulle titta på henne och följa med henne vart hon än gick. Det gick att stå ut med!

Vi fick också träna på att gå i koppel mellan alla i en ring, det var kul för då kunde man försöka chansa på att nosa lite grann. Men MOR var rätt tuff, det var inte helt enkelt. Jag hade glömt regeln men tydligen inte MOR.

Lotta använde mig också till att visa hur det skulle se ut på två övningar. Jag skötte mig exemplariskt, det gällde att visa sig duktig inför dom andra.

29 augusti
Lektion 2:
Fick göra ungefär detsamma som förra gången. Men nu var även Margareta med för att hjälpa till att få oss busfrö lydiga. Vi fick även lite träning på inkallning. MOR gick iväg och Margareta höll i mig. När MOR visslade 2 ggr så fick jag springa iväg till henne. Jag tycker om Margareta men jag ÄLSKAR min MOR, det är hos henne jag vill vara så jag stack iväg som en raket  När man är duktig så får man godis och det är smaskens.

5 september
Lektion 3:
Idag spelade jag ett litet spratt med MOR. Jag busade i bilen på väg till Lomma. Jag reste mig mot baksätet och försökte klättra över trots att MOR sa NEJ flera gånger. Jag fortsatte att försöka, men upptäckte att jag fastnat mellan nackstödet och fönstret och kunde inte komma loss. Jag fick hänga där en bra stund, MOR hade ingen möjlighet att stanna. MOR fick lite problem när hon skulle ta loss mig, det gick varken att putta mig fram eller bakåt, jag satt ordentligt fast. Som tur var så kunde MOR ta loss nackstödet så att jag kunde komma loss. SKÖNT!

Träningen gick inte så bra, jag var inte riktigt på humör. Gång på gång sa MOR: men Wallander, har du lagt i handbromsen idag. Det tyckte jag var rätt kul så jag fortsatte att strejka lite. Margareta gav MOR ett tips, eventuellt så kanske köttbullar i små bitar kan vara mer lockande. Köttbullar, undrar om det kan vara gott?

När vi var på väg hem igen så gjorde jag ett försök till att ta mig fram. Men denna gång fick jag bara ett försök. MOR stannade bilen, gick ur och öppnade bagageluckan och gjorde klart för mig att jag skulle ligga ner och stanna där bak. Jag kände att det var läge att lyda och jag var rätt trött så det var OK.

12 september
Lektion 4:
Idag var det mycket roligare. ÄLDREMATTE var med och jag ville visa hur duktig jag blivit. Vi kunde inte vara på Apellplan för det var så mycket myggor så vi fick gå in i dungen istället där det fanns några mindre. Vi fick göra lite nya saker idag. Gå en bit framåt och sedan stanna, gå vidare och vända helt om. Sedan fick vi gå framåt, sätta oss och så hälsade MOR på en annan matte och så gick vi tillbaka igen.

Köttbullar, det var smaskens!

19 september
Lektion 5:
Även idag hade MOR med sig köttbullar, så jag tyckte det var helt OK att vara lydig.

Det blev en hel del självträning för mig och MOR.

Vid ett tillfälle fick vi alla trängas i en ”hiss”, dvs mellan 4 koner på en väldigt liten yta och vi tilläts inte ens en minsta lilla snusning. ”Hissen” stannade på varje våning och ett par stycken fick gå av varje gång. Trångt var det när de som skulle gå av var tvungna att gå väldigt nära och emellan oss andra.

Varje gång hitintills så har alla hussar & mattar också fått lära sig veta lite hut. För ingen skall tro att det är så lätt att vara hund alltid. Det är faktiskt aldrig vi som misslyckas, det är dom. Men det gäller förstås inte mellan mig och MOR, vi har ett så otroligt bra "förhållande".

 26 september
Lektion 6:
Idag gick vi igenom allt vi fått lärt oss under de tidigare 5 gångerna. Jag skötte mig exemplariskt idag och jag måste nog erkänna att jag börjar tycka det här är riktigt kul.

Det enda jobbiga idag var att det var så förbaskat mycket mygg. MOR satte myggmedel på både sig själv och mig, men det hjälpte tyvärr inte så mycket, de var några ettriga jäklar.

När kursen var avslutad så fick vi som tur var sitta inne och fika. För 2 veckor sedan så påpekade Annsofie, Sandys matte att hon snart skulle fylla år och tyckte då att alla andra hussar & mattar kunde bjuda på kaka. Detta anammade MOR som bakade 2 sockerkakor med hasselnötsmassa i. Detta verkade bli väldigt uppskattat. Men alla var fruktansvärt taskiga, ingen lät oss vovvar smaka så lite som en smula ens.

Nu har vi bara en gång kvar på Valpkursen och den kommer att gå av stapeln den 21/10. Då skall vi få pröva på lite spårträning. Vad det nu är för något, låter inte så kul, men man måste prova för att sedan kunna uttala sig.


Men redan from tisdag nästa vecka så kommer några av oss att fortsätta träffas och träna så att vi blir ännu duktigare då vi skall gå lydnadskurs till våren. Detta tyckte våra mattar & hussar var en väldigt bra idé.


TARZAN, GUINNIESS, TYRUS, BALOO & SARI, BARA NÅGRA AV DEM ALLA

TARZAN...Tarzan vill jag presentera som min ”storebror”. Han är ca 2 månader äldre än mig och också en Flatte. Han bor hos MORs mamma Ingrid och hennes sambo Allan.

Ända sedan jag kom hem så har jag varit ute och busat med Tarzan i hans trädgård flera gånger. Blommorna som stod i rabatterna har vi tyvärr gått rätt hårt åt, men snäll som "mormor" är så har hon sagt till oss att det gör ingenting, hon köper nya nästa vår. BRA, då har vi något att se framemot!

Jag måste erkänna att jag emellanåt blivit lite irriterad på Tarzan när han hela tiden har varit ute efter mina öron och att han inte lämnat/lämnar mig ifred när jag behövt/behöver vila. Jag är egentligen jättesnäll men för att markera lite så drar jag upp överläppen, visar mina gaddar och ger ett litet ljud ifrån mig, då backar han för en liten stund.Jag försöker också bevisa min tuffhet genom att visa att jag minsann vågar ta saker ifrån honom. Han gör ingenting bara låter mig ta det, det kallar jag en SNÄLL brorsa.

GUINNESSHan är min favorit flatte-kompis, 3 månader äldre bara. Vi har också träffats i stort sett varje dag i Magistratsparken sedan jag kom hem. Vi är jätte lika varandra, risken kan bli att vi kommer att vara svåra att skilja på när vi blir äldre (det kan bli kul, då kanske vi kan lura våra mattar & hussar).

Vi har många gemensamma intressen jag & Guinness, såsom att beta gräs, gräva eller bara ligga och snacka med varann. Leker gör vi naturligtvis också. Det måste vara något speciellt med mina öron Guinness gillar också dom.

I början blev jag lite spak för Lena, hon lät så farlig när Guinness inte riktigt löd, men jag har vant mig och nu gillar jag henne skarpt. Hon är alltid så glad & snäll mot mig.

Ett par gånger har Guinness varit hemma hos mig och lekt, ibland själv och ibland tillsammans med matte Lena & husse Torbjörn. Skönt att ha en kompis på samma gata, synd att man inte kan springa över dit själv bara. Vi har också varit i Bokskogen tillsammans. Vi åkte t o m i samma bil, jag ville dock inte ligga ner, Torbjörn körde inte riktigt som MOR & FAR brukar göra. Men det gick bra och jag tror att jag kan tänka mig att våga åka med honom någonstans igen.

TYRUS
Min kompis, tuffingen som är född på exakt samma dag/år som jag. Han är en Old English Bulldog.
Vi kommer jättebra överens och har himlans kul tillsammans. Han är en riktigt kul kille (måste han ha fått efter husse Kristoffer). Men det är ingen riktig fart i honom tyvärr, han hänger inte på mig när jag drar iväg, men jag har genomskådat honom, han är helt enkelt för lat! Men hans husse & matte (Camilla) säger att det beror på att han är väluppfostrad (ha, ha riktigt roligt faktiskt).

Jag blir lite avis när MOR kelar med Tyrus, men hon har berättat för mig att hon bara gör det för att reta Kristoffer & Camilla lite, dvs för att visa dom att dom inte alls har en sån tuffing till hund som dom tror.

Kristoffer försöker muta mig med godis för att jag skall tycka om honom. Det gör jag utan godis, men det behöver han inte få veta… man är ju inte dum heller..

BALOO...Vilken charmis, världens sötaste Shar-Pei. Lite konstig kille, han är alldeles skrynklig på något vis och har  för mycket skinn till hans lilla kropp. Men han växer säkert i kostymen så småningom.

Jag testade och tog ett rejält grepp i nacken på honom, försökte slänga honom från sida till sida, men han var lite för tung, det gick inte att göra som med mina mjuka leksaker hemma. Efterhand som Baloo blivit tryggare i Magistratsparken har han också blivit mycket stöddigare (tror han)... men ärligt talat, han har fått ett litet övertag på mig. Jag måste nog skärpa till mig lite annars blir jag snart klassad som parkens fegis (och det vill man ju inte, eller?) 

Hans husse Micke är en bra prick, inte så svårflörtad när man är sugen på godis. Man springer fram till honom, pussas lite, det räcker faktiskt. Hans matte Linda verkar lite mer svårflörtad, jag får nog allt komma på något riktigt smart för att charma henne.

SARI
Är en jätte söt Schäfer tik, som jag också träffar ofta i Magistratsparken. Bara efter 2 månader efter att jag lärt känna henne, så hörde jag hennes matte Charlotte & husse Ulf berätta att Sari skulle bli mamma. Jag lovar på heder & samvete att det inte är jag som är pappan (jag vet inte ännu hur man gör).
 
Sari blev en stolt mamma till 3 tikar & 1 hane natten till den 12:e september. 
Kika gärna in på hennes trevliga hemsida http://81.226.211.21/ 

Var har jag hamnat?

I Malmö stad hamnade jag tydligen, lite annat än lilla Åkarp.

Oj vad mycket nytt... många dörrar att gå igenom när jag äntligen fått komma ut ur bilen. Sedan in i något som rör sig fast man står still, hiss lärde mig MOR att det heter.

Ut i friheten, jag kissade direkt ute på Jörgen Ankersgatan, lite stänkte det på mina tassar, men det gjorde inte så mycket. In igen i den där hissen, vart skulle jag nu? Jo det visade sig att jag skulle åka upp till mitt nya boende, som visade sig vara en lägenhet istället för i ett hus.

"Snuttefilten" från korgen i Åkarp hittade jag direkt, några leksaker likaså, en vattenskål, en matskål, men ingen mat? Dåligt ställe, tänkte jag.

Sprang sedan runt och kollade in läget lite. Det skall nog bli bra det här och så la jag mig ner och sov, man blir så trött av alla nya intryck.


5:e till 8:e levnadsveckan

När vi var ca 5 veckor, ja då började det allt bli lite mycket ringande & springande i dörrarna hemma i Åkarp.

Efter att det ringt på dörren så dröjde det inte länge förrän Margareta kom och lyfte bort gallret så att vi kunde sätta full fart ut i köket. Ibland var jag bara tvungen att först lätta lite på både det ena & andra trycket innan jag kunde njuta av att få fullständig uppmärksamhet. Efter ett tag förstod jag att man var tvungen att hålla sig framme, ingen av oss var särskilt blyga. Vem man än sprang till så var det OK att nafsa både här och där, t o m pussas var tillåtet.

Jag kommer speciellt ihåg den 2 Maj, då kom det 3 st människor. Jag hörde att Margaretha presenterade sig för dom och de för henne. Helene, Anders & Frida hette dom, dom verkade reko. När Margareta släppte ut oss så såg jag till att hålla mig väl framme, de verkade att gilla mig, men också mina syskon, hm. När de gick tänkte jag, kommer de tillbaka så får jag nog göra mig till lite extra.

Dagarna gick, det kom fler människor som hälsade på oss, men var blev dom där som jag tyckte så mycket om av? Jo, äntligen den 16 Maj, kände jag igen några röster, men två kände jag inte igen, vem var det? Sara & Christoffer hette dom och dom var också helt OK. Dock lade jag in stöten på Frida, jag lämnade inte henne för en sekund. Gång på gång visade jag var Margaretha hade målat på mig, så att de inte skulle missa vem jag var. Jag gjorde mitt bästa för att följa med när dom skulle gå, men tyvärr var det inte riktigt läge för det. När jag kom tillbaka till korgen så fanns det en ny filt, den luktade "dom" och det gillade jag.

Plötsligt en dag, så kom Margaretha bara in och hämtade ett av mina syskon, vi andra fick inte komma med ut och inte kom syskonet tillbaka heller. Konstigt, vart tog han/hon vägen? Detta hände även nästa dag och då dessutom flera gånger. Men jag då? Jo, 3:e gången gillt blev det den 24 Maj. Jag fick äntligen vara ensam med "dom". Det tog lite tid, det verkade som om det var mycket som skulle ordnas och så. Papper prasslade, pennor rasslade. Till slut såg jag att Helene lämnade över något till Margaretha. Tack så mycket sa Margaretha, lyfte upp mig och vi pussades lite, men sedan ville jag ner igen. Denna gång fick jag följa med.....

Lite rädd blev jag allt när jag skulle in i deras bil, men var ganska nyfiken på vart vi skulle, tyckte dock att det tog lite väl lång tid. Lite saglig blev jag, men det har jag hört att man kan bli.

Så här började det....

Holly Hunters Woody Guthrie, "Woody"fattar tycke för Boltiltorps Nice Looking Lass, "Jissa". Tur var ju det så att jag och mina sju syskon fick komma till världen.

När vi föddes fick vi inte se dagens ljus, vi fick se nattens, därför fick kullens namn bli: "NATTKULLEN".

Förutom att vår underbara mamma JISSA tog hand om oss på bästa sätt, så var det himlans bra att också ha uppfödare Margaretha där till hands. Mamma orkade inte ta hand om helt själv hela tiden dag som natt under våra första 8 levnadsveckor, hon behövde vila lite emellanåt.

Förutom mig Three Dog Night, "Wallander" så föddes också mina systrar & brödrar:
Hymns To The Night, "Tex"
Late Night Blog Fight, "Alex"
Light The Night, "Enzo"
Mac The Night Owl, "Castor"
The Night Of The Hunter, "Elliot"
Night Angel, "Vira"
Night Creme, "Zappy"

Klicka på följande länk:
http://www.anthriscus.se/kull_060322_hundar.asp om du vill se hur mina syskon ser ut? Naturligtvis är dom inte lika söta som mig!