Så mycket för...

... så lite pengar.

MOR blev tipsad utav Ann (Elliots matte) att djuraffären i Arlöv/Burlöv sålde en hel del varor till ett riktigt bra pris. 58:- riksdaler för 40 st grisöron och 2 stora påsar blandade "smågodisar, det kallar jag billigt.

Jag var inte hemma när MOR & LILLMATTE kom hem. När jag kom hem så fick jag syn på MOR som satt i soffan och skulle precis springa in till henne när , jag  fick "öron"-doften i näsan och var bara tvungen att byta kurs. Jag stod och saglade en stund men jag fick inget öra idag, lite väl taskigt, men jag lär väl säkert få ett imorgon.

40 st kommer jag inte att kunna äta upp själv innan dom blivit för gamla, så jag har bestämt mig för att ge hälften till Lakrits-tjejen imorgon när jag skall åka och spåra i hennes skog.

Stinkbomb...

... ja så sa LILLMATTE att jag luktade när jag kom hem från fältet idag.

När jag lekt & busat länge med en liten Jack Russel valp så tog jag mig ett litet dopp och sedan rullade jag mig i en död fisk, länge & väl försäkerhetsskull.  Undrar om det var därför som jag spred en ny odör omkring?

LILLMATTE stod tillslut inte ut så jag åkte på ett bad, vilket jag inte heller hade något emot.
 

Hiss eller trapporna...

... det är frågan för Tarzan.

Jag var och hälsade på Tarzan ikväll.  MOR skulle åka dit för att skrådda Allan lite, han klagade över att han blivit såååå långhårig. Men hans långhårighet var ingenting i jämförelse med hur mina öron ser ut och jag klagar inte.

Men det var inte detta jag tänkte skriva om utan faktiskt något riktigt gulligt.

MORMOR blev lite smått orolig när vi höll på att välta allt i lägenheten, så jag, Tarzan, LILLMATTE & Allan tog oss en tur ner till en av Tarzans rastgårdar så att vi fick leka av oss lite.

När vi kom tillbaka och in i trapphuset så sprang Tarzan fram till hissdörren, kikade om det lyste i hissfönstret, nej det gjorde det inte, då tog han trapporna. Allan berättade att om det lyser så vägrar Tarzan att ta trapporna, men är det mörkt så tar han trapporna direkt. Tänk vad smart han är min kompis Tarzan, han vet precis när hissen är där eller inte!

Synd...

... det blev ingen träning ikväll för min del. Hoppas inte ni andra blev alldeles besvikna oxå.

MOR kom hem från jobbet och var helt slutkörd, "dom" verkar inte vara helt snälla mot henne på det där stället. Skall det fortsätta så här, dvs att hennes arbete skall inkräkta på mitt tränande så SKALL dom allt få med mig att göra.

Nu blev inte kvällen helt värdelös. Efter att MOR vilat lite så fick jag träffa Guinness, vi tog en promenad genom parkerna och det är alltid mycket trevligare än att gå för sig själv.

Näsdropps...

... leverans.

När MOR gick in i ÄLDREMATTES rum imorse för att hämta dagens "outfit" så vaknade ÄLDREMATTE och kunde knappt andas, hon var så täppt i näsborrarna.

Jag fick följa med MOR ut till lilla toan och hämta näsdroppar, vilka jag sedan avlevererade först när ÄLDREMATTE bad mig släppa.

MOR sa högt och tydligt, det kanske är näsdroppar vi skall apportera med framöver, undra vad hon menar med det? Dessa droppar var ju jätte viktiga att överlämna.


Vilken tur...

... att vi hann med Bastudden-besöket i helgen.

Idag har nämligen Lakrits börjat löpa. Jag måste erkänna att jag förstod detta redan när jag hoppade in i bilen i fredags kväll, doften när bakluckan öppnades var ljuv. Så klart vågade jag ingenting säga, då hade kanske resan ställts in i sista sekund.

Hur träningen kommer att gestalta sig imorgon får vi allt se. Jag skall verkligen försöka fokusera på min uppgift, men jag är rädd för att det kommer att bli himlans tufft.

Utkik efter...

... Guinness.

Eftersom att jag inte träffar dig så ofta i M-parken längre, så försöker jag hålla utkik efter dig uppe ifrån v-rums fönstren. Jag springer från ena sidan till den andra, bara för att försöka få en glimt av dig lite grann från ovan. Du kan väl titta upp nästa gång du går på din sida av J A-gatan.

Ps. Jag hörde av MOR att det går superbra för dig på Agillitykursen, vilket jag tycker låter väldans positivt.

Bättre & bättre...

... dag för dag.

Jag får vara mer och mer lös med MOR och jag uppför mig väldigt bra, jag kommer nästan direkt varje gång MOR kallar på mig.

Ikväll träffade vi en gammal kompis till MOR som satt i sin ensamhet i Pilstorpsparken. Jag fick jätte mycket beröm av henne, hon tyckte jag var väldigt lydig för att vara "slyngelåldern". När hennes hund var i min ålder så hade han varit en jättejobbig tonåring.

Marie ringde & meddelade att nästa vecka startar kursen i Lomma så då skall det bli ännu mer lydnadsträning som förhoppningsvis gör mig ännu lite mera  lydig.


MOR måste bara...

... få säga att så trött som WALLSE har varit sedan vi kommit hem från Bastudden har jag nog aldrig sett honom vara. Just nu ligger han på sin favoritplats och snarkar bra mycket högre än han brukar. Det låter riktigt gulligt!

På tal om gulligt, kolla in denna söta bild som LILLMATTE tagit:
image204

Lite bilder...

... från vår härliga helg på Bastudden:

Så här fint hus bodde vi i.
image197

Vilken vy... så njutbart!
image198

Hål där, hål där och ett öra av = resultatet efter våra lite hårda dragkampslekar.
image196

Ingen konst att hoppa i
image201

På spaning i roddbåten
image195

Bad i massor
image202

Filmsnutt:Väldans rofyllt på kvällskanten
image200

Söndags...

... rapportering.

Det blev uppstigning lite tidigare idag, allt för att vi skulle få ut lite mer utav timmarna innan vi skulle åka hem. MOR släppte ut mig genom den huvudingången och sedan gick hon och kissade. Jag sprang runt huset, puttade upp den braiga dörren och in till Lakrits & Marie för att berätta för dem att det minsann var dags att stiga upp. Tur att dom var vakna för att jag hörde MOR muttra att jag inte fick lov att springa in och väcka dem. Men om MOR nu visste att jag kommit på "dörrtricket" så borde hon inte släppt ut mig bara så där.

När vi alla ätit frukost så var tanken att vi skulle ta vår långa skogspromenad, men då öppnade sig himmeln och ingen kände för att ge sig ut då. Vi fick snällt vänta ca 40 minuter tills det avtagit lite. Regnkläder/stövlar åkte på 2-beningarna och så begav vi oss. Vädret blev bättre och bättre efter hand och tillslut så tittade solen fram och då blev det svettigt värre. 

När vi kom tillbaka så passade vi på att bada igen och igen och igen, gällde ju att passa på (i alla fall för min del) för jag vet inte när jag kommer till ett sådant "badparadis" igen. MOR & Marie satte sig i solen och mös en timmes tid innan det vara dags att packa ihop, lasta in i bilen. När stugan sedan skulle städas fick vi snällt hålla oss utomhus, vilket inte var så roande precis.
 
För att något roligt skulle hända så sprang jag bort till grannstugan för att kolla vad dom var för några som bodde där. När dom började prata med mig på ett språk som jag inte förstod ja då blev jag lite skrajsen, jag reste ragg och började skälla på dom. Marie kom och "räddade" dom... sa till mig på skarpen att så gör man inte, men.. nä det är nog inte ens lönt att jag försöker förklara mig, gjort är gjort.

Lakrits & jag var helt slut och lite ledsna på hemvägen, vi ville inte åka hem.

Vi har haft en sådan jätte härlig helg. Tack snälla Marie & Lakrits för att jag & MOR fick följa med till Bastudden!

Lördags...

..  rapportering.

 

Väckte MOR redan 06.35. Lite motvilligt steg hon upp och gick ut med mig en liten sväng. Vi smög så gott vi kunde för att inte väcka Lakrits & Marie. Jag trodde vi skulle stanna uppe men där fick jag tji, det blev snällt till att gå tillbaka in i rummet och knoppa lite till.

 

Otroligt men sant, när vi vaknade nästa gång var klockan 09.20!!! Lakrits & Marie var redan vakna och befann sig i köket. När frukosten var avklarad så begav vi oss ut på en lång & härlig skogspromenad. Jag badade i varendaste pöl, stor som liten. 2-beningarna blev minst lika blöta som oss 4-beningar trots att dom inte ens badat, det kom nämligen en hel del vatten även uppifrån.

 

Märgbenstugg & vila blev det ett par timmar när vi kom hem innan det var dags för helgens höjdpunkt: Roddbåtsturen. Vi hoppade i båten utan någon som helst tveksamhet. Värre var det för MOR som var rädd för att båten skulle slå runt när hon skulle kliva i, detta skedde som tur var inte. När vi alla var i båten så tog Marie kommandot och rodde oss ut ur viken och ut på det öppna vattnet i sjön Åsnen. Jag var helt fascinerad, det var otroligt spännande att sitta och bara titta på allt vackert.

 

På eftermiddagen klarnade vädret och upp och t o m solen tittade fram ett bra tag. Marie tog på sig rollen som trädgårdsarbetare och klippte ca halva gräsmattan samt agerade också låsmed då vedbo-låset gick i baklås. MOR tog sig an rollen som köksa, diskade och lagade maten. Jag & Lakrits var mestadels inne hos MOR, chansen var störst att få något gott där. När MOR skurit kasslern i skivor och skulle hämta en skål i skåpet, jag då försvann det en hel skiva kassler, jag tror att den åkte ner utan en endaste tugga i Lakrits mage.  

När sedan diskningen var avklarad & låset lagat, ja då blev det myspys för hela slanten. Marie eldade i den öppna spisen och allt blev ännu mysigare.

Förresten jag lärde mig en väldigt bra sak idag, det var nämligen att komma med lite fart och putta upp altandörren  med nosen (en sådan där dörr som skulle hålla alla myggen utomhus), sedan var det bara att stiga på in i huset. Bra va? Då slapp man stå där ute och vänta på att bli insläppt. Kanske inte helt uppskattat då vi kom direkt från badet!


Fredags...

... rapportering.

 

Jag spanade & spanade i M-parken, ville inte få höra på nytt att vi verkar ignorera Guinness & Lena, men dom fanns inte i parken när vi kom ut. Men när vi var på väg hem, ja då fick jag syn på dom båda! Kul att få träffa dom eftersom att vi inte kommer att kunna ses i helgen.

 

När klockan var fem (17), så kom MOR hem, hon var jättestressad. Hade haft en rent ut sagt för jävlig dag på jobbet, allt som kunde strula hade strulat tydligen. Hon skulle ha varit och handlat både mat & annat (läs struts till mig & Lakrits) på lunchen, men nej så blev det helt enkelt inte bara. Hur som helst så for hon fram som jag vet inte vad när hon kom hem. Helgväskan plockades ut ur garderoben, och vips så var den färdigpackad med allt nödvändigt inför vår lilla helgtripp. Handlandet återstod, vilket MOR & LILLMATTE också fixade snabbt.

 

Klockan 18.10 var jag & MOR färdiga för avfärd, väldigt snabbt marscherat tyckte jag, framför allt av MOR.

 

Marie & Lakrits kom och hämtade oss ca 19.10. Återigen fick vi dela bur utan mellanvägg, vilket gick lika bra denna gång trots att vi åkte betydligt längre tid.

 

Strax innan/efter 22 (vilket det nu var) var vi framme på Bastudden, djupt in i den mörkaste småländska skogen, med närmsta by Urshult.  Vi hoppade raskt & glatt ur bilen. Trots att det var bäckmörkt så startade vi med att ta oss ett dopp, ett? Nej, i ärlighetensnamn så blev det flera dopp faktiskt. Jag var redan efter 10 minuter helt säker på att här skulle jag komma att trivas!

 

När 2-beningarna lastat ur bilen och det var inte lite skall ni veta. Mest/flest väskor hade Marie & Lakrits. Undrar hur länge dom tänkt att stanna? MOR & jag har bara packat för att stanna över helgen. När rumsfördelningen var klar så blev det lite fika för oss alla. Det tjattrades & tjattrades långt över midnatt. Innan det var läggdax så fick vi, jag & Lakrits alltså, varsin kisserunda. Precis när det var dags att krypa till kojs så upptäckte MOR en blodfläck i ?vårat? rum. Vem var skadad, eller kan Lakrits ha börjat löpa??? Efter viss ?kroppsvisitering? så fann MOR att det var från min nos det blödde. Undrar om det verkligen kan bero på Lakrits alla pussar?  Nej, tror inte det, jag måste ha råkat sticka mig på något när jag var ute.

 

Oj, jag höll på att glömma. Det hände en rolig incident när Lakrits skulle få sin välling, när Marie gjort vällingen klar och satte ner den så körde hon bort Lakrits och lät mig gå fram och börja dricka. Ha ha, hon trodde jag var Lakrits! Lite väl taskigt av MOR att avslöja det hela innan jag druckit upp allt.


Äppelpäppel...

... mums!

 

Jag har nog glömt att tacka så hemskt mycket för de goda äpplen som vi fick hem i onsdags  från din trädgård Elliot.

 

Jag har fått smaka flera bitar och dom och dom smakade ypperligt. Dom uppskattades väldigt mycket utav 2-beningar också.


Tunnelträning m m...

... i S:t Lars parken.

Jag har haft en ganska lugn & gemytlig dag.

Lite värre har det varit för MOR. Tuff dag på jobbet, stressade hem i tron av att klockan var 18.10. Kastade i sig lite mat, satte på sig ett par strumpor bara, packade ryggan och så drog vi iväg. När vi var i höjd med Sege så tittade MOR på klockan i bilen, den visade 17.40. Ja ha tänkte hon, den går fortfarande en timme fel. Efter ett tag så kollade hon mobilen och då visade den 17.50. FAN också hörde jag henne säga, vi var alltså en timme för tidiga... nu förstod hon varför det var så många kollegor kvar på jobbet när hon gick hem, klockan var ju bara 17.10!!!!

Hur som helst, vi var i Lund en timma för tidigt och fick göra det bästa av det hela trots allt. Det blev en lång runda, vi promenerade ner och tittade hur det såg ut på Lunds BHK. Det liknade inte riktigt Lomma BHK, de fanns bl a inga träd (tror jag). Sedan promenerade vi längs med ån (vad den nu heter). Jag var lite sugen på att hoppa i men fick allt behärska mig.

Vi var lagom tillbaka vid bilen när Elliot & Ann anlände. Ett par minuter senare kom Lakrits & Marie tätt följda av Zappy & Anna-Lena. Innan vi begav oss in i parken så fick Marie en lite present av oss som brukar vara hemma hos henne när vi doggisar skall spåra. Hon fick en streamer att sätta på bilen med texten: Matte & Flatte på väg... Väldigt passande....

Vi hade en jätte rolig träning idag, fick göra många roliga moment. Bl a fick vi gå slalom mellan 4 koner, ta oss igenom en tunnel för att gå slalom mellan ytterligare 4 koner till. Inkallningar, platsliggning, apportbockshållning, och "stå"-träning ingick oxå. Jag skötte mig jättebra, nästan så att jag själv blev lite förvånad. Men kanske berodde det på att vi "alla" var så duktiga!

Congratulations...

... and celebrations...

Idag fyller min mamma Jizza 8 år!

Hoppas att du haft en mysig dag tillsammans med "de dina"


Sigge is back...

... i bloggosfären efter ganska lång frånvaro.

Kika gärna in på hans sida: flattefnatt.blogg.se

Extraknäck...

... jag tror att jag hittat vad jag kan extraknäcka som... VAKTHUND. 

Inatt väckte jag hela huset när jag for upp och skällde som jag aldrig gjort förut. Jag låg lugnt & stilla och sov när plötsligt dörren från "biblioteket" öppnades (och den låter en hel del eftersom den inte passar riktigt i karmen). Där skall inte komma någon ut ur det rummet på nattetid så det var min plikt att påkalla allas uppmärksamhet och försöka skrämma livet av "inkräktaren".

Nu var det ingen större fara på taket denna gång. Det var ju ingen "inkräktare" det var ju bara vår nya "inneboende" min älskade ÄLDREMATTE! Jag hade glömt att hon intagit sin position i vårt "bibliotek"

Vad tror ni skulle jag passa även som VAKTHUND?

Åsså är vi...

... family five igen. 

ÄLDREMATTE har "tillfälligt" flyttat hem.

Biblioteket har förvandlats till, ja jag vet inte vad man skall kalla det, trångt har det blivit i alla fall. En tältsäng står uppställd + en "klädhäst" (kan redan se framför mig hur den kommer att böja sig på mitten när ÄLDREMATTE skall börja hänga upp halva sin garderob på den).

Skall bli intressant att se hur länge det går att komma in i rummet överhuvudtaget. Jag hoppas att hon i alla fall ser till att hålla fritt framför dörren så att jag kan komma in och sedan oxå ta mig upp i sängen när hon inte är hemma (har förresten redan invigt den idag då ÄLDREMATTE varit på jobbet). Lagom höjd, bra komfort, där kan jag tänka mig tillbringa många av mina vilotimmar.

ÄLDREMATTE, jag hoppas att du kommer ihåg vilka "spelregler" som gäller här hemma? Det har tillkommit en sedan du flyttade hemifrån förra gången. Nämligen den att varje familjemedlem måste gå ut med mig minst en gång dagligen och sedan ge mig massor med "kli" på magen. Följer du dessa regler så skall du se hur mycket "kärlek" du får tillbax från mig i alla fall.


Idag kom Guinness...

... och hälsade på.

Jag blev jätte glad över att få träffa honom, men han var mest intresserad av mina saker :-(
(dvs efter att han varit uppe i MORS säng och hämtat ett av hennes gosedjur först).

Efter en stund bjöd jag Guinness på en bit struts, han gillade det verkligen oxå (precis som alla vi andra). Dock åt han sitt snabbare än mig.

FAR kom hem från en 3 timmars cykeltur, bredde sig 3 mackor med leverpastej och gick sedan och kissade. När han kom ut i köket igen så fanns det bara 2 kvar och Guinness stod och slickade sig om munnen (Lena & MOR märkte ingenting, dom trodde Guinness oxå låg kvar och tuggade struts). Jag skulle aldrig ha vågat göra det du gjorde Guinness, men jag hoppas att den smakade gott.

Vi gick sedan ut på en runda tillsammans i det fina vädret, dock försökte vi undvika alla MFW-besökare så gott det gick.


Undrar varför...

... jag behövde bada även när jag kom hem?

LILLMATTE & Niklas tog i förmiddags med mig till fältet. Jag träffade på ett par påflugna "typer" som bara ville upp och rida på mig, jag är väl ingen tjej heller?

När jag skakat av mig dom som satte jag fart ner mot havet, jag badade, rullade mig i tången, badade, rullade mig i tången, ja så höll jag på ett tag innan det bar av hemåt igen.När jag väl kommit hem och intagit lite vätska, ja då var det dags för ännu ett bad, fast denna gång i badkaret.

Ärligt talat så förstår jag inte varför jag behövde bada 2 gånger (jag rullade mig inte i något som är "fridlyst"). Fast det var rätt skönt när jag väl var i badkaret och blev ompysslad, så,  så här efteråt så var det helt OK.


Morgonrapport...

... från MFW.


Fy vad dom kan bära sig åt 2-beningarna.


Bara skräp, skräp och åter skräp överallt på gator & torg så långt ögat kunde nå. Gatorna låg nästan öde, vi träffade bara på de stackars renhållningsarbetarna och en del överförfriskade som förmodligen inte kunnat ta sig hem för egen maskin inatt (som oxå lämnat lite spår efter sig) .

LILLMATTE är ute och far mest hela tiden, hon verkar gilla allt ståhej, eller kanske inte riktigt. Men vill man lyssna och eventuellt få en skymt av de bästa artisterna så får man "offra" sig lite.


En liten flicka...

... som var lite rädd för hundar träffade vi på idag.

Vi stod på en bits avstånd ifrån henne. Hennes pappa berättade för oss att hon var så rädd för hundar som var i hennes egen höjd, för dom ville alltid slicka henne i ansiktet och det gillade hon inte.

För att hennes rädsla skulle släppa lite så frågade MOR henne om hon ville se när jag & MOR pussades. Det ville hon. MOR böjde sig ner mot mig och bad att få en puss, vilket jag mer än gärna delade ut. Då skrattade flickan glatt och ville att vi skulle göra om det. Långt efter att vi gått därifrån kunde vi höra henne berätta för sin mamma som anslutit sig att hon träffat en hund som kunde pussas. Gulligt va?

Om det hjälpte speciellt mycket mot hennes rädsla tvivlar jag på, men hennes tankar skildrades för en stund i alla fall.

Känns som om ...

... jag inget annat gjort knappt idag än gått och gått.

MOR och jag tog en jätterunda imorse, för att alla andra familjemedlemmar/soffliggare skulle få sova i lugn & ro.

Jag fick frukost, MOR körde och handlade och då passade jag på att ta mig en liten morronlur tillsammans med de andra sjusovarna.

När MOR kom hem igen så blev det fart värre och trångt runt köksbordet, det var längesedan det satt 5 st  2-beningar där och som dessutom verkade vara helt utsvultna.

FAR och jag gick ut och väntade i M-parken på att de andra skulle bli färdiga. Vi satt där i vår ensamhet en ganska lång stund, men plötsligt så dök "alla" upp på en gång. Sigge, Tyrus och dess mattar och "de mina". Innan vi pinnade vidare så hann jag smutsa ner Camilla (som nog bittert ångrade att hon hade gått ut i vita byxor). MOR erbjöd tvättning, men Camilla avböjde vänligt men bestämt. För att inte ställa till med mer så promenixade vi vidare till FARMOR för att MOR skulle fixa hennes dator (igen). Det tog lite väl lång tid så det blev lite oro bland 2-beningarna som skulle på MFF-match. De fick gå iförväg vi orkade inte med att höra dom stressa oss. MOR & jag drog efter ett tag vidare "hem" till Ehrensvärdsgatan för att hämta ett virusprogram. Helt i onödan, det fungerade inte mot Windows Vista visade det sig (till MORS stora besvikelse). Men vi fick bra med motion och det är inte onödigt... varken för en 4-bening eller 2 bening.

Trots att jag sedan har varit en rätt slagen kille så orkade jag att smaska i mig lite "stuts". Förresten Guinness, jag har ett par bitar till dig oxå om du vill ha, vill du det? 

De 2 sista dagsturerna blev inte så korta dom heller bara ganska lagom faktiskt.

T o m en lapp...

... hade FAR med sig när han skulle åka och köpa hundmat åt mig och ändå kommer han hem med fel sort!!!!

Märket var rätt men ingenting annat... amen hur svårt kan det vara?

Innan MOR slänger den tomma säcken, så skall hon klippa ut bild & namn som FAR kan ta med sig nästa gång.

Hipp Hipp hurra...

... idag är RUFUS första födelsedag.

STORT GRATTIS killen!

image193

Ps. Hörde att du fått en smarrig "hundtårta"


Nu börjas det snart...

... imorgon startar MALMÖ FESTIVAL WEEK.

Jag är inte helt glad för detta, det blir en sådan himla massa 2-beningar i rörelse, några mer överförfriskade än andra. Denna vecka känns alltid nästan som om Malmö blir invaderat (av alla det slags). Jag hoppas att 2-beningarna i alla fall låter sina 4-beningar stanna hemma när dom skall besöka dom mest tätbefolkade platserna. 

Men en sak kan vara positivt, i alla fall ur ekonomisk vinkel, om jag drar upp MOR tidigt på morgonarna och styr kosan mot matstånden, så kanske mitt matkonto kan bli lite lägre denna månad. Vad säger du om det förslaget MOR, bra eller dåligt?

Musik i massor kommer det oxå att spelas på flera av mina promenadstråk. Jag får nog hålla mig därifrån pga volymen,som brukar vara betydligt högre än vad mina öron klarar av.

Jag hoppas veckan drar förbi snabbt för jag ser mycket hellre fram emot resan till Småland på fredag tillsammans med Lakrits & Marie.

LYCKAN KOMMER...

... lyckan går, den som pluggar ordentligt sitt betyg till slut får!

LILLMATTE, fixade måndagens matte A-prövning. Jag har en DUKTIG LILLMATTE jag!

Ömsom regn...

... ömsom solsken & en jädrans massa sticticusar.

Så var det när vi i kväll tränade i S:t Lars parken.

Det skulle bli "tunnelträning" men den låg kvar hemma hos Elliototten. Men det kommer fler träningstillfälle, så vi hinner med det oxå.

Träningen gick bra ända tills jag genomfört sista momentet. Jag hoppade över stocken 2 ggr och satt sedan snällt lös. Lakrits var nästa hund på tur att hoppa. När hon satte sig en bit ifrån mig så kunde jag inte bärga mig längre, jag sprang glad i hågen bort till henne. Det var minsann inte helt uppskattat av Marie, så jag drog vidare uppför/nerför/uppför & nerför backen innan jag snällt kom tillbaka till MOR. Kopplet åkte på så klart, jag hade inte förväntat mig något annat heller. Hade ni andra det?

ÄLDREMATTE var med idag, men hon satt mest ojade sig över att hon blev blöt & fruktansvärt myggabiten. Lite nytta gjorde hon vid ett tillfälle då hon fick agera "kon" för att vi skulle kunna gå slalom. Fille var förresten oxå med ikväll. Så busig som HAN var ikväll har jag aldrig sett honom tidigare. Undrar om det berodde på våra mattar skiftades om att träna med honom?

Skogstur...

... i Lomma med FAR & LILLMATTE och kvällslek i M-parken.

Det var ett tag sedan jag var där och jag måste säga att jag saknat det. Men snart bör väl höstens lydnadsträningskurs starta och då blir det återigen besök 1 dag i veckan. Blir det även apporteringskurs så kanske det blir 2 dagar, who knows?

Vi träffade på Sigge på kvällsrundan och tro det eller ej MOR släppte mig lös. Jag fick springa tillsammans med Sigge vilket jag verkligen uppskattade och för att göra MOR glad så höll jag mig hela tiden i närheten, gjorde inte ens ett försök att springa "dit bort" ni vet.

Nu är det lite väl tufft igen, många "tjejer" löper, senast ut i raden är Isa. När Isa löper så luktar det gott redan när jag kommer ut i trappen. I dessa löptider är det lite väl tufft att vara "kille"...

MORS lilla Walle...

... ej hemma är.  (Inlägget skrivet av MOR)

Hoppas att du skötte dig när du & LILLMATTE promenerade hem till ÄLDREMATTE!

Du har bara varit borta i 2,5 timme och det är så tomt utan dig här hemma (det är ingen som följer efter mig hela tiden).

Jag hoppas att du tar väl hand om LILLMATTE & ÄLDREMATTE när ni skall sova inatt. Nu när du är där och vaktar så kan ÄLDREMATTE  sova lugnt med balkongdörren öppen, hälsa henne det.

Vi ses imorgon kväll!

Ps. Glöm inte att pussa tjejerna!

Imorgon är en viktig dag...

  • LILLMATTE skall göra en Matte A prövning. Väldigt viktig inför årskurs II starten.
  • MOR skall träffa läkaren.
  • ÄLDREMATTE skall prata med sin chef angående fortsatt anställning.

Jag hoppas innerligt att det går bra för dom alla 3!


Gentleman...

... det var jag verkligen igår, vilket jag glömde att skriva om i mitt tidigare inlägg.

Det kunde lätt ha spårat ut när jag var den ende killen bland tre snygga tjejer. 

Jag skötte mig alldeles utmärkt, var kanske lite väl närgången Lakrits ett par gånger, men det hände faktiskt att hon oxå var den som kom nära.

Jag kände mig inte alls i underläge för att jag var ensam kille, nej, snarare så kändes det som om jag var i "himmelriket".

Livet po lannet...

... tycker jag mycket om. Men lantlivet tar på krafterna så därför orkade jag inte blogga igår.

Som sagt vi åkte iväg till Zappy och hennes familjs land. Vi hade en kanondag, med fint väder, bad mm.

Här kommer en resumé:

Sedvanliga morgonrutiner som sedan gick över i att MOR började att MOR tog fram ryggan och plockade fram lite saker. Vi åkte iväg och tog upp Lakrits & Marie på vägen. Jag & Lakrits fick chansen att dela bur utan mellanvägg, detta fixade vi utan minsta problem. Vi bara låg intill varandra och mös.

När vi började närma oss målet, så blev det lite konstigt, kartan stämde inte riktigt längre för 2-beningarna. Först kom vi för långt på ena hållet, vände och kom för långt på andra hållet, vändning igen och så kom vi äntligen på rätt spår. 2-beningarna borde göra som vi 4-beningar, använda nosen alltså, då hittar man alltid... Anna-Lena försökte att få tag i oss, men det var bara Telias mobilnät som gällde där. MOR/ Marie, det är dags att byta mobilleverantör förstår ni inte det, tänk om ni kör vilse med oss och... usch, jag vill inte ens tänka denna hemska tanke.

Hur som helst vi kom fram tillslut i alla fall denna gång. Vira & Berit hade redan kommit. Eftersom att vi åkt bil ganska länge så började vi med en kisse- & lekrunda. Jag hoppade & skuttade på ängen och var jätte lycklig. Tänka att man kan bli så glad för att få springa lös. När vi kom tillbaka till huset så blev vi inbjudna i Zappys trädgård. Jag sprang omkring och checkade läget lite först, måste ju kolla in hur Zappy har det när hon är på landet. Innan det var dags för 2-benings lunch så fick vi vars ett märgben av Marie. Kolla in så snällt vi satt och väntade:


Vira, ville bara springa och gömma/gräva ner sitt, vilket hon oxå lyckades med när hennes matte försvann för ett litet tag. 

Viras märgbensgömma:
image191

När lunchen var över så var det dags att promenixa ner till havet. Det var en bra bit att gå, men en härlig väg ner, genom skogen. Det var ganska höga vågor, vilket jag inte brydde mig så mycket om trots att jag aldrig varit med om det. Ibland när man inte var beredd så kom det en våg bakifrån och sköljde över en. Spana in så härligt vi hade det. Vira var dock lite försiktig och höll sig i strandkanten ett litet tag, men när hon såg oss andra så förstod hon att det inte var något farligt.

Vattenlek:


Strandlek, jag & Lakrits i farten:


Innan vi lämnade Ravlunda-området så fick vi träna att gå över en färist med ganska breda mellanrum. Jag gick jättefint och försiktgt över, men det är allt lite läskigt. Sedan fick vi ut och söka efter vars en dummy. Jag kom nästan ända fram, MOR kastade sig hejdlöst framemot mig för att fånga dummyn innan jag släppte den, "vi" lyckades nästan.

Färistträning:
image192

När vi sedan kom in en liten bit i skogen så tog MOR av mig kopplet, men jag fick inte springa lös, jag fick gå fint bredvid MOR. Detta klarade jag så bra att MOR allt blev lite chockad.T o m när Lakrits & Zappy sprang lekandes förbi så stannade jag intill MOR. Strax innan vi var "hemma" igen så fick vi pröva på att apportera ytterligare en gång, men det kan jag berätta om en annan gång.

Trötta, väldigt trötta var vi så tillbaka i trädgården efter att ha varit i farten ca 2 1/2 timme. Vi fick vars en isglass, Piggelin var namnet, passande namn för att få oss att piggna till lite. Detta var första gången jag smakat isglass och jag måste säga att det var riktigt gott.

Piggelinmatning:
image190

Efter att vi vilat lite och 2-beningarna tagit sig en eftermiddagsfika och njutit av en god plommonkaka (bakad av Berit) så var det dags att åka hemåt. Ja inte riktigt, jag & Lakrits var bara tvungna att smaka på en delikatess, rådjursspill... Det tog inte många sekunder innan jag och Lakrits slocknade väldigt nöjda & belåtna med dagen. Jag vaknade först när vi var framme hemma hos Lakrits & Marie.

Resten av kvällen gjorde jag inte speciellt mycket väsen av mig.

TACK Zappy med familj och ni andra som oxå var med för en kulig dag i Juleboda!

Jag...

... skall snart åka till Zappys lantställe.

Vi skall hämta upp Lakrits & Marie på vägen. Jag undrar om mellanväggen i min bur kommer att sättas in... hoppas inte, tänk att få dela utrymmet med den sötaste tjej som finns! Ja i vilket fall som helst så får MOR sedan ställa in autopiloten på riktning mot Haväng. Marie får vara kartläsare när vi börjar närma oss målet för MOR är inte den bästa på att hitta...

Det kan bli en rätt tuff utmaning för mig idag, ensam grabb med 3 tjejer!

Rapporterar senare.

Haj så länge!

Ochlerotatus sticticus...

... ja så heter dom små ettriga små myggjäklarna.

Jag brukar inte tro på allt som står i tidningen, men det som står om översvämningmyggan är sant.

Den tvekar inte - den landar & sticker med sin snabel direkt. Ger gigantiska svullnader och kliar så in i ...

Jag kan inte skydda mig, MOR kan delvis, men jag vet en som i alla fall kan skydda ansikte & hals. Det är Ann (Elliotottens matte) för hon har köpt en insekts... vad det nu kan kallas. Men om min MOR hade tagit på sig en sådan så hade jag nog tvekat att gå ut med henne faktiskt (men den är säkert jättebra).

Allsång & Hipp Hipp...

... inte visste jag att man kan tycka det är så roligt.

ÄLDREMATTE har varit här och när reprisen av "ALLSÅNG PÅ SKANSEN" visades, ja då tog ÄLDREMATTE fram en mick och sjöng med hellre än bra.

Sedan laddes DVDn med Hipp Hipp och just nu ligger ÄLDREMATTE & FAR dubbelvikta av skratt. MOR gick till sängs vilket jag oxå gör nu, orkar heller inte höra på dem längre. Tiffany, ja hon är rätt kulig, men det är ju de flesta som kommer från Staffanstorp...

Idag har...

... värmen nästan tagit all must ur mig.

Jag har nästan gått som en zombie när vi varit ute. Inomhus har jag i stort sett bara legat i badrummet, det är den absolut svalaste platsen för tillfället.

Det blev dock lite bättre fart på mina ben när jag och FAR var ute på nattarundan, men det berodde nog mest på att vi nästintill blev anfallna av alla (satans) myggor. Dom är inget roliga för tillfället.

Imorgon är det fredag (igen) och en dag närmre den blivande träffen hos syster Zappy. Det ser jag framemot och MOR har berättat att jag och Lakrits skall samåka vilket vi aldrig gjort förut (hoppas vi slipper mellanväggen)!

Jag vill ha blommig...

...falukorv!

Igår kväll vi 20-tiden låg jag och flåsade och betedde mig lite oroligt så MOR frågade mig om vi skulle gå ut. Jätte bra idé tyckte jag och sprang ut i hallen och satte mig.

När jag kom ut i parken så började jag dra som attan, körde snudan i gräset och snusade frenetiskt. MOR var säker på att jag var riktigt nödig, men se där trodde hon fel, jag hade fått upp ett spår till en bit falukorv.

Men tror ni jag fick äta upp den? Nej, MOR sa väldigt bestämt, SLÄPP och jag vågade inget annat.

Jag har hela natta drömt om korvbiten som jag fick lämna kvar där på gräsmattan och trodde den skulle ligga kvar idag på morgonen, men SNYFT den var borta. Vem har tagit den? Är rädd för att detta mysterie blir svårlöst...

Snälla tanten...

... hon bor på min gård.

Imorse när jag & MOR gick över gården så hörde jag snälla tanten vissla på mig. Jag vet att jag inte får dra iväg med MOR men jag kan inte hejda mig. MOR släpper mig när hon ser att ingen kommer, jag rusar fram och ställer mig framför/under snälla tantens balkong. Tittar bedjande upp och då kommer det godisar farandes i luften.

Tänk att hon går och köper godis speciellt åt mig...


Jag är allt lite besviken...

... på MOR för jag fick inte åka och träna ikväll.

Undrar om hon har gett upp hoppet om mig eller om det var som hon sa, dvs att hon har lite ont i olika delar av kroppen och att orken av den anledningen tryter lite? Ja, det återstår väl att se då vi skall träna nästa gång.

Elliot & Lakrits, jag hoppas att ni saknade mig lite granne i alla fall...

Skönt...

... nu behöver jag inte svälja fler piller (i alla fall för denna gång) och jag hoppas att det dröjer länge tills nästa gång.

Även om jag inte strular så kan jag inte säga att jag gapar med glädje då MOR stoppar pillerna i halsen och ber mig svälja. Jag måste säga att jag gillar godsaker bättre.

Bärhjälp...

... kan behövas ibland.

I eftermiddags fick jag vara ensam hemma ett par timmar, det var faktiskt riktigt skönt, var nämligen ett tag sedan sist.

FAR börjar arbeta lite tidigare på dagen nu... skönt för honom att pröva på ett par dag-/kvällspass oxå innan hans sommarjobb snart är slut.

MOR, LILLMATTE & Niklas var hos en gammal arbetskollega till MOR, "Kajjin" (LILLMATTE uttalade hennes namn så när hon var liten och inte kunde säga "r") , som numera bor i Frankrike men som är hemma och hälsar på.

Jag hittade dessa bilder i MORS kamera och är bara tvungen att visa upp hennes 2 söta barn, Kate & Tomas:
image188
image189

När 2-beningarna väl var hemma igen så gick jag & MOR på en lång runda som slutade nere på Centralstationen. Där fick jag träffa (Stockholms) Eva som snabbt hoppade av tåget och överlämnade ett par skor till MOR innan tåget skulle rulla vidare till Huvudstaden.

Eftersom MOR har ont i sina små händer så tyckte jag att det var lika bra att hjälpa henne bära påsen:


Mycket mycket...

... roligare blev det idag.

Nästan direkt efter frukost så åkte jag & MOR iväg till Larkrits skog. Lakrits & Marie mötte oss nere vid vägen. Vi gick till vårt uppsamlingsställe, en skruv sattes ner i marken och jag sattes fast. MOR gick iväg med snitzlar, blod & klöv, hon skulle lägga ett spår till Lakrits. Under tiden som MOR var borta hade jag lite konsert, eller rättare sagt jag passade på att testa mina röstresurser. När MOR kom tillbaka så var det dags för mig att spåra i spårets som legat över natten. Jag började bra, men fick sedan upp ett spår efter något annat "vilddjur" (ej Lakrits), jag kom i spåret igen för att en bit från spårslutet spåra ut igen. Jag är inte riktigt van vid alla dessa olika främmande dofter som stör "mitt" spårande.

När vi kom tillbaka till vår uppsamlingsplats, så sattes jag fast i kroken igen och så gick MOR, Elliot & Ann iväg. Tyvärr så var det något som inte stämde när Elliot komit halvvägs, men en klippa som han är så kom han i spåret igen och spårade galant den sista biten. Så löd rapporten när dom kom tillbaka. Du är bra duktig du min käre bror!

Efter att MOR tagit 2 andetag, så drog MOR iväg med Lakrits & Marie. Himla springande på MOR... men det skadar inte hon behöver rastas.

Rapporten om Lakrits spårande, löd så här:  Lugn, sansad & otroligt fokuserad på sin uppgift, HON ÄR HELT KLOCKREN!  Det låter som om du kan gå långt i denna "gren" Lakrits vilket jag hoppas att du oxå gör.

Innan vi åkte hem så blev vi inbjudna till dam(m)bad i Lakrits trädgård. Fy farao vad kul det var, som vi for runt.

Jag tycker att vi ser ut som 3 sälar, bedöm själv:

Ett, två, tre på det fjärde skall det ske:
image187

Lite seg...

... har dagen varit idag.

Som jag tidigare skrev så har jag haft lite svårt för att vara ifrån LILLMATTE. Men det har inte hänt så mycket kuligt sedan imorse.

MOR började tvätta tidigt, tog sedan med sig LILLMATTE & Niklas och handlade, fortsatte därefter att tvätta. När tvätten var tvättad & torr så åkte strykbrädan fram.  Men tittar jag på all tvätt som ligger kvar för strykning så blir MOR nog inte färdig på länge (det var inte lite tvätt som LILLMATTE hade med sig hem).

FAR & jag var ute en lång runda i Kungsparken & lite senare gick vi ut i parken och satte oss. FAR spanade på tvåbeningar & jag på 4-beningar. Men eftersom att vi båda har allt på det torra så uppförde vi oss ordentligt.

Efter maten gick jag  & MOR en lång runda och sedan tog vi kvällsrundan tillsammans med Tyrus & Camilla.

MOR drog precis ur kontakten till strykjärnet & säger att det är dags för oss att lägga oss. FAR skall nog ligga på soffan hela natten, han har legat där den senaste timmen och snarkat. MOR kommer definitivt inte säga till honom fler gånger att han skall gå in & lägga sig, det finns en gräns för hennes tjatande, tror det eller ej!

Imorgon är det spårdags, vilket jag ser fram emot så klart. Vi skall åka hemifrån redan vid 8.30. MOR skall lägga ett förhoppningsvis utmanande spår till Lakrits. Marie har redan ikväll lagt  mitt  & Elliots spår.

Sedan har jag hört ryktas om att MOR & LILLMATTE skall åka till Trelleborg och träffa Karin en fd arbetskamrat till MOR. Hon & barnen är hemma på besök hos morföräldrarna. Jag har lite på känn att jag nog får stanna hemma hos FAR...

Så dagen imorgon kanske blir lite kuligare för mig i alla fall... jag hoppas verkligen det!

STORA PUSSKALASET...

... jag rusade in genom ytterdörren, puttade upp dörren till LILLMATTES rum och lyckan var fullkomlig.

Hon tog sig ut i hallen och jag fullständigt överföll henne med pussar. Det kändes som om lyckan över att ses var ömsesidig. Men jag tyckte att hon inte så riktigt ut som vanligt, hon var smutsig så jag försökte tvätta henne ren. Men hon var ren, hon var bara "äckligt" brun.

Efter en bra stund så hämtade LILLMATTE presenter åt mig. Jag fick en jättesöt kossa, som jag direkt döpte till MU.

image186

Jag fick oxå en påse tuggodis, vilket jag smakade på direkt. MUMS.

När vi äntligen kunde slita oss från varann, så sprang jag in och kontrollerade allt nytt som tillkommit i vardagsrummet. Oj, som LILLMATTE hade shoppat... undrar om hon rånat en bank i WPB? På soffbordet låg det mycket godis, oj tänkte jag, det kommer att räcka bra länge till mig, men se det var 2-benings USA-godis.

Jag har knappt avvikit från LILLMATTES sida, måste se till så att hon håller sig hemma hos mig nu. LILLMATTE jag är så glad för att du är hemma igen, jag har verkligen saknat dig!

Det blev...

...inte riktigt som det var tänkt igår.

MOR, FAR & Niklas åkte över för att hämta LILLMATTE på Kastrup. Därefter skulle de passa på att träffa en en arbetskollega till MOR och hennes familj i Fredriksberg. Deras son Viktor spelade en fotbollsturnering där med sitt lag Hammarby. Sedan skulle de alla gå och äta tillsammans. De hade fått rekommenderat en restaurang, San Marcos, vilken dom hade lite problem att hitta. När de bestämde sig för att ta vilken restaurang som helst istället så hittade dom den. Dock tog det lite tid innan dom fick ett bord (populär restaurang). Så när MOR ringde hem till Lena så bestämdes det att jag skulle sova över hos Guinness, vilket absolut inte gjorde mig någonting, det är ju nästan som hemma och har LILLMATTE varit borta 3 veckor så spelade inte ett par timmar till någon större roll.

Detta var 1:a gången som jag sov över hos någon annan än hos mina familjemedlemmar. Jag hade skött mig riktigt bra fick MOR rapporterat för sig när jag blev hämtad. Kanske väckte jag Lena lite för tidigt... men när jag väckte henne sa hon: "Guinness" gå och lägg dig" och då tänkte jag att det var ok för mig att stanna kvar. Men jag hoppas att ni kunde ta er en tupplur efter att jag gått hem.

Förresten...

... är det någon som är intresserad av en fodertunna?

Tarzan har en över som han inte har någon nytta av. Först till kvarn gäller...


Tomorrow, tomorrow...

... då kommer äntligen LILLMATTE hem efter 3 veckors vistelse i USA.
 
Undrar om hon saknat mig, jag har i alla fall saknat henne jätte jätte mycket. Så mycket faktiskt att jag flera gånger om dagen legat i hennes säng för att känna hennes doft. Men imorgon kväll är alltså väntan slut.

Eftersom jag inget pass har så får jag inte följa med till Kastrup och hämta henne. Ett tag funderade jag på om jag skulle låna Tarzans pass, flatte som flatte... Men plikttrogen som jag är så fegar jag ur för jag vill definitivt inte bli tagen av "Hund-polisen".

Nej, jag stannar hellre hemma i Sverige och leker med Guinness under tiden som MOR & FAR far över bron.

Men när familjen kommer hem igen så får framförallt LILLMATTE vara förberedd på att jag nästintill kommer att pussa ihjäl henne. Tänk vad vi måste ta igen, 3 hela veckor!!!


Keydog...

När jag, MOR & ÄLDREMATTE promenerade hem till FARMOR för att packa ihop hennes "kvaddade" dator så fick jag bära ÄLDREMATTES nycklar. Jag bara älskar att bära just dom nycklarna, jag håller i det röda skinnfodralet men låter nycklarna hänga och skramla.

Det finns ju "keypersons" bland 2-beningarna, så då måste jag väl kunna kalla mig för att vara en "keydog"?

VG...

... VÄL GODKÄND!

Detta betyg gav MOR mig efter dagens lydnadsträning.

Så här började kvällens roliga:
2-beningarna hade bestämt att dom skulle träffas vid Statoil-macken, södra avfarten till Lund. MOR & Ann, kom först. Medans dom stod och väntade på Marie så såg MOR att Marie kom körande uppifrån rondellen. Men hon svängde aldrig av in mot parkeringen, hon drog bara raka vägen förbi. Vid ljuskorsningen längre fram, gjorde hon U-sväng, kom tillbaka, men istället för att köra in på parkeringen så kör hon in på macken! MOR & Ann bröt nästan ihop av skratt. När Marie sedan har vänt igen, så ställer MOR sig och hoppar & skuttar så att Marie inte skall kunna missa var hon skall köra istället.  

Vi stod och väntade en stund för att se om Berit (Viras matte) oxå skulle dyka upp, men det gjorde hon inte. Vi körde då iväg till S:t Lars området. Ann hade varit och "rekat" tidigare och hittat en bra träningsplats.

Det blev först lite kontaktövningar, sedan lite sitt/ligg/stå & stanna kvar övningar följt av inkallning. Vi fick sedan träna på att gå balansgång på trädstockar, detta var lite läskigt för mig & Lakrits, men när vi sett Elliot fixa det "lätt som en plätt" så vågade vi oss oxå på det. Sedan fick vi hoppa över en annan trädstock, vilket var lite annorlunda än att hoppa över hindret på BHK:en, men det gick alldeles utmärkt. Efter det så blev det slalom-gång med hjälp av flera träd som stod som i en allé, där vi skiftades om att stå i slutet för att få lite extra utmaning.

Avslutningsvis så blev det en gemensam promenad genom området.

Jag försökte hålla mig lite på avstånd, för att Elliot skulle ta chansen att komma lite närmre Lakrits, men han tog den inte. När vi stod vi bilarna innan hemgång så tog jag initiativet till lite närhet med Lakrits (efter godkännande av MOR). Elliot fick en chans till, Lakrits fick hoppa in till Elliot i hans bur, men inte ens då... Ann säger att han är väluppfostrad... 

Kvällens roliga avslutades med att jag fick ordentlig smak på ett av mina goda ben, jag tuggade & tuggade tills jag nästan fick kramp käkarna, då övergick jag till mitt bloggande istället och nu har jag nästan kramp i tassarna. Dags att sluta, dags att ta en liten kisserunda innan läggdax.