Nu bommar jag igen...

... bloggen för år 2007 och önskar ALLA ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Ps. Jag tänker inte avlägga några NYÅRSLÖFTEN för man håller dem ändå aldrig... och så hoppas jag att ni fortsätter kika in på min blogg även under 2008 och blir fortsatt flitiga kommentarare.


Ni har väl...

.... väl inte missat att skriva på så att raketsmällning snart kan vara ett minne blott för oss 4-beningar? Om du skulle ha missat så har du fortfarande chansen, gå in på denna länk och följ anvisningarna:  http://www.smallarupproret.se 

Ps. Jag har skrivit på för längesedan (som 362:a), fast i MORS namn eftersom jag inte har någon egen mailadress. 

Min "smällis"...

... har smullit av i förtid.

Det fanns en kulig repleksak med en boll i varje ände, sedan fanns det fullt av mumsigheter. Jag satte i mig flera direkt innan MOR hann att hejda mig lite, men är det NYÅRSAFTON så är det!!!


När vi kom hem idag...

... så slängde MOR sig i soffan och drog sin nya fina juklappsfilt över sig och snarkade i över 2 timmar!!!!!
image387

Fy fasicken...

... vad dom smällt raketer ikväll. Några dårar slängde ut en raket från en bil inte så långt ifrån mig när vi var ute på kvällsrundan. Det var verkligen inte snällt gjort, vilket FAR oxå försökte göra dom uppmärksamma på.

Tidagare på kvällen var jag ute på en lång runda med Tyrus och då brydde jag mig inte alls, men detta blev lite läskigt.

Men nu försöker jag glömma detta och blickar framemot min egen "SMÄLLKARAMELL" som jag fick utav Marie & Lakrits idag, men som får öppnas först imorgon.
Ser inbjudande ut va?
image386

Vi kämpar på...

... så gott vi kan jag & MOR men fortfarande i uppförsbacke.

Idag for vi iväg till Lomma och fick uppleva ännu en trevlig dag full med träning och annan samvaro.

Dagen inleddes med lite stadgeträning och det gick bra. Sedan var det dags för lite närsöks-träning med pyttedummiesar (detta var min första gång). Att söka upp dessa pyttedummiesar var inget svårare än att söka annat så därför förändrade jag inget i mitt avlämnande till MOR heller. Första avlämningen var väl ganska OK, men andra var mindre bra, jag tog mig ett extra varv men jag störde inga andra träningskompisar direkt innan jag faktiskt sprang tillbaka till MOR (tror jag inte i alla fall).

Dagens tredje övning gick ut på att vi skulle söka upp kanindummiesar.
I väntan på...
image383
... det viktigaste:
image384
Jag sticker gärna iväg och hämtar, kommer ut ur dungen glad som bara den men att överlämna den till MOR, NEJ jag gör det bara inte, hon kan fortsätta med sina olika försök jag skiter i det i vilket fall som helst. När jag hade sökt/hämtat in för 3:e gången så såg jag att MOR såg lite molocken ut där hon stod. När hon fick syn på mig så slängde hon sig på marken för ett sista försök, OK tänkte jag, jag får väl göra henne glad då. Men det var någon som hann före... min brorsa Elliot uppskattade hennes försök mer än mig och jag drog vidare, men inte så långt för Margareta stoppade mig.

Efter dessa träningspass så fick jag en välbehövlig vila i bilen efter lite vattensörpling.

2-beningarna fick komma in i värmen och äta goda kycklingtacos. Margaretas man & svägerska har visat sig vara duktiga i köket förr och nu likaså. Jag vet oxå att det diskuterades lite slyngelfasoner och att Camilla (Enzos matte) berättade intressanta saker som har hjälpt henne och Enzo mycket vilket verkligen har gett bra resultat. Är lite rädd för att MOR oxå måste ta till någon expertis hjälp, för vi har nog, inte NOG vi HAR uppenbarliga kommunikationsproblem. 

Dagens fjärde träningspass blev lite viltträning, först markeringar och sedan sök. Det är jättekul att springa ut och hämta men resten vet ni redan...
Här blev jag tvingad att hålla fast viltet, men visst ser det klädsamt ut?
image385

Hur som helst, jag tyckte detta var en jätte trevlig dag. Jag fick träffa både brorsan Enzo & Castor som jag inte träffat på länge, jag fick oxå stifta bekantskap med Emmas lilla bruna flatte (till)SKOTT. Sedan tror jag inte att jag träffat Zico-B tidigare, han var en stilig kille.

Usch...

... vilka 2 tråkiga dygn (fre-lör) det har varit, ingenting har hänt utöver de vanliga rastningsrundorna och mysstunderna.

MOR har varit borta halva dagen idag och sedan hon kom hem har hon mest legat på soffan, hon verkar vara lite ur slag. 

Men imorgon blir det säkert lite roligare för oss båda, jag skall få träffa både mamma och mina hel & halvsyskon samt några andra oxå visst och MOR skall få träffa andra trevliga mattar & hussar. Jo ni läste rätt, det kommer att vara en husse med imorgon, Castor är nämligen nere i Skåne och hälsar på och han har både husse & matte med sig.

Glömde...

... att lägga ut denna bild igår efter mitt besök i S-torp.

Elliot hoppar alltid upp och sätter sig på denna bänk när han är i denna hundrastgård, där får han nämligen himla bra uppsikt över vyerna, men just igår höll han bara koll på mig:
image382

TACK...

... så mycket snälla MOR & FAR för det nya fina skinnspårsselet som jag fick idag, när skall jag få testa det?

Sedan kan jag oxå meddela att jag gått upp det där halva kilot som jag behövde lägga på mig + ett till!!! (om  nu vågen visade rätt... men jag hade i och för sig oxå både kedjehalsbandet + koppel på mig)


Precis...

... hemkommen från Guinness födelsedagskalalas.

Jag längtar tills jag blir 2 år, det verkar vara en ålder då man mognat till lite mera.

Jag tycker det är bra när det är jultider eller när man är bortbjuden... för då får jag göra, äta/smaka saker som jag aldrig vanligtvis får hemma. På julafton fick jag några, ja faktiskt ganska många smakbitar i min matskål, det gällde bara att hålla sig framme när någon var och fyllde på sin jultallrik för då hamnade något även i min matskål. Ikväll fick jag, ja hela jag vara upp i soffan och mysa med Lena. Tidigare idag fick jag smaka ost av Ann och sist men inte minst så fick jag & Guinness vars en bit "födelsedagstårta" oxå ikväll, jag trodde knappt mina öron/ögon!!!

Idag har jag...

... varit och hälsat på i Elliots alla hemtrakter.

Jag fick besöka många av alla hans rastställe, springa i hans cementtunnlar och kolla utsikten uppe i hans torn. Någon längre reva blev det tyvärr inte, jag kunde inte riktigt uppföra mig som man skall och då är det koppel som gäller.

Men det var roligt att se hur du bor och vilka fina saker du har. Häftiga kompisar oxå, jag har aldrig för varit så nära en kissekatt men kattmat har jag smakat några gånger tidigare, men då har det definitivt inte varit tal om någon gourmet kattmat.

Tack för att jag & MOR fick tillbringa ett par trevliga timmar tillsammans med er.

Hipp Hipp Hurra...

... idag är det min bästis Guinness 2-årsdag och eftersom att Sudden är hans brorsa så säger jag GRATTIS till dem båda.
 
Guinness vi ses ikväll då vi kommer och grattar dig. Det blir inga fler Crazy Eggs så din matte kan vara lugn.

Revinge...

... here we come!

Idag ringde Lena klockan 10.30 och frågade om jag & MOR ville hänga med till Revinge på lite bus klockan 12. Klart vi ville det, för att inte missa dem så sprang jag direkt till fönstret och spanade efter dem, men MOR sa att jag kunde lägga mig en stund till för att det skulle dröja ännu en bra stund innan det var dags. Men det dröjde inte så länge tills Lena ringde igen och ville tidigarelägga turen, Guinness kunde inte bärga sig ända tills klockan 12, 11.20 var vi på väg. Vi åkte VOFLO idag, det är riktigt mysigt att åka VOFLO, Guinness har en biabädd även i sin bil och den är så himla behaglig att ligga i, den prasslar inte alls så som min Beanbädd. Tycker ni att jag oförskämd om jag redan nu börjar att flagga för att jag hemskt gärna skulle önska mig en sådan när jag fyller år (trots att julen knappt är förbi)?

Vilken lycka när bagageluckan öppnades och vi släpptes ut på grönbete, vi sprang som om vi aldrig tidigare fått springa lösa. Upp & ner i vattenpölar/vattendrag, jag hann nästan testa några mysiga kobläddor (men MOR var där hela tiden och hindrade mig, ibland är hon snabb hon), Guinness tog sig dock ett par små smakprov (till 2-beningarnas stora förtret), detta kan innebära ett visst pussförbud för honom.

Efter en timmes bus så hoppade vi in i bilen utan några protester alls.

Så här såg det ut när jag bjöd upp Guinness till lite dans så här på självaste Annandag Jul:
image376
Jag höll mig snällt intill Lena, Guinness ville bara åt MORS kamera och väntade bara på bästa tillfälle:
image377
Nu vill jag hem sa Guinness vilket han visade tydligt genom att springa tillbaka till bilen. Jag avvaktade lite:
image378
Vilken himlans tid det skulle ta att komma ifatt oss, lika bra att lägga mig ner och vänta:
image379 
Jag borde ha badats innan jul men det hanns inte med, men idag fanns inget alternativ, det var ett måste. Jag blev väldigt grundligt rengjord, fick äntligen pröva mitt nya färgschampo och sedan blev jag vältorkad innan jag fick lämna badkaret. Täcket åkte såklart på sedan, men som belöning för min duktighet fick jag en av smaskigheterna som jag fick av Nelson i julklapp. I 20 minuter smaskade jag sedan knoppade jag in i nästan 3 timmar.

När jag vaknade var det dags för en tur tillsammans med Tyrus & Camilla. Denna runda blev betydligt lugnare, vi är så vana att bara vara ute och promenera tillsammans. Men fan vad dom börjat smälla raketer, dom smällde en precis när jag skulle bajsa, det var inte snällt , dom smällde inte nära mig men ändå, det räckte för att jag skulle komma av mig och att jag fick välja ny plats lite senare.

Dom stoppade oss...

... bara sådär utanvidare igår, POLISEN alltså!

Vi hade lämnat av LILLMATTE hos den långe smale på Linero och plötsligt så stod dom där och vinkade in oss. Jag blev lite rädder ett tag, jag hade inte märkt att MOR kört för fort, kört mot rött ljus eller kört på fel håll in i en rondellen eller så... det första jag tänkte på var att skulle det bli böter så skulle nog mitt nya spårsele ryka.

Först fick MOR visa sitt körkort, sedan fick hon blåsa i någon manick som skulle kontrollera om det fanns någon alkohol i MORS blod och slutligen så kontrollerades det om vi betalat skatten på bilen. Detta var alltså allt, MOR hade inte gjort något som hon inte fick, jag kunde tryggt lägga mig tillrätta igen när Polisen tackat för sig och önskat oss GOD FORTSÄTTNING på julen.

Härmed vill jag...

förkunna er ett namnbyte, min nya kompis BABE är omdöpt till GULLEGRIS (tänkte att det kan vara bra för er att veta och ni förstår säkert vem namnet syftar på.

Dagen då...

det inte gick att ladda upp bilder så hade jag tänkt att publicera denna och fråga er vad det betyder när man har en sådan där sak över sitt huvud. Mina 2-beningar sa bara att jag såg gullig ut, hm undrar om det bara kan vara så?

image375

Att julen...

... varar ända till påska verkar till att stämma, eller vad tror ni?

Jag fick ytterligare en julklapp idag.

Vi kom hem till MORMOR, Allan & Tarzan. 2-beningarna smörjde kråset som vanligt och stönade & suckade över hur gott det var. Jag och Tarzan fick snällt bara ligga och lyssna på detta. Men tänk efter att som ätit färdigt fick jag mig en omgång, ja torrfoder så klart. Efter det så tog ÄLDRE -& LILLMATTE oss på en tur till rastgården där vi fick springa av oss lite.

När vi kom tillbaka så var det dags för lite julklappsspelande, detta oxå endast för 2-beningar. Men jag fick först en julklapp av kusin SOFIE. Ännu en sak denna jul som jag aldrig smakat, bara sett 2 beningar trycka i sig sådana lite då & då (dock kanske inte riktigt samma sort):

image372 

Tarzan, jag hoppas att du gillade din julklapp & att den höll lite längre än "Rudolf" som du fick av din matte & husse på julafton.

Jag är fortfarande...

... helt  "slut i rutan" efter gårdagens stojhejande.

Vilket hålligång det var hela dagen igår.

Vi började redan kl 07.30 och förbereda inför våran julfrukost, ja inte riktigt 07.30, MOR duschade först och sedan var vi ute på morgonpromenaden och medans jag åt så började MOR förberedningen. LILLMATTE var den som kom upp först därefter sedan kom FAR och sist men inte minst ÄLDREMATTE (så trött så trött).

Strax efter halv 9 kom MORFAR & Kerstin. Vi åt frukost och sedan delades det ut julklappar till ÄLDREMATTE & LILLMATTE. Efter att julfrukosten var avklarade så körde ÄLDREMATTE & LILLMATTE till Burlöv Center för att byta en kjol till LILLMATTE. Vi trodde faktiskt att dom kört vilse, dom var borta väldigt länge (minst 2 tim), men som tur var så kom dom tillbaka strax efter 13. Under tiden fixades det en massa i köket. Jag trodde MOR skulle få ett smärre utbrott när FAR gick in & satte sig och spelade gittarr, men det blev inget utbrott det räckte med att hon sa till honom att han måste skämta (han fattade piken direkt då). Det blev lite brådis ett tag, FARMOR skulle hämtas, jag skulle ut & kissa, glöggen skulle värmas mm, men det gick, klockan 15 satt vi alla bänkade framför TV:n för att traditionsenligt tillsammans titta på Kalle Ankas jul.

Sedan började det fixas rejält i köket, det var banne mig full aktivitet bland väldigt många 2-beningar och det kom godare & godare dofter efterhand som köttbullar & prinskorvar blev färdigstekta.

Det åts & det åts sedan väldigt länge. Lite fuskigt att deras mat räckte längre än min, men det var en fördel att hålla sig i närheten av köket, emellanåt låg det lite gottigottgott i skålen.

När så klockan äntligen blev 19.15 så var det dags för juklappsutdelning, Jonte fick den stora äran att agera tomte. Detta lyckades han väldigt bra med, så bra att han säkert får göra om det igen om 2 år.

Nu är ni säkert jätte nyfikna på vad jag fick i alla mina pakeket, oavsett så får ni se dom här.
Dessa fick jag från Lakrits & Marie:
Ludde är redan invigd, flera gånger dessutom
image362
Flygande tomten, långe älgis (låg inuti i Ludde), tass-strumpan fylld med en massa godsaker och inte minst hjärte-påsen fylld med hjäretgodis.
image363
och dessa fick jag från Elliot & Ann:
En matskål på fötter, BABE, pippi-speldosa & Pluto-asken med massor av delikatesser.
image364

Av Lena & Guinness fick jag & MOR en dörrmatta. Titta vilka stiliga vi killar vi är tillsammans på den jag & Guinness:
image365
Av Tazan fick jag denna söta Pellefjant:
image366
Av Nelson fick jag något som jag aldrig förut har ätit, jag vet inte vad det är men det lär jag väl komma underfund med när jag får smaka det:
image367
Av MOR & FAR fick jag "bara" en kulig boll (men de har lovat att jag skall få ett nytt sele snart oxå):
image368
MOR fick oxå en massa fina klappar: Presentkort på pedikyr, varmdrycks-mugg, 3 par varma gosiga strumpor, puzzel (ett verkligt utmaningsmotiv på 2000 bitar och jag har lovat att inte äta upp några bitar om dom skulle trilla ner på golvet), ljus, ljuslykta, necessär, adressbok, notes-block med magnet & Flatte-penna, apport-nyckelring, 2008 almanacka från mig (med blider & text på & om mig), 2008 almanacka + 6 st jättefina bordsunderlägg med bilder på mig & mina kompisar Lakrits & Elliot.
Här kommer några bilder:
image369
image370
image371

TUSEN TACK FÖR ALLT ALLA GOA KOMPISAR/FLOCKMEDLEMMAR SÄGER JAG & MOR!

Om än lite...

... sent så visar jag fjorårets julhälsning från Guinness (så att inte Guinness känner sig mobbad) med familj:
image360

Nr 24...

... är öppnad och i denna sista stora adventskalenderpakeket...
image359
...fanns en sådan här gullig kompis som jag direkt tog till min mun:
image358
Tack ännu en gång snälla Marie för denna superroliga idé, det har varit hur roligt som helst varje morgon.

Nu är det problem...

... igen på bloggen, det går inte att ladda ner några bilder, väldigt enerverande tycker jag.

Men jag har skickat ett mail till Blogg-teamet och dom har lovat att försöka hjälpa till, men förmodligen händer väl ingenting förräns det är arbetsdag för dem igen. En klen tröst i det hela är att det inte bara är jag som har problemet, det är ett känt fel sedan i torsdags vid lunch men jag har klarat mig enda tills idag. Men visst är det typsikt, nu när det är JUL & allt!

Idag kom det en...

... julhälsning från Enzo en av mina andra stiliga brorsor.

image354

En riktig...

... "sjusovare" har jag blivit, igår vaknade jag 08.15 & idag först 8.30!

Jag tror ingen flockmedlem blir speciellt ledsen över detta, snarare tvärtom tror jag faktiskt.

Kära bloggvänner, hur är era sovvanor?


Nr 23...

... är öppnad och nu hänger det bara den störstaste pakeketen kvar.

Extra jobbigt, detta var extra väl inslaget:
image350
Titta jag lyckades efter mycket slit. Det sysns verkligen den här gången vad jag fick... så bilden får tala för sig själv.
image351
Först försökte jag hugga i så här, men det blev inte riktigt bra hållning:
image352
Så här blev det mycket mycket bättre:
image353

Idag har...

... MOR & FAR firat sin 18:e bröllopsdag.

Jag har fått tillbringa kvällen tillsammans med LILLMATTE & den långe smale medans MOR & FAR varit på restaurang och sedan på bio (passande nog såg de en kärleksfilm, Good Luck Chuck).

När jag skulle ut på nattarundan så gick vi för att möta MOR & FAR, jag blev jätteglad när jag fick syn på dem. MOR fick sig en riktig kyssare när jag slog upp mitt huvud i hennes näsa, men det tog som tur var inte värre än att hon kunde ta sig hem för egen maskin.

Idag kom det en...

... julhälsning från min snygge brorsa Elliot + att jag fick en bild på hans snygga pakeket oxå (som också bara måste visas).
image349

image346

image347


Det blir inte...

...  alltid som man tänkt sig.

MOR hade planerat att fixa min julklapp + någon annans f-present idag, men det blev nästan rena nitlottsrundan.

Jag & FAR smög upp försiktigt imorse och lät MOR få lite sovmorgon. Dock trodde vi väl ändå inte att hon skull sova till 09.45 men se det var först då hon behagade stiga upp. Ja ja, hon behövde väl sova ut.

Hur som helst strax efter 11 gick iväg och styrde kosan mot Fun Dog. Där var det gott om både 2 & 4-beningar så vi fick vänta en liten stund innan vi kunde gå in. MOR verkade lite hemlighetsfull först, men snart fick hon avslöja sig, för inte gick det längre att hemlighetshålla vad det var när jag var tvungen att prova. Jag har ju önskat mig ett spårsele i skinn och det var det som var tänkt att inhandlas, men denna sort som dom hade var inget bra, alldeles för bökig att sätta på och det gillade verkligen inte MOR (jag bryr mig inte ett dugg om sådant, tror nästan att jag är en av de fogligaste killar som finns på denna jord). Nu kommer det att bli så att efter julhelgen så kommer MOR att åka in till en hundbutik i Lund och förhoppningsvis få tag i ett sådant som Lakrits har. Jag har provade hennes förra veckan och med lite injusteringar så kommer samma storlek bli bra för mig också, jag verkar till att vara en sådan dära M-kille (Mediumkille, Mjukiskille mm). Jag tycker inte att MOR behöver vara så ledsen över att jag inte får selet på julafton, det är ju tanken som räknas och jag lär ju säkert få det tills det är dags att spårprova igen.

Nästa sak som skulle inhandlas blev det heller inget av med, men det hinns säkert med ändå. När vi skulle gå där ifrån så ropade MOR "GOD JUL" till personalen, dom ropade tillbaka "HITTADE NI INGET ANNAT?" Svaret blev NEJ och då kom dom springande med en godispåse åt mig. Väldigt gulligt av dem tyckte jag. Jag fick så klart bära den hem själv. Det gick jättebra ända tills vi kom till Gustav Adolfs Torg, då var det en kille som ville klappa mig och då blev jag så glad att jag spottade ut påsen och då trillade några godbitar ut eftersom påsen råkat gå i sönder. Men efter klappandet så käkade jag så klart upp dem.

Lite besviken blev jag sedan på MOR eftersom att jag inte tilläts fortsätta att bära påsen, men jag fick ta hennes vantar istället och det gick precis lika bra.

Sedan hemma på min gata i stan mötte vi Lena (Guinness matte) och rena rama pusskalaset utbröt oss emellan, det var så länge sedan jag träffade henne. Det bestämdes att jag skall få träffa Guinness, kanske redan imorgon om jag har tur.


Nr 22...

... är öppnad och så är dom bara två (men kolla på bordet bakom... det lär bli flera att öppna på måndag verkar det som!

image344
äsch, det syntes inte riktigt  på bilden ovan hur många där var, här kommer en annan bild:
image343
och här står några till:
image342
Oj nu höll jag nästan på att glömma att berätta vad som fanns i dagens pakeket, jo idag fick jag en tuggrulle fylld med ost tror jag minsann, den var SKITGOD och varade lääääääänge.
image339

Nr 21...

... är öppnad och så hänger det bara 3 pakeket kvar!

Den här godbiten var riktigt smarrig:


Idag fick...

... jag en julhälsning från min syrra, visst e hon väl en liten sötis?

image336

Nr 20...

.... är öppnad.

Nu tar det hårt på adventskalenderklapparna, nu hänger det bara 3 kvar på benet (snyft).

Klara...
image333

Färdiga...
image334

Tugga...
image335

Stora...

... julklappsbytardagen!

Oj vilken laddning med julklappar MOR och jag hade med oss hem från träningen. Vilka kompisar vi har som skämmer bort oss så, ja både mig & MOR.

Det fanns både stora & små pakeket och både jag & MOR är så fruktansvärt nyfikna nu, men vi har bara klämt lite grann på pakeketen när vi placerade dom under granen.

MORs pakeket från Marie & Lakrits var inslagna i papper där jag finns över det hela, kolla alltså, så fint:
image325

Elliot & Ann tyckte nog min gamla tomte var lite mesig, så redan idag fick jag en mycket gulligare:
image326

Innan vi körde hem så var vi oxå inom i Åkarp för att lämna av lite klappar till flockledare Margareta och till mamma Jizza samt Bell & Spot, men se Margareta var inte hemma... men överläminingen fick istället ske till Carolina vilket oxå så klart fungerade.

Marie hade varit i bakartagen oxå så klart och i en kaburk fann jag följande ursöta pepparkakor:
   

och här kommer Ville, Valle & Victor, nej jag menar Walle, Lakrits & Totten:
image332

Tränings...

... onsdag.

Idag har jag, Elliot & Lakrits varit och tränat en stund i  (så här fin logga har klubben vi tillhör).

Träningen gick väldigt bra, jag tyckte det vara ganska kul och jag skötte mig jättebra enligt MOR. Vad Ann & Marie tyckte vet jag inte... för dom verkade ha annat att diskutera. Men MOR och jag hade full koll på Elliot & Lakrits. Vi fick verkligen se hur hela läggandet under gång går till i slomotion, Elliot demonstrerade detta och Lakrits visade hur man snabbt och effektiv spottar ut apportbocken.

Efter träningen så fick vi 4-beningarna en pyttestunds lek & pusskalas, jag blev så lycklig av detta att jag fick ett riktigt flatteryck i koppel. Sedan åkte vi in i våra burar för att 2-beningarna skulle göra något viktigt.

Nr 19...

... är öppnad!

Mums mums...

Pakeketöppningen är verkligen dagens höjdpunkt för närvarande:
image322

Idag sa MOR att jag skulle ta det lite lugnt och inte fullständigt kasta mig över innehållet och lydig som jag är så väntade jag på ordet varsegod:
image323

GOD JUL & ...

... GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR JAG (+min flock) ER ALLA!
 
image320

Jag & MOR fick en julhälsning häromdagen oxå, från en mysig kille (som verkar att ha slutat blogga helt och hållet):
image321

Det kom ett...

... brev innehållande mina 2 senaste spårprotokoll.

Det var riktigt roligt att gå igenom det första med MOR men dock icke det andra (jag hade nämligen försökt att förtränga det).

Jag har hört att man skall spara det bästa till sist, vilket jag så oxå gör.

Ordinarie prov 2007-12-04 Tyringetrakten:
Väldigt skiftande men vacker terräng och den senaste tidens finaste dag.
Domare: Håkan Samevik
Start & sträcka 1 - Startar tveksamt, mindre tappt, klarar ej (återföres)
Vinkel 1: Klarar med ringning
Sträcka 2: Klarar, mindre tappt, osäkert/kryssande
Vinkel 2: Klarar med ringning (bloduppehåll)
Sträcka 3: Klarar, osäkert/kryssande  
Vinkel 3: Klarar utan tvekan
Sträcka 4: Klarar, osäkert (bloduppehåll) 
Vinkel 4: Klarar med ringning (bloduppehåll/återgång)
Sträcka 5: Klarar, osäkert/kryssande 
Spårslut: Klarar med ringning

Erhållna poäng Spårningsförmåga: 1 = mindre god
Moment 2 Arbetstempo: 5 = lämpligt
Moment 3 Självständighet: Endast ett ingripande eller hjälp
Moment 4 Skottprövning: Godkänd

Tid: 31 min
Summa: 15 poäng (aj aj - riktigt bottennapp)
Allmänt omdöme: Får problem redan på S1 med återföring och en mindre tappt. Kommer sedan inte in i spårningen i resten av spåret utan går osäkert och kryssande med ytterliggare en tappt på S2. Verkar att ha svårt att känna spåret. Walles anm: Jag tror jag var lite täppt i näsan!!!
Pris öppen klass: 3

Rörligt prov 2007-11-04 Hörbytrakten:
Terräng, ja jag vet inte riktigt hur jag skall förklara att den var men om jag säger så här, om jag var lerig upp till öronen och MOR till knäna så har ni nog förstått.
Domare: Görel Hilborg

Start & sträcka 1 - Tar snabbt an spåret, klarar utan tvekan
Vinkel 1: Klarar utan tvekan
Sträcka 2: Klarar utan tvekan
Vinkel 2: Klarar med ringning (bloduppehåll)
Sträcka 3: Klarar utan tvekan (bloduppehåll)
Vinkel 3: Klarar utan tvekan
Sträcka 4: Klarar utan tvekan
Vinkel 4: Klarar med ringning (bloduppehåll/återgång)
Sträcka 5: Klarar utan tvekan
Spårslut: Klarar med ringning
Erhållna poäng Spårningsförmåga: 5 = utmärkt
Moment 2 Arbetstempo: 6 = utmärkt
Moment 3 Självständighet: Ej behövt ingripande eller hjälp
Moment 4 Skottprövning: Godkänd

Tid: 16 min
Summa: 42 poäng
Allmänt omdöme: -
Pris öppen klass: 1 + HP
Svårt att tro att jag kunnat få ett HP så som jag spårade sist... men vissa dagar är klart bättre än andra dagar som synes och denna dag var en FULLTRÄFF!

Nr 18...

... är öppnad!

Jag slet och jag drog i pakeketet och vips så hade jag satt i mig den goda kycklingbiten. MOR satt beredd med kameran, men var tydligen inte riktigt vaken. Hon trodde att det var wellpappen som jag tuggade på. Ha ha som det kan bli, ja ja men pga av MORs dåliga uppmärksamhet så blev det allstå inget bildbevis idag.

Endast tomten...

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
... är vaken

Hoppas att vi i jul får uppleva lite av det som Victor Rydberg skriver om i sin fina dikt, men det ser inte så lovande ut.

Men jag kan redan säga att i detta hus är INTE ens tomten vaken:
image319

Nr 13, 14, 15, 16 & 17...

... är öppnade.

Den 13:e fick jag något väldigt speciellt, ett rött ben med ett hjärta på:
image315

Den 14:e fick jag 2 hjärtekex (inget bildbevis, kameran morgonstrejkade)

Den 15:e fick jag en spännande klubba:
image316

och den 16:e fick jag ett långt kex:
image317

och i dagens pakeket fick jag en godbit som MOR knappt hann fånga på bild:
image318

Hallojsan...

... nu är det fritt fram att blogga igen, men bara en pyttestund idag, klockan är mycket!

Jag måste erkänna att jag saknat bloggandet men allra mest har jag saknat MOR. Inte för att jag inte har haft det bra hemma med min övriga flock, för det har jag. Jag har fått mat, kärlek och öppnat adventskalenderpakeket, jag har sovit hos ÄLDREMATTE och det var lika mysigt som vanligt, men...

Jag har haft mina aningar om att något varit på "G", det har fejats & grejats hela dagen, granen inköpt och klädd. Ja riktig julstämning har infunnit sig men MOR fattades. Men så äntligen ikväll åkte vi iväg till Centralen och då visste jag att det var MOR vi skulle hämta. Tåget rullade in och strax därefter bara stod hon där framför mig, snacka om att jag blev glader, jag visste knappt vad jag skulle ta mig till.

Nu är ordningen återställd här hemma igen.

Välkommen hem käraste MOR!

Mer bloggande blir det imorgon... måste ju rapportera om min pakeketöppningar.

Jag har ...

... lovat MOR att vara bloggfri i 4 dagar fr o m imorgon, dvs under alla dagar som MOR kommer att befinna sig i Kungliga hufvudstaden. Undrar om jag kommer att kunna klara av det? Det kommer att bli förbaskat svårt tror jag, men jag skall göra mitt allra bästaste.

När det gäller adventskalenderöppningen så kommer LILLMATTE att övervaka & dokumentera detta.

Detta är 1:a gången som jag & MOR skall vara ifrån varandra så många långa dagar. Undrar vem som kommer att ha det jobbigast, jag eller MOR? 

 Vi hörs om ett par dar... var rädda om er tills dess.


Bara halv-...

... -kändis.

Skånskan valde att sätta in en bild på Mimmi (Fransk Bulldog) istället, typiskt tjejer skall alltid få synas.

Men jag blev i alla fall omnämnd, bl a så stod det så här:
"Anders Lindeblad, läser till lärare, bor på en av smågatorna intill korsningenoch var ute med Wallander, hunden"

Nr 12

är öppnad och en liten söt KROKKODIL tittade ut ur den lilla asken.

image314 

Idag blev...

... jag & FAR intervjuade av Skånska Dagbladet i korsningen framför Stadsteatern.

Måste köpa tidningen imorgon och se om vi är med på bild oxå.. eller är det någon av er mina trogna bloggläsare som har "Skånskan" och kan kika åt mig?

Nr 11...

... är öppnad.

Typ en lång smarrig tjock tuggpinne som var försvinnande god.
image313

Den långe smale...

... som är en arbetslös pojkslyngel har nog nu kommit på vad han vill gära för att börja tjäna ihop lite stålar (det börjar ta lite väl hårt på sparkontot nu, LILLMATTE är en "dyr" flickvän).

Hans affärsidé är att han skall börja sälja hundklappar. Han bara inte tror, han vet att det finns alldeles för många hundar, stora som små som inte får tillräckligt med klappar. Tanken är att dom skall då få detta hos Niklas till en billig peng. Naturligtvis är dom som bara vill ha extra klappar oxå välkomna.

Jag tycker det låter som en superbra idé & jag har erbjudit mig att vara hans första "klappkanin",  vara den som tycker till, t ex om det skall vara mjuka eller hårda klappar.

Från början, så kommer öppettiderna vara lite begränsade, inga bokningar före 15.00 men gärna nattetid!!! 

Vad tror ni, kan detta vara något?

"Djungelns Lag"...

... gällde i Malmö stad ikväll!

Telefonen ringde...  vi ses halv sju vid parkeringen bakom stadsteatern hörde jag MOR avsluta samtalet med.

När det var dags att gå hemifrån så berättade MOR för mig att vi skulle gå och möta Lakrits & Marie. Jag blev "so happy" och fick så bråttom att jag tappade MORs ena vante på vägen ut så att vi fick gå tillbaka hemåt en bit igen.

När vi kom fram till parkeringen bakom stadsteatern var det rena kaoset med bilar, mormorar, morfarar, farmorar, farfarar, mammor, pappor och deras barn & barnbarn, det var tydligen något arrangemang ikväll och djungelns lag verkade att gälla där. Marie körde förbi oss flera gånger där vi stod. Till slut charmade MOR ett par som skulle bege sig ifrån kaoset, de körde ej ut från sin parkeringficka förräns Marie var på ingång på fjärde varvet.

Det blev lång väntan på sötnosen... ja så lång väntan att jag faktiskt blev riktigt otålig... det kom t o m lite missljud från mig (vilket inte uppskattades av MOR). Men längtan tog slut och vi kom så äntligen iväg på vår lilla stadsrundtur. Vi tog yttervarvet i Pildammsparken, stannade till i hundrastgården och sprang av oss en massa spring som vi hade i benen. Vi gick sedan vidare och när vi kom till Kronprinsen så bjöd Marie på korv med bröd. För att vara första gången som jag åt detta så måste jag säga att jag fixade det riktigt bra och mumsigt värre var det.

Innan vi skiljdes åt så blev vi bokstavligen följda hem till dörren, ja faktiskt följde Lakrits mig ända in i lägenheten. Dock fick vi inte busa speciellt länge, det skulle tydligen bara avhämtas/lämnas en påse med lite smarrigheter.

Tack för en härlig stadstur Lakrits, Tack för de goa korvarna Marie (fick ju en till hemmavid, dock av en annan lite mer svårtuggad sort).

Förresten måste berätta att i Kronprinsens korvkiosk, så beställer man inte en tjock korv med mos.... där beställer man en tjockkorv med mos. Vet ni fler ställe där man beställer så?


Nr 10...

... är öppnad.

Jag har lösa tassar men dom är inte så stora att denna skossa passade. Finns kvittot kvar så att jag kan byta till rätt storlek?


Lugn...

... söndag.

Jag har faktiskt behövt vila idag. Imorse kliade det så himla mycket i mitt öra så att jag trodde jag skull gå under... Mor gick in i badrummet och grejade lite, när hon kom tillbaka så kallade hon mig till sig, Vi satte oss på golvet och mitt öra blev grundligt kontrollerat. Lite skit såg där ut till att vara sa hon, så hon tog en bomullstuss och tvättade lite först, sedan droppade hon i något som hette öronrens och masserade mitt öra. Jag låg kvar en lång stund i hennes knä. När jag reste mig upp, så kändes det lite obehagligt i örat, jag fick skaka riktigt ordentligt på huvudet innan det kändes lite bättre. 

MOR & FAR var iväg ett par timmar i eftermiddags, dom var hos min kompis Sigge & hans 2-beningar på ett väldans trevligt "adventsglöggs-party".  Sigge, MOR sa att det verkade som om du gillade "tandborsten", gjorde du det? 

Under tiden MOR & FAR var borta så var jag ute med LILLMATTE och när vi kom hem igen så kändes det mycket bättre i mitt öra igen och har sedan dess varit helt ok.

Jag hoppas verkligen att detta skall räcka, jag känner just nu inte för något veterinärbesök (vill hellre att mina 2-beningar lägger pengarna på fler julklappar åt mig istället).


Nr 9...

... är öppnad.

Idag var det lite mer tricky att få upp pakeketet, när jag väl lyckats få av det först pappret så fanns det ytterligare ett och sedan rullade det rödfärgade innehållet iväg, men snabb som jag är så hann det inte rulla så långt.

image309
image310
image311

Stora tabberaset...

... hos Lindeblads.

Kals är kul, men man blir helt slut efteråt. Hela dagen har det fejats & grejats. Kakor & bullar har bakats  & mat har lagats. Ommöblering & dukning har gjorts innan alla gästerna anlände kl 17.

Det var hungriga 2-beningar som dök upp, MOR hade lagat mat till ett helt regemente tyckte hon, men det var banne mig inte många tuggor över, men det räckte vilket var huvudsaken samt att alla verkade tyckta att det var gott.

Efterrätten, blev det lite mer över av, nu har vi tydligen lingonparfaitglass till ett kalas till. Kanske kan jag ta med en till Guinness när han snart fyller 2 år (om jag får komma på hans kalas).

Den mjuka pepparkakan, var det ingen strykande åtgång av. För att bli av med den så fick det bli "doggybags" med hem till vissa gäster.

Chipsen, glömde MOR att sätta fram, men den långe smale han glömmer inte sådana viktiga saker...

LILLMATTE var riktigt nöjd och belåten med sin dag. Massor av fina presenter fick hon, men nu dröjer det till hon får öppna pakeket igen, men jag, jag behöver inte vänta så länge jag får öppna redan imorgon (ja egentligen är det ok redan nu, men jag väljer att vänta tills imorgon efter frukosten).

Natti natti!


Spillepengen...

... där är gudagott att vara,  oj vad lycklig kille jag är!

Idag fick jag åka med Guinness & matte Lena till Spillepengen alldeles själv. Ja ni läste rätt, jag hade ingen med mig från min flock.

Det började kanske inte helt bra, jag tog en liten tur uppe på garageplattan då FAR skulle lämna av mig. Jag hoppade först in i bilen och sedan ut igen och då tog jag mig en liten runda. FAR blev lite arg och senare lite mera arg och då han kommenderade mig att stanna kvar, ja då gjorde jag det.

Men sedan tyckte jag att jag skötte mig bra, visst gjorde jag Lena, eller?

F-N vad vi rastade oss, jag var både helt slut & blöt när jag kom hem. När jag vilat & torkat lite så lämnade jag en ganska grusig plats efter mig.

Tack för att jag fick följa med er (jag slapp då vara hemma och ha tråkigt  när alla 2-beningar förberedde LILLMATTES kalas).

Nr 8...

... är öppnad och så även mitt gap när jag skulle fånga dagens pakeket.

image306

Idag fick jag ett tuggben som var lite annorlunda, det fanns ett rött  innehåll, men efter lite utforskande så hittade jag min plats och tuggade på för fulla muggar:
 image307

Hipp Hipp Hurra...

... idag är det min älskade LILLMATTES födelsedag.

Vi väckte henne 08.45 med sång, frukost & pakeketer på sängen. Väckte & väckte, jag tror inte att hon sovit på de senaste timmarna... men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Hon fick öppna alla sina pakeket själv...
image302

... men jag hjälpte till att kontrollera så att inget mera fanns kvar i pappret:
image305

Men jag fick ett litet problem som jag inte kunde fixa själv... jag var tvungen att be om hjälp med att få bort pappersbiten som fastnat mellan mina tänder (att be om hjälp är lite emot mina principer):
image308

Hoppas att du får en fortsatt bra födelsedag, pussar i massor!

Redan idag...

... har LILLMATTE  börjat fira sin 17-årsdag.

MORMOR & Allan (men inte Tarzan, snyft) var här och firade LILLMATTE ikväll.

Det blev mycket gos för mig, både MORMOR & Allan kan verkligen det där med att klia en på rätt ställe (mys mys).

Jag var så nöjd & belåten när 2-beningarna skulle sätta sig till bords, så jag bara gick och vilade.

När "kalaset" var slut idag så gick jag & FAR ut på vår ordinarie kvällsrunda. Men allt var inte riktigt som det brukar, det smällde lite både till höger & vänster någonstans i vår närhet. Först brydde jag mig inte alls, men när Tyrus började skälla så hängde jag på utav bara farten.

Jag fattar dock inte varför det skall vara nödvändigt med alla dessa smällare och definitivt fattar jag inte varför de skall smälla i tid & otid. Jag lider med alla som är rädda, har både syskon och flera kompisar som tycker det är skitobehagligt. Vi har så mycket förbud gällande allt annat, varför kan inte all försäljning av fyrverkerier då oxå förbjudas, detta lägger jag min röst på.

Nr 7...

... är öppnad!

Nu har jag fått kläm på pakeketöppningen... idag gick det fortare än fort när jag väl lyckades få ut något innehåll, MOR hade inte en chans att se vad det var.(men jag kan avslöja att Chicken Nuggetsbitarna var väldigt smarriga)

Lika som...

... bär!

image301
Klädmässigt alltså...

Jag är klar...

... med alla mina julklappsinköp till både 4-beningskompisar & 2-beningar.

Men jag säger som MOR: är man klar så tidigt så är risken stor att det kan bliva ytterligare någon liten pakeket som man plötsligt bara springer på, dessa kallas "extraflattar" nej jag menade så klart "extraklappar".

Jag hoppas verkligen att ni kommer att gilla det ni får... om inte så... får ni byta med någon kompis... för jag har slarvat bort kvittona...

Nu är väntan...

... över, nr 6 är öppnad!

Idag fick jag ett smarrigt ben, som hitintills tagit längst tid att tugga upp.

Kom igen Walle...
image298

Ja, då var dagens pakeket oxå uppslitit...
image299

Kolla! Får jag gå och äta upp det nu?
image300

Nr 6...

... är INTE öppnad (ännu).

Jag är nämligen inte hemma, så både ni & jag får stilla våran nyfikenhet fram tills kvällssnåret!

Alla tjatar...

... och undrar när min julklappsönskelista skall publiceras så det är väl lika bra att jag gör det idag (nu är vi ju en bit in i julklappsmånaden).

Jag skulle gärna vilja ha...

... ett nytt spårsele , gärna i skinn
Mitt gamla bara åker omkring efter en stunds spårande, vilket faktiskt stör mig en hel del. Nu undrar ni säkert varför det gör det, jo det gör det för att jag först blåser upp mig när jag skall börja spåra och då sitter selet hur bra som helst (jag har vittne), sedan efter ett lite tag så är jag inte uppblåst längre och då blir selen för stort och då sitter det inte där det skall längre. (Lakrits, hon har ett fint MOR, kolla gärna in det).

... ett nytt älghalsband
Ett sådant som jag hade tidigare, för jag vill gärna ha kvar min päls på halsen.

... gott träningsgodis
Massor av gott gott gott träningsgodis så att det kan bli lönsamt att komma tillbaka till dig MOR när du kallar.

... en leksakslåda/korg
Som kan rymma alla min leksaker & ben mm så att du slipper klaga att dom ligger utanför MOR.

... Nya matskålar som står på stativ
För att jag får så ont i nacken när jag står böjd över mina matskålar som idag är placerade nere direkt på golvet.

Det finns säkert mera jag kan tänka mig, men jag kommer inte på mer just för tillfället...

När MOR såg att jag satt och plitade ner min julklappsönskelista så undrade hon om hon kunde få lägga in sin här oxå och det är helt OK tycker jag.

MOR skulle gärna vilja ha...

... En tjockare vinterjacka
Med synliga reflexer skulle inte sitta helt fel, det finns inget värre än när MOR går och fryser då vi är ute på våra hundpromenader.

Kommentar från Walle, t ex denna, jag såg när MOR spanade in denna på
www.skoterdelen.com/ProductPopup.aspx?filename=57-7113-X-06_6462.jpg

... stor härlig fleece-tröja
Denna måste gå ner om hennes rumpa, hon är medveten om att det kan bli lite svårt att hitta, men...

... en timer
Så att hon kan hålla tiden på mina torkade leverbitar.

... ett par raggsockar
MOR är alltid frusen om sina fossingar.

... en stor telefonbok
Den gamla har blivit för liten efter alla nya bekantskaper som 4-beningägare.

... Carolas nya Jul-CD
Vacker sång är ju aldrig fel...

... en necessär
till alla mina pedikyrsaker

På tal om...

... att ha det bra.

Så här ligger jag gärna när jag fullständigt kopplar av från omgivningen:
image297

Efter en stund så här, så är man full av energi i flera timmar igen.

Har ni oxå några bra & speciella avkopplingsställningar? Maila gärna bilder, så startar jag en omröstningsbloggtävling: "Vem har den skönaste avkopplingsstilen?" OBS! gäller endast 4-beningar!!!

Nr 5...

... är öppnad och det var första pakeketen som skramlade men efter en stunds slitande så fick dessa se dagens ljus ett kort tag:

image296

Förresten...

... jag glömde lägga ut några bilder från vår härliga spårprovshöstdag.

Guinness strax innan han var på väg, Håkan kom oxå med på ett litet hörn:
image292

Vad väntar du på matte? Håkan & Annika är långt före...image293

Se så, raska på lite nu...
image294

och under tiden fick jag stackars Slyngel-Walle-Kalle bara ligga och begrunda dagens spårande:
image295

MOR säger...

... att jag är som en berg & dalbana... vad menar hon med det tro?

Jag var jättetaggad redan när jag vaknade, visste ju att det var idag som jag skulle iväg på spårprov tillsammans med Guinness.

8.30 sharp, hämtade vi Guinness & Lena nere i trappuppgången. Gladeligen hoppade jag in i bilen, för när Guinness skall åka med mig så är det alltid = med kulighet.

Vi fick åka bil länge, det tog nästan 1 timme och en kvart. Men riktigt bra tajmade var vi alla, Lena hann knappt kontrollera naturen innan Håkan & Annika kom från vars ett håll. Vi lämnade den gemensamma mötesplatsen och körde en bit bort. Väl framme så var det så dags och jag fick äran att börja.

Nu är ni väl spända på att höra hur det gick, eller vänta, kanske bäst att jag håller tyst, nej jag lovade igår att jag skulle berätta och det man lovar skall man hålla har jag lärt mig. Ja, det gick väl inte så där jättebra, måste nog tyvärr erkänna att detta var det sämsta spårprov jag genomfört. Det gick åt skogen redan på första sträckan, fick början om från början en gång och sedan spårade jag ut igen och blev återförd till spåret. Jag jobbade upp mig succesivt och på sträcka 3 & 4 började jag använda nosen, vilket jag har förstått är ganska nödvändigt för detta uppdrag.

Håkan var en mycket trevlig prick som inte accepterade tramsigheter i spårandet... för att få MVG så måste man vara fokuserad hela tiden vilket jag inte var idag, så betyget blev bara G (3:a). Annika som var med som lärling idag tyckte att jag verkade lite "omogen", undrar om det kan hänga ihop med min nuvarande slyngel-period? Skitsamma jag kör på vidare i alla fall, jag har ju tidigare visat mina framtassar...

Tack ALLA  ni som tänkte och tänkte och höll och höll... men tyvärr så räckte det inte denna gång, men jag ger inte upp, jag är snart i farten igen, övning ger ju som sagt färdighet... och det höll oxå Håkan/Annika med om.

På hemvägen stannade bilen på TEBA, det går lixom inte att bara köra förbi. Både jag & Guinness var helt slut så vi brydde oss inte ett dugg om att våra mattar försvann ett tag. Dock kände jag inte igen MOR när hon kom tillbaka, hon bar bara på en liten kasse och vid närmre undersökning så innehöll den knappt någonting till mig :-(  bara en klofil och lite godis, och jag som trodde att hon skulle köpa julklappar åt mig (men tänk om MOR inte köpte något för att jag inte lämnat henne min önskelista ännu, i så fall är det riktigt illa). Men det fanns saker till andra & en julklapp till Tarzan.... så hon borde kunnat ha lite fantasi för någon klapp åt mig oxå.

Vi sov hela hemfärden och jag har sovit mest hela eftermiddagen & kvällen med, det tar på krafterna även om man mest "spårat ut"!

Hur det gick för Guinness är nog bäst att han själv skriver en kommentar till.


Nr 4....

... är öppnad och idag fick jag en...

Det var ena svåra pakeket att öppna, snälla hjälp mig MOR
image290

Va, en tandborste, är det ätbar?
image291

Imorgon...

... är det dags att bege sig på tur ut i Skåneland igen.

Jag & Guinness skall åka till Tyringe & hälsa på viltspårsdomare Håkan med "lärling".

Det är första gången jag skall träffa Håkan, undrar om han är snäll?  Om jag skall vara riktigt ärlig så är jag faktiskt lite nervös, jag har nog inte heller så bra tävlingsnerver (MOR har det definitivt inte säger hon). Men jag får göra som vanligt, mitt bästa bara.

Ni som läser detta kan väl skänka oss en tanke imorgon runt 10-snåret.

Arg som ett...

... bi var MOR ikväll, men denna gång var jag helt oskyldig.

Jag, LILLMATTE & MOR tog oss en liten promenad ut till IKEA ikväll. Det var lite spännande, det var nya dofter nästan längs hela vägen.
 
Medans MOR gick in på IKEA så satt jag & LILLMATTE utanför och väntade. När MOR kom ut såg hon inte så glad ut, det var tydligen någon kund som irriterat henne enormt. MOR stod i kassan med en sak som hon gärna ville köpa, men se det fick hon inte och då MOR ställde en motfråga till kassörskan så suckade/gnällde personen som stod efter MOR i kön, det verkade som om det hade varit bättre att personen hållt snattran.

Vi fick gå hem tomhänta (tyvärr) och inte blev det bättre när MOR fick tåskosklämskänning (hon har inte tidigare gått så långt med sina nya inlägg).

Efter 2,5 timmes promenerande så var det rätt skönt att komma inomhus och få lite mat i magen och sedan bara få fläka ut sig på täcket och ta sig en välbehövlig vila.

Nr 3...

... öppnad!

och då fick jag en... ja vaddå?

image288

Mmmm... mera mums pinne
image289


Blev det någon apporteringsträning...

... för mig eller inte idag?

Jag fick komma av bilen i Lomma, ja linan oxå..., då tänkte jag att det finns kanske ett litet hopp ändå även om det skulle bli i "fågenskap".

Vi blev ganska många träningskompisar idag, förutom mig så var det Bell, Spot, Isa, Sandy, Vira, Kid, Tess, Lakrits & Elliot.

Vi började träningen med lite mingelgång, sedan inkallning från att alla fyrbeningar satt huller om buller tillsammans. MOR stannade kvar hos mig tills det var min tur att bli inkallad (av säkerhetsskäl sad det). Inkallningen fixade jag hur bra som helst.

I nästa moment kom dummiesarna med. Alla två- & fyrbeningar gick långsamt framåt och varje matte fick kasta ut en kanindummie var på vilket håll dom önskade. Sedan fick vi sitta på en lång rad, en efter en skickades dom som satt till både höger & vänster om mig och då tänkte jag, "Ok, då får jag nog inte hämta någon dummie idag", men så hör jag tillslut Margaretas ljuva stämma:  "Helene, skall du skicka Wallander". Jag hör hur MOR tar ett djupt andetag innan hon skickar ut mig. Jag sticker iväg ut fort som attan (för att ingen skall ändra sig), hämtar dummien och kommer tillbaka till MOR, närmre än jag någongång gjort förut (tror jag).

När det var dags för dagens sista moment, viltapportering, så delades vi upp i 2 grupper, en "elit"- & en "slyngelgrupp". Jag kom såklart i "elit-gruppen", ha ha skojade bara. Nej, naturligtvis hamnade jag i slyngelgruppen tillsammans med Lakrits, Isa fick tyvärr vara med i vår grupp för att hennes matte Ulrika skulle lära våra mattar hur de skall lära oss slynglar "att veta hut" och Bell & Spot fick vara med för att jag tror att Margareta ville ha ett extra öga på oss. Ordet NEJ verkar komma att ha en helt annan betydelse för mig framöver (om MOR lyckas med sin hemläxa). Denna NEJ-träning skall förhoppningsvis innebära att jag skall förstå att när MOR säger NEJ så skall jag inte fortsätta med det otillåtna som jag påbörjat. Efter NEJ-genomgången så blev det så äntligen dax att viltet placerades ut. De rutinerade killarna Bell & Spot fick börja, sedan skiftades vi andra 3 om. JA, jag fick oxå :-). Jag springer ut bra, hittar det jag söker, sätter fart tillbaka till MOR, men vill INTE lämna det ifrån mig, därför är det säkrast att släppa viltet en bit bort (detta har oxå något med min dominans att göra, vad nu det är!!!). När jag inte apporterade så satt jag lös, med MOR vakande som en hök över mig och det fungerade bra. När vi körde hem 2.5 timme senare fick jag ytterligare beröm av MOR som sa att jag varit jätteduktig kille idag.

Jag måste hålla med om att det är betydligt mycket trevligare när kommunikationen mig & MOR emellan är som den var idag jämfört med när jag "slynglar" för mycket.

Vi kämpar tappert på jag & MOR, hur långt det sedan räcker får framtiden visa.


MOR kallar, nu skall jag SLYNGEL WALLANDER få min efterlängtade kvällsmat. 

 


Nr 2...

... öppnad och vad fann jag i pakeketet idag?

Betydligt svårare pakeket att öppna, jag fick faktiskt be om hjälp
image286

Mums, en korv... det tog inte många sekunder och så var den i magen min (men det var väl det som var meningen, eller?
image287

Imorgon...

... verkar det som om vi skall iväg på morgonen MOR & jag. Men jag undrar verkligen om jag kommer att få utöva något eller om det kommer att bli så att jag bara får sitta passiv och titta på när de som är lydiga får hämta in både dummiesar & vilt.

MOR har sagt till mig: "Ja du Walle, ibland får man stå sitt kast!" Någon som kan förklarar vad det betyder i praktiken?

Igår var jag ...

... hos Guinness & idag har han varit hos mig!

Vår gemensamma eftermiddag startade med att vi: jag, MOR & FAR  hämta upp Guinness hemma hos honom eftersom att 2-beningarna ändå skulle dit och lämna tillbaka sängen som ÄLDREMATTE lånade för längesedan. Det blev en promenad i som tur var bara lite småregnande, det regnade desto mer under förmiddagen om man säger så (ja så mycket att vår tänkta Spillepengen-tur blev inställd).

Jag & Guinness har fått rå om MOR alldeles själva, vi har pussat på henne & fått mycket mys tillbaka i vår tur. Vi har oxå hjälpt henne att slå in lite pakeket, vilket vi måste erkänna att varken jag eller Guinness var speciellt bra på. Krävs nog betydligt mer hårdträning för att lära sig, men jag tror det kan vara så att vissa saker inte skall göras av killar överhuvudtaget!

Det är lika kul att alltid få vara med dig Guinness, lika busiga som lugna kan vi vara och det känns skönt.

Jag tyckte dock att du var lite väl mycket i  närheten av morsan min idag, men jag kan förstå dig, jag tycker oxå om att vara i hennes närhet. Men jag får ju vara det dagligen så därför var det ok att du lånade henne lite ett par timmar idag.

Nr 1...

... öppnad!

Nu har nedräkningen till JULAFTON börjat, första pakeketen innehöll, ja vad då?

Förväntansfull?
image279

Äntligen...
image280

Jag var bara tvungen att byta plats, bättre att öppna på mattan...
image281

Lite knepigt....
image283

men skam den som ger sig...
image284

Hoppsan... den levde, men se opp nu kommer jag och tar dig.
image285