Yiiipiiiee...

... klöven är uttagen ur frysen, vilket betyder att det blir spårande av idag. Vi var allt lite oroliga över att det skulle komma lite väl mycket uppifrån iform av vatten, men peppar, peppar...

Det blir till att åka vofflo även idag, Lena sa att hennes bil behövde komma ut och "rastas" lite. Ja det är tydligen med bilar som med oss!!

Efter spårningen bär det nästan direkt av att till Tarzan & Co i stugan. Det har gått rykte om att MORMOR har en present åt mig. Presenter är kuligt att få, ja faktiskt även att ge tycker jag.

Nu har jag fått stränga förhållningsregler om att stänga ner datorn. Det är dags att börja packa ihop för avfärden till spårningen, vi skall tydligen gå ner i bilen nu och hämta alla saker som måste med, alltså sele & spårlina.

Det kanske inte blir något mer bloggande idag, risken finns att klockan blir rätt mycket innan vi kommer hem inatt,  2-beningarna brukar nämligen alltid spela lite kort och det tar sin lilla tid.

Ha en bra lördag eftermiddag/kväll alla mina vänner.

NU ÄR DET ...

... ÅNTLIGENSEMSTER FÖR MOR MIN.

4 hela veckor skall vi dagligen rå om varann, från tidig morgon till sen kväll.

Hipp Hipp Hurra...

...idag är det någons husses födelsedag.

Vet inte om jag får avslöja vem, men jag hoppas att du ser detta inlägg och kanske kan 1:a kommentaren från dig komma på min bloggis idag.

Hoppas att du får en fin dag och att du blir riktigt uppvaktad/uppassad av de dina från morgon till kväll!

Bara en arbetsdag kvar...

... för MOR nu, sedan väntar en välbehövlig semester.

Hon har verkligen legat i på jobb för att bli klar med allt så att det inte ligger så mycket kvar när hon skall börja att arbeta igen i slutet av Juli. Jag har knappt sett henne på kvällarna denna vecka, enda undantaget var i tisdags kväll, men då var det träning och det missar vi inte.

Vi satt nyss och tittade på nyheterna tillsammans. Det verkade inte som MOR var helt nöjd med det väder som utlovades till nästa vecka. Hon vill väldigt gärna att "sola skall skina" precis som den alltid  gör i Karlstad. Men jag ser det bara positivt om det är lite molnigt, jag tror det blir mer träning med mig då.

Oj, nu höll jag på att glömma. MOR bad mig lägga ut en liten fråga till alla 2-beningar som är flitiga Walle-blogg-besökare:
Finns det någon som har en bok om apportering som ni skulle kunna tänka er att låna ut ett litet tag?

Tarzan har...

... "tappat" rösten eller så glömde han den på pensionatet.

Han kan inte skälla längre, det kommer  knappt något ljud när han försöker skälla. Är det någon som vet om det kan hända efter att man haft ont i halsen eller om det kan bli så om man skällt för mycket?

Elliot, för dig verkar det ha blivit tvärtom, det kom ett rejält skall från dig i Tisdags.

Kloklippning...

... MOR hämtade klotången och jag sprang efter henne. Slog mig frivilligt ner i hennes knä och allt var överstökat på ett par minuter. Efteråt fick jag ligga kvar i MORS knä och bara mysa, det blev mycket magkli, vilket jag verkligen gillar.

Träning som bjöd på det mesta...

... full fokusering och icke full fokusering.

Men en klen tröst är att jag inte var helt ensam till att inte följa "spelreglerna" fullt ut. Jag tror nästan att buseriet smittade av sig från hund till hund.

När det gäller mig själv så tror jag att det hela bottnar i att MOR inte riktigt vet hur hon skall agera och därför blir det inte helt lätt & rätt alltid. Men MOR får jätte många bra tips, så förhoppningsvis så lär det väl bli bättre framöver.

Förra veckan agerade MOR fotograf åt Sandy, men bilderna blev inte helt godkända av Sandys uppfödare. Så ett nytt försök gjordes ikväll. Isa fick också vara med på ett litet hörn.

Sandy & Ann-Sofi
image143

Isa, i egen hög hund
image144

och här ligger jag snällt och väntar
image145

Ps. Elliot, jättekul att du återigen är på fötter och att du kom och tränade idag. På dessa veckor som har gått sedans vi sågs sist så måste jag säga att du blivit en stor & ståtlig kille. Tack också ännu en gång för leksaken.

Imorgon...

... kommer Tarzan hem.

Det skall bli så roligt att höra hur han haft det på pensionatet. Jag hoppas sedan att jag får möjlighet att träffa honom + MORMOR & Allan en stund till helgen. Det är mer än 3 veckor sedan vi träffades senast.


Varför...

... måste det komma så mycket vatten uppifrån och framförallt när jag måste gå ut?

JAG VILL SJÄLV VÄLJA NÄR JAG VILL BLI BLÖT!!!

När jag & FAR varit ute så trodde inte MOR ett dugg på att FAR torkat av mig, men det hade han faktiskt gjort om än inte så jätte grundligt... men torkat hade han!


Nu börjar jag nedräkningen...

... tills MOR skall ha semester.

5 arbetsdagar sedan... oj vad det skall bli härligt att få rå om MOR riktigt ordentligt varje dag.

Jag tror att vi kommer att hitta på roliga saker och vara ute mycket om inte vädret blir stekhett, då lär vi få hålla oss inomhus eller i skuggan på dagarna, men kvällarna är ju långa...

Fy vad lillmatte...

... var taskig mot mig ikväll.

Hon låtsades ta en godis i min godisburk, lade den på min nos och sa efter ett tag VARSÅGOD. Jag gjorde då som jag brukar, dvs kasta upp godisen i luften och sedan fånga den, nu var det bara så att det fanns aldrig någon. Hon bara lurade mig. Jag förstår att det såg roligt ut, men det var det faktiskt INTE. MOR skällde lite och tvingade LILLMATTE att göra om det och då med en godisbit så att jag fick lyckas fånga den i luften.

MOR sa också till LILLMATTE att hon skall passa sig, flygbiljetten till USA är lätt att avboka. Oj vad LILLMATTE då blev skrajsen, hon pussade & kramade mig och sa förlåt. Samtidigt märkte jag hur hon skrattade inombords... hm hämnden är ljuv sägs det... vi får väl se.

Rapport från...

... både Midsommardagsaftonskväll & Midsommardagen:

Guinness med matte & husse kom nästan i tid. Jag fick ett smarrigt ben, men detta fick jag tyvärr ej ha för mig själv, vem som tog det ifrån mig behöver vi inte prata om idag.

Kvällen avlöpte sedan på ett mycket trevligt sätt. De tvåbenta åt & åt och drack  & drack och var på ovanligt gott humör (tyckte i alla fall jag).

Jag & Guinness uppförde oss exemplariskt, vi lekte lite & vilade lite omvartannat. Jag måste berätta att jag fortfarande är starkast av oss båda, jag drog runt med Guinness som om han var min egen lilla snuttefilt. Gulligt va? Men om Guinness skall fortsätta vräka i sig 2 x 2 hamburgare varje dag så är jag lite orolig för att han kommer att blir större & starkare än mig. Om inte så för att han bygger muskler även när han rusar fram till matskålen. Kul att se att han har fått tillbaka aptiten.

Vi var också ute tillsammans 2 ggr, en gång med våra hussar och en gång med våra mattar. Jag tror faktiskt aldrig våra hussar varit ute med oss själva tillsammans någongång tidigare, men någongång måste vara den första... men inte sista förhoppningsvis.

Imorse krafsade jag på MOR i vanlig tid (06.28) jag har svårt för att ändra på mina tider även om det blev lite senare än vanligt igår. Hon försökte lite med FAR (eftersom att hon igår bad om att få lite sovmorgon) men gav upp som vanligt och steg upp ur sängen. Vi gick en ganska lång runda. När vi kom hem fick jag frukost och MOR ställde sig och tog hand om disken. Jag hörde henne muttra något i stil med: "undrar hur många vi var här igår egentligen, det kan inte bara ha varit vi fyra 2-benta". Hon stod där länge och väl, blev sedan helt utmattad och somnade i soffan en bra stund. Väcktes av Frida som ringde och bad snällt om hon skulle kunna bli hämtad från Lund och visst, snäll som MOR är så...

Vid 13.30 åkte jag, Guinness, Lena, MOR & Frida till Bulltofta. Det var lite mer människor i rörelse där idag, så vi fick inte springa lösa lika mycket som förra gång dock ej heller bada, men det gjorde inget, var roligare att vara där än att bara ligga hemma. Men vad vi fick göra idag istället vara att träna lite apportering. Det var jättekul, Frida kastade och vi fick springa och hämta in dummien. För mig gick det ungefär som i tisdags, dvs ganska bra. Guinness hade en jäkla fart ut, men det gick lite långsammare tillbaka om man säger så. Men det kommer att gå upp ett Liljeholmens även för honom... är inte alls orolig.

Men vet ni vad, idag såg jag Guinness bli rädd, den sidan har jag inte tidigare sett hos honom. Det som skrämde honom var en groda, den hoppade precis framför honom. Det såg himlans kul ut faktiskt.

Jag fick sedan ett par välbehövliga vilotimmar. Skall nu ut en runda med FAR (han valde utgång med mig istället för att diska efter dagens middag). Sedan skall det bli familje-myskväll, se på film & käka Cheesecake, mums. Nej, nu måste jag skynda mig, FAR börjar bli otålig...

NU BÖRJAR FIRANDET SNART...

... JAG SITTER BARA HÄR FRAMFÖR DATORN OCH VÄNTAR/LÄNGTAR EFTER ATT GUINNESS BUSMUSEN SKALL KOMMA.

Beslutet är taget, det blir inomhus.

Allt är förberett, sillen, potatisen, gräddfilen, gräslöken mm. Laxen FAR stått och skurit upp smakade apa så MOR fick skicka iväg honom och försöka få tag på en ny bit. Annars tror jag att allt annat skall bli till belåtenhet.

Jag hoppas Torbjörn kommit ihåg att baka brödet...

HA EN RIKTIGT TREVLIG MIDSOMMAR PÅ ER ALLA, BÅDE DJUR & MÄNNISKOR (jag har redan sett att ni skickat många hälsningar till mig & familjen)

Min FAR...

... har inte alltid koll på läget!

Igår strax efter 23 cyklade han iväg till bageriet i ösregn. Kommer tillbaka hem redan 00.15, han skulle inte jobba, han var ledig!!! Snacka om att vara snurrig...

JA JA, jag säger bara: DESSA FÖRVIRRADE STUDENTER!

Vad tror ni...

... kommer vi att kunna fira MIDSOMMAR utomhus? Måste säga att det ser väldigt mörkt ut, i alla fall nu på morgonkvisten.

Typiskt, det har varit så fint väder nu så länge och så skall regnet vräka ner idag då det är en dag som så många skall umgås & ha det trevligt och dessutom planerat för att vistas utomhus.

MOR hade tänkt att vi skulle sitta nere på gården i en av bersåerna, eftersom att vi bara blir fyra 2-benta & två 4-benta. Men det blir nog till att tänka om, tyvärr.

Det känns lite konstigt för mina 2-beningar att fira midsommar hemma, i 27 år har dom firat midsommar på Elinelunds Sommarstad, men traditioner är till för att brytas någon gång sägs det.

Så i år stannar vi i stan och har trevligt med Lena, Torbjörn & Guinness istället, även om vi tvingas att sitta inomhus.

MOR är redan i full gång, håller på och stökar i köket så att jag blir helt matt. Jag tror jag skall ta mig en liten morronlur.

Håll tassarna med mig, så kanske vädret blir bättre framåt eftermiddagen/kvällen.

JAG VISSTE DET...

... att det skulle regna idag och inte så lite heller. 

Jag sa till MOR & FAR för ett par veckor sedan att dom skulle investera i en HÄSTENSÄNG. Att dom aldrig kan lita på mig...

Jag måste...

... be om ursäkt Marie. Förlåt!

Det hördes som om det fanns någonting inuti (leksaken) bollen som jag fick igår. Jag har inte tagit i sönder den helt, bara kikat in lite grann. MOR blev lite arg, sa till mig att det var himlans onödigt och det kan jag väl hålla med om så här i efterhand.

Kvällspromenad...

... med grabbarna och söta tjejen Ruffa.

Jag & MOR tog oss en runda i Pildammarna och rätt som det är så går vi rakt emot Guinness, Sigge & Ruffa.

Ruffa var en ny bekantskap för mig, hon är Sigges inneboende ett litet tag. Hon var/är jättesöt, men lite rädd & försiktig. Men vem kan inte vara det ibland?

Dagens goda gärning...

... gjorde jag & MOR imorse när vi gav "PARK-KALLE" en keps. Han hade tappat sin favoritmössa i Köpenhamn och behövde något som skyddar hans huvud mot solen. En tacksammare uteliggare har vi nog inte tidigare träffat på.

Hoppas nu att han kan hålla reda på denna nya huvudbonad även när han fått lite för mycket innanför västen bara.

Det tar sig...

... gällande mitt apporteringsinlärande.

Idag gick det faktiskt väldans bra jämfört med tidigare gånger. Jag har börjat fatta lite mer, men har förstås massor kvar att lära, det såg jag framförallt när jag studerade Bell & Spott. 

Jag tog idag ett litet steg framåt när jag hämtat in dummiesarna, jag springer tillbaka till MOR och lyckas nästan att hålla kvar dummiesarna i munnen tills MOR ber mig släppa den. Men en bit i taget är OK för både mig och MOR.

MOR har snart semester och jag hoppas att vi kan få mycket tillfälle till att träna på då.

Tjejerna var idag överrepresenterade, Isa, Sandy, Lakrits & Zappy, tur att Bell & Spot fick följa med Margareta för annars hade jag känt mig litta utanför (eller kanske inte).

MOR tog lite bilder idag, lägger in några smakprov. Men du Isa, nästa gång får du också hålla dig framme lite så att du också kan få komma med på bild.

Jag & MOR i full koncentration
image139

Sandy & Ann-Sofi
image136

Zappy & Anna-Lena
image137

Lakrits & Marie
image138

Margareta i informationsposition
image140

Visst är dom snygga mina halvbrorsor Bell & Spot?
image142

Det händer så mycket...

... konstigheter hemma på min gata i stan....

FAR smyger iväg mitt i natten och kommer tillbaka först på morgonkvisten när MOR gått iväg. Jag undrar allt var han tar vägen... MOR säger att han går iväg för att passa degar på PÅGENS så att de 2-benta kan få gott nybakat bröd på morgonkvisten. Konstigt... ända sedan jag flyttade in så har han varje natt legat där och snarkat bredvid MOR och nu kommer han hem först när MOR gått och då lägger han sig och snarkar i många långa timmar. Vaknar, går en lång runda med mig och sedan intar han ryggläge i soffan och snarkar vidare ett tag.

Måste säga att det känns som om det är mycket snarkande för den mannen...

Inatt 01.30) var också MOR ute på balkongen och gormade lite på grannens son inunder oss och hans hysteriskt fnittrande tjejkompisar. Tror ni tjejerna slutade? Nej, inte förräns MOR fick ryta till ordentligt. Jag funderade ett kort tag på att hjälpa henne att skälla, men då hade jag väl väckt resten av gårdsgrannarna också vilket inte hade varit så himlans populärt är jag rädd för.

RUFUS...

... här kommer nu den häromdagen utlovade bilden på Rufus.

Visst var jag snäll som lät RUFUS ligga på min favvoplats?
image134

Men inte hela tiden...
image135


Lägesrapport...

... från både Håslövs Hundpensionat  & från soldyrkarna i Bulgarien på en och samma dag, vilket sammanträffande.

Tarzan hälsar att han har det superbra & trivs som fisken i vattnet. Visst saknar han sin matte & husse, men ombyte förnöjer...

MORMOR & Allan hälsar att allt är bra, soligt, varmt och helt underbart. Dom saknar också Tarzan men som sagt, ombyte förnöjer...


HIPP HIPP HURRA...

IDAG ÄR DET ÄLDREMATTES FÖDELSEDAG, STORT GRATTIS!

Jag kommer och pussar på dig ikväll, hoppas att du kan vänta så länge...

Din tillgivne Walle

Ps. Jag tar med mig övriga familjen också, hoppas det är OK, för dom vill gärna också gratulera dig.

Simma lugnt...

... det är lättare sagt än gjort när man bara vill i i i igen.

Vi träffade Marie & Lakrits i Svedala, sedan körde vi tillsammans, annars hade MOR aldrig hittat. När vi parkerat fick vi gå/springa en bra bit innan vi kom ner till sjön. Men det fanns mycket intressant på vägen så det gjorde absolut ingenting. Det fanns hästskit, vattenpölar, små bäckar, små sjöar och inte minst så fanns ju Lakrits där bredvid mig hela tiden.

Väl framme så bara rusade vi ut i vattnet.

image128

När vi sedan gick ut på bryggan för att vi skulle få hoppa i och simma ut efter alla roliga flytleksaker som vi hade med oss så säger MOR: "Wallander kommer aldrig att hoppa i från bryggan, det är han för feg för". Ha, där trodde hon helt fel. Det var väl inget konstigt med det... eller jo det var faktiskt lite läskigt första gången, det var djupare än jag trodde och jag fick t o m hela huvudet under vattnet. Men sedan simmade jag stolt efter flytleksaken, men någon hann före. Verkar vara likadant oavsett vem jag är och badar med. Jag får nog allt se till att träna lite vattensnabbhet.

Här kommer vi in med en av de 2 sakerna som kastades ut, jag fick hålla i den lite:
image127

Men jag hann faktiskt först en gång (vilken tur att det finns bildbevis):

image129

image130

Det är inte OK att bada hela tiden, man måste vila lite också, även om det är svårt. Men det var helt OK när Marie gav oss vars ett märgben. Jag var lite skum från början, benet såg inte ut som det brukar göra hemma hos mig. Detta var rått, MOR brukar alltid ha kokt mina innan, men detta var riktigt smaskens.

Helkoncentrerad på min märgbensuppgift:
image131

När Lakrits tuggat upp sitt så kom hon och skulle kolla hur mycket jag hade kvar, jag blev jättenervis att hon skulle ta det ifrån mig. Jag sprang ut i vattnet, tänkte jag gömmer det där så kommer hon inte åt det. Kanske inte helt lyckat, jag hittade det inte ens själv när det sjunkit till botten... hm, väldigt korkat.

När man har fått badat & tuggat märgben tillsammans med en underbar tjej, ja då blir man bara så överlycklig att man bara inte kan ligga still:
image132

image133

Tack Lakrits & Marie för ett par mysiga timmar tillsammans!

Får hoppas att vi kan dra iväg till havet på torsdag kväll om vädret tillåter bad.


Pust, stön...

... bra varmt idag också, men snart bär det av till sjön. Jag skall äntligen få åka & bada med Lakrits i Yddingesjön. Skall bli sååååååå himla härligt & roligt (hoppas jag). 

Avlägger naturligtvis rapport  när jag är hemma igen, men man vet aldrig när det blir...

Inte riktigt som vanligt...

... varken idag eller igår.

MOR kom hem tidigt från jobbet och började springa runt och plocka ihop en massa saker. Det kändes som om något var på gång och det visade sig vara rätt känsla. MOR & FAR lämnade mig & LILLMATTE ensamma. Hörde att dom skulle åka iväg till Gbg.

LILLMATTE hade lite partajande här igår (men det fick jag inte berätta för någon...) och hennes säng blev upptaget av Emma  & Rebecca. LILLMATTE & Niklas lekte "gifta" och sov i MORS & FARS säng. Jag somnade utan problem, men när jag vaknade så hade jag för tillfället glömt bort att inte MOR var hemma. Jag tror faktiskt att LILLMATTE blev lika paff som jag när jag kom och puffade på henne. Jag gjorde först ett försök 05.20, men det köptes inte, men 06.20 gick det bättre. Men jag tror nästan att LILLMATTE  fortfarande halvsov när vi var ute, hon gick som en zombie.

Jag har längtat en hel del efter MOR & FAR, det måste jag erkänna.

Men det hände något roligt på kvällskanten, RUFUS kom och hälsade på. För er som inte redan vet så är RUFUS LILLMATTES pojkväns systers hund. Han är en Golden, en fin snäll kille.

Jag lägger ut en bild på honom här en dera dagen.

När MOR & FAR kom hem så var MAMMA MIA det första MOR sa när hon fick syn på mig & RUFUS. Jag tror allt det blivet lite mycket ABBA under vistelsen i Gbg. Hon har gått och nynnat hela kvällen. Såg också att hon köpt skivan, så risken är väl stor att den kommer att spelas på hög volym imorgon.

Nu är ordningen nästan återställd, förutom att RUFUS skall sova över här och han har fått följa med LILLMATTE & Niklas in på rummet, det får aldrig jag på nätterna... äsch skit samma, jag går in till MOR & FAR, där trivs jag allra bäst på natten.

Inhängnad...

... bakom Stadsteatern har man gjort en inhängnad för något arbete som skall göras. MOR lockade in mig där idag för att vi skulle försöka träna lite apportering (på ett ställe där jag inte hade möjlighet att sticka iväg för långt). Det gick så där, jag hämtade dummien utan problem men släppte den en aning för långt ifrån MOR. "Vi" får inte ge upp så lätt sa MOR till mig idag och jag höll givetvis med för att inte göra henne besviken. Men jag förstår ännu inte riktigt vitsen med att först hämta & sedan lämna... men det kanske jag gör om ett tag.

Idag hände något...

... riktigt pinsamt.

Jag gick och spanade på en riktig snygging på andra sidan parken och eftersom att jag inte tittade framåt så gick jag rakt in i en lyktstolpe. Jag blev väldigt paff, tittade mig omkring och såg att det var fler än MOR som skrattade.

Men jag hoppas bara att inte snyggingen såg det!


HIPP HIPP HURRA...

... idag är det MORMORS födelsedag.

Men hon är på resande fot så ingen Walle-puss har jag kunnat leverera personligen, ej heller via Tarzan för han är nämligen på pensionat och vilar upp sig lite (vilket jag också tror MORMOR & Allan gör).

Sjung om...

STUDENTENS LYCKLIGA DAR...

Idag har LILLMATTES gullepluttesnutt och min 2-benta kompis Niklas tagit studenten. Familjen har varit och firat honom så därför har jag varit hos Guinness (vilket jag redan rapporterat om tidigare ikväll).

LYCKA TILL på den nya väg du nu skall vandra!

Mina båda pluttisnuttisar
image126


Vilken bad(d)are...

... vilken mysig pool.

Njut av härliga bilder av brorsan Elliot.

Det är inte alltid så enkelt, fast man är en stor kille!
image124


Väl i så ser han ut att trivas som fisken i vattnet.
image125


Vilka knäppskallar...

... det finns bland de 2-benta.

I flera år har det bott ett trevligt par i granntrappan (jag har bara känt dom i drygt ett år) som gärna pratat med både MOR & mig.

Idag träffade vi på dom på väg ut från tvättstugan. MOR såg att dom kom i trappan och höll därför dörren öppen åt dom av artighetsskäl. Direkt började han att hacka, sa att MOR skulle ha koppel på mig för dom gillar minsann inte stora hundar. Lätt för mig att förstå när dom gillade mig som liten valp! Sedan förstod dom sig inte på MOR som kunde ta mig med ner, när hon klagat så mycket tidigare på alla hundhår som andra lämnat efter sig och så gör hon likadant själv nu. Vilket påhopp på MOR, dom skall se som hon städar efter sig, jag lovar det finns inte ett hundhår kvar! MOR hoppas nu på att få tvättiden efter dom en dag, för dom brukar inte städa speciellt mycket och då kan MOR "få lite revansch".

Spökåldern...

... kan den dyka upp igen så där bara utan någon större förvarning eller är det något som man bara får vänja sig vid hela sitt liv?

MOR frågade mig idag varför jag plötsligt blir så rädd för det mesta igen. Jag hade inget bra svar att ge henne, jag kan inte riktigt rå för det, men det känns jätteläskigt när saker & ljud bara plötsligt dyker upp.

För mig känns det bättre när jag får skälla lite på det "farliga", då känner jag mig tuffare, i alla fall inombords (fast egentligen är jag väldigt rädd).


Skateboardåkare...

... dom gillar jag inte.

Den 1:e som jag skällde på var helt ovetande om det, han åkte med musiken högt skrålande i hörlurarna. Jag förstår att han måste ha musiken så högt, för det låter så fruktansvärt också i mina öron när dom drar fram på trottoarerna.

Den 2:e han höll på att tappa balansen, men han hittade den igen och lyckades få ordentlig fart på skateboarden för att snabbt komma iväg.

Jag tycker dom där åkarna borde ta lite mer hänsyn till dem som befinner sig på gåendes fot. Mig veterligen så är trottoaren till för gångtrafikanter & inte skateboardåkare.

Är det någon som vet varför de måste låta så förskräckligt om dom när de far fram, finns det inga ljuddämpare att sätta fast på brädorna?

Lite väl grymt...

... Chrilli av ÄLDREMATTE & MOR att slå dig i bowling på din självaste födelsedag och inte nog med en gång, utan hela 3 gånger!

Nästa gång ni skall spela så följer jag med och ger dig lite extra killstöd, för det var nog det som du saknade.

hipp hipp hurra...

... idag är det Chrillis födelsedag.

GRATTIS GRATTIS!

Hoppas du blivit firad ordentligt av ÄLDREMATTE, med frukost på sängen och så...

Lite taskigt att vi inte fick komma på kalas idag tycker jag, men din present håller sig nog.

Sommar, sommar & sol...

... Vilken sommardag det har varit, synd om dom bara som behövt arbeta. Men MOR och ni andra, imorgon är det lördag och vädret skall bli lika fint, så ni kan njuta av det då.

Jag & FAR har umgåtts en hel del med Lenorna, Guinness & Sigge idag. Vi har haft det väldigt trevligt/mysigt i M-parken. Vi har hållt oss i skuggan mestadels, men vi har också tagit små kisseturer.

Jag måste säga att FAR har verkligen börjat acklimatiserat sig, bestämmer träff & så med mina kompisars mattar & hussar. Jätteroligt tycker jag, han behöver också få lite nya kompisar istället för att hela tiden sitta där med näsan i böckerna och bara plugga & plugga. Han har sommarlov nu och det gäller för honom att passa på för snart skall han börja sommarjobba. YIIIPIIIIEEE, då kommer det förhoppningsvis in lite extra kosing säger MOR, som mer än gärna vill hjälpa till att sätta lite sprätt på dom.

Ikväll har Sigge varit hos mig/oss, vilket har varit lika trevligt som det brukar. Dock var vi kanske lite lugnare än vanligt, men det berodde nog på temperaturen.

När MOR kom hem vid halv 7, så gick vi en långpromenad i Kungsparken, vi höll ett väldigt lugnt & behagligt tempo. När vi kom hem igen så drack vi jätte mycket vatten, ur samma skål t o m, trots att MOR satte fram 2, en till oss var, vilket visade sig vara väldigt onödigt.

Vi vilade sedan en bra stund innan vi lekte lite med mina leksaker ett tag. Vid halv 10 så gick vi ut på kvällspromenaden. När vi kom tillbaka till M-parken så mötte vi Tyrus, sedan kom Guinness. När Guinness gett sig av så kom Sigges matte & husse från teatern. Det var roligt att se hur överlycklig Sigge blev, jag kände knappt igen den annars så lugne/sansade Sigge. Vi blev kvar i parken en bra stund, vi hundar lekte med varann och 2-beningarna pratade och verkade att ha väldigt trevligt.

Idag har varit en dag som gått väldigt mycket i det "sociala"  spåret och definitivt inte mig emot. Jag gillar lika mycket att ha liv & rörelse runt omkring mig som att få ligga i stillhet/tysthet och fullständigt relaxa.

Egen PT ...

... ja det hade jag faktiskt idag.

Det var bara jag som ville/kunde träna apportering idag.

Först hade vi lite passivitetsträning, jag, Bell & Spot. Våra 2-beningar dom tjattrade på men vi njöt verkligen alla 5 i det underbart fina vädret.

Jag har berättat tidigare att träningen hemma inte gett något större resultat, men det gick faktiskt lite bättre idag än sist, så kanske ändå...

MOR fick lite nya tips av min PT så jag slipper nog v-rums träningen i fortsättningen.

Innan vi åkte hem så gick (gick & gick) vi en runda tillsammans i skogen. Oj, vilken fart det blev på oss killar, det var nästan som om någon satt en raket i baken på oss. Men jag måste säga att det är LIVET att bara få springa av sig så mycket man orkar. Sedan var det riktigt kul att få göra det med Bell & Spot, dvs 2 av mina storebrorsor från "Sjörövarkullen"

Sverige är ...

... FANTASTISKT!

Hoppas ni alla får en riktigt bra Nationaldag.

image123

Jag tänker bara ta det lugnt (tror jag). MOR ligger nerbäddad i soffan, hon bara fnyser & nyser hela tiden, håller rent ut sagt ett himlans liv. LILLMATTE tänker dra till Tivoli och åka karuseller. FAR, ja han skall väl plugga.

Men framåt kvällskanten ryktas det att det återigen är dags för en viktig fotbollsmatch för Sverige. Kan ju inte gå annat än bra idag på Sveriges dag.

HEJA SVERIGE!


Det är så roligt...

.. att va vid havet, havet!

Ikväll drog jag & Guinness boy ner till Falsterbo och badade, ja vi hade MOR & Lena med också, annars hade vi inte kommit dit). Vädret var perfekt och lagom temperatur i luften eftersom klockan var efter 20. Vi hade i stort sett hela stranden för oss själva. Vi kastade oss ut i vattnet, hade vars en vatten dummy med oss. Men av någon anledning så var det inte så ofta att jag hade min dummyn om man säger så. Men, skit samma, jag tog mina egna små upptäcksfärder där på stranden, man måste reka området, så att man vet hur det ser ut tills nästan gång.

Jag måste säga att få bada så här är något av det bästa man kan få göra. Att sedan också få ha sin bästis med sig gör inte saken sämre. Vi hade 2 dummisar med oss ner, men bara en med oss hem. Guinness, vet du vad som hände med den andra, glömde vi den, eller?

Lite kul var det allt också att våra mattar blev ganska blöta dom också, men så kan det gå när man inte kan hålla sig på avstånd.

Detta var en minnesrik kväll, eller vad tycker du MOR?

image120
Vattenlek

image121
Jag på egen Rek-runda

image122
Amen, sätt lite fart på kastandet tyckte Guinness och undrade hur länge han skulle behöva stå där och vänta?

Tävling nr 3 ...

... jag har gjort en ändring någonstans på min blogg. Någon som lagt märke till vad det är?

Vilken tur...

... att det inte blir någon apporteringsträning imorgon, utan först på torsdag.

Jag & MOR är lite på kollisionskurs, jag vill knappt hämta dummyn i v-rummet, nästan ännu mindre hålla i den om jag väl bestämt mig för att hämta den en gång.

Idag bar sig MOR åt som om jag vet inte vad.för att försöka locka mig till sig, men det hjälpte föga, jag brydde mig inte i alla fall. Däremot försökte jag visa att jag mer än gärna ändå kunde tänka mig att ta emot godis, men se den lätte gick MOR heller inte på.

Jag tror nog snart att jag behöver den där PT:n, annars lär vi väl inte komma mycket längre.

Jag måste säga att jag tycker MOR inte riktigt klarar av att hantera detta inlärningsmoment, för det är ju ALDRIG jag som hund som gör fel...

Men vi har en kväll till att träna samt hela Onsdagen, så vem vet?

Så här lugnt ...

... har det aldrig varit på en f-dag i vårt hem förut.

Pga olika anledningar så bestämde MOR sig för att inte ställa till något släktkalas idag. Dom som blev inviterade var Sara & Christoffer förutom oss själva & Niklas förstås. Sedan fanns det dom som bjöd hit sig själva!

MOR höll på ganska länge i köket, ville bjuda på något som hon ej tidigare hade tillagat, så lite receptläsning blev det allt. Det blev kassler med äpple & dragon serverat med ris. Det verkade falla alla i smaken och det var kul. Sedan är blåbärs- & jordgubbspaj med vaniljsås ett säkert kort som efterrätt. Detta gick också ner utan någon större ansträngning.

Tyvärr blev det inget över till oss 4-beningar, men vi fick vara med och det räcker faktiskt ganska långt.

MOR blev uppvaktad och fick följande presenter (och även jag fick vara med på en litet hörn):

Elektrisk parmesanrivare
5 + 2 trisslotter (en vinst 2x25:- sedan tyvärr inget mer)
Salladsskål med salladsbestick
Ett fint skrivet brev med pengainnehåll
Ett hundförkläde, en pins, en gullig hundskål med godsaker till lilla mig
En blomsterampel, en namnbricka med mitt namn & telefonnr (om jag skulle komma bort), en parkeringshållare med boll, en frisbee i ätbart material

Trots denna lugna dag så känner jag mig lite sliten, lika bra att krypa till kojs. Vilan under dagen har blivit lite si så där, telefongratulanterna har avlöst varann stup i kvarten. MOR är allt väldans populär (tydligen).

MOR, jag hoppas att du haft en bra & mysig f-dag!

Anfall...

... sägs vara bästa försvar och det har verkligen måsarna tagit fasta på även om man dom ingenting har gjort.

Imorse gick jag & MOR över Stadsteaterns "piazza" och blev näst intill anfallna av Herr & Fru Mås (med barnen gömda i buskarna). Usch, nu kan vi inte gå där heller, vi har fått flytta oss från en del av M-parken för att dom var där tidigare. Fy vad läskigt det var, MOR fick ducka rejält, det verkade som om dom var ute efter henne mest. Föstår inte varför,  vi hade inte gjort dem ett endaste dugg. Vi fick fly hals över huvud för att undvika blodvite.

HIPP HIPP HURRA...

... idag är det min älskade MORS födelsedag!

TUSEN KRAMAR&PUSSAR får räcka här, fler får du levererade under dagen.

Viktig kamp...

... fotbollskamp mellan Danmark & Sverige, ja så viktig att FAR bjöd hem sig till ÄLDREMATTE & Christoffer för att kunna titta på matchen, för hemma på J A-gatan kan man inte få in sådana viktiga kanaler.

Matchen började bra men slutade i kaos då Sverige tilldömdes en straff i slutminuten. Danskarna har ingen säkerhet, flera danska supportrar "tilläts" springa in på planen, en hann dessutom näst intill slå ner domaren. Skandalöst helt enkelt. Matchen bröts och Sverige tilldelades segern med 3-0. HEJA SVERIGE!

Det som var desto bättre var att det blev mat över (efter att 2-beningarna ätit), jag fick äta tonfisk, vilket var så gott att jag dreglade efter mer. Tack ÄLDREMATTE att du övertalade MOR att jag skulle få smaka, tack Chrilli för att du tillagade så mycket att det blev över till mig också.

Mätt & belåten & ny"Wallad" så intog jag min favoritplats.

Jag & Teddy (ÄLDREMATTES ögonsten sedan födseln):
image117

Lite väl varmt under täcket:
image119

Jag mysande med ÄLDREMATTE:
image118

Så blev det...

... duschen igen i garaget, denna gång dessutom med schampo (dock inget så bra som det du får använda numera Elliot).

Sedan åkte täcket på för att hålla pälsen slät och fin. Ja, inte inte ens lönt att försöka undvika det, men det är är helt OK efter ett tag (men det kan man ju inte visa så där direkt från början).

Efter lite vätskeintag så gick jag & MOR och sov middag, ja faktiskt i hela 3 timmar!!!


Vilket ställe...

... alltså den där Bulltoftaskogen!

Där fanns allt, skog, där vi sprang & sprang. Vatten, där vi tog oss ett välbehövligt dopp. En hundrastplats med hästskitshögar, vilka jag fullständigt njöt av att få rulla mig i. Dock spred jag en odör som inte helt uppskattades av varken de som var med med mig eller knappt ens de som bara passerade.

Vi fick också skotträning eller rättare sagt kulspruteträningen. Militärerna har intagit Malmö stad och just idag var det Bulltoftas rekreationsområde som skulle hållas fria från inkräktare. Varken jag eller Guinness visade något tecken på skotträdsla, vilket är  väldigt bra sa våra mattar. Vi gick lite vilse (ja, vi & vi), men jag var aldrig orolig med en sådan beredskap runt omkring oss. MOR hade dock lite svårt att smälta att hennes "lokalsinne" inte fungerade fullt ut. Väl tillbaka på parkeringsplatsen, där vi med stora ögon fick se alla dessa pansarvagnar, militärbilar, yrkesmilitärer, värnpliktiga och dess alla vapen. Det var rätt häftigt faktiskt. Hade min LILLMATTE varit med så hade hon bara sagt WOW! Det var på pälsen att vi blev utsläppta från parkeringen. 

Tack Guinness för att du & din matte ringde och förhörde er om vi ville följa med. Vi är alltid pigga på sådana här inviter.


Vi fick beröm...

... jag & Guinness av Thomas & Eva (FARS bror med fru). Dom sa att vi var så lugna och fina killar. Även Axel (Guinness LILLHUSSE) fick beröm för att vara så väluppfostrad.

Thomas & Eva har varit här och ätit lite gott och spelat lite kort med MOR & FAR i kväll. Guinness & Axel var här också ett par timmar när Lena & Tobbe var iväg över bron till Köpenhamn för att lämna av några vänner vid Kastrup.

Guinness, visst blev du lite paff när inte gosedjuren satt på MORS säng längre?

Den tusonde...

... kommentaren skrevs av Lakrits!
 
Jag säger GRATTIS och kommer att överlämna priset, trots att du tydligen struntar i tävlingen, men du kan ju alltid dela priset med Elliot! 

Lite väl fuskigt...

.... jag vet inte hur jag skall ställa mig till detta riktigt!

Hålla på att diskutera schampo för att bli "inläggare 1000".... Nej, ett riktigt inlägg får det allt vara för att vinsten skall falla ut.

Detta beslut går EJ att överklaga.