Ooops, jag får nog allt ...

... passa mig lite nu, så att det inte blir jag själv som lägger in den tusonde kommentaren.

Skulle det hända så blir man väl anklagad för fusk & kanske kommer Polishunden HUND och hämtar mig och kör mig till Hotell Gripen.

Visst skulle det vara trevligt att möta polishunden HUND, men i så fall under helt andra former.

Eftersom förra tävlingen ...

inte har gett någon vinnare så utlyser jag en ny.

Det är faktiskt så här att det börjar närma sig att den tusonde kommentaren snart kommer att läggas in.

Vem skall bli den lyckliga vinnaren tro?

Fint pris utlovas naturligtvis, dock ej samma pris som skulle erhållits i förra tävlingen (det fick slängas, blev för gammalt, så denna gång blir det inget färskvaru-pris).Ps. Svaret på förra tävlingen var: SYAFMSYAFM = Shake your ass for me, shake your ...

GUINNESS du får absolut ...

... INTE SLUTA BLOGGA... då blir jag jätteledsen.

Please, please Lena, låt honom fortsätta!

Måste skynda mig på ...

... klockan är skitmycket och jag får INTE blogga så här sent (blir så kinkig dagen efter säger familjen).

Det får bli ett ganska kort inlägg.

Jag har fått rått om LILLMATTE hela dagen, men tyvärr har hon inte varit riktigt som vanligt. Hon har öppnat munnen och läpparna har rört sig men det har inte gått att höra vad hon sa. Tror nästan att hon glömde rösten i Halmstad när hon varit där och fotograferat när de olika Bernadotteskolorna, från Malmö, Stockholm & Göteborg har haft "Olympiad". Ärligt talat så har det varit rätt lugnt och skönt, annars har andra svårt att få en "syl i vädret".

När MOR kom hem från jobb så drog vi iväg på kalas. 2-beningarna dom åt & åt, men stackars jag fick order om att ligga still på mattan, vilket jag inte gjorde hela tiden. Försökte smyga, men framför allt LILLMATTE var på sin vakt. Tänk inte ens en enda liten smula råkade trilla ner.

Jag har inte kunnat blogga så mycket ikväll, datorn har varit upptagen. Asså det duger snart inte, det fungerar inte med bara en dator. Bloggande är jätte viktigt för mig och så får man ingen tillgång.

Jag har sett alla kommentarer, men jag kan inte kommentera tillbaka just nu, men imorgon lovar jag. Jag skall ockupera datorn hela dagen/kvällen, så det så!

Ja, det kommer nog allt...

... att ta lite tid för mig det här med apportering. Kanske inte att hämta dummyn, men att komma tillbaka med den och hålla den kvar tills MOR ber mig släppa. Det här kommer att bli ett kraftprov för både mig & MOR är jag rädd för.

Idag var vi i Lomma och skulle börja träna lite apportering. Det var jag, Elliott, Vira & Lakrits. Bell, Spot & Iza var också med men dom var mest med för att passivitetsträna.

Efter en liten genomgång av Margareta & lite tips av Ulrika, så var det dags att visa på vilken nivå vi 4:a var på.

Ja, man kan väl dela in oss i 2 kategorier. I den ena kategorin så fanns det idag 3 hundar och i den andra så fanns det 1 hund. Jag vill absolut inte nämna hur fördelningen var, det är inte riktigt sjysst!

Vi fick alla läxa tills nästa vecka... ja det är väl lika bra att lägga sig i hårdträning fr o m imorgon. Det är skulle ju vara lite väl skamsigt att komma tillbaka nästa vecka och inte kunna visa upp några framsteg. Kanske får jag annonsera efter en PT på blocket, MOR är lite rädd för att hon inte skall klara av att "lära" mig på rätt sätt. Men vi ger det en chans först sa jag till MOR i bilen på hemvägen.

Idag kom...

... Gunniess bara så där upp och hälsade på. Det tyckte jag var jätte roligt. Han hade tydligen sett bakdelarna av oss i parken och blivit lite väl besviken när vi sedan bara var borta. Så han drog med sig matte Lena upp hit och det gjorde han alldeles rätt i.

Men han e rätt så busig, förstår inte hur han bara vågar ta sig upp i MORS säng och plocka ner hennes nallar/gosedjur & inte en gång utan 3 ggr!!!! Fast jag måste säga att han ser ganska festlig ut när han gör det. Men jag skulle aldrig vågat... Undrar hur han kommer att reagera nästa gång han kommer hit om dom inte sitter där uppe på gaveln? Vad paff han skall bli!

Hörde att jag & Guinness skall fira semester ihop en hel vecka i sommar. LILLMATTE skall till USA i nästan 3 veckor, FAR skall arbeta nattpass i nästan 8 veckor. Det är tänkt att MOR och jag skall vara tillsammans dag & natt i hela 4 veckor, så det kan nog vara bra om jag får ha lite annat sällskap också för omväxlingsskull. Jag älskar min MOR men det skulle kunna bli för mycket av det goda.

Dog Bricken...

.... ja den har jag verkligen fattat nu. Jag lyfter bort klossarna med munnen och flyttar brickorna med tassarna och vad finner jag? Jo, blodpuddingspluttar i varje hål.

Hörde att MOR idag sa till ÄLDREMATTE att snart måste det göras lite svårare för mig, undrar vad det kan innebära? Ja, jag kommer väl snart att få reda på det.

Imorse hände det...

... jag råkade pinka lite på/i MORS skor (tur att det var FOPPA-tofflorna som var på).

Men alltså, hon kan inte stå där still och spana på sovande killar i en bil, dvs precis där som det luktade så gott. Jag försökte undvika det, men tyvärr. En sak var säker, MOR sa att hon inte frös om fötterna denna morgon, i alla fall inte om vänster foten.

När vi kom hem traskade MOR in i duschen med skorna på. Jag tyckte faktiskt att det var bra att detta hände, för nu kom MOR på att med dom tofflorna på så minimeras risken nästan totalt för halkning i badkaret.

MORS dag ...

... Ja det är verkligen vad det har varit idag, alltså MORS DAG.

Vi har låtit henne göra det mesta själv.

Jag väckte MOR kl. 06.55. Vi gick en runda i parken. MOR serverade mig min frukost, MOR gick i tvättstugan, MOR diskade, MOR städade, MOR åkte och handlade, MOR gjorde en liten "tårta", MOR öppnade MORSDAGSPRESENT från oss barn, MOR lagade mat, MOR diskade, MOR serverade maten, MOR diskade, MOR serverade tårtan, MOR TRÖTT, GICK I DÄCK (säng).

Ja, riktigt så här illa var det inte, FAR strök lite av tvätten, ÄLDREMATTE hjälpte till med mat & disk, men annars stämde det, men är det MORS DAG så är det!

Nu är det tomt ...

... Tyrus blev hämtad efter sjusnåret. LILLMATTE är inte hemma och har inte varit så heller sedan i torsdagskväll.

Men det har varit ganska lugnt & skönt, för man blir allt lite trött av att ha en kompis här, det är svårt att låta bli att leka näst intill hela tiden. Efter att Tyrus gått hem så har jag i stort sett bara sovit. När jag för en stund sedan vaknade stod det 3 fulla plastpåsar med en massa papper i, MOR hade storstädat en låda i vardagsrumshyllan. Det tyckte jag var bra gjort, jag har hört att hon skulle ha gjort detta i flera veckor, men att hon hela tiden har förhalat det. Men se idag blev det gjort, om än att det återstår lite att gå igenom.

Innan Tyrus gick hem lovade han att skriva på min blogg ikväll, men ännu lyser han med sin frånvaro! Kan ni tänka er, han är i stort sett den enda av mina kompisar som inte har skrivit ännu och jag har snart bloggat i 9 månader!! Vad tycker vi om detta?

Det skall tydligen vara en ...

... Olde English Buldogge vid namn Tyrus som lyckas få upp FAR mitt i natta.

Jo, han traskade upp och gick ut med Tyrus. Kom tillbaka och gick en runda även med mig.

Men när vi kom upp, så var Tyrus på riktigt lekhumör och ville inte alls sova igen. MOR tog då sitt täcke och gick ut och lade sig i soffan. Jag försökte komma till ro, men Tyrus gav sig inte på ett tag.

Men vi somnade tillsut allihopa. När vi vaknade låg Tysan och sov på rygg med benen i luften i den andra soffan. Tyvärr finns det bara bildbevis i MORS mobil.

När vi fått upp MOR så tog hon oss ut tillsammans på en ganska lång härlig morgon promenix innan vi blev serverade frukost. Jag äter med god aptit men det verkar inte som om mina kompisar är lika matglada, inte när dom är här i alla fall.

Firande & lekande ....

... min dag har avlöpt med mycket kuligheter:

MOR kom hem tidigt och så drog vi snabbt som attan iväg med bilen till Revinge för att fira Lakrits 1-års dag. Vilken höjdare alltså. Som vi sprang & sprang & sprang, jag, Lakrits & Elliot. Vi hade så himlans kul tillsammans. Vi lekte med samma pinne alla tre (tur att vi hittade en så stor pinne). Vi fick leverpuddingsbitar när vi hade kommit halvägs ungefär och det var som vanligt himlans smaskigt.  En stund innan så fick jag otroligt mycket saliv/slem i munnen, MOR blev lite skärrad när Ann sa att jag hade slickat på något, det kunde vara en padda eller en groda, ja jag vet faktiskt inte riktigt själv vad det var, men det var ingen höjdare kan jag lova. Men Ann är ju alltid klädd och hade vatten i beredskap.

Dom där 2 andra var lite slöa emellanåt, så jag fick ge mig iväg på lite upptäcksfärd själv. Jag lovar att jag hittade massor med godsaker, min näsa är som smord för det! Nästan gång kanske ni vill hänga på?
image113

Här ligger vi snällt och väntar på signalen som skall ge oss tillåtelse för att hugga in på blodpuddingsbitshögarna som Lakritsen bjöd oss på, dagen till ära! Mums mums..
image114

Är det något som vi är väldigt bra på så är det att samsas om saker. Men det kan bara riktiga kompisar!
image115

Jag hann knappt mer än bara hem och få i mig kvällsmaten. Sedan kom Tyrus hem till oss. Hans mamma & pappa bestämde sig bara så där plötsligt för att dra iväg till Göteborg. De kände för att åka karuseller på Liseberg samt dricka drinkar i baren högst upp på Gothia Hotel. Ja, ja se dom rika dom kan....

Men Tyrus har inte alls visat något missnöje över att ha blivit lämnad här hos oss. Jag har nog aldrig sett en lyckligare hund när han fick syn på mitt långa tuggben, och snäll som jag är så lät jag honom äta upp det. Hoppas det inte gjorde något Kristoffer & Camilla???? Han tåler det väl, hoppas framför allt MOR annars blir det kanske en orolig natt. Men då är det väl bara att ringa och be "dom där" att köra hem igen.

LYCKA!!!!
image112

image116

Vi har busat en hel del och haft det förbaskat roligt. Vi var jätte duktiga när vi var ute tillsammans, inte en enda tillrättavisning behövdes.

Men nu är jag riktigt pömsig, får skriva mer imorgon!


Den snyggaste tjejen ...

.... fyller 1 år idag!

Stort GRATTIS Lakrits!

Hoppas du fått öppna alla dina paket redan när du läser detta.

Pussillipuss

Jag har inte tidigare kunnat ....

... lägga mig i debatten i tidningarna angående allt fågelbajs på Ribban. Jag har tyckt att det hela har verkar ha varit lite väl överdrivet. Men idag har jag allt fått ändra uppfattning till viss del, det fanns knappt en plätt där det inte låg fågelbajs.

I och för sig inte mig emot, för jag gillade att rulla mig i dem, men jag kan förstå dem som vill ligga och sola att det kanske inte är så mysigt då.

När vi kom hem jag & ÄLDREMATTE så protesterade LILLMATTE direkt mot min nya "parfym". Det blev badning nästan på direkten vilket jag inte heller hade så mycket emot.

Vilken bra dag, först får jag rulla mig i det jag gillar och sedan blir jag så ompysslad av ÄLDREMATTE/LILLMATTE.

Jag är helt övertygad om att dom gillar mig lika mycket som jag gillar dom, VISST?

Kunde inte låta bli...

... Wallander.
 
Det är jag MOR som bara MÅSTE lägga in detta lilla inlägg på din blogg.

Jag har suttit vid datorn nu ett tag och du ligger på mina fötter och snarkar som bara den. Det låter så himla mysigt och avkopplande. Synd att det inte går att spela in ljud också här på bloggen, det hade varit gulligt om även dina bloggbesökare hade kunnat höra dina gulliga snarkningarna, tro mig.

Nu skall jag också gå & snarka mig igenom ett par timmar.

Kvällsbesök på Elinelund...

... gjorde jag, LILLMATTE & MOR ikväll. Vi ringde inte och förvarnade utan vi överraskade dom bara. Tarzan var den som upptäckte oss först. Han höll på att hoppa över staketet av glädje. Men hans husse kom till undsättning och såg till så att vi blev insläppta utan att bli överfallna.

Som vi lekte, jag & Tarzan. Han har en massa andra sker att leka med än vad jag har, t ex stora trädgårdshanskar, som är skitroliga.

Men en sak som jag inte riktigt förstår är varför MORMOR har så svårt att skilja på oss, jag tycker inte alls att vi är lika. Jag får nog allt se till att ha något igenkännetecken nästa gång vi skall ses. Jag vill nämligen inte tas för att vara Tarzan, jag vill vara Walle även i hennes ögon. Jag trodde att det skulle bli bättre nu när hon fått nya ursnygga glasögon, men se inte det, men det kanske tar lite tid att ställa in bilden...


Lång tur med Sigge & Chivas igår ...

... som det blir rapport om först idag, pga strul med inloggningen på blogg.se igår kväll.

Tror faktiskt inte att jag pratat om Chivas så mycket tidigare på min bloggis och jag har ingen bild på honom heller för tillfället. Men han är en jättesöt Rottisvalp på snart 9 månader.

Alla sex träffades vid ingången till Magistratsparken, sedan traskade vi tillsammans bort till Pildammarna. Vi lekte ganska bra tillsammans. Sigge är den väluppfostrade och vi andra två lymlar gör så gott vi kan. Vi har verkligen mycket att lära, framför oss...

Men hur det kommer att gå för Chivas som snart skall bli STOCKHOLMSKIS hoppas jag att vi kommer att få följa, om inte på annat vis, så förhoppningsvis via detta forum.

När Chivas lämnat Sigge & mig i parken så stannade vi bara kvar en liten stund innan vi påbörjade promenaden hemåt igen. Sigges matte Lena tog några bilder på mig & Sigge när vi satt ganska högt upp på en sten. Hoppas att hon vill skicka dom till mig för det känns som om vi var riktigt ståtliga där vi satt.

Väl tillbaka vid Magistratsparken så dök GBM upp och när 3 stiliga flattar är samlade så bara måste det förevigas vilket också gjordes. Skulle vara hemskt roligt att se även dessa bilder. Går det att fixa Lena?

NU HAR DOM KOMMIT...

... bilderna från Happy Dogs som togs på utställningen i Malmö för ett par månader sedan.

Jag är själv rätt nöjd faktiskt!

image110

image111

Lekkväll ...

... var det idag på klubben, när vi hade avslutning på kurserna som varit i vår.

Nära 50 mattar/hussar +  nästan lika många hundar var på riktigt lekhumör.

Vi delades upp i olika lag, jag & MOR kom i lag 5. Där kom också Lakrits/Marie, Catarina/Singo, Saga & hennes matte + en "prickhund", en Rottweiler & en som jag inte riktigt vet vad det var för ras. För att vi skulle bli lika många i varje lag så fick Catarinas man/dotter också vara med. Tur var det, för MOR kunde inte göra vissa saker så då fick Singos husse rycka in. Han var en jäkel på att hoppa säck och jag var inte sen att hänga på heller. Sedan kröp han fort som attan ifrån mig med en hel korv i munnen som jag inte lyckades komma åt och fick inte det heller för då hade det blivit poängavdrag. Vi fick också gå slalom genom några koner och så skulle våra mattar/hussar ha en boll mellan knäna. Sedan fick de 2-benta en halsduk runt ögonen och så skulle vi dirigerades av en seende genom en raksträck + en vinkel utan att komma utanför markeringarna. På en station fick vi först med full uppmärksamhet gå igenom 2 tallrikar med köttbullar på tillsammans med matte/husse, sedan kommenderdes vi att sitta kvar tills vi blev inkallade förbi kötbullstallrikarna. Sista stationen för vårt lag var att vi 4-beningar skulle lyda de kommando som våra mattar/hussar gav oss när de stod en bit framför med ryggen mot oss. Det gällde att vi kunde ligga/sitta & ligga igen.

Allt detta klarade vi i lag 5 på allra bästa sätt, därför stod vi som slutvinnare och fick mottaga en liten tuggpinne.

MOR var lite skeptisk när vi var på väg dit, men hon ändrade sig under resans gång och tyckte det hela blev riktigt trevligt.

Vi fick också ett diplom med oss hem för att vi genomfört kursen och dom hoppas att dom får se oss igen till hösten. Det tror jag faktiskt att dom kommer att få göra!

Innan vi åkte hem fick MOR hjälp med att få loss mellanväggen i min bur av Marie & Ann. Detta tackar jag speciellt för, för jag kunde ligga helt utsträckt på hemvägen. Var faktiskt lite trött efter alla lekar och den ganska långa rundan i skogen.

Idag var första gången som ...

... maten inte riktigt tilltalade mig.

MOR serverade mig mat strax efter 17.30. Jag gick fram och började äta men slutade ganska så snabbt, det smakade inte helt enkelt. Jag sprang in till MOR som naturligtvis trodde att jag redan hade ätit färdigt. Hon sa: du var mig en riktig snabb en, var du så hungrig din stackare. Efter en stund så gick vi ut en runda i det fina vädret och när vi kom hem igen så upptäckte MOR att jag lämnat i stort sett allt. Hon fattade ingenting, såg ut som ett stort frågetecken. Hon försökte få mig att äta men jag ville inte.

När sedan MOR ställde sig och stekte köttbullar och LILLMATTE och hennes kompis John satte sig på golvet i köket, ja då fick jag tillbaka aptiten. Det smakar mycket bättre att äta när man har sällskap!


Hipp Hurra ....

... idag är det Sigges 4-års dag (tror jag!?)

Stort GRATTIS kompis!

Efter regn ...

kommer solsken!

Här ligger jag på min favoritplats i köket ganska trött efter spårningen och handlingsturen på TEBA:

image109

Lite besviken är jag allt på MOR, det blev inte alls mycket inhandlat av det hon hade tänkt sig. Men hon var inte alls på shoppinghumör sa hon när vi kom hem.

Men jag fick ändå några nya saker, två flytsaker av Lena. TACK!

Då var det roliga slut ....

... för den här gången i alla fall, när det gäller Viltspårskursandet!

Jag tyckte faktiskt att "han där uppe" gott kunde ha bjudit på lite bättre väder idag, det var inte många sekunders uppehåll på de timmar vi höll på.

Vått, vått & åter vått!
image108
Vem är vem, svårt att se kanske?
Fr vänster: Marie, Catarina, Ingvar, Lena & Ann. Saknas gör Helena (var och torkade håret, skulle tvunget vara fin när vi skulle till TEBAefteråt) & MOR Helene (hon stod bakom kameran som vanligt).

Det sägs att det inte finns något dåligt väder utan bara dåliga kläder. Jag vet inte riktigt om jag håller med ens som hund! En sak är säker i alla fall, MOR måste inhandla ett nytt regnställ, för det hon hade idag, kan definitivt inte ingå i den kategorin. Hon var blöt ända in på bara kroppen. Inte konstigt att hon sitter och nyser nu.

Själva spårningen gick bra, men det var ett ganska svårt spår du lagt Lena, hade du haft kompassen med så hade det nog gått bättre..... men det gör inget, det var kul ändå!!!

MOR, står här bredvid mig nu och vill gärna ställa en kontrollfråga till dig Lena: Hur markeras ett spårslut?
Vad menar hon egentligen med denna fråga, det är väl klart att du vet efter alla dessa kursgånger, eller?

Du en duktig tjej Lakrits. MOR berättade för mig att du fixat spongarna & de 4 vinklarna som en baggis när du fick gå det "kuliga spåret".

Diplomet vi fick skall snart vara uppe på väggen, men MOR hade ingen passande ram hemma. Det smarriga benet ligger redan i min lilla mavve.

Jag tappade min boll ...

.. som rullade ut i gatan. Den får sådan himlans fart nedför rampen.

Medans jag fick sitta på trottoaren och vänta så letade MOR febrilt under bilen som stod parkerad närmast. Läget såg faktiskt lite hopplöst ut, hon kunde inte finna den.

Men så på andra sidan gatan kom det ett par som verkade att vara lite väl "runda under skorna". MOR märkte att dom började sparka på något & leka, det var min gula fina boll som dom hittat! MOR tog sig raskt över gatan. Snällt och fint tackade MOR dem för att dom hittat  min boll. Dock ville inte riktigt mannen lämna den ifrån sig, men kvinnan i hans sällskap tog den ifrån honom och tackade för lånet!

Vilken tur att dom kom och hjälpte till att leta eller leka menade jag.

MOR sa sedan att om jag inte kan se till att hålla bollen i munnen tills vi kommit innan för grindarna så får jag allt vänta att få bära den. Jag tror dock att det kommer att bli bättre på den fronten när jag förstått lite bättre att jag skall hålla kvar sakerna i munnen tills MOR ber om att jag skall släppa det.

JAG SAKNAR ...

... min ÄLDREMATTE.

Hon har dragit till Barcelona ett par dagar med familjen Börjesson för att fira svärmors födelsedag.  GRATTIS Eva förresten!

Tid för shopping lär det allt också bli, för är det något som min ÄLDREMATTE är riktigt bra på så är det att shoppa! Undrar var hon har fått det ifrån? Undrar om dom har några roliga hund-grejer där också? Någon som har varit i Barcelona? Men jag lär väl få veta det när dom kommer hem igen på Söndag.

MOR skall hämta dem på Kastrup, jag vill följa med, men se det får jag inte för jag har varken PASS eller är vaccinerad. Föreslog till MOR att jag kunde låna Tarzans pass, Flatte som Flatte, men se det var inget bra förslag, så får man visst inte göra. SYND!

Ooops ...

.... dom kom på mig ikväll FAR & MOR.

MORs & FARs säng var nybäddad och lakanen luktade så väldans gott så jag kunde helt enkelt inte låta bli att hoppa upp.

Jag blev nerkörd så klart, men tog chansen direkt igen när dom försvann. Kanske inte helt populärt, för det slutade på samma sätt, dvs att jag blev nerkörd.

Jag hörde att dom pratade om att det kanske är så att jag ligger där när dom inte är hemma. Men klok som jag är så låtsades jag som om jag inte hörde. Jag rörde inte heller en fena eller en min som eventuellt annars skulle kunnat ha avslöjat mig.

FAR är då för rolig ...

... ibland!

ÄLDREMATTE är ibland lite glömsk, så en stund innan dom skulle ge sig av till Kastrup för att ta flyget till Barcelona så ringde hon MOR och sa att hon glömt skicka in lite papper till högskolan. Så MOR-akuten fick rycka ut (igen), men det gör hon så gärna, det vet jag (och ÄLDREMATTE med för den delen).

I alla fall på hemvägen så skulle vi gå bort om Hemköp och handla (bl a pistagenötter till FAR). När MOR & LILLMATTE kommer ut från affären så låter MOR mig bära nötterna. Då säger FAR: "skall han bära dom så får du allt hålla honom Helene". Detta gör MOR fram tills det kommer två söta tjejer som tyckte jag var ursöt som bar dessa, då tar far över igen. Han trodde att tjejerna då skulle "falla" för honom också. Ha ha, dagens skämt! 


Nu ser jag ut som en ...

... riktig Flatte igen!

Jag har varit på "Frisersalongen Margareta" i eftermiddags. Oj, vad mysigt det är att få ligga i Margaretas knä och bli så ompysslad & dessutom väldigt fin.

Min tacksamhet visade jag genom att överösa Margareta med mina pussar och hon verkade till att vara rätt van må jag säga. Konstigt, undrar om det beror på att Blunder, Jizza, Bell & Spot också gör så ibland?

Jag har verkligen tur som blev född till en Anthriscusare!

MOR har ...

... så ont i sitt ena finger (och hon som alleredan hade så ont), jag råkade skada henne igår ikväll när vi var ute på sista kvällsrundan.

Det fanns 2 lösspringande högt skällande hundar på handbollsplanen bakom tennishallen. Jag blev litta rädd och drog iväg. MOR var inte beredd och då kom en av hennes fingrar i kläm i kopplet. Jag såg tårar i hennes ögon så det måste ha gjort väldigt ont.

Idag ser det inte helt vackert ut. Fingret är svullet och riktigt blått. Nu är jag allt lite orolig för att det inte blir någon spårning för mig på lördag. Men det är ju en dag till emellan så det är bara till att hoppas att det blir bättre.

MOR FÖRLÅT, DET VAR INTE MENINGEN!

Hipp hipp hurra ...

... JAG SÄGER GRATTIS TILL MIN MOSTER IDAG!


Bert Karlsson tycker att MUMS MUMS är goda ...

... men då kan han inte ha smakat ugnstorkade blodpuddingsbitar!

Äntligen har jag fått ett smakprov och jag tror inte att jag behöver säga mer.

TARZAN, jag har glömt att berätta ...

... att juklappen som jag fick av dig har trasat upp sig helt. Kan du fråga MORMOR om det går att reklamera den? Om inte det går så vill jag nog gärna veta var ni har köpt den för jag vill ha en sådan rolig stor igen. Såg att MOR kastade de sista resterna av den idag (snyft). Nu vet jag inte hur jag skall hålla rent mellan tänderna, den fungerade så himla bra som tandtråd. Fast ibland fick MOR rycka in och dra loss tråden, när jag inte själv fixade det. 

Nej, snabbt tillbax till ugnen igen!

Kan knappt slita mig ...

... från köket. Men jag måste berätta att nu står det en plåt i ugnen, med massor av blodpuddingsbitar som skall torkas.

Vilken tur att du tänker på mig Ann, utan dig så hade det nog inte blivit några bitar överhuvudtaget denna helgen heller.

Jag kommer att ligga och bevaka mest hela tiden så att de inte glöms bort och för att jag måste finnas tillhands när det är dags för provsmakning.

Tänk vad paff man kan bli ...

... jag var helt övertygad om att det skulle vara LILLMATTE eller FAR som skulle komma hem först. Men se det var MOR, jag blev så till mig att jag knappt visste var jag skulle ta vägen.

MOR bytade jacka & skor sedan gick vi ut på en lång runda. Tyvärr var det inte den skönaste, det regnade bara mer och mer hela tiden.

Nu har vi precis myst en lång stund och nu sitter MOR bara och väntar på att LILLMATTE skall komma hem från skolan så att hon kan gå tillbaka till jobbet igen. Synd att hon måste det ... tror faktiskt att hon hade uppskattat att få vara kvar hemma. Men hon måste tillbaka, annars blir det inga pengar och utan pengar går det inte att shoppa till mig på TEBA!!!

Jag ligger nog allt lite pyrt till ...

... efter gårdagens träning.

Blir nog inte helt enkelt att "korrigera" detta snedsteg.

En av instruktörerna var dubbelbokad så vi blev uppdelade i bara 2 grupper. Den grupp jag hamnade i skulle börja med att hoppa hinder. Jag tyckte inte alls det var kul att hoppa igår. Det som däremot såg betydligt roligare ut var att se att Singo vara lös en bit längre bort. Jag bestämde mig efter ett kort överläggande med mig själlv att sticka bort dit och se om han ville dra en repa tillsammans med mig. Han hängde på men sedan gjorde jag något som inte var så uppskattat, jag ställde mig över honom när han lagt sig på rygg, men jag skadade honom absolut inte på något vis.
Jag är trots allt en snäll kille!


Kunde inte sova .... var rädd för att glömma bort ...

... så jag smög upp igen bara för att gratulera min favorit-extra-matte som fyller år idag.
(ÄLDREMATTE, hoppas inte att du blir arg på mig för att jag lånade din dator igen)

HIPP HIPP HURA PÅ DIN FÖDELSEDAG!

Jag och MOR hade tänkt komma upp tidigt till dig på morgonkvisten och gratulera, men tänkte sedan att nä det är nog ingen bra idé, det skulle nog inte uppskattas helt kanske. Men är det OK om vi tittar förbi när jag varit & tränat i kväll?


Sova borta ....

... skall jag göra inatt. Men det har jag gjort förr hos ÄLDREMATTE & CHRILLI så det kommer inte att bli några som helst problem. Faktiskt lite skönt att få komma hemifrån lite, ombyte skadar inte då & då.

Ni undrar säkert varför jag skall sova över hos dem så där en vanlig vardagskväll. Jo så här ligger det till, imorgon var det tänkt att MOR skulle promenixa med mig till ÄLDREMATTE för att hon skulle passa mig på dagen. Men så kom ÄLDREMATTE hem till oss ikväll och behövde hjälp med lite klädsömnad och då kom MOR på den smarta idén att jag kunde följa med ÄLDREMATTE hem redan ikväll så att MOR kan få lite sovmorgon imorgon. Det hade varken jag eller ÄLDREMATTE något emot.

Däremot har jag lite väl stora problem med att hantera ÄLDREMATTES bärbara dator. Allt är så mycket mindre och det har tagit mig himla lång tid att skriva detta korta inlägg.

Nä, nu ger jag allt upp, jag tror att det är bättre att jag går och lägger mig på täcket som även SESSAN brukar ligga på när hon är på besök. Jag tror att jag kommer att sova jätte gott och drömma fina/trevliga drömmar.

Ps. MOR jag hoppas att du kan sova fastän din lille gulleplutt inte är hemma. Men jag är lite orolig över att du inte kommer att komma upp imorgonbitti. Jag är ju inte där och kan pussa dig godmorgon, men jag sa till FAR innan jag gick så jag hoppas att han kan stå till tjänst med att  väcka dig på samma sätt som jag brukar göra!

Regnet det bara öste ner ...

... och jag blev så blöt om både ...

Ja, nu var det ju faktiskt så att det inte bara var jag som blev blöt, vi blev det allihop både 4-beningar & 2-beningar. Men det var bara att stå ut och fixa det som vi kommit dit för att utöva, nämligen spåra. Det klarade vi alla galant, trots att det kom lite väl mycket uppifrån!

Jag och MOR fick köra själv idag, Guinness-ponken mår inte alls så bra, så han fick allt stanna hemma i sängen och kurera sig. Måste erkänna att det var lite trist att tillbringa tiden själv i buren, både på dit- & hemvägen, samt också då MOR var ute och lade spåret.

Men jag hoppas att du tillfrisknar så att du kan följa med när vi spårar sista gången på denna kurs. Sedan hörde jag lite tjattrande idag bland 2-beningarna om att det tydligen skall bli ett besök i Hundaffären TEBA på hemvägen (eftersom att vi skall spåra på lördag istället för söndag. Jag tror att om vi gör riktigt bra ifrån oss så handlar dom säkert mer till oss, eller vad tror ni andra?

Ps. Jag tror att jag skall inleda lydiga/snälla veckan fr o m imorgon vilket jag också tror väger tungt när dom står där på TEBA och velar. Någon som hänger på?

"Gamle goe Pablo" ...

... har varit här hos oss ikväll. 

Det märks att det är väldigt stor åldersskillnad på oss. Jag ville leka & leka, men se det ville inte Pablo till min stora besvikelse. Men kul ändå att se att en gammal man gör så gott han kan!

MOR har sprungit bakför mig hela tiden för att se så att jag inte försökte ta mig upp på hans rygg. Dels så tåler inte hans rygg det och dels så gillar han det inte heller för den delen. Jag gjorde dock ett par tappra försök, men då fick jag mig några ordentliga tillsägelser av både Pablo & MOR, så det var lika bra att lägga ner det projektet!

Jag måste erkänna att jag hade väldigt svårt för att lämna honom ifred, men det var faktiskt bara för att jag ville trösta honom (men det förstod inte MOR & FAR riktigt), han var faktiskt lite ledsen för han saknade sin matte & husse.

För att Pablo skulle komma lite till ro så fick han ligga inne hos MOR i d-rummet och jag fick ligga inne hos FAR i V-rummet. När jag hade lite klagomål över detta så sa FAR: "Ja Wallander, du får allt skylla dig själv"

Så här ser han ut den gode Pablo:
image105

image106

Handen i fickan ....

... ja då kommer jag som ett skott för det är = med gottigottgott!

Idag var jag & LILLMATTE ute och då träffade vi på Tyrus och Kristoffer i parken. Jag & Tyrus lekte och rätt som det var så var jag lös & ledig. Av någon anledning så hade "kopplingen" lossnat från halsbandet (tack Tyrus för att du släppte loss mig).

När jag ändå var lös så passade jag på att ta det lilla "Flatterycket". Jag tänkte komma tillbaka efter ett tag, men se det trodde inte Kristoffer att jag skulle. Han sa till LILLMATTE att nu skulle hon få se att han även hade pli på mig (inte bara på Tyrus). Han stoppade handen i fickan och tog upp en stor bit korv, detta såg jag naturligtvis och var på väg dit redan innan han hunnit säga hela mitt namn. Vi låter honom nu tro att det var han som lyckades bättre än vad någon annan skulle ha gjort, allt för att han inte skall bli ledsen.

Guinness & Sigge ...

... vad skall vi ta oss till med er "sjuklingar", kan jag stå till tjänst med något?

Jag har inte så mycket att erbjuda tyvärr, tror inte att mina pussar hjälper er till att må bättre.

Jag accepterar snart inte att dom inte kan hitta botemedlet för er så att ni snart kan vara fria från besvär. Det måste bara finnas något snabbt & effektivt. Vad säger  veterinären (jag tror ni har samma)?

Härligt att höra alla goa kompisar...

.. dvs att ni vill att jag fortsätter att blogga och att ni verkar tycka att det är lika kul som mig att både läsa & kommentera.
 
Måste berätta att idag har det blivit besöksrekord på min blogg, väldigt väldigt kul tycker jag.


Jag gillar inte riktigt dom där...

... stora "hundarna" som ibland beger sig in i Magistratsparken, förstår inte vad dom skall där och göra. Jag skällde ganska så mycket och Chevas kom och hjälpte till lite han också, men vad hjälpte det, dom brydde sig inte ett dugg. FAR föklarade för mig att det är hästar och inte stora hundar, jag måste börja lära mig att se skillnaden. Ja ja himla tjatande, vad spelar det för roll? Men hur som helst, så befann dom sig ute i parker & på gator idag för att hålla MFF-fansen & Hammarby-fansen i schack, det kan tydligen spåra ut lite emellan fotbollssupportrarna ibland. Men nu delade dom pott idag, så allt verkade att vara ganska så lugnt. Skönt för tänk om det hade blivit riktiga kravaller i "min" park, ja då hade jag nog satt svansen mellan benen och sprungit hem.

Tisdagsträning

Idag tyckte jag att det var riktigt kul att träna.

Vi fick börja med kontaktövningar, vilket jag börjar fatta lite av så smått. Sedan blev det kontaktövning utan koppel med hjälp av koner. Vid första försöket så satte jag av mot Margareta, Bell & Spot, jag såg att Vira stack och då ville jag inte vara sämre, fick hon hälsa på Margareta så skulle jag ... Men det blev inte så kärt mottagande om man så säger, så det var nästan lika bra att springa tillbaka till MOR när hon lät väldigt arg. Vid nästa försök så gick det mycket bättre. Jag t o m lade mig ner på kommandot. MOR verkade att bli riktigt stolt över mig då. Resterande träningsmoment gick också bra. Vi fick faktiskt beröm av instruktörerna, de sa att vi var jätteduktiga, jag så duktiga att dom fått ändra en del i kursplaneringen, det säger inte lite tycker jag!

Ann verkade att vara lite väl trött idag (jag såg & hörde hennes gäspningar), Marie var piggare än piggast (sprang omkring som en tok) och MOR verkade att ha tuffat till sig lite (accepterade inte överhuvudtaget att jag försökte komma i närheten av Lakrits).

Statistiken sjunker...

... för intresset av min blogg och det känns lite ledsamt. Undras om ni börjar att tröttna på att läsa & kommentera mina inlägg. Jag hoppas inte det för jag tycker det är så himlans kul att hålla på att skriva inlägg samt att få sitta och läsa och också kommentera tillbaka på era kommentarer.

Jag saknar en del trogna bloggare... Jag hoppas verkligen inte att jag skrivit något som ni inte har gillat, i så fall får ni komma och slå till mig på tassarna.

Webflatten Walle

Yiiiipiiieee ...

... idag har brorsan Elliot blivit "friskförklarad" från sina halsbacillusker. Tarzan har också ätit klart sin dunderkur. Skönt då kan det snart bli som vanligt igen, men inte riktigt förräns Lakrits också har ätit klar sin kur.

Imorgon är det träning och då är det "UPP TILL BEVIS" i alla fall för min del, dvs när det gäller platsliggningen. Jag vet precis vad som gäller men jag funderar på att spela MOR ett litet spratt. Undrar om hon skulle uppskatta det, vad tror ni?

Imorgon skall jag vara hos ÄLDREMATTE hela dagen. MOR skall lämna hem mig där innan hon går till jobbet och sedan hämtar hon mig där innan träningen. Oj, vad mysigt vi skall ha det! Jag tror att jag skall krypa till kojs nu så går tiden snabbare tills jag skall iväg imorgon bitti,  JA, så får det bli!

Idag har jag fått prövat på något nytt ...

... och det är minsann inte var dag det händer. Men idag fick jag smaka en liten bit banan av MOR.

Jag var lite skeptisk från början, men sedan slank biten ner som ingenting. Jag skulle lätt kunna tänka mig en bit till men se det kunde jag helt enkelt glömma, det var ju bara ett smakprov!

Det kändes faktiskt som om jag blev lite "blåst på konfekten". Kan inte riktigt förstå meningen med denna pytte smakbit. Om det var för att hon inte tror att min mage skulle tåla det så tror hon allt fel.

Vad 2-beningar kan vara otrevliga

MOR och jag har precis varit ute på en lite runda. För att inte störa alla soldyrkare i parken så gick vi lite avsides. Inte en själ syntes till på den gatan vi svängde in på för att gå hemåt. Då släppte MOR mig och jag höll mig hela tiden i närheten av henne. När vi gick förbi en gångstig så såg vi att det kom en famil, mamma, pappa & 2 barn cyklande "hejvilt" på gångbanan. Inte brydde vi oss om det inte (inte från början i alla fall). Sedan började pappan att skälla ut MOR och sa att hon minsann inte skulle låta mig springa (jag sprang inte ens) lös i "deras trädgård". "Deras trädgård", det är små gräsmattor ut mot gatan och i hela mitt liv och på alla dom gånger som jag gått där så är det ALDRIG någon som har utnyttjat dessa gräsplättar som trädgårdar. Lugnt och stilla försökte MOR förklara att hon alltid plockar upp efter mig och att jag inte gör en fluga förnär. Men han fortsatte att gaffla och då blev MOR faktiskt lite arg och svarade att då kunde ju dom sluta att cykla på trottoarerna också. Till svar fick hon då: "DET ÄR VÄL EN JÄVLA SKILLNAD, DU ÄGER VÄL INTE TROTTOAREN HELLER".

MOR suckade, tog på mig kopplet och sa att det var tråkigt att det finns sådana 2-beningar som han. Det såg ut som om dom hade varit på stranden och MOR tror att hans beteende måste bero på att han fått SOLSTING. Kanske bäst att han tar på keps i fortsättningen eller kanske rent utav håller sig i skuggan i "sin trädgård"!!!

Visst jag "FÅR INTE" lov att gå lös egentligen, men han hade väl inte ha behövt ta i så mot min snälla MOR.

Puh... så varmt

Imorse när jag & MOR var ute var det riktigt svalt och skönt, då kunde jag och Tyrus rasta av oss ordentligt i Pildammarna.

Men när vi kom ut till lunch så var det inte lika behagligt. På hemvägen gick vi genom Magistratsparken och där hittade jag Micke & Anneli som låg och solmös. Jag stannade mer än gärna hos dom på deras filt, dom hade nämligen både vatten & PRINSKORV som jag fick ta del av (det var ämnat för Pablo men han stod inte ut i värmen, han fick gå hem med sin LILLMATTE). Som tack för deras gästvänlighet så överöste jag dem med massor av pussar och dom tackade definitivt inte nej till det (Pablo lär vara lite snål med pussar har jag hört). Jag fick också låna Annelis solglasögon och det kändes faktiskt riktigt behagligt. Jag tror att jag skall ut i veckan och se om det finns några snygga CD, D&G eller Gucci brillor, det sägs att dom skyddar ögonen bäst, men jag vet inte riktigt...

När det var dags att gå hem hade jag lite svårt för att bestämma mig... skulle jag stanna i värmen & mysa hos M & A eller skulle jag följa med MOR hem? Jag behövde inte fundera så länge för MOR bestämde åt mig, vi skulle gå hem, punkt slut!

SIGGES DAG BLEV NOG RÄDDAD....

... MOR lät honom låna min nya boll, hon kastade iväg den så att han fick springa och hämta den ett par gånger, det hade han inte fått göra på hela dagen (vilken tur han hade). Han blev överlycklig och ville mycket hellre gå med oss än med sin husse när vi sedan skulle skiljas åt. Men när Fredrik var för långt borta, ja då drog han iväg som ett skott, han e lydig han SIGGEMAN.

Blev ni också förvånade? Ja, för ovanlighetens skull så var det MOR som tog den sena kvällsrunda med mig ikväll. Jag tror att hon hoppas på att FAR då tar morgonrundan imorgon, så att hon kan få sova ut lite. Jag vet att hon skulle uppskatta det så jag får väl göra mitt bästa med att försöka väcka FAR, eller så kanske jag också tar sovmorgon, ja det återstår att se imorgon vilket jag beslutar mig för.


ÄPPLEINKÖPSRUNDA

När jag & FAR var på väg hem över Davidshalls Torg efter vår lilla promenix, så stannade vi i fruktståndet. FAR köpte 3 äpplen, 2 till sig och 1 till mig.

Oerhört stolt så bar jag mitt hela vägen hem. Ni skall veta att det var rätt tufft att bära något som jag tycker så mycket om, det vattnades i munnen på mig. Men jag fick min belöning när vi kom upp, dvs några bitar av äpplet. Ni kan tro det var mumsigt, jag tror det var av sorten Jona Gold. Har ni inte provat den sorten så kan jag varmt rekommendera den.

Tänk nu på att ...

... hålla huvudet kallt/svalt när ni vistas ute i solen.

Kanske inte riktigt passande färg för mig ... men bättre det än inget!

image104

Oj vad det går ...

... framåt i spåret alltså.

Idag bar det av till Lödde, skönt att inte behöva åka så långt idag när det är vardagskväll. Vilken tur också att Ingvar hade en extra klöv över åt mig. När vi kom hem så såg jag till att den hamnade i frysen direkt. Tycker fortfarande att det var för dåligt att MOR glömde bort det i söndags....

Nu skall jag inte bara gnälla för MOR har varit snäll och fixat så att fällen i min bur nu ligger på plats. Hon har lagt något som heter anti-halkskydd under och jag måste säga att det var en toppen bra idé från Ann. Jag tackar lite extra på träningen nästa vecka.

Väntan kändes x-tra lång idag innan det var dags att få komma ut ur bilen och spåra. När MOR öppnade grinden så satt jag och darrade av längtan. Men strax därefter så satt jag där iklädd sele & spårlina framför "starten" och så blev det äntligen dags. Det gick ganska så bra, kom av mig lite granne där Ingvar lagt en återgång, men så småningom redde jag ut det också. Detta var en liten förkänning på ett Öppenklasspår sa Ingvar när vi sedan var på väg tillbaka till bilarna. Kul, väldigt kul, tyckte både jag & MOR.

Nu är det bara 2 spårtillfälle kvar, det känns väldigt trist. Men jag hoppas att någon kan tipsa oss om hur vi sedan kan fortsätta utvecklas, både jag & MOR. Detta kan nog vara vår grej...

"SLAPPEDAG"

Idag har varit en "slappedag". Den 1:a maj skall man inte förta sig.

Tog lite sovmorgon till 07.30. Käkade frukost och hjälpte MOR lite i tvättstugan. Har sedan mest sovit & slappat förtutom när vi varit ute och promenixat.

Jag skall få pröva ett nytt foder. Såg att det var en bild på en Schäfer på den nya säcken, strange, är jag inte en Flatte? Jo, det är jag men MOR säger att detta foder förhoppningsvis skall vara bättre för min lilla mage.

När MOR skulle hälla över mitt gamla foder i min tunna så råkade en hel del komma utanför. Hur tror ni jag reagerade?
Jo, jag var framme på ett nafs och slukade i mig så många bitar som jag hann med innan MOR & LILLMATTE  lyckades rädda resten.

Såg förresten ett TV-program idag om överviktiga hundar. Fy så hemskt! Det fanns bland annat en Rottweiler tik som vägde 92 kg!!!!! Hon kunde knappt gå, orkade knappt röra sig, fick ha en fläkt till hjälp för att få det lite svalare omkring sig. Hennes matte sa att hunden fick det hon ville ha, när hon ville ha det och att hundar skall skämmas bort. 

Där håller jag inte med, det finns betydligt mycket bättre sätt att bli bortskämd på än deras sätt. Att få göra roliga saker, leka, gosa & pussas mm.

En annan lite snubbe vägde 3 x mer än vad han borde. Trots att veterinären ordinerat diet så fortsatte hans matte att ge honom hur mycket som helst. T ex en dag fick han 6 bitar tårta för att en av hans hundbröder fyllde år.

Visst kan jag tycka att MOR ibland är lite väl snål när det gäller vad jag får & inte får äta. Men när man ser ett sådant här program så är jag glad över att MOR håller ett så bra vakande öga på mitt ätande. Tänk att inte kunna springa omkring och få leka, inte spåra, inte kunna/orka göra knappt någonting förutom att äta & äta. NEJ, det borde vara förbjudet att "fora" sin hund på det viset.

Nästa år tänker jag ut & demonstrera den 1:a Maj mot dessa mattar & hussar som gör mina medhundar illa.
Tjejer & killar hänger ni på 2008?

Imorgon skall vi spåra igen ...

berättade MOR för mig nyss. Konstigt, imorgon är det onsdag, det brukar alltid vara söndagar. Hm, men det lär visst vara för att "Herr Instruktör" fått något roligare för sig på söndag.

Men jag är faktiskt lite orolig för att jag inte skall få spåra imorgon, MOR har nämligen glömmit bort att lägga min klöv i frysen. När jag snusade upp detta, dvs då jag skulle till att lägga mig i hallen för att ta en tupplur så påkallade jag MORS uppmärksamhet direkt. Visade mitt missnöje och har sagt till henne att hon får allt se till att kontakta Ingvar under dagen imorgon. Förhoppningsvis så finns det en klöv över eftersom att jag inte "kvitterade" ut någon vid denna kursstart. Om inte så skall MOR få se på annat.... DET LOVAR JAG!