Stadsvandring...

... i sin egen stad har Guinness fått vara med om ikväll.

För att Guinness skulle slippa att bara sitta i bilen medans hans lillasyrra håller på att hårdträna inför lydnadschampionatet så fick han tillbringa ett par timmar med mig och familjen istället.

Så fort MOR kom hem från jobbet så begav vi oss ut på stadsvandring. Jag guidade runt Guinness i ca 1 1/2 timme, visade honom de bästa kisseställena på just denna runda.

Mat serverades när vi kom hem och mätta & belåtna somnade vi sedan en stund.

Matte Lena... om Guinness matstrejkar någongång så vet jag vad han gillar, LAXFILÉER.

Åsså...

... är snart ytterligare en måndag gången och majmånad närmar sig med stormsteg.

Vi åkte iväg till Lomma för att kursa lite. Idag var vi en liten tapper skara endast 3 st, jag, Laika & en snart löpande Sandy.  Jag hade delvis lite problem med koncentrationen, framför allt när jag befann mig på de platser där Sandy suttit tidigare. Men jag fick ändå godkänt av MOR på de moment vi genomförde.

Idag såg det ut som att poletten trillade ner för Sandy gällande kontakten, den kom med hjälp av massor av korvbitar utdelade av Bent. Det finns stor risk för att MOR nästa vecka kommer att testa korvbitar istället för köttbullar för att gripa nästsista halmstrået. Sista halmstrået är att köpa privatlektioner så att MOR kan lära sig lära ut rätt till mig (jag såg idag att det står "privatlektioner" överst på hennes f-dagspresentlista).

Vi lämnade Lomma tidigare än vanligt. När vi var på väg till bilen så kom lille Diesel som oxå skulle åka hem. Hans husse erbjöd mig vatten ur Diesels söta lilla tygskål, det tyckte jag var jättesnällt av honom eftersom MOR åkt ifrån vattenflaskan hemma. Jag & Diesel fick oxå stifta bekantskap med varann och jag fick beröm av hussen att jag var en lugn & stillsamm kille. Jag lät honom allt vara kvar i den tron.

Soliga dagar...

... behöver man verkligen brillor som skyddar ögonen, helst skall dom vara lite coola oxå:
image534
image535

G & G...

... har ikväll varit på besök med deras matte Lena.

Det var lite gnällande tidigt imorse över att det minsann inte hållits något kompiskalas här hemma på min födelsedag. Vi fick då genast ändra på detta, så i eftermiddags gjordes tårta till både 2 & 4-beningar.

Från första början när Guinness & Grappa anlände så brydde dom sig inte om mig så mycket, dom var mest intresserade av mina leksaker. Men efter ett tag så dög även jag. Jag tycker fortfarande att Guinness luktar lite skumt och jag förstår inte riktigt vad som skett med honom. Men förhoppningsvis så vänjer jag mig vid den nya Guinness om vi bara får lite mer tid tillsammans.

Grappa är en söt snäll tjej som växer så det knakar. Kissade inne gjorde hon inte endaste gång (duktig var hon oxå) och hon fann sig väl till rätta hos oss LINDEBLADARE på direkten. naturligtvis så kollade Grappa in mina matskålar:
image530
Först smörjde 2-beningarna kråset med lasagne, sedan fick jag & Guinness hundtårta &  2-beningarna dessutom sin vaniljvispdaimglasstårta.

Grappas stackarn fick bara en skål torrfoder... men hon verkade i och för sig ganska nöjd med det.
image529
Men ännu nöjdare var hon i MORS knä:
image531
Grappa gillar mig:
image532
och jag gillar Guinness:
image533

Dålig start...

... på träningen på Ängshög.

MOR hade som vanligt inte huvudet med sig innan vi kommit en bit på vägen då hon kom på att burmellanväggen skulle med eftersom att vi skulle hämta upp Elliot & Ann. En helomvändning fick det bli och sedan fick Ann hjälpa MOR att få i väggen, vi har ju inte världens smidigaste bil avsedd för hundbur. Men allt går med lite vilja & positivitet.

Vi kom iväg tillslut och när vi kom fram precis på minuten, 10.30 så stod Vira & Berit redan beredda i en av hagarna. Det var bara till att köra in och parkera.

Vi började med ett sökfält, jag började tramsa nästan direkt, ville inte riktigt lämna ifrån mig dummiesarna till att börja med. Men MOR lät mig fortsätta och då till min stora lycka upptäckte jag bäcken/ån och tog mig friheten till att plaska runt lite, det var inte så djupt. Jag förstod att det kanske inte var så lyckat idag heller... MOR bad Berit om hjälp, dvs om hon kunde gå ut och lyfta upp en av dummiesarna och stå kvar så att jag inte gick i igen. Jag hämtade då första dummien och kom in lite halvdant, på andra så ballade jag ur. Då gick MOR bara iväg mot bilen och jag blev lite skakis, hon verkade inte bry sig om jag följde med henne eller inte. När jag kom fram till bilen så hittade jag henne lite snyftande sittande på huk bakom bilen. Oj tänkte jag... det här var inte riktigt bra och så la jag mig ner ca 2 meter ifrån och MOR bara satt kvar. Efter en stund så reste hon sig upp, jag låg blixtstilla och bara lät henne ta på mig halsbandet. Sedan kommenderade hon mig att gå fot och jag lovar jag vek inte 2mm från hennes sida. När vi kom fram till dom andra så krokades jag fast och fick ligga där och göra ingenting en stund. När MOR kom tillbaka så satte hon sig på en stubbe bakom mig. Jag kröp närmre och närmre och när jag var ända framme så pussade jag lite på henne och då fick jag lite smek tillbaka. Puh, hon var inte sur på  mig längre. Vi satt kvar en stund sedan plockade MOR upp 4 minidummiesar och vi gick iväg bara hon & jag och fixade till ett litet närsök. Jag hämtade alla 4 och lämnade av dom sittande, inte alla på en gång förstås. Sedan fick jag vara med när dummiesar skulle hämtas in på andra sidan bäcken/ån. Detta fungerade helt ok.

Så slutet gott allting gott!

Spårande...

... frisering & lek.

Dagen började med att vi körde till S-torp och där fick jag hoppa över till Elliots bur och sedan bar det av till Södra Sallerup för att spåra. Elliot fick börja och sedan var det min tur. Vi klarade oss bra idag. Värre gick det för MOR som idag fick en gren i ögat, nej inte direkt i ögat, hon han att blinka och grenen lämnade bara ett sår på ögonlocket. Spår-Ingvar skadade ett finger, lite synd var det allt om honom oxå.

När vi spårat färdigt och kört tillbaka med snitslarna & klövarna till Kyllingahus så skulle det såklart snackas en massa skitsnack, Innan vi skulle åka hem så skulle vi få gå en promenix, men när MOR skulle öppna och sätta på mig kopplet så fanns det inte. MOR letade & letade men det fanns varken på krokarna eller i jackan eller i ryggan eller i jackfickan. Den stora frågan var: var var kopplet, ja antingen tappat eller kvarglömt vi spårstarten. Vi fick snällt åka tillbaka till spårets början och som tur var så låg det kvar precis sidan om där bilen stått parkerad.

Solen hade börjat att kika fram och promenixen kunde genomföras. Innan det sedan var dags att åka hem så fick jag lite putsning här & var av Elliots matte. Svansen blev stilig och lite päls togs bort från tassarna. Det kändes riktigt bra, jag tror jag skall be MOR att lära sig hålla efter mig lite bättre... men då får hon nog allt se till & fixa till sig lite bra saxar (tror jag skall tipsa FAR lite, det är ju inte så länge tills MOR fyller år). MOR klipper FAR så varför skulle hon inte klara av att klippa mig?

Väl hemma så blev det ett par timmars vila innan Tarzan kom på besök. Det var roligt att träffa honom, han har blivit en mycket lugnare kille och vi hade ett par trevliga/roliga timmar tillsammmans.
Vänta nu... här är det något som inte stämmer, jag till höger, Tarzan till vänster... men det är ju mitt koppel som sitter på Tarzan. LILLMATTE & Den långe smale måste ha bytat av någon anledning:
image526
Tarzan tar sig ett citydopp i full galopp:
image527
Jag tar det lite mer sansat:
image528
Nä nu kallar John Blund... jag måste vila upp mig tills imorgon då vi skall till syrran Vira i Harlösa & träna.

Ett måste...

... jag måste bara visa er lite fler bilder på Curry & Jåkers sötaste bebisar som nu hunnit bli nästan 6 veckor:
image524
image517
Pidestal-Jazz
image521
Bus:
image522
image523
Margareta med Jazz & Maya i valphagen:
image525

Syskonkärlek:
image520

Igår morse träffade jag på Guinness & Grappa i ena delen av M-parken, när vi sedan är på väg ut ur parken kommer en liten brun flatte-valp till vilket visade sig var NoKia, en av Grappas brorsor. Han var oxå en rolig prick. Jag kan inte få nog av alla dessa godingar.

SKOGSPOLISER finns dom?

Ja det gör dom och tyvärr även i Lakritsskogen.

Gårdagskvällen startade så bra, MOR hann bara hem om och byta kläder sedan bar det iväg till Lakrits & Marie för lite träning & bus var det tänkt.

Vi började med en längre promenix. Stannade sedan till på ett ställe där vi först fick två enkelmarkeringar var och sedan vars en dubbelmarkering. Detta gick jättebra. Sedan förflyttade vi oss för att få ett större fält att söka över. Detta gick bra med de tre första, på den 4:e tog jag och gick ut lite väl långt och tänkte att det var dags för lite vattenapportering. Trots att  jag hörde MORS gälla/arga NEJ så bestämde jag mig för att passa på att bada lite eftersom att jag var så nära. Jag visste att jag gjorde något som jag inte fick men... who cares? När jag kom upp ur vattnet så tog jag försäkerhetsskull en lång runda ur MORS synhåll för att hon skulle ha tid att "lugna ner" sig lite.


När jag befann mig där ute hörde jag en bil komma på grusvägen, den stannade och motorn stängdes av  och strax därefter hörde jag några mansröster som började fråga ut våra mattar om vad vi 4 höll på med. Då tänkte jag att det var fritt fram att komma tillbaka för inte kunde väl MOR bli arg på mig inför ögonen på dessa gubbar.  Dessa gubbar var inte så väldigt trevligt, de sa till oss att vi inte fick träna där i skogen. MOR & Marie sa inte så mycket utan började bege sig ut för att hämta in resterande dummiesar, då säger den ena gubben: "Jamen låt hundarna hämta in de som ligger där ute". "SKOGSPOLISER" verkar vara lite konstiga, först får vi INTE sedan får vi, hm.


Dom körde iväg och vi skulle hämta in dom sista innan vi skulle avsluta. MOR skickade mig igen, vilket hon inte borde ha gjort, hon borde veta bättre vid det här laget. Jag tog samma badrunda och därefter en ännu längre tur ifrån utgångspositionen. När jag kom tillbaka så gick allt väldigt fort tills jag hade koppel på mig och blev beordrad att ligga kvar medans Lakrits fick fortsätta att ha roligt.


Jag behöver väl egentligen inte ens nämna att det inte blev något bus på fältet, det har ni säkert kunnat lista ut redan. Nä, det blev full fart mot bilen och hemfärd. Jag var lite rädd ett tag att även maten skulle frysa inne, men se så hård kunde MOR inte vara.

.

Vadarbyxor...

... är inhandlade. MOR & Marie har köpt ett par snygga gröna tillsammans och det skall bli väldigt intressant att se dom hoppa i och ur dessa när vi skall träna i vattnet tillsammans.

Undrar om det innebär att det skall försökas bringa lite ordning & reda när det gäller vattenapportering/avlämning/inte skaka sig för tidigt träning? Oavsett vad MOR tänker sig så lovar jag att vi kommer att vara 2 om den saken.

Det känns som om våra mattar är lite väl tokiga eller är dom kanske smarta? Hm, ja det lär väl visa sig om projektet blir lyckat eller ej.

Hipp Hipp Hurra...

... för min kaerastes matte + min walking kompis matte som båda fyller år idag.

Grattis på er båda!

Ps. MOR grattar naturligtvis oxå.

Jag tog chansen...

... när MOR bjöd mig på en.

Ikväll har det varit lydnadsträning igen i Lomma.

Kontakten tar sig, hoppandet går skapligt, liggandet/ställandet undergång går bra, platsliggning och inkallning fungerar utmärkt. Krypningen + sitt/ligg har jag anammat bra. Sedan kom vi till momentet där vi  skulle träna med träapporterna. Min träapport + Sandys låg i MORS ryggsäck, det hade jag kontrollerat tidigare. MOR skickade mig dit bort men jag kunde inte få tag i träapporten, ryggan var stängd. Så när MOR tog upp den ur väskan och gav den till mig då drog jag  iväg av ren & skär lycka. Eftersom jag är en tonåring som gör lite som jag vill så bestämde jag mig för att inte avleverera den på befallning. Men lite vek blev jag när MOR plötsligt bara gick iväg ur min syn, då satte jag efter och tillät henne ta apportbocken ifrån mig. Men MOR får skylla sig själv tycker jag som gav mig tillfället.

Men det var inga sura miner efteråt, varken från min eller MORS sida. Jag fick dessutom göra ett litet närsök med minidummiesar när vi var klara för kvällen.

Idag var Diesel (Grappas brorsa) borta och hälsade på oss 2 gånger alldeles ensam, våglig 13 vekors kille må jag säga.

Lek, träning...

... & åter lek med Sigge på Spillepengen.

I strålande solsken begav jag, MOR & FAR oss till Spillepengen. Där mötte vi upp Sigge, Lena, Fredrik & Linus. Först fick vi springa av oss lite för att bli av med springet i våra ben. Sedan blev det lite kontaktövningar och därefter lite apportering & linjetag. Lite stoppsignalsträning försökte vi oss oxå på.

Dagens fotograf (FAR) var något orörlig, där han hade satt sig där satt han, så därför är några bilder väldigt långt borta.
image512
image515
Här hade vi hittat en kompispinne, stor & bra för 2!
image514
Efter fikat och lite slappande i solskenet så var det dags att bege oss hemåt. För att inget skulle glömmas kvar så hjälpte jag till att samla ihop mina dummiesar. 
image516
Linus fick jag inte hälsa på alls idag, han sov sig igenom hela vistelsen, trött typ den där killen.
 

Nu är min...

... mentalitet oxå dokumenterad.

Igår utsattes jag för en Mentaltest i Lomma av testledare Roland, figuranterna Ingmar & Conny samt beskrivare Ingrid.

Så här gick det hela till:

Moment 1 + 2 - Kontakt & Lek
Först fick jag hälsa på publiken, sedan skulle jag & MOR hälsa på testledare Roland. Detta gick hur bra som helst. Att gå iväg med Roland och lämna MOR kvar själv kändes mindre roande. Men som tur var så gick han inte så långt med mig. När jag var tillbaka hos MOR så skulle Roland tvunget klämma lite på mig innan det var dags för lite rolig lek med trasan. Trasan gick ett par gånger mellan MOR & Roland och jag försökte så klart få tag i den och för att jag inte skulle bli alldeles för ledsen så kastade Roland iväg den emellanåt så att jag fick hämta den. Här chockade jag MOR lite... hon trodde att jag skulle "äga" trasan ett bra tag, men se det gjorde jag inte, jag ville leka mer. Slutligen fick jag kampa med Roland och det var skitkul.
image503
1a KONTAKT - Hälsning = 4 =Tar kontakt själv eller besvarar kontaktbesök
1b KONTAKT - Samarbete = 2 = Följer med motvilligt 
1c KONTAKT - Hantering = 4 = Accepetrar. Svarar med kontaktbettende

2a LEK1 - Leklust = 4 = Startar snabbt, leker aktivt
2b LEK1 - Gripande = 3 = Griper tveksamt eller med framtänderna
2c LEK1 - Gripande och dragkamp = 3 = Griper, drar emot, men släpper och tar om.
                                                                 Alt. tuggar.

Moment 3:
image495
Här skulle jag 2 gånger jaga "Fille" som for längs marken... detta gjorde jag och kom snällt tillbaka utan "Fille" för han satt lixom fast.
image504
3a FÖRFÖLJANDE nr 1 = 3 = Startar eller springer långsamt. Kan öka farten. Fullföljer.
     FÖRFÖLJANDE nr 2 = 5 = Startar direkt med hög fart. Springer förbi bytet men kan
                                             vända.
3b GRIPANDE nr 1 = 3 = Griper tveksamt eller med tidsfördröjning.
     GRIPANDE nr 2 = 4 = Griper direkt, släpper.

Moment 4:
image496
Moment Aktivitet gick ut på att under 3 minuter kontrollera min förmåga till passivitet. Detta hade jag inga större problem att klara av... blev dock lite distraherade av en humla som tvunget skulle surra omkring i närheten av mig:
image505
4 AKTIVITET = 2 = Är uppmärksam och lugn - står, sitter eller ligger.

Moment 5:
image497
Momentet startade, jag hörde några händer som klappade men såg inget. En förklädd 2-bening dök  upp och uppförde sig konstigt. Detta var lite väl skumt så försäkerhetsskull så morrade & skällde jag lite på honom. Men sedan åkte huvan av och figurant Ingmar började leka med en trasa för att sedan försvinna in i skogen igen. Då släpper MOR mig och jag beger mig iväg för att kolla var typen tog vägen, lekte lite med honom men då han avslutade leken första gången så sprang jag tillbaka till MOR. Han försökte få mig att komma tillbaka genom idogt lockande men jag hade lagt mig ned på ett betryggande avstånd och bestämt mig för att låta honom hålla på tills han tröttnade, vilket han gjorde ganska snabbt. 
image506
5a AVSTÅNDSLEK - Intresse = 3 = Intresserad, följer figuranten utan avbrott.
5b AVSTÅNDSLEK - Hot/Agg = 2 = Visar enstaka (1-2) hotbeteende under momentets
                                                       första och andra del.
5c AVSTÅNDSLEK - Nyfikenhet = 2 = Går fram när figuranten är aktiv på linjen.
5d AVSTÅNDSLEK - Leklust = 2 = Leker inte men visar intresse
5e AVSTÅNDSLEK - Samarbete = 1 = Visar inget intresse

Moment 6:
image498
Snacka om att bli överraskad. Jag trodde att jag lugnt och stilla skulle få gå och kissa och vad händer? Plötsligt far en blå overall upp mitt framför mig. Jag ryckte till, stannade upp och sedan stod jag still. Vad fanns det för anledning till att kolla in vad det var för något. MOR tyckte tydligen att det var intressant för hon gick ända fram och började t o m prata med den och försökte locka mig till sig. Men varför skulle jag komma när hon kallade? Jag gillar inte när andra skall bestämma över vad jag skall göra och när. För att komma vidare så var jag tvungen att gå fram och kolla vilket jag gjorde när Roland tog mig dit. Sedan fick jag passera förbi overallen ett par gånger för att bevisa att jag inte var rädd för den.  
image507
6a ÖVERRASKNING - Rädsla = 3 = Gör undanmanöver utan att vända bort blicken.
6b ÖVERRASKNING - Hot/Agg = 2 = Visar enstaka hotbeteende.
6c ÖVERRASKNING - Nyfikenhet = 1 = Går inte fram.
6d ÖVERRASKNING - Kvarstående rädsla = 2 = Liten båge eller tempoväxling vid
                                                                           någon av passagerna.

Moment 7:
image499
Återigen trodde jag att jag skulle få gå och kissa i lugn och ro, men rätt som det är så rasslar det till rejält från någon låda som jag passerar. Jag sprang en bit bort och stannade och sedan blev jag stående där. MOR gick fram och kollade vad som låtit och kallade sedan på mig. Men tydligen har hon svårt för att fatta min MOR, jag kommer inte på beställning när jag bestämt mig för att inte komma.
image508
7a LJUDKÄNSLIGHET - Rädsla = 3 = Gör undanmanöver utan att vända bort blicken.
7b LJUDKÄNSLIGHET - Nyfikenhet = 1 = Går fram när föraren sitter på huk och talar
                                                                 till skramlet samt lockar på hunden.
7c LJUDKÄNSLIGHET - Kvarstående räsdla = 1 = Ingen tempoförändring eller
                                                                              undanmanöver.
7d LJUDKÄNSLIGHET - Kvarstående intresse = 1 = Visar inget intresse.

Moment 8:
image501
Smygande spöken, nej dom vill jag helst ha på behörigt avstånd. Jag försökte hålla dom på avstånd genom att morra och skälla på dom, men dom gav sig inte så lätt dom jäklarna. Jag hälsade till slut på det ena spöket men sedan räckte det... man behöver ju inte vara hur social som helst i alla läge.
image509
8a SPÖKEN - Hot/agg = 2 = Visar enstaka hotbeteenden.
8b SPÖKEN - Kontroll = 4 = Kontrollerar och/handlar mot båda spökena. Kortare
                                            avbrott.
8c SPÖKEN - Rädsla = 3 = Uppehåller sig i huvudsak framför eller bredvid föraren.
                                          Någon avståndsreglering.
8d SPÖKEN - Nyfikenhet = 2 = Går fram till figurant när föraren står bredvid.
8e SPÖKEN - Kontakttagande med figurant i spökdräkt = 4 = Tar själv kontakt
                                                                                                   med figuranten.

Moment 9 + 10 - Leklust/Skott

Trasan kom fram igen och denna gång fick jag leka bara med MOR, att det skottades under tiden brydde jag mig inte om, ej heller då jag för en stund fick sitta passiv.
image510
image511
9a LEK 2 - Leklust = 4 = Startar snabbt leker aktivt.
9b LEK 2 - Gripande = 3 = Griper tveksamteller framtänderna.
10 SKOTT = 1 = Visar ingenberördhet. Snabb kontroll och sedan helt oberörd.

Överlämnande av Protokoll & diplom i MORS hand  = att jag blev GODKÄND!
Äntligen kunde jag slappna av:
image502
Sammanfattning:
Det var riktigt roligt att ha gjort detta, dock tror jag att MOR tog det hela på lite mer allvar än vad jag gjorde.

SLUTLIGEN en hälsning från Roland till Ulrika: TA DET INTE PERSONLIGT!


Hipp Hurra...

... idag är det "någons matte" som har födelsedag!

Stort GRATTIS ännu en gång från mig & MOR.

Alltid lika lönande...

... att besöka Prima Liv-kliniken i Lödde (för vissa av oss i alla fall).

När bagageluckan öppnades och jag upptäckte var jag var så fick jag näst intill ett flatteryck. LILLMATTE fick banne mig pinna på rejält för att hänga med i svängarna. Jag spanade först in dom andra hundarna som redan satt i väntrummet lite, men jag blev mest utskälld så det var inget kul, så jag satte mig och väntade på min tur helt enkelt. Det dröjde ett bra tag i dag... men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Idag serverade Prima Liv himmalagade viltköttebullar som belöning när man varit duktig.
 
Jag har alltså ikväll varit och fått min andra Rabies spruta + 1 en som hette Lepto i nacken. Jag stod lugnt och stilla och mumsade på köttebullen medans veterinären stack mig båda gångerna. Försökte charma mig till en köttbulle till men veterinären var lite svårflörtad (tyvärr).

Nu måste jag alltså vänta i 120 dagar innan jag får en ny smarrig viltköttebulle och innan de kan ta något prov på mig för att se om jag är Rabiesskyddad. Men jag får väl hålla tillgodo med Mamma Scans så länge.

 


Lite pö...

... om pö träning är det som jag & MOR blivit rekommenderade. MOR hade idag en plan som faktiskt oxå höll.

Idag blev det en kombinerad promenad & träningsrunda. På en jättelång raksträcka med staket på ena sidan & buskar på hela andra sidan så tränade vi linjetag. Det blev inte helt rätt idag, jag hämtade in dummiesarna i följande ordning, nr 1,  nr 3, nr 2 & nr 4, men det var faktiskt inte mitt fel. Det var dumt av MOR att lägga ut den gröna dummien som nr 2, den syntes ju inte i gräset. Även om MOR visslade områdessignal så såg jag den inte. Bakläxa till MOR alltså. Sedan har jag en ramp som jag tränar på att gå uppför & nerför och där jag belönas där uppe. Idag sprang jag uppför utan att ens lockas upp och vips så låg belöningen i maggen. På slutet av rundan så fick jag hoppa staket, vilket jag gjorde fram och tillbaka medans MOR stod kvar på samma sida hela tiden. Sittningen på andra sidan var inte den bästa, men det får vi fortsätta slipa på.

Nu har beviset...

... kommit och hänger inramat på väggen.

image494

Ikväll har jag upplevt stolthetskänslan lite på nytt igen.

Bättre & bättre...

... dag för dag, bättre & bättre dag för dag, jag min matte börjar gilla och står ej längre så stilla...

Ja så var det måndag kväll igen och vi har varit iväg och tränat. Framstegen börjar märkas och det börjar bli roligare & roligare. Idag fick jag lära mig att krypa och det var ett roligt moment som jag aldrig prövat på tidigare. Även sitt&ligg momenten var nytt och jag klarade det oxå ganska så hyfsat bra.

Men det roligaste idag var när jag hämtade en av träapporterna som låg borta vid MORS ryggsäck. Så här gick det till: MOR placerade sin ryggsäck en bit bort från själva träningsplanen, jag lade då oxå märke till att Sandys & Lakrits mattar placerade några träapporter där intill. När jag hade gjort ett storstilat hopp över hindret så blev MOR så glad att hon stirrade upp mig lite och på tillbakavägen till köhopparledet så kom jag att tänka på träapporterna och så jag drog iväg för att hämta en. Lakrits for efter mig i ett jehu, men jag tog bara apporten och sprang till MOR med den och Lakrits återsprang till sin matte så inget bus skedde (förutom att jag inte fått tilåtelse att hämta träapporten förstås).

Bildkavalkad...

... från årets hittills finaste vårdag.
image492

image485
Solglasögon hade kanske varit bra:
image493
Oj vad det kliar ...
image486
... härligt ...
image487
aj, vad var det som bet mig?
image488
såå, nu känns det bättre
image489
I malmö city finns inga riktiga hopphinder så man får ta vad staden har att erbjuda:
image490
Detta skulle Bent min lydnadstränare se för han klagar alltid på att jag inte hoppar tillräckligt högt över hindret:
image491

Öppen träning med Flatteklubben...

... vid Saxstorps dammarna har jag och några andra varit på idag.

9.20 kom vår träningstaxi (Marie & Lakrits) och hämtade upp oss. När vi kom fram hade Ann & Elliot redan anlänt och vi kunde se dom sittandes på stranden uppifrån parkeringsplatsen. Sedan dök Sara & Salsa, Sara, Sudden & Östen upp + ytterligare 2 mattar med sina tikar (tror mattarna hette Sara & Inger). Tillsammans blev vi 8 st som tränades av 7 mattar i årets hittills finaste dag.

Vi delade upp oss i 2 grupper, 1 grupp började med olika dummieövningar och 1 grupp tränade med vilt. 

Jag började med dummieträning och startade med 3 enkelmarkeringar. Den första både hämtade & avlämnade jag jättebra. Den andra och tredje hämtade jag jättebra men tyckte inte att jag behövde lämna dem ifrån mig på direkten. Men jag blev totalt överraskad över att MOR inte gjorde någon stor sak av det, det fick alltså inte den effekt som jag trodde det skulle få och då var det inte lika roligt längre och då kunde jag lika bra att lämna av för att få fortsätta göra kuliga saker. Rätt smart tänkt av mig va?

Sedan blev det linjeupptagsträning. 3 dummiesar placerades ut med lagom mellanrum. Detta klarade jag hur bra som helst. När jag tagit upp den 1:e så funderade jag en millisekund på om jag skulle byta ut 1:an mot 2:an men jag ångrade mig snabbt när jag hörde MORS ljuva stämma ljuda lite.

När vi var klara så bytade vi stationer.

Ett fält med fåglar placerade ut och jag fick äran att börja. Jag sprang långt ut hittade en krax och påbörjade tillbakaspringningen men då fick jag doften av en and i näsan och bestämde mig för att se om jag kunde ta in en den istället (har ju tidigare haft lite svårt för att greppa om de stora andhanarna). Jag tog ett rejält grepp och började stolt springa tillbaka men då gled den ur greppet och jag tappade den, jag gjorde en nytt försök och kom en bit längre in, men sedan kom MOR och bara tog anden och så gick vi tillbaka till utgångspositionen. Jag hämtade sedan en duva men släppte även denna alldels för tidigt, jag har alltså ännu inte riktigt fattat att fåglarna oxå skall avlämnas till MOR.

Efter dessa 2 moment så körde hälften hem. Vi som blev kvar fick träna på ett litet närsök med minidummiesar. När jag skulle hämta in den 1:a så tog jag en blå först men såg sedan den granna gröna istället och då bytade jag sedan sprang jag direkt hem till MOR. När jag skulle hämta den 2:a så fanns det mindre att välja på så klart men MOR hade dessutom placerat ut en "vakt" och då vågade jag helt enkelt inte byta.

Dagen avslutades med att jag fick pröva på att apportera i vatten. Men jag gjorde som jag gjorde i fjor somras när jag fick testa, dvs jag skakade av mig vattnet så fort jag fick fast mark under tassarna. MOR gjorde ett tappert försök och gick ganska långt ut i vattnet för att försöka förhindra mig, men det räckte inte riktigt  jag lyckades skaka mig fast att jag bara hade lite av kroppen ovanför vattenytan.

Jag var lös nästan hela tiden under denna träning och jag fick klart godkänt. Visst jag smet efter MOR ett par gånger men jag blev snabbt upptäckt och tillbakavisad och sedan stannade jag snällt kvar, man måste ju testa lite.  Men på närsöket sprang jag efter Salsa, hon brydde sig inte ett smack, dvs struntade helt i mitt försök till uppvaktning. MOR sprang efter mig och hennes uppvaktning struntade jag i så klart tills Salsa var tillbaka hos sin matte då gick jag till MOR.

MOR hade glömt att ladda batteriet till kameran och då är det ännu svårare att fånga en svart flatte på bild, men som tur fanns det några andra snälla 2-beningar, Sara & Marie som kunde knäppa några på oss med sina kameror.
Här kommer några linjeupptagsbilder tagna av Marie:
Ser väl rakt & snyggt ut, eller?
image483
Inte så pjåkig avlämning heller:
image484

Spår 12...

... var spårlöst borta.

Så här började dagen: 
MOR & jag körde själva till Södra Rörum & mötesplatsen på Kyllingahus, detta för att vi skiftas om att samåka jag, Lakrits & Elliot med mattar. Spåren vi valde att gå idag låg inte på samma ställe och därför blev det lite omorganisering. Rätt som det är så öppnas bakluckan på bilen & Lakrits är på väg in i min bur. Förra veckan lade MOR spår 12 och då trodde hon givetvis att den som lagt spåret denna gång börjat ungefär på samma ställe så vi kör iväg. Men icke sa nicke, när vi kommer fram så fanns det inte ett spår av spår 12 så långt ögat kunde nå ej heller hela vägen upp till nästa vägkorsning. Så vi vände och körde tillbaka, träffade på 2 andra spårare som instruerade oss om att vi skulle fortsätta upp till vänster i korsningen där vi vänt tidigare. Det var alltså bara att hoppa in i bilen igen och vända och köra tillbaka upp igen. Vi körde ända upp till vägkorsningen, tog vänster och där en bit upp fick vi så äntligen syn på spårbörjan. MOR vill gärna att jag pinkar en gång innan jag börjar spåra, men idag hade jag inte tid till detta. MOR tog in mig i skogen mitt emot spårbörjan men jag kunde inte koncentrera mig, jag fick någon härlig doft i näsan hela tiden. MOR gav upp och sa, skit i och pinka då, då spårar vi istället. Selet och linan åkte på och vi gav oss iväg ut i spåret. 1:a sträckan gick bra tills vi kom till återgången som gick över en bäck, jag hoppade över, upptäckte att spåret inte fortsatte där, hoppade tillbaka men kom lite fel på det så jag hoppade över ytterligare en gång för att konstatera samma sak en gång till. Tillbaka igen och denna gång gick det bättre att ta sig an den andra sträckan, 3:e sträckan kom jag på efter en liten ringning, sedan bar det uppför rejält. Är inte helt säker på om det kom någon fjärde vinkel och femte sträcka, ibland går det bara så snabbt att man inte hänger med riktigt i svängarna. Men in på slutsträckan kom jag efter att ha passerat över vägen och vinklat till höger. När jag spårat en rejäl bit så kom vi parallellt med bilen och i den satt Lakrits och gav lite ljud ifrån sig. Lite längre fram blev jag lite vilsen för där fanns mina egna dofter, det var ju där som MOR försökt att få mig att pinka från början. Alltså dofterna jag fick i näsan direkt var från spåret och spårslutet. Vem hade kunnat ana att spårslutet var på andra sidan vägen? Tydligen inte MOR i alla fall, men men, jag fann skatten tillslut i alla fall.

Helstolt fick jag bära klöven mot bilen men precis som vanligt så tyckte jag att det var alldeles för tidigt att bege sig tillbaks in i buren igen. 3 gånger lekte jag och MOR kurragömma innan jag gick med på att åka vidare (men skatten släppte jag inte ur gapet på hela tiden). Sedan var det dags att åka iväg så att Lakrits oxå fick spåra. MOR har berättat att det gick bra för henne oxå, men att hon hade lite otur på 4:e sträckan då det dök upp ett par med en hund som inte lät så himlans trevlig och det störde Lakrits koncentration lite. Men efter ett litet tag så var hon på spåret igen.

Tyvärr tar det roliga slut alldeles för fort, när vi kom tillbaka tillKyllingahus så var det dags för Lakrits att byta till Elliots bil igen och jag och MOR styrde kosan hemåt igen.

Väl hemma så tog jag mig en rejäl tupplur medans MOR & LILLMATTE var iväg och handlade. När dom kom hem igen så var det dags för en längre eftermiddags tur. Vädret var underbart och när vi kom in i M-parken så stötte vi på Guinness & Grappa. Guinness verkade lite trött på sin lillasyster så MOR föreslog att Guinness skulle få följa med oss vilket han så klart fick. Vi hade en mysig tur tillsammans i det fina vårvädret. Resten av dagen/kvällen har vi bara tagit det lilla lugna.

När vi skulle ut på dagens sista runda så lade jag märke till att en dummie åkte ner i MORS ficka och jag var jättespänd hela rundan. På gräsmattan bakom Teaterrestaurangen fick jag apportera och jag gjorde precis som man skall. Som belöning fick jag bära dummien hela vägen hem.

Riktigt nöjd & belåten är jag och tror att jag kan sova riktigt gott nu. Imorgon får vi lite sovmorgon... sedan kommer träningstaxin (Marie & Lakrits) och hämtar oss, vi skall till Järavallen och träna på lite av varje skulle jag tro att det blir.

Var har jag...

... sovit inatt?

Tro det eller ej men jag har sovit tillsammans med MOR.

FAR är inte hemma på hela helgen så då fanns det en plats ledig vid sidan om MOR men där fick jag inte ligga (FAR måste få ha sin sängplats kvar när han kommer hem säger MOR). Men eftersom att inte LILLMATTE heller var hemma så intog vi hennes säng. Snacka om att jag blev förvånad/chockad när MOR gjorde klart för mig att vi för första gången skulle sova i samma säng tillsammans. Behöver jag berätta vad jag tyckte om detta? Nej, tror inte det va!

Det har hänt...

...  mycket i Magistratsparken idag.

Först vill jag berätta att det är lite synd om Kalle, dvs fyllehunden som lever i Magistratsparken, han fick idag åka iväg med ambulansen. Jag såg att han var vid medvetande, så han hade nog bara fått lite väl mycket innanför västen idag och är säkert uppe på bånen igen imorgon. Hoppas bara att hans cykel med hela hans bohag finns kvar då. Han har EN käraste ägodel en "käpp" en lång tjock pinne med en fjäder på toppen, det var det enda som han fick ta med sig i ambulansen.

Jag har fått leka med Grappa och Sigge kom och undersökte MORS fickor, han är en riktig godisletare.

På sista kvällsrundan spårade jag upp en hel kycklingbit som satt på ett spett, men inte fick jag behålla det inte, nej det tog MOR ifrån mig och stoppade direkt i en soptunna. MOR håller på att sammanställa en lista över en himlans massa bra belöningssätt, men tydligen finns det inte med att en självfunnen belöning skall få behållas, det borde det göra tycker jag.

Regnet vräker ner och har gjort så nästan oavbrutet sedan klockan 20 ikväll. Har det gjort detsamma i Södra Rörum så lär det bli tufft att spåra imorgon. Men imorgon är en annan dag...

Idag...

... kom protokollet från mitt spårprov i Gårdstånga "dungen".

Själva spårförmågan skiljde sig inte så mycket men tiden... detta var mitt näst snabbaste spår i karriären.

Rörligt prov 2008-03-30:
Väderförhållandet: lite regn på fredagskvällen/natten, men helt ok spårdagen
Domare: Görel Hilborg
Start & sträcka 1 - Tar snabbt an spåret, klarar utan tvekan
Vinkel 1: Klarar med ringning (bloduppehåll)
Sträcka 2: Klarar utan tvekan 
Vinkel 2: Klarar utan tvekan (bloduppehåll/återgång)
Sträcka 3: Klarar utan tvekan  
Vinkel 3: Klarar utan tvekan
Sträcka 4: Klarar utan tvekan (kryssande) 
Vinkel 4: Klarar med ringning
Sträcka 5: Klarar utan tvekan (bloduppehåll)
Spårslut: Klarar med ringning

Erhållna poäng Spårningsförmåga: 5  = utmärkt
Moment 2 Arbetstempo: 6 = lämpligt
Moment 3 Självständighet: Ej behövt ingripande eller hjälp
Moment 4 Skottprövning: Godkänd

Tid: 15 min
Summa: 37 poäng (-5 bl a pga kryssandet på sträcka 4 de små ringningarna)
Allmänt omdöme: En härlig hund med stor spårglädje. Reder ut spåret självständigt till klöven.

= 1:a

Nu har vi tillräckligt med gröna skogsdiplom från SBaK, nästa prov får allt bli genom SSRK, den rätta klubben v s.

MOR skall...

... vara himlans glad för att jag har en inbyggd väckarklocka för annars hade hon kommit försent till jobb idag!

Jag kände...

... på mig att jag skulle få träffa Lakrits & Marie idag.

Men jag trodde att dom skulle komma in på en stadspromenad som dom brukar, men så blev det inte. MOR & jag åkte iväg till Lakritsskogen istället, vilket jag tyckte var en ypperlig idé.

Först blev det lite bus på fältet, sedan fick jag och Lakrits följa med MOR upp en bit i skogen medans Marie pysslade med något helt annat. När Marie var klar med sitt så gick vi på en lång promenadrunda. Vi kom tillbaka till nästan samma plats där Marie varit och hittat på något tidigare, det visade sig att hon lag ut ett helt sök med dummiesar. Vi klarade av uppgiften riktigt bra båda två.

Jag var både trött & törstig när vi påbörjade vägen tillbaka till bilen. MOR frågade om jag kunde få lite vatten. Marie gick in i trädgården för att kolla om Knappen var inomhus. När kusten var klar fick jag komma in i Lakrits trädgård. Där fick jag vatten i dubbel bemärkelse. Jag drack vatten och sedan kunde jag bara inte motstå att ta mig ett dopp i en av deras dammar. Kallt var det så jag for upp snabbt som attan, men kollade sedan försäkerhetsskull om det var lite varmare i änden, men nix det var detsamma, men vad spelade det för roll, jag hoppade i en gång till. Det gäller att passa på, för man vet aldrig när man får chansen igen.

Att på en och samma kväll få uträttat så mycket kuligheter, det här ett himlans bra hundliv tycker jag.

Badsäsongen...

... 2008 är inledd.

Efter att FAR intagit sin frukost imorse så begav vi oss till fältet. Jag var i stor sett ensam där och då passade jag på att ta årets riktiga PREMIÄRDOPP i Öresund.

Det ryktas att det kommer bli många bad framöver... men inte bad för att det är härligt utan för att jag skall lära mig hämta in dummiesar/fåglar även från vattnet. Det låter kul... det ser jag verkligen framemot. Men jag har inte förstått varför MOR flera gånger sedan i söndags pratat om att hon förmodligen behöver investera i ett par vadarbyxor. Är det är jag eller hon som skall vattenapportera?

Annars har dagen varit lugn & stillsam & träningsfri (förutom de där små vardagliga träningsmomenten som att gå fint, sitta vid övergångsställe innan övergång, hålla MORS handskar mm)

Kul...

... måndag med flera positiva inslag.

MOR kom hem i tid från jobbet så vi behövde inte stressa iväg till Lomma, tvärtom vi åkte iväg i väldigt god tid.

Lyckomoment 1:  Jag tog mig leksamt fram till bilen och hoppade in direkt när MOR bad mig. När vi kom till Lomma fick jag springa av mig lite i skogen, sedan utförde jag Lyckomoment 2: Jag sökte upp de 4 minidummiesarna som MOR lagt ut och avlevererade alla till MOR. Lyckomoment 3: Jag hade mer & bättre kontakt med MOR på lydnadsträningen och fixade oxå resterande lydnadsmoment bra. Lyckomoment 4: När kursen var avslutad och färden hem skulle påbörjas så var jag på väg in i buren redan innan MOR hunnit öppna dörren, snacka om att kunna chocka omgivningen 2 ggr på samma dag!

Vi har haft en riktigt bra & rolig träningskväll tillsammans jag & MOR.

Höjden av...

... taskighet utsattes jag för idag av MOR.

Klockan ringde trots att det var söndag och jag ställde in mig på att något roligt skulle hända även idag.

MOR fixade matsäck och packade ryggan och slutligen klädde hon på sig ytterkläderna och så böjer hon sig ner och klappar mig och säger: "Hej då gubben... MOR kommer snart igenm du får stanna hemma idag och ta hand om FAR & LILLMATTE".

FY FARAO vad taskigt... det kommer att ta tid att smälta det här. Även om MOR berättade när hon kom hem att hon varit och tittat på hur ett jaktprov går till och att hon gjorde det för min/vår skull, dvs för att hon inte helt skall göra bort sig OM vi kommer att starta någongång framöver. Hon har noterat idag att vi har mycket att jobba på... fotgåendet, vattenapporteringen (framförallt avlämning innan skakandet), hålla fokus och orka hämta in 5 fåglar på söket. Våren är lång och så även sommaren så vi får väl ligga i lite extra och så får vi se vart det barkar.

MOR fick låna LILLMATTES kamera och hon hade inte riktigt full koll på den, några bilder blev svart/vita och några är i färg, men ganska fina. Jag publicerar några på mina träningskompisar som varit i farten idag.
Sandy:
image470
image471

Pang! Träff!:
image473
En uppmärksam Tess:
image472
Där kom den:
image474
image475
MOR stiftade oxå bekantskap med Shiva & hennes matte Carina idag och här kommer några bilder när dom oxå jobbade.
Skall inte den där skytten flytta på sig tro... jag tänker faktiskt ta mig upp där:
image476
Skit i ett då, jag får väl gå runt dig:
image477
Inte är väl det din matte Shiva:
image480
Nä nu blev det rätt:
image481
Sista bilden idag får bli på en "Fågelskrämma", nej jag menar på en glad "Fågeltransporterare":
image482

Måste bara...

... publicera några bilder på Currys & Jåkers söta valpar.

Detta är lilla Jazz-gossen:
image472
och här hans söta lillasyster Maya:
image468
Lite mat får dom som tur är också då & då av sin snälla goa mamma Curry:
image473

Tufft...

... men väldigt roligt spår fick jag gå idag.

Om det var blött i markerna igår när spåren lades, så var det ännu blötare idag. Regnat duktigt hade det gjort inatt och de 2-beningar som inte hade stövlar på sig idag var det allt lite synd om...

Spår 11 som jag fick gå var ett långt, tufft och emellanåt ganska snårigt spår men jag tog mig igenom det hela om än med lite hjälp bl a i återgången. Där blev jag lite vilse, det luktade enormt mycket vidare framåt men ändå inte rikitgt samma doft som jag följt tidigare och jag försökte, inte en gång utan 2 gånger, men kom inte riktigt rätt, vem hade trott att spårläggarna gått rakt in snårigheten när det var öppet och fint på alla andra håll? Inte jag i alla fall. När vi kom in i snåret så fick MOR en pinne i ögat och blev blind för ett litet tag. Då hon återfått synen så hade jag snott in mig rätt rejält, jag orkade inte stå där och vänta på henne, fast jag nog borde ha gjort det. Men men spårandet kunde fortsätta och jag fixade resten ganska bra. Men ni skall veta att det doftade förbaskat mycket överallt och spillningar fanns det gott från lite olika vilt, men dom brydde jag mig inte om, jag ville bara hitta skatten vilket jag gjorde till slut.
Förvisso var jag rejält slut och blöt, men jag lovar att det fanns en som var helt slut och ännu blötare och det var hon som gick bakom och höll i linan.

När vi skulle ut från spåret så var vi tvungna att ta oss över en ganska bred bäck: Jag passade då på att ta mig ett gyttjebad och MOR var ganska nära hon oxå, men Marie kom till undsättning och kunde ta emot MOR när hon tvunget skulle försöka ta sig över på en attans hal stock.

Jag fick bära klöven och vara okopplad när vi påbörjade vandringen tillbaka till bilen, men när jag fick syn på bilen i kurvan, ca 20m ifrån så tvärstannade jag. Dom trodde väl inte att jag självmant skulle ta mig dit fram? Eller jo MOR gjorde det nog för rätt som det var så var hon bara borta och jag blev lite ängslig. Jag satte fart upp mot bilarna och som tur var fann jag henne bakom den vita volvon. Därefter var det bara att snällt följa med fram till bilen och hoppa in, ingen andra alternativ fanns att tänka på. MOR var oerhört bestämd på den punkten.

När 2-beningarna sedan lämnat av snitslar & klövar och intagit sin fika så fick vi springa av oss ordentligt i skogen. Jag passade på att bada lite till, jag var ju ändå redan blöt. Tyvärr fick jag inte med mig Lakrits ner, hon stannade lydigt när hennes matte sa till henne att låta bli (hon är en lydig tjej).

Jag har mestadels sedan legat och slappat resten av dagen... det tar banne mig på krafterna av vara ute i den friska luften.

Tack Marie för att vi fick åka med er!

Och vinnaren är...

... Ingela & Tessie.

Efter överläggning med kompanjoninnan Lakrits så blir det vinnande namnet: "The Hot Dogs"

Grattis på er!

(Vinsten kommer att levereras på ett eller annat sätt framöver)

Äsch...

.... det var ju inte lönt att följa med till Södra Rörum i eftermiddags. Det skulle bara läggas spår, inte spåras (det får göras först imorgon) och då var det ju inget kul, men så klart bättre än att ligga hemma ensam.

Undrar egentligen hur det gick för MOR med spårläggandet, hon verkade inte helt nöjd, hon har suttit & muttrat något om att det inte är helt lätt att lägga spår när terrängen är ny för en och full utav bäckar både till höger, vänster & rakt fram. Jag försökte trösta henne genom att säga att många av dom andra har varit med ett tag och lärt känna skogen lite grann i alla fall. Känner jag MOR rätt så tycker hon säkert att det går lättare nästa gång.

Nu skall jag vila mig i form tills imorgon bitti. Måste upp ganska tidigt, 07.45 måste vi vara färdiga för då kommer taxin och hämtar upp oss.

Ikväll...

... besökte jag & Lakrits Allans korvar för att testa om TJOCKKORVARNA var så goda som vi hört ryktas om. Jo då de var smaskiga, bäst hitintills skulle jag vilja påstå. 

Jag tror att Jag & Lakrits skulle kunna bli ett bra TJOCKKORVS-TESTTEAM. Bong är ju ute ock kollar läget på alla 2 beningsrestauranger... vi skulle kunna ta oss an Malmös korvkiosker.

Men man skall ju inte avslöja sina egna namn så nu behöver jag lite hjälp och utlyser så klart en ny tävling:
VILKET NAMN SKALL VI GÅ UNDER? Som vanligt belönas bästa förslag.

Till skillnad från tidigare stadspromenader så fick vi idag leka av oss lite i Pildammsparkens rastgård. Vi sprang som galningar så klart.
Här fick vi vila lite innan fortsatt promenad:
image462
Visst stämmer texten bra överens med hur Lakrits är?
image463

VÅR...

... är det våren som har kommit nu tro?

Jag njöt i alla fall fullständigt i eftermiddags, synd att jag inte fick bada bara:
image465
image466


Snuvad...

... på konfekten, nej jag menar på spårandet.

I söndags skulle vi ju ha gått ett ordinarie viltspårsprov, men detta blev inställt pga snövädret. Vi blev tillfrågade om vi kunde den 6 april istället och på denna fråga svarade vi JA. När vi blev tillfrågade om vi ändå ville gå ett rörligt viltspårsprov i söndags så svarade vi oxå JA men trodde förstås att vi hade vår plats kvar tills på söndag.

Men när MOR igår bara skulle dubbelkontrollera tiden så fick vi svaret att vi inte hade vår plats kvar... vi hade ju gått ett rörligt prov i söndags så då var väl inte vi intresserade av att gå ett till denna söndag.

Ja ja, skitsamma vi får boka in oss på ett nytt prov en annan dag. Men håll med om att det var lite konstigt, dom kunde väl ha ringt och frågat oss, istället för att dra egna slutsatser?

Så överraskad...

... man kan bli ibland. Man åker iväg till något som helt förändras till något annat. Om jag säger att jag blev besviken så ljuger jag.

När MOR kom hem från jobbet med andan i halsen så var det för oss att ge oss iväg till Lomma för att även idag träna lite lydnad. Det var massvis av bilar när vi kom fram, tydligen så är flera kurser igång på tisdagar.

MOR och jag hann ta en rastningsrunda innan Bell, Spot, Isa & Elliot med mattar dök upp.

Att träna lydnad på appellplan var inte ens till att tänka på för oss. Istället plockades en massa har- & kanin dummisar fram och vi gick bort till furet och tränade apportering. När jag skulle hämta min sista dummie så sökte & sökte jag men det blev lite jobbigt när duracelbatterierna började ladda ur... men rätt som det var så trillade en dummie ner från himlen och då fick batterierna lite mera kraft. 

Vi har hunnit med en liten kort kontaktövning oxå ikväll när jag & MOR tog nattarundanoch JA det funkade!

Jo...

... nog tusan finns det hopp har jag & MOR gemensamt kommit fram till ikväll.


Vi har varit på lydnadskurs i Lomma och tro det eller ej, MOR var helt klart intressantare för mig än vad hon nånsin varit tidigare. Jag vet inte riktigt vad som har hänt med mig... men mycket uppskattat blev det kan jag lova och jag gick inte heller lottlös ur det hela.


De moment vi tränade på fungerade bra. Dock tjuvade jag lite på inkallningen, dvs jag började springa mot MOR innan hon gett mig klartecken. När MOR skrek NEJ så stannade jag på direkten och det tog inte många sekunder förrän MOR var framme och tog mig tillbaka till ursprungsplatsen. När hon lämnade mig igen så tröttnade jag och tänkte ta mig en vilopaus så jag la mig ner, vilket inte heller var så populärt. Återigen kom MOR tillbaka och därefter gjorde jag som hon önskade allt för husfridens skull.


När vi var klara så frågade Bent MOR om jag var glad för att apportera för att han gärna skulle vilja se hur vårt samarbete fungerade där. Ett fält placerades ut med en 6-8 dummiesar. Jag hämtade in 6 eller 7 st och avlevererade dom riktigt bra om jag får säga det själv.


Helnöjda lämnade vi Lomma idag.


Så har man...

... då också prövat på ett "Elit-viltspår" (dock ej riktigt med alla svårigheter).


Jag var lite extra sömnig när klockan ringde imorse. Av någon fånig anledning så har en timme försvunnit inatt bara så där huxflux. Men trots att jag var lite extra trött så har jag sovit som en prins inatt, jag har nämligen sovit inne hos LILLMATTE och i hennes säng.


Strax innan 9.30 så började det ske lite aktivitet i hallen och när stövlarna åkte fram så började jag ana att det var spårande på gång. Jag trodde faktiskt inte att det skulle bli något spårande denna helg så jag blev glatt överraskad. Jag skulle egentligen ha gått ett ordinarie prov idag men detta blev inställt pga att det inte var barmark i Hässleholmstrakterna vilket det måste vara, marken får alltså inte vara snötäckt. Men istället blev det så att jag fick gå ett rörligt prov. Lite stressigt blev det dock när MOR upptäckte att det inte fanns några kontanter i plånboken hennes. Så en tur om bankomaten var nödvändig och sedan också en tur om SHELL-macken i Gårdstånga för att få växlat en 5-hundring. Sedan körde vi inom och hämtade upp spårdomare Görel för vidare färd mot ett för mig nytt spårställe.

                                                    

När jag kom ur bilen så ville MOR att jag skulle lyfta på benet en gång så hon började gå med mig i vägrenen men jag hade inte tid, men MOR gav sig inte och tog mig över på andra sidan och där hittade jag en jordhög som jag tyckte var helt ok att göra en liten revirmarkering på. Tillbaks över vägen och jag fick samla ihop mig lite innan MOR var villig att sätta på mig sele & lina. Sedan bar det iväg och jag var jätte fokuserad, vissa svårigheter brydde jag mig inte om, på någon sträcka kryssade jag lite och någon liten ringning här och där blev det också. Men över det stora hela så spårade jag jättebra vilket också Görel berömde mig för. Hon berättade också att detta spår är klassat som ett Elitspår och det är ju inte fy skam att ha klarat av ett sådant också. Görel berättade också att på ett ställe där jag snabbt gick fram och spanade på en gran brukar vara det ställe där vildsvinet brukar stå och trycka. Vilken tur att varken jag eller framför allt inte MOR hade en aning om detta innan vi startade.


Otroligt nöjda var både jag & MOR när vi styrde kosan hemåt igen och väl hemma så knoppade jag in i flera timmar efter att ha sörplat i mig en stor skål vatten.