Nu måste ...

... jag ställa upp helhjärtat för min brorsa Enzo. Han tappade tydligen sin aptit när han var på jaktkursen förra veckan och det verkar som om Lakrits har ett finger med i det hela.  

Detta känns lite allvarligt, jag får ta itu med det direkt imorgon bitti.

Enzo, Lakrits kan ni ge mig några ledtrådar på var ni tror att jag kan börja leta? Så klart på kursplatsen, men skall jag börja där vi höll till med Gert eller Kent?

Testing...

... testing!

Ikväll var vi ute bakom stadsteatern och tränade. Bl a testade vi mina nya linjetagsdummiesar och dom fungerade riktigt bra. Dom höll sig hela tiden stående vilket gjorde att det var lätt att se dom, färgen på dom gjorde säkert sitt till oxå. 

Annars har dagen bara löpt på....

FAR började med lite sillafrukost och musiktävling här hemma imorse (10.00) med sina brödrar, sedan skulle dom dra till Bakken och än har vi inte sett röken av honom. Får hoppas att han är hemma innan MOR ger sig av imorgon bitti bara.

MOR har tvättat och haft sig, jag fattar inte hur 2-beningar kan använda så mycket kläder på bara en vecka? Dom måste vara ena riktiga smutsgrisar!

LILLMATTE har varit hundvakt hemma hos Tarzan ett par timmar.


Kolla in...

... mina finfina linjetagsdummiesar som jag fick i present idag för att jag var så duktig igår när man tog ett blodprov på mig.


Bilder från...

... måndagens stadgekurs i Pärup samt från gårdagens jaktkurs:
Samlad trupp på väg mot jaktplatsen:

Foto: Carina Haapanen
Vägmöte med den galna cyklisten:

Foto: Carina Haapanen
och barnvagnsterrorristen (kolla vad hon gick omkring med i sitt barnvagnsstativ):

Foto: Carina Haapanen
Träffade MOR ballongen tror ni?

Foto: Carina Haapanen
Jo visst gjorde hon det och det innebar att jag fick hämta bytet åt henne:

Foto: Carina Haapanen
Söta lille Mickelräv:

Foto: Carina Haapanen

Stadgeserpentingång:

Rakryggade mattarna Carina & MOR:

Är det detta som kallas för bra kontakt?:

Här lovar jag att jag var fokuserad:

och här oxå:

Avlämningen kan väl ingen klaga på heller, eller?

Spana i gräset kan jag oxå:


Enzo, det här är oxå en snygg tjej, har du träffat henne?

(R)Apportering...

... del 2 av 6.

Trots idogt regnande hela dagen så klarade vi oss så när som från ett par små stänk bara ikväll.

Precis som förra gången fick vi gå i samlad trupp ner till träningsplatsen.

Stadgeträning - kan man aldrig få för mycket av - idag fick vi gå lite serpentingång, först i koppel sedan utan. På "kvarsittningen" flög det först dummiesar omkring oss sedan skulle vi kallas in en efter en. Tillslut satt jag kvar alldeles ensam alla andra hade fått komma in till sina mattar & hussar och jag trodde så klart att det snart skulle vara  min tur men då far det plötsligt två dummiesar till över mitt huvud innan jag blev inkallad. Vaffor gjorde dom på dette viset mot mig? Hade jag inte skött mig eller var det för att jag var för duktig?

Efter stadgan blev gruppen uppdelad och vi hamnade hos Gert tillsammans med Vira & Berit, Calla & Ann-Sofi, Max (labben med den rätta färgen enligt Gerts tycke) & Carina + "jumjum" (nej så hette han nog inte den "danske" labbekillen) & hans matte som jag oxå tyvärr glömt namnet på.

Vid första markeringsövningen skulle det störas ordentligt. Gert kastade en markering, jag fick "kvarsittning" och MOR gick ifrån mig och istället för att jag skulle få hämta dummien så gjorde MOR en inkallning först och sedan fick jag hämta dummien. Sedan fick jag återigen "kvarsittning", MOR gick ifrån, Gert kastade en dummie och återigen kallades jag in först. Här valde jag rätt även om jag slog en snabb blick mot dummien.

Nästa övning Referensmarkeringar. Här fick vi jobba i par. Jag fick börja, A-S & Calla gick ut en bit, kastade en dummie mot en referenspunkt (träd/buske etc). Jag skickades och första gången gick det bra andra gången ökades avståendet för att göra det lite svårare men det gick bra i alla fall. Sedan bytade vi plats, MOR kastade två markering till Calla och jag vändes ifrån situationen båda gångerna. När vi sedan bytade utgångspunkt och förlängde avståendet ytterliggare så lyckadedes det inte lika bra, jag var inte lika motiverad. Tydligen är jag en ganska låg kille som behöver lyftas lite och då är det inte helt bra att jag tas ur situationer för ofta. Jag hoppas att MOR tänker på detta i fortsättningen för annars är risken stor att jag tappar sugen helt och det skulle ju inte vara kul.

Sista övningen hos Gert blev en test av hur bra våra minne är. Även här jobbade vi i par. En markering kastades och så lämnade jag & MOR platsen för en stund, när vi kom tillbaka så var det bara att sticka iväg och hämta in dummien utan någon som helst tvekan.

Sedan var det pausvila med fika (trodde vi) men jag hann bara snusa upp var löp-Lakkan sedan kallade Kent på oss och nästa övning skulle påbörjas. De markeringsövningar som vi gjorde förra gången skulle nu göras lite svårare genom att avståndet skulle ökas. Jag markerade var dummien föll, sprang iväg men tvärbromsade när jag fick Lakkans underbara doft återigen i näsan och då måste jag erkänna att det blev ett svårt val. Jag fortsatte ut efter viss tvekan men det blev en usel hämtning och en lika usel avlämning. På nästa försök sprang jag inte ens ut, jag kallades tillbaka och fick starta förbi Lakkans doftplats men det gick inte mycket bättre, jag hade bara fått en sak på hjärnan och den var intressantare än att hämta in en dålig dummie. Kanske att jag varit lite mer medgörlig om inte MOR låtit så himla förbannad, tänk om hon istället med mjuk röst sagt: apport när jag skall skickas ut och ja ja ja när jag behöver lite hjälp på traven. Nu får MOR helt enkelt ta och skärpa sig lite annars anmäler jag henne till en kurs i kommandobetoning. Lite molokna gick vi ur denna övning, jag för att jag togs ifrån det härliga området och MOR för att jag inte fixat att koncentrera mig på den uppgift som jag borde ha koncentrerat mig på. Men hur lätt tror hon det är egentligen för en kille med svallande pubertetskänslor?

Här fick vi en liten andhämtningspaus och nästa övning gick ut på att fixa markeringarna som kastades över ett litet backkrön. Första gången kastades en vanlig dummie, jag sprang ut med bra fart, tog mig bra över krönet och letade utav bara f-n men jag fick bara en viltdummiedoft i nosen men fann ingen sådan men efter ett litet tag så fann jag dummien som var kastade och sprang direkt hem till MOR och lämnade av ordentligt (jag vågade inget annat). Nästa gång kastades en viltdummiemarkering och den fann jag på direkten och tvekade inte en sekund på var jag skulle bli av, det var tillbaka till MOR som gällde.

Jag fick sedan avsluta med två markeringar  som kastades av Frida på stigen dock mot motsatta hållet. Då hade jag både bra fart in & ut och tramsade inte alls. Det var skönt att avsluta denna kurskväll på ett bra sätt.

För att hjälpa mig på bästa sätt så fick MOR en hel del tips och summan av kardemumman av dessa blev:
- Inte ta mig ur situationer för ofta
- Skicka snabbt för att behålla fokusering hos mig
- Ändra röstläge
- Hon måste försöka hitta ett sätt som gör att jag tycker det är roligare att avleverera till henne.

Lite foto från stadgeträningen i måndags resp idag läggs förhoppningvis ut på kvällkvisten.


Det är banne mig tur...

... att jag har en inbyggd väckarklocka för annars hade inte min flock kommit upp i tid idag. Risken hade då varit stor att MOR kommit för sent till jobbet, LILLMATTE till skolan och jag & FAR till min blodprovstagningstid och det hade inte alls varit bra.

Men det är banne mig inte tur att kranen där upp gått sönder igen (FAR kunde du inte fixat det bättre i lördags natt?). Jag VILL INTE att det regnar när jag skall på jaktkurs, men om vi alla håller tassar & tummar så har kanske kranen lagats igen tills ikväll. Sedan hoppas jag att våra små dagliga träningspass visar på framgång ikväll och att vi får godkänt på "läxan". 

En himla massa...

...pangande med lyckosamma träffar blev det i Pärup igår.

Vi fick börja kursen med att i samlad trupp tas oss fram till jaktplatsen, på vägen stötte vi på en störig "mamma" med både barnvagn och hund samt en "störig" 2-bening på cykel. Precis när jag & MOR skulle passerade dom så började dom tjoa och tjimma. Jag måste erkänna att jag blev lite rädd, jag var inte alls beredd på ett sådant utfall från deras sida. Vi stötte på dem en gång till sedan och då brydde jag mig inte.

När vi kom in på jaktplatsen så fick vi gå på "trampjakt". Framför oss skiftades Theo & Tilda om att jobba för att skrämma upp bytet och rätt som det var så sa det pang och då är tanken att man skall sättas sig ner (detta har jag nog förtillfället glömt bort) och visa att man markerat var bytet föll. Sedan måste man så klart hålla fokus och vänta på ett "varsågod-kommando" innan man eventuellt får hämta bytet. Ibland var det någon annan kurskamrat som fick äran att hämta först och så klart tog han/hon den som jag spanat in och då tog det lite längre tid att hitta den man inte sett, men då gällde det att koppla på nosen ordentligt.. Att ha en lösspringande 4-bening framför en när man skall försöka koncentrera sig på att gå fot med sin MOR var inte helt lätt men det gick bättre och bättre när jag fattade att jag ändå inte skulle tillåtas att leka.

Efter första övningen blev det så dags för MOR att pröva sin jaktlycka. Vi gav oss ut, vi hade fått reda på att det var väldigt viktigt att vi smög för att inte skrämma bort bytet. Detta fixade vi, men MOR hade siktet lite dåligt inställt från början men sedan blev det en fullträff och jag skickades för att hämta fågeln. Men jag blev lite tveksam på upptaget när jag kom fram, det hängde något gult sladdrigt ballongliknande föremål fast i fågeln, men efter viss övertalning så chansade jag på att det gula inte var farligt och så sprang jag och visade MOR vad jag hittat åt henne.

Sedan var det dags att försöka hjälpa Marie & Tonie att "fixa" mickelräv som har sprungit omkring och ställt till med lite oreda på deras träningsplan. För att komma in på träningsplanen fick vi traska förbi kanin- & vaktelburarna, jag slängde en snabb blick för att kontrollera att dom hade det bra sedan släppte jag dom och gick vidare. Men strax därefter började det vina frisbeesar runt öronen och det var lite spännande, jag försökte fånga en men där fick jag tji, MOR var med på notan och korrigerade mig direkt. Tänk att allt kul skall måste föregås av ett "varsågod-kommando"! Ja ja, tillbaka till rävjakten. När MOR hade fått syn på räven så lade hon sig på knä och bad mig sitta stilla, siktade och minsann, hon träffade precis där hon skulle. Jag fick inte gå med henne direkt, hon ville först gå ut och checka läget, sedan kallade hon mig till sig och så tittade vi på räven tillsammans, det var spännande! Under tiden som alla "jägare" sedan inspekterade Mickel en bra stund så fick vi 4-beningar sitta/ligga kvar på behörigt avstånd. Vi var så duktiga, Marie försökte få igång oss med lite tjohejande... men icke sa nicke vi väntade på rätt kommando från våra mattar.

Det finns minsann gått om vilt där uppe i Pärup och några "harar" skulle oxå försöka "fixas" innan mörkrets intrång. Här fick jag gå fot med en skytt till höger om MOR, jag borde gått bättre fot, men Marie säger att det är MORS fel så jag behöver inte ta åt mig, åtminstone inte så mycket. Plötsligt dyker haren upp och pang och så låg den där en bit framför mig och jag ville iväg.... men så var det där där med sittandet igen, attans oxå att jag missade det igen. Jag märkte att MOR gick iväg men jag var ju så himla fokuserad, ville ju inte att haren skulle försvinna ur min åsyn, så jag stod still bra länge innan jag började känna lite konstiga vibbar från skytten och hon blev oxå rätt irriterad för att jag inte sökte upp MOR, så då fick jag fart vill jag lova och på vägen fram mot haren gick jag väldigt fint men behövde ha ett sittkommando innan jag blev skickad att hämta in "haren". Även här blev jag lite konfunderad, den var inte bara att plocka upp ta med sig, den jäkeln stretade emot rejält, men tillslut så bärgade jag hem den :-)

Attans vad kul det var även denna gång! När vi åkte iväg så var det med lite vedmod, detta skulle vara sista gången för oss, men så säger urgulliga Marie & Tonie att vi (4 st) som missat en gång kommer att få möjlighet att komma en gång till. Hur glada blev vi på en skala 1-10 tror ni?
 
Lena/Guinness, tack för skjutsen och den goda hemmabredda baguetten!

Jag har gjort det...

... igen, dvs överraskat MOR.

I förmiddags åkte vi till Lomma för att träna med Bell, Spot, Kid, Isa & Tess och deras mattar.

Vi började med lite roliga stadgeövningar, bl a kastades det dummiesar framför oss precis när vi i full galopp var på väg in på en inkallning och då gällde det att ta rätt beslut vilket vi alla gjorde.

Jag fick sedan vara med på en kanske lite för avancerad övning för mig, men den gjordes lite lättare för mig. Alla utom Ulrika gick iväg in i skogen, sedan fick vi gå ut i par om två. Ena gången gick jag i par med Tess och då kastades en markering sedan skickades Tess på en dirigering helt åt andra hållet. När hon var klar skulle jag komma ihåg markeringen vilket jag gjorde och fann den ganska snabbt trots att den hamnat under trädgrenarna. I nästa par fick jag gå med Bell och då var det min tur att skickas på dirigeringen. Det krävdes 2 framflyttningar sedan fattade jag i vilken riktning MOR ville att jag skulle gå i och då var det lätt som en plätt att finna dummien.

Avslutningsvis så skulle det sökas vilt. Jag är ju gröngölingen i detta sällskap och när jag som sista kille gick med MOR mot utgångspunkten så var frågan: Skulle jag låtas pröva på ett sök eller skulle jag få markeringar? MOR sa vi gör ett försök på sök, med betoning på ETT. Jag skickades iväg, sprang med bra fart ut, sökte/plockade upp och sprang in och avlevererade. MOR blev jätteglad (nästan som om hon och vunnit högsta vinsten) sa direkt jag skickar igen och så skickades jag igen och igen och igen... slutligen hade jag hämtat in 6 fåglar (på 3:e försöket ratade jag en blöt kanin). 7:e försöket blev inget sök, det blev en markering. Jag sprang ut glad i hågen tills jag till mitt stora förtret upptäckte att det var kaninjäkeln som flyttat på sig. Trots idoga "ta-den-den är jättekul"-försök, först av Ulrika sedan av Margareta och slutligen oxå MOR så bara totalvägrade jag att ta upp den. Trodde dom verkligen att dom kunde lura mig? Men jag tyckte lite synd om dom efter alla försök så när den placerades i min mun så höll jag den i munnen en hel meter och andra gången två meter men något bra avlämningsförsök var det definitivt inte tal om. Övriga avlämningar gick annars helt ok idag, några väldigt bra andra lite sämre men dem gjordes det ingen affär av, här skulle jag bara bevisa att jag visst kan apportera vilt, VILKET JAG KAN (fast inte en blöt tung kanin).

Innan vi lämnade Lomma så ville MOR åka inom djuräffaren, ni vet den affär där inga hanhundar får komma in, hon ville köpa Lakritskonfekt åt mig och lite annat. Bl a ett nytt halsband, den där bling-bling-snakekedjan slet visst på min päls och det gillade inte MOR. Så när ett halsband skulle prövas ut så sa expediten till MOR: har du hunden med dig? MOR svarade JA men sa att jag var en hanhund. Men han pinkar väl inte inne blev nästa fråga och MOR svarade: såklart att han inte gör. Men hämtade honom då och så gjorde MOR det. Jag uppförde mig exemplariskt, det var mycket folk i kassan men jag satt snällt och väntade på vår tur och när det var vår tur så bjöds jag dessutom på godis, inte en gång utan två gånger för att dom tyckte att jag var så duktig & charmig! 

Jag har varit ganska utslagen hela eftermiddagen och har bara tagit det lugnt. Imorgon är det återigen dags att åka till Pärup för sista stadgekursomgången, undrar vad vi skall utsättas för då? Är ni oxå nyfikna på det så får ni kika in igen här imorgon kväll.

Ps. Förresten, tack FAR för att du fixade kranen och satte på lampan igen däruppe!!!!

Fel på kranen...

... måste han ha där uppe idag för annars hade han väl inte slösat så på vattnet!? Någon som känner någon billig men bra rörmokare som vi kan tipsa honom om?

Idag har det verkligen varit en riktig ofrivillig slöedag... har blivit rätt mycket ryggläge om man säger så och så blev jag utelåst på balkongen:

Kanske inte riktigt helt sant... jag glömde att jag gå ut där genom sovrummsbalkongdörren!

Men iväll blev jag rejält trött på skiten och körde huvudet under fällen:

Nä, nu får denna dag vara slut... jag går och lägger mig och håller tassarna för att kranen blir lagad tills imorgon. Förresten kanske FAR håller på att fixa det för han gick iväg strax efter 21 och lär inte komma hem förräns vid 8-tiden imorgon bitti, ja så är det nog!

Dagens...

... träningspass avklarades imorse (dock icke så tidigt som för vissa andra jaktkursdeltagare). Passet bestod bara av ett par stoppsignaler och eftersom att dom fungerade så bra så slutade vi träna och började busa istället. MOR säger att vi oxå måste ha det buskul tillsammans och det hade vi minsann och dag imorse.

Undras om vi skall göra något kul imorgon oxå?

Hipp Hipp Hurra...

... idag är det min mammas 9:e födelsedag, stort GRATTIS kära du!

Nu trodde du väl allt att jag glömt bort dig va?

Tänk, du blir bara snyggare & sötare med åren:

Hoppas vi ses snart!

Träningshjälp...

... är nödvändigt om det skall bli kvalite på träningen så därför tog vi med oss LILLMATTE ut ikväll och hon var minsann inte dålig på att fixa markeringar åt mig.

Vi gjorde lite av markeringsövningarna som vi oxå utövade igår och ja det gick riktigt bra faktiskt om jag får säga det själv men så skärpte jag till mig lite extra, LILLMATTE har ju inte sett mig apportera på väldigt länge och jag ville visa att jag blivit ganska duktig.

På övningen att bryta fokusen på en kastad dummie gick inte lika bra idag, jag var inte så fokuserad på dummien men däremot på LILLMATTE. Men MOR gav sig inte, vi traskade på bit för bit och tillslut gav jag upp hoppet om att LILLMATTE skulle gå med oss.
 
Vi samlade sedan ihop oss igen och LILLMATTE gick iväg och lade ut en dummie, jag hade full koll och väntade bara på att få klartecken att hämta in den, men det fick jag inte, kopplet åkte på istället och så gick vi iväg. Efter ca 15 minuter kom vi tillbaka till platsen vi utgått ifrån och då hämtade jag snabbt & snyggt in dummien för jag hade ju full koll på var den låg.

Avslutningsvis fick jag göra en riktigt lång markering och jag undrar, skulle det vara något svårt eller? Nej, inte precis!

Nöjda och belåtna gick vi alla 3 hemåt!

(R)Apportering...

... del 1 av 6.

Så har man då ikväll varit iväg på apporteringskurs. När vi började närma oss dammarna så öppnade sig himlen och MOR satt och suckade i bilen, hon hade åkt ifrån sina regnkläder och tänkte... att vi nog snällt fick stanna kvar i bilen. Men med lite hjälp från ovan så blev det uppehållsväder precis minuterna innan utsatt starttid, vilket givetvis blev väldigt uppskattat av såväl 2- som 4-beningar.

Vi fick gå i samlad trupp till den plats där kvällens övningar skulle utövas. Några mingelövningar och lite störningsmoment i grupp startade vi med, sedan delades vi upp i 2 grupper, flattar & labbar lite blandat. Gruppen vi hamnade i bestod av nästintill bara flattar, Skott & Emma, Zolo & Malin, Enzo & Camilla, Calla (om det stavas så) & Ann-Sofi samt en labbe med husse (som jag förtillfället tappat bort namnen på). Vi fick börja hos Kent och där utöva en hel del markeringsövningar. Vid första markeringsövning lade Kent ner en dummie på en stig inte så långt ifrån oss, sedan utökades avståndet 2 ggr. Vid andra övningen så stod Kent först gömd bakom en buske och så dök det plötsligt ner en dummie på stigen, sedan stod Kent på ängen och kastade en dummie in i gräset på andra sidan stigen. I dessa övningarna så hade jag lite dålig fart (kan jag få lite fart av dig Enzo, för du råkade nog få min fartdel oxå när vi tillverkades) men skötte avlämningarna klart godkänt. På tredje övningen så kastade Kent 2 enkelmarkeringar upp över en slänt. Farten var lite bättre då, men jag tog en stunds betänketid innan jag plockade upp dummien på första försöket, jag fick nämligen syn på löpande Lakrits som befann sig där på andra sidan slänten, men för husfridensskull så tog jag rätt beslut, dvs att greppa dummien och bege mig tillbaka till MOR.

Sedan blev det fikapaus, jag spanade in Ingelas vetebulle... men hon delade inte med sig inte, och min MOR som bjöd henne på kladdekaka för ett par veckor sedan, ja ja....

Efter fikat så var det vår tur att gå iväg med Gert för att stadgegrillas. Första övningen gick ut på att alla ekipage utom ett befann sig på ett led och skulle därifrån få observera vad som hände för ekipaget som befann sig framför oss andra. När man observerat t ex en dummie som kastats så skulle man avledas genom att vändas ifrån händelsernas centrum och då fokusera på sin matte/husse istället. Gjorde man inte det fullt ut så blev det till att gå längre ifrån tills fokuseringen släppt och sedan vände man om igen och så fortsatte övningen tills alla ekipage hade varit en gång i händelsernas centrum. Detta fungerade inte fullt ut... men med en daglig träningsdos så hoppas vi att det skall falla på plats. Andra övningen gick ut på att Gert kastade en massa dummiesar frömför och bakom oss och vi fick hämta vars en. Jag hade inte varit helt uppmärksam, för när det var min tur att hämta så visste jag inte var den hamnat och inte blev det bättre när MOR försökte dirigera mig och gjorde det helt galet. Men det kastades en dummie till och när jag skulle hämta den fick jag den andra i nosen så jag tog den istället, visst var det väl rätt... det var ju den som var ämnad för mig!? Tredje övningen gick ut på att vi fick sitta kvar på ett led medans våra förare gick bakom oss och blandade sig huller om buller medans Gert kastade omkring en massa dummiesar. I detta moment  hade jag full koll på MOR och brydde mig inte ett dugg om vad Gert höll på med.

När vi var klara hade mörkret börjat infinna sig och när betalning var utförd och lite skitsnack avklarat så var det riktigt mörkt, klockan var 21.20.

Det var riktigt kul att börja på kurs, men nu måste vi ligga i träningsmässigt för man måste visa framsteg mellan varje kurstillfälle sades det. Det här blir en utmaning som heter duga!!!!

Imorgon...

... startar den grundkurs i apportering som jag "kvalat" in till.

På flattesidan har jag hört ryktas om att det bara blir "kändisar", bl a så skall brorsan Enzo och syrran Vira vara med och Lakrits.

Det skall bli jätteintressant och se vad dogs and dummies-herrarna Kent & Gert har att lära ut, hoppas på mycket förstås (man vill ju gärna kvalificera sig så att man även kan få gå Nybörjarkursen senare). Men oavsett så är jag ganska övertygad om att det oxå kommer att bli många garv under resans gång.

Rapport kommer självklart imorgon kväll.

Andhämtnings...

... träning.

Idag åkte vi till sjöarna för att träna med Ingela, Johan och deras 3 söta tjejer.
Här sitter 2 av dom, Ronja & Milla:

När vi var på väg från bilarna ner till vattnet så frågade MOR om hon skulle ta anden med sig så att tjejerna kunde få apportera med den. Ja gör det fick hon till svar men oxå en motfråga varför inte jag skulle få apportera med den. Svaret från MOR blev  då: Nej, han hämtar inte den och så var det slutsnackat om det just då.

Vi fick göra lite enkel & dubbelmarkeringar med dummiesar vilka vi klarade bra. Sedan var det dax för andhämtningstestet. Här sitter jag redo:
 
Farten ut var det inget att klaga på:

Simningen ut mot anden gick lugnt & metodiskt till:

och titta vad jag har med mig in!!!!!

och hur jag lämnar av:

MOR HUR KUNDE DU PÅSTÅ ATT JAG INTE KUNDE APPORTERA AND? Hädanefter skall du kanske vänta och se först innan du uttalar dig, hm...

I halvlek fick vi busa lite och Johan är en kul kille att busa med:

Sedan blev det landsök, sex dummiesar var utlagda och 4:a hämtade jag utan några större problem, 5 & 6 oxå men då fick jag jobba lite mer.
Tessie, gör gång på gång sådana här fina avlämningar till Ingela:

Sista övningen för dagen blev att träna på stoppsignalen. Jag fick pröva en ny sak och det var att när MOR stoppade mig,  så ville hon att jag skulle titta på henne. Jag stannade direkt men vände mig om först när MOR kvackade lite och viftade med en annan dummie som hon kastade ut  och som jag fick hämta som belöning. Poängen med detta fattade jag ganska snabbt och det var roligt att träna stoppsignalen på ett lite annorlunda sätt.

MOR har inte varit sig lik ikväll... hon har pustat & stönat och gått omkring och sagt: JAG VILL INTE. Gång på gång har FAR frågat henne vad det är hon inte vill, att han inte har fattat... hon vill inte gå tillbaka till jobb imorgon, det fattar ju vem som helst.

Mormors...

... firande!

För ett tag sedan så fyllde MORMOR jämna år, men hon valde då att fly landet för att slippa ALL uppvaktning. Men hon borde ha lärt sig vid det här laget att man kan inte komma ifrån allt. När de kom hem ifrån Side så hade vi ställt blommor + en förstoring på mig & Tarzan på köksbordet.
Förstoringsbilden såg ut så här efter att vi fått lite redigeringshjälp av Östen & Suddens snälla matte Sara och den bilden blev hon jätteglad för:

Igår firande vi henne lite till genom att bjuda henne & Allan på grillkväll med diverse smarriga tillbehör som MOSTER med familj fixat. Vi började med en drink utomhus och till det massor av olika slags nötter, sedan fick vi flytta in för annars hade risken varit att både vi och maten flugit iväg med den starka vind som plötsligt tilltog. Sedan åt vi alldeles för mycket grillat, kladdekaka och godis men vi drack alldeles lagom som tur var.

Plöstligt händer det...

... men tyvärr gällde det INTE oss denna gång heller!

MOR & Zicos matte Heléne känner definitivt inte för att gå tillbaka till deras arbete på måndag efter 4 veckors semester. Så MOR tänkte tanken att köpa en trisslott för "dom" säger ju att plötsligt händer det. Heléne ville så klart oxå tro på detta så hon hängde på. Vi var och köpte 2 lotter, tyvärr fick jag inte följa med in så jag kunde inte lukta mig till 2 vinstlotter och då gick det som det gick, MOR drog två nitlotter.

Nu är MOR lite desperat bara en ledig dag kvar tills på måndag. Hon har ett förslag, kanske är det bättre vinstchans i Hjärup, Heléne & Zico kan ni fixa 2 lotter imorgon och skrapa dem fort som attan?

Allt kul har alltid ett...

... slut!

Idag på morgonen lämnade jag och min semesterflock Bastudden. Ellinor skull skjutsas till tåget och tur var väl att 2-beningarna var ute i god för jag hade bestämt mig för att inte lämna Bastudden i första taget men efter en kvart var jag "övertalad" (när MOR fick höra talas om detta blev hon inte stolt över mig precis och kunde inte förstå varför jag inte kopplades och med bestämdhet fördes fram och in i buren betydligt tidigare).

Strax efter 13 så parkerade Marie bilen på J A-gatan och snart hörde jag MORS glada stämma och jag visste knappt hur jag skulle bete mig när hon öppnade bagageluckan och lät mig komma ut. jag behövde inte direkt skiljas från Lakkan & Marie för dom följde gärna med upp och åt lite lunch. Efter att jag hälsat lika glatt på FAR så intog jag min favvoplats på balkongen (måste erkänna att jag saknat den lite). Strax innan 15 var det så dags att ta avsked. Vi följde med ner för jag hade lust att checka av mina revir i M-parken. När buren öppnades och Lakkan hoppade in så tittade jag inte ens åt det burhållet, jag stod på trottoaren med blicken fast riktad upp mot parken. Det tog en bra stund att snusa av gräsmattorna i parken och på många ställen behövde jag förstärka reviret lite. Klockan 16 fick jag följa med FAR och hämta LILLMATTE hos den långe smale (undrar varför han hade koppel på mig när vi skulle gå till bilen?). Efter denna lilla biltur så har jag varit nästintill utslagen i flera timmar, fick höra av MOR & LILLMATTE att jag snarkat värre än FAR. Inte så konstigt, det har varit en fartfylld vecka och luften gick ur mig lite när jag kom tillbaka till min flock och min hemmaplan.

Lakkan, Marie & Ellinor, 1000 TACK för att jag fått tillbringa mer än en hel vecka tillsammans med er, jag kunde inte haft en bättre vecka när MOR & FAR valde att åka iväg själva.

Även om det tar emot lite så får jag väl återberätta lite om hur de hade det på maffiaön Sicilien:
I denna "by" bodde dom, dvs en bra bit ifrån "civilisationen" (fanns inte många möjligheter att ta sig kvällstid till eller från "byn" till någon annan stad utan att det hade ruinerat MOR & FAR).

Sett från stranden:

Vädret fanns det inget att klaga på, mellan 35 & 40 grader dagligen med en luftfuktighet vissa dagar på 70%. Så det har blivit mycket solbadande. Stackars FAR har fått ligga under parasollen nästan dagligen, undrar om han gillade det eller om han egentligen bara gjorde det för husfridensskull? Men att bada i vågorna och spana in snygga italienskor det gillade han.

Några utflykter åkte dom på, dom besökte en liten stad som hette Terrasini, den lite större staden Cefalù och den största av dem alla Palermo. I Palermo chockades dom lite, titta som dessa 4-beningarna hade det, valpisarna var bara 9 dagar gamla och fick ligga där direkt på marken för åskådning i en otrolig hetta och detta tjänade deras husse pengar på (som nog inte skulle användas för att köpa mat!). Men man får hoppas att några vänliga själar köper valparna när de är stora nog att klara sig utan sin mamma. MOR sa att det var väldigt nära att en av valparna åkt ner i hennes väska, det hade varit kul om hon haft en kompis med hem åt mig :-) eller kanske inte... 
Denna lilla tikvalp bodde på hotellområdet och var en riktig "tiggemoster" överallt där det kunde vankas mat var hon. För det mesta blev hon bortkörd av sura resenärer, men MOR & FAR lekte så klart med henne:
 
Maten var ingen höjdare, 1500 2-beningar skulle utfodras mellan klockan 19.30 och 21.00 varje kväll, så ni kan nog förstå varför MOR & FAR ganska snabbt valde betalrestaurangen istället om kvällarna.

Men nu är vi återsamlade hela flocken, på måndag skall MOR & FAR börja jobba och LILLMATTE påbörja sitt sista gymnasieår så det verkar som om det mesta skall återgå till det normala igen. Men jag undrar om detta betyder att sommaren snart är slut och att hösten börjar krypa närmre och närmre. Men MOR har sagt att det skall hända mycket roligheter i höst så det kan väl inte vara så farligt om den redan är på väg, eller?


Nu har jag varit vaken en bra stund, hade egentligen tänkt hålla MOR sällskap tills LILLMATTE kommer hem från MF (Malmöfestivalen), men jag ger upp nu och går in och värmer LILLMATTES säng så länge. 


Tiden går fort...

...och idag var sista heldagen med min "semesterflock". Vid lunch ringde MOR till Marie och berättade att allt var väl och att MOR och FAR är på svensk mark igen. Det blev jag glad att höra. Imorgon ska jag få återse dem igen och det ser jag fram emot även om det också innebär att jag får lämna lantlivet och återgå till att vara stadshund.

Idag åkte vi till Bjurkärrs naturreservat och gick en annan runda än i förrgår. Där hittade Marie och Syster Yster en väldigt mystisk men rolig skylt.


Som vanligt hade vi också full fräs i skogen. Här är en bild där jag faktiskt tycker jag ser riktigt vild ut.
När vi kom tillbaka till Bastudden igen blev det både inne och ute aktiviteter, bad, ätande, godistugg mm. Marie hade simträning med mig igen, ja mest med mig för Lakkan simmar som en delfin. Men jag behövde lite mer träning tyckte Marie. En vattenleksak har gått lite sönder men Marie säger att hon kan laga den igen.

När det gäller bilen har det gått bättre att hoppa in än igår. Det blir enklare om jag går med på att hoppa in på en gång har jag insett. Jag vill inte bli ifrånåkt och idag kändes det riktigt bra när Syster Yster satte sig ner och pratade väldigt vänligt till mig och klappade om mig innan jag hoppade in.

Sista kvällsdoppet blev precis när solen hade gått ner. Jag stod alldeles själv ute i vattnet för Lakkan kände inte för att hoppa i plurret just då.Ja, det blir tufft att lämna detta underbara ställe. Men flocken kallar på mig och jag längtar efter återseendet. Mycket roligt väntar också på mig, det känner jag på mig.  Men det har varit en härlig vecka tillsammans med min allra bästa vän och hennes flock.

Till sist en vy över Åsnen från ikväll...Med detta önskar jag God Natt och jag sänder särskilda tankar till min MOR och FAR som återigen är tryggt hemma Sverige och Malmö. På återseende imorgon!


Innehållsrik dag

Dagen började med gräsklippning som Marie höll i. Jag följde efter henne för jag var så intresserad av vad hon gjorde. Ibland fick hon huta åt mig för att jag var för nära. Men gräsklippningen var bra för förutom att gräset blev klippt så kom Syster Yster ur sängen. Hon var lite krasslig men hämtade sig efter en stund. Under tiden gnagde jag och Lakrits märgben.

Här gnager jag på mitt lilla ben.


Så småningom bar det av på utflykt Men först var det lite trassel med mitt inhopp i bilen. Jag smet iväg, för sökte få Marie att jaga mig. Men nä, se det gick hon inte med på. Istället åkte de iväg från mig. Jag var helt säker på att de skulle komma tillbaka men nä, jag fick minsann springa fram och signalera att jag ville med bilen.


Vi åkte först till ett skogsområde och gick promenad. Där var jättefint och utmärkt terräng att springa i. Där fanns också badmöjligheter vilket jag och Lakrits naturligtvis utnyttjade.När vi skulle åka ifrån skogen ville jag inte heller in i bilen men jag vågade inte fresta på tvåbeningarnas tålamod riktigt lika mycket så jag kom när de startade bilen och tutade på mig. Då hoppade jag in utan knot.

Efter skogstur blev det stadstur i Växjö. Där åt vi också glass på en uteservering. När vi sedan kom hem igen blev det grillning utomhus. Jag och Lakkan fick en korv var och sedan en tuggpinne inomhus. Nu är jag trötter efter en väldigt trevlig dag. Tiden går så fort, snart är det ju dags för mig att återvänta till min flock. Det ska bli härligt samtidigt som jag så klart kommer att sakna livet här. Men man kan inte få allt, så är det bara.

Till sist en rolig vägskylt som Marie plåtade. Syster Yster är med på bilden.


Regnig dag

Det har regnat faktiskt så gott som hela dagen idag. Det har inneburit en hel del innevistelse och det tycker jag inte är så kul. Det som var roligast idag var Maries simträning och så skogspromenad. Maries simträning gick till så att jag och Lakrits fick hämta leksaker som kastades långt ut. Nu är det ju så att Lakrits alltid hinner först så Marie fick kasta leksak åt mig på vägen in så att jag inte kom tommunnad tillbaka varenda gång.I kväll åkte vi iväg till ett ställe lite längre norrut där det finns bra vandringsled. Den vi valde kallades Strandstigen och den gillade både jag och Lakrits skarpt. Där fanns massor med badmöjligheter och samtidigt gott om ställen att springa rejält på.Det hela var en toppenrunda tillsammans med min "semesterflock". När vi kom hem igen blev det mat och sedan tyckte Marie jag skulle vila mig precis som Lakrits. Men jag kom inte till ro. Då gick hon ut och hämtade fällen som ligger i bilburen och så fick jag tilldelat mig en hörna i vardagsrummet och det var himla snällt gjort för jag känner mig så nöjd nu när jag har min plats. Lakrits ligger ju hos Marie på nätterna så hon har ju sitt på det torra.

Apropå torrt så hoppas jag faktiskt att det blir torrare väder imorgon så att det kan bli mer utevistelse. Nu har vi haft nog med regn tycker jag.

På Bastudden igen...

...fast denna gång utan MOR.

Igår blev det ännu en lång bilresa. Jag var lite trumpen, tyckte det var segt men så blev jag ju rikligt belönad när vi kom fram till Bastudden. Jag och Lakrits sprang och sprang och badade medan Marie och Syster Yster packade in från bilen och såg till så att vi kom i ordning.


Jag hade lite svårt att komma till ro i natt men när Marie somnade så släckte även jag lampan. Sedan vaknade jag i morse och ville hitta på en masa kul med Lakkan men Marie ville sova mer så jag fick vänta en stund. Strax innan åtta gick vi upp och så höll vi igång under förmiddagen med olika saker tills Syster Yster gick upp.


Här sitter jag framför huset.


Jag och Lakkan på span ut över viken.


Så ljuvligt.


I eftermiddags åkte vi och handlade en runda. Jag ville ogärna in i bilen men ville inte heller vara kvar själv. Men det var inte så farligt och när vi kom hem gick vi en runda ner till campingen. Sedan blev det korvgrillning. Medan Marie fixade till brasan så badade Syster Yster med mig och Lakkan. Jag har aldrig simmat så långt ut för som idag och kände mig riktigt stolt.Nu är det mörkt ute och en brasa har tänts inomhus istället. Lakkan ligger på soffan och sover på sitt blåa överkast. Jag ska också försöka komma till ro nu.


Vildmarksäventyr

Dagen började med att jag, Lakkan och Marie följde Maries syster Pinnen till t-banan för hon skulle med ett tåg. Sedan blev det morgontur här omkring. Det var knappt några människor ute och härligt väder. Det går bra för Marie att ha oss båda i koppel själv fast hon klagar lite på att vi inte är synkade, det vill säga vi nosar på olika ställen och inte samtidigt.


Dagen förlöpte sedan som så att Marie vilade sig en stund när vi kom tillbaka (hon har känt sig lite krasslig), sedan gick Syster Yster upp och efter en stund åkte hon ärende till Ikea. Marie var hemma hos mig och Lakkan. Vi gick en liten runda och sedan när Syster Yster kom tillbaka höll hon och Marie på med att prova kläder och Lakkan och jag tyckte det var ganska tråkigt. Men plötsligt började Marie och Syster Yster göra sig i ordning för skogen.


Skogsturen blev en upplevelse. Ett riktigt vildmarksäventyr kan man väl kalla det. Vi gick nämligen betydligt längre än vi hade tänkt oss och en annan väg dessutom. Ja, det är lite tufft att erkänna men vi var faktiskt vilse en stund. Men så småningom, efter över två timmar kom vi tillbaka till civilisationen. Vid det laget var vi alla jätteblöta för himlen bara öppnade sig och regnet vräkte ner en bra stund medan vi gick. Men trots vår blöthet fick vi åka med bussen när den kom. Det visade sig att det bara var tre hållplatser men att det skulle ta väldigt lång tid att gå den vägen så vi var så tacksamma att vi fick åka med (dessutom gratis). När vi hoppade av stod bilen där snällt och väntade på oss och vi kunde åka hem. Jag måste säga att jag och Lakkan tyckte skogsturen var toppen även om tvåbeningarna tyckte det blev lite tokigt. Men vi fick massor av frisk luft och motion. Fast det var ju tur att Syster Yster hann i tid till sin spelning. Hon kom iväg sent eftersom vi kom hem mycket senare än vi hade tänkt. Men hon ringde för en stund sedan och berättade att allt hade gått bra ändå.


Under kvällen har Marie monterat den där byrån som inhandlades under förmiddagn och jag och Lakkan har vilat mycket. När vi var på kvällsturen kändes det att energin var på väg tillbaka men lite mer vila skadar inte och nu inväntar vi Syster Yster.


Tyvärr blev det inga bilder i skogen på grund av att det regnade så intensivt. Men det blev en vilobild hemmavid istället. 


Jag och Lakkan i Maries säng.

Imorgon bär det av mot Småland och Bastudden. Staden i all ära men vad går upp mot Bastudden?

På besök i den kungliga hufvudstaden

Det var en konstig morgon igår. MOR sprang mellan tvättstugan och lägenheten och höll på med allt möjligt. Vid halv elva fick jag besked om att Marie var på väg. En stund senare gick vi ner på gården. Det var jag, MOR och min kasse med mat, necessär, matskålar och lite annat.


Det kändes konstigt att MOR sade hejdå till mig och inte hoppade in i framsätet hos Marie som hon brukar när vi åker iväg på träningar. När vi kom hem till Lakrits tittade jag mig omkring. Kanske MOR hade gömt sig i bilen innan den åkte, att hon bara hade skojat om att åka bort. Men nä...ingen MOR. Istället blev det promenix med Marie och sedan bus på fältet med Lakkan. Vi fräste runt en stund men sedan blev det för varmt och vi föll omkull i skuggan. Då bar det av till dammarna som Lakrits Dagishusse har gjort. Där badade vi och så stiftade vi bekantskap med Lakrits Dagishusse och Dagismatte.
Vid halv två tiden rullade bilen med mig, Lakkan och Marie och en massa packning mot Stockholm. Det är en lång väg att resa med bil men Marie stannade två gånger för att gå rundor med oss och en gång till då vi fick korv. Jag fick lära mig att Marie vill att jag och Lakkan väntar på vår tur att hoppa ur bilen. Marie är inte den man driver med, det har jag redan förstått. Men hon är väldigt omtänksam om oss fyrbeningar så jag klagar inte.


I utkanten av Stockolm mötte Maries Syster Yster upp. Hon heter egentligen Ellinor men kallas Yster av Lakrits och det kan jag förstå för det är full fart på henne. När vi kom fram till hennes högkvarter så visade Lakrits mig runt. Sedan var det matdags (senare än vanligt men så blir det när man är på resa). Efter det blev det kvällspromenix. Marie hade hand om mig och jag fick inte stanna och lukta riktigt överallt där jag ville för då påstod Marie att vi hade varit ute till det blev morgon. Det är mycket att kolla upp när man kommer till ett helt nytt ställe.

Så småningom kom vi till ro för kvällen.


Här ligger vi och slappar. Lakkan i biabädden och jag på mattan.


Här har Lakkan avancerat till högre höjder, dvs soffan och Maries säng.

I morse vaknade jag först av alla. Jag kollade runt lite, skulle se om Lakkan och Marie var vakna men det var inte populärt hos Marie när jag började greja runt. Hon hutade åt mig och jag vågade inget annat än att sova vidare. Lakkan är morgonsömnig av sig så det är inte så lätt att få igång henne så länge Marie sover.


Vid lunchtid åkte vi alla ut till skogen där Lakkan brukar få springa. Det var lite regnigt och där var inga folk alls och jag kan lova att vi sprang. Vi badade också i en bäck och så hittade vi ett fint vattenhål som vi plaskade runt i.
Sedan stod vi och hängde över en gemensam grästuva som luktade gott.I eftermiddag blev vi lämnade en stund medan Marie och Yster körde till Tippen. Lakkan var lite stressad över att de åkte men jag försökte lugna henne med att allt var okej.


Resten av dagen har vi varit inomhus en del men sedan kom Pinnen, Maries andra syster. Hon heter egentligen Pernilla men kallas Pinnen. Tillsammans gick vi alla fyra på promenad ikväll och sen har vi haft inomhusmys. Vi fick också en korv var för Marie kokte korv till sig och Pinnen.En kapad Marie och två korvsugna hundar.

Nu har vi gått sista rundan och jag ska försöka komma till ro. Pinnen ska lägga sig men Marie är uppe och inväntar Yster som väl snart kommer hem.

Jag vet inte om du läser det här MOR. Men om du gör det så vill jag säga att jag har det jättebra men såklart saknar jag dig. Marie säger att jag är lite disträ ibland och det är säkert så för jag tänker på dig och resten av min flock och undrar hur ni har det och om ni tänker på mig. Men jag är med min allra bästa kompis och hennes flock så det är finemang med mig. Jag ser fram emot att komma till Småland även om det är trevligt att ha besökt den kungliga hufvudstaden. Fast jag har inte varit inne i centrum och det är egentligen inget jag längtar efter heller för jag tror det är som hemma fast bara mer folk och rörelse. Men jag måste säga att Yster bor lantligt för att vara i Stockholm och ändå är det nära till allt. Det är typiskt Lakkan att fixa till det så för sig att hon har nära till skogen även om hon är i stan.  


LILLMATTE...

... har äntligen kommit hem!!!

Strax innan 16 gav vi oss iväg till Sturup för att möta & hämta hem henne.

Det blev ett väldigt kärt återseende, inte så konstigt hon har ju varit i franska Biot i en hel månad. När jag fick syn på henne genom glaset in till ankomsthallen blev jag så överlycklig, jag försökte ta mig in på alla sätt och vis, men jag lyckades tyvärr inte. Det tog sedan en liten stund innan hon fått sin väska och under tiden så låg jag lugnt och stilla och väntade. Innan planet hade landat så gick vi på en liten flygplatssightseeing och det var lite spännande tyckte jag, mycket 2-beningar med massor av resväskor, tyvärr verkade många lite stressade, dom sprang på korsan & tvärsan.

På hemvägen blev det en tur inom affären för MOR & LILLMATTE, kylen behövde fyllas på för nu är det LILLMATTES tur att vara ensam hemma en hel vecka.  Under tiden gick jag & FAR en promenad bortom Malmö Djursjukhus, dom har renoverat ett bra tag men nu såg det riktigt fint ut tyckte jag.

När vi kom hem blev det mycket mys i LILLMATTES säng, hon hade allt saknat den lite grann, men jag har passat den åt henne.

Strax efter 19 kom oxå ÄLDREMATTE hem och hela familjen var återförenad och kunde strax innan 20 avnjuta en god middag med efterrätt tillsammans.

Imorgon förmiddag bär det av till Stockholm och på söndag bär det av därifrån till Bastudden tillsammans med Lakkan, Marie & Ellinor. Tänk att jag skall få tillbringa mer än en hel vecka med min bästis och hennes urgulliga matte Marie med syster. Bättre semester kan man nog inte få!

MOR & FAR dom flyger till Sicilien, vilka gottegrisar!

Även om jag skall på semester så kommer jag säkert att blogga lite, tror nog att jag får låna Lakkans dator, så kika gärna in och se vad vi hittat på för roligheter.

Nu börjar jag...

... vänja mig med både det ena och det andra.

Jag blev lite förvånad när väckarklockan ringde imorse, kändes som om jag precis hade fallit in i nattens djupsömn. Men jag vaknade snabbt när jag fick höra att det var träning på gång igen.

Strax efter 9 åkte vi iväg upp till sjöarna. Vi hade knappt kommit ur bilen då Gert & Fender dök upp. "Just in time" dök Ingela & Johan upp med Tessie, Ronja och Milla.

Efter lite skitsnack 2-beningarna sinsemellan hade det dessutom både hunnit börja och slutat regna och när vi äntligen började träningen så tittade dessutom solen fram lite, bra tajmat!!!

Jag satt och observerade de andra när de jobbade på land ett bra tag. Dom såg ut till att ha väldigt roligt och jag blev mer & mer sugen. Detta observerade Gert så klart och jag fick hämta en dummie, vilket jag gjorde utan att göra bort mig. Efter ytterligare observationer så förlyttades träningen från land till vatten. Så himlans nyttigt att få sitta och se på hur man skall göra. Här klev Milla riktigt in i handlingen... vilken fart ut i vattnet den lilltjejen har, hon lixom befann sig på vattenytan som en vattenscooter den första biten. Jag fick oxå hämta i vattnet, första försöket var jag lite spooky när jag kom ut i vattnet men efter att Johan kastat ut ytterligare dummiesar så fattade jag mod och simmade ut, när jag kom upp på land släppte jag dummien och skakade mig, men tog upp den igen och sprang efter MOR och lämnade av. Försök 2 & 3 gick förvånansvärt bra, jag släppte inte när jag fick fast mark under tassarna utan satte fart efter en lockande MOR. Ni skall veta att jag skickades en riktigt bra bit från vattnet (MOR ville gå längre fram men hindrades, vad skulle det vara bra för tyckte Gert) och var sedan nästan dubbelt så långt ifrån vattnet när jag var på väg upp, men det fixade jag i alla fall. 4:e försöket blev lite misslyckat, men det var MORS skull faktiskt, hon skulle varit snabbare att ta emot när jag kom in. Men allt kan ju inte fungera klockrent så här i början.

Slutligen skulle MOR försöka dirigera mig till en dummie som Gert slängt ut som en störning till Tessie, men det gick inte så bra förräns Gert gav MOR ett bra tips om hur hon skall hjälpa mig på traven på bästa sätt. Kan ni tänka er att Gert fick mig att hämta den, jag brydde mig inte om att inte MOR var närmast :-).

Men den tuffaste matchen gick jag nog idag mot Ronja som mer än gärna lyfte bort svansen när jag (eller Fender) kom i hennes närhet, tack Johan för detta eminenta störningsmoment. I slutet av träning var jag väldigt fokuserad av henne, vad gör Gert då? Jo han säger till MOR: "Helene, skicka Wallander på denna markering". Jag håller koll på både Ronja och dummien och jag ser oxå hur 2-beningarna står där och tänker, vad väljer han. Mina kära bloggläsare, vilket val tror ni jag gjorde?

Vilken förmiddag vi fick uppleva idag, så himlans kul och lärorikt för oss båda. MOR var så glad & positiv när vi åkte hemåt och sa till mig gång på gång att jag var en duktig kille och att hon tyckte det var jätteroligt att se mig vara lite mer på hugget.

Tack för fågeln Johan & Ingela. Men Ingela vilken sorts fågel var det nu igen, råka/kråka/skata/korp/koltrast? Fråga Johan är du snäll... han vet nog! Så i eftermiddags blev det lite viltträning inomhus. Jag tog den gärna om MOR höll i den och sa apport och sedan bar jag gärna runt med den. Men när MOR skickade ut mig från köket ut i vardagsrummet för att jag skulle hämta den så ville jag inte gärna ta den. Men jag tror att jag får fler försök... kanske redan imorgon. 


Jo... *uppdaterad med bilder*

... det är tydligen så att det alltid regnar + att det alltid finns en löptik med på varje träning/kurs i Pärup. Idag när stadgekursen startade så var det Smilla som stod för löpandet, hon började igår. När det gäller regnandet så hade intensiteten ökat enormt och det blåste så in i bomben, men det slog mig precis nu, det ingår så klart i kursen, ju fler störningar desto bättre.

Innan vi kom till Pärup hade vi varit hemma om hos Guinness & Grappa och deras flock i deras nya jätte jätte fina hus och fikat lite. Maggan (Grappas mormor) var oxå besök, först hälsade hon och lixom bjöd in mig, men när jag sedan kom lite väl nära så fick jag mig en rejäl åthutning och då lät jag henne vara ifred. Jag kollade runt lite, lekte med G & G både inne och ute, de har minsann möjligheten att springa ut & in precis som dom vill, vilken lyx!
"Pondus-Maggan":

Nu tillbaka till Pärup, händelsernas centrum. Det regnade & blåste som sagt var och inte lite heller. Alla 2-beningar försökte skydda sig så gott det gick från topp till tå (Carina, MOR tackade för keps lånet) men de flesta var ändå lite våta här och var. MORS regnställ var värdelöst, hon var våt ända in på...  så en sak lärde hon sig ikväll... fr om nu skall det alltid finnas torra ombyteskläder med. Men vi 4-beningar då? Vi fick snällt bara finna oss i detta... inte hade dom några torra extra pälsar med åt oss inte!

Dagens kurs startade med att vi på led fick ta oss ner till planen, det for bollar och andra leksaker omkring oss hela tiden, men det funkade hur bra som helst. Sedan blev det samling kring kaninburen, inte heller idag brydde jag mig om dom. Sedan blev det lite hälsningscermonier och inkallningar. Vid hälsningscermonin lyfte jag på baken men på inkallningen satt jag som fastklistrad tills MOR ropade på mig, trots att det var ett par 4-beningar som rört på sig utan tillåtelse. Sedan kastades det lite saker omkring oss som våra mattar/hussar skulle hämta in och sedan kasta ner i en väska. MOR träffade väskan och "vann", när hon fick glädjefnatt kunde inte ens jag sitta still (så brukar nämligen aldrig min MOR bete sig).

Sedan delades vi in i 2 grupper, jag, Guinness, Shiva & Vittra kom i gruppen som skulle dra till skogs först. Där hände något konstigt, våra mattar skulle leka skyttar. Guinness matte Lena fick äran att börja och Guinness killen höll sig lugn och trygg bakom henne (han finns i nederkanten av bilden). Vilka framsteg den killen med matte gjort/gör nuförtiden!

Sedan var det Shiva & Vittras matte Carinas tur, lite bökigare så klart att hålla koll på två goa tjejer samtidigt som siktet skulle ställas in... men hon fixade det galant.

Sist ut var MOR & jag. Jag gillade inte att sitta i det våta gräset, jag föredrog att ligga ner i vattenpölen istället medans MOR sköt. Jag tror allt det finns lite pricksäkerhet hos henne, hon satte 3 skott av tre på tavlan. Dock började hon ute till vänster men kom längre och längre mot mitten. Tonie sa att hade hon fått skjuta 2 skott till så hade nog det sista suttit i mitt i prick! När skotten var avlossade så fick jag hämta en kastad rådjursdummie och det var ingen liten dummie vill jag lova man fick banne mig gapa stort, riktigt stort. Avlämningen då? Jo den gick hur bra som helst.

När vi var klara så kom jägare Marie och mötte oss i skogen, hon behövde nämligen våran hjälp när hon skulle ut på duvjakt. Först fick vi 4-beningar sitta i det våta/höga gräset medans 2-beningarna satte upp något gömslenät och där vi sedan fick sitta tysta bakom.

När Marie sköt första skottet reste jag på mig och backade ett steg men satte mig snabbt igen och satt sedan lugnt och tittade på Vittra när hon blivit skickad för att hämta det som Marie skjutit ner . När Vittra var klar så blev jag skickad, jag var inte helt klar på vad jag skulle hämta in. Jag kollade några duvor som låg och tryckte hårt i gräset, sprang sedan ut en sväng på fältet, förstod att jag var fel och försökte ta mig igenom taggstängslet men fick vända och springa tillbaka samma väg och då fann jag bytet, en konstig grej med fjädrar på, inte som duvorna jag brukar apportera i stan, så en bit ifrån MOR var jag bara tvungen att släppa och kolla vad det egentligen var för något som Marie skjutit ner så avlämningen blev lite si sådär Men jag måste berömma Marie, vilken bra skytt hon är, ett skott och två träffar byte föll ner! Kommande skjutningar satt jag lugnt och stilla på, men då visste jag ju oxå vad det hela handlade om.

Sista övningen, walk-up skedde ute på det öppna fältet, blåsten hade tilltagit rejält men vi gav inte upp. Det sköts och kastades dummiesar hej vilt. Vi fick börja med att hämta vars en dummie och det klarade vi alla strålande. Sedan fick vi fortsätta framåt men då var det våra mattar/hussar som hämtade in de kvarvarande dummiesarna. På vägen tillbaka så sattes vi ned på en rad och dummiesarna flög över våra huvud, men inget kunde rubba oss idag, vi var verkligen stadgehetssäkra ikväll. Avslutningsvis fick vi jätte mycket beröm inte bara av våra mattar/hussar utan även av Marie & Tonie.

Jag brukar inte tycka att bilen lockar men ikväll var det nästan så att jag längtade lite granne att få komma in i värmen och även få lite vila. Många nya intryck hade jag fått. 2-beningarna gick in i Bygdegården för att värma sig lite och reflektera över kvällen.
Välutrustad Carina, som såg till så att hon blev torr från topp till tå:

Vilken toppenkväll, jag & MOR ser verkligen fram emot ytterligare ett sådant här pass den 25 aug, men gärna då i annat väder. Nästa måndag missar vi, för då är jag på semester på egna tassar tillsammans med Lakkan & Marie, men jag är nästan säker på att där oxå kommer att ingå lite träning på ett eller annat sätt.

Några få bilder lyckades MOR ta trots ihärdigt regnande, men det är problem med uppladdningen av bilder på min blogg, så de får publiceras lite senare.

Favorit i...

... repris!

Idag har vi återigen varit på Tematräning - fotgående & stadga i Pärup hos Marie &Tonie. Vi kände att vi hade mer att lära, både MOR & jag och vi fick komma med pga att det fanns platser kvar och det var ju bra att fylla upp kursen tyckte vi.

Även idag var det jättebra, lite hade vi glömt bort sedan sist och det var himlans bra att bli påmind igen.

Under förmiddagen var vi 10 ekipage av olika kön som fick träna:

Fotgående - Följ mig!
MOR blir rakare och rakare i ryggen och hon bryr sig mindre och mindre om var jag befinner mig i förhållande till henne, jag blir fortfarande lite konfunderad över detta nya beteende...

Stadga
Av dess olika slag som man inte får lova att göra utfall åt. Marie började med att gå omkring med en liten trasa som slingrade sig i sakta mak mellan, framför och bakom en. När vi tränade på kommandot "Sitt" så for bollar och andra leksaker omkring en till både höger och vänster och nästan dessutom rakt på min nos. Jo så taskiga saker kan dom utsätta en för, t ex så kastade Tonie iväg en ganska stor boll som satt fast i något färglatt tygstycke, vinden tog tag i den och Tonie sa till MOR att ducka och då föll den ner precis framför min nos. Men trygg/säker jag är så tittade jag bara förvånad på den och tänkte att mig lurar dom inte.

När det var dags för "hälsningscermoni-övningen", så försökte MOR & Camilla (Enzos matte) att få oss att lyfta på baken genom att krama om varann och vara lite högljudda, men se det gick vi brorsor inte heller på.

Lek
Lite bus & lek vi fick vi visa upp en och en. Detta gäller att visa hur snabbt man kan "gå igång" och sedan hur fort man bli lugn igen bara genom våra mattar/hussars kroppspråk. Kul att få leka men helt OK att sluta tvärt.

"Tvångsmys"
= avslappningsövning och idag tog det bara drygt 1 sekund sedan kom sucken och jag var totalt avstängd från omvärlden.

Sedan blev det lite välbehövlig vila för oss 4-beningar i bilarna medans 2-beningarna intog lite lunch och reflekterade över förmiddagens övningar innan vi begav oss ut igen för mer stadgeträning under eftermiddagen.

Under förmiddagen klarade vi oss nästan helt ifrån regnet, kom bara några småstänk, men vi hann bara precis starta eftermiddagspasset när vi överraskades av en rejäl skur. MOR fick snabbt på regnstället och tur var väl det för det var minsann ingen vanlig skur, regndropparna var jättestora och gjorde dessutom lite ont när dom träffade kroppen, hagel har jag lärt mig idag att det kallas. Men det hela drog snabbt över och regnkläder åkte av igen när solen strax därefter kom fram igen.

Först skulle vi testas/luras med hjälp av harmaskinen. Jag brydde mig inte om trasan som for framåt längs marken, den är ganska ointressant men däremot blev jag lite skrajsen över ljudet som lät från en låda som stod intill tältet, typiskt mig Wallander räddhare sa MOR. MOR tyckte t  o m att jag var räddare för detta ljud än vad "lille söte stampe" var när han gjorde entré mittemellan 10 nyfikna grabbar & tjejer. Men man kan faktiskt inte hjälpa vad man är rädd för och inte rädd för. Men jag var jätteduktig när vi promenerade runtomkring "Stampe", släppte direkt intresset för honom och blev därför inkallad som första hund. När alla var samlade nära "Stampe" fick han hoppa omkring lite innan han fick komma tillbaka till sin trygga bur.

Efter detta moment så var det dags att gå vidare och stifta närmre bekantskap med alla kaninerna som skuttade omkring i sin gemensamma bur. Detta var  inget som triggade mig heller, jag satt t o m kvar lugnt och stilla när MOR plötsligt rusade iväg och hämtade sin regnjacka när vi återigen överraskades av en skur.

Efter detta moment så var det dags för "Herr Vaktel" att komma in i handligen. Inte heller han ställde till det för mig idag. 

Det fanns bara en sak som rubbade min stadga en del idag, det var en väldoftande dam i sina bästa år. Vart jag än befann mig så spred sig hennes doft sig i min känsliga nos. Jag undrar, är det alltid så att det befinner sig väldoftande tikar när man kommer till Pärup?

Innan dagen avslutades så blev det lite "tvångsmys" igen och alla fick igen reflektera men denna gång över eftermiddagens övningar.

Bilen rullade sedan hemåt, men det dröjde inte så himlans länge innan den stannade igen. Det gjordes nämligen ett trevligt fikastopp hos Spår-Ingvar med fru Anita och fyrbeningen Oskar Orkan i deras husvagn.


Sedan bar det hemåt och vi blev tryggt & säkert avlämnande av snälla Marie & Lakrits och tittade vad jag fick i present av dem idag, något som jag verkligen behöver nu när jag snart skall på semester. Tusen tack. Necessären är packad och jag är redo, när kommer ni och hämtar mig?

Tarzan på...

... grönbete!

Idag har Tarzan tillbringat 6-7 timmar hos oss.

Direkt när han kom så åkte vi iväg till skogen, MOR tyckte det var lika bra att vi fick springa av oss först innan vi skulle in i lägenheten. Det tog en liten stund innan MOR fick in Tarzan in min bur, han var lite skrajsen och behövde hjälpas in. Sedan var han lite pipig och det krävdes en del tillsägelse, jag sa till honom att det inte tjänade någonting till och tillslut så hajade han detta.

ÄLDREMATTE var oxå med detta för att MOR ville ha lite sällskap och hjälp. Det var så roligt att se Tarzan när han blev lössläppt, han blev som en kalv på grönbete, han sprang/hoppade och var så lycklig så lycklig. Han sprang iväg lite för långt de första 5-10 minuterna, men sedan fattade han snabbt att kom han inte när vi kallade på honom så gick vi ifrån honom och då kom han som en skottspole. Jag vände som på en femöring varje gång vi blev tillbakakallade, väntade dock in Tarzan försäkerhetsskull ville ju inte att han skulle bli kvarlämnad.
Jag på väg in, Tarzan på fortsatt väg ut:

Men mestadels såg det sedan ut så här, Tarzan lade sig ner i stället och väntade tills MOR & ÄLDREMATTE kom ifatt. Så klart försökte jag få honom att springa tillbaka, men han kan vara väldigt envis:

Vi gick i skogen i nästan en hel timme och i slutet fick Tarzan pröva på att apportera. Första gången förstod han inte riktigt, men jag visade honom 2 ggr och på sitt andra försök så lämnade han dummien nästan i handen på MOR. Snacka om att fatta snabbt!!!

Trötta & törstiga gick vi sedan tillbaka till bilen. Vi trodde att det roliga var slut men riktigt så var det inte, vi körde vidare till glasskiosken i Bjärred, jag tror minsann att dom har världens godaste mjukglass där. Någon annan som har prövat den? 

När vi väl var hemma igen så var det inte helt fel med lite vila innan det var matdags och sedan var det till att komma ut på en ny liten kisserunda innan Tarzan skulle bli hämtad. Ni skulle ha sett vilken fart Tarzan hade in i sin egen bil, han hann inte ens först säga hejhallo till sin matte & husse.

Vet ni förresten vad Tarzan gjorde? Ja inte en utan två gånger t om så stoppade han in huvudet mellan mina ben när jag kissade och då kan ni ju själv räkna ut hur det gick. Men MOR sa att han faktiskt fick skylla sig själv för han borde vänta på sin tur!

Resten av kvällen har jag & MOR bara softat och nu bloggar jag i väntan på att FAR skall komma hem från sitt arbete och ta ut mig på sista kvällsrundan så att jag sedan kan knyta mig för imorgon skall det visst bli träning mest hela dagen.

På utflykt...

... med MOR & FAR + lite annat kuligt.

Ja idag har jag tillbringat en heldag med MOR & FAR.
Först körde vi till:

Där vi först studerade utsikten:


Sedan fick vi vänta in MOR mest hela tiden på vår lilla rundtur:

Sedan fick jag vänta på MOR & FAR som tvunget skulle äta lunch i värmen, men jag nöjde mig med att sörpla i mig friskt vatten, om än liggande:


När vi var på väg hem så bestämdes det att vi skulle åka och hälsa på några gamla grannar som MOR & FAR hade när dom hade sin stuga. Vi blev varmt välkomnade och mig gillade dom starkt, dom tyckte jag var så lugn, snäll och fin (kan man få bättre betyg?).

På hemvägen så kom MOR som tur var på att min mat nästan var slut och då blev det en tur inom favoritaffären oxå.

Sedan tog vi oss alla en liten siesta för att sedan ikväll promenixa till Pildammarna för att sjunga allsång med Lasse Berggrensson. Vi hittade en bra plats på kullarna bakom scenen, detta för att ljudnivån inte skulle bli för hög för mig. Det var riktigt lajbans att få följa med. Det var jättemycket folk, otroligt bra stämning och alla tyckte jag var jättecharmig som njöt av att ligga i grusgången och busa med lite barn som sprang förbi hela tiden. Någon frågade MOR om det var samma hund som hon hade med sig ut som in, dom sa: "han var helt svart när ni kom och nu är han helt grå men verkar lika glad för det"

Det har varit varmt, riktigt varmt även idag, men med mitt braiga kylhalsband och luftkondtionering i bilen så har jag hållt mig sval. Men nu är jag trött, riktigt trött, det tar på krafterna att göra så mycket roliga saker på en dag.