Attans...

... vad det skall blåsa och inte nog med det idag, det kändes faktiskt som om det regnade småspik  oxå.

Jag blev tvingad att följa med ut på långpromenaden, men idag hade jag faktiskt föredragit att stanna inomhus i värmen. Men men, det var trots allt OK och man uppskattar verkligen att komma inomhus igen.

MOR har börjat bygga puzzel igen, men denna gång har jag lovat att hålla mig därifrån, det var ju inte så populärt förra gången då jag smakade på en av bitarna.

Imorgon skall jag spåra, kanske inte bästa förutsättningarna men man kan bara bli en erfarenhet rikare. Men vi får hoppas att vinden har mojnat en hel del och att det snöblandade regnet upphört.

Sedan efter spårandet skall jag & MOR möta upp Margareta, Bell & Spott och förhoppningsvis lilla mamma Jizza oxå på Järavallen.

Det blir alltså en lite körig dag imorgon:
Möte i LILLMATTES skola, spårning, möte med Margareta & Co, tid för siesta, sedan en tur till cykelreperatören & sist men inte minst så kommer Lakrits till stan. Vilken tur att MOR tagit ledigt hela dagen!

Nyckeln...

... finns nu i säkert förvar och så här gick det till:

MOR ringde hissbolaget OSIS, passande namn, eller hur? De lovade att ringa tillbaka och bestämma tid för återlämning eftersom att MOR var tvungen att legitimera sig. När klockan var 10.30 ringde MORS mobil, hon svarade och följande samtal påbörjades (OBS! försök att  läsa det med lite brytning):
-Hej, jag ha din nuckel
-Förlåt?
-Hej jag ha din nuckel
-Ringer du från hissbolaget OSIS?
- Ja jag ha din nuckel, kan du komma nu till dorren?
- Nej, det kan jag inte för att jag är på mitt arbete. Ni skulle ringa innan och bestämma tid.
- Mig inte veta, kan du komma hämta nuckel?
- Nej
- Kan jag stoppa brevlåda?
- Ja det går bra
- Vad du heta, vilken våning?
- 5 våningen, Lindeblad står på dörren
- Kan du vara kvar i luren tills jag komma upp
- Självklart
- Jag nu uppe, vad du heta?
- Det står Lindeblad på dörren och där finns ett märke på en hund
- Labrador?
- Ja
- Jag stoppa ner nuckel nu oooops något komma
- Ja det var säkert hunden, tänkte inte på att han var hemma attans också nu äter han nog upp den
- Nä, du skoja med mig?
- Ja det gör jag. Tack för hjälpen.
- Tack själv

Lite taskigt av MOR att först påstå att jag var en Labbe, sedan extra taskigt faktiskt att skrämma upp den stackars hisskillen genom att säga åt honom att jag nog kom till att äta upp nykeln.

Nu är det tyvärr bara att vänta på den förbaskade räkningen, för det är nog inget som kan tänkas glömmas bort. Men jag har sagt till MOR att jag kan avstå från lite godsaker om det kan underlätta,  alla familjemedlemmar måste dra sitt strå till stacken tycker jag!

Förra veckan...

... berättade jag för er om den nertappade bilnyckeln i hisschaktet. Nu skall ni få höra fortsättningen:

MOR tänkte att det säkert inte skulle vara något problem att få tillbaka nyckeln men se det var lättare sagt än gjort. Hon börjar med att ringa fastighetsägaren, dom hänvisar till hiss bolaget. MOR ringde till hissbolaget, men tvekade lite, dom vill ha 915:- + moms för att hämta upp den. Då kom MOR på en superfiffig idé (enligt henne själv), hissen skulle ändå servas i januari så hon försökte flörta lite med vaktmästaren, vilket tydligen inte lyckades för hissen är servad och nyckeln finns ännu kvar nere i hisscaktet.

Vad fanns kvar att göra? Jo så klart att beställa en ny nyckel! MOR ringer serviceverkstaden och när priset meddelas så faller hon nästan av stolen, dom skulle ha 2300 riksdaler.

Jag förstår att MOR är lite olycklig, det var jädrans onödigt att tappa ner nyckeln där, jag kan inget annat än att hålla med henne.

Nu är den stora frågan... skall nyckeln hämtas upp eller skall reservnyckeln få världens största nyckelring som förhindrar att den tappas bort eller att den kan åka ner i springor var det än månne vara.

Smitar...

...Walle blev jag kallad för idag.

Ja ja, jag har gjort själ för namnet!

Ikväll åkte vi iväg för att träna med Elliot & Lakrits. Allt fungerade jättebra ända tills Fille kom med i bilden. Fille är ett busfrö utan dess like och när MOR försökte få styr på honom så tog jag mig en liten runda, det gäller banne mig att passa på när tillfälle ges. MOR har sagt till mig att jag inte får lov att springa omkring med kopplet efter mig, så jag tog upp detta och sprang och höll i mig själv så att säga. Smitarrundan blev inte så jätte jätte lång, jag kunde inte motstå köttebullen som MOR lockade mig med. Resterande moment fungerade sedan oxå bra.

Både jag & Elliot har fått lite att bita i när det gäller liggandet under gång... idag visade Lakrits hur momentet skall utövas, ordet LIGG kom ur Maries mun och då la sig Lakrits på 2 röda. Verkligen snyggt jobbat.

Efter en stunds 2-beningsbabblande så var det dags att köra hem. MOR trodde faran var lver för denna gång så hon öppnade bakluckan, kopplade loss mig och sa varsågod att hoppa in. Jag hörde bara ordet varsågod och då trodde jag att det var fritt fram för att leka, tänk sådana missuppfattningar det kan bli. Men min tänkta lekstund uppskattades inte och MOR hotade faktiskt mig med att det inte skulle bli någon kvällsmat om jag inte genast såg till att lyda. Jag stannade då tills MOR kom fram och satte kopplet på mig. Hujedamej maten kan man ju bara inte gå miste om. 

MOR verkade inte alls speciellt irriterad över dagens busstreck, verkade nästan som att hon inte brydde sig, hm ny taktik från hennes sida månne?


Trevlig...

... morgontur!

Jag brukar vara ganska ensam herre på täppan när jag är ute på min morgonrunda, men så icke idag. Guinness var redan på plats och strax efter så kom Sigge.

Både jag och Sigge är så fantastiskt intresserade av Guinness nuförtiden... undrar om han snart kommer att vara sitt gamla jag igen? Jag har lite svårt att förstå varför han var tvungen att byta ut sin gamla hederliga doft.

Det blev en härlig start på dagen idag, jag tycker att vi kan starta morgondagen likadant och nästa och nästa och nästa dag oxå, ja varje dag skulle jag tycka vara himlans trevligt., vad säger ni killar?

Träning, TJOCKKORVSÄTNING...

... & överraskningar, det är trevliga saker det!

Jag visste helt klart vad som gällde när frukosten var avklarad och ryggan plockades fram, likaså togs köttabullarna ut ur kylen. För säkerhetsskull tog MOR fram även regnbyxorna (även om inte trodde som skulle behövas).

I höjd med Åkarp så började det regna, typiskt hörde jag MOR muttra där frammeifrån.  Men när vi parkerat på Ängshögsgårdsplanenen så hade det slutat. Vi var medvetet lite tidiga MOR ville nämligen rasta mig lite innan träningen. Vi gick på en tur och jag fick lov att gå lös. Jag sprang lyckligt iväg ett flertal gånger men kom oxå tillbaka varje gång när MOR visslade på mig och belönades med en bit köttabulle. När vi kom tillbaka så hade de andra oxå börjat droppa in.

Vi promenerade ner till en stor äng, där det nog inte skulle blåsa så mycket, vilket det heller inte gjorde från början. Träningen började med lite kanindummiesök för oss alla, jag tog mig bara en liten sväng om. Sedan blev det viltsök för alla utom mig och Vira, vi fick vars två viltmarkeringar. Ha ha när Margareta skulle kasta en av mina markeringar så fastnade den i trädet, jag var på väg ut men lydde MOR när hon kallade tillbaka mig för att vänta tills viltet trillade ner vilket det gjorde med en pinnes hjälp. Jag har det himlans tufft med att ta in viltet till MOR, jag vill släppa det nästan så fort jag tagit upp det. Så resterande träningstid så var jag och MOR mestadels för oss själva. Då passade MOR på att gång på gång trycka in något vilt i käften på mig och sedan fick jag hålla fast medans jag gick fot och blev dessutom kommenderad att sitta innan jag fick släppa, detta gick bra! Men då MOR prövade att jag själv skulle plocka upp viltet och hålla fast, ja då var det kört igen. På slutet tränade vi några linjeupptag tillsammans med Vira & Berit, första omgången fungerade nästan klockrent... men andra, nja kan lite mer att önska för att bli riktigt bra.

Idag fick jag stifta bekantskap med en lite valpis, Isas lillasyster Molly, hon var en riktig sötisvalp. På hemvägen sprang hon ifatt mig och jag blev så glad att hon ville leka med mig så jag fick ett halvt flatteglädjeryck!

När vi kom hem så tog jag & MOR oss en välbehövlig siesta på ca 1 1/2 timme. Därefter blev det stadsvandring med Lakrits & Marie. Marie hade någon konstig färg på sin jacka när hon kom, men jag brydde mig inte, det var ju Marie. I nästan två timmar var vi ute, på STORTORGET fick vi dela på en TJOCKKORV, lika smaskigt som vanligt. Jag är ju ännu inte riktigt van korvätare så innan jag fått i mig min så kom Lakrits och kollade om jag behövde hjälp med att få uppätit sista biten, men jag tackade för omtanken och sa att jag trodde jag skulle klara av det. Vandringen fortsatte sedan hemåt. Vid Södertull kom en sådan där jäkla skateboardåkare, han fick sig en rejäl utskällning av mig, tänk om han hade skrämt min Lakrits!!! En gentleman som jag är så följde jag så klart Lakrits till bilen sedan och tur var det... jag fick en jättesöt sköldpadda (kolla in hjärtanen!)
image407
och blodpuddingspluttar av Lakrits & Marie,. En påse godsaker av Elliot & Ann och oxå mina nya matskålar. Den där konstiga jackan som Marie hade på sig när hon kom hängdes över MORS arm, vad det nu skall vara bra för, MOR har ju hur många jackor som helst redan.

Matskålarna fick jag inviga direkt när jag kom hem och det var en fröjd att inte behöva bocka mig så mycket.
image408

Av naturliga själv fick jag sedan stanna hemma hos FAR när MOR & LILLMATTE gick ut på promenad med Camilla, vilket var helt OK, jag tror inte att jag orkat mera idag i alla fall.

Undrar om jag...

.. inte skall starta ett eget "Waktbolag"?

Jag tror det skulle kunna löna sig i vårat hus. För för tredje gången har MOR nu fått ringa vaktbolaget G4S för att någon låst in sig på toaletten i våran tvättstuga.

Först kom en bil...  jag, LILLMATTE & MOR fick hålla koll från vårt v-rumsfönster, sedan kom en bil till och när dom var 2 vakter så vågade dom sig ner. Vi fick då förflytta oss ut till balkongen för att se vad som skulle komma upp från källaren.  Denna gång kom det två "söta pojkar" som tydligen inte hade  någon annanstans att sova på.

Ledsamt...men i vår tvättsuga är dom inte tillåtna att bo i alla fall!

Jag har funderat & funderat, hur fasicken kommer dom in dit? Inte kan väl boende i vår trappa släppa in dom, jo det måste nästan vara så. Att dom kommer in genom första entredörrarna kan jag köpa... men hur kommer dom in genom den inbrottssäkra källardörren????

För att inte MOR skall utsättas för fler obehagligheter så hade FAR den ultimata lösningen: "DU FÅR HELT ENKELT LÅTA BLI ATT TVÄTTA PÅ KVÄLLARNA". MOR funderar fortfarande på när HON då skall göra det eller så kanske hon funderar på när FAR annars kan tvätta  på dagarna!

Stormy...

... weather har det verkligen varit idag, framför allt på eftermiddagen/kvällen.

I förmiddags var vi ute på en långrunda och på ett ställe där vi gick uppför en backe var det väldans motigt, det blåste så in i bomben, t o m mina öron vände sig ut och in av blåsten.

Efter ytterligare en tur med LILLMATTE så beslöt vi oss för att stanna inomhus i värmen och heja fram Sverige i handbolls-EM. Den matchen var så spännande så vi beslöt att titta på nästa match också och tro det eller ej vi såg även på den tredje. Vilka rysarmatcher!!!

När blåsten avtagit lite så gick jag & MOR på en runda och vi passade på att träna lite lydnad. Det fungerade ganska bra. Jag har lite svårt att vilja hänga på MOR på fritt följ (trots godislockelse). Men stannandet/läggandet under gång funkar, lixom platsliggningen & inkallningen. MOR vågade sig dessutom på att slänga iväg repbollen trots att hon var tveksam till om jag skulle komma tillbaka eller istället tramsa mig. Jag valde att komma tillbaka, dock släppte jag repbollen lite för långt ifrån henne... men ett lite framsteg var dock detta att jag bara kom in till henne.

Varje gång jag & MOR går ut så lägger hon en godisbit i fönsterkarmen i trapphuset på vår våning. Denna får jag sedan hämta när vi kommer hem igen. Tidigare så har det inte varit så noga med hur & var jag suttit innan jag fått klartecken på att få hämta godisbiten men nu är det tydligen nya regler. Jag måste sitta kloss intill hennes vänstra ben. Ibland försöker jag tjuva en liten bit... men se det går hon inte på hon ger sig inte förräns jag sitter där hon vill ha mig.Ikväll när vi kom upp så stack jag ut från hissen, bort till ytterdörren där jag väntade på MOR, när hon oxå var framme vid dörren så satte jag mig klossintill utan att hon behövde säga ett ord. BRA VA? Tänk att jag har kommit på det alldeles själv att om jag gör rätt från början så är godiset snabbare mitt.

Hoppas inte det blir likadant busväder imorgon, varken förmiddag eller eftermiddag. På förmiddagen skall jag apporteringsträna & på eftermiddag har jag en liten date med Lakrits och då är det alldeles säkert dags för en TJOCKKORVSRUNDA! Köttebullar ligger på tining har jag luktat mig till... undrar om dom skall med till Harlösa för då blir det nog mitt belöningsgodis imorgon, ja då skall jag banne mig jobba på bra. Bra arbete belönas alltid säger MOR!

Nej det är nog bästa att jag går och knyter mig nu så att jag orkar med morgondagen.

Idag fick jag äntligen...

... mitt nya dömjuka älghalsband.

Jag har väntat så länge på att ZOO-butiken skulle få in rätt storlek, 55 cm verkar visst vara en populär storlek. När du fick ditt i höstas Lakrits i stl 50 så kostade det 179:- dvs 3 kr 58 öre/centimeter. Att jag fått mitt först nu kan inte bara ha berott på populäritetstorleken det måste dessutom ha varit ont om älgskinn den senaste tiden för idag var centimeterpriset uppe i hela 4 kr 16 öre. Men som MOR sa, kosta vad det kosta vill gubben lilla, jag har lovat dig ett, MOR är snäll hon!

Jag skall säga att jag riktigt njöt när vi var ute och promenixade ikväll. Hoppas nu att min päls börjar växa till sig igen bara.

MOR smög dessutom lite med något annat som oxå var med hem från butiken, men jag fick bara kika lite granne ner i possen. Det var något för 4-beningar men tyvärr inte till mig sa hon, men jag hade gärna önskat att det var det för det verkade himlans spännande. Undrar varför hon köper 4-beningssaker och så är det inte till mig... undrar vem det då kan vara till... verkade faktiskt vara en tjej & en kill grej!

Hipp Hipp Hurra...

... idag är det FARS födelsedag!

Något kaffe på sängen blev det inte för honom, han hade inte ro att ligga kvar och vänta tills vi andra var färdiga med våra morgonbestyr.

Men presenter fick han i alla fall... ett träningskort av MOR, en mobil av ÄLDREMATTE & LILLMATTE och sedan så klart en massa extra pussar av mig förstås!


Ps. Igår var det en annan husse som fyllde år... förlåt att jag glömde detta, men stort GRATTIS i efterskott!


It's a rainy day...

... halleluja... it's a rainy day! Denna passande låt har jag gått och nynnat på hela eftermiddagen/kvällen.

Fy farao vad det kommit mycket regn uppifrån idag. När vi varit ute på kvällens långis så var vi alla väldans blöta, ja bokstavligt talat ända in på skinnet när vi kom hem.

Det sägs att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga käder, men det gäller ju inte oss 4-beningar precis om man inte gillar att spöka ut sig förstås (vilket jag absolut inte gillar).

Träning på...

... himmaplan!

När MOR kommit hem från jobb så trodde jag att vi skulle ut på vår dagliga långpromenad med Camilla. Men strax innan övergångsstället till M-parken så fick jag en Elliotdoftkänning i min känsliga nos. Tänkte att det kan ju inte stämma, men se det gjorde det, där en bit in i parken stod Elliot & Ann och bara väntade på oss.

Vi började med en ganska lång promenad, tränade lite lydnad på en bra plats i Pildammarna (vågar dock inte berätta var, för man får nog inte utöva hundträning där egentligen). Lydnadsträningen fungerade hur bra som helst för oss båda, vi tränade linförighet, stående under gång, platsliggning, liggande under gång samt inkallning. Hinderhoppningen fick vi utöva i en annan liten park, då fick ett staket agera hinder, men det gick bra det oxå.

I Idrottsparken hittade Elliot sandbanorna och han kastade sig hejdlöst ut i en av dessa och roade sig en bra stund,  vad höll du på med där i egentligen?

Elliot & Ann, det var verkligen roligt att ni kom in till oss för lite bådeochträning. Kanske vi kan göra om det igen, eller vad säger ni?

MOR tror knappt sina ögon... i lördags gick träning över förväntan och idag likaså, hon hoppas verkligen att detta håller i sig. Sedan berömmer hon mig och säger att hon tycker jag har blivit såååååå duktig jämfört med ett par veckor tillbaka. Men det finns såklart massor kvar att lära & bli ännu bättre på, det verkar som om tåget börjat tuffa på och vi har tillsammans bestämt oss för att hänga på.

En riktig...

... kyss på läppen fick MOR utav Tarzan ikväll.
 
Vi 20-snåret tog vi oss ut för kvällens långrunda. Igår bestämdes det att vi skulle promenixa hem & gratta Tarzan. Det är en tur på ca 40 minuter one way. Strax innan Söderkulla så ringde MOR till MORMOR och sa att vi snart var framme, detta för att det skulle bli lugnast om vi träffades på gården istället för uppe i lägenheten.

Tarzan blev riktigt glad och som tack för presenterna så gav han alltså MOR en riktig kyss som resulterade i att MOR nu sitter med en rejäl fläskläpp. Det finns många sätt att tacka på och detta var ett!!

Hipp Hipp Hurra...

... idag är det "storebrorsan" Tarzans 2:a födelsedag!

Grattis på dig!

Ps. Ett tips, Tarzan håll dig hemma runt 20.30 för då finns risken att jag & MOR dyker upp med ett litet pakeket.

Tack & lov...

... alla mina bilder finns i säkert förvar på en extern hårddisk (dock icke min för en egen skall inköpas först imorgon). Mina mail, mailadresser samt mina dokument ligger förhoppningsvis oxå där

Men trots alla försök till självlagning av systemet, försök med si & så och tillslut hel utblåsning och total återställning så tog det 2 sekunder sedan uppstod samma fel igen.

Nu är det till att leta fram kvitto & garantin för imorgon kväll bär det av till försäljningsstället. Hoppas bara att dom inte börjar dividera med MOR för då ligger dom riset till!

Nu lär jag väl få flörta lite extra med FAR varje kväll... men det skall nog inte vara så svårt... han är inte så svårflörtad.

Det lär väl ta sin lilla tid innan dator är tillbaka, men har vi tur så kanske ÄLDREMATTES fd arbetskollega kan snabba på det hela, hon arbetar nämligen just på reklamationsavdelningen.

Lillebror...

... till Gudrun & Per drog aldrig riktigt in över Malmö-Staffanstorp-Svedala trakten som tur var. Så min träff med Lakrits & Elliot i Lakritsskogen kunde genomföras.

Fast turen kunde ha frusit inne... när MOR & jag skulle gå ut genom hissen till garaget så blev det lite trångt om saligheten och så råkade bilnyckeln att slinka ur MORs hand och var hamnade den? Jo så klart i springan ner till hisschaktet. Men vi fick ta hissen upp igen och som tur var fanns det en reservnyckel. Trots den lilla nyckelfadäsen så var vi framme på utsatt tid.

Efter en liten hälsningscermoni så drog vi ut i Lakritsskogen. Vi fick börja med några enkelmarkeringar var med kanindummiesar, sedan blev det lite dummiesök och slutligen fågelsök. Jag tyckte det var jätteroligt att apportera idag, var väldigt fokuserad hela tiden. Jag tog inga större rundor, kom så nära MOR en gång att hon hann och fånga dummien innan jag släppte den. Sedan satt jag blixtstilla och såg på när MOR var ute och placerade ut både dummiesar & fåglar? Jag måste säga att jag är ganska nöjd med min insats idag, men även Lakrits & Elliot skötte sig utmärkt.

Turen avslutade sedan med lite bus på fältet och en lång härlig skogspromenad. Vilken härlig eftermiddag!

När vi åter var hemma igen så fick jag bära upp påsen som var fylld med flera påsar Lakritskonfekt. Det verkar som om att det inte kommer att snålas med träningsgodiset framöver... MOR kommer nog att agera godisautomat tror jag vilket jag absolut inte kommer att ha något emot, tvärtom.


Nu är det...

... konstaterat, MOR har inte fått tennisarmbåge, inte musarm hon har fått hundarm. Låter lite mysko, tänk att en 2-bening plötsligt kan få något som har med en 4-bening att göra.

Men ett armbågsspänne är inhandlat idag på förmiddagen och jag hoppas att det skall hjälpa till att avlasta smärtan lite från henne. Det skulle ju vara rent hemskt om hon inte längre skall kunna gå ut och gå med mig!!!

Jag har blivit mycket mycket bättre på att gå fint i koppel så det kan säkert också påskynda läkningsprocessen.

Nä nu skall jag vila mig lite, snart är det dags för avfärd till Lakritsskogen.

Hur kunde...

.. hon, MOR alltså.

Hon hann knappt inom dörren här hemma efter jobbet, knappt heller hälsa på mig förrän hon skulle ge sig av igen, men telefonsamtal hann hon med flera stycken t o m!

Efter ca 2 timmar kom hon hem igen och bara spred igenkännande dofter omkring sig, jag luktade direkt att hon varit hemma hos Lakrits & Knappen.

Jag krävde en förklaring, fick en förklaring, vilken jag så klart accepterade då jag hörde att Marie skulle överraskas på sin stora examensdag och då hade det blivit lite väl mycket om jag & Elliot oxå hade kommit infarandes. Marie blev tydligen väldigt överraskad, för när hon fick syn på MOR & Ann i dörröppningen så hade hon uttryckt sig med orden: "VAD FAN GÖR NI HÄR?" Men välkomnandet hade därefter övergått i en glädjens tecken och presenterna kunde överlämnas utan risk för att få dem i huvudet. 

Det har alltså från MORS sida hållts på och fixats & trixats här hemma de senaste dagarna. I lördags hörde jag att MOR försökte reka med Marie om vad som skulle hända. Dock räckte inte informationen som hon fick, Maries syster Ellinor samt Maries mamma fick oxå blandas in på ett hörn och med allas gemensamma krafter så blev överraskningen så lyckad som det var tänkt. Det är kul när saker & ting går vägen!

Hur kvällen med familj/släkt och senare oxå festen med alla andra nyexaminerade läkare avlöpte hoppas vi få lite rapport om imorgon då jag förhoppningsvis skall få apporteringsträna och sedan busa lite eventuellt oxå. Jag hoppas att Gudruns & Pers lillebror inte drar in över Lakritsskogen för då får vi nog snällt hålla oss inomhus.


Det är fortfarande...

... åt h-vete med min dator.

En "doktor" har tittat på den idag... men det verkar till att bli en svårbehandlad "patient".

Men jag har hört ryktas om att en viss matte idag efter många herrans års slit gått och blivit läkare. Stort GRATTIS på din Examensdag!

Så jag tror faktiskt att jag frågar en riktig doktor istället... MARIE ASP tror du att du kan hjälpa mig eller har du bara specialicerat dig på 2-beningar?

FAN FAN FAN...

... FAN!

Ja, jag vet att jag inte får svära men min ganska nya dator har, ja jag vet inte vad den har, den bara stänger av sig själv och startar om och stänger av sig och startar om och visar sidor som man inte hinner läsa vad det står och hur skall man då kunna försöka starta i annat läge och ja jag vet inte... emellanåt startar den och är igång en stund och i felsäkert läge kan jag titta på alla mina bilder (dom är faktiskt viktigast, hoppas jag fortfarande kan rädda dom) men jag blir så arg/ledsen/förbannad... och Christoffer (min räddare i datorvärlden) har flyttat tillbaka till Gbg och mosters sambo befinner sig väldigt olämpligt i Sthlm idag och MOR kan för lite om datorer & FAR ännu mindre... (oj detta blev en lång mening men det gick inte att hålla emot ordflödet).

Nu undrar ni säkert hur jag kan blogga... jo det är ju som tur är så att FAR var snäll och lånade ut sin dator en liten stund till mig. Tack käre FAR.


Vilken bra...

... promenadrunda det blev ikväll.

När vi var färdiga för att gå ut på kvällens promenadrunda så trodde jag att vi skulle möta Camilla & Tyrus som vanligt. Men dom syntes inte till när vi kom till M-parken. När vi kom i närheten av mötesplatsen i mitten så sa MOR till mig: "Var är Lakrits". Jag blev helt tossig, sökte med blicken men såg ingen Lakrits någonstans, men ett par steg till så fick jag syn på henne och Marie i mörkret. Lyckan var fullkomlig, vi kramades och pussades en lång stund. Camilla & Tyrus var på ingående men för att inte stå och frysa så gick vi en liten runda först. När alla var samlade och Tyrus & Lakrits hälsat på varann så drog vi iväg.

När Lakrits & Marie är på besök så brukar det bli tjockkorv med bröds-ätning, vilket det oxå blev idag. Tyrus verkade oxå att gilla detta. Tjejerna i korvkiosken studerade oss noggrannt och tyckte vi var jättesöta där vi satt och bara hade ögon för våra mattar eller rättare sagt korvarna som fanns i deras händer. Jag vet inte riktigt hur det gick till men Lakrits lyckades på något vis även sätta i sig en smalkorv. Lakrits blev du inte mätt på en korv?

Mätta & belåtna fortsatte vi sedan turen.

Jag måste säga att dessa korvturer är dubbelt så trevliga som de turer utan korv... för jag får ju träffa både min girl och äta tjockkorv. Men för den sakens skull menar jag inte att det är tråkigt att följa med er ut MOR & LILLMATTE så bli inte putta på mig så att ni låter mig stanna hemma framöver bara för att jag sagt detta.

Åsså var det...

... som vanligt igen här hemma.

Dagen har försvunnit i raketfart. När vi (jag & Sigge alltså) tagit oss vår lilla förmiddagslur så gick FAR & LILLMATTE en runda med oss. Direkt efter att vi kommit hem så försvann FAR (skulle träna lite) & LILLMATTE (skulle hämta ett pakeket på Hemköp) hemifrån. MOR fick snällt stanna hemma hos oss och roa sig med att stryka allt tvätt (som tog sin lilla tid). Vid 14-tiden så började MOR & LILLMATTE förbereda sig inför dagens långrunda, jag & Sigge fick så klart följa med. Rundan blev härligt lång, vi var inte hemma igen förräns strax efter 16, bus ingick tyvärr inte i denna tur.

Efter att vi sörplat i oss en stor skål vatten så däckade vi båda två tills vi strax efter blev väckta av att det ringde på porttelefonen. En viss röst gav sig tillkänna och då fanns det en överlycklig kille som bara väntade och väntade och kunde knappt bärga sig, hade Sigge kunnat gå genom dörrar så hade han gjort det. Lyckan var fullkomlig när MOR öppnade dörren och Sigge fick komma ut till sin husse.

Efter en kort stunds bebis-snack så försvann de båda hemåt till sitt. Sigge jag hoppas att du inte blev alldeles för besviken när inte din matte var hemma, hoppas mormor & morfar duger så länge.

Nä nu får det vara slutbloggat för idag, jag skall nämligen dra hem till ÄLDREMATTE och mysa med henne inatt.

Hörs imorrn!

Höjden av...

... fräckhet!

Walles B&B har haft besök även under kvällen/natten.

Sigge valde att stanna kvar här när hans husse ringde och frågade om han ville bli hämtad. Han sa att han hade det roligare här och eftersom att hans husse ändå skall iväg idag igen så kunde han lika bra stanna här oxå över natten.

Men vet ni vad han har gjort? Jo, han har sovit på min beanbädd hela natten samt att han såg till att vara först framme vid MOR när vi skulle väcka henne tidigt imorse.

Var detta inte lite väl fräckt? Men snäll som jag är så sa jag inget (jag vet ju att inatt är allt som vanligt igen, jag får ha både min säng & MOR för mig själv).

Nä, nu skall vi gå och sova en stund jag & Sigge, vi var ju som sagt uppe lite tidigt.

Hipp Hipp Hurra...

... Lena & Fredrik har blivit föräldrar redan idag & Sigge har blivit STOREBROR!


2945 g (korrigerat efter närmre information, pappor kan ha lite svårt att förstå att det är skillnad på 2945 och 3000) och 49cm lång var deras lilla pågabit vid födseln.

Stort GRATTIS!


Ps. Nu föds det 2-beningsvalpar både till höger & vänster... hoppas snart att få se även detta lilla underverk i verkligheten!

image406


Bus i...

... Lakritsskogen!

Halv 12 var vi ute ur bilen och påbörjade promenaden ner mot Lakrits hus & hem. På långt håll fick jag syn på Lakrits, Sigge gick där helt ovetande om vad som skulle komma... men jag vill lova att han blev positivt överraskad när min goa tjej stod där nos mot nos med honom. Efter en stunds hälsande så drog vi oss in mot skogen och påbörjade vår långa promenad. När vi kom fram till den stora åkern så är det bara en självklarhet att vi skall få gå ut där och busa av oss. Sigge tog ett par rundor med mig & Lakrits men han tröttnade snart och ville hellre springa och hämta saker så MOR kastade mindummiesar till honom. När han tröttnade på det så tog Marie fram en repboll och så var det roligt ett litet tag, men sen fick han syn på LILLMATTES kamera och denna släppte han inte med blicken, men till hans stora besvikelse så fick han inte leka med denna.

Efter buset på åkern så tog vi en lång härlig promenad på årets första fina dag.

Så här kul hade vi det:
image397
Taktiksnack...
image398
Lakrits hur du än försöker så... jag är starkast!
image400
Är det detta som kallas passgång?:
image404
Dansa gör jag mer än gärna med dig Lakrits:
image403
Sigge hämtade inte bara repbollen, han tog en bit av åkern oxå:
image402
Ingen problem att promenera med oss inte:
image401

Lite skamsigt att visa denna bild, Lakrits är överst, undrar vem som är underst?
image405

Lakrits, tack för ett par härliga timmar & tack för att jag fick ta med mig polarn!

Tidigt...

... morgonbesök!

Sigge är redan på besök hos mig... för det är nog strax dax för hans lillebror att se dagens ljus, men man vet ju aldrig med dom små liven, ibland går det fort och ibland tar det lite längre tid. Undrar hur länge han skall stanna, han hade både mat & sin säng med sig. Jag hoppas han stannar ett bra tag för det är kul när han är här, men jag är inte helt övertygad om att hans matte Lena oxå vill att det skall ta tid.

Sängen hans testade jag direkt när MOR satt den på plats, jag blir mer och mer övertygad om att jag vill ha en biabädd.

Ni undrar säkert varför jag bloggar nu fast Sigge är här... jo jag gör det för att Sigge håller på att gå husesyn och prövar alla mina ben, begagnade tuggben alltså (tur jag kom på att skriva tuggben för annars hade väl något varit snabb och frågat om det var mina han prövade). 

Om en stund skall vi åka till Lakrits och busa (väntar bara på att FAR & LILLMATTE skall komma hem med bilen igen). Jag var lite orolig för att denna tur skulle ställas in... men jag har checkat med Lakrits och hon hade absolut inget emot att bli uppvaktad av 2 killar istället för 1.

Det känns...

...  som att den enda lösheten som jag kommit i närheten den senaste tiden är RASTLÖSHETEN.

Visst jag får vara ute mycket, men jag saknar "friheten" att bara få dra iväg utan att någon fara finns i närheten.

Men det ryktas om att jag skall få rasta av mig ordentligt både lördag & söndag och det är ju verkligen något som jag ser fram emot.

Om inte Sigges flock tänker sig utökas inatt eller under lördagsmorgonen så bär det av till Lakritsskogen imorgon.


En liten...

... olycka skedde idag hemma hos ÄLDREMATTE.

FAR & jag hade åkt hem till ÄLDREMATTE för att fixa så att det blev lite hemtrevligare för henne i sin lägenhet. Vi planerade lite var hennes konst skulle sättas upp, var väggljusstakarna passade bäst osv när jag plötsligt mådde riktigt illa, utan förvarning så kräktes jag på ÄLDREMATTES nya matta. Detta blev inte helt populärt, men jag kunde inte rå för det. Det blev lite "spår" kvar men förhoppningsvis suddas de ut så småningom.

Jag mådde riktigt bra strax efteråt och ÄLDREMATTE hade förlåtit mig. När FAR stack iväg för att handla lite så fick vi möjlighet att mysa lite vilket vi båda verkligen gillar!

Ni skall tro det blev fint i ÄLDREMATTES FLATLET, riktigt hemtrevligt vilket oxå var meningen med dagens besök.

Undrar om...

... för mycket frisk luft kan påverka en konstigt?

Nu har jag fått vara ute och långpromenerat flera kvällar i rad och när jag kommer hem är jag så uppe i varv och vill bara busa eller pocka på MORS uppmärksamhet.

Har någon av er upplevt detsamma någongång?

Igår kväll...

... trodde inte MOR att jag var med på promenaden. Jag gick så himla fint och fick massor av beröm. Jag måste säga att det faktiskt är helt OK att få vara med och bara promenera, det är ju i alla fall trevligare än att behöva vara hemma.

Idag behövde hon ens inte tänka tanken på om jag var med för jag försökte nämligen ligga steget före hela tiden, tyckte det var lika bra så att hon inte behövde undra.


Hipp Hipp Hurra...

... Annika & Robban har blivit föräldrar redan igår!


3700 g och 50 cm lång var deras lilla tösabit vid födseln, men hon har säkert redan gått upp något hekto och växt någon millimeter, 2-beningsvalpar växer ju så fort nuförtiden.


Nelson, lova nu att du pussar ordentligt på MOSTER & försiktigt på den lilla.


Stort GRATTIS!


Ps. Jag hoppas snart att få se det lilla underverket! i verkligheten oxå

image395


Nu har det...

... införts nymodigheter i min flock.

FAR har börjat träna på GYM & gå upp för alla trappor när han inte har mig med sig, MOR har börjat promenera varje dag, ja alltså en lång tur förutom alla dom andra med mig. Har hört att dom pratar någonting om BEACH 2008, men jag vet inte riktigt vad dom menar. Sedan har jag hört rykte om en resa till Sicilien, gud vad roligt det skall bli att få komma dit... för visst måste jag väl få följa med dom, eller, jo, det måste jag för var skulle jag annars vara?

Idag fick jag & Tyrus följa med MOR & Camilla ut. Vi fick en stunds kissechanser i början av rundan men sedan var det till att försöka hinna med dom, fy farao vad dom pinnade på. Men jag måste säga att vi klarade av det riktigt bra vilket 2-beningarna oxå påpekade ett flertal gånger och dom sa att vi skulle få följa med fler gånger. När vi kom tillbaka till M-parken fick vi återigen lov till att kissa lite.

I parken träffade vi Sigge och hans husse. Jag & MOR följde faktiskt med dom hem för att hämta ett par nycklar. För det är så här att snart skall det komma en flockmedlem till till världen i Sigges flock och det kan ske antingen på dag/kvälls och/eller nattetid och då kan det bli så att vi skall hämta hem Sigge till oss och se till så att han får mat & vatten och slipper att vara ensam.  

Ja vi får se vad det blir av med allt framöver... dvs hur länge nymodigheterna varar.


Jag gjorde ett...

... tappert försök till lite mys!

När jag är hos Guinness så har jag fått tillåtelse att mysa med Lena i soffan och det ÄR verkligen mysigt.

Ikväll smög jag mig verkligen upp till FAR i soffan, först märkte han inte ett dugg och jag trodde att det var grönt, men när hela jag låg uppe på honom (vi har inte så bred soffa) så märkte han mig. Han sa till mig att gå ner och då gick jag längre ner i soffan och knökade in mig bland FARS fötter, fast det var inte riktigt det han menade.

Det gick inte helt idag, men jag tror banne mig att jag skall göra ett nytt försök en annan dag.

Lugn...

... trettondedag Jul!

Julen har åkt ut ur vårat hus idag. Inte ett spår finns kvar, skulle möjligtvis vara något granbarr som barrat in sig i någon vrå.

Något buslekande i snön var inte att tänka på... all snö var som bortblåst redan imorse. Men det har blivit ett par turer i parkerna i alla fall och det är inte fy skam.

När vi skulle ut på kvällsturen så försökte jag locka med mig Guinness men han var redan ute... ja så kan det gå när man inte är ute i god tid. Men det kommer säkert fler tillfälle det är jag helt säker på.


Först kom...

... blixthalkan sedan kom snön.

Hela förmiddagen regnade det från & till och vid 14-tiden slog blixthalkan till, alla trottoarer blev glashala. Det dröjde inte länge förräns ambulanserna började gå i skytteltrafik. Otroligt hur snabbt underlaget kan förändras och hur livsfarligt det kan bli att vistas utomhus.

Vid 15-tiden hände det konstigheter även inomhus, först började ljuset blinka ett par gånger, sedan blev det plötsligt helt bäckmörkt och ljudet slocknade i radion. FAR berättade för mig att detta kallades strömavbrott. Efter ca 5 minuter så var ordningen återställd igen, ljuset kom tillbaka och likaså ljudet.

Planerna för mig ikväll skulle vara att jag skulle vara själv ett par timmar, 2-beningarna var bortbjudna och några 4-beningar fick inte följa med pga utrymmesbrist. Men det blev ändrade planer, jag blev hemjuden till Tyrus och hans flock istället vilket jag inte tackade nej till. MOR gick och lämnade mig och det var då fortfarande glashalt och MOR bad mig gång på gång att inte dra, för risken var oerhört stor att jag dragit omkull henne då.

När jag gått husesyn hemma hos Tysan så tog vi det väldans lugnt. Efter att vi hade ätit så var det strax därefter dax att gå ut på lilla kvällsrundan. Snacka om att få en liten väderlekschock, det var vitt vitt vitt överallt så långt ögat kunde nå, blixthalkan hade övertäckts av en massa snö. Jag gillar snö och blev överlycklig, jag var verkligen nöjd när vi kom upp igen, men lite spak över att Camilla skällt lite på mig för att jag stoppat något i munnen som jag inte borde, det trodde jag aldrig att hon skulle göra mot mig. Men detta var snabbt glömt sedan.

Vid 21.45 ringde Camillas mobil, jag hoppades att det skulle vara MOR, vilket det oxå var och det meddelades att dom var på väg hem. Efter en stunds väntan så klädde Camilla på sig och jag fick reda på att vi skulle gå ner och möta upp MOR i parken. Det var inte bara MOR som kom, hela flocken kom med LILLMATTE i täten med kameran i högsta hugg. Här kommer några härliga vinterbilder.
Här fick jag ett litet flatteryck:
image390
Tysan satte igång ett litet spårande:
image394

Mot samma mål...:
image392

Mina tass-avtryck (dock i lite annorlunda snöfärg)
image393

Vilket slut det blev på denna trettondagsafton!

Jag försökte...

...vägra gå in i M-parken imorse.
 
Kom gående på J A gatan då jag såg något skumt borta i rabatten vid parken. Jag burrade upp mig, morrade tyst och höll mig intill MOR och hon, hon bara traskar på, hon varken såg eller hörde någonting denna gång heller!!!

Ju närmre vi kom såg jag att det bara var en vit plastpåse som råkat fastna i en buske och som fladdrade på bra i blåsten (ja blåsten har tyvärr tilltagit rejält igen). Ha ha jag blev rädder för en plastpåse... känns löjligt så här i efterhand men "just då" är det inget roligt. Undrar varför jag blir rädd för så mycket nuförtiden, är det normalt för en snart 2-årig kille? Undrar hur det skall gå när jag om ett par månader skall MH-testas. MH står för Mentaltest Hund och skall visa hur jag reagerar i olika situationer. Ja ja det mer än 3 månader dit så förhoppningsvis så har jag växt till mig lite till.

Nu skiter jag...

... i det här och går & lägger mig törstig och hoppas på bättre service imorgon.

I över en timme har jag legat nästan med nosen i min vattenskål och 2-beningarna har inte fattat att jag ville ha vatten... dom har bara suttit/legat där inne i sina soffor och tittat på "dumburken".

Min fråga är: Skall inte 4-beningar alltid ha tillgång till färskt vatten? Inte kan det väl vara för mycket begärt, eller? 

Brrrrr...

... säger jag bara.

Fy vad kallt det varit idag. Jag hade faktiskt mer än gärna stannat inne hela dagen i värmen, men man måste ju som 4-bening gå ut då och då göra sina behov. Det blev dessutom en x-tra utgångsrunda för jag har varit med delar av min flock på f-kalas, FARMOR fyllde nämligen år idag. HIPP HIPP HURRA för henne.

Hade det inte blåst så förbaskat, så kanske det inte varit så himlans kallt/ruggigt, tur att det inte dessutom regnar. Snö har ju vissa fått tillgång till och hade man haft det så hade man kunnat hålla sig varm genom t ex snöbollskrig eller genom att göra snöänglar med kompisarna. 2-beningarna byltar på sig en massa kläder så dem går det ingen nöd på... men vi har bara vår päls att förlita oss på (och många av oss har inte så värst mycket av den varan än).

Årets första...

... snö har fallit i Malmö idag! Så kan man kanske inte säga då det inte kommit mer än några flingor eller när det inte har lagt sig på marken?

Hur som helst, det känns som om det kan vara riktigt stort på gång inom de närmaste dagarna. Jag hoppas det kommer mycket snö... jag bara älskar det!!!!

Visst längtar väl ALLA efter snö, eller?
 

Nu har det skett igen...

... dvs att jag fått syn på en Citytunnelarbetare i oranga kläder som får mitt hjärtat att slå dubbelt.

På långt håll fick jag syn på honom, jag försökte få kontakt med MOR för att få bekräftat att han var farlig men hon bara traskade på (tror det är dags för glasögon för henne snart alltså). Ju närmre vi kom ju farligare tyckte jag att han blev, jag reste ragg, morrade lite och höll mig in till huskanten, fortfarande såg MOR inget tydligen men jag tycker att hon borde ha reagerat när jag reagerade som jag gjorde, tycker inte ni det?

Det hela slutade lyckligt, en bit innan vi närmade oss honom så vände han och gick in på sin arbetsplats, där borde han hålla sig hela tiden tycker jag.


Vilken start...

... på 2008!

I eftermiddags kom Lakrits med matte in till storstan igen. Jag blev först lite besviken för MOR gick iväg själv när hon fått en signal om att de hade anlänt. Men besvikelsen gick ganska snabbt över, för snart var MOR uppe igen och sedan fick jag följa med. Snacka om att bli glad när tjejen sitter utanför ens grind och väntar på en. Idag blev det en riktig stadstur. Turen sträckte sig över både gator & torg. Starten gick på Jörgen Ankersgatan via Holmgatan, Davidhallsgatan vidare in på Kärleksgatan (där vi så klart stannade och pussades lite), Södra Förstadsgatan över Gustav Adolfs Torg vidare till Södergatan. Framme vid Stortorget stannade vi till och kikade lite på de som roade sig med att åka skridskor så här på självaste Nyårsdagen. Turen fortsatte via Hamngatan, Norra Vallgatan, Djäknegatan, Östergatan och väl framme på Drottningtorget fick vi en välbehövlig vilopaus och inte nog med det, vi fick vår TJOCKKORV med bröd och det var inte vilken TOCKKORV som helst det var dessutom en Bamsing. När MOR bad korvagumman att dela den i 2 delar så såg hon lite frågande ut, men när MOR förklarade att det var till oss hundar så sken hon upp som en sol. Hon t o m erbjöd sig att göra bitskåror som hon ibland gör åt gamla 2-beningar för att det skall bli lättare för dem att bita av korven. Detta avböjde MOR snällt men bestämt och sa att våra avbitningar är det minsann inget fel på.
 
Titta själv det syns så väl på bilden (som Marie tog och som jag lånat från Lakrits blogg):
image388
Med lite mat i magen så drog vi vidare, en bit ner på Stora Trädgårdsgatan smällde det rejält (jag brydde mig inte så mycket jag hade bara ögon för en stjärna). När vi gick på Södra Promenaden blev det en brandkårsutryckning uppe på Drottninggatan och brandbilarna tutade på ordentligt. När vi precis tagit oss över Studentagatan så fick Lakrits syn på något i buskarna och drog iväg med sin mobilpratande matte, som parerade väldigt bra. Vad var det som lockat Lakrits? Detta diskuterades sedan en stund, Lakrits trodde det var en STADSPRINS, jag tror det var en KANALRÅTTA. Diskussionen avslutades plötsligt när det dök upp en FLATTEKILLE vid Södertull som blev väldigt intresserade av oss, han följde oss med blicken lika länge som vi följde honom (undrar om han tittade längst på mig eller Lakrits?). Sedan blev det gågatan hemåt igen, ytterligare en liten puss på Kärleksgatan så klart. När vi kom till min grind så tvekade inte Lakrits en sekund, hon var helt säker på att hon skulle få följa med upp, vilket hon så klart fick.

Vad som hände uppe hos mig... berättar jag inte om... men kul hade jag... ja Lakrits var nog oxå rätt nöjd när hon åkte hem till skogen igen.

Jag säger bara: Vilken HÄRLIG START på mitt nya år.


Dagen efter...

... ett j---a smällande.

Jag kan inte säga att jag njöt av eftermiddagen/kvällen igår för då skulle jag ljuga och det är inte fint att göra har jag fått lära mig, men det gick hur bra som helst i alla fall.

19.30 gav jag & min flock iväg till Guinness & hans flock. Jag hade lite väl bråttom dit, men det är ju inte så konstigt när man skall till sin bästis, eller?

Det fanns många nya 2-beningar där som jag inte träffat förut och dom behövde utforskas lite närmre och efter en stund så var hälsningsmomentet överstökat. Några var inte helt förtjusta i hundar men jag tror nog att jag lyckades charma dom flesta innan kvällen var slut.

När 2-beningarna "smörjde kråsen sina" så fick jag och Guinness vars en bit struts och det var riktigt smaskens men tyvärr varade dom inte lika länge som det tog för 2-beningarna att äta sig igenom deras goda NYÅRSMENY bestående av 3 rätter.

Vid 12-snåret så sköts det så in i bomben, men det var helt ok, jag hade hur många lugna 2-beningar runt omkring mig och sedan hade jag Guinness den oberörde som bara låg där i sin stol och var helt oberörd. Du är en cool kille du Guinness. När vi gick hem ca 01.30 så var det ganska skönt att få lätta på trycket från alla håll och kanter om man säger så och väl hemma efter lite taxi-verksamhet så tog det inte många sekunder förräns dom blå slogs igen hos hela flocken Lindeblad.

Natten har varit god, MOR tyckte att den var lite för kort, men hon har lagt sig tillrättat i soffan nu så det är nog snart dags för en förmiddagslur kan jag tänka mig. När vi vaknar igen så tror jag att det är så att MOR skall ut en liten runda på Malmös gator och kontrollera om någon korvagubbe håller öppet så att jag och Lakrits kan få våran TJOCKKORV i eftermiddag när vi skall ut på våran stadspromenad.

Vi hörs snart igen...