Vadarbyxorna är...

... invigda idag (tack & lov finns inget bildbevis).

Idag var det återigen öppen träning i FRK´s regi. Vi var flera stycken som träffades klockan tio vid Saxtorpsdammarna, Sara & Salsa, Mumme & Juni, Lotta & Curry, Camilla & Enzo, Marie & Lakrits, Ann-Sofi med Sandy & Kalla, Cia med Smilla (en nästan nyligen omplacerad 4-åring som var jätteduktig).

Vi började med att dela upp oss i 2 grupper och så körde vi lite stadgeövningar, hiskiligt nära vattnet (tyckte MOR). När vi skulle göra vår 1:a inkallning så hade jag en viss dragning till vattnet och var på väg ner dit då MOR röt till så hemskt att jag stannade upp och valde ändå att istället springa till henne, förvisso efter att hon ändrat sitt tonläge lite. Jag fick beröm av MOR och MOR fick beröm av några andra 2-beningar (tack, beröm är vad vi båda gröngölingar behöver mycket av för att inte tappa sugen när det går litta trögt).  2:a inkallningen som gick mellan 2 närsittande söta tjejer kunde knappast gått bättre. 

Sedan var det dags för ena gruppen att träna på land & den andra på vatten. Min grupp fick börja på vatten och då åkte vadarbyxorna på MOR, inte för att jag förstod vad det skulle vara bra för men på åkte dom. När det var min tur så gick inte 1:a försöken gick inte så himlans bra. Jag plumsade lite istället för att simma och skakade mig i vattnet så fort jag fick fotfäste, ha ha där stod MOR och trodde att hon var tillräckligt långt ut för att kunna hindra mig. Jag fick kritik för att inte kunna simma, så på 3:e försöket hann jag visa det lite lite grann bara, beroende på att MOR nästan var lika långt ute i vattnet som jag. Sedan hade vi sällskap in, jag fick höra orden HÅLL FAST flera gånger (jädrans tjatande, de orden kan jag ju nu för tusan) och sedan hade jag inte en chans att skaka mig förräns jag lämnat av dummien och precis när jag började skaka mig fick jag höra ett bekant ord till: SKAKA och då fick jag plötsligt jätte mycket beröm. Hm, vad var det som hände här? Jag simmade ut, hämtade dummien, hade sällskap med MOR in, höll fast dummien tills jag fick höra ordet TACK och sedan ordet SKAKA samtidigt som jag skakade mig, jag tror banne mig att det var något bra. Hoppas att jag får pröva snart igen.

Men jag måste erkänna att man känner sig lite i kassaste laget när man står och tittar på hur duktig en viss 5 1/2 månaders brun flattetik är! Simmar lugnt och harmoniskt långt ut, hämtar in dummien, tar sig upp på land med dummien fortfarande i munnen utan att skaka sig. För detta finns bara ett ord som JAG aldrig fått höra och kommer nog aldrig få det heller: FANTASTICO!

Sedan var det byte, vi skulle upp på land istället. Vi började med att ställa oss i ring och så fick vi markeringar in i mitten. Detta klarade jag jättebra. Sedan gick Ann-Sofi ut och lade 4 dummiesar på en linje för att vi skulle få träna på dirigering. Jag skulle ta den sista som jag inte ens såg (jag brukar alltid se dom jag hämtar) men jag tänkte jag prövar, man kan ju inte mer än misslyckas lite. Jag sprang först rakt UT en bra bit men vek sedan av lite mot vänster ner mot vattnet men när MOR blåste ljudligt i sin pipa så stannade jag till lite och fick då dummiedoften i näsanoch sprang och hämtade den och avlämnade snyggt  och prydligt.

Sista momentet för dagen blev en dirigering höger/vänster. Detta klarade jag oxå hyfsat trots att jag inte tränat detta mer än en gång innan.

En viktig sak som MOR verkligen måste skärpa sig med är att hon måste ändra sitt tonläge mot mig för annars vill jag inte fortsätta träna med henne mera. Hon tror att hon blir tydligare när hon använder sitt ganska barska röstläge men i själva verket så får hon mig att bli lite osäker och då känns det inte så kuligt som det skall göra när man skall få hämta in olika föremål eller göra saker som skall kännas kuliga. Alltså MOR, det som gäller nu är SKÄRPNING annars....

På hemvägen var det planerat att mitt men framförallt Lakkans godisförråd skulle fyllas på, men en sak är säker, jag kommer att bojkotta djuräffaren som vi besökte för både 1:a och sista gången, dom diskriminerar nämligen hanhundar. En stor skylt sitter vid ingången med en text som lyder typ så här: "INGA HANHUNDAR ÄR VÄLKOMNA IN I BUTIKEN". Jag kan acceptera affärer som helt förbjuder hundar... men inte att man gör skillnad på kön.

Dagens ris går till gänget som först nästan helt nonchalant gick igenom båda våra träningsgrupper och som sedan slog sig ner jättenära oss för att oxå träna vatten. En av deras hundar simmade dessutom istället ut mot en av våra dummiesar och det kom inte ens ordet URSÄKTA därifrån.


När vi kom hem vilade jag i 2 timmar innan jag & MOR åkte hem till Tarzan och hans flock. MOR var ditbjuden för att avnjuta en härlig söndagsmiddag, anka med världens smarrigaste sås hörde jag MOR säga att det blev. Jag och Tarzan var först ute och busade av oss en stund och sedan fick vi oxå äta vårt kvällsmål tillsammans när 2-beningarna smörjde kråset med annat.


Nu bloggar jag samtidigt som jag kollar med ett halvt öga på EM-finalen mellan Tyskland-Spanien. Det är inte lönt att kolla med båda ögen för jag har inte en chans att ta hem tipspotten. Det är nämligen redan klart att den långe smales mamma vunnit oavsett hur dagens match slutar. Hoppas att hon läser min blogg för då kanske, om Spanien vinner kan hon fira lite extra med alla Spanjorer där i Spanien.


Det måste ha...

... gått riktigt vilt till i Lakritsskogen inatt.

Läste sent i natt (00.30) på Lakrits blogg att Lakrits skulle får spåra idag på morgonkvisten. Jag kunde inte be MOR sms:a så sent så jag skrev ett inlägg och hoppades på att Lakrits och hennes matte fortfarande var vakna så att dom skulle hinna se kommentaren, vilket nattramalarna gjorde till min stora lycka.

8.30 ringde så telefonen imorse och det bestämdes att vi skulle komma vid 10 snåret. Vi packade med oss vad vi skulle och begav oss hemifrån strax efter 9.30.  När vi kom fram fick jag börja med att stanna kvar i bilen, först ut att spåra var Lakrits. Jag gav ifrån mig några besvikelse ljud så länge jag såg dem gå ner för vägen, men när dom försvann så var det inte lönt så då lade jag mig ner och vilade så länge tills dom kom tillbaka.

Som jag uppfattade det så hade nog inte Lakrits haft en av sina bästa spårdagar, det fanns tydligen djurlegor både här & där och man kunde ana att vildjuren haft storträff i skogen inatt. Jag märkte på MOR att hon var lite skeptisk till hur jag skulle lösa denna uppgift, men hur som helst så skulle jag få spåra. Det började inte så bra... MOR placerade mig först bland en massa pissemyror när hon satt på mig sele & lina och jag fick lite spel. Men sedan placerades jag på en bättre plats och vi kunde påbörja spårritualen. Jag klarade mig riktigt bra överlag trots alla andra spår, på något ställe var jag oxå lite ut ute ur spår, fick lite support och kom rätt igen. En gång på 3:e sträckan, tror jag det var, så tuffade jag på bara och hade full koll på spåret, men då tog MOR tillbaka mig, satte mig ner och sa spåra i samma riktning. Jag fattade ingenting just då men fick sedan reda på att jag tydligen var lite nonchalant, dvs använde inte näsan tillräckligt. Men ordet spåra förstår jag så då fortsatte jag som jag skulle fram till skatten var funnen. Jag var nöjd med min insats och MOR likaså :-).

När vi kom tillbaka till huset så hoppade Marie ur sina röda fina stövlar och gick in för att hämta Pinnen (Maries syster), hon ville träffa oss och följa med ut på ängen och se när jag & Lakkan fick busa lite först på ängen och sedan i dammen.

Snälla får vi springa och busa nu?:

Ta mig då om du kan:

Kan man ta sig en dusch därute?:

Attans vad vi kan busa tillsammans. Idag busade vi nog lite för häftigt för precis innan vi skulle köra hem så upptäckte MOR att jag hade fått ett litet sår på mitt vänstra framben och blodvite hade uppstått. De båda doktorerna, Marie & Pinnen (ej riktigt klar ännu... men snart) inspekterade det hela och talade om för min nästintill inkompetenta och lite hariga MOR vad hon skulle göra. MORS begränsningar går nästan redan vid plåsterpåsättning. Men när vi kom hem så tvättade MOR såret, vilket jag oxå själv har gjort flera gånger under eftermiddagen så nu ikväll sattes ett förband på för att det skall få läkas ifred. Jag hoppas verkligen inte att min träning imorgon är i fara... jag har inte ont... jag haltar inte. MOR säger att vi åker iväg oavsett så att vi får träffa våra gemensamma vänner, i värsta fall så får jag vara passiv och bara se på när de andra tränar. Men det är många timmar tills imorgon kl. 10.

TACK Marie & Lakrits för att vi fick tränga oss på hos er idag. Hoppas du Lakrits inte blev allt för besviken för att det inte blev någon godispåfyllning för dig idag från Teba, men imorgon lär det lite påfyllning från ZOO GIGANTEN och det tror jag går bra det oxå eller?

Min ÄLDREMATTE...

... var i förrförra veckan i Paris och blev "provplåtad för VOUGE" av en blivande proffsfotograf.

Jag vill gärna dela med mig för jag tycker hon blev jättefin, tycker inte ni det?


© Sofie Österheim


Fattarduva...

... ja det gör jag ganska bra nu.

Förra helgen fick MOR kasslernät av Marie, ja hon fick dessutom låna "påträdarröret". Men efter en kvarts påklädarförsök på en duva så gav hon upp och sa till mig att jag minsann får lära mig att ta viltet även om det blir lite fjädrar i munnen.

Vi har tränat lite inomhus med duvor vilket har fungerat bra, jag har plockat upp ganska snabbt och avlämnat  bra, så därför tyckte MOR att jag var redo för att ta med duvan ut i parken bakom Stadsteatern.

Sagt och gjort, duvan följde med ut inlindad i tidningspapper och i en plastpåse. Jag var jättenellad, hade knappt tid att kissa, gick bredvid MOR och ville åt påsen mest hela tiden.

MOR började sedan med att lägga ut duvan och så gick/sprang vi tillsammans ut och hämtade den ett par gånger, sedan fick jag hämta själv 2 gånger och det fungerade skapligt, dock var jag lite långsammare på att upplockackandet än inomhus men avlämningarna gick bra. Har jag tur så lär det bli fler sådana här träningar trots att MOR tycker det är lite pinsamt att träna i stan. Men nu bor vi där vi bor och man får göra det bästa av situationen har jag sagt till MOR.

Några bilder blev det från dagens lilla träningspass, försök nr 1:Försök nr 2:


Oj, här kom jag lite nära:

MOR fick allt backa lite så att jag kunde sätta mig ner:

Skrattbilder...

... efterlyses!

Jag fick igår en riktigt bra skrattbild på brorsan Enzo och fick då en idé.

Om du har någon skrattbild på dig själv kan du väl mejla den till min MOR (har du inte adressen så lägg till din egen på nästa kommentar så ser vi den och mejlar dig vår adress).

Jag hoppas att ni har någon bild, om inte där ni skrattar så i alla fall där ni är leende.

Det händer...

... roliga saker runtomkring mig nuförtiden, igår bilkön och imorse detta:

LILLMATTE åkte iväg igår och snäll som hon var så hade hon bäddat sin säng åt mig och där hade jag gosat ner mig ordentligt när MOR kom in för att säga godnatt. Jag fick bara sova en lite stund innan jag väcktes av att FAR kom hem från jobbet strax efter halv 1. Somnade om igen ganska snabbt för att återigen väckas då ÄLDREMATTE plötsligt dök upp och ville dela LILLMATTES säng med mig klockan 4 (saknade hon mig så mycket tro att hon behövde komma vid denna tid på dygnet?) Vi däckade sedan ihop och sov gott tillsammans fram till strax innan 07.00 då vi hörde MOR säga utanför dörren: Ah, har Anders stängt in dig killen samtidigt som hon öppnar dörren för att släppa ut mig och då upptäcker hon att någon ligger i sängen och hoppar till av rena förskräckelsen, det skulle inte ligga någon kvar i sängen när jag hoppat ner. Hon säger till ÄLDREMATTE: Va, är du här? Svaret hon fick var: Ja, jag smög in tyst som en mus.

Ja så här kan det bli när nycklar till familjehemmet finns kvar i barnens ägo!

ÄLDREMATTE, för min del får du gärna göra om detta, för jag fick på så sätt rå om dig lite mera :-)
 

Bilkö...

... på Ö. Rönneholmsvägen blev det när Guinness ikväll stoppade upp trafiken.

När vi varit och handlat så såg jag Guinness & Lena komma borta i M-parken och jag bad MOR att vi skulle vänta på dom så att vi kunde utbyta ett par meningar. Guinness kom stolt bärandes på en biggispinne, hälsandet gick hur bra som helst ändå. Efter en stunds snackande så var det dags för oss och gå vidare var och en på sitt håll och det var då det plötsligt skedde. Mitt i J A-gatan så kliar det på Guinness ena framtass/ben, han måste bara klia, så han släpper pinnen och börjar klia sig. Lena vinkar lite käckt till killarna i bilen närmast (synd att man inte hann plåta hennes min & gest). Guinness kliar färdigt och tar sedan upp pinnen igen och fortsätter över gatan helt ovetandes om trafikstockningen. När killarna kör förbi oss ler dom glatt åt oss med världens bredaste leende.

Vilken trevlig stund det blev av det hela men jag undrar vad som hänt om det istället suttit en surpuppa bakom ratten?


Både igår...

... och idag har jag fått höra av två olika tjejer att jag växt till mig & blivit en mera muskolös & stilig kille (muskolös, konstigt ord det där).

Kanske har jag blivit det, jag tränar ju faktiskt en hel del eller så är det bara helt enkelt så att dom inte sett mig på väldans länge :-( 

Men någon mera "påbyggnad" har det ite blivit varken söndag eller idag, men jag vet att vi hinner med ändå. Igår var det bakning som gällde halva dagen. ÄLDREMATTE hade kalas och då fick MOR rycka in och baka lite smarrigheter, det blev vaniljbullar som spred en en underbar doft i hela lägenheten, 2 kladdkakor, 1 jordgubbspaj & 1 blåbärspaj. Det åts och dracks och dracks och åts, en av ÄLDREMATTES kompisar åt upp nästan hela den ena kladdkakan själv, jag kan inte förstå hur hon kan vara så smal & grann!? När kalasandet var slut efter ett par timmar så var både jag och MOR ett slaget TEAM, det blev lite mycket av det goda på en gång.

Idag har MOR strukit och fixat med LILLMATTES alla kläder/skor/saker som hon skall ha med sig för endast en veckas vistelse i ESPANA tillsammans med den långe smale och hans familja. Hon skall åka först på Onsdag morgon, men redan imorgon kväll så skall hon börja umgås med delar av familjen. 

Drömmen...

... som slog in nästan på direkten!

Jag drömde inatt att jag skulle få bada i en av Lakrits dammar idag och tänk det blev så oxå.

Vi sov länge, fixade de vanliga morgonbestyren och sedan åkte vi iväg, jag visste faktiskt inte vart vi skulle för MOR sa ingenting. När bilen stannade och jag såg vart vi hade kommit blev jag lyckligare än lyckligare.

Jag fick syn på Marie och satte fart, men sprang rakt förbi henne för jag ville helst hälsa på Lakrits först, men Lakrits var inte där så då sprang jag tillbaka och Marie fick "duga" en pyttestund, dvs tills Lakrits var hämtad.

Vi började med att gå en runda i skogen så att Jag & Lakrits hann gå av oss lite överskottsenergi. Sedan blev det ett stopp och vi fick träna på att hämta lite pippisar. Det går inte så där jätte jätte bra men med lite mera träning så skall jag väl bli vän med dessa oxå. Problemet just nu är att jag hämtar, börjar springa tillbaka (helt ok) men lägger sedan ner pippin efter ca halva vägen och står och funderar på om jag skall ta upp den igen och springa in och så blir det så klart lite tjafsande innan avlämningen är klar. Men MOR kom på den geniala idén att minska avståndet och då gick det betydligt bättre. Så så får träningarna bli framöver tills poletten har trillat ner lite mer angående vilthämtandet.

Vi gick vidare och när vi kom fram till "fikaängen" så vek vi av. Men någon fika blev det inte, istället skickades vi ut för att leta dummiesar.  Vi fick hämta varannan gång, 3 st fixade jag men sedan var det inget kul, det blev lite för jobbigt, gräset var lite väl högt och jag gav upp lite väl lätt tyckte MOR. Jag fick vila lite medans Lakrits ångade på. När det fanns en kvar så fick jag hämta in den efter att Marie gett mig en hin om var den låg. Det var bra att få avsluta med en snabb inhämtning och en bra avlämning. Alla verkade nöjda och glada när vi lämnade ängen :-).
Här kommer några bilder på Lakrits & Maries goda samarbete, men jag undrar förstås vad Marie tänker här där hon står och väntar:
 När jag trodde att vi skulle åka hem så föreslog Marie att vi skulle få bada (ta igen lite av det vi missade på Bastudden) men att hon först skulle kolla så att kusten var klar, Knappen måste vara inomhus och Lakrits snälla dagishusse skulle ge sitt godkännande. Minuten senare så var vi innanför grinden och lyckan var fullständig.
Bad & busbilder:Kan man vara annat än ännu gladare & nöjdare efter denna bad & busstund? Nej, så därför accepterade jag direkt när MOR kallade på mig och sa att det var dags att åka hemåt.


MIDSOMMARHÄLSNING


på Er alla... vill bara önska er alla en härlig MIDSOMMARHELG!

Korvtestning...

... på IKEA blev det ikväll.

Lakrits & Marie anlände till Malmö ca 18.15 och vi påbörjade direkt promenixen till IKEA. Det är en bra bit att gå, men har man trevligt sällskap så spelar det ingen som helst roll, då kan man gå hur långt som helst även i regnväder.

Korven då, jo den fick godkänt men inget mer, men vad kan man begära för en 5:a?

Gårdagstränings...

... rapportering.

Det var ganska många träningsekipage igång igår, vilket är himlans bra störningsmoment. Visst var man sugen på att dra iväg bort till Lakrits & Elliot eller till någon av de andra ekipagen... men lydig som man är så stannade man kvar :-).

Vi började med att träna lite för oss själva, sedan fick vi lite nya råd & rön av snälla idérika Heléne. Så klart undrade jag även igår vad det är som försiggår, inget är sig likt från gång till gång. Igår fick jag nästan bara röra mig på en liten pytteyta och hela tiden så skulle jag ha kontakt med MOR. Detta gick ganska skapligt... men ibland så glömmer MOR bort att göra det hon ska och då blir resultatet därefter.

Eftersom att jag fortfarande inte helt tycker att detta är skitkul så är jag lite "låg" och behöver livas upp lite. Lite kom jag igång när jag belönades med Zicos repboll, tyvärr fick jag inte "makten" om den helt, men man får vara glad för det lilla roliga. Nu har jag en egen repboll vet ja för jag snusade själv upp den i MORS väska när hon kom hem ikväll.

Vidare så är MOR lite dålig på att berömma mig i rätt läge när jag gör är rätt. Hon måste oxå lära sig att behålla samma mjuka/roliga röstäge när hon t ex använder FOT-kommandot till mig en andra gång, men ibland hör man bara inte av olika skäl och höjer MOR då rösten så kan hon glömma att jag kommer i första läget.  

Idag är "rolighetspulver" oxå inköpt på Buttericks, vi får väl se om detta hjälper oss i vårt fortsatta tränande.

Hipp Hipp Hurra...

... idag är det min älskade ÄLDREMATTES födelsedag.

Stort GRATTIS på dig och välkommen hem från Paris!

Inga nospussar idag... du får ha desto fler på söndag eller kanske tidigare.

Stackars...

... otränade MOR.

Hon skulle bara snabbt cykla hem till MORMOR (som normalt tar ca 30-40 min t/r) och sätta en bukett blommor och en fin inramad bild på mig och Tarzan, allt för att överraska MORMOR när hon kommer hem imorgon. MOR dubbelcheckar så att hon har rätt nycklar med sig och sedan cyklar hon glatt iväg. Väl framme sätter hon nyckeln i smäcklåset och vrider om sedan sätter hon den andra nyckeln i 7-tillhållarelåset och försöker vrida om vilket inte går. Hon fattade absolut ingenting och tänkte att om det verkligen kunde vara så att dom bytat ut låset för att vi inte fick lov att uppvakta henne. Vad gör MOR sedan, jo hon ringer på grannen och ber honom ta hand om sakerna tills imorgon och sedan sätta ut dom vid dörren imorgon. Men se det var han inte intresserad av, han skyllde på att han inte var bra på att ta hand om blommor! Ny idé kläcktes och MOR satte sig på cykeln igen och cyklade ut till ett annat grannpar som för sommaren flyttat ut till sin kolonistuga men som passat MORMORS blommor och alltså nyckelinnehavare. Detta blev en tur på ca 20 minuter till. Väl framme så visade det sig att dom lagt nycklarna hemma hos sig för att dom inte behövde vattna något mera. Men nu löstes problemet genom att MOR fick låna ett par av deras hemnycklar för att komma in deras lägenhet och hämta MORMORS nycklar. Så det var bara för henne att hoppa på cykeln igen och cykla tillbaka samma väg. Äntligen kom hon in och kunde arrangera lite fint på köksbordet innan det var dags att cykla hem igen.

Efter 2 timmar var MOR hemma igen, duktigt trött skall jag be att få berätta (och imorgon kommer hon väl att gnälla över att hon har träningsvärk).

Måtte nu MORMOR uppskatta uppvaktningen (trots att vi inte fick uppvakta) för annars tror jag MOR blir lite besviken efter allt trixande.

Stadge...

... och dirigeringsövningar utövades idag på Ängshög hos Vira & Berit.

När alla var samlade på gårdsplanen, så fick vi gå i samlad trupp in i en av kohagarna (utan färska kobläddor). Vi startade med flera stadgeövningar och efter en lite trög start så spottade vi upp oss ordentligt allihopa. Vi gick serpentingång, kontakt/fotgående utan koppel med "mingling" och inkallning från gruppen. Sedan blev det fotgående på linje som avslutades med en & en inkallning.

Innan vi började så såg vi alla att Berit smög iväg någonstans med en massa dummiesar och kom tillbaka tomhänt. Förväntningarna blev höga hos många, när skulle de få hämtas in? För att dämpa förväntningarna lite så fick vi först göra en linjedirigering på andra hållet. För de mer lite erfarna träningskompisarna så blev det långa linjedirigeringar, jag fick nöja mig med en något kortare för att öka lyckas-chansen. Den 1:a klarade jag efter lite hjälp av Margareta, den andra (den ner mot Berits gömställe) tog jag på direkten trots betydligt längre avstånd :-). Mina avlämningarna idag, ja dom kunde inte MOR ha några synpunkter på, FY F-N vad kul det här är när det går bra!

För de flesta av oss så avslutades dagens träning med vars en viltmarkering, vilket jag fortfarande har lite svårt för, men detta får vi väl oxå försöka råda lite bot, MOR har sagt att jag skall få träna med "kasslerduvor" lite oftare i sommar.

Idag var det en ny liten flockmedlem med och jag tog på mig ansvaret för att hålla koll på honom. Detta var inte precis ansträngande, lille JAZZ-killen skötte sig alldels utmärkt.

Man blir rejält trött av träning och då får man mysa med LILLMATTE och ominte detta är höjden av mys, så säg?

Papparazzi-...

... fotografer finns tydligen överallt och dessutom skickar dom utpressningsmail till en.

Vet ni om man måste ta utpressningsmail på allvar? Jag tror egentligen inte det, men det är nog lika bra att jag erkänner själv här och nu.

Jag har under veckan som gått på några bloggar/hemsidor uttryckt mig om vad jag tycker om att Lakrits vill lära känna/träffa andra killar. Det är väl klart som korvspa att jag då blir lite svartsjuk, men givetvis får Lakrits träffa vilka killar hon vill. Jag lever ju kanske inte helt själv riktigt upp till hur jag egentligen vill att det skall vara.

Kanske har några av er andra oxå råkat ut för liknande obehagligheter via mail eller på annat sätt, om inte så får ni ta del av mittt. Så här stod det:

Utpressning (till Wallander)

Tycker inte du har någon anledning att säga något bara för att Lakrits vill
vara vän med mig :D
Vad tror du Lakrits, skulle säga om dessa bilder på dej & Isa? Tycker du jag ska skicka
dom till henne? Svar Wallander: Nej, det behöver du inte jag publicerar dom själv.


Här två bilder på din Mor och dej - undrar vad det är ni ser där borta i
fjärran? Svar Wallander: Det skulle du bra gärna vilja veta va?


Å så två bilder från station 1 på ert första W.T.
Kommentar Wallander: Tur att papparazzi fotade mig på just denna station :-)Så Zico, ta för dig du bara, jag skulle aldrig våga hindra dig,
du är ju både s....e & s.......e än mig och så låter du du mycket f.......e!


Hipp Hipp Hurra...

... idag har det varit MORMOR & Moster Kerstins födelsedag!

MORMOR har rymt fältet och åkt iväg till Side... men Moster Kerstin hon höll sig hemma hon.

MOR & FAR var där och grattade henne men jag fick stanna hemma hos LILLMATTE pga det kan bli rätt stökigt med en massa gratulanter. Men när MOR kom hem så tog hon ut mig och då promenerade hon och jag dit bort för att det var flera "panschisar" som jättegärna ville träffa mig. Vi gick upp bakvägen så att vi kom upp till terassen och då kom alla tanterna ut dit för att "studera mig". Dom tyckte jag var en jättefin kille och jag blev bjuden på lite smakprov på maten som 2-beningarna intagit tidigare. Rostbiff & skinka det var riktigt mumsigt, ja så mumsigt att jag inte ville gå därifrån. MOR hann gå en riktigt lång bit innan jag bestämde mig för att följa med henne hem igen. Men MOR lovade att vi en dag skall gå och hälsa på en av de gamla tanterna som MOR inte har träffat sedan hon var liten och det är ju en himlans massa år sedan.

Det är konstiga...

... lydnadsträningar nuförtiden, allt verkar vara mera allvarligt nu än tidigare men oxå betydligt roligare på någotvis.

När vi kom till Lomma igår ikväll så fanns det bara ett ekipagepar på apellplan, det var Zico med matte. Vi tittade först lite på dom och såg vad dom hade för sig och konstaterade att det såg riktigt bra ut. Där har vi ett föredömligt par som vi kan se upp till och lära oss mycket av. Just lära får vi göra nu, Heléne (Zico's matte) är så snäll och hjälper både oss och Lakrits & Marie.

Igår blev det en hel del linförighet samt fritt följ och jag blev mer och mer konfunderad måste jag säga. MOR bara gick på, vände och svängde än till höger än till vänster, stannade upp ibland, sprang ibland, gick fort ibland och sakta ibland. Hur  skulle jag kunna hänga med på det hade hon tänkt? MOR brukar ju alltid kolla var jag blir av och sackar jag efter för mycket så brukar hon locka & pocka eller dra lite i kopplet men nu bara gick hon, inte ens en minsta blick bakåt. Jag vet inte riktigt men kanske har jag fattat lite vad det här kanske går ut på, meningen är nog att jag skall sluta upp bredvid MORS vänstra sida.... för varje gång jag gjorde det så fick jag köttbullar. Tror jag skall pröva lite oftare på nästa träning :-)

Efter träningen så blev det en lite tur i skogen tillsammans med Lakrits & Marie. Efter en stund fick vi springa av oss lite. Vi tog jätterundor men kom tillbaka så fort vi blev tillbakavisslade, men jag blev lite förhindrad, Lakrits bet och bet efter mina ben och jag kom lixom inte fram till MOR, men MOR såg hur jag försökte och försökte så hon nöjde sig med det.HEJA SVERIGE...

... FRISKT HUMÖR!!!! ZLATAN har äntligen hittat rätt igen. Jag hade förvisso tippat 1-2, så jag föll på slutresultatet men jag hade rätt lag som vinnare. Jag är ju med på FARS EM-tips och där ligger jag än så länge på 2:a plats, vilket jag är skitnöjd med, men det kan svänga fort i fotboll har jag förstått så det gäller att njuta så länge man kan.

Annat som har hittat rätt igen är min svans, nu tror jag att den svarar på mina signaler som den ska. Skönt, nu är nog snart mina badrestriktioner över. Jag har frågat MOR när jag får bada igen men hon kunde inte svara... så det blir väl till att googla lite på vattensvans om det inte är så att någon av er där ute har svaret på hur länge man måste vänta efter att ens svans är bra.

Allt roligt har ett...

... slut, nu är vi tillbaka till storstadscivilisationen!

Vi kom hem först vid 19-tiden igår kväll, det gäller att utnyttja härliga Bastudden så länge som möjligt.

Igår morse när jag vaknade så fick jag lite kontakt med svanseriet igen. jag blev jätteglad och tänkte att då får jag nog bada, men MOR tyckte annorlunda (tyvärr). Så det blev en hel del koppeltvång under dagens lopp. När jag & MOR kom hem efter vår morronpromenix så möttes vi av Lakrits, vi busade lite och rätt som det var så hade vi mitt koppel huller om buller om varann. MOR släppte då kopplet för att reda ut oredan och då så klart tog jag chansen, man är ju inte dum heller. Jag sprang fortare än fort, MOR skrek och satte fart efter mig, men jag låtsades som om jag inte hörde och hon sölpottan hann så klart inte i fatt mig, även Marie gjorde ett tappert försök. Jag for i med koppel och allt men jag lovar att jag hann knappt bli blöt för jag har hört att man inte skall vara i vatten när det åskar & blixtrar, så jag tog mig upp fortare än kvickt. Ganska snabbt uppfattade jag sedan att både mullret & blixtarna kom från MOR så jag hade lugnt kunnat stannat kvar, men ibland är det bättre att ta det säkra före det osäkra.

Lite senare på dagen så tror jag faktiskt att 2-beningarna ville testa mig lite, jag släpptes lös tillsammans med Lakrits och vi fick busa och då trodde jag att det var fritt fram för då var min svansföring nästintill intakt, men så när jag kom fram till vattnet så stod dom där som två levande väggar och motade bort mig. Då blev jag lite purken och brydde mig inte ens om när Lakrits fick gå i tillslut.

Vi njöt sedan ytterligare en stund utomhus, 2-beningarna gjorde vid sina tassar innan det var dags att påbörja matlagningen och sedan skulle det packas färdigt och allt skulle stuvas tillbaka in i bilen (jag lovar det var lika mycket med hem igen). Innan städningen påbörjades så gick vi vår sista runda upp till vändkorset (för denna gång).

På tillbakavägen fick vi springa lösa och då hittade vi en jätteroliga pinnar som vi hade dragkamp om. En liten bit hemifrån så fick jag syn på vattnet på andra sidan. Först försökte jag sticka ner en gång men då röt MOR så hemskt åt mig att jag vände tillbaka, men det var inte för att MOR kallade det var bara för att terrängen var så jobbig att ta sig igenom. Så vi fortsatte en bit till och där fanns en kanonbra stig, den var bättre och så drog jag. Ingen Lakrits kom efter, inget vrål från MOR, det ända jag hörde var att MOR sa Hej då flera gånger när jag stod med tassarna i vattenbrynet och sedan blev det tyst. Jag vill helst inte erkänna det men jag blev faktiskt skitskraj och sprang som en galning tillbaka efter dom. När jag kom fram till MOR så kändes det riktigt tryggt att bli kopplad.

Städningen var ganska snabbt avklarad och vi stuvade in oss alla i bilen igen. Lakrits var nybadad och jag fick mitt kylhalsband på mig och bilen hade stått placerad i skuggan så vi hade det inte alls jobbigt på hemresan.

Vi har haft en underbart härlig helg tillsammans, vi är lyckligt lottade som fått följa med för andra gången. Vi hoppas så klart på fler tillfälle (jag ligger ju som sagt ett par bad efter).

Här följer lite utlovade bilder...
Här sitter vi snällt och väntar på lite gott i gott gott:

Undras om Lakrits kokta grisöra smakar bättre än mitt:

Jordgubbar & glass + paketöppning blev det för 2-beningarna:

Även MOR funderade ett slag på att hoppa i men jag sa att hon måste stå närmre kanten:

Men ute ifrån bryggan vågar jag inte hoppa i, men det gör Lakrits (jag är ännu en liten fegis):Glass är smärrigt värre:

Åka båt är härligt:

På väg in i "hamnen":

Korvgrillning på kvällen är både mysigt & gott:


Slappa i skuggan är inte heller så dumt:

åh så sista buset innan hemfärd:

Imorse när vi...

... väcktes utav Tyskarna i stugan bredvid så fungerade inte mitt svanseri som det skulle. Med facit i hand så skulle jag nog inte ha badat så mycket som jag gjorde igår, men vem hade kunnat ana detta och som sagt det är ju alltid lätt att vara efterklok. Men varför har bara jag drabbats? Lakrits svans är precis som den brukar och hon badade t o m mer än mig igår :-(

Jag fick ändå frågan om jag ville spåra trots allt och svaret på den frågan var så klart JA, för inte kan man missa att få gå ett spår i de Småländska skogarna. Vi åkte iväg tidigt för att det inte skulle bli så himlans varmt för oss. Lakrits fick börja och jag fick vänta i bilen. Det tog inte alls lång tid tills det var min tur. Vi spårade på bra båda två idag och vi tyckte nog inte att det var någon större skillnad mot att spåra i Skåneskogarna. När vi var klara så åkte vi hem och åt frukost i lugnan ro.


Sedan blev det lite busande/slappande i trädgården innan vi åkte iväg på en liten utflykt. Vi åkte faktiskt till Osaby för att kolla in hur det såg ut där WT:et skall äga rum i slutet av Juli. Verkar till att vara ganska öppet och det kan nog bli jädrans varmt, vi får nog tänka till en extra gång innan vi eventuellt anmäler oss, man vill ju inte gärna smälta bort helt. På hemvägen körde vi inom campingen för att köpa glass (bilder kommer i ett eget inlägg imorgon). Vi skulle egentligen ha kollat in om det var läge att ta sig ner till kasebanan ikväll, men detta fick vi tyvärr ställa in, utan en fungerande svans hade jag inte kunnat föra min dam ordentligt. Visst kunde vi ha gått dit och bara lyssnat... men 150 spänn/hund, nej det tyckte vi var lite väl häftigt, de pengarna kan vi ha mycket roligare för.


MOR hade glömt att ta med vissa ingredienser till matlagningen så lite komplettering behövdes. Det bestämdes att jag, Lakrits & MOR skulle bli avsläppta en lagom bit hemifrån så att vi kunde promenera hem och så skulle Marie köra och handla. MOR släppte ut oss båda ur bilen, Lakrits sprang runt runt bilen och letade efter Marie, hon fattade inte först att Marie befann sig kvar i bilen. MOR samlade ihop våra koppel, Marie körde iväg och sedan skulle vi påbörja hemåtgåendet. Detta var minsann lättare sagt än gjort, Lakrits blev jätteledsen (ja hon grät faktiskt ganska rejält), vägrade nästan att gå med oss. Både jag & MOR lockade och pockade på olika sätt och vi kom ett par steg framåt hela tiden. När vi kom hem så vågade inte MOR låta oss vara ute, hon var nämligen rädd för att Lakrits då skulle springa hela vägen tillbaka tills hon hittat sin matte och den risken vågade inte MOR ta så vi fick vara inomhus tills Marie kom tillbaka.


När vi är på Bastudden så är det bara så att vi måste ta oss en tur ut i roddbåten, det har blivit vår lilla tradition.  Marie är förste styrman och vi andra bara sitter och blickar ut över det vackra spegelblanka vattnet, vi fick verkligen en härlig tur i år igen.


Kvällen avslutades sedan med att vi hade grillparty nere vid vattnet. Det blev ingen TJOCKKORV, men väl så god kycklingkorv.

Jag har inte lidit speciellt mycket min dumma svans, dvs jag har inte haft så ont. 2-beningarna har kunnat klämma och känt utan att jag reagerat något nämnvärt. Visst har jag haft lite svårare för att sätta mig, men stå eller ligga har gått bra. Nej ärligt talat så har det bara känts som om jag fattas något där bak. Jag skickar en signal till svansen men den svarar inte. Men humöret mitt har det inte varit något fel på och pussats har jag kunnat göra precis som vanligt, aptiten har det inte heller varit något fel på.

Men det är för j----t att jag inte har fått bada när det är sjukt varmt ute och när man har världens möjlighet att bada bada. Snyft snyft, livet är hårt OCH orättvist (ibland).  Lite besviken är jag faktiskt på Lakrits (men jag har hållit det för mig själv ända tills nu), jag trodde faktiskt att hon skulle avstå från att bada för att sympatisera med mig, men ack vad jag bedrog mig, hon har badat flera flera gånger.


Nä nu skall jag gå och sova och kurera mig, håll tummarna för att jag har fått tillbaka svanskontakten imorgon.


På Bastudden…

... med PRUTTFIAN på självaste Sveriges Nationaldag.


Jag kan bara inte låta bli jag måste börja med detta:

Jag trodde faktiskt inte att tjejer pruttade, men idag har jag märkt av det, ja faktiskt mer än en gång. En av gångerna var när vi skulle få smaka kanelbulle av MOR, jag blev så paff att jag vände mig om mot min egen bakända för att konstatera att det inte var där ljudet kom ifrån, det kom alltså från min käraste. Men hon var alltså inte kass i magen... det här händer tydligen lite då & då när hon blir väldigt förväntansfull. Ja alla har vi våra uttryck för saker och ting.


Nu till hur dagen har fortlöpt för övrigt:

Klockan 07.00 ringde väckarklockan. Allt var som vanligt fram till klockan började närma sig strax efter 09.00 då Marie ringde och sa att Bastudden-taxin var på ingång. Snabbt plockades en massa mat ut ur kyl & frys och familjen hjälpte oss ner med detta och resten av all packning som skulle med och detta var minsann inte lite. Det var inte lite heller som Marie och Lakrits redan stuvat in i baksätet, men allt går med lite vilja. Minuterna senare var vi så äntligen på väg...


Strax innan 12.00 var framme och jag lovar det var knappt att Marie hann öppna burdörren innan vi stormade ut och rusade direkt ner till vattnet. Snacka om lycka alltså, så himlans härligt efter att ha åkt bil i nästan 2 ½ timme.


MOR & Marie packade ur bilen och det tog sin lilla stund. När detta var avklarat så noppades det jordgubbar som dom sedan smaskade i sig tillsammans med smält vaniljglass utomhus under tiden som MOR firades igen. Idag fick hon ännu fler fina presenter, en jättefin Effileringssax av Marie & Ann en kortlek med olika hundmotiv, en jättefin pin, en mugg samt ett tygmärke av Marie & Lakrits, allt med motiv av världens finaste ras så klart.


Sedan lekte vi nästintill oavbrutet de första 2 ½ timmarna, vi for runt som galningar trots att solen sken från klarblå himmel. Upp och ner for vi i vattnet, jagade varann med eller utan  "byte" och vi hade flera dragkamper med en jättekulig stor repboll. Men sedan bara helt plötsligt så gick luften ur oss båda och vi däckade ett bra tag i skuggan tillsammans med MOR & Marie som hela tiden legat och tagit igen sig.


Vid 16.30 var det dags att ge sig ut på en liten rek-runda, vi fick följa med för att kontrollera var MOR skulle kunna lägga ett spår till oss senare på kvällen som vi skall få gå imorgon bitti. Detta var ganska snabbt avklarat och vi begav oss hemåt igen för att inta lite kvällsmat åt oss alla. Vi fick vårt gamla vanliga torrfoder så klart medans MOR & Marie satt nere vid vattnet och njöt utav "Annas Favoriträtt". När vi hade badat för 20:e gången ungefär så hittade jag en kanonrulleplats lite längre bort där man kunde hålla på och rulla sig gång på gång. När jag var klar så tog Lakrits över. Då började 2-beningarna ana lite oråd och kom fram för att se vad vi rullade oss i och fann resterna av en gammal fisk som jag hittat och så var det slut på det roliga.


Men en stund senare så plockades blod & klöv fram och vi tågade i väg uppåt skogen igen. Jag fick stanna kvar med Lakrits & Marie vid ett vägskäl medans MOR fortsatte inåt skogen. Jag var lite missnöjd med att jag inte fick följa med men Marie sa att ville jag spåra imorgon så fick jag snällt stanna kvar, spåra vill jag ju så det var bara till att gilla läget.


Solen var på väg neråt när vi kom hem igen och det var jättevackert när man blickade utöver vattnet, så vi gick närmre vattnet och tillbringade en bra stund där tills myggen började bli lite väl jobbiga. Då var det dags att flytta in. Jag & Lakrits fick vars en tugg-tandborste och sedan kunde vi lätt att koppla av.


Nu har vi tagit en liten kvällsrunda i koppel, undras varför vi inte fick vara lösa när vi fått vara lösa hela dagen/kvällen tidigare, fattar ingenting faktiskt.


Detta har varit en underbar och skitrolig dag, hoppas morgondagen blir likadan.


Godnatthälsningar från en rejält trötter badkille.


BASTUDDEN...

... NU KOMMER VI SNART!!!!

Med tanke på all packning så kommer vi nog inte hem på flera flera dagar. Det skall bli sååååå häääääärligt! Bus & bad i massor väntar.

Så klart kommer jag att dagligen rapportera om mina & Lakrits Smålandsäventyr.

PÅ HETTAS STUDENTFEST...

... fick inte jag vara med igår.

Men det gjorde mig inte ettt dugg, jag var på ett mycket lugnare och trevligare ställe. Jag var hos Annika & Pierre (ÄLDREMATTES kompisar) och man kan inte vara på ett bättre ställe, jag blev så väl "omhändertagen" .

Vid 15-tiden hämtade dom mig och då blev jag så glad att jag fick världens flatteryck (inomhus). Ett tag trodde jag att dom ångrade sig lite, dom har alltid tidigare sett mig som en lugn & sansad kille.... men som tur var så gjorde dom inte det, för jag lugnade ju ner mig snabbt igen.

Jag beskylls ofta för att vara MORIG, men jag tvekade faktiskt inte för en sekund att följa med dom.

Jag hade det så bra, de flesta timmar tillbringade vi utomhus, mat fick jag oxå och sedan kunde jag lugnt ligga och snarka tillsammans med Pierre tills familjen kom och hämtade mig strax efter 23.

Tack snälla Annika & Pierre för att jag fick vara hos er, jag kommer gärna tillbaka igen OM jag får.

Lite lite…

... träning blev det igår.


Jag & MOR bestämde oss för att köra till Lomma. Det var många 2-beningar samlade omkring fikabordet men inga 4-beningar i sikte. Var 4-beningarna befann sig märkte jag först när vi gick förbi bilarna för då blev jag minsann rejält utskälld, det var minsann bäst att skynda sig förbi.


FAR dök plötsligt upp på Appellplan, han hade cyklat ända hemifrån bara för att se oss träna. Nu blev det inte så mycket träning av men lite och det lilla vi gjorde gick rätt så bra. Men det konstiga var att MOR bara gick på när vi tränade linförighet, hon brydde sig inte om jag var med eller ej så det gällde minsann att hänga på om man skulle få i sig några korvabitar.


När vi tränat en liten stund så dök brorsan Elliot upp med sin matte och så blev det lite träning till med inslag av passitivitet medans 2-beningarna babblade på.


Jag måste...

... bara berätta om en present som MOR fick idag av ÄLDREMATTE för den var lixom lite till mig oxå.

Ur ett guldkuvert plockade MOR upp ett kort och började läsa och jag lovar, inte ett öga var torrt efteråt :
WALLES VÄG MOT TOPPEN!
Jag vet att du & Wallander en dag kommer komma precis dit ni vill.Du jobbar stenhårt och Wallander gör sitt bästa. Med lite tålamod och envishet kommer ni till slut att veta exakt hur ni skall göra. Jag är också säker på att så småningom kommer ni att vinna både det ena och det andra. För ni har varandra, Wallander har världens bästa MOR (och jag världens bästa mamma) och MOR har världens bästa Wallander. Tänk alltid framåt när det känns tungt för ni kommer att bli bäst på allt ni vill!

Sedan vill jag också säga att jag är oerhört tacksam över att du är min mamma och allt du gör för mig. Utan dig hade jag inte klarat mig så bra som jag gör. Fast ibland kan man inte få ner allt man känner på en bit blått papper då räcker det med tre små (stora) ord: JAG ÄLSKAR DIG!
PS. GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN... =)

MOR fick alltså privatlektioner för henne och mig så att vi skall nå TOPPEN tillsammans!

Vilka braiga presenter vi får jag & MOR.

HIPP HIPP HURRA...

... idag är det MORS 25:e födelsedag!!!!

Pussar i massor på dig...

Din tillgivne lille snälle gulleplutt

Ps. Har ni vägarna förbi vid 19-tiden så titta gärna in en stund, vi finns på gården och jag är övertygad om att det finns rabarberpaj med vaniljsås till alla som är sugna och en och annan kanelbulle oxå kanske.

Träning vid...

... sjöarna idag och det var minsann tur för vilken värme det har varit.

Idag fick vi sällskap av Guinness & Lena till sjöarna, det är alltid roligare att åka tillsammans med andra än att åka själva. 

Vi trodde att det var beläggningsarbete på E6:an så vi begav oss iväg i god tid, men inget arbete så långt ögat kunde nå så vi var på plats redan 9.40. Vi promenerade en bit och kollade in Landskronas Brukshundsklubb och det såg ut till att vara trevligt där oxå. När vi kom tillbaka till bilarna så hade de flesta andra träningsekipagen anlänt.

Vi blev totalt 13 hundar & 10 mattar, jättekul med sådan stor upppslutning. Vi började med en gemensam/organiserad promenad halvägsrunt den stora dammen, detta gick ganska hyfsat.  Sedan ställde vi upp oss i en ring och fick gå serpentingång, därefter kastades dummiesar som vi skulle springa igenom ringen för att hämta, so far so good. Nästa övning blev lite svårare, vi fick sitta på rad och våra mattar stod en bra bit ifrån oss kastade en dummie över våra huvud vilken vi inte fick hämta direkt vi skulle först ut och vända hos våra mattar för att sedan få godkännande att hämta dummien. Här strulade jag till det lite... när jag hämtat dummien så drog jag ut i vattnet och var inte så jättepigg på att komma tillbaka, det var ju så svalt och skönt där. När ordningen var återställd så skulle de andra hundarna som inte hade svalkat av sig få svalka av sig lite innan vi skulle fortsätta. Vi stod kvar och väntade men ingen kom tillbaka så vi började att förflytta oss och då var det full vattenapportering igång vid livbojsplatsen. Jag, Lakrits & Guinness drog vidare bort en bit och tränade så gott vi kunde. När vi kom tillbaka till bilarna hade nästan alla kört hem. Vi satte oss dock i skugggan och fikade lite en liten stund. Marie hade en kanelbulle som hon lämnade ur sikte för en millisekund och då hamnade den i någon annans mage (här var jag dock oskyldig).

Jag och brorsan Enzo är lika i många situationer, idag såg vi en likhet till, dvs att vi inte gillar att dricka när vi är utanför hemmet. Så Camilla tog till en nödlösning:

Åsså några bilder från vattenapporteringsförsöken, hämtning:

Insimning:

Avleverering som ser bättre ut än den egentligen var (dock fick bilden redigeras lite MORS bakdel gjorde sig inte så bra i bild:

Här ser vi prov på en bättre avlämning:

Det har varit en härlig men varm dag!
Nu är det bara 4 ynka arbetsdagar kvar sedan drar vi till Bastudden med Lakrits och Marie i dagarna 3, snacka om att det skall bli härligt.

Ps. Margareta, jag vet var din saknade dummy är.... den lämnade jag i vassen :-(

En inträdesbiljett...

... till en Lydnadsklass I-tävling inkl transport har jag fått i födelsedagspresent idag.

Det var himlans påhittigt och snällt av familjen Svensson-Hanö men jag är rädd för att jag inte kan utnyttja denna present eftersom att min MOR inte kan tänka sig att tävla (har inte nerver för det) och jag kan ju inte ställa upp helt själv på appellplan.

Men jag har redan startat operation övertalning så vi får väl avvakta ett tag och se vad denna kan ge.