A-laget & B-laget

Igår kväll var vi ju som sagt var iväg och tränade både på land & vatten med en massa Meitasare.

Det var en bra bit att åka... jag är ju van men så långt har inte Beck åkt förut... men det gick bra han satte sig upp ett par gånger för att ganska snabbt lägga sig tillrätta tättintill trygga mig igen.

När alla var samlade så delades vi in i 2 lag, A-laget & B-laget med en icke ko-rädd 2-bening som ledare för varje lag (om korna velat vara med så skulle dom "skrämmas" iväg).  B-laget fick starta på vatten medans A-laget fick starta i kohagen. Vi kom med i A-laget, tillsammans med Mia & Vera (tyvärr saknade hon Viggo stackaren som fick stanna hemme pga av halthet), Texas & Pia, Zorro & Cissi samt Tessie, Ronja Milla, Ingela, Johan & Andreas (mm... fint folk kommer alltid sent!). Åskådare var Maria, Rebecka & Mira.

Dubbelmarkeringar med vilt
Vi fick börja med två ganska så långa sådana.
Texas Tromb på väg tillbaka med sin första skatt:

Jag fick sticka iväg på en kanin och en svartfågel... jag markerade jättebra och sög upp kaninen först och sedan svartfågeln och full fräs hela vägen tillbaka båda gångerna. Det är himla kul att komma tillbaka in när det står en matte med stort leende på läpparna och när man får bekräftelsen på att man gjort rätt :-) Jag såg oxå att Mia gjorde tummen upp när jag vände upp.

Enkel & dubbelmarkeringar över en gärdsgård
Inte så mycket att säga mer än att det inte var helt smarrigt att ta upp den dummien som hamnat mitt i en färsk koblajja, koblajjor skall man bara rulla sig i, men det har jag ju slutat med så det var bara att gilla läget. MOR blev inte heller så jätteglad när hon tog emot den :-(

Linjetag genom nässlor
Zorro Zaffran på väg tillbaka efter ett klockrent linjetag (han bangade definitivt inte för några nässlor inte):

Mitt linjetag löste jag snabbt men inte klockrent rakt ut, jag hatar nässlor och valde därför att gå lite höger om. Hörde dock att MOR fick lite tips om hur hon eventuellt skall kunna försöka lura mig... ja det lär vi väl bli två om den saken.

Viltsök
Med bl a små små pippisar och de är inte lätta att hålla still i munnen tycker jag fast att jag vet att man skall hålla dom löst & försiktigt som vilket annat vilt som helst. Förövrigt gick det bra... men även här nobbade jag närmsta vägen pga nässlorna.

Vi bytade sedan plats med B-lagarna och tog bilarna ner till vattnet där vi oxå senare grillade.

Markeringar & dirigering på vatten
Första markeringen hamnade på land bakom en massa höga vasstrån. För att komma ner till vattnet så fick man ta sig ner för en liten backe pga av den tillfälligt låga vattennivån, sedan simma en bit, ta sig upp över en liten ö som normalt är täckt med vatten och sedan ner i vattnet igen och upp på land och sedan var det lite olika tillbakavägar som valdes. Jag tog vattenvägen... det är ju kul att simma!
Sedan var det någon som missade sin ena dubbelmarkering och jag fick som nr 3 försöka att ta den på ett linjetag. Med en hel del dirigering och stöttning så fann jag den tillslut och det roliga var att det sedan berättades att jag varit precis rätt på det 2 ggr tidigare då ALLA trodde att jag skulle ta den men då vek jag av upp på land. Ha ha... ja ibland är nosen inte helt rätt inställd. Det här var verkligen en annorlunda vattenträning... men en rolig lyckad sådan :-).

Efter allt detta så var jag trött  OCH hungrig. Jag serverades kvällsmat och sedan fick jag ligga och spana på LILLEBROR som försvunnit över på andra sidan dammen för att busa med sina syrror Vera & Mira.
Dom lekte så det stod härliga till:

Bada kunde dom oxå... även om Mira hamnade lite väl ofrivilligt i vattnet:


Här härjar dom så in i vassen:

En rejäl simtur fick Beck oxå för han tog en annan väg tillbaka än hans smarta syrror:

Vera hos sin mamma medans Beck & Mira utforskar sanden lite:

och Beck lite till:

Sedan grillades det och åts för fulla munnar:

Kvällen avslutades sedan med att alla mattar/hussar fick säga sitt gällande kvällens träning och det var idel glada toner, ALLA var jättenöjda:

TACK för att vi fick vara "the special guests"

Gårdag...

... med mycket roligheter :-)

På förmiddagen åkte vi, hela Lindebladska flocken inkl ÄLDREMATTE och hälsade på Tarzan och hans flock. Eftersom att det är lite bökigt med tre busiga flattekillar inomhus i en lägenhet så bestämdes det att vi skulle träffas utomhus. 2-beningarna fixade fika och bars ner till gårdens mysiga uteplats. Efter en stund sprack himlen upp vädret blev jättefint vilket gjorde det hela ännu trevligare. Vi fick vars en tuggpinne... men både jag och Beck lämnade våra, de var i vårt tycke lite hårda så Tarzan tuggade i sig alla med god aptit. Det enda som var lite orättvist var att lillkillen fick lov att springa runt lös medans jag & Tarzan blev beordrade till att ligga ner i närheten av någon 2-bening, hm varför skall småglin alltid ha en massa fördelar, fast med en viss eftertanke så hade jag det nog lika bra som liten.

Sedan bar det hem för lite vila innan det var dags för oss att bege oss till Ängslätt... ja det är många turer dit nuförtiden. Beck fick oxå följa med för både FAR & LILLMATTE arbetade kvällspass. Vi körde inom Åkarp och hämtade Isa & Ulrika, egentligen skulle det varit Molly som skulle ha följt med men MOR sa att inga löpande tikar är välkomna i våran bil. Lite tjaskigt tycker jag... men hon säger att det är får mitt eget bästa och då får jag väl lita på att det är så.

När alla var samlade... stack Ulrika & Ann iväg och förberedde ett stort dummiesök. Jag fick börja och jag betade av fältet framifrån hämtade alltså in de som låg främst snabbt & lätt... undrar om det var rätt gjort... tror det för inga protester hördes.

Kidden fick gå ut sist och han fick minsann jobba för sina 5. Lite trötter kille (för ett tag):

Vira tycker verkligen om sin matte... vilken tur att inte Berit flyttade på sig:

Sedan skulle vi skickas på ett ganska långt linjetag där vi först skulle ta oss igenom ett lite uppväxt område och sedan rakt ut. Jag fixade mitt första skick kanon. Men på andra tog jag ett annat spår, jag hörde att MOR kallade på mig men jag behövde ju bara springa lite vänster sedan och så hade jag fixat det hela själv. Men jag blev inte mottagen med samma entusiasm så det var inte riktigt bra gjort... men men gjort är gjort!

Vi förflyttade oss sedan till hagen med koblajjorna, stengärdet & bäcken. Denna kväll fick vi starta från motsatta sidan, dvs först fick vi ta oss över stengärdet, bäcken och ut i självaste hagen och hämta in dubbla fågelmarkeringar. Inga tveksamheter från min sida, tror minsann att jag slog mitt upptagningsrekord oxå :-)
Kolla Kidds avlämningar:

Här kommer jag tillbaka i full galopp:

Här kommer Elliot, med rymmar-Funny (syns dock ej i bild) i hasorna... hu lite läskigt tyckte han nog allt:

Beck fick oxå ladda lite, fokusen glasklar:

Upptagen får han allt jobba på... men han har ju tiden framför sig :-)

Slutstationen blev givetvis vatten. Först lite stadga.
Fr vänster Isa, Elliot, Kidd, Vira & jag:

Beck:

Sedan passivitetsträning för att ladda ännu mer inför vattenapporteringen medans 2-beningarna fikade:

Jag:

Vira:

Kidd:

Elliot:

Isa:

Den som laddat mest för vattnet var helt klart Isa... helt förståligt, så lycklig att få börja "arbeta" igen efter "barnafödandet". Så vad som skedde när Eva drog ut 5 belöningsdummiesar behöver jag nog inte berätta. Ps. kolla Elliots kontakt med Ann i vänstra bildhörnet:

En som fattat vattengaloppen idag var Elliot, trägen vinner alltid Ann. Nu är killen på "G"!

Lite diverse vattenbilder, Vira (?) på väg mot matte, Oooops... inte så:

så skall det se ut:

Jag på väg ut:

Precis när vi var klara så kom regnet... det kallar jag Good timing!

Kompisar, tack för en riktigt bra träning och MOR hälsar speciellt och tackar för hjälpen med LILLEBROR.

Nä, nu skall vi gå & packa, strax bär det av till ny träning i Arkelstorp. Mia med Viggo & Vera har bjudit in oss till träning med efterföljande grillning. Skall bli skitkul att få träna med nya hundar på ny mark. Beck får följa med idag oxå för han skall få träffa sina syrror Vera & Mira.

Tror kanappast det bloggas ikväll... men man vet aldrig.

Jag har kommit på...

... en smart grej nu där jag utnyttjar LILLEBRORSAN min men jag lovar han var med på noterna direkt!

 Vi har testat två morgonar i rad och det funkar :-)

På morgonen när jag vaknar ca 06.45 så väcker jag Beck och skickar fram honom för att pussa på MOR så att hon vaknar och då far hon upp som ett skott. Hade det varit jag som gjort det så hade hon bara sagt... gå och lägg dig en stund till!  

Smart drag va?

Men kanske inte lika smart att berätta det här på bloggen nu. Jo, jag tror att det kan funka ett bra tag till eftersom att det fortfarande är lite "panik" när Beck börjar röra på sig efter en hel natts orörd sömn.

Nä nu e det dags att knyta sig så att man kan komma upp i tid imorgon oxå!

Jag tror minsann att jag...

... överträffat mig själv lite idag!

Även idag styrde vi kosan mot Ängshög efter att ha gjort en avstickare inom Lund och hämtat upp Grappa & Lena. Vi blev bara 4 flattar med 3 mattar idag.

Vi kom fram i lagom tid men innan vi började träna så fick vi hälsa på dagens kastare Marta och skytten Anders som var på besök hos flocken på Ängshög. Jag fick höra: "jasså, så det här är Wallander, han som gillar att rulla sig i koskit!" Ja, tänk att man är känd för både det ena och det andra :-)

Vi började i alla fall sedan med att promenera ner till hagen längst bort i svängen och detta under ordnade former. Jag gick bra ända tills vi skulle gå förbi en hel drös med kor... lite väl många var dom och så slog det mig att där kunde finnas hur många färska bladdor som helst ... men för att inte frestas för mycket så drog jag mig en aning åt vänster men forfarande i höjd med MORS ben, jag skulle minsann visa att jag kunde undvara en sådan lockelse. 

Nere i hagen blev det till att söka vilt, jag fick äran att början. Trots att fåglarna låg i högt gräs blandat med lite nässlor så arbetade jag snabbt & effektivt, ja snabbare än jag gjort någongång förut och jag kroknade inte ens då jag skickades ut på den 5:e och sista och avlämningarna var toppen. Det var faktiskt riktigt roligt... men det tyckte nog de andra oxå för det gick väldans bra för alla!

Runt hörnan skickades vi sedan på linjetag... i mina ögon sett så gick jag rakt ut (om än lite sick-zack mellan nässlorna) och detta accepterade faktiskt MOR, tack & lov. Hade hon tvingat mig så hade jag vägrat och då hade vi förmodligen inte haft så kul.

Nästa övning skedde borta i hagen med bäcken & stenröset och nu oxå med  veckans nygjorda koblajjor... tänk att dom vågade utmana mig. Nu kom skotten med i bilden och den första markeringen tog jag klockrent. Men på skick 2 så funderade jag på ta ett dopp i bäcken... men jag kom då att tänka på att sist blev det inte så populärt så då valde jag att avstå att helt gå över över istället och då blev inte det heller bra. Så jag fick ge mig, för MOR visade klart och tydliget att hon inte tänkte göra det i alla fall, så det var bara att traska över och fixa uppgiften. Koblajjorna struntade jag högaktningsfullt i!

Nyttig lång transportsträcka blev det sedan bakom skytten bort till dammen innan det roliga fick påbörjas där. När det var min tur så tyckte jag att jag markerade bra men sedan bara försvann anden och jag fick gå upp om på land för att gå ner igen för att få nos på den efter lite stöttning av MOR. På nästa markering fick jag oxå lite problem men då lyssnade jag tidigare på MORS stoppsignal och vände mig om lite för att se vart MOR pekade och då styrde jag kosan dit och fick nos på dummien. 

Medans Grappa & Funny jobbade så satt jag & syrran som fastklistrade trots att det smällde:

Häromdagen så hade en dummie försvunnit in i den höga vassen på en annan sida av dammen och den skulle jag & Vira försöka nosa rätt på. Det var inte helt lätt, när vi tidigare skickats på det hållet så har det varit för att gå upp på ön, nu skulle vi lixom utom den. Vira gjorde ett försök... men det fungerade inte för att MOR inte fick över dummien i rätt område. Sedan fick jag ett försök när Anders kastade och då försvann även den dummien in osynlig i samma område. Men jag kämpade verkligen för att hitta den, var på väg att ge upp men MOR stöttade mig återigen och tillslut var jag dirigerad rätt och vilken glädje som infann sig hos både mig & MOR :-). Jag tror minsann att jag efter denna dag skall lita mer på MOR... hon verkar ha koll på vart dom ligger när jag tappar bort mig lite. Vira & Berit gick sedan runt dammen istället och därifrån skickades Vira ut i vassen och någon minut senare kommer även hon upp ur vattnet överlycklig med dummien i munnen :-)

Detta blev ett bra avslut på ett himlans bra träningspass och det känns som om poletten trillat ner lite längre för mig de här senaste veckorna... hoppas den kan fortsätta att trilla ner lite till och sedan hålla sig där i de braiga regionerna!

Imorgon är det ingen klocka som skall ringa och väcka oss på morgonen... MOR har SEMESTER nu i 4 förhoppningsfulla långa veckor. YIIIIPPPPIIIIEEE!

Kärt...

... återseende!

Marie & Lakkan hämtade upp oss strax innan 19... lite försenade men det spelade ingen roll det viktigaste var att dom dök upp tillslut. Direkt styrde vi kosan mot Spillepengen, FAR & Beck hängde oxå på.

Vi trodde att vi var ensamma så vi drog iväg som ett skott alla 3:

... för att snart upptäcka att det vimlade av kaninisar i alla dess storlekar som for från den ena till den andra sidan beroende på om dom sköt från skjutbanan eller om vi kom för nära dom. Men dom brydde sig inte om oss och då brydde inte vi oss om dom heller:

Lite svårare var det att låta bli det som dom lämnar efter sig och här fick vi allt rappa på innan 2-beningarna kom ifatt oss för att avbryta "matstunden":

Lite välbehövlig kvinnlig uppfostran fick Beck oxå och direkt kapitulerade han:

Men då dök han upp vid mig för att visa hur mycket han tycker om mig:

Det blev en tur om strandkiosken på hemvägen, LILLMATTE ringde och sa att korvarna var färdiggrillade och det satt minsann riktigt bra.
Väl hemma så blev det att 2-beningarna mumsade på kladdekaka, visprädde & nyplockade hallon medans vi mumsade på grisöron light. Beck som fick premiärtugga gillade dem oxå skarpt:
Men efter ytterligare bus så lämnade bäbisen in i ÄLDREMATTES trygga famn:

Inlägget kom lite senare än planerat men blogg.se ville inte riktigt vara kompis med mig ikväll :-(


"Foto-...

...modell" för en kväll!

Var Beck i onsdags när LILLMATTE med kompis Rebecca drog ut i parken.

Tänkte att det kan vara på sin plats att visa några smakprov.
Full fokus, var skulle det bli bäst att kissa, här?:

eller här tro?:

Busa med löv gillar han oxå:

... och behålla det för sig själv ville han helst (kolla in blicken):

Att få LILLMATTE att skratta är han en mästare på:


Sen på upptäcksfärd igen och vad kan det va han fick syn på här?:

Ooops, det rörde sig visst:

Beck fick smaka lite kyckling tidigare på kvällen och en bit satte sig fast bland hans små bissingar... men han löste det hela bra, dock fick han ta den stora "tandpetaren" till hjälp:

Nä nu får ni inte se mera av LILLEBROR för denna gång... för nu skall jag strax skriva lite om fredagskvällen och mitt möte med Lakkan.

Skittråkigt...

... är vad jag har haft det de senaste dagarna... men idag har det varit annorlunda.

Beck får i alla fall dagligen leka med sina valpvänner Winston & Ninja medans jag bara får ligga och vänta tills de lekt färdigt vilket dom aldrig gör förräns 2-beningarna särar på dem och säger att nu får det räcka.
 
Idag har det både blivit skogsbesök på förmiddagen & nästintill helt oplanerad träningskväll, träningen skulle ha blivit av imorgon men hastigt och lustigt så blev den framflyttad/bakåtflyttad, ja vad säger man egentligen?

Grappa & Lena hängde på eller var det så att vi hängde på dom eftersom att vi fick åka SUV från Lund till Ängshög, oavsett så vart de med på våran lilla träning.

Lena hittade massor av helt nya oanvända jättefina stora skånska dummiesar i sin bil och det kan man ju bara inte ha liggande sådär så några av dom fick invigas ikväll:

Först fick vi börja med markeringar över bäck & mur med dold kastare. Sedan flyttade kastaren fram och stod framför muren och kastade en dummie oxå framför muren. Det var inte helt lätt att finna dummiesarna i det höga blöta gräset varken bakom muren eller framför muren när vi gångerna innan gått över muren, men vi löste uppgifterna med lite olika metoder.  Själv blev jag lite tjurig, för MOR sa till mig på skarpen att jag inte fick ta mig ett dopp i bäcken så där bara utan tillåtelse och då tänkte jag att då är det väl lika bra att jag inte ens går över då... men se då blev det fel för det, hm... det är inte lätt att vara hund alltid.

Vi förlyttade oss sedan till dammen. Då vi först fick gå lösa på rad ner mot dammen, sedan framåt tillbaka längs med dammen för att slutligen sitta kvar med ryggen mot dammen då våra mattar gick ifrån oss för att kalla in oss. Superduktiga var vi här!

Vi fick sedan hämta en markering bort mot ön och på vägen in så kastades en störningsdummie ut som vi fick oxå fick hämta efter avlämning. När MOR skulle kasta markeringar till lilla Grappa så råkade hon kasta upp en på ön och det blev så klart lite väl svårt för Grappa... men eftersom att hon sett i ögonvrån att jag hade full koll så fick jag förtroendet att hämta in det efter att Grappa fått ytterligare en markering. Jag gick faktiskt klockrent ut och upp på ön, hämtade dummien och hem igen... tror ni MOR blev glad?
Sedan blev det långsimning över hela dammen (60 m på vardera hållet). Min dummie hamnade i vassen men jag kopplade på näsan och sökte mig lugnt & sansat fram till den.

Sedan fick vi pröva på något som vi aldrig gjort förut... det kastades ut ett sök av 10 dummiesar i dammen och sedan skickades vi ut en & en efterhand som en annan hund var på väg in. Detta var jätteroligt :-)

Sista övningen på vatten blev att hämta anden. Kidden greppade ordentligt över ryggen:

Vira lite längre mot halsen:

Hur kasst jag greppade den kan inte visas, som tur är,  för kameran låg i MORS ficka. Jag tycker det är bra att hon koncentrerar sig på sin uppgift att stötta mig om det behövs samt ta emot mig när jag kommer in.

Men hur vackert det var över åkrarna när vi lämnade dammen, visar jag däremot gärna:

Sista uppgiften för kvällen var några skick i jättehögt gräs bort mot ett annat område med annat högt gräs. Det var jobbigt, näsan fick kopplas på riktigt ordentligt... men det är väl lite utmaningar som utvecklar ens kunnande eller?

Imorgon är det träningsfritt... på fredag blir det bus & mys med Lakkan, på lördag är det middagsbjudning hos 2-beningsfarmor och på söndag är det träning som gäller igen någonstans.

Beck var ikväll ute på foto-promenix med LILLMATTE & Rebecca... får se imorgon om det finns några roliga bilder och lägga ut.

Först lite...

... "UT" och sedan lite bus!

Klockan 12 hade vi bestämt träff med Grappa & Lena på Spillepengens Hundrastplats.

MOR smög först iväg upp för backen med lite vilt. Sedan kom hon och hämtade oss. Beck & Far gick på sitt håll Guinness fick vänta en stund i bilen medans vi skulle träna lite.

Vi började med några synliga linjetag, sedan några halvsynliga, dessa gick bra. Sedan fick Grappa 2 enkelmarkeringar & jag en dubbel, dessa fixades lika bra. Sedan var det dags för de osynliga, första skicket gick i stort sett rakt ut... men på andra skicket så valde jag att gå ut om det höga, äckliga, stickiga gräset... jag visste ju exakt var nästa fågel låg sedan tog jag exakt samma väg tillbaka och lämnade av som man skall. Grappa fick kämpa lite med den stora truten... inte helt lätt att få in den hela vägen i en liten egen "trut". 

Precis när vi var klara så kom den en pytteskur men vi fick busa i alla fall och attans vad jag blev jagad... det är minsann bra fart i Grappa brunfia. Sedan hämtade Lena Guinness och Beck och FAR anlände oxå och då fick vi busa av oss lite tillsammans.

Men attans vad vi blev fulla av några små klistriga borrar av något slag... en del togs bort på plats men de flesta var nog ändå med hem tror jag. Höjdpunkten idag blev annars när Lena hade köttbullsutdelning, kolla mellan mina ben i mitten, det är bara en av oss som är väluppfostrad:

Undrar om det är platsen som kommunen glömt i år?  Det hade verkligen inte varit helt fel om dom tagit sig dit och klippt gräset en aning, det var verkligen högt på vissa ställen. Men kanske vill dom inte (för)störa kaninernas paradisplats och numera oxå Becks tror jag, som hans ögon lyste när han fick flukt & lukt på alla kaninlortisar.

Sammanfattningsvis, så tycker jag att jag skötte det betydligt bättre med "UT":et idag. Men tydligen så räcker det inte helt, det måste bli ännu ännu mycket bättre, påstår MOR. Hon säger att  "UT" alltid skall vara rakt ut och inget annat även om det finns lite "hinder" i vägen. Ja, jag vet att jag fixat att gå rakt ut förut... men MOR säger att jag nog kanske ändå inte helt förstått vad "UT" helt betyder. Så nu får jag allt lära om ett igen då!

Gratis skotträning fick vi oxå, det sköts rejält på skjutbanan. FAR sa att LILLEBROR tittat sig lite omkring på första skottet sedan brydde han sig inte ett endaste dugg.

Imorgon är det måndag, sista måndagen som MOR skall jobba på ett par veckor, HÄRLIGT :-)

Vatten...

... bara vanligt vatten!

Men det kom i massor uppifrån idag och hur kul var det att förbereda sig på att åka och träna? Det kan bli för mycket vatten även för oss 4-beningar.

Men när ryggan var packad så hade det avtagit... men MOR muttrade om att hon inte riktigt visste vad hon skulle ta på sig. Det blev bara tights & t-shirt med regnkläder över, men safe:at med tröjaväst. Det regnade en bit förbi Lund sedan var det upphåll enda tills vi alla var samlade på Ängshög hos Vira & Berit.  Innan alla hade kommit så var vi & Berit ute och placerade dummiesar för dolda linjetag och ett sök med vilt.

Vi fick alltså börja träningen med inomhusväntan för regnet stod som spön i backen och det blixtrade & dundrade.Men tillslut, ca 25-30 min så minskade mängden för att avta helt och då satte vi fart utåt.

De dolda linjetagen gick åt pipan för de flesta av oss... jag vägrade helt att gå in i 1:a området, 4 ggr försökte MOR men sedan gick vi bara därifrån. De andras mattar gav inte upp...  och tillslut fixade de uppgifterna. Elliot var den ende som inte strulade till det för sig, Ann... tycker du fortfarande att Elliot inte kan gå på dolda linjetag?

Nästa övning blev markeringar med skott för nu hade minsann jägar-Göran oxå dykt upp. Jag fick börja, pang sa det och så hade Göran lyckosamt träffat en råka. Snabbt ut, snabbt in och redo för nästa och det gick lika bra för både Göran & mig :-).

Sedan blev det att bege sig iväg till dammen för Jägar-Göran hade inte hela dagen på sig... övriga dagliga sysslor på gården behövde också sin tid. Ann & Elliot gick runt dammen för att därifrån bara lixom lägga dummiesarna i kanten då Göran skjutit, detta för att vi skulle få simma över hela. Bakom Ann & Elliot samlades en hel hög med nyfikna kor och tittade på oss. Den första jag fick hämta gick finfint, simmade lugnt & fint ut och in och lämnade av bra. Nästa övning så var det Berits tur att visa sin pricksäkerhet när hon skulle kasta ut 3 dummiesar, en till oss var, på ön. 2 av 3 hamnade rätt och det blev ett starkt VG! Innan vi fick hämta på ön så sköt Göran igen och Ann kastade. Här fick jag lite problem... dels för att jag gärna tittar på skytten när han skjuter och sedan inte riktigt hänger med när bytet faller och då markerade  jag inte riktigt vart den svarta råkan hamnade och den var minsann inte lätt att se heller. Så jag styrde kosan mot en pinne först men lyssnade på MOR när hon sa att det var fel och fortsatte över. Gick upp på land en liten bit lyssnade på MOR igen när hon sa hitåt och då gick jag ner i vattnet igen och sedan fick jag lite hjälp med näsrsökssignalen och glatt fann jag råkan och simmade hemåt och lämnade av efter ett miniminiskak bara. Sedan skickades jag ut mot ön från ett håll och det fixade jag inte... men när jag skickades från den plats där jag satt när jag såg dummiesarna falla så gick det bra, dock valde jag att ta den dummie som ej hamnade på ön utan hade flutit iväg en bit från ön... men det verkade inte spela någon roll... den skulle ju in den oxå. Göran gick sedan runt dammen för att fixa till grimman som hamnat lite på sniskan på en ko och då tog han två dummiesar med sig. När jag fått hämta den första så bara stod MOR rakt upp och ner långt från strandkanten och bara väntade på mig, inte ett pip sa hon och det gick ju bra och lämna av även då :-)

Sista uppgiften för idag var att söka upp allt det våta viltet som legat ute medans det föll ca 15mm regn. För att hämta dessa så var vi tvungna att springa upp och över vägen och sedan ta oss in i ett ganska snårigt område. "No koll" hade våra mattar på oss från den plats de stod, så någongång blev de lite oroliga över vad vi höll på med men precis när en "spion" skulle skickas ut så kom vi precis ut med ett funnet byte :-)
Titta som jag matchar det gröna gräset efter mitt sök:

Det tar minsann på krafterna att vara ute i ur & skur... så vi tog oss en rejäl eftermiddagslur när vi kom hem, i hela 2 timmar nannade vi gott.

MOR har flaggat för att det imorgon, om vädret tillåter dvs, så skall det bli en hel del "UT"-tragglande... och jag tror jag fattar varför.

Cykeltur...

... korv & bad på en och samma kväll :-)

När LILLMATTE kom hem från stan vid 18-snåret så frågade hon om jag ville följa med till Ribban och titta på lite dans och så klart ville jag det.

Det var första gången som jag fick cykla med LILLMATTE, allt gick bra men jag har lite problem med vänstersvängarna precis som på lydnadsplanen. Det får vi träna mer på sa hon. När vi kom till ribban så fick jag dricka & korv och innan vi skulle hemåt igen så fick jag mig ett välbehövt dopp i Öresund.

En sådan här kväll... kallar jag för en bra kväll!

Imorgon är det helg och MOR har sett fram emot att få vara ledig och vi skall träna... kan någon svara på varför det då måste regna (det är i alla fall vad som utlovats)? Ja vi får se hur det blir med det!
I kön till kiosken (det är förresten i denna kiosk som LILLMATTE själv brukar stå innanför luckan):

Detta är Öresund och inget annat !!!

LILLEBRORS roliga busmöte...

... med syrran Bella.

Halv 7 mötte vi upp Bella & Isa med matte Malin i Lomma.

Det var ett kärt återseende för mig oxå att se Isa men hon var inte längre så intresserad av mig... men det finns nog sin förklaring till det, hela 9 bast har hon gått och blivit.

Vi stannade först vid en plats en stund där vi busade av os lite medans 2-beningarna "sladdrade" om hur vi 4-beningarna, ja framförallt småglina bär sig åt.
Först tog dom små det lilla lugna:

Sedan började det gå lite vildare till (när det gick för vilt till så sa Isa till dom på skarpen):

... och när dom tröttnade på varann så terrade dom mig:

... när dom inte hittade lite mumsigheter i form av kaninpluttar:

Sedan tog vi en runda i skogen och på sluttampen så rastade småglinen sig själva rejält... vilka rundor dom tog, det gick knappt att fånga dom på bild:Tiibaka vid bilarna så fick jag & Isa hoppa in i bilarna medans de små skulle in och fotas lite på apellplanen:
Visst står Beck rätt skapligt när MOR har en godbit i handen:


dock lite sämre utan:

Men posa tillsammans var Bella & Beck bra på:

Nästa gång kanske även våra hussar kan vara med, det hade varit kul... tack för en trevlig källstur tillsamamans Isa, Bella & Malin!

Han är ändå rätt...

... mysig (ibland) min LILLEBROR:
Idag har det varit lite synd om honom för han skall nu börja vänjas vid att bara få mat 3 ggr/dag istället för 4 ggr. Än idag minns jag hur tufft det var... man var ju vrålhungrig vid tidpunkten då man skulle haft dagens andra måltid som nu skall förskjutas och så ger dom en ett litet ersättningskex istället. När Beck beklagade sig lite så sa jag till honom: "vänta bara grabben om ca 2-3 månader blir det ännu värre... bara 2 mål/dag" . Lika bra att han får veta redan nu vad han har att vänta sig framöver.

Hjälp...

... jag har idag tydligen dabbat mig rejält och tydligen gjort något som man som apportör absolut inte får lov att göra... jag tog ett rejält tag i en fågel och bet till och då sa det knak. MOR mötte mig med en blick som såg ut att kunna döda en. Men som tur var gjorde den det inte. Men jag fick sedan sitta blixtstilla skitlänge med samma fågel i munnen och t o m bara vid minsta andetag jag tog så  reagerade MOR. När jag sedan fick tillåtelse att släppa så var det som om mina käkar fastnat... jag fick ha lite hjälp med att öppna dom. Efter denna stund så kastade MOR ut fågeln igen två gånger och jag hämtade den glatt utan minsta käkrörelser på vägen in. Men nu har MOR suttit och ällt detta hela eftermiddagen för hon är rädd för att jag lagt mig till med något nytt nu. Jag vill nu ställa allt till rätta igen... vad tror ni andra... skall jag be MOR tina någon fågel och så kan jag gå omkring här hemma och visa att jag visst kan hålla fint & försiktigt eller har ni någon annan bra idé?

Synd att det skulle sluta så här på en från början bra träning. Vi hade bestämt träff med Grappa & Lena vid sjöarna. Först började vi med några dummiemarkeringar på vattnet, sedan övergick vi till trutar, en liten till Grappa & en stor till mig. Allt gick jättebra. Sedan fick vi söka vilt i en lite jobbig terräng, mycket snår & nässlor men det bekom oss inte alls faktiskt.

Grappa hämtade kanin som hon inget annat gjort förr:

och jag var inte sämre:

Innan vi lämnade området så fick vi busa av oss lite och då fick LILLEBROR oxå hänga på vilket han gjorde med stor glädje:


Imorgon skall vi bara ta det lugnt & mysa har MOR sagt (alltså när hon kommer hem från jobbet).
På tisdag skall jag få följa med LILLBRORSAN och träffa hans syrra Bella & hennes syrra Isa som faktiskt har bott i våran trappa tidigare det kommer jag ihåg (jag har rätt bra komihåg när det gäller tjejer), det skall bli roligt!


Vad bra "Sickan" (Eva)...

... hade fixat det för oss igår när vi kom till Blentarp  för att träna:-)

4 stationer var förberedda, 1 närsök med markeringsstörning, 1 dirigeringsstation, 1 viltmarkeringsstation samt ett viltsök.

Jag & syrran Vira fick gå i par och vi fick börja.

Skytten (Ulrika) gick först och sedan Vira & Berit och sedan kom vi.

Vira började och plockade in 2 tennisbollar på närsöket, så här snyggt såg det ut när hon skickades iväg:

Jag har ju lite svårt för tennisbollar... men jag började snabbt att ta in en, men på skick nr 2 så hade jag lite problem för jag försökte verkligen hitta en minidummies istället vilket jag gjorde efter ett tag:


"Sickan" hade gömt dem så förbaskat bra, ja faktiskt så bra att en minidummies aldrig blev funnen... inte ens av någon 2-bening.
Här är jag på väg tillbaka från dirigeringsövningen:

Sedan blev det inte fler bilder på oss... kamerakvinnan skötte inte sin uppgift riktigt.
Men vi utförde markeringsövningen + söket (där jag och Vira var ute samtidigt) väldans bra.

Efter våran tur så var det "ungdomarnas" tur, här är Molly & Urika på väg till närsöket:

Här är Stella på väg in:

Snygg Mollyavlämning vid markeringsövningen:

Lilla Stella ville så gärna kolla in vad det var för spännande som Molly hämtat in på söket:

Sedan var det dom lite mer erfarnas tur, här är Kidd & Eva i startgroparna:

Stenkolls Molly:

Varmer Kidd:

Efter bra genomfört träningspass så fick vi som extra belöning åka till Sövdesjön och svalka oss i det härliga vattnet. Kolla som vattnet yr även när fartfyllda Molly är på väg in... då kan ni säkert föreställa er hur det ser ut när hon är på väg ut:

Duktig på att hålla truten är Molly oxå:

Jag hittade en röd cigarr när jag skickades ut:

Det gick så in i vassen bra igår vid vattnet oxå... men MOR blev allt lite nervös, men varför tro det värsta... när hon trodde att vår dyraste dummie hamnat uppe ovanpå den täta vassen då det tog en stund innan jag fann den. När jag kom upp så bemöttes jag med ett stort leende och god belöning.

Superbra träning & bra väderlek... ja då är man trött men belåten när man åker hem :-)

Jag är lite nere...

... min Lakritstjej är inte riktigt kry och det vill jag att hon skall vara alltid.

Igår fick hon t o m uppsöka Lundabygdens Djursjukhus för att hon hade jättehög feber och var jättehängig. Det togs en massa prover på henne och så fick hon dropp för att hon behövde vätska. Dom ville behålla henne kvar för observation men hon har ju sin duktiga matte som observerar bättre än någon annan så hon fick åka med hem igen. Igår var hon lite piggare på kvällen... men hög feber idag igen.

Vi håller allt vi kan hålla och hoppas bara det är någon liten bacillusk som slagit ut henne för tillfället.

Jag tänker på dig hela tiden... snälla lova att krya på dig snabbt mitt lilla hjärtegull!

Jaha...

... så kunde jag inte avhålla mig från att blogga längre. Jag har funderat lite på om jag skulle lägga ner eller inte och kanske låta Beck ta över rodret, men jag kan inte riktigt bestämma mig... så det blir väl ett tag till.

Vad har hänt sedan förra lördagen då?

Jag börjar med att visa en bild på när jag var tvungen att hålla koll på Beck utomhus häromkvällen och då var detta bästa sättet:

I tisdags for jag , Beck , FAR, ÄLDREMATTE & LILLMATTE till Smygehuk, vi tog oss en promenix först och sedan käkades det smarrigheter från rökeriet. På hemvägen blev det en tur inom Höllviken där det avnjöts glass i stora lass (vi har inte berättat det här för MOR innan så nu lär hon bli väldans avundsjuk & sur på oss alla när hon läser detta)
Här kommer några bilder som togs med ÄLDREMATTES kamera.
ÄLDREMATTE & BECK:

Alla Lindebladsbarn (tyvärr ville inte Beck visa sig från sin bästa sida):

I onsdags blev det en sådan där sammadagsbestämd träningskväll och så fort MOR kom hem så for iväg till Ulrika & Molly för att åka vidare iväg med dem till Blentarp där Eva, Kidd & Paulina (Kidds lillmatte) väntade på oss.

Vi började med en markeringsövning... som jag fick totalt hjärnsläpp på. Det kastades två dummiesar på vars ett håll, jag satte fart ut mot den ena och skulle precis plocka upp den då jag fick en underbar doft i näsan som bara drev mig till att springa vidare långt långt. Jag hörde MOR vissla men jag kunde bara inte släppa spåret på ett tag. När jag kom tillbaka så gjordes ett nytt försök när MOR skickade mig mot den andra dummisen... men då var jag bara tvungen att checka spåret på andra sidan. Denna gång kom MOR sättandes efter mig och så fick jag snällt följa med tillbaka  till utgångspositionsstället och sitta och begrunda mina synder en stund innan jag på nytt gjorde bort mig en gång till. Men sedan vart det inget kul att få MOR efter mig längre och då bestämde jag mig för att hämta dummiesar istället resten av kvällen.

När vi var klara för att packa oss hemåt kommer Ulrika med en ypperlig idé... hon föreslog att vi skulle åka bort till Sövdesjön och träna lite vatten. Sagt & gjort, vi packade iväg oss och så roligt vi fick det. Det hämtades enkelmarkeringar & dubbelmarkeringar med fart ut och in och ingen vass stoppade oss inte. Några små små skakningstendenser i bakre regionen blev det på de två första försöken men sedan var det bara att springa på, ju snabbare man lämnade av ju snabbare fick man dra ut igen. Sista övningen blev lite svårare för då kastades dummiesarna in i hög & tät vass men vi löste den uppgiften oxå så klart. Tyvärr inga bilder från denna träning... kameran som MOR fick med sig hade ingen batteritid kvar :-(

I går var det päls & tassvård på både mig & Beck. När Beck togs omhand så låg jag snällt och tittade på, men när det var min tur så skulle Beck så klart vara med och kolla och ha en hjälpande tass med hela tiden. Jag tycker att det är jätteskönt att även Beck verkar gilla att bli ompysslad av MOR.

Imorgon är det dags att fara iväg till samma ställe igen men då skall det tränas med vilt istället och det skall bli riktigt spännande för "Sickan" (Eva) har ikväll meddelat att hon har en plan :-)

MOR fick precis nu ett samtal från en glad Ann-Sofi som varit på utställning idag och nu är det bevisat "Gammal kan vara snyggast" hennes äldsta tik Peggen tog sit Cert vid 9-års ålder (nu får du rätta mig A-S om jag skrivit något felaktigt... MOR är inte så bra på att återberätta sånt här som du redan vet). JÄTTEGRATTIS säger vi så klart!

Nu väntar John Blund... Nattinatti så hörs vi säkert imorgon igen!


Kan man ha det...

... bättre än vad vi hade det igår kväll? Tror knappast det!

Strax innan 19 begav vi oss iväg från vår enormt varma lägenhet. Jag visste vad som skulle hända så jag hade faktiskt lite mer bråttom än jag brukar ha när vi är på väg ner/in i bilen. Dock vinner Beck alltid... han verkar tycka att det är toppen att få åka med vart vi än skall.

Vi mötte upp Lakkan & Marie i Höllviken och sedan körde vi vidare till Kämpinge... Marie hittade en kanonväg som tog oss nästan ända ner till stranden. Kanske blev inte dom som bodde där så glada över att vi parkerade på deras gata... men det var ju rätt så sent och vi gjorde inget väsen av oss.

Direkt när vi kom ur bilen så kände vi doften av havet vilket gjorde att vi fick ganska bråttom ner den lilla biten fram till stranden. Det var inte den finaste delen på stranden där vi kom ner... men där var minst 2-beningar och det tyckte vi var bra denna underbara kväll.

Beck börjar bli en riktig hejare på att bada... jag tror minsann att han oxå njöt ordentligt.
Bilderna talar nästan för sig själv om hur kul vi hade alla tre tillsammans.
Jag in action:

Beck i full galopp (förmodligen för att komma undan från mig):

Här är jag & Lakkan på väg ut. Nuförtiden är jag bra med ut, ja jag t o m är före till skatten ibland men jag får oftast simma tommunnad in av någon förunderlig anledning:

Beck har nu oxå upptäckt hur härligt det är att rulla sig i sanden:


Han har oxå hittat havets smarrigheter:

Här kommer en lycklig jag som fick behålla frisbeen ända in, är jag inte lite lik en säl?:

Emellanåt fick Beck vila lite och då satt han så fint och spanade runt:


och funderade ut vad han skulle hitta på här näst och bestämde sig för detta:Lite pussar hanns oxå med:

Marie njöt av att sitta och blicka bort mot sin goa tjej som strålade av lycka hela kvällen:


Tanke var att vi sedan skulle få avnjuta en grillad... men det fanns ingen korvatjolla i Höllviken, kasst alltså... men man kan inte få allt här i livet!

Nu skall vi snart åka till skogen... tjingeling så länge.

Lyckad...

... förmiddagsträning.

Kl 10 hade vi bestämt träff med Elliot & Ann och direkt drog vi oss in i skogens mörkaste delar för att inte bli alldeles för varma innan vi ens börjat vårt lilla träningspass.
 
Vi fick börja med viltsök och båda kopplade på näsorna direkt, snabbt fann vi vad vi sökte, snabbt plockade vi upp både fåglar och ninisar och sedan var det direkt in med dom för att få ge sig ut igen.Två omgångar fick vi ta och vi fördelade antalet lika, precis som man skall göra när man är syskon.

Sedan tog vi en drickepaus innan vi fick hämta två markeringar uppför en liten backe och över en stig. Detta gick lika snabbt och ordentligt till. Medans E jobbade så låg jag stillsamt kvar och vise versa.

Drickepaus igen, väldigt viktigt i sådan här värme har MOR sagt. Jag brukar inte så gärna vilja dricka när vi är ute... men idag smakade det riktigt gott.

Sista övningen för idag blev en dirigering, den gick men inte så spikrakt som jag tror att MOR önskat, men men det är lätt att bli lite vinglig (eller vimsig) när det är varmt. Innan vi vände tillbaka till bilarna så hade vi en liten snackestund och samlade på oss lite nya krafter.

Jag måste säga att E var jätteduktig, han är ju faktiskt inte så van vid vilt. Jag tror minsann att vi med gemensamma krafter skall kunna övertala hans matte till att dom skall följa med till Danmark till hösten.

Eftermiddagen har bara bestått av två timmars middagsömn för mig, Beck & MOR, lite fontänbad, mat och vila igen. Men nu skall vi bege oss iväg för att träffa Lakkan & Marie och ta oss ETT välbehövligt kvällsdopp eller förresten det blir nog FLERA dopp!

So long!
 

Jag vill ha...

.... ett hus vid havet där jag kan se på alla båtarna som lägger till och höra alla måsarna och göra som jag vill innan solen värmt mitt tak... ja så vill vi andra ha det FAR... vill du?

Får gärna se ut så här nere ifrån vattnet:

och så här ut mot vattnet:

Igår kväll var vi och tränade vatten i Sövde sjön.
Det var jag, Beck, Bell, Spot, Vira & Kidd med våra mattar. Vi fick börja med att svalka av oss först så att det inte var så himlans varmt för de som inte skulle börja. Beck hängde så klart på och han fick sig ett par rejäla duschar när vi andra skakade oss men han brydde sig inte så värst, han såg mest ut att gilla det:

Han fick börja hämta en dummie precis i strandkanten och det fixade han bra:

Nästa lades lite längre ut och den gav han sig ut efter oxå:

Men när han slog med tassen på den så kom den längre och längre ut och då bangade han lite och vände plaskande inåt igen. Alltså inga vidare simtag... (som vi hört att hans syrra Vera redan kan ta) men han kommer oxå att lära sig, det är jag övertygad om. Jag har ju sagt att jag skall lära honom allt jag kan:

Plaskeliplask:

Här kommer Spot:

och Vira:

Fundersam Margareta:

Ah, där kommer han Bell i full kareta:

Kid med säker mark under tassarna och dummien i kvar i munnen:

Margareta hade lite telefontid och då fick hon passa på att vara "barnvakt". Bell ställde gärna upp här på lite pussande oxå:

Här tog jag närmsta vägen på en markering, dvs över bryggan och plums i plurret (det är Lakkan som lärt mig hoppa från bryggor). De andra simmade runt om, undras om jag oxå borde ha gjort det. Undrar vad som hänt om jag gjort så på ett jaktprov!?

Efter lite markering kastade från bryggan var det så dags att gå på långa markeringar/dirigeringar. Eva på väg ut... hon var en jäkel på att styra kanot :-)

Kid hade full koll på var matte Eva höll hus:

Bell gick klockrent rakt över och hittade dummien i vasskanten:

Sedan blev det lite fel väg in... tur det fanns en grind. Varsågod sa matte och öppnade för honom:

och med bestämda steg gick han in genom grinden (tyvärr blev bilden precis i  grindöppningen alldeles för suddig):

Beck blev ordentligt ompysslad... här låg han och myste med Berit:

Träningen gick väldigt bra, skakningarna fungerar skitbra nu... blir faktiskt lättare och lättare att avvakta tills dummien är avlämnad. Båten som låg och guppade lite där långt ute bekom mig inte det minsta. Jag tog oxå min längsta vattendirigering någonsin (säkert 60 m), dock behövde jag lite stöttning av MOR för att veta att jag var på rätt väg.

Det var en underbar kväll i underbar miljö... dit återvänder jag gärna igen. Eva, hälsa & tacka din kollega så hjärtligt för utlånandet :-)

Tack alla för en trevlig kväll!

Premiär...

... i cykelkorgsåkning för LILLEBROR.
 
LILLMATTE behövde bege sig till Ribban en stund sent i eftermiddags och vi var tvugna att följa med. Jag fick gå hela vägen i värmen medans Beck minsann bara fick sitta i cykelkorgen och spana. Visst jag vet att han inte kan gå så långt... men det köndes ändå lite fuskigt... jag fick aldrig sitta i cykelkorgen som liten.
Men jag är ingen långsint kille och glömde bort det när jag fick bäla i mig hur mycket vatten jag ville när vi kom fram. Lite avsvalkade blev vi dessutom när LILLMATTE lät oss duscha.