Det kom...

... mera roligheter igår.

När MOR startade bilen så berättade hon att mer kuligt var på gång. Så vi lämnade Hörby och styrde kosan mot  Ängshög där syrran Vira bor med sin flock, med Berit & Funny i täten.

Vi var några minuter sena, men alla stod samlade kvar på gårdsplanen och väntade snällt på oss.

Vi som var med på jaktträning idag var följande ekipage:
Jag & MOR o LILLMATTE (Frida), Margareta & Bell o Spot,  Ulrika & Isa,  Agneta & Tess, Berit & Vira o delvis Funny, Ann & Elliot, Lotta & Curry, Eva & Kid, Anna-Lena & Zappy (sorry jag kopierade namnen från Margaretas mail) samt Marie & Lakrits.

Vi drog ut på Ängshögsmarkerna och började träna. Vi skötte oss jätte bra allihop, för varje gång så gör vi minisar framsteg. Jag har börjat komma nästan ända fram till MOR för att lämna av och klarar nästan av att hålla fast "bytet" tills MOR säger TACK. Margareta sa idag till dom äldre girlsen/boysen att snart får "ni" passa er, minisarna kommer med stormsteg. Det var ett bra betyg hon gav oss tycker jag, men samtidigt sattes det lite press på oss, nu måste vi fortsätta leva upp till detta framöver.

När det var dags att apportera lite vilt, så fick vi byta plats. Vi släpptes in i en kohage, jag blev hur lycklig som helst när jag fick nos/syn på alla koblajjor (MOR blev olycklig, hon har nämligen kommit på att jag har en viss förkärlek till dessa). Men vi när vi tagit oss igenom kossornas lilla "mathage" så kom vi till ängen där vi skulle hålla till och denna var ren & snygg, himlans bra tyckte MOR. 

De lite mer erfarna fick börja visa oss minisar hur det skall gå till att hämta in vilt. Jag satt tryggt tätt intill MOR och bara myste och kollade in hur dom gjorde. Långt om länge så var det min tur. Jag skickades med kommandot: SÖK APPORT och så drog jag iväg. Margareta stod hela tiden och såg på och "bevakade" mitt arbete och peppade mig, vilket gjorde att det hela blev mycket roligare och jag kände att viltet som låg där ute inte alls var lika "farligt" idag som förra veckan. Snacka om att jag blev glad när jag fann en, fast den var lite svår att ta i munnen så jag bestämde mig för att rulla mig i den istället, alltså det var en koblajja jag funnit!!!!

Men hur som helst, trots min lilla fadäs så både fann & hämtade jag in kaniner & änder och visste att det var till MOR jag skulle och lämna av.

Tyvärr fick jag inte se när du apporterade vilt Lakrits, jag fick då nämligen snällt följa med MOR ut ur hagen, jag fick  knappt ens titta på en koblajja förräns MOR sa bestämt NEJ. När vi kom upp på gården väntade duschen, fy farao, det blev en riktig kalldusch, undrar om det inte är bäst att undvika blajjor av alla dess slag framöver (eller kanske inte..). Efter duschen blev det bilburen, ja det blev det för alla 4-beningar utom Vira & Funny och alla 2-beningar gick iväg för att äta och umgås tillsammans, vilket uppskattades kan jag lova (MOR & LILLMATTE babblade på som bara den även när de kom tillbaka till bilen).

När vi kom hem åkte jag raka vägen in badrummet och i badkaret. Bokstavligen kan man säga att SKITEN fullständigt rann av mig. Jag blev ordentligt schamponerad vill jag lova. Sedan frotterades jag väl innan mitt täcke åkte på. Jag fick en strutsbit, men jag var så trött att jag bara orkade ta mig till mitt golvtäcke för att sedan slockna totalt i mer än 3 timmar.

Vilken kanondag vi hade tillsammans hoppas det blir fler sådana framöver oxå. Eftersom LILLMATTE var med som fotograf så har vi lite bildbevis så klart. Men det krävs lite utsortering innan några bilder kan publiceras, förhoppningsvis blir några utlagda senare under kvällens lopp, så håll utkik!
LILLMATTE knäppte över 400 bilder och många blev riktigt bra.

Kommentarer
Postat av: Nelson

Walle, vilken heldag Ni hade tillsammans. Massa träning o kuligheter på samma dag, kan ju knappast bli bättre va? Men vadan med alla dessa koblajor - e det verkligen värt allt meck efteråt? Jag ser fram emot lite bilder:)

Ha det gott,

Postat av: Zappy

Vill bara försynt påpeka att jag och matte också var med hos Vira....Jag vet att matte inte är så duktig på det där med apportering heller men hon försöker i alla fall.

2007-11-05 @ 22:14:46
Postat av: Wallander

Jag ber 1000 gånger om ursäkt Zappy. Ni var redan med på bilderna och nu finns ni oxå nämda i inlägget och du hälsa din matte att hon visst är duktig, men det tar tid att lära sig en så himlans massa kommando mm. Jämför gårdagen med förra lördagen... vad säger ni då?

2007-11-05 @ 22:47:51
URL: http://wallander.blogg.se
Postat av: Wallander

Nelson, finns det inga koblajjor på Bjäreland?
Ni som inte prövat, vet inte vad ni gått miste om...

2007-11-05 @ 22:54:18
URL: http://wallander.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback