Stadge...

... och dirigeringsövningar utövades idag på Ängshög hos Vira & Berit.

När alla var samlade på gårdsplanen, så fick vi gå i samlad trupp in i en av kohagarna (utan färska kobläddor). Vi startade med flera stadgeövningar och efter en lite trög start så spottade vi upp oss ordentligt allihopa. Vi gick serpentingång, kontakt/fotgående utan koppel med "mingling" och inkallning från gruppen. Sedan blev det fotgående på linje som avslutades med en & en inkallning.

Innan vi började så såg vi alla att Berit smög iväg någonstans med en massa dummiesar och kom tillbaka tomhänt. Förväntningarna blev höga hos många, när skulle de få hämtas in? För att dämpa förväntningarna lite så fick vi först göra en linjedirigering på andra hållet. För de mer lite erfarna träningskompisarna så blev det långa linjedirigeringar, jag fick nöja mig med en något kortare för att öka lyckas-chansen. Den 1:a klarade jag efter lite hjälp av Margareta, den andra (den ner mot Berits gömställe) tog jag på direkten trots betydligt längre avstånd :-). Mina avlämningarna idag, ja dom kunde inte MOR ha några synpunkter på, FY F-N vad kul det här är när det går bra!

För de flesta av oss så avslutades dagens träning med vars en viltmarkering, vilket jag fortfarande har lite svårt för, men detta får vi väl oxå försöka råda lite bot, MOR har sagt att jag skall få träna med "kasslerduvor" lite oftare i sommar.

Idag var det en ny liten flockmedlem med och jag tog på mig ansvaret för att hålla koll på honom. Detta var inte precis ansträngande, lille JAZZ-killen skötte sig alldels utmärkt.

Man blir rejält trött av träning och då får man mysa med LILLMATTE och ominte detta är höjden av mys, så säg?

Kommentarer
Postat av: Lakrits

Oj vad kul träning ni verkar ha haft. Synd att vi missade den men man kan ju inte vara på två ställen samtidigt. Vi får hänga på nästa gång istället.

2008-06-16 @ 00:47:34
Postat av: Carina

Sedär ja. Verkar som ni redan är sommarproffs ni. Kul när det går så bra och att det verkligen sitter! Du går ju från klarhet till klarhet Wallander!

Postat av: Berit och Vira

Du var jätteduktig idag Walle! Vilka snygga avlämningar du gör nu!

Vira: Jag är inte heller så förjust i att bära vilt. Men vi lär oss väl. Jag och Kidd tränade lite vattenapportering också.Först gjorde vi ett linjetag på land längs med dammens långsida. Strax innan vi fick hämta kastades en störning i vattnet, men vi fixade det och fick ta vattendummien som belöning. Sedan fick vi markeringar på ön och till sist markeringar på andra sidan dammen då vi skulle simma över. Även det gick bra så både matte och Eva var nöjda.

Hoppas vi ses igen snart!

2008-06-16 @ 07:41:29
Postat av: Wallander

Det är kul att man ibland har sina braiga dagar. Men vatten & vilt, det känns ännu lite väl avlägset, men Rom byggdes som sagt inte på en dag...



Berit & Vira, jag kommer gärna tillbaka och tränar lite vattenapportering i sommar om det är ok med er.

2008-06-16 @ 20:17:44
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Ingela

Jag visste ju att poletten skulle trilla ner här också!! Bara vänta tills den är helt nere då blir du farlig bra Walle, ska bli kul att se dig igen snart förhoppningsvis på något Wt eller jaktprov?



Ha en Glad Midsommar och ta det lugnt med Sillen!

2008-06-17 @ 08:04:18
Postat av: Sara & Salsa

Lillmatte o lillmatte... Min matte tycker hon blivit stora damen i alla fall... Vi önskar er en härlig sommar, hela familjen. Kramar Salsa m familj!

2008-06-17 @ 21:02:54
URL: http://flatcoat.blogspot.com
Postat av: äldrematte.

walle, jag hoppas inte du la några smutsiga tassar på lillmattes ben, för dom där brallorna känner jag igen :)

2008-06-18 @ 00:29:36
Postat av: Wallander

ÄLDREMATTE, jag är rädd för att det finns fler plagg här hemma som du oxå känner igen... men lite svinn får man räkna med när man har garderobsstädhjälp.

2008-06-18 @ 21:25:57
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Lakrits

I nesligheten över att jag missade träningen glömde jag ju skriva att det var superkul att det gick så bra för er. Men det är ju liksom självklart att vi gläds med er när det går bra!

2008-06-18 @ 22:29:03
URL: http://vildhunden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback