Sista träningen...

... inann FM genomfördes tillsammans med Kidd & Vira med mattar igår.

Kidd såg ut att gå lite konstigt med sitt ena bakben... men han verkade inte att ha ont någonstans... men försäkerhetsskull så fick han ta det lilla lugna.

Vi möttes upp vid sjöarna och gick en bit, givetvis med kontrollerat fotgående, tills vi hittade en bra plats där vi aldrig hållt till förut och där fick vi jobba på ett viltsök. Eva hade införskaffat en ny sort ganska små fåglar och de var spännande... men inget tuggande för den sakens skull.

Sedan gick vi vidare ner mot vattnet och mungiporna drogs upp hos oss alla... men vattnet fick allt vänta... vi skulle givetvis utsättas för lite nässlor först. Sagt & gjort och det var inte fy skam idag även om det gick fortare ut än in, men ändå fortare in än i måndags. Undrar om det var Aloe Veran som MOR smörjt in mig med som gjorde att det hela inte blev fullt så lidelsefullt att ta sig igenom.

Vi vände sedan helt om och fick lite diverse markeringar på vatten, i vassen, lite utanför vassen, långt ut, dolt nedslag m.m. och det vållade inga problem. 
Kidd är så härlig... vattnet yr lika mycket på utvägen som på vägen in:

Vira & jag tar det allt lite lugnare... i alla fall på vägen in:


MOR tycker dock att det skall införas en ny regel vid vattnet, dvs att ALLA måste duscha OCH skaka sig en gång innan vi får gå i vattnet. Så måste ju 2-beningarna göra på badhuset och det är ju säkert pga att det annars blir lite obehagligt för dem att gå i vattnet helt torr. För oss med päls är det lite tvärtom, det är obehagligt att bli störtblöt direkt. Men hade denna regel funnits så hade inte MOR behövt vara så nervös på kommande prov, för har jag bara blött ner mig och skakat mig en gång så klarar jag att ta mig upp även om det är en ganska så lång transportsträcka. Vad säger ni andra... har ni oxå lite problem vid 1:a uppgången eller är det så att man tillslut vänjer sig vid känslan?

När träningen var avslutad och vi skulle traska tillbaka till bilarna så var det OK att busa av oss. Jag, Vira & Beck drog ett par riktigt härliga rundor. Sedan ville jag hjälpa både Berit & Eva att bära viltpåsarna... men de kunde själv fixa det sa dom. Jag blev lite nedstämd då... men då sa Berit att jag fick bära hennes fina keps istället och då blev jag glad igen:


På tal om Beck... den enda gång han var i stillhet idag var när han fick gnaga ett tuggis:

Annars var han riktigt på hugget idag, han satt på tå hela tiden och visade ett normt intresse för viltet redan då vi höll till borta vid söket. I ett obevakat ögonblick så sprang han snabbt som attan ut efter Eva när hon tog sig igenom nässelfältet med fåglar i båda händerna och ni skulle ha sett glädjen i hans ögon när Eva lät honom ta en pippi och han kom farandes tillbaka till mig när jag lockade på honom. Det var jättekul att se honom.
Här är en bild från en annan hämtning...
Snabbt upptag:

Men än är det inte så lätt för honom att både springa och hålla fast (här håller han på att tappa pippisen):

Nu har MOR verkligen fått något att bita i tror jag. Jag var lite lätt i baken idag mellan mina gånger och när jag vet att jag har gjort fel så tror jag att MOR skall tycka att det är roligt när jag backar och hoppar runt istället för att komma till henne. Men riktigt så är det inte och hon blev ganska frustrerad nu med Beck att oxå ta hänsyn till och då kunde hon inte bara fara efter mig så där snabbt & lätt. Det var ju det jag visste när jag lättade, gäller minsann att ta alla chanser nuförtiden!!!!

NU SKALL JAG OCH MOR BARA VILA OSS IFORM TILLS PÅ LÖRDAG!

Kommentarer
Postat av: Helena & Tina & Vilja

Åh va spännande med FM! Det kommer gå galant för er som har tränat så bra och nu vilar er i form några dagar, det är nog bra att vila lite dagarna precis innan :) Va gulligt av MOR att smörja in dig med Aloe Vera..jag visste bara att det funkade på människor efter att man bränt sig på nässlor men vill gärna ha rapport på om det går att använda i förebyggande syfte också?! Må så gott, nu sticker vi snart iväg på hundaktiviteter över helgen, utställning, jaktträning (internat) och Ryegatesmästerskap! Väntar med spänning på rapporter från FM! Vi håller tummar och tassar!! Ni får gärna hålla för oss på tisdag (att Vilja håller sig i skinnet även när det blir både skott och vilt):) Kram kramPs Åh va synd att vi inte bor närmre varann...skulle så gärna vilja träna med er på era braiga jaktträningar. Hälsa resten av träningskompisarna som jag träffade när jag var nere, Eva och Ann (och de andra som jag inte minns namnen på). Ds


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback