Igår sent...

... kom ett mail från Ann-Sofi angående dagens jaktträning, där det stod: " Misstänker att jag kommer imorgon klockan 10.00 med dummisar har inte tinat något vilt. Lovar inget, men om jag dyker upp så räkna inte med att ni inte får en lugn träning utan då är det utmaningar som gäller."

Vi skickade ingen kommentar till detta igår... tänkte att kanske behövde vi sova på saken, dvs skulle vi våga sätta tassarna i Lomma på förmiddagen. Klart att vi skulle bestämde vi oss vid frukosten.

Sagt & gjort vi åkte iväg... LILLMATTE höll i ratten och gasade på och det gick ju riktigt bra att åka motorväg med henne nu oxå... känns som om det där körkortet snart bör kunna finnas i hennes hand.

Vi var först på plats, men strax efter kom Agneta, Tess & Stella och så kom Ann-Sofi, Sandy & Calla (visste vi väl att dom skulle, annars hade Ann-Sofis nattsmidade planer flugit ut i skogen).

Dagens tema var huvudsaklingen markeringar.

Först längdtestades vi, detta för att se var våran längdsmärtgräns ligger. Fem gånger skickades jag och jag tror att jag fixade "maxlängden" men jag tog inte den 5:e och sista lika klockrent, men ändå godkänt. Farten ut & in var jättebra... men jag var rejält trött efteråt... men jag hann vila medans de 4:a tjejerna testades.

Nästa övning gick ut på att tre markeringar kastades och kastaren försvann, 2 kastades ganska nära och en lite längre ut. MOR skickade mig och jag satte fart mot den längst ut... men den var lite svår, men jag fann den. Sedan skickade MOR ut mig på nytt, men med väldigt svagt röst, jag fattade inte riktigt detta, men har förstått senare att det var för att jag inte skulle sätta så hög fart eftersom dummien låg väldigt nära). Jag löste uppgiften tillslut med lite stopp & dirigeringshjälp och om och men från MOR. Detta var en svår övning, den får vi nog öva på lite mera.

Medans vi höll på med andra övningen så sprang A-S och smög i skogen bakom oss och så klart förberedde hon dagens tredje övning. Två markeringar kastades, en till vänster och en till höger och sedan var MORS tanke att jag skulle dirigeras rakt fram. Jag hade lite svårt att släppa den till vänster, men efter 2 mini dragningar så fattade jag att det inte var den jag skulle ta. När jag gick rakt ut så låg där massor av kanindummiesar, jag tog en snabbt och sen tillbaka och då fick jag hämta den till vänster och sedan dirigerades jag ut till samma plats igen och då visste jag vart jag skulle, tog en dummie men hittade en bättre och bytade och det var tydligen inte rätt beslut. När jag kom tillbaka fick jag hämta ett par  dummiesar som låg väldigt nära varann och på kortavstånd från MOR, detta tydligen för att de skulle se om jag skulle byta igen... men man är väl inte dum eller så gör man väl inte när man är övervakad. Den kvarliggande dummiesen till höger gick MOR sedan själv ut och hämtade.

Sista övningen för dagen blev en viltmarkering med dold kastare. Jag missade lite, sprang först mot där kastaren stått men tog sedan upp anden snabbt och när jag lyfte blicken så såg jag MOR försvinna in i skogen, attans vad jag fick kuta för att hinna fatt henne, jag var så rädd att hon skulle försvinna så jag glömde av att jag hade något i munnen ända tills hon sa att jag var jätteduktig och bad mig släppa.

En liten nackdel som kom fram idag var att jag sätter kastaren som referens istället för naturen... så framöver blir det nog lite tuffare träning för att jag skall lära mig att själv hitta referenser i naturen istället.

Visst blev det utmaningar som hette duga idag... men kul var det! Tyvärr inga foto, det var för mycket att tänka på.

Halvtimmen efter att vi kommit hem så fick vi besök av lille Linus, Sigges tvåbeningsvalp. Men ganska snabbt försvann han ut tillsammans med MOR & LILLMATTE. När de kom hem igen efter 2 timmar så undersökte jag honom från topp till tå. När han kröp omkring på golvet blev jag lite konfunderad, visste inte riktigt om det var OK att leka med honom, men han gav gärna saker till mig... jag tror han blir en bra hundtränare när han blir lite större & äldre. Himlans snäll & go kille, han får gärna komma hit fler gånger.

Kvällen har sedan varit riktigt lugn... bl a lite MF bara tillsammans med MOR.

Kommentarer
Postat av: Tyra

Kul o nyttig träning idag igen ser jag! Jakt e väl de roligaste som finns.



Idag blir d vänstervarvsträning för oss i Piteå.



Kram



/Tyra

Postat av: lotta, Juni o Cola

ojoj..då e det fullt upp om man tom glömmer att ta kort:)hihi..pake e svårt att ta som tjej, eftersom han har så lite(läs glest)hår;)

ha en fin dag:)

2009-03-01 @ 08:33:11
URL: http://www.juniocola.bloggagratis.se
Postat av: Helena & Vilja

Oj vilken härlig träning med stor utmaning!! Och det fixade ju ni galant!! Vilja har fått testa vilt idag för första gången sedan i höstas och det gick över förväntan :-) Vi här i norr är lite korkade och underar vad MF tillsammans med MOR betyder??! Kram på er!

2009-03-01 @ 14:53:15
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se
Postat av: Helena

ok då fattar jag MF = melodifestivalen....det borde jag ju har förstått!

Ja hon håller ju lite löst och släpper lite för tidigt men hellre det än att hon tar för hårt och vill behålla den för sig själv...hon kom ju med den direkt varje gång iallafall....alltid något....eller hur?!

På vilket vis skiljer sig vår kanin från er?? Men det kan nog stämma att de ser lite olika ut i olika delar av landet. Kram och ha en fortsatt trevlig söndag trots att ni inte har fått se solen :-)

2009-03-01 @ 15:59:55
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se
Postat av: Clara

Tjena

Nu är jag hemma igen o Husse har tränat lite med mig.

Det verkar som om de har kört ordentligt med dig.

Du fixar nog allt ssnart alldeles utmärkt.



Clara

2009-03-01 @ 21:34:24
URL: http://www.clarabella.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback