Lite vinter...

... i Skåneland har det allt varit idag. Lite snö på marken, lite i luften men attans vad blåsigt & kallt, men det hindrade inte oss för att åka till Ängshög (ni trogna läsare börjar väl lära er nu att det är där Berit & Vira bor) med stora delar av Anthriscus gänget & "utbölingen" från Concurro (Lakkan).

Som så många gånger nu de senaste veckorna så blev vi upphämtade himmavid av för dagen en väldigt k(r)axig Marie & Lakkan. Försäkerhetsskull så var vi ute i god tid, man skall ta det lugnt på vägarna när det är vinteväglag. Men det var toppen att komma fram i tid för då blev det tid för mig & Lakkan att få dra ett par riktiga vändor på åkrarna och göra av med lite överskottsenergi.

Strax innan 10 dök resterande tappra träningsekipage upp... vi var hela 11 st 2- & 4-beningar. Skitkul, det var längesedan vi var så många på en gång. För att undgå den värsta blåsten så drog vi oss nedåt till deras nedersta hage. Där började vi med en lång walk up - där dummiesar kastades framåt/bakåt och det gällde minsann att vara på hugget hela tiden för plötsligt skickades man bara iväg utav sin matte eller husse. Det gick lite si så där med hämtande för många av oss, vädret/blåsten ställde nog till det en del men för mig var det oxå att jag tycker det är förbaskat läskigt att komma in med en dummie när så många håller stenkoll på en. Istället för att skynda mig in till MOR så blir jag osäker och tramsar lite istället.  Jag vet inte hur jag skall komma över denna rädsla... tycker att vi tränar på det varje gång i någon form... men det hjälper inte.

Kamerorna hade det lite tufft i kylan... batterierna frös nog allt lite dom oxå precis som LILLMATTE:

Men några bra bilder blev det dock. Här kommer några från walk-upen, från vänster Castor & Micke och Enzo & Camilla:

Kid & Eva, Lakkan & Marie, Vira & Berit, jag & MOR:

Isa & Ulrika, Bell, Spot & Margareta samt Elliot & Ann:

Ibland blev det lite oreda i ledet, men det händer så lätt:

Lakkan fullt fokuserad på markeringen och Marie fullt fukoserad på Lakkan:

Vi delade sedan upp oss i 2 grupper, en dummiestation & en viltstation. Jag började på dummiestationen och vi började med vars 2 långa dirigeringar och avslutade med att vars en dubbelmarkering kastades av Margareta (Castors matte) uppe på en liten backe. Dirigeringarna gick jättebra & dubbelmarkeringarna hyfsat bra. Dock var det lite synd om Spot som råkade trampa lite snett på vägen ner efter att fått hämtat en markering... hoppas så klart att det inte var något allvarligt.
Margareta på väg mot dirigeringsövningen, snacka om synkade hundar:

Bell(?) in action, snabb som en vessla plockar han upp och vänder som på en femöring:

En annan (jag) tar lite längre tid på mig i motvinden, men jag hade ingen tanke på att byta dummie:

Sedan bytte vi station. Margareta vadade över bäcken med Bell & Spott och sedan skiftades vi om att skickas på en and-markering och en kanin-dirigering. Just denna övning, dvs över en bäck och upp på land har jag aldrig gjort med vilt. Markeringen klarade jag av bra och jag bar viltet över bäcken tillbaka men när MOR kom inom synhåll så dumpade jag viltet på marken och MOR fick locka rejält på mig gör att jag skulle ta upp det igen och lämna av det hos henne. När jag skickades på dirigeringen blev jag lite tveksam att gå över bäcken... men Margareta kallade på mig och då sprang jag över och hämtade kaninen och tog mig tillbaka samma väg och upprepade avlämningsproceduren. När övningen var färdig så hörde jag att MOR bad om hjälp, hon vill tydligen inte riktigt acceptera att jag fortfarande släpper viltet. Så tre gånger kastades kaninen ut och Margareta befann sig på halva vägen och då tyckte jag att det var bäst att bege mig ända in till MOR. Jag kan inte riktigt förklara varför jag gör som jag gör alltid... jag vet ju faktiskt var jag SKALL lämna av det jag har hämtat. Men vi får hoppas att vi båda kan briga lite ordning i detta problem då vår jaktkurs startar i början på mars.
Eva kastberedd:

Spot (?) kommer i full galopp från andra sidan bäcken:

Snabbt upplock:

och tillbaka igen:

Här kommer Kidden med anden:

och kaninen:

Här kommer Bell (?) och hämtar anden:

och kaninen:

Här kommer jag:

och jag igen:

och här var jag straffkommenderad:


Efter dessa övningar och nästan tre timmars träing så kände vi oss alla nöjda och lite väl frusna, så vi packade ihop oss påbörjade vandringen tillbaka till gårdsplanen. Trots att MOR offrat mitt gamla täcke att fungera som sittunderlag åt mig för att förhindra att jag skulle drabbas av vattensvans igen så var jag både blöt & kall så det blev ordentlig avtorkning  innan täcket åkte på och jag fick hoppa in och värma mig tättintill gosiga Lakkan.

Alla 2-beningar försvann sedan snabbt in i huset och fick tydligen värma sig inomhus & avnjuta en väldans god gulaschsoppa med hembakat bröd och sedan dessutom en smarrig äpplekaka med vanlijsås. Men det kunde dom vara värda... dom har ju ingen päls så som vi som värmer dom.
Camilla höll sig framme:

Nägra hungriga:

Vid halv tre snåret bar det sedan av hemåt igen och eftermiddagen gick mest åt till att vila innan Sara & Danny kom på trevligt middagsbesök.

Det har verkligen varit en toppendag idag men nu börjar krafterna att ta slut igen... bokstäverna går ihop så det är nog hög tid att bege sig in till LILLMATTE och värma hennes fötter lite.

TACK alla för jättetrevligt sällskap!

Kommentarer
Postat av: lotta, Juni o Cola

tror jag det!!! att det vart en toppen dag...DET SYNS:D å så härligt o kul:)

Postat av: Elenor och flatten Zidane

Vilken härlig träning med så mycket folk...men jag undrar: vad heter du i stamtavlan Wallande???

2009-02-02 @ 16:02:17
URL: http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se
Postat av: niño

Oj, vilka härliga utedagar ni har!

Jag begriper inte så mycket av det här med jakt, "vallare" som jag é men verkar skoj att hämta kaniner o änder.

Kastar folket upp fåglarna i luften för att det ska se ut som om de blir nedskjutna??

Niño

2009-02-02 @ 19:23:50
URL: http://mimio.blogg.se/
Postat av: Enzo

Ninõ, du kanske kunde vara med och valla ihop skocken av flattar och flattemattar? Vi blir lite utspridda å tankspridda ibland och skulle kunna behöva någon som håller lite ordning på oss :-). Fika är våra mattar bra på (Castor, gäller även din husse även om han inte är en matte...) och det kan ju din matte hänga med på?

2009-02-02 @ 20:04:17
Postat av: Lakrits

Fiiiina bilder din LILLMATTE har tagit. Nästa gång ska jag se till att komma i samma grupp som du! Snodde några bilder som vanligt...



Kanske vi kan ha fotosession någon gång med din LILLMATTE så att vi kan få lite snygga bilder? Ersättning utlovas enligt Matte!



Trevligt med sällskap i bilen som vanligt. Ingen risk att vi fryser när vi är två!

2009-02-02 @ 20:13:39
URL: http://vildhunden.blogg.se/
Postat av: Anonym

Åhh vilken härlig träningsdag! Så många ekipage och både vilt och dummystation!! Ha en bra kväll!

2009-02-02 @ 22:12:42
Postat av: Anonym

Nja lägger och lägger....va petig du är .-)

2009-02-02 @ 22:14:18
Postat av: lotta, Juni o Cola

vag kul att du tog dig tid o berätta lite om dig själv.man läser bloggarna av varandra ändå är det ju så mycket man missar. många utav dem som svarat hittils hade jag en helt annan bild av..ädre eller yngre..vad kul att man kan vara bloggkompis med människor i alla möjliga åldrar som man kanske inte alls hade pratat med annars:) kramis:)

2009-02-02 @ 23:11:30
URL: http://www.juniocola.bloggagratis.se
Postat av: Spot

Känner mig mycket bättre i högertassen nu, har sprungit i Lomma både i går och i dag. Idag jagade Bell mig så att det kröp på ryggen, matte blev till och med tvungen att säga till oss, hon blev väl rädd att vi skulle behöva åka till Kerstin(veterinär)

kram

Spot, Bell hälsar också

2009-02-03 @ 22:50:42
URL: http://www.anthriscus.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback