Plötsligt händer det...

... och det har det gjort nu (tror jag)!


Igår var vi på Fart & Fläkt och koncentrationen var bra mycket bättre under detta pass än tidigare.


Började med Platsliggning för halva gruppen medans andra halvan tränade på apportering. Så man kan lugnt påstå att det var en platsliggning med störande inslag, apportbockarna for omkring lite varstans. Vet inte, men förmodligen var det anledningen till att inga mattar & hussar gick och gömde sig. Det var inga problem att ligga kvar de två minutrarna men jag tycker inte att det är bekvämt att lixom ligga rakt upp så jag lägger mig ganska snabbt lite bekvämare, dvs på ena skinkan. Detta skall tydligen nu (oxå) arbetas bort, för skinkliggning är inte snyggt!!!! För att kunna ligga snyggt så måste man tydligen bygga upp muskelaturen, så nu skall jag dessutom bli en muskelbyggarkille. Man får minsann & dar stå ut med en hel del, men det är rätt kul för gör man rätt så kommer belöningen som ett skott.


Sedan blev det platsbyte och jag får fortsätta hämta apportbocken tillsammans med hoppet... men det blev lite svårare att komma ihåg att ta vägen över hindret tillbaka när det var hundar överallt omkring mig... men med lite påminnelse från MOR så gick det så klart.


Rutan - var dagens "huvudmål". När MOR frågar mig var rutan är så kollar jag bort mot konerna, galopperar in, trampar på targeten och blir stående tills belöningen kommer. Detta funkar bra gång 1 & 2 med target och ganska bra gång 1 utan target men sedan tar det stopp. Den stora frågan som MOR ställer sig är nu är om jag har fattat "galoppen" eller ej. Jag är ju en kille som som snabbt blir uttråkad om man kör för många gånger och det vet MOR. Så nu skall jag testas på att skickas en gång mot en ruta och sedan förflyttas till en annan och skickas ditåt och sedan skall något annat roligt göras emellan för att sedan på nytt skickas mot en tredje ruta... mer om detta lär ni med all säkerhet få höra.


Vad gjorde vi så mer, jo Lisa kollade in det Fria följet för oss med mest fokus på vänstersvängar. När det gäller kontakten så har (nog nu) PÅ- och AV-knappen hittats, tänk att det plötsligt bara så där nästan kan hända :-) När det gäller vänstersvängarna, så börjar det oxå ta sig men det finns lite mer att önska när jag trampar in... men, men det går framåt och det är huvudsaken.


Avslutningsvis så blev det lite fjärr med bakåtbelöning. Ha ha, när jag utfört första liggkommandot snabbt och snyggt så försökte jag sticka, men stoppades på 2 röda av MOR och fick höra att det minsann krävdes lite mera. Så ett snyggt, snabbt ligg/sitt/stå krävdes och sedan for jag iväg som en raket på VASSEGO-KOMMANDOT!


Som vanligt skall vi träna på under veckan med både det ena och det andra gällande lydnaden.


Detta var allt från Fart & Fläkt för denna gång!


Kommentarer
Postat av: Elenor och Zidane

Fart och fläkt är ett bra namn tycker jag. När ska du tävla i lydnaden? Någon plan?

Postat av: Helena & Vilja

Va duktiga ni är!! Här har vi kommit av oss lite med träningen......när all denna härliga snö kom så nu har vi två dar på raken "bara" ¨ått och gått och gått och härjat runt i snön! Spännande med er rutan träning....vill höra mer snart! Vi har liksom pausat lite i rutanträningen men tänkte ta tag i den igen nu ....snart....:-)



Ha en bra kväll!

2009-03-11 @ 21:05:47
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se
Postat av: Clara

Tjena

Jaså en muskelbyggarkille. Det var intressant. Hör av dig då du byggt på lite så kan man ju kika lite.

Jag blir imponarad av dina framsteg o det här kommer att gå jättebra.

Själv har jag fått två st inställda träningar för Husse är sjuk o ligger i sängen. Han orkar upp för kortare rundor men mer blir det inte.

Ses på tävlingsbanan.



Clara

PS Rutan är ett jädrans skitmoment.DS

2009-03-11 @ 22:59:15
URL: http://www.clarabella.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback