Jaktträning...

... med delvis annorlunda moment.

Kan ni tänka er att MOR vaknade innan Beck idag... det hör minsann inte till vanligheterna. Men det var säkert för att jag & LILLBRORSAN sovit i LILLMATTES säng tillsammans inatt. När inte LILLMATTE är hemma så får jag hålla tillgodo med LILLEBRORSANS närhet och värme.

Idag var det bara jag & MOR som skulle iväg till Beck stora När vi skulle gå hemifrån idag... så satt Beck och tittade på oss med stora sorgsna ögon. Jag vände inom igen och sa till honom att hans tid oxå kommer att komma och det verkade lugna honom eller så var det för att FAR kallade från köket.

Vi körde om S-torp och hämtade upp Karin och sedan styrde vi kosan mot Lomma... MOR trodde inte sina ögon & öron när GPS:en sa/visade att vi skulle köra tillbaka mot Malmö. Men döm om hennes förvåning, det var snabbaste hållet.

Vi som träffades idag var Bell, Spot & Margareta, Kidd, Eva & Paulina, Vira & Berit.

Jag testades direkt på mitt fotgående och där fick jag VG nästan MVG idag.

Första momentet blev en dubbelmarkering (på samma ställe som sist) och idag fungerade det kanonbra för mig.

Nästa moment blev att en markering kastades, man skickades ut men stoppsignalen ljöd en bit ifrån markeringens nedslag och närsökssignalen gavs och där skulle en minidummie hämtas in i stället. När MOR blåste stannade jag direkt men stod sedan som förstenad en stund innan jag tittade på MOR och hon visade att jag skulle ner och söka nästan bredvid där jag stannat upp. Sedan bytade vi alla plats med Karin och Paulina tog vid på andra sidan. Markeringen kastades och vi skulle ta oss förbi närsöket denna gång och hämta markeringen och tillbaka igen samma väg. På nytt kastades en markering och då blev det stopp igen vid närsöket. Detta moment var roligt och jag löste det men jag måste lära mig ta kontakt med MOR tidigare när hon pockat på min uppmärksamhet.

Nästa moment blev en lång dirigering upp mot välkända björken. Jag fick lite stöttning på utvägen men det hade jag faktiskt inte behövt, jag gick klockrent fram & tillbaka.

Vi började sedan traska tillbaka och vid lämplig plats, där det fanns massor av ormbunkar, lades ett sökfält ut och vi skickades omlott hela tiden, när den ena var på väg in skickades den andre ut. På mitt 3:e skick blev jag lite tveksam att gå ut när det blev lite rörigt, på det 4:e skicket ville jag jag faktiskt skulle ut ännu en gång och hämta en "tygpåse". Jag löste det jag skulle men jag tror knappt jag blev godkänd.

För lite skojs skull så testades vi slutligen på en trippelmarkering, jag löste 2 men på den 3:e fick jag lite hjärnsläpp och MOR fick rycka in lite och styra mig rätt. Men även detta skall man väl kunna träna upp komihåget till.

Det känns rätt bra nu inför WT:et och jag har precis upptäckt att en av mina favoriter skall vara domare!

Tack ALLA för ett riktigt bra träningspass!

Sedan måste jag säga att det var jätteroligt att träffa dig Karin, synd att inte Wilma kunde vara med men det får vi fixa till nästa gång. Hoppas att ni får en bra resa hem imorgon.

Några av dagens bilder...

Lite läskigt att komma in tyckte Kidd:

Men det var väl inte så konstigt när hela "gardet" stod där bakom:

Men det blev genast bättre när han vände andra sidan till:

Här kommer jag i full galopp:

Bell hade full koll på matte när hon var ute och instruerade kastarna:

När han har sugit upp dummien så går det minsann undan i svängarna:

Spot fick en jobbig markering, dummien hamnade nämligen i en kaninhåla:

Här har jag satt full fart ut förbi närsöksområdet:

Här ljöd stoppsignalen:

Sedan kontakttagandet:

... och här fattade jag vad MOR ville:

... och här kommer lyckliga jag med min skatt:

Dagens inlägg får avslutas med Karins demonstration av hur man tillverkar en väldans braig mössa:


Kommentarer
Postat av: Karin och Wilmenlund

Vad bra, då har jag bjudit på ett skratt i Skåne också ;-) den är inte snygg den mössan men väldigt fiffig ändå som jag demonstrerade :-)



Nu ska vi hem och prova några av era jaktövningar.



Lycka till nästa helg!



Kram

Postat av: Margareta Spot & Bell

Nu skall jag försöka hålla mig till rätt rader. Efter gårdagens trimning av Beck och en tur med mannen för att göra en del ärenden, (men tror du att det blev någon ny spisfläkt näääääääää vi hade ju glömt att ta mått. Du kan tänka dig hur köket såg ut i går kväll när Lasse stekte kött på grillpannan. Alla fönster och dörrar stod öppna). så tycker jag att söndagens träning gick riktigt bra. Alla hunarna var duktiga. För att inte tala om våra kastare för dagen, det var nog därför. Tack Karin och Paulina.

Det var roligt att träffa din bloggkompis Karin Walle alltid kul att se ett ansikte till den som skriver i din blogg och det var inte i går vi såg Paulina heller en av Kids mattar.

Kram från oss

2009-11-02 @ 09:00:07
URL: http://www-anthriscus.se
Postat av: Helena & Tina & Vilja

Hihi härligt med 08-or som bjuder på sig själva :-) En sån fiffig mössa har jag faktiskt också som jag har när jag åker skidor.....skall kanske plocka fram den! Härligt att Karin tränat upp kastarmusklerna och tagit med sig några braiga övningar hem till vår träningsgrupp! Nästa gång kanske vi kommer "hela gänget" om Vilja är dräktig så kanske vi kommer ner med en stollare, en pudel och tre flattar :-) Den som lever får se :-) Kraaaaam

2009-11-02 @ 14:08:54
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se
Postat av: Elenor och Zidane

Verkligen fin mössa! Så roligt att träna så många. När skulle ni starta på WT? Håller tummarna för er. Det är roligt med WT....

2009-11-02 @ 22:09:23
URL: http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se
Postat av: adelia

Så kul m jaktträning...Vilken häftig mössa:)

Tack för grattishälsningen..Var jätte kul att få ett pris nu efter att hon varit skadad innan..men platsen är jag inte nöjd med men sånt får man jobba på som allt annat..man vet aldrig dag för dag vad si hund hittar på för nytt bus...kram o nosisar till er

2009-11-03 @ 06:17:45
URL: http://www.nogg.se/kungsvikstorpsbianca
Postat av: Niño

Vov! vov...

Fina bilder på er "in action". Härliga träningspass ni jaktkillar har!

Walle,

du är onekligen hyvens som går tillbaka in o pratar broderligt o förnuftigt med lille Beck. Det är inte lätt att bli lämnad... I know, and I still don´t like it. Men människorna måste ju jobba ibland säger de.

Det var en trevlig "hatt" flickan har...fiffig konstruktion liksom.

Idag,

blir det brukshundklubben för matte o mig, får se om hon orkar för hon hostar o rasslar väldans o är hes som en kraxande kråka ): kommandona kanske blir svåra att förstå?

... *viskar...De säger att jag har C-höfter, men fina armbågar... Inte "loligt" vad ska vi göra??? så står det på beskedet.

Matte deppar, men jag har ju inte ont någonstans...

Husse är taskig o säger att NU, blir det inga valpar efter mig... Buuhäää...

Ciao

Niño

2009-11-03 @ 12:28:58
URL: http://mimio.blogg.se/
Postat av: Ingela

Jisses vad ni har legat i och blivit jätte duktiga.



Vi håller tummarna för er på Söndag det kommer garanterat att gå kanon bra.



Kram Ingela

2009-11-03 @ 22:11:13
URL: http://tessietosingsdagbok.blogg.se/
Postat av: Lakrits

Vad fiiina bilder på dig. Ja, på dom andra också men jag tittar ju mest på dig :D



Du är duktig du, ska hålla tassarna för dig på söndag. Men vi ses ju innan dess, då ska du få många "lycka-till-pussar"

Tass & kram

/Lakkan

2009-11-04 @ 00:15:24
URL: http://vildhunden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback