Lydighet och...

... följsamhet är något som verkar vara väldans bra när man tränar lydnad.

Idag låg jag som ett ljus på platsliggningen (vågade inget annat... hade Lotta ett par meter framför mig).

Friaföljet börjar bli allt bättre... och det pga att MOR nu inte längre trycker tillbaka mig med sin blick riktad mot mig. Visst behöver det jobbas på ännu mer, sittningarna t ex är inte alltid så raka... men en sak i taget är vårat motto denna gång.

Inkallning med ställande, ja visst stannar jag, men det går betydligt mycket snabbare när belöningen ligger bakom mig :-)

2 skick på rutan, en med boll utanför och en utan, båda försöken skapliga.

Läggande under gång... det går inte lika fort som för vissa BC:are men jag utför kommandot och ligger snällt och väntar tills MOR kommer tillbaka.

Apporteringen... aldrig får man ha lite kul med träapporten. Jag klantade mig lite på första försöket... men på andra så gjorde jag enligt instruktionsboken.

Fjärren är utan tvekan mitt klockrenaste moment, inte en millimeters framflyttning.

Kvällen slutade bra trots att den började lite kasst i skogen innan träningen. Jag & Beck fick busa och jag lockade med honom långt bort där jag hittade lite "mumma". MOR upptäckte detta och kallade hem oss och mammig som Beck är så sprang han tillbaka direkt. Jag tänkte att jag hinner nog ta en munsbit till innan hon blir riktigt förbannad. När hon kom ända fram så kastade jag mig på marken, lika bra att visa total underkastelse tänkte jag. Men se det var inte rätt metod hon blev ännu argare för att jag gjorde så. Men när jag sedan gick som ett ljus tillbaka till bilen så blev vi vänner igen.

Ännu bättre slutade kvällen när jag fick smaka på alla hemma gjorda godisarna som jag fick i en riktig godispåse av Lakkan & Marie. Thanks a lot!


Kommentarer
Postat av: Karin och Wilma

Ha ha, du har fattat rätt, det är bra med följsamhet. Inte för att jag alltid bryr mig om det. Jag improviserar lite fram och tillbaka vilket matte inte uppskattar. Jag tänker mig att det är som en tango att man dansar lite framvänt och bakvänt. Men Matte tycker mer det liknar en snoa eller nåt :-p


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback