Kontakt är viktigt....

Jag tycker att det är viktigt att ha en bra relation till sina syskon även efter att man skilts åt. Detta tycker även uppfödare Margareta som försöker ordna så att vi träffas ca 1 gång/mån.

Första gången vi träffades var den 28 juni. Vi var 6 st som var där från samma kull och en "inkräktare" (Sandy) från en annan kull/uppfödare. 

Det var riktigt kul för våra mattar & hussar hade verkligen ingen koll på vem som var vem av oss. Vi var otroligt lika, nästan bara öronmärkningen som skiljde oss åt. Några hade koll på numret i örat, men inte min matte & husse. De kallade på mig men jag ville inte komma för gräset var så otroligt gott att mumsa på. Men till slut så hade alla andra hittat rätt och då var det lätt för MOR att hämta in mig.

Andra gången träffades vi den 16 september. Först fick vi titta på när Bell & Spot apporterade. I början tyckte jag det var intressant när dom sökte efter "kaninerna" som Margareta placerat ut. Men efter ett tag så tröttnade jag lite, tog en pinne och sysselsatte mig med den istället. Sedan promenerade vi iväg ut i "furet" i stället. Där tränade vi lite allmän lydnad och vi skötte oss alla jätte bra, vi fick t o m göra övningar utan att ha koppel på oss.

Efter ca 1,5 timme fick vi ta en rejäl paus. Det var inte helt fel att bara få ligga och mysa en stund i solen i MORS knä och lite vid sidan om FAR också.

När pausen var över så fick vi gå iväg med Margareta en och en. Hon ville se om vi kunde apportera lite. Jag tyckte det var jätte spännande att få springa iväg och hämta en dummie, men varför skulle jag lämna ifrån mig det som jag varit så duktig att hämta? Förstår nog inte det här riktigt, men jag lär mig väl när jag blir lite större.

Innan hemgång så fick jag lite skönhetsbehandling av Margareta. Hon klippte av tofsen på min svans som tydligen man inte skall ha där. Sedan tog hon mina öron, dvs tog bort allt det där lockiga bruna som ej heller skall finnas. Jag tyckte att det var rätt mysigt att bli ompysslad.

Idag fick jag också träffa Enzo, han var inte med på första träffen så det var jätte roligt att träffa honom igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback