Nu kan nog MOR pusta ut...

lite, för jag tror att jag tänker lägga av med tramseriet att strejka när jag skall hoppa in i bilen när vi är på väg hem från något/någon. Det känns mycket bättre när MOR inte får stå och tjata på mig + att MOR sparar sin onda rygg (det är viktigt att hon blir bra för annars kanske hon inte kan träna med mig och det vill kag att hon skall kunna).

Att hoppa in i bilen nere i garaget har funkat bra nu ett tag. Men när jag har visst att det var dags att hoppa in för att åka hem så har jag varit svårflörtad. 

Men eftersom att jag haft en så bra dag idag så hoppade jag in efter träningen lätt som en plätt. Ärligt talat så var det också lite för att impa på Vira, hon gick förbi precis när jag skulle hoppa in, men det behöver inte MOR få reda på.

Idag var jag lydig & snäll

Idag hade jag bestämt mig för att lyda MOR. Jag tror att hon kände det på sig för hon lät mig vara utan koppel i stort sett under hela träningen. Jag tackade för förtroendet genom att vara "laglydig".

T o m när Lakrits och jag satt otroligt nära varann så lät jag henne vara (och hon mig), då tyckte alla andra mattar också att vi var jätte duktiga.

Vi var inte mer än 5 st som tränade idag, förutom mig var det Lakrits, Vira, Alex & Zingo. Elliot var hemma och kurerade sig, han var inte helt kurant i magen om man säger så och hade dessutom feber.

Alla hälsade till dig och hoppas få se dig pigg & kry igen nästa tisdag.

Har haft Guinness kompisen här hela dagen

Men han var inte som han brukar vara, han var lite orolig emmellanåt. Tror att han var rädd för att Lena & Torbjörn inte skulle ta med honom till det nya palatset. Men jag pratade lite allvar med honom och sa att det var klart att han skulle få följa med. Varför han fick vara här idag var för att ingen av "flyttgubbarna" skulle råka trampa eller tappa något på honom, så det var av ren omtänksamhet.

Lite svårt var det allt att få honom att äta. LILLMATTE försökte först och fick i honom ca halva portionen. Flera timmar senare slank resten ner, då MOR lade i lite skinka. Tror jag också skall "matvägra", det kan det vara värt om man får extra godsaker då. Men vem vet, det är kanske dumt att chansa, för det är inte säkert att jag skulle få någon skinka.

Jag, Guinness, LILLMATTE & MOR var ute på en lång promenad i Kungsparken på förmiddagen. Sedan tog LILLMATTE & Niklas med oss till rastgården i Pildammsparken så att vi fick springa lösa & busa lite.

När Lena kom och hämtade Guinness så blev han så glad så glad, men jag tror att han tycker det är helt OK att vara här. MOR sa att vi såg så gulliga ut när vi båda låg i LILLMATTES säng och sov.


Resten av kvällen har varit lite flåsig, har haft tvättpasset ikväll tillsammans med MOR. Jag var tvungen att hjälpa till eftersom jag hade lite tvätt som behövde tvättas efter lite uppstötningar i natt.


I eftermiddags har jag varit hos tant Ingrid & fabror Tommy

för att slippa vara ensam hemma.

MOR, FAR & LILLMATTE har varit iväg och hjälpt MORMOR & Allan att flytta. Jag har inte varit borta ensam så ofta så jag var lite mesig det måste jag erkänna. Jag låg och gnällde en del vid deras ytterdörr. Men när vi var ute på promenix, så var det helt OK utan någon familjemedlem fanns i närheten.

När Ingrid lämande mig hemma igen så blev jag väldans glad. Ordspråket "borta bra, men hemma bäst" gäller fortfarande för mig.

Det började så bra

Jag lät MOR sova ut lite, väckte henne inte förräns 06.50! Vi gick ut, när jag gjort mina behov så busade/lekte och tränade vi lite tillsammans. Tänk att jag löd hela tiden. När vi kom hem igen så serverade MOR frukost åt oss båda. 

När sedan frysen öppnades och klöven och köttbullarna togs fram och hundtränarbyxorna åkte på MOR, ja då fattade jag att det var dags för spårning.

8.10 åkte vi ner på gården, satte oss och väntade på Guinness & Lena. Jag tycker det är jätteroligt att vi åker tillsammans, jag har sällskap och likaså MOR. Vi hoppade snabbt in i bilen, jag har kommit på att ju snabbare vi hoppar in ju snabbare är vi framme på Järavallen. Dock är jag lite trögare att hoppa in när vi skall köra hem. Men det är väl inte så svårt att fatta, jag vill så klart stanna kvar där det är som roligast.

Idag lade MOR & Lena våra spår. Det gick jätte bra med Guinness spår, han fick raksträckor och vinklar. Dock blev mitt lite för kort, pga att de inte lagt spåret rakt. I spårläggning är det väldigt viktigt hur man lägger det och rakt betyder inte bara att spåret är rakt utifrån utgångspunkten. Så mitt blev lite kort för annars hade mitt och Salsas spår korsat sig och det hade inte blivit speciellt lyckat. Men det här var 1:a gången som MOR lade ett spår utan expertishjälp och Lena är ännu inte heller en van spårläggare. Men jag är inte ett dugg orolig, jag vet att MOR kommer att fixa detta bättre och bättre. Alla har varit nybörjare, eller?

Men hur som helst , spårningen i sig gick bra, vi spårade oss fram till klöven och det är ju det som är hela poängen. Så det slutade också bra.


Tänk som man kan bo...

På MORs och min runda igår kväll så kom Sigge och hans husse & matte ikapp oss. Sigge kom där stolt bärande på sitt koppel. Jag fick också visa att jag var duktig, Sigges matte Lena lät mig bära hennes vante. Men vänta nu, Lena, det är ju Guinness matte som heter så! Very strange tyckte jag men MOR berättade att flera mattar faktiskt kan ha samma namn. Ja ha, då har man lärt sig det också.
 
Jag får väl presentera Sigge lite närmre, han är "flattekungen" i Magistratsparken. Äldre, klokare och otroligt lydig, där har vi flattevalpar mycket att lära.

och sist men inte minst, vilka ytor Sigge har till sitt förfogande i lägenheten där han bor. Så vill jag också bo!


8 månader idag

Men det är tydligen ingenting som man firar i min familj i alla fall. Ganska dåligt, tycker jag. En bit leverpastej kunde man väl ha kostat på mig åtminstone.

Men jag får nöja mig med att jag fått träffat min ÄLDREMATTE idag och det var jättekul, jag har inte träffat henne på 10 dagar. Lyckan över att återses verkade att vara ömsesidig, eller?

Det bästa av allt är att jag skall få träffa henne imorgon också då hon kommer och håller mig sällskap ett par timmar.

Jag borde inte klaga, jag har en toppen familj som gör så mycket annat bra för mig. Jag får väl se fram emot min 1-års dag, för den tror jag inte att dom ignorerar.

Tisdagsträning

MOR & jag trotsade regnet och FAR följde också med till träningen idag.

Jag vet inte vad det var men det luktade förbaskat gott i gräset, så jag hade svårt att slita nosen ifrån det men jag var inte ensam, de andra kursarna var likadana. Vi tyckte inte heller det var så skönt att sitta och ligga i det blöta gräset, så våra mattar tyckte att vi trilskades lite för mycket emellanåt.

Men när vi väl kom igång med träningen så gick det bättre. FAR tyckte det såg bra ut, dvs att vi var väldigt duktiga.


Agillity - rolig upplevelse

I söndags tog LILLMATTE & Niklas med mig till Limhamnsfältet. Först fick jag springa & leka av mig. Därefter så tog dom med mig till Agillity banan. Det var skitkul. För att vara 1:a gången så klarade jag det alldeles utmärkt utan att skryta.

Lite bildbevis:

110274-46

110274-45

110274-47

110274-48

110274-49

Niklas, jag hoppas att vi kan göra om det snart igen.

Tänk att jag kom i 3:e hand i förmiddags

På ett ganska kort avtsånd fick jag syn på Guinness, jag la mig ner och väntade, men det tog tid innan han kom.

Först väntade han ut en liten terrier (som inte ville hälsa på honom) sedan tog han sikte på en blandras (som inte heller ville hälsa på honom) och då valde han till slut mig (snyft).

Äsch, det är ju inget att bli putt över, en annan gång är det kanske jag som väljer någon annan först.

Men Guinness, du är ändå en av mina bästa vänner, bara så att du vet.


Nu bär det allt av inåt skogen...

Eftersom att jag skötte mig alldeles utmärkt idag och att skogen nu är mindre farlig och spårningen mer betydelsefull så kommer jag nästa lördag att få lika långa spår som dom andra. Dessutom inne i snår & skog, det skall bli jätte kul.

Jag är fortfarande lite försiktig, idag blev jag lite rädd för en stubbe, men när MOR gick fram till den så vågade jag också gå förbi den. Sedan var det bara att snusa på och vips så stod jag där med köven i munnen. Ingvar tycker att jag håller ett jättebra tempo, det går inte för fort & inte för långsamt utan bara helt lagom. Jag tror faktiskt att jag skall försöka fortsätta så, man behöver inte ha så bråttom här i livet.

Tisdag och träningsdax

Idag blev det allt lite stressigt för MOR, hon hann inte mer än in om dörren sedan var det dags för oss att köra till kursen. MOR glömde att ta med godis åt mig, tur att hon inte glömde mig i alla fall, det hade varit värre. Men MOR flörtade till sig lite Frolic av Leo's matte. Mm Frolic, det gillade jag, så mycket faktiskt att jag hade svårt för att fullfölja kommandot "stanna kvar" när MOR gick en bit ifrån mig. 

Innan det var dags att hoppa in i bilen efter dagens övningar, så fick jag nya leksaker av Ann, Elliots matte. Henne gillar jag skarpt, hon är alltid så snäll och omtänksam.

Titta vad jag fick:
110274-43

110274-44

Ps. Elliot, jag hörde att du redan har en likadan hund, så att du inte tror att jag fick något och inte du...

Jag ringde Guinness i Måndags

och frågade om han hade lust att följa med mig, MOR & LILLMATTE till rastgården i Pildammarna och leka lite. Det ville han mer än gärna. Vi traskade dit i lagom tempo och sedan gjorde vi av med massor av energi. MOR & LILLMATTE lekte kurragömma med oss och det var jätte kul.

Min första utställning 2006-11-12

Placeringsmässigt gick det inte så bra, jag placerade mig som 3:a av 3 tävlande. Domaren tyckte att jag var FÖR lugn men att jag ändå var en väldigt fin hund.

Så här löd för övrigt bedömningsutlåtandet::
Stram mask välmusklad kille, ganska bra huvud dock lite mkt stop, framskjuten skuldra som får halsen att se kort ut, ngt kort bröstben i övrigt välformad bröstkorg,ngt brant kors, ngt knappt vinklad bak, passande benstomme, rör sig lite lojt, med kort steg, behöver bli stabilare fram & bakifrån, vacker päls, trevligt temperament.

Det här var första gången jag var på någon utställning och lite tagen var jag nog av allt ståhej runt omkring. Vart man än tittade sig omkring så var det valpar & åter valpar, mattar och hussar och sedan dessutom en massa hundintresserade åskådare.

Jag tyckte faktiskt att både jag & MOR skötte oss riktigt bra och det är huvudsaken. 

Innan vi gick in i ringen så viskade MOR till mig att oavsett hur det skulle gå, så skulle jag ändå vara densamma duktiga/gosiga/snälla & fina Wallander.

Det gick lite bättre för min brorsa Elliot, samt för mina kompisar Baloo & Blomman dom placerade sig alla på 2:a plats.

Bilden är inte så bra, men bevisar att jag varit där:

110274-43


Jag har fått en ny kompis

Rufus heter han och bor i Sthlm. Visst är han en sötnos?

110274-41

Jag kände att jag behövde någon ny kompis som inte bara snackar skånska. Jag har kommit i kontakt med Rufus genom att hans matte arbetar tillsammans med MOR. Häromdagen skickade jag ett brev till Rufus, jag tyckte att han skulle få smaka på lite godis från Malmö för omväxlingsskull. Detta brev uppskattades. Dock blev hans husse lite tveksam när det stod till Rufus och  Wallander som avsändare. Men han ringde till matte Mona som sa att det var helt lugnt att öppna.

Yes, yes, yes

Idag gick det superbra på spårningen, jag har nu fattat galoppen.

Regnet öste ner så jag och Guinness fick sitta ganska länge i bilen innan vi släpptes ut i det fria. Jag fick slå en liten kiss, sedan var det dags att börja. Det gick bra redan från starten, kom någon meter ut ur spåret i mitten men sedan fick jag upp det igen och då körde jag på tills det tog slut och där fann jag min belöning:  KLÖVEN. Nästa gång så skall jag också få gå ett lite längre spår. Det är verkligen kul när man lyckas, alla blir så glada. 

Anita sa att jag fixade en klar 5:a idag (jag har ingen aning om vad det betyder och MOR glömde att fråga).

MOR gick sedan iväg med Ann, Elliot & Ingvar, hon skulle se hur det var att gå efter ett proffs, som redan spårar med ett par vinklar. MOR berättade att Elliot var jätte duktig och att hon fick lärt sig lite nya saker genom att gå efter Ingvar som berättade hur det får lov att vara.

Innan vi begav oss hemåt så fick vi springa av oss lite tillsammans med Salsa 18 månader. Guinness jagade Salsa och Salsa jagade mig, det var väldigt roligt, som vi sprang.

Nu har LILLMATTE lärt mig en sak till....

... ATT HOPPA IN I BILEN.
 
Detta hände igår kväll när vi skulle åka på kalas till Alexandra. Jag längtade så efter MOSTER att jag tyckte det var lika bra att snabba på. MOR trodde det skulle vara en engångsföreteelse, men se där fick hon tji, jag hoppade in själv också när vi skulle åka hem, dock tog det en liten längre stund för jag ville inte åka hem redan.

Jag måste erkänna att det är bättre att hoppa in själv än att bli inlyft, hade jag visst detta så borde jag ha gjort det tidigare. Men bättre sent än aldrig!

Nyfriserad & fin....

Blir man när man varit på "Salong Margareta". Idag blev det en helrenovering, dvs klippning från topp till tå, vilket innbar att all överflödig päls är bortklippt. Trots att jag har sparsamt med päls så blev det faktiskt en hel del som åkte av. Tänk allt detta arbete för att jag skall ställas ut på Söndag.

Man brukar ibland använda ordspråket "vill man vara fin så får man lida pin", men det är ej nödvändigt här. Margareta är så försiktig så man kan bara ligga där på golvet och bli härligt och varsamt ompysslad.

När jag var färdigfriserad så sparade jag definitivt inte på pussarna, jag kan vara riktigt givmild när jag blir nöjd med resultatet.

Tack Margareta, jag kommer mer än gärna tillbaka när det behövs igen, om jag får?

110274-40

Visst blev jag fin? MOR ville att jag skulle stå upp och visa, men se det kände jag inte alls för.


Stackars Guinness

MOR berättade att Guinness idag varit hos doktorn. Han hade dubbelsidig öroninflammation och gillade definitivt inte när Dr ...berg skulle kontrollera öronen, han hade inte glömt henne sedan förra gången. Dom var tvungna att söva honom lite. Därefter var han världens tröttaste kille.

Ett tips för att slippa öroninflammation Guinness är att göra som jag, dvs att alltid hålla huvudet över vattenytan. Men jag vet vilket vattendjur du är och då är det inte så lätt. Finns det ingenting som din matte kan putta in i örat vid bad, som stänger vattnet ute?

Krya på dig kompis, vi skall ju snart ut och spåra igen.

Leksak som skulle vara näst intill oförstörbar

Både Camilla (Tyrus matte) och hundaffärsförsäljaren sa att denna tupp näst intill skulle vara oförstörbar. Pyttsan, MOR har blivit grundlurad helt enkelt, jag kan, jag minsann. Det tog mig mindre än 3 minuter sedan hade jag bitit hål i tuppkammen.
 
MOR tog den ifrån mig och den åkte direkt ner i soppåsen. Måste erkänna att jag fick lite dåligt samvete, jag kunde ha varit lite mer aktsam med den, i alla fall en dag eller så.  Här var MOR snäll och kom hem med en ny leksak och så gör jag så här. Risken är nog stor att det dröjer innan jag får någon ny leksak igen

Jag fick också ett nytt halsband, ett likadant som jag redan hade, men som passar perfekt, det andra får allt ligga tills jag växt till mig lite.Tränat apportering....

har jag gjort lite även idag. MOR och jag har varit ute en bra stund. Jag har nog börjat fatta lite nu att MOR gärna vill att jag kommer och lämnar dummyn till henne. Men jag får inte visa för fort att jag klarar av det för då kanske jag inte får se MOR stå där och hoppa och klappa händerna och se allmänt fånig ut mer.

MOR blev väldigt glad att jag idag kunde vara lös i parken utan att sticka iväg och käka kattmat. Ärligt talat så mår min mage nog inte riktigt bra av kattmat, så jag måste försöka att avhålla mig från den.

När jag var och hämtade min LILLMATTE ikväll så fick jag hälsa på en 10-veckors Golden. Rufus är hans namn och han var så otroligt gullig och mjuk i pälsen. Jag förstod att han var mycket mindre än mig så jag var ganska försiktig, han var nästan busigare... Hoppas jag får träffa honom & leka igen när han blivit lite större.

Vilken toppen rolig dag

Som vanligt på lördagsmorgonen så packade MOR ihop en massa saker. Jag tänkte då är det väl dags att ut och spåra igen. Men icke sa nicke, bilfärden blev betydligt längre.

MOR berättade att vi fått en inbjudan från Margareta till "Valpträff på Västraby"och det ville vi ju absolut inte missa.

När vi kom fram var det inte så många komna, men efterhand så fylldes gården med fler & fler tossiga flattar och deras mattar & hussar.

110274-35

Jag fick möta min brorsa Castor för första gången sedan vår vägar skiljts åt i slutet på Maj. Lite paff blev jag, det var som om jag såg mig själv. Men det var jätte roligt att träffa honom igen. Vi hade ju våra små duster vid matskålarna när vi var små små valpisar. Men det var som bortblåst nu, vi kom jätte bra överens precis som jag gör med mina andra syskon. Vi är ett jätte bra gäng.

Visst är vi lika som bär?

110274-33

Jag fick också stifta bekantskap med flera syskon till Bell & Spot, vilka underbart söta tjejer.... man blev ju nästa helt ifrån sig.

Dagen började med att vi alla fick apportera i skogen en och en, vi minisar blandades ihop med de lite äldre. Det var jätte roligt, men jag fattade inte helt och hållet att när jag hittat en dummy så skulle jag springa och lämna den till MOR.

Vi delades sedan upp i 2 grupper. Vi gick iväg en bit bort och tränade apportering på ett annat sätt. Det gick rätt skapligt för att vara första gången. Värre gick det för MOR, hon trillade och slog sig lite när hon skulle springa iväg från mig för att jag inte kom och lämnade dummyn. Då blev jag allt lite rädd och sprang dit direkt. I fallet så gick tyvärr MORs fina visselpipa i sönder. Jag skall spara mina veckopengar och köpa en ny åt henne, då blir hon nog glad igen.

Efter dessa två övningar så fick gå tillbaka till bilarna och vila lite, medans våra mattar/hussar fick njuta av  varm gulaschsoppa med goda tillbehör i sina magar.

Några njöt utomhus och några inomhus.

110274-36

110274-37

110274-38

110274-39

Efter vilan så gick vi tillbaka in i skogen. Jag blev allt lite skum när Lasse gick med i sina konstiga kläder och med något hängade över axeln. MOR berättade att så ser en riktig jägare ut och det han hade på axeln var ett gevär för att kunna skjuta sådana djur som vi flattar verkar till att älska att hämta. Två skott brände Lasse av, första gången blev nog MOR räddare än vad jag blev andra gången gick det bättre för oss båda. 

Efter detta fick vi träna på att sitta och vänta tills någon dummy föll ner en bit från himlen. Då var det dags att söka & hämta in den till MOR. Detta var också väldigt roligt.

Sista momentet för dagen blev att apportera i vatten. Jag inte i någon sjö utan Margareta kastade ner en dummy i en stor spann och sedan var det för oss att hämta och lämna. Lite feg var jag vid första försöket men andra gick bättre. 

Jag tror nog att jag kan bli lika duktiga som dom andra, träning ger ju färdighet sägs det.

Innan vi fick lämna sällskapet så var det dags för lite plåtningar.

110274-34

Fr vänster Wallander, Enzo, Elliot, Vira & Castor.
Saknas gör Alex (fick ge sig av hem lite tidigare), Tex & Zappy.

Undras om det var mer än jag som var helt slut resten av dagen? Jag t o m sov när MOR öppnade backluckan när vi var hemma i garaget. Det säger faktiskt en hel del....