Summa...

... summarum av året som nu snart är tillända.

Året 2008 har faktiskt varit året då det hänt ganska så mycket roligt för mig (och MOR med hoppas jag).

Januari:
Hellugnt i början av månaden, sedan lite mjukstart med apporteringsträning de två sista helgerna.

Februari:
3:e   - Dagen då jag kom ända in och höll dummien kvar - hela 6 ggr skedde det!!!        (här fick MOR ett halleluja moment)
10:e - Dagen då jag både var på min första & sista TEMA-träning med en viss herre.
24:e - Dagen då jag blev SVCH:are!

Mars:
13:e - Dagen då jag påbörjade min rabies-vaccinering = spruta + hemmalagad köttbulle (det var värt sticket, jag lovar)
24:e - Dagen då jag fick stifta bekantskap med de trevliga prickarna Göran & Bea för första gången.
30:e - Dagen då jag tog ytterligare en 1:a i viltspåret.

April:
19:e  - Dagen då jag MH-testades - och jag var nog t o m fegare än vad alla trodde.

Maj:
24:e - Dagen då jag blev uppvisad för tredje gången i mitt liv - placering som 5:a       (tack vare att Margareta visade mig, men tyvärr var det en innofficiell utställning)
25:e - Dagen då jag startade på mitt 1:a WT på Frostavallen - 22 poäng!!!

Juni:
Lugn mellanmånad - bara lite spridda träningspass av olika karaktärer.

Juli:
6:e   - Dagen då jag besökte Pärup för första gången - Hundplugget - Gud vilket kuligt stadgeträningsställe.
29:e - Dagen då jag bara skulle träffa Tessie och Milla med deras matte Ingela & husse Johan - men istället stadge/apporteringstestades jag av Kent inför höstens jaktkurs. Helt oförberedd, men det var kanske därför det gick så bra att vi godkändes :-)

Augusti:
3:e   - Dagen då jag besökte Pärup för andra gången - Lika roligt då som första gången.
4:e   - Dagen då jag besökte Pärup för tredje gången - Ännu roligare, vilken fantasi Marie & Tonie har.
7:e   - Dagen då jag för första gången fick åka på semester själv - till Stockholm & Bastudden med Lakrits & Marie.
20:e - Dagen då jag började min första jaktkurs med Gert & Kent.
25:e - Dagen då jag besökte Pärup för fjärde gången - Trodde inte det kunde bli roligare... men det blev det.
27:e - Dagen då blodprov togs på mig för att få svar på om jag bildat några rabies-antikroppar.

September:
2:a   - Dagen då jag för första gången kom i kontakt med en klicker - gillade läget direkt.
4:e   - Dagen då jag fick svar på Rabies-blodprovet. Svar: Positivt!
10:e - Dagen då jag fick mitt Pass och blev redo för att möta "världen utanför".
14:e - Dagen då jag fick åka utomlands för första gången. Resan gick till Danmark och jag fixade Brugsprövet (för att få lov att starta på jaktprov någon gång i framtiden.

Oktober:
12:e  - Dagen då jag var i Pärup för sista stadgeträningen - jag hade svårt för att acceptera att det var slut på det roliga :-(
26:e  - Dagen då jag gjorde premiär i lydnadsringen, ett 2:a pris i Lkl 1 lyckades jag skrapa ihop (och MOR som sa att tävla i lydnad skulle vi aldrig göra heller).

November:
2:a   -  Dagen då jag startade på ytterliggare ett WT, denna gång i Arrie - Poäng 69!!! (det tar sig sa... MOR)
16:e  - Dagen då jag prövade lyckan i lydnadsringen igen, denna gång i Svedala, YIIIPIIE - här kom en 1:a.
22:e  - Dagen jag fick följa med MORFAR på praktisk jakt för första gången - behövs bara ett ord att beskriva det: SKITKUL!
26:e  - Dagen då jag började ta privata lektioner i lydnad hos "Fart & Fläkt" - Lisa berättade att man skall ha roligt på apellplan och fick mig direkt att se annorlunda på det hela.
30:e  - Dagen då jag återigen gav mig in i lydnadsringen, denna gång besökte vi Skanör/Falsterbo och åkte därifrån med ett 2:a pris.

December:
6:e   - Dagen då jag hade tänkt att fixa ett 1:a pris till i Lkl 1, denna gång i Veberöd - men tyvärr, det blev bara en 2:a till.
13:e - Dagen då jag fick komma ut på praktisk jakt igen med MORFAR - och det var dagen då jag apporterade min första stora feta hare (men förhoppningsvis inte den siste).
15:e  - Kvällen då jag utsattes för första friseringen av självaste MOR.
16:e  - Morgonen då jag fick vara med om ett jordskalv i självaste Skåne.

Det var oxå året som jag drabbades av vattensvans 2 gånger och det vill jag inte drabbas av igen!!!!

Ja det var nog allt - ja förutom alla våra roliga & mindre roliga träningar med alla våra goa träningskompisar (mindre roliga = de träningar som jag & MOR inte riktigt var kompisar).

TACK ALLA FÖR ETT HÄRLIGT TRÄNINGS- & TÄVLINGSÅR - VI SER VERKLIGEN FRAMEMOT ÅR 2009, HOPPAS ATT NI OXÅ GÖR DET!

VI ÖNSKAR ALLA VÅRA TRÄNINGSKOMPISAR & VÅRA BLOGGLÄSARE ETT RIKTIGT GOTT SLUT & ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!

Bamsekramar från Wallander & Helene

MOR har köpt...

... en ny leksak åt sig själv idag!


... och nu tror hon att hon skall hinna "fånga" mig och andra snabba flattar bättre in action. Vi får väl se hur det blir med den saken. Det lär väl ta ett litet tag innan hon funnit alla finesser och lärt sig manövrera den där saken.

Jag var tvungen att checka in det hela lite närmre, kanske inte helt lyckat:

Men var så säkra, det kommer mera...


Äntligen...

... lite träning igen!

Strax efter 09.30 styrde vi kosan mot Staffanstorp där vi bestämt träff med Lakrits & Marie för att köra lite samåkning, för det är ju himlans onödigt att köra med 2 bilar.

Vi var framme i Blentarp strax efter 10.30 så att vi hann ta oss en liten rastningsrunda innan träningen skulle ta sin början.

Det var jättekul att träffa nästan alla träningskompisar med mattar igen, Kid & Eva, Vira & Berit, Molly & Ulrika, Tess, Stella & Agneta, Lakrits & Marie.

Vi började med ett stort sök där vi först fick hämta två var, sedan skulle vi ta in ytterligare en var, men Kidden han nöjde sig inte med en, så på eget bevåg gav han sig ut igen (han tyckte det var bäst att passa på, vilket Eva nog inte riktigt höll med om). Det gick bra för alla överlag... men helt nöjd var inte MOR med mig för jag tramsade lite vid avlämnadet, ja inte när jag väl kom in men metrarna framför.

Vi förflyttade oss sedan och fick ta markeringar uppe po en backe. Enkelmarkeringar & Dubbelmarkeringar till höger och vänster. Jag hade inte riktigt minnet med mig himmifrån idag, enkelt gick bra men dubbelt blev försvårt jag var tvungen till att göra det som ett sök och då blev det inte rätt resultat och jag blev tillbakakallad och fick en enkel igen för att lyckas.

Ny kort förflyttning innan det blev markering med stoppsignal. Här har jag ett litet problem... jag stannar direkt men jag vill ogärna vända mig om och titta på MOR. Jag fattar inte varför hon kräver att jag skall göra det jag har ju full koll på var dummien är, jag behöver inte hennes hjälp. Men när MOR säger att jag skall titta på henne så vänder jag i alla fall på huvudet för annars får jag ju aldrig hämta den där dummien.

Tillsist blev det lite stadgeövningar, där resultatet blev lite si så där från de flesta håll... batterierna började faktiskt ta slut vid det laget och då är det inte så lätt att hålla fokus och komma ihåg vilket kommando som gavs. Dom där 2-beningarna tror att vi har hur mycket ork som helst... men så här efter jul behöver vi oxå komma igång lite nätt.

Men med facit i tassarna så belv det hela väldigt bra, vädret var kallt men fint.

Vi var hemma först vid halv 3-tiden och jag har sedan sussat väldigt gott fram till när middagen serverades 17.30.  Därefter har jag hjälpt MOR med tvätten. Nu stundar filmtajm - skall kolla på när jag löser fallet med mannen som log.

Nyss hemkommen...

... från Guinness trevliga 3-års kalas.

Vi började med att gratta Guinness, han fick en sådan där repboll som man kan kampa med hur mycket som helst utan att riskera att den delas i två delar t ex då man tränar lydnad.

Sedan fick vi 4-beningar vars en smarrig bit korv & leverpastejtårta medans 2-beningarna satte i sig smarriga revbensspjäll med diverse passande tillbehör.

Sedan blev det lite julklappsutdelning (igen), jag fick en metallapport (som ju blev en dublett, men det fixar MOR lätt som en plätt). TUSEN TACK, verkligen ingen dålig julklapp. Guinness fick en stor tunga & Grappa en liten tunga (sådan som jag oxå fick på julafton) tyvärr var det nog något fabrikationsfel på dessa (får kolla i veckan om de kan reklameras?).

Det var en himlans trevlig kväll... som avslutades med mys i soffan för Guinness & Grappa. MOR uttryckte oxå att det var himlans mysigt att få gosa med Guinness (han låg nämligen hos henne) så kanske finns det hopp, jag tror minsann att jag skall testa imorgon kväll.

Nu kallar MOR för säkert tionde gången... jag måste sluta skriva nu för annars orkar jag inte upp och träna imorgon säger hon.

JESUS CHRIST...

... säger jag bara.

Jag låg och sov så underbart gott i LILLMATTES säng när hela flocken anlände hem helt saliga efter deras besök på Malmö Opera.

Det sjöngs och pratades om hur bra det varit, värt varendaste krona sa FAR oxå. FAR hade busvisslat och var en av dem som reste sig först när föreställningen var slut och då lär det ha varit bra (han skulle aldrig ha gjort det annars).

När jag trodde att lugnet lagt sig lite... ja då började ÄLDREMATTE & LILLMATTE sjunga "Singstar". LILLMATTE fick ett sådant kit med mikrofoner och RNB-låtar i julklapp till sitt playstation och idag har det inhandlats Svenska pop-låtar. Det lät som att de hade så roligt så jag puttade upp dörren och frågade om jag fick vara med och så klart fick jag det, jag har snälla syrror som låter sin LILLEBRORSA vara med. Jag hoppade upp i sängen och diggade medans dom sjöng för fulla halsar. Tänk så mycket roligt det finns nuförtiden! MOR sa i ett svagt ögonblick att hon skulle kunna tänka sig att "sponsra" en med ABBA-låtar för att hon oxå skall våga sig på det hela. Vi får väl se hur det blir med det...

Nä nu skall jag be om att få lite mat och sedan vila en stund innan det är dags att åka och gratta Guinness.

Vi hörs sen igen!

Hipp hipp hurra...

... idag är det bästa killkompisens födelsedag.

Stort GRATTIS på 3-årsdagen Guinness!

Vi ses ikväll!

Det blev strålande sol...

... ett litet tag vid middagstid så det gick bara inte att ligga och lata sig.

Vi tog bilen och körde till Spillepengen... medans FAR grejade med GPS:en så rastade MOR mig lite först och sedan fick jag ta ett par linjetag och ett litet sök och därefter blev det några nedbrutna lydnadsmoment. Alla moment med lyckat resultat till glädje framförallt för MOR.

På hemvägen testades GPS:en och den fungerade jättebra. FAR kan vara lite tjurig ibland, dvs han vill inte alltid göra som kvinnor säger, så han löd inte rösten och tog en annan väg och då ändrade hon sig (precis som MOR brukar göra för husfridens skull). GPS, vilken fantastisk uppfinning, nu kan jag & MOR fara runt ännu mera utan att behöva vara nervösa för att inte hitta fram, tänk så mycket bensinpengar vi kommer att spara oxå, eller kanske inte om vi skall köra mera och längre :-)

Eftermiddagen har tillbringats mestadels på ryggläge fram tills det var dags att kolla in så att all julamaten togs fram igen. Det är fasicken vad 2-beningarna äter i dessa juletider. Men när de hade ätit färdigt idag så hörde jag MOR säga till FAR: "inte en dags julamat till, nu får det vara nog, jag skär ner prinskorvar & köttbullar till Wallander". Jag for upp som en raket, men jag fick inget, det skars ner och paketerades i småpåsar. Skall tydligen användas i "godisautomaten" framöver. Men när disken var avklarad så blev det en stunds klickerträning i köket och då fick jag ta del av lite godsaker. 

Imorgon är det lördag och då vet jag att det kommer att hända något roligt, men det berättar jag om imorgon. Nu skall jag återgå till ryggläget,  Nattinatti!

Brrr...

... nu är det kallt även i Skåneland. Ingen snö (tyvärr) men frost och minus 4 grader Celsius.

Undrar om det är OK att ligga och mysa i Bia-bädden hela dagen?

Dan före...

... dopparedan försvann lixom självaste dopparedan och snart är även Juldagen passerad!

I förrgår var 2-beningarna iväg och firade LILLEJUL hos MOSTER & Dag (jag fick inte följa med dit i år för det fanns redan en hund där, Morris en liten lurvig en har jag fått berättat för mig). Men det gick absolut ingen nöd på mig, jag var och firade SNÄLLE FABRORN och myste med SNÄLLA TANTEN istället.

Jag blev dock lite konfunderad när sängen min och paket nr 23 togs med när jag bara trodde att vi skulle gå ut på en liten promenix, men det visade sig att jag dessutom skulle sova över hos dom för första gången. Men jag är en stor kille nu så det var inget problem alls.

MOR & FAR kom och hämtade mig redan kl 8 igår morse, då hade jag redan varit ute med SNÄLLA TANTEN. När vi kom hem så fick jag öppna paketet som tomtenissen varit och lämnat på natten/morgonkvisten. Jag undrar hur han visste att jag önskade mig en metallapportbock? men tydligen så har TOMTEN koll på allt och alla. Sedan fick jag öppna min 24:e benkalenderklapp och där fick jag ett ben med ett rött hjärta på. Det känns redan tomt nu... inga paket hänger där i benet och dinglar längre (men snart är det jul igen!)

Strax efteråt så begav sig resterande flockmedlemmar iväg till MORFAR & Kerstin för att inta lite julefrukost, att jag fick stanna hemma gjorde inget, jag hade redan fått min frukost och jag gillar att ta mig en liten lur därefter. När flocken kom hem igen så gick jag & FAR en långlång runda medans MOR bakade de traditionella julbröden som vanligt.

När alla var nyduschade och julefina & alla klapparna nerpackade så åkte vi iväg till MORMOR, Allan & Tarzan. Jag och Tarzan sprang av oss det värsta springet i rastgården först. Sedan såg vi på Kalle Anka & CO innan hela härligheten (julmaten) dukades fram och MOSTER med familj anlände. Efter maten kom TOMTEN och delade ut alla klappar och det var inte lite skall jag lova:
Här ser ni när Tarzan och jag öppnade klappar för fulla hundar:


och öppna paket kan vara svettigt värre:

Viggo, Shiva & Vittra så här lång har väl aldrig era tungor varit, eller?

Idag har det mest varit en slappedag, men så klart har jag prövat & lekt med mina klappar. Jag & MOR fick jättebra klappar.
Jag fick:
Av Lakkan & Marie ett jättefint "Back on track" täcke, en rolig repboll, 6 st vittringsapporter.
Av Tarzan en rolig elefantleksak.
Av Sigge en påse laxgodisar + en benring. MOR höll på att svimma av doften när påsen öppnades... så dessa kommer nog aldrig att laddas i "godisautomaten" men de går ju att ha dom i fickan oxå.
Av Sofie en packe ekologiska bajspåsar.
Av MOR & FAR den långa tungan på bilden ovan (den var alltså inte min äkta)
MOR fick:
Av mig ett roligt USB-minne + ett par Trekking Gaiters.
Av LILLMATTE Per Gessles nya skiva.
Av ÄLDREMATTE 2 jättefinablusar inköpta i Thailand.
Av Eva (hennes bästis i Sthlm) en kokbok.
Av Marie & Lakkan 6 nya bordstabletter med jättefina bildmotiv, en huvudmassage-stav, ett par fina Ullstrumpor med Flatte-motiv.
Av FAR ett kuvert med följande innehåll:
Ett vykort på en varg, med texten: "Tålamod är konsten att hoppas" på framsidan och på
baksidan hade han själv rimmat:
När du nu skall till Lisa
ska du sedan få visa
Att när du på apellplan stod
och hade ett jätte tålamod
Att Walle från en nia
hade konsten att fixa en tia
Vad duktigt av FAR och vilken bra julklapp, nu kan vi alltså få ta del av Lisas kunnande många timmar till :-)

Vid 17 snåret kom FARMOR på besök och när det vankas gratismat så dök oxå ÄLDREMATTE och LILLMATTE & den långe smale upp och igen hade vi en liten trevlig familjesammankomst. 

Nu har jag varit ute på sista rundan och upptäckte att dom jäklarna nu har börjat med det jädrans smällandet igen. Varför kan dom inte acceptera att det är förbjudet? Jag förstår inte det roliga i det hela, dom får ju inte ens hämta något efter smällandet! Sigge, jag hoppas du slipper smällandet på Torsö och så klart att alla ni andra där ute i vårt avlånga land oxå slipper skiten. Skall vi inte ta och bestämma att vi sätter gaddarna i rumpan på varendaste en som sätter fyr på en smällare? Jag tror faktiskt att dom skulle sluta med dumheterna sedan då.

Nu känner jag mig ganska redo för att nanna kudden faktiskt och imorgon har det utlovats att jag skall få åka till Spillepengen och springa av mig lite medans FAR skall fixa något med inställning med GPS:en som MOR gav honom i julklapp. Smart drag av MOR att ge en sådan till FAR fast att det är hon som behöver den mest. På så sätt så kunde hon få annat istället oxå :-)

GOD FORTSÄTTNINGEN PÅ ER ALLA!

Dan före...

... dan, före dopparedan är det idag och för mig har den varit ganska lugn och behaglig.

Jag, LILLMATTE & Den långe smale har har varit ensamma hemma ikväll och då passade vi på att baka pepparkakor medans MOR & FAR var ute och "firade" sin 19:e bröllopsdag. Då de redan börjat spara tills nästa års firande så blev det ett biobesök och gick dom hem och då fick FAR en present av MOR (Bläckfisken del 5  på dvd) och MOR en present av FAR (jättefina vantar som hon kan ha på sig när hon är ute och går/tränar med mig).

Nu är det bara 1 arbetsdag kvar på detta år för MOR... speciellt ledsen är hon inte för det och då är inte jag det heller.

Dan före...

... dan, före dan, före dopparedan är det idag och då har vi hittat på bl a följande:

Jag har spanat in klapparna under granen flera gånger, en är fruktansvärt intressant, men det som gäller är SE men inte RÖRA!

Klockan 15.00 så här dan före dan, före dan, före dopparedan så är det filmtajm som gäller. Dvd:n laddas med filmen Gladiator och det dukas fram julmust & papparkakor, detta är tradition (i alla fall för FAR & LILLMATTE). Tradition är oxå att efter ca en och en halvtimme så ligger dom och snarkar i vars en soffa.

Ikväll har jag oxå varit på tipsrunda i Pildammsparken, alltid söndagen innan julafton så anordnar Malmö Korpen detta tillsammans Sysdvenskan. Jag stötte på tomten som tyvärr inte hade annat än slickepinnar att bjuda på, men han lovade att ha godis även för oss 4-beningar nästa år. Jag & MOR tipsade ihop och det verkar som om vi hade riktigt bra koll på frågorna, den trixigaste var utslagsfrågan och den var att vi skulle försöka lista ut hur mycket en ganska stor påse julnötter vägde.

På halva vägen så får man normalt inta lite föda, alla tävlande får en korv med bröd. Men när vi kom fram dit var kön inte nådig, det visade sig att inga korvar var färdiga och alla väntade tålmodigt. Men efter 10 minuters väntan så gav vi upp och traskade vidare, detta var dagens plump i protokollet.

Nu är vi redo för julen, skinkan är griljerad, köttbullarna är rullade och stekta, risgrynsgröten är kokt men ris à la malta blir det först en annan dag.

Ännu en klapp är levererade åt mig och lagd under granen med följande rim:
Sådan kan man kanske få
när vi ska träna vi två
lära oss med full fart kuta
in i någon slags ruta
kanske även "missar" dessa gillar
men enligt mig perfekta till flattekillar

Undrar vad det kan vara i, förbaskat spännande luktar det kan jag lova och Sigge verkade gärna vilja behålla det själv när han med flock var uppe och önskade oss alla en God Jul. 

Kolla in vilken häftig flattereflex MOR fick:

Nä, nu är det läggedax... MOR skall bara jobba två dagar till innan jag, FAR & LILLMATTE skall få rå om henne i hela 14 dagar :-)


Dan före...

... dan, före dan, före dan, före doppare dan är det idag, det börjar verkligen lackas mot jul :-)

Redan 08.10 började jag & MOR vår vandring till fältet imorse... MOR ville se om en rejäl rastningstur skulle förändra min understimulans. Jag sprang som f-n trots att det bara fanns vi två på fältet från första början. Men precis när vi skulle lämna fältet så kom det två tjejer som direkt fattade tycke för mig så då tog jag ett par varv tillsammans med dem oxå.

Efter fukosten så var det dax att ta in granen och jag & MOR tycker faktiskt att resultatet av FARS & LILLMATTES stora engagemang blev mycket lyckat:

Många klappar fanns det redan under granen innan Lakrits & Marie var här på "tomtebesök" ikväll, nu finns det många fler mycket spännande & fina där.


Medans 2-beningarna käkade människomat så tuggade jag och Lakkan i oss vars ett grisöra light. Sedan blev det mycket julmys vill jag lova.


Nu är jag väldans trött och stimulerad tycker jag (och jag tror att MOR håller med i alla fall tillfälligtvis).


Understimulerad...

... eller är det något annat fel på mig?

Min flock säger att jag nog behöver aktiveras lite mera i helgen och jag kan bara hålla med dem, det har varit lite dåligt med den varan denna vecka. Det har bara blivit lite träning på morgonturen. 

Men de säger oxå att dom inte riktigt känner igen mig, dom påstår att jag har svårt att komma till ro, störar mig i allmänhet, flåsar jättemycket, äter lite dåligt, beter mig konstigt utomhus (verkar som fastklistrad på vissa platser).

Visst behöver jag väl bara få springa av mig lite i skogen och hämta lite dummiesar eller lite vilt och sedan är jag som jag brukar igen, eller tror ni det räcker med att jag fortsätter sitta i soffan och spela tv-spel med LILLMATTE och hennes kompisar?

Granen...

... har ännu inte kommit in från balkongen, men det börjar nog närma sig nu för ikväll har vår nya julgransmatta kommit på plats.

Den här har min MORMOR sytt, visst är den väl tjusig?


Nu tror jag...

... minsann att det snart är jul!

Ikväll kom FAR äntligen hem med julagranen. MOR sa att det var nästan så att hon trodde att det skulle gå med den som det gjorde för den lille mannen som kom till skäddaren med sin lilla tygbit...

Sagan om Mäster Skogshuggare

Det var en gång en FAR gick till skogshuggaren.

- Goddag, goddag, mäster skogshuggaren, sade han och bockade sig.

- Goddag, goddag, sade skoghuggaren där han satt på en stubbe och bara väntade på att få börja hugga en finer gran.

- Kan jag få hjälp med att hugga en stor vacker gran?, frågade FARen.

- Det går bra, sade skogshuggaren.

- När kan du göra det?

- På söndag.

- Det var bra, mäster skogshuggare. Tack så mycket, mäster skogshuggare. Adjö, adjö, mäster skogshuggare.

Och så gick FARen.

När det blev söndag, så gick FARen till skogshuggaren igen.

- Goddag, goddag, mäster skogshuggaren, är min gran huggen?

- Ack nej.

- Är den inte huggen? Varför inte?

- Ack jo, men det bidde inget bra.

- Jaså, bidde det inget bra? Varför bidde det inget bra?

- Det bidde litta fel.

- Jaså, bidde det litta fel? När kan du hugga en ny?

- På måndag.

- Det var bra, mäster skogshuggare. Tack så mycket, mäster skogshuggare. Adjö, adjö, mäster skogshuggare.

Och så gick FARen.

När det blev måndag, så gick FARen till skogshuggaren igen.

- Goddag, goddag, mäster skogshuggare, är min gran huggen?

- Ack nej.

- Är den inte huggen? Varför inte?

- Ack jo, men det bidde litta fel.

- Jaså, bidde det litta fel? Varför bidde det litta fel?

- Den bidde för stor och ful.

- Jaså, bidde den för stor och ful. När kan du hugga en ny?

- På tisdag.

- Det var bra, mäster skogshuggare. Tack så mycket, mäster skogshuggare. Adjö, adjö, mäster skogshuggare.

Och så gick FARen.

När det blev tisdag, så gick FARen till skogshuggaren igen.

- Goddag, goddag, mäster skogshuggare, är min gran huggen?

- Ack nej.

- Är den inte huggen? Varför inte?

- Ack jo, men det bidde litta fel.

- Jaså, bidde det litta fel? Varför bidde det litta fel?

- Den bidde för liten.

- Jaså, bidde den för liten? När kan du hugga en ny?

- På onsdag.

- Det var bra, mäster skogshuggare. Tack så mycket, mäster skogshuggare. Adjö, adjö, mäster skogshuggare.

Och så gick FARen.

När det blev onsdag, så gick FARen till skogshuggaren igen.

- Goddag, goddag, mäster skogshuggare, är mina stora fina gran huggen?

- Ack nej.

- Är den inte huggen? Varför inte?

- Ack jo, men det bidde ingen stor fin gran.

- Bidde det ingen stor fin gran? Vad bidde det då?

- Det bidde en liten fin gran.

- Jaså, bidde det en liten fin gran, det var bra, mäster skogshuggare. Tack så mycket, mäster skogshuggare. Adjö, adjö, mäster skogshuggare.

Och så gick FARen och lovade att skicka MORen istället nästa år. 

Nu återstår det att se om ljusen & julgranskulorna kommer i innan den börjar barra. Kanske kan det bli en bild här på bloggen endera dagen om den för mig blir till belåtelse.


Imorse...

... fick jag skullen när MORS & FARS säng skakade.

De borde ha tagit reda på fakta innan de beskyllde mig för att sitta och klia mig lutad mot sänggaveln.

Alltså skärpning i ledet MOR & FAR, ni borde veta bättre vid er ålder!!!!

Nä, nu måste jag fortsätta hjälpa LILLMATTE med lussekattsbakandet.

Nyfriserad...

... & snygg, man kan ju inte se ut hur som helst i jul eller när ÄLDREMATTE kommer hem från Thailand imorgon!

Nu har MOR bestämt sig för att även lära sig frisera mig lite, men bara till husbehov.  Skulle det bli tal om utställning någongång igen i framtiden så accepterar jag inte att bli klippt av MOR, då krävs det proffessionell hjälp.

Men ikväll så bar det av till gamla frissan (Margareta alltså) som noga övervakade när MOR satte saxen i mig. Nä inte i självaste mig, i pälsen menade jag så klart. För att vara första gången så måste jag nog ge MOR en eloge trots allt, Margareta behövde bara putsa till lite här och var innan vi blev utsläppta. Men MOR var lite bakvänd med saxen emellanåt, hon borde bli vänsterhänt som Margareta istället för då verkade det till att gå mycket lättare.

Hur som helst, det var väldans skönt att bli av med all den där lixom fluffiga pälsen, framför allt var det skönt när lejonmanen försvann.

När det gäller mitt svanseri så är det mycket mycket bättre redan idag. Det beror säkert på alla krya-på-dig-hälsningar från er.

Nu har det hänt...

... igen!

Allt var som vanligt imorse, nä egentligen inte helt som det brukar, MOR sov och FAR steg upp, men annars sig likt. När jag och FAR varit ute på andra kissereundan så var MOR äntligen vaken. När hon ätit frukost, duschat och plockat fram alla julklappar till Lakkan & Marie så åkte vi iväg hem till dom.

Först drog vi ett par varv runt huset, sedan tog vi en skogstur i det fina vädret  innan vi gick inomhus och jag & Lakkan fick smarrigt ben medans 2-beningarna åt en god toscakaka (så nu vet Marie att ugnen fungerar bra).

Vi 2-tiden tackade vi för oss, jag hoppade in i bilen. Men sedan hade det hänt igen, när jag skulle ta mig ut ur bilen så gjorde det förbaskat ont där bak. MOR frågade vad det var med mig, hon tyckte det såg ut som om jag mådde illa. Jag gick nästan helt ihopkrupen och svansen ville inte heller vara med. När vi kom upp så tog jag mig med nöd & näppe bort till bian, slängde mig ner sedan blev jag liggande där i flera timmar. Vad än man försökte locka mig med så avböjde jag. I detta läge så började familjen bli lite väl oroliga över att jag inte kunde resa mig av egen kraft ej heller lägga mig när de fått upp mig på alla fyra. Att få mig med ut och kissa var problematiskt, men efter en stund så lyckades jag lyfta på benet och då passade jag på att tömma blåsan. När jag sedan kom upp så fick jag täcke på mig och så blev jag nerbäddad i bian igen som nu var förflyttad till hallen för att jag skulle ha närmre från ytterdörren. Jag låg där ytterligare någon timme medans MOR & LILLMATTE fick ta sig en tur till apoteket för att införskaffa magnecyl efter att ha pratat med både Berit (Viras matte) och kunnig personal på djursjukhuset. Jag svalde en pilla lätt som en plätt och fick sedan slicka i mig en massa leverpastej på tub för att jag var så duktig. En timme senare vågade jag pröva att resa på mig själv och det gick med lite möda och stort besvär. Ytterligare en timme senare så var det dax för att gå ut, det hade blivit lite väl länge att hålla mig tills imorgon bitti. Jag behövde lite stöd, men när jag väl kom ut och fick lite frisk luft så gick det bättre att röra sig. Jag gjorde både det ena och det andra och när jag kom upp igen så gick jag t o m ut och åt upp maten som jag ratat tidigare. Tänk vilket underverk leverpastej på tub kan göra eller tror ni det var magnecylen? Det får vara vilket som, huvudsaken är att det går på rätt håll i tillfrisknandet.

Visst jag vistades ute länge igår och satt i snö lite granne men kan man få vattensvans av bara det? Jag tror minsann att jag skall uppfinna något skydd mot just detta för idag var det en pärs!

Imorgon förmiddag skulle jag ha åkt till fart & fläkt, men tyvärr så får Grappa ta min plats. Men det går fler "tåg" som tur är.

Nä  nu måste jag gå och kurerar mig lite till.

Det här trodde...

... ingen på, knappt jag själv heller!

Idag var så dags för att åka med MORFAR (& MOR) på jakt igen. Vi åkte bortom till MORFAR först där vi blev upphämtade av Kaj och Tage. Tage var inte helt tillfreds med att jag skulle dela bagageutrymme med honom, välkomnandet blev inte helt snällt (tur att han satt i bur för han lät väldans farlig) men när han efter ett par sekunder upptäckte att jag var en snäll kille så accepterade han mig.

Första anhalten gjordes idag uppe vid ladan för att kolla in om det fanns några änder kvar där. Det gjorde det, men tyvärr bara 3 stycken och nu finns det bara 2. En flög över MORFAR och idag missade han minsann inte, siktet var rätt inställt från början till slut. Så fort anden slog i backen så fick jag tillåtelse att hämta den och jag tvekade inte denna gång.

Sedan åkte vi iväg en bit till nästa ställe. Tage & Co sökte där igenom hela dungen, men allt vilt hade redan sprungit sin kos.  Alltså var det bara att se till att förflytta oss igen. Vi dela nu upp oss i två gäng för att det skulle bli ridåjakt. Tage & jag fick jobba ihop, han söker/stöter och är killen som aldrig ger upp. Ridåerna hade tydligen gått ner men som tur var fanns det ett par dungar på vägen och det var där det plötsligt hände, en hare dök upp och såg slutet på sitt liv men för mig började ett nytt (mitt praktiska jaktapporteringsliv). MOR skickade mig med orden apport tillsammans med "spring ut och kolla vad det är". Jag sprang ut med världens fart och när jag kom fram och upptäckte att det var en stor fet hare så blev jag lite betänksam, men jag har lärt mig attt apport betyder hämta hem så jag fattade mod. Men jag fick kämpa lite och gapa stort, men skam den som ger sig. MOR trodde inte sina ögon och kameran skulle upp i en hast och då blev inte bildbeviset bättre än så här, men jag visar den ändå:

Det här var så jädrans kul så jag passade på att hämta några till:


Lämnade av och höll koll på om det kunde vara dax att sticka ut igen:

Sedan var det dax att hoppa in i bilen igen. Tage brydde sig inte ett dugg nu för nu har vi blivit kompisar, ja, jag tycker faktiskt att vi idag var ett riktigt radarpar... han stötte upp både änder, harar (skyttarna sköt OCH träffade) och jag apporterade.

Sista jaktstoppet för dagen blev vid en annan damm där det skymtats vildänder tidigare i veckan och jo då där fanns ett dussintal kvar. På den sidan som jag stod så blev det bara en träff och hämta änder är nu rena barnleken för mig:

Alltid redo:

Dagens jaktfångst... inte fy skam på 6 skyttar:

Sedan blev det lite vila för oss 4-beningar medans 2-beningarna gick in i värmen och smörjde kråsen lite. När dom var färdiga så var det en syssla kvar för dem och det var att ett hemmasnickrat fint jakttorn som följt efter Kajs bil hela vägen upp skulle placeras ut på lämplig plats. Jag var den ende 4-bening som fick följa med ut på detta uppdrag och som jag njöt av att få springa fritt och jag blev så omklappad när jag sökte lite kontakt med de olika gubbarna, men hela tiden hade jag oxå koll på var MOR var.

Idag har det varit ruskigt kul och jag har fått massor av beröm, alltså måste jag ha gjort rätt. MORFAR jag hoppas att jag får följa med fler gånger?


Lussevaka...

... och i år ställde jag upp som stjärngosse:

Ha en bra Luciadag!

Roliger...

... lektion hos Fart & Fläkt ikväll.

Tydligen så skall det vara något varje vecka som vi skall bege oss till Lisa. 1:a gången så var det halkvarning, 2:a gången var det snöstorm och idag var det bra dimmigt. Men som tur är så har vi hitintills lyckats komma dit och genomföra jättebraiga lektioner.

Guinness startade även idag och den killen har verkligen en fokus på sin matte som heter duga. Störtskönt att se!

Guinness fick idag avsluta sin halvtimme och jag fick påbörja min med en platsliggning. För mig blev det en lite annorlunda platsliggning. Först stod MOR en bit bort, dock inte helt rakt framför mig, sedan försvann hon ur min åsyn. Kom efter en stund tillbaka och belönade mig och sedan försvann hon igen. Tydligen så är det det nya som skall hända nu när vi skall börja träna lite inför 2:an.

Sedan blev det kontaktövningar, jag börjar så smått fatta nu att MORs mun är en "köttbullsautomat" som öppnar sig när det klickats. Klicket i sig kommer när jag varit varit följsam eller haft längre ögonkontakt eller då farten varit högre än både skritt & trav. 

Fartövningarna börjar bli roligare & roligare. Snacka om att jag blir taggad när antingen Lisa eller MOR håller i mig inför en uppgift... jag nästan fullständigt exploderar när jag släpps och belöningen kan bli bollhämtning, kamplek eller så öppnar sig "köttbullsautomaten".

Läggandet & ställandet sker numera utan formaliteter, rätt som det är så kommer det ett ligg eller stanna kommando och blir det bra så märker jag det annars får man pröva igen tills det blir till belåtenhet hos de där två 2-beningarna.

Lite fjärrdirigering fick jag oxå pröva på och det är minsann inte så lätt att stanna kvar på samma ställe, men står MOR väldigt nära så kan jag inte ta mig framåt och då är det lite lättare att göra rätt.

När jag "klickades in" för att lära mig "TASS" så använde MOR ett drinkunderlägg som jag skulle sätta tassen på. Idag frågade Lisa om MOR trodde att jag skulle klara av att ta mig till rutan om en musmatta fanns där. För en gångs skull så trodde MOR på mig och sa att jag skulle fixa det. Vilket jag oxå gjorde, om än med lite "taggning" när den placerades ut.

Sista övningen blev att jag skulle försöka visa lite mer intresse för apporten igen och dessutom försöka hålla apporten framme i munnen istället för att rulla den bakåt i munnen. Lisa lyckades väcka mitt intresse och stolt som en tupp blev jag fick beröm & belöning för att jag höll den så fint och länge.

Det verkade som om MOR fick lite ny energi igen... hoppas det håller i sig för det är mycket roligare då.

Latedag...

... + latekväll har det bara varit idag.

Vi har mest bara myst, ätit rester från gårdagen och intagit ryggläge, MOR i soffan jag nedanför och länge länge blev det kli på magen. Jag njöt i så fulla drag, fattar dock bara inte varför MOR bad FAR att hämta gasmask, det störde mysandet.

Idag har jag fått ett jakthalsband, kanske blir det jakt igen på lördag med MORFAR och då måste jag ha ett sådant så att skyttarna ser att jag är en hund och inget lovligt byte.

Imorgon kväll är det fart och fläkt som gäller. Jag tycker dock inte att vi gjort hemläxan så bra/så mycket som vi borde... får hoppas att Lisa har lite överinseende.

Hipp Hipp Hurra...

... idag är det min älskade LILLMATTES födelsedag!

18 år och ikväll blir kalas, så det där krogbesöket får du nog allt vänta med....

Ha en bra dag och hoppas du blev nöjd med presenten från mig?

Annorlunda...

... söndag!

Jag har saknat skogen :-(     Idag har det bara varit tråkigt för min del, inget kul hänt bortsett från att jag fick öppna kalenderpakeketet samt att jag fick ett smarrigt grisöra.

MOR & FAR har farit runt med dammsugaren & skurhinken i högsta hugg och sedan har det bakats tårtor & pajer. Allt bara för LILLMATTES skull (undras om det kommer att göras lika mycket för mig när jag fyller år nästa gång?).

Firandet av LILLMATTE började alltså lite smått redan ikväll, MORFAR & Kerstin var här på en liten bit mat.

Jag undrar om LILLMATTE kommer att kunna sova inatt... hon blir så spänd/förväntansfull när det vankas paket (precis som hennes MOR).

MOR berättade en rolig sak ikväll som hände när LILLMATTE var 6 eller 7 år. På morgonen innan hennes födelsedag så kom hon upp ur sin säng och ut till MOR i köket och undrade om ingen snart skulle komma och gratta henne. Stackars liten... hon var en dag för tidigt ute.

Att man skall behöva...

... säga till på skarpen!

Åkte iväg taggade som attan, jag skulle minsann visa den där domaren C idag att det visst fanns fart i killen Wallander.

Men innan det var dags för oss så var det dags för killarna Sigge & Guinness att visa upp sin lydnadsfärdighet för sin domare.

SiggeLena drog startnummer 3 och GuinnessLena drog startnummer 5 vilket betydde att dom fick göra sin platsliggning i samma grupp.

Dock tyckte Guinness det var lite läskigt att var på så långt avstånd från matte så han bestämde sig för att köra en egen "inkallning". 
Sigge & Lenas har minsann inga kontaktproblem dom inte:

Sigge & Lena tog sin andra raka 1:a och med 170 poäng knep dom dessutom en 2:a placering. Stort GRATTIS!

Guinness & Lena gjorde sin lydnadsdebut och klarade sig jättebra och Lena var så stolt över sin kille som skötte sig exemplariskt på apellplanen och fokuserade på det som han skulle. Mycket BRA jobbat båda två.
Målet  för dagen för dem var 100 poäng, dom klarade 109 och !!!
Veberöds stoltaste matte med hund när debuten var avklarad.
Jag kommer väl inte undan... ni är väl nyfikna på vad som hände när det var min tur som nr 9. Innan det var vår tur så försökte vi gå in i "bubblan" tillsammans:

Platsliggningen säker som vanligt, 3 x 10 = 30.
Idag ingen "oro" vid tandvisningen 1 x 10 = 10. Tandvisningsmomentet:

Kolla in oss... ingen kan väl anklaga oss för att inte vara raka i ryggarna:

Linförigheten, nja ingen förbättring tyvärr, C tyckte jag uppförde mig som förra veckan, alltså 6 x 4 = 24.
Men inte så skitenödigt i slutet tyckte vi:

Läggandet, liten förbättring, inte poängmässigt men kommentarmässigt, idag bara "något sakta ner". 7 x 2 = 14

Inkallandet, höjning från en 6:a till en 8:a. Hade kunnat bli ännu bättre om jag inte tempoväxlat precis vid ingången sa C. 8 x 3 = 24. Kolla rivstarten:

Det var ett himlans liv borta i Elit-rutan och precis när vi påbörjat ställandemomentet så vrålades det "STANNA" jag stannade upp och sa till dom på skarpen att vara lite tystare men tyvärr så var jag inte helt fokuserad när MOR sa "stanna" och följde med henne för långt. När jag kom på mitt misstag så stannade jag men tyvärr så var momentet redan kört och 1:a priset likaså. Plump i protokollet :-(

Det blev nästan en fullpottare på apporteringen, fick 0,5 poängs avdrag för lite tvekan. 9,5  x 1 = 9,5

Det sista man skall ge upp är ju hoppet så jag fullständigt flög över och C belönade mig med en fullpottare. 2 x 10 = 20

1 x 10 = 10 av C som Helhetsintryck blev slutet....

Jag vill gärna gå vidare, men vill MOR? Jag är inte så säker på det, jag har dock föreslagit att hon skall sova på saken och så pausar vi lite och sedan kan hon ge mig ett svar.


Hela kvällen...

... har jag legat och försökt fundera ut hur jag skall kunna charma charmige C imorgon. Undras om det verkligen räcker med att jag har lite bättre tempo på inkallningen än sist eller kommer han att hitta något annat som inte är så bra imorgon tro?

Ja ja... oavsett om C har spenderpoängbyxorna på sig eller ej så kommer jag att försöka göra mitt bästa och imorgon sen eftermiddag vet vi hur långt det räckte.

En fågel har viskat...

... i mitt öra.

Jag bara måste börja dagens inlägg med att säga HIPP HIPP HURRA till G som fyller år idag.

Tanken fanns att vi tillsammans med Sigge & Lena skulle åka till Lomma och träna lite ikväll men vi ställde in "resan" och gick ner till "apellplanen" bakom stadsteatern tillsammans istället. Lite rekvisita av olika slag var nerpackade av både MOR & Lena men trots en del störningsmoment så kunde vi genomföra ett lyckosamt träningspass. Det blev en himlans massa lekande med MOR för min del med inslag av belöning av olika slag när jag visade höghastighetsintresse.

När jag kom hem fick jag öppna kalenderpakeketet som idag bestod av en ätbar igelkotte. FAR försökte byta den mot en falukorvsbit men se den lätte gick jag inte på.


Imorgon är det fredag, härligt att man skall få rå om hela familjen ett par dagar igen.


Den stora...

... frågan var: Skulle det bli någon lektion idag hos Fart & Fläkt idag?

Vädrets makter har inte helt varit med oss idag. Det började med blixt & dunder kl 06.40 imorse, fortsatte med regn som sedan övergick till hagel som senare övergick till snö och inte så lite för den delen heller.

Men inget besked kom om någon inställd lektion så vi begav oss av i god tid. Hämtade upp Guinness & Lena på vägen. Idag delade vi upp oss och körde en halvtimma var i ett sträck. Guinness fick börja och pga vädret så fick jag vänta i bilen. När det var min tur så var jag ganska laddad. Lisa var så klart lite nyfiken på hur träningen gått för oss i veckan och hon var ganska nöjd med resultatet "so far". Svansen var mer i rörelse precis som jag... men ännu är det lång väg att vandra. Farten finns i mig säger Lisa samtidigt som hon håller med om att det är förbaskat svårt att få knappen att förbli intryckt hos mig ett längre tag. Men Lisa är övertygad om att det skall gå att få mig att bibehålla farten lite längre. Vi litar på henne och tränar vidare tills pengarna är slut. FAR säger att jag är dyr i drift och jag kan inget annat än hålla med, men han skall få se... någondag ger det utdelning.

Ps. FAR om du behöver ett julklappstips åt mig & MOR så kan du ju alltid köpa några lektioner hos Lisa till oss.


Tisdag...

... men ingen träning.

MOR brukar inte banga men idag ville hon ingenting göra alls. Det fanns dom som hade varit lite tjaskiga mot henne på jobbet, vissa "lyder" tydligen inte henne och sedan passade inte vädret henne heller, för regnigt & ruggit påstod hon.

Visst jag kom ut på en promenadtur med inslag av lite vardagslydnad men det var allt. Sedan har det mest varit ryggläge för både mig & MOR hela kvällen och det har varit mysigt i sig.

Jag har nu öppnat 2 pakeket i min kalender, igår var det ett längre pakeket med ett snabbätet innehåll. Ikväll fick jag en liten"korv med bröd" som tog betydligt längre tid att tugga i mig. Det är mysigare att få öppna pakeketen som jag får göra nu, dvs på kvällen istället för på morgonen som i fjol.

ÄLDREMATTE har i eftermiddags vår tid så äntligen anlänt i Phuket, 9 timmar försenad så tyvärr hann hon inte vidare till Koh Samui idag. Det blev till att ta in på hotell och imorgon så kommer hon förhoppningsvis att återförenas med Annika & Pierre. Jag kommer att hålla alla tassar och MOR sina tummar och så ber jag er göra detsamma för att resten av resan skall komma att avlöpa utan flera incidienter. Den 16:e skall hon hem och då är förhoppningsvis ordningen återställd i Bangkok så att hon någon/några dagar kan få shoppa loss ordentligt och kanske även vara lite kulturell.

Imorgon är det dags att åka och besöka Fart & Fläkt igen, det skall bli kul. Jag får väl se till att försöka få med mig lite mera fart därifrån så att jag kan visa domaren på lördag att det visst finns lite fart i mig. Det blir alltså samma domare som i söndags och jag säger bara hur jädrans kul är det på en skala 1-10?