Nya upplevelser...

... får man tydligen räkna med att man kan råka ut för när man spårar.

Idag fick jag spåra i ett ganska långt spår med bloduppehåll & 2 vinklar, det låter väl i och för sig inte så märkvärdigt, men dessutom fanns det en bäck som jag var tvungen att ta mig över, inte en gång utan två 2 gånger. Vid första övergången så gav jag mig inte ens på att försöka gå på spången, jag tänkte, jag tar den lättaste vägen. Så jag sprang rakt ner i bäcken, lite paff blev jag allt, bäcken var djupare än jag trodde och jag var tvungen att simma och det var inte heller det lättaste, bäcken var full av dy, så jag fick extra motstånd.

Men jag kom ganska snabbt över men var allt lite förvirrad, vad blöt jag blev och vilken odör det kom från mig. Men efter en stunds irrande/letande och med lite hjälp av MOR så kom jag på spåret igen. Blodupphållet var en baggis men sedan kom det en vinkel till och därefter en ny övergång. Inte en gång till tänkte jag. Denna gång så gick MOR först över och jag var ganska skrajsen, gick ut en bit på spongen och tillbaka igen, MOR drog lite försiktigt och jag spjärnade emot så att selet nästan åkte av. Men bakför (detta ord används ofta av Kalmariter) stod Ann och hjälpte till att hålla spongen lite stilla. MOR stod och tramsade sig på andra sidan så tillslut tog jag mod till mig och sprang ganska försiktigt över. Sedan spårade jag igen som vanligt.

Jag fick jätte mycket beröm. Trots lite ofrivilligt bad, trots att det tydligen sprang en hund lös lite längre in i skogen, trots en rälig spång så höll jag koncentrationen i spåret. Förresten MOR fick också beröm, spåret hon lagt idag var nämligen riktigt bra.

Hörde Ann säga till MOR att nu är det dags att öka svårighetsgraden ytterligare något, det lär bli 3 vinklar nästa gång och längden den fixar jag utan problem. KUL, det skall bli spänannde.

När vi satt och fikade idag, så fick jag smaka lite juice av MOR, det var surt vill jag lova, jag frynte rätt bra. Marie, Lakrits matte hade bakat muffins till alla 2-benta, så där kunde man känna sig blåst på konfekten.

Lena var lite tveksam till om jag skulle få åka med VOFLON hem överhuvudtaget, men efter en stunds torkande så gav hon med sig. Jag tänkte att det var lika bra att passa på att hoppa i plurret nu, det är kanske inte OK när jag får min fina bur, man vet aldrig. Så Guinness du kanske skall passa på nästa gång, dvs innan det är för sent!  Lena & MOR var inte helt överförtjusta av doften som jag även spred omkring mig i bilen på hemvägen. Guinness däremot verkade gilla mig mer än vanligt...

Kommentarer
Postat av: Elliot

Ja jag hörde att ni var sååå duktiga idag(mest du Walle).Du börjar bli en riktig rackare på att spåra.Matte berättade att du fick skaka dej jättemycket för att få bort lite av allt gegga-mojja som var i bäcken.

På tal om det så har förresten vår människor ingen känsla för finéss då det gäller dofter.När ska dom lära sig att uppskatta det som vi gillar?

2007-04-01 @ 17:02:52
Postat av: Elliot

Glömde förresten att säja att du spårade så in i....så att du inte märkte att det låg "löständer"med tillhörande käke just bredvid där du gick.Det var ju synd för den måste ju ha varit intressant att ta en närmre titt på lr hur?

2007-04-01 @ 17:05:34
Postat av: Wallander

Ja det gick riktigt bra idag faktiskt. Jag tycker det är förbaskat roligt. Men all dy som jag fick i pälsen gillade jag inte riktigt, men efter ett par rystningar så kändes det bra igen.

Jag är rädd för att våra 2-bentingar aldrig helt kommer att lära sig uppskatta det vi 4-bentingar uppskattar mest. Vi får nog leva med det, tyvärr. Men allt som dom gillar vill dom att vi skall gilla, men det är tydligen skillnad!

Du jag är himlans glad över att jag missade "löständerna med tillhörande käke" jag tror att jag hade spårat ut annars pga rädsla, jag gillar nämligen inte när någon visar tänderna för mig. MOR berättade att hon sett det och jag tror faktiskt MOR också blev lite skrajsen.

Men om vi kommer på samma ställe en gång till så kanske alla vi "spårare" kan gå dit tillsammans och kolla närmre på det. Ju fler desto bättre... man vet aldrig vad den kan ta sig till.

2007-04-01 @ 21:18:35
Postat av: Lakrits

Mitt inlägg försvann visst...

Ville bara säga att du var jätteduktig. Själv fick jag ett lätt spår och jag hoppas matte lägger lite längre åt mej nästa gång.

Försöker fixa med min blogg men det går dåligt för tillfället... den stänger ner sej hela tiden och vill inte ladda upp bilder. Hmm.... hoppas det löser sej.

2007-04-01 @ 22:02:54
Postat av: Wallander

Ja du Lakrits, det verkar vara lite vajsing på tråden ikväll.....

2007-04-01 @ 22:11:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback