Livet po lannet...

... tycker jag mycket om. Men lantlivet tar på krafterna så därför orkade jag inte blogga igår.

Som sagt vi åkte iväg till Zappy och hennes familjs land. Vi hade en kanondag, med fint väder, bad mm.

Här kommer en resumé:

Sedvanliga morgonrutiner som sedan gick över i att MOR började att MOR tog fram ryggan och plockade fram lite saker. Vi åkte iväg och tog upp Lakrits & Marie på vägen. Jag & Lakrits fick chansen att dela bur utan mellanvägg, detta fixade vi utan minsta problem. Vi bara låg intill varandra och mös.

När vi började närma oss målet, så blev det lite konstigt, kartan stämde inte riktigt längre för 2-beningarna. Först kom vi för långt på ena hållet, vände och kom för långt på andra hållet, vändning igen och så kom vi äntligen på rätt spår. 2-beningarna borde göra som vi 4-beningar, använda nosen alltså, då hittar man alltid... Anna-Lena försökte att få tag i oss, men det var bara Telias mobilnät som gällde där. MOR/ Marie, det är dags att byta mobilleverantör förstår ni inte det, tänk om ni kör vilse med oss och... usch, jag vill inte ens tänka denna hemska tanke.

Hur som helst vi kom fram tillslut i alla fall denna gång. Vira & Berit hade redan kommit. Eftersom att vi åkt bil ganska länge så började vi med en kisse- & lekrunda. Jag hoppade & skuttade på ängen och var jätte lycklig. Tänka att man kan bli så glad för att få springa lös. När vi kom tillbaka till huset så blev vi inbjudna i Zappys trädgård. Jag sprang omkring och checkade läget lite först, måste ju kolla in hur Zappy har det när hon är på landet. Innan det var dags för 2-benings lunch så fick vi vars ett märgben av Marie. Kolla in så snällt vi satt och väntade:


Vira, ville bara springa och gömma/gräva ner sitt, vilket hon oxå lyckades med när hennes matte försvann för ett litet tag. 

Viras märgbensgömma:
image191

När lunchen var över så var det dags att promenixa ner till havet. Det var en bra bit att gå, men en härlig väg ner, genom skogen. Det var ganska höga vågor, vilket jag inte brydde mig så mycket om trots att jag aldrig varit med om det. Ibland när man inte var beredd så kom det en våg bakifrån och sköljde över en. Spana in så härligt vi hade det. Vira var dock lite försiktig och höll sig i strandkanten ett litet tag, men när hon såg oss andra så förstod hon att det inte var något farligt.

Vattenlek:


Strandlek, jag & Lakrits i farten:


Innan vi lämnade Ravlunda-området så fick vi träna att gå över en färist med ganska breda mellanrum. Jag gick jättefint och försiktgt över, men det är allt lite läskigt. Sedan fick vi ut och söka efter vars en dummy. Jag kom nästan ända fram, MOR kastade sig hejdlöst framemot mig för att fånga dummyn innan jag släppte den, "vi" lyckades nästan.

Färistträning:
image192

När vi sedan kom in en liten bit i skogen så tog MOR av mig kopplet, men jag fick inte springa lös, jag fick gå fint bredvid MOR. Detta klarade jag så bra att MOR allt blev lite chockad.T o m när Lakrits & Zappy sprang lekandes förbi så stannade jag intill MOR. Strax innan vi var "hemma" igen så fick vi pröva på att apportera ytterligare en gång, men det kan jag berätta om en annan gång.

Trötta, väldigt trötta var vi så tillbaka i trädgården efter att ha varit i farten ca 2 1/2 timme. Vi fick vars en isglass, Piggelin var namnet, passande namn för att få oss att piggna till lite. Detta var första gången jag smakat isglass och jag måste säga att det var riktigt gott.

Piggelinmatning:
image190

Efter att vi vilat lite och 2-beningarna tagit sig en eftermiddagsfika och njutit av en god plommonkaka (bakad av Berit) så var det dags att åka hemåt. Ja inte riktigt, jag & Lakrits var bara tvungna att smaka på en delikatess, rådjursspill... Det tog inte många sekunder innan jag och Lakrits slocknade väldigt nöjda & belåtna med dagen. Jag vaknade först när vi var framme hemma hos Lakrits & Marie.

Resten av kvällen gjorde jag inte speciellt mycket väsen av mig.

TACK Zappy med familj och ni andra som oxå var med för en kulig dag i Juleboda!

Kommentarer
Postat av: Lakrits

Ja, det var en härlig tur minsann. Vilka fina videosnuttar din MOR fick till.
Jag var tacksam att jag slapp gå över färisten. Tycker det är läskigt. Matte vill inte att jag ska gå över. Tänk så bra vi kommer överens ibland!

Postat av: Zappy

Vad kul det var när ni var hos mig! Och vilket badväder vi hade! Så duktig din matte är på att få oss t o m
på rörliga bilder. Idag har jag njutit av de kvarglömda märgbenen. Matte hjälpte mig att hitta också Viras nedgrävda. Och så har jag busat med den härliga "molekylen". Jag blir så lycklig varje gång jag lyckas få den att pipa. Nu är vi tillbaka i stan igen och det långa härliga sommarlovet är slut.... Jag kommer att sakna mattes och min morgonpromenad till stranden varje morgon och alla de härliga skogsrundorna.
Men det blev en kanonavslutning på lovet när ni kom och hälsade på! Det får vi göra om!
Hoppas att vi ses snart igen!
Kramar från Zappy

2007-08-12 @ 21:33:48
Postat av: Guinness

Jag säger det igen: AVIS I LAMPSKÄRMEN!!!!!!!!!

2007-08-12 @ 22:26:10
Postat av: Wallander

Jag förstår verkligen Zappy att du/ni kommer att sakna morgondoppspromenaderna.
Var det något kvar på märgbenen, tyckte du gick över alla ordentligt redan igår. Ja det skulle vara Viras förstås, hade hon gömt det bra?
Klart vi ses, om inte annat så när träningarna snart börjar förhoppningsvis.

2007-08-13 @ 00:22:23
Postat av: Wallander

Lakrits, jag tycker att det är bra att du inte tycker om att gå över färisten. För då vet både din matte och vi andra att du stannar på "rätt" sida om vägen hemma hos dig.

2007-08-13 @ 00:24:22
Postat av: Wallander

Guinness jag förstår att du blir AVIS, det är lätt att bli, oavsett med eller utan lampskärm.

2007-08-13 @ 00:26:24
Postat av: Elliot

Tänk så här Guinness:Vad är väl en bal på slottet.....=(

2007-08-13 @ 09:56:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback