Vad fin du var idag Ellitotten...

... i ditt gröna varma täcke. Det måste vara skönt att få ha ett sådant på när det blir mycket väntande i en kall bil eller då vara mattar/hussar sitter och värmer sig med varma drycker och mumsiga smörgåsar och vi får bara sitta och titta på.

När vi kom hem så pratade MOR om att du har ett annat täcke också, men att din matte tycker du är finare i grönt än blått. Jag frågade om vi eventuellt kanske skulle kunna få köpa ditt andra, kan inte du höra med din matte? Då December/Januari har varit väldigt dyra månader så kanske jag kan få ta det på avbetalning. Jag vet inte om jag kan låna mer pengar av MOR, hon säger att jag är lite dålig på att betala tillbaka och hon tycker att jag först skall spara ihop till det jag vill ha. Tjat, tjat, tjat, hon är själv inte alltid så ekonomisk, så hon skall kanske inte säga något..

Kommentarer
Postat av: Lina

Hej Hej
Lina hära (Med Rufus fall i fall ni undrar)
Tänkte bara skriva och säga tack.
Har precis kommit hem ifrån vår första utställning.
Det var väldigt roligt måste jag säga.
Tack för alla tipsen.
Det gick ganska bra också.
Fick väldigt positiva saker sagda om honom.
Stå träningen har jag dock inte varit tillräckligt flitig med märkte jag. Mycket skönare att sitta ner.

Men det blev en femte plats i alla fall. Och en domare som sa att det var en trevlig hund.
Så både Lina och Rufus är nöjda :)
Ska träna mer på ståendet til nästa gång.
Ska ni också med i Malmö i Mars?

/ Lina Och Rufus

2007-01-28 @ 13:44:07
Postat av: Elliot

Klart du ska ha ett täcke du med Walle-palle!Du vet att jag o min matte gör allt för dej.Så det ska nog ordna sig ska du se.
Min snurriga matte tänkte inte på att hon faktiskt hade det i bilen så du kunde fått det meddetbums.Hoppas att du inte hinner frysa så mycket till tisdag.

2007-01-28 @ 13:56:07
Postat av: Anonym

Tänk er grabbar, idag har jag haft på mig ett tjejtäcke!!! Matte sa till Ingrid, mycket trevlig människa med en söt springer spaniel som heter Ina, att jag frös så i bilen att jag darrade. Då fick jag låna Inas täcke och det var så varmt och skönt. Nu har matte sagt att hon också ska köpa ett täcke till mig fast jag förr hört henne säga att hon tycker det är fjantigt att hundar som har riktigt med päls ska ha täcke.
På kursen har vi letat människor i skogen och det var jätte kul. De hade massor med korv och jag fick nästan äta så mycket jag ville. Sedan fick man pussa dem i hela ansiktet utan att de blev arga, tvärtom sa de att jag var en duktig hund! De t o m låg ner i skogen så jag kom åt dem riktigt. Martin som var den som bestämde över oss har en flat-tjej, Kavu, som är en vecka äldre än oss och henne fick jag busa lite med i går.
Jag har fått träna lydnad också. Det var lite jobbigt med så mycket hundar och människor samtidigt. Jag fick lära mig något som heter budföring som var rätt kul. Sedan fick jag träna på något där matte sa "före" och då fick jag gå före matte fram till ett ställe som det var massor med korv och den fick jag äta. Om ni visste hur mycket korv jag har ätit i helgen! Nej, nu får jag nog vila lite för två heldagar borta blir man lite trött av.

2007-01-28 @ 17:13:49
Postat av: Enzo

Alltså, nu trillade mitt namn bort igen! Måste trycka fel på de små tangenterna på något vis med mina tassar. Det är ju jag, Enzo, som skrev precis.

2007-01-28 @ 17:15:07
Postat av: Guinness

Hej Walle och ni andra!

Jag hörde att min matte också pratade om att köpa täcke till mig. Jag tyckte hon sa att jag inte har någon päls. Det har jag visst det.

Vad ska en flatte-kille som jag ha för täcke? Är det något speciellt jag ska säga till matte när vi ska köpa ett till mig, typ material och sånt?

Guinness

2007-01-28 @ 18:24:26
Postat av: Helene

Lina/Rufus,
Vad kul att det gick bra idag på er 1:a utställning. Du får tänka på att Rufus fortfarande är en liten valpis, som har jätte mycket kvar att lära. Övning är alltid det som ger färdighet. Fortsätter du att ställa ut Rufus så skall du se att ni får mer och mer rutin och träningen ger resultat. Skall du gå på valpkurs med Rufus?

Jag har inte funderat så mycket på att ställa ut Wallander igen, men man vet aldrig. Om inte kan vi ju alltid komma och titta på er!

Lina, du får gärna ringa om det är något du undrar mer över. Vi kanske kan träffas och träna lite tillsammans någon dag, om du har lust?

2007-01-28 @ 21:15:10
Postat av: Wallander

Ni é ena riktiga kompisar, Ellitotten & Ann. Så kul att just ni är ni och att vi fått lära känna er. Det skall vi väl tacka Margareta för.

Ps. Ellitotten du får inte sladdra för din matte, men jag vet att min MOR har något åt henne på tisdag som jag vet att hon gillar. Så se till att ni kommer och tränar.

2007-01-28 @ 21:22:33
Postat av: Wallander

Enzo, skit i att det var ett tjejtäcke, allt klär en skönhet det vet du väl, för det var väl inte ROSA till färgen? Sedan har min MOR sagt att det viktigaste är vi inte fryser, vill andra fälla kommentarer så får dom göra det.

Undrar om vi förresten kan klaga lite hos Margareta, om våra mattar/hussar betalat för lite så att vi inte fick all päls med kunde väl Margareta ha sagt det så att man hade haft något val. Lite päls = vintertäcke (ingick tydligen inte) Undrar om detta kan klassas som "dolt" fel?

Vad kul att du haft roligt på kursen, så mycket roligt du har fått gjort. Sedan måste det ha varit toppen att få äta nästan hur mycket korv som helst utan att behöva känna sig skyldig till "stöld". Var det bara en engångskurs, eller är det något som fortsätter?

Visst e pussas det bästa som finns? Jag brukar också ta alla chanser som dyker upp.

2007-01-28 @ 21:38:30
Postat av: Enzo

Hej Guinness!
Matte frågade idag på kursen ett antal olika mattar var de köpt sina täcken. De hade alla köpt sina på Granngården. Det täcket jag fick låna var något vattentätt material ytterst och sedan var det täckjackstyg innerst. När matte kom och tog mig ur bilen var jag varm och skön på ryggen och pälsen hade torkat så det verkade vara ett varmt bra täcke. Matte sa också att det var lätt att sätta på och satt bra fast det täcket var en storlek för litet för mig.

2007-01-28 @ 21:38:37
Postat av: Enzo

Hej Wallander!
Nej, det var inte ett rosa täcke utan vinrött så det var rätt ok.
Jag ska få gå på kurs 4 ggr till och sedan ska vi sluta med en träningstävling i slutet av maj. Men vi ska utöver de här kursdagarna få lov att vara med i den riktiga sökgruppen och träna. De t o m flyttade sin träningsdag för min skull. Jag ska ju träffa er på lördag och då kunde jag inte träna sök med de andra.
Matte och jag har fått en egen fadder också som ska hjälpa oss med träningen. Det är Ingrid som ska hjälpa oss och det ska bli kul för matte säger att hon är en av de duktigaste hundmänniskor hon känner.Vi ska träffas redan på tisdag och fortsätta med lydnadsträningen. Men Ingrid är rätt sträng också. Idag när jag blev lite glad för jag hittat Martin i skogen och smet från matte när vi skulle gå tillbaka till de andra och hade ett litet,hmmm, flatterace i skogen så sa Ingrid att jag inte fick uppföra mig så. Därför fick jag göra ett sök till och då haffade matte mig rätt snabbt efter det att jag hittat Christer så jag hade inte en chans att dra en repa på egen hand.

2007-01-28 @ 21:57:23
Postat av: Äldrematte.

hörru Walle, vad säger Far om täcke? du vet, kläder på djur är något av det löjligaste han vet. Fast du..det gör inget. Han tycker att mina och lillmattes brallor är rätt löjliga dom med..
Snart kommer jag hem och pussas med dej. Har saknat dej i en hel vecka nu min lilla busprins.

2007-01-28 @ 22:26:51
Postat av: Wallander

Guinness, lite väl taskigt av Lena att säga att du inte har någon päls, jag kan intyga att du har det (även om det inte är så mycket som jag har). Men kanske är det så att du e lite väl mager och därför fryser lite extra. Tur att du snart skall komma och bo hos mig, min MOR har sagt att du skall få äta upp dig lite hos oss, för att det tillhör att man går upp lite på semestern!

Du kan få spana in mitt täcke om du vill när jag fått hem det.

2007-01-28 @ 23:02:53
Postat av: Wallander

Enzo, jag blir allt lite avundsjuk, din kurs verkar skitkul, tänk att även på din kurs finns det utrymme för flatterace (verkar finnas på alla!). Om du nu skall få en egen PT så får du nog allt passa på de få dagar som återstår innan det är dags för din matte att behöva ta i med hårdhandskarna. Den där Ingrid verkar hård, men det blir säkert jättebra för dig. Glöm bara inte bort att behålla lite av din/vår bångstyrighet.

2007-01-28 @ 23:18:00
Postat av: Wallander

ÄLDREMATTE, var é du? Jag saknar dig så! Du får inte vara borta från mig så länge. MOR har berättat att du är där det är jätte mycket snö. Lite fuskigt tycker jag, kan inte jag få följa med nästa gång?

Du jag bryr mig faktiskt inte om vad FAR tycker om att jag skall få ett täcke. Tufft sagt va? (har ännu inget sagt till honom). Jag skall framförallt ha det när jag skall sitta i bilen och vänta och kanske även om det blir smällkallt.

Kommer du och hälsar på mig när du kommit hem?

2007-01-28 @ 23:25:08
Postat av: Elliot

Jag gillar debatter så jag kastar mej in med dödsförakt.Först vill jag bara säja att min matte säjer att dom som tycker att man inte ska ha täcke bara snackar skit.Dessutom kan man inte jämföra täcke med andra kläder för då lovar jag att jag aldrig hade fått ha något täcke på mej.
Men matte säjer att man ska vara rädd om sin hund(låter bra tycker jag)och tänka på att skydda oss från framtida värk o liknande.Vi har ju liksom samma "rock"både inne o ute annars, oavsett om det är varmt eller kallt o det skulle säkert inte våra människor vilja ha eller vad tror ni?
Mitt täcke vet i varje fall du Walle hur det ser ut.Det är liksom gummiaktig utsida och fiberpäls på insidan mmmmm!Lite stort är de allt för mattes förra hund var mycket större än jag så om jag inte växer i det så fixar hon säkert ett annat åt mej.Gör hon inte det självmant så sätter jag mej bara framför henne och "plirar"med min söta ögon(obs matte ord)å så e den saken klar,ja!

2007-01-29 @ 16:47:36
Postat av: Enzo

Nu har matte handlat ett täcke till mig! Det blev ett svart täcke från Dogman som matte sa var bra för det både andades och var vind- och vattentätt. Elliott och Wallander kan få se det när vi träffas. Det är lite stort men matte säger att jag ska växa mer och det gör inget om det är lite för stort.
Du Ellot, det är ju tur att min matte kan ändra sig och tycka att täcke är ok.

2007-01-29 @ 18:20:00
Postat av: Elliot

Hej Enzo!Jag är glad för din skull nu när du fått ett eget fint täcke så du slipper att frysa.Du är säkert jättefin i det även om ditt täcke också är lite stort.Själv ser jag ut som en liten travhäst i mitt säjer matte!
Jättebra att din matte kände trycket från oss andra grabbar!Det var jättegulligt att du skrev ELLOT(eller du kanske stavade fel?)för så säjer min matte till mej ibland.Vi ses!

2007-01-30 @ 11:54:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback