Wallander orkade inte...

... skriva ikväll så jag (MOR) får vara hans stand-in.

Wallander har inte mått så bra under kvällen, han har fått det där "follikulit"-skitet i ögat igen. Ögat ser inte bra ut, det ser ut som om han fått sig en riktigt fet smäll.

Jag tvättade ögat på honom, var extra omsorgsful och försökte att göra det så bra som möjligt för honom. När vi var ute på sista rundan så kissade han rejält en gång men var sedan helt ointresserad av allt annat (även andra hundar), han ville bara hem.

Han la sig direkt ner, andades väldigt tungt samt skakade i hela kroppen. Jag tog tempen på honom, den visade 41,8. Jag blev så klart väldigt orolig och ringde till djursjukhuset. Dom rekommenderade mig att komma in med honom eftersom att tempen var sä hög.

Jag fick knappt med Wallander ner i bilen. Väl framme på djursjukhuset så blev vi väl omhändertagna. Vi fick dock v'änta i ett undersökningsrum ett bra tag, de var tvungna att gipsa en liten kille först.

Wallander låg helt utslagen på golvet. Gjorde dock sina små försök till vaktande (fortfarande liggande utslagen på sidan) när någon rörde sig i korridoren utanför. När veterinären kom så låg Wallander kvar och lär sig undersökas utan några somhelst problem. Under tiden vi väntade så hittade jag en knuta under Wallanders högra öra. Veterinären hade ingen som helst aning vad det kunde vara. Jag berättade att Wallander igår förmodligen hade rullat sig i någonting. Om det kunde ha orskat detta var ju så klart inte lätt att svara på när man inte har en susning om vad det var för någonting som han rullat sig i.

Hur som helst, det viktigaste för tillfället var att få ner febern. Så det sattes 2 sprutor i nacken och en pilla i ändan. Veterinären var nästan 100% säker på att Wallander kommer att må mycket bättre redan imorgon bitti. Skulle han mot all förmodan fortfrande ha hög feber och visa på allmän slöhet, inte äta/dricka så måste vi ta in honom igen så att de får ta blodprov mm på honom.

Stackars lille Wallekalle!

Efter ca 2 timmars "nattutflykt" var vi hemma igen med en saftig räkning + 3 recept i handen. Nu får vi bara hålla tassar & tummar för att Wallander snart blir bra igen och hoppas på det veterinären sa.

Walle sover nu lite verkar det som han andas i alla fall betydligt lugnare. Klockan är nu 02.57 och jag skall pröva att gå och lägga mig nu.

Åh, Wallander vaknade igen och nu står han bara rakt upp och ner och kissar, det kommer inte lite skall jag berätta och det stänker rejält, men jag måste låta honom kissa färdigt, han kan inte hjälpa det. Som han skäms nu stackarn, han som bara kissat 2 gånger inomhus och det var när han var riktigt riktigt liten. Nä nu får jag ta ut honom en sväng och sedan blir det till att tvätta golvet.

Både jag & Anders har visst nattskiftet idag!

Kommentarer
Postat av: Guinness

Lille, goe Walle! Du ska inte skämmas för att du kissade inne, det är sprutornas och feberns fel, du kunde inte hjälpa det. Det vet din MOR också och jag lovar att hon inte är arg på dig.
Fy, vad läskigt med så hög feber!!!
Tur att du har en dag på dig att vila dig innan ni ska iväg på er lilla utflykt.
Ska tänka på dig hela dagen idag. Hoppas din MOR skriver in lite lägasrapport senare idag om du själv inte orkar så jag får veta hur du mår.

2007-07-27 @ 08:04:20
Postat av: Lakrits

Nä fy så förfärligt du har haft det Walle. Så hög feber och allt. Det låter verkligen illa. Tur att din MOR tog dig snabbt till sjukhus, det är farligt att ha hög feber har min matte sagt. Gullesnutten, jag vill ha täta lägesrapporter! Säg till din MOR att hon får sköta bloggen åt dig så att vi får veta om du inte orkar själv!

2007-07-27 @ 08:20:13
Postat av: Wallander

Nä MOR blev inte alls arg, hon t.o.m klappade mig när jag stod där och såg väldans dum och skamsen ut.
Hög feber, ja jag kände mig alldeles vimmelkantig, men jag kan inte riktigt förklara... jag ville vara med, jag ville vifta på svansen, men det gick bara inte...
Jag är så tacksam över att jag tillhör den kategorin som har fått en av världens bästa MORAR!!!

2007-07-27 @ 10:48:16
Postat av: Sebb

Krya på dig, Walle. Det var hemskt synd om dig som blivit sjuk. Det vet ju alla hur jobbigt det är att ha feber, man är helt utslagen. Och att kissa inomhus, ja, vad ska man göra när det tränger på? Lille gossen, (kan jag säga för jag är 6 år), ta väl hand om dig och berätta hur det går!
Idag hade vi en liten koltrastunge i trädgården. Den hade nog ramlat ur sitt bo. Husse sa till Matte, han är allt lite blödig Husse, att hon fick komma ut och titta på den så att den inte hade brutit sin vinge, eller så. Men den var bara rädd. Matte försökte fånga den för att få ut den ut trädgården så att inte jag skulle kunna börja leka med den men den hoppade in till grannen och nu är Matte jätteorolig för hur det ska gå för den lille stackaren. Det finns gott om katter i grannskapet. Usch, ja. Får försöka glömma det där nu, för vi kan inte göra så mycket åt det hela.
Hej då igen, Walle. Vi tänker på dig.

2007-07-27 @ 11:27:40
Postat av: Elliot

NÄMEN HU DÅ!!!!Vad kan ha hänt min allra bästaste bror?!
Det var nog ingen bra dynghög du valde att rulla i =(
Hoppas du mår bättre med-det-bums för detta e inte kul vare sig för dej eller din Mors plånbok...
pussingar från Elliotten

2007-07-27 @ 11:54:59
Postat av: Elliot

de e ja igen....äh...jag vill bara göra ett lite förtydligande.Givetvis är du värd vartenda öre!Det tycker säkert din Mor och jag tycket det verkligen...ville bara säja det för det lät lite sniket.
Bli frisk snart!
från E

2007-07-27 @ 12:05:53
Postat av: Wallander

Tack för att ni ger mig krya-på-mig hälsningar, är helt övertygad om att de hjälper.
Jag hoppas att jag lärde mig en läxa i onsdags och att jag tittar en extra gång innan jag rullar mig i något nästa gång.
Jag förstår vad du menade med plånboken, jag har förstått att det här kostade en hel del med både natt-besök & meducin. Men så klart är vi värda det, men man kan inte sticka under stol med att det hade funnits bättre saker att lägga dessa pengar på. Men nu är dom borta och vi får väl leva på kärlek tills nästa bidrag sätts in på lönekontot.

2007-07-27 @ 15:18:16
Postat av: Tarzan

Hej lillbrorsan. Du skriver så mycket om alla dina kompisar, men mig nämner du aldrig och jag som bara har dig. Min matte upptäckte att mitt vänsteröra är alldeles rött och har en massa svart goja. Så nu är det tid igen för djursjukhuset-fredag lö elva. I februari nästa år skall jag till Håslöv igen bara för att jag inte får följa med till Egypten. Är dom inte taskiga?

2007-09-06 @ 17:36:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback